תגובה: SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
ואני אומר אל תתרגל, תשפר..
ברגע שתכניס קיט הפחתה בטרנספר תצטרך הרבה פחות טורים, ויהיה לך הרבה יותר קל להתחיל.
גם לא תצלה את הקלץ, על הדרך.
בקשר לקרבורטור, תאמין לי יש קרבורטורים שיכולים לעבוד בזוויות קשות.
גם בסיקס עם ה BBD הדפוק זוויות היו בעיה קשה מאוד.
עם מוטוקרפט זה פשוט לא קורה, בכל זווית שהיא.
אז אני לא מכיר את המקבילה למוטוקרפט בסזוקי, אבל אני בטוח שישנה כזו.
את השיפור אתה מכיר אבל אתה רוצה להשאר מקורי וזה בסדר.
לגבי האכסון - חפש שרשור שלי מימי הסמוראי, אולי תקבל השראה.
האמת , רק הכתום היה חסר .
רציתי מאוד לבוא וכרגע רק הסמוראי תקין ( הסיקס בבניה מחדש ) , אולם בימים אלו אני מעביר את הסדנה שלי למקום חדש .
לגבי סרנים - יש לי זוג סרנים רחבים אם זה מעניין אותך ( אני נשאר עם הצרים ) .
יש לי גם קרבורטור וובר שירד מסמוראי ומתאים גם לסיקס .
למרבית הסיקסים שאני מכיר יש מצערת גז ידנית - פשוט ונוח . לוקחים ידית הילוכים של אופניים ובונים מצערת ידנית .
אם אני זוכר נכון אצלי הקפיצים עם חמישה או שישה עלים ( נדמה לי שהם שייכים לסמוראי רגיל - מאוד נוחים ורכים וכן מהלכי מתלה טובים .
אילן
מצערת יד תהיה לעזר במקרים כאלה,סוג של שיפור זול.
יונתן, אכן במהלך הניסויים ניסיתי את שיטת 2 הרגלים, חייב להגיד שהדיון הזה והעצות שמגיעות ממנו ממש מצחיקות :)
מוני, כמו שציינתי אני לא רוצה להיכנס לעולם השיפורים עם הטנדר. העדפה שלי כרגע זה להשאר עם רכב שאין בו קומבינות או שינויים מהותיים. מוכן לשלם את המחיר של רמת הטיולים בעבירות בינונית בלבד. למען האמת, כיום אין לי בכלל צורך ברכב, אך מתישהו בעתיד יצטרף רכב גדול יותר לטיולים ככה שבטווח הארוך זה לא רכב עיקרי. זה גם עונה להצעות הנדיבות של אילן, תודה!
מצערת גז זה בהחלט תוספת קטנה שיכולה לסייע במצב הנוכחי. אם למישהו יש לינק לעשות לי את החיים קלים, זה יהיה נהדר.
אגב, אם יש בקהל משוגע שרוצה להיכנס לפרויקט טנדר סמוראי, יש אצלי שלדה עם רישוי ובודי שזקוק להרבה חום ואהבה.
יש מצב לתמונה של הקבינה בפנים? כסאות וכאלה.
לא יצא לי לראות יותר מידי כלים כאלה ואני די חדש אבל אם אין לך כסא מיוחד לנהג ויש ספסל כמו בטנדרים אמריקאים אז אולי להפוך את הספסל גם לארגז כלים
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
יש בעמוד 14 של השרשור הזה.
2 כסאות נפרדים שאין בינהם הרבה מקום (האמת שזה רעיון שעלה בהתחלה לפני ההחלטה להיצמד למקור).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
יש
בעמוד 14 של השרשור הזה.
2 כסאות נפרדים שאין בינהם הרבה מקום (האמת שזה רעיון שעלה בהתחלה לפני ההחלטה להיצמד למקור).
בעיקרון להיצמד למקור זה אש וסבבה לגמרי השאלה אם אתה מעוניין בפתרון שאולי ישנה את מראה המקור רק לאותו טיול ספציפי וארוך?
אין כוונה לשנות את המראה של הטנדר. מחפש משהו שאוכל להרכיב ולפרק. אבל בגדול נראה לי שאשאר עם המגדל הזה לטיול ורק אנסה לסדר את הציוד יותר טוב בתוך התיק. לצערי אין לי מספיק זמן להכנות גדולות אז אנסה להתייעל בתחום הציוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אין כוונה לשנות את המראה של הטנדר. מחפש משהו שאוכל להרכיב ולפרק. אבל בגדול נראה לי שאשאר עם המגדל הזה לטיול ורק אנסה לסדר את הציוד יותר טוב בתוך התיק. לצערי אין לי מספיק זמן להכנות גדולות אז אנסה להתייעל בתחום הציוד.
סבבה
כמה דברים שככה עלו לי בראש מהתמונות והדברים ששמת אחרי הטיול של ג'יפולוג.
1: נראלי שמאוד יעזור לך לעבור למזרן מתנפח אם זו אופציה בשבילך(אני עם סמוראי קצר פתוח שבניתי לו גגון ובטיול ראש השנה של סוזוקי במדבר השתמשתי בו ככיסוי לכל הדברים שהיו על הגג ועליו קשתי את הראצ'אטים גם לא תפס מקום בכלל רק במנפח שלו מרובע קטן והייתרון המעניין שקרה איתו זה שהיו 2 שישיות מים מתחתיו ואחרי יום שלם ומאוד מאוד חם שמדבר הכל נשאר קר הוא גם מבודד שומר על דברים)
2: לאחר הטיול יש כמה אופציות שעלו לי לראש לגבי מקום עם עדיין חסר מקום לכל הדברים הקלים עם הנפח הגדול הייתי מציע אולי לחבר למתקן שבנית איפה שהמברר מהפרופיל המרובע אולי להפוך אותם לפרופיל פתוח ולצורך טיול רציני להכניס בפנים פרופיל יותר קטן שיתן לך גגון לטיול עם רשת משו כמה שיותר קל (נכון שהמראה כבר לא יהיה קלאסי אבל בטיול מאוד ארוך יותר חשוב הפרקטי) עכשיו ברגע שיש עוד מדף ייחסית בגובה הגג אז אפשר לשים עליו דברים קלים כמו מזרונים שקי שינה ודברים קלים ומתחת להדביק את התיקי גב עם הבגדים לרשת עם אזיקונים שחרר לי מלא מקום בטיול זוגי 3 ימים עם סמו קצר לזוג שני תקי גב עם בגדים תלויים הפוך על הרשת כמובן שתלוי כמה פרפקציוניסט אתה משאיר לך את השאר עם תרצה.
3: יש עוד משהו קטן שאני לא ידוע כמה פרקטי כי אני לא מכיר את הרכב ולא את המוצר זה רק רעיון שעלה יש הציידית גג מפלסטיק האטומה מכסף אם אתה מכיר אם לא אחפש תמונה שאולי תוכל לעשות חיבור חזק ומהיר לגג של הרכב עצמו זה אולי יראה כמו ספויילר נחמד שיהיה פרקטי גם לכמה דברים וחסין למים אבל שוב תבדוק עם מוצא חן בעיינך ותשחק עם זה קצת בראש בטוח שתוכל לקחת איזה רעיון פה לכיוון שלך שיעזור.
אבל הדבר שאני הכי ממליץ עליו זה המזרן הזוגי המתנפח יש לו כל כך הרבה שימושים שזה מדהים גם יכול לשמור ולכסות את הציוד שלך מאחורה כי זה אטום למים גם לישון על זה לי זה נוח ואני מאוד בעייתי בשינה וגם במידה ואתה רוצה להנות ממזרן מים באיזה חושה טובה הכל הולך איתו :)
ועל הדרך שיפוץ מטורף יצא לי ללמוד הרבה מההסברים שלך והרעיונות בהצלחה בהמשך :)
תודה חבר!!
לא התפנצ'ר לך המזרון מהקשירה? גם לא מהענפים והשיחים?
האמת, ראיתי יותר מידי אנשים שמתעוררים בבוקר מדברי על הרצפה ככה ששום דבר לא ישכנע אותי לעבור למזרון מתנפח. גם הרעש של המשאבה אחרי שמדממים מנועים בהקמת המחנה בלילה שקט קצת מציקה. אני כרגע עם מזרון ספוג יחסית עבה, הבעיה שהוא פשוט לא מתקפל מספיק טוב. ובגלל שאני מגלגל אותו יש גם הרבה נפח מבוזבז.
יש את המזרונים שמתקפלים ל-3, אולי הם יותר מוצלחים מבחינת ניצול נפח.
אני מקפל את המזרון ספוג לחצי.
תופס הרבה פחות מגלגול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
תודה חבר!!
האמת, ראיתי יותר מידי אנשים שמתעוררים בבוקר מדברי על הרצפה ככה ששום דבר לא ישכנע אותי לעבור למזרון מתנפח. גם הרעש של המשאבה
בעיקרון זה היה במדבר לא היה הרבה ענפים אבל טיול אחר לצפון גם שרד עם טיפה ענפים.
לפי דעתי שטויות המזרן יחסית עבה של אינטקס איכותי מאוד.
פשוט אני שם לב איפה אני ממקם את האוהל ברור שגם עם המזרן שלך לא תישן על אבן שפיץ.
לגבי הרעש קניתי משאבה רגל פשוטה 3-5 דקות מתנפח בשבילי זה אחלה אימון רגליים אחרי נסיעה ארוכה חח.
ובוא נגיד אני חא כזה רזה המזרן בכיף סבל זוג של 160 קילו.
הייתרון כמו שאמרתי שזה רב שימושי גם מבודד ואוטם כל מה שמתחת וגם מאוד כיף להשתמש בטיולי מים כמו כנרת זה אש.
לפי דעתי אל תגלגל עדיף לקפל לשים בשקיות ואולי מתחת למשהו כבד ככה הוא גם יתכווץ קצת ופחות יפריע גם ככה זה משהו שמשתמשים בסוף היום לא יפריע להוציא ולקחת דברים המשך היום.
מה שאני עשיתי בכלל לפני השיפוץ לקחתי את כל הציוד שאי אפשר לוותר עליו הוספתי ציוד לטיול של כמה ימים ופשוט לפי זה בניתי לכל דבר מקום משלו עם כל מיני שטויות והמצאות לפי השגעונות שלי וכל טיול לומדים ומוצאים עוד רעיונות.
אבל כמו שאמרת אתה תהיה חייב ליצור לך חלקים מתפרקים שיעזרו לך רק לטיולים ארוכים ככה לא תפגע בצורה המקורית.
אצלי שיניתי את הרכב לגמרי לא נראה טוב אבל שימושי ופרקטי ברמה מפחידה [emoji4]
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
אמרת לפני כמה דפים - רכישת ציוד קומפקטי ייעודי.
יש מזרנים מתנפחים עצמונית שמתכווצים לגודל קטן מאד.
יש שקשים שמגיעים לגודל אגרוף.
יש כסאות מתקפלים לגודל של זרוע ושעדיין נוח לשבת עליהם.
בנוסף לכל זה - מכיר שקיות וואקו? כאלה שמתכווצות עם שואב אבק (אבל אפשר גם ביד).זה עושה פלאים בעולם האכסון וכשאתה מדבר על בגדים ומוצרי מיטה כמו שמיכות סדינים וכד, זה יכול לחסוך המון.
מכאן הכל שאלה של תקציב. יש לי כסא מתקפל עם משענת ראש שהוא סביר שעלה 130 שח בעלי אקספרס, מגיע לגודל של 40×10 סמ.
ראיתי בזמנו בגאדג'יפ כסא במאים איכותי מאד מתקפל לגודל של לפטופ 13 אינצ' רק שרצו עליו 400 שח.
וכן הלאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
תודה חבר!!
האמת, ראיתי יותר מידי אנשים שמתעוררים בבוקר מדברי על הרצפה ככה ששום דבר לא ישכנע אותי לעבור למזרון מתנפח. גם הרעש של המשאבה אחרי שמדממים מנועים בהקמת המחנה בלילה שקט קצת מציקה. אני כרגע עם מזרון ספוג יחסית עבה, הבעיה שהוא פשוט לא מתקפל מספיק טוב. ובגלל שאני מגלגל אותו יש גם הרבה נפח מבוזבז.
יש את המזרונים שמתקפלים ל-3, אולי הם יותר מוצלחים מבחינת ניצול נפח.
אני קניתי כמה מזרוני ספוג בשוק של רהט. אם אני לא טועה 50₪ למזרון. מתגלגלים ידנית לגודל מאוד קטן עם קצת מעיכות.
הקאץ' הוא שהם קצרים יחסית, אם אתה גבוה הם לא בשבילך, אבל הם עושים יופי של עבודה בשטח
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
מי שגבוה לא נכנס לטנדר סמוראי שבו הכיסא לא זז אחורה...
אם ככה אני ממליץ בחום. יש לי כמה כאלה באזור הדרום הקרוב אם אתה רוצה לקחת להשאלה לטיול אתה מוזמן בכיף.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
ציטוט:
- תיק הכלים יעבור לתא ייעודי ליד בסביבת המנוע.
ממליץ לשקול מחדש אחרי כמה כוויות מאוד לא נעימות ביום קיץ חם.
גם אני אחסנתי את הכלים שלי בתא ייעודי מתחת למכסה המנוע, ובכל פעם שהזדקקתי להם, הייתי צריך להמתין לא מעט זמן שיתקררו לפני שיכולתי להוציא משהו...
לגבי המזרן המתנפח, זו האופציה הטובה ביותר... שלי מחזיק מעמד כבר 3 שנים.
לא להתעצל בקיפול ובסילוק האבנים לפני הפרישה זה הסוד לחיים ארוכים.
שאפו ענק על החריצות, ההתמדה וההתמודדות עם המכשולים, בשטח ובסדנא :)
תודה. עם איזה רכב אתה?
יש לי מנוע 1,000 קטן בתא מנוע ענק. אין מזגן, אין הגה כוח ופליטת החום שם לא משוגעת. יש גם מרחק מהסעפת פליטה לתא. זה לא צמוד.
היה לי ארגז כלים בתא המנוע של הסמוראי. ארגז מתכת. שום בעיית התחממות. כלים מכל הסוגים.