חברים יקרים (אחרי כל הרעש והמנהלות), יש פה עיסה לא קטנה,
אז בבקשה.
1- המיוחדיות של ביטקוין היא בעובדה שזה "מטבע" לא מפוקח (ע"י שום בנק מרכזי). מעבר "למרד" שלא להיות מפוקח שכל אחד יחליט למה זה טוב לו (או לא).
מטבע או לא מטבע - חוסר היכולת לנטר אותו הופך אותו למבוקש ע״י מי שצריך להלבין הון או להעביר כספים באופן חשאי, ארגוני טרור/עולם תחתון - מן הסתם ... אבל מה עם סוכנויות ביון וכו׳ ? זה יתרון שאין לשום מטבע שעובר ידיים דרך מערכת בנקאות וזה יתרון עצום מבחינת מי שמהמר על המוצר הזה.
2- ערך של מטבע ("נורמלי") לא נקבע מהכמות של המטבעות שיש בשוק. במטבעות נורמלים, מטבע משוייך לכלכלה מסויימת (מדינה או שוק כמו השוק האירופאי), והכלכלה הזו מכתיבה את ערך המטבע. היחודיות של הביטקוין שהוא לא מוצמד לכלכלה וכביכול אין שיקולים זרים שישפיעו על ערכ
זה לא נכון, כמות הכסף בהחלט משפיעה, כלכלה יציבה או איך שתקרא לזה - משפיעה גם כן, אבל אף אחד לא יכול להכתיב או לקבוע את ערך המטבע.
3- אם יש אנשים שמוכנים לשלם יותר מאלפיים דולר עבור ביטקויין אחד, אי אפשר להתווכח שזה מה שהוא שווה (כרגע). הבעיה שאף אחד לא יכול להסביר למה 2000 ולא 1000 או 3000. בכלכלה העולמית שערי החילופין והמסחר, מאד ברורים (ויש שיטענו, צפויים), פה אין שום נוסחה או הסכמים ברורים. זה הצע וביקוש גרידא. ברגע שמדינה כמו סין למשל, תחליט לדכא את הפעילות הזו, השער יפול מידיית (ומצד שני, מספיק שכלכלה גדולה כמו ארה"ב או השוק יכירו בביטקוין כמטבע רשמי, ערכו
אם שערי החליפין צפויים או ברורים או ניתנים לחיזוי...כנראה שפיספסתי משהו במהלך 20 השנים שאני עוסק בשוק הזה
4- אחד הרעיונות המרכזיים של הביטקוין זה שאין גוף יחיד (כמו הבנק המרכזי של איזה מדינה) שיכול להכתיב את השער ויכול להדפיס עוד שטרות. האלגוריתם של יצור מטבעות נוספים (כריה) ידוע, ותאורטית, כל אחד יכול לכרות עוד מטבעות כאלו. בפועל, האלגוריתם כל כך כבד ומסובך, שכמות המיחשוב שצריך להריץ ע"מ לכרות עוד מטבעות כל כך גדולה, שצריך לשם כך חוות מחשבים כל כך גדולות שזה אתגר אמיתי. בסופו של יום, עיקר הפעילות הזו מתנהל בסין (ולכן גם ההערה שלי על פוטנציאל של ממשלת סין להשפיע על ערך הביטקוין).
ממשלת סין יכולה וכנראה משפיעה על כל מטבע בעולם, בעיקר $ ארה״ב, היא מחזיקה חוב של משהו כמו 2 טריליון באג״ח ממשלת ארה״ב...
5- תאורטית, העלות של תיפעול החוות האלו, היתה צריכה להכתיב את הערך של המטבע, בפועל הערך גבוה יותר, ומשקף איזה מקדם (ספקולטיבי?) נוסף, שלא ברור איך הוא נקבע.
החוב של ממשלת ארה״ב עומד על כ 20 טריליון $ , אתה יכול לחשב כמה זה עולה ?
6- במדינות שלא מכירות "במטבע" הזה כמטבע, יש לעסקים חוקיים בעייה לעבוד עם המטבע הזה (עסק שקונה בביטקוין לא יכול להכיר בהוצאה הזו, והפוך, שהוא מוכר הוא לא יכול להכיר בהכנסה, אז יש לו בעיה בספרים). יש מדינות שמכירות בביטקוין, יש כאלו שמחרימות ונלחמות, ויש עוד הרבה מצבים ביניים (
http://www.investopedia.com/articles...al-illegal.asp )/
7- בגלל שהביטקוין לא מפוקח ע"י שום בנק מרכזי, לא חלים עליו כל מני חוקים של הלבנת הון וחרמות למיניהן (מסחר עם מדינות או ארגונים שונים (ארגוני טרור, מאפיה) ). אבל בניגוד למה שהרבה חושבים, ובניגוד ללמטבעות מזומנים אחרים, בביטקוין, כל פעולה רשומה ומתעודת. כל החלפת ידים (בעלות) רשומה על המטבע עצמו, ואפשר לעקוב אחרי כל תנועה וכל ההיסטוריה של כל מטבע.
עד לכאן,
עובדות טכניות, ומכאן כמה הערות שמשקפות דעה אישית -
1- בכללה הנוכחית, יש החמרה מתמשכת של חוקי הפיקוח והגברת השקיפות של המערכת הבנקאית. כל עוד הטרור העולמי ממשיך להתגבר, והעולם המערבי הפך את הכלכלה לנשק חשוב במלחמה הזו, קשה (לי) להאמין שהכלכלה המערבית "תכיר" בביטקוין כל עוד הביטקוין לא יקבל עליו איזה שהם חוקים של פיקוח ( מה שסותר את עקרונות הביטקוין).
מספיק שתוכל להמיר ביטקוין למטבע חוקי כלשהו, במקום אחד בעולם...
2- בהנחה שאנחנו לא עוסקים פה בעסקים לא חוקיים (מסחר עם גופים מוגבלים?) אני לא מבין לה השיקול להתעסק עם ביטקוין
פשוט מאד - ספקולציה. הימור על זה שיעלה (או ירד אם ניתן לבצע שורט ובטוח שניתן), מרבית המסחר במטבעות הוא על בסיס ספקולטיבי נטו...
3- אם יש פה מישהו שממליץ להתעסק עם ביטקוין לצרכי השקעה \ ספקולציה, אני אשמח לשמוע הסבר הגיוני לסיכון הזה
כי זה פחות מסוכן מלהמר על $ ארה״ב למשל ? אם לא הבהרתי את זה עד כה
4- מי שחושב שהוא יכול לסחור בביטקוין, ולא להשאיר עקבות, שיעשה שיעורי בית.