אני אסביר כאן
http://www.jeepolog.com/forums/showt...540#post610540
דבר ראשון - שרק תהיה בריא !
Printable View
אני אסביר כאן
http://www.jeepolog.com/forums/showt...540#post610540
דבר ראשון - שרק תהיה בריא !
בגדול הישראלים לא חוסכים משכר. מאיון עליון מן הסתם כן , שאר העשירון העליון חוסך אם הוא לא מגדל ילדים ומשלם משכנתא שזה גם סוג של חיסכון בתנאי הריבית הנוכחית. יש גם קרנות השתלמות אם לא פודים אותן. היתר חיים מהיד לפה . יש כל מני קומבינות והכנסות לא מדווחות שאנשים מצליחים לשרוד בזכותן , אז אני מכניס אותם לקטגוריה המתאימה לפי הכנסה נטו ולא לפי הלמ״ס.
נכניס כמה מילים, לפני שנצא לעבוד בחוץ (מי אמר שיש לי את כל הזמן שבעולם? קנאים! להיות פנסיונר (די צעיר) זה לא שיש לך את כל הזמן שבעולם... איזה הכפשה..)
קודם כל, והרבה לפני הכל, לא לריב... זה אינטרנט פה. אם אי אפשר להחטיף סטירה ממש, זה הרי לא שווה.
שנית, ג'ו, מרוקאים (או יותר נכון, מרוקנים) זה לא דוגמא... לשום דבר.
שלישית, בן... אל תקשיב לאיש ותמשיך לחיות כמו שאתה חי.. ילדים זה אמנם כייף אבל אין צורך "לאכול את זה בתחילת/אמצע הארוחה"... אפשר גם אחרי ששבעים..
ואל תשכח את התמונות..
רביעית - הזכרתי את את דירוג הקרדיט... ארחיב טיפל'ה.
הדירוג, כאמור, נקבע בעיקבות מעקב נקודתי אחר כל אדם (לידיעת בועז... הרבה לפני גוגל וגם לפני אפל) ומבלי להיכנס לפרטים (מסובכים בהתחלה אבל די הגיוניים, אחרי שמבינים - אני אתן דוגמא אחת אח"כ), הדירוג "העיקרי" נע בטווח של...
אתם יודעים מה, אני אפתח על זה פוסט נפרד, פה בשירשור... יתן לי תירוץ לדחות את היציעה לעבודה (אפס מעלות בחוץ...)
חמישית, חבר פה באתר, שלח לי את הרשימה הזו של קשוע - בחור נחמד... מנסה "להיכנס" לשיטה... והדגים יפה את "התקווה למלגת ספורט" ובעיית הביטוח הרפואי - אתה לא יודע מה מכוסה ומה לא...
שישית, בעיקרון (ובהכללה - לא לקפוץ..) לא חוסכים פה. הריביות אפסיות ואין אפשרות להרוויח יותר מידי. אתה יכול להשקיע = מטבע הדברים זה להסתכן (יש רמות שונות של סיכון) ורוב האמריקאים לא בעד זה (מפולת הדיוק, פתחה להרבה אמריקאים את אפשרות ההשקעה בנדל"ן - למי שפיספס את המשפט הקטן של ג'ו) והם חיים מהיד לפה. מי יותר בנוחיות ומי פחות.
שביעית, רמת החיים פה גבוהה יותר.. נקודה. לכל רמת הכנסה קיימת, רמתחיים גבוהה יותר לרמה המקבילה בארץ. עובדה. קל יותר ונוח יותר ו... מסובך. מסובך משום שרוב התנהלות החיים תלוייה בך ובהחלטות שלך (למשל בארץ די חייבים לקנות דירה, משום ששוק ההשכרה לא "ממוסד" מספיק - פה אתה יכול להחליט איך ואיפה אתה גר ולשנות (בקלות) בהתאם לנסיבות המשתנות) - כך גם רכב ועוד דברים.
שמינית, ערך הכסף פה גבוה יותר - לא במובן הכלכלי של כמה/מה אתה יכול לקנות בסכום X אלא יותר במובן שאתה תקבל את התמורה המלאה לכל דולר שאתה מוציא - גם אם מחירו של מקרר היה זהה פה ובארץ (ביחס לשער ולשכר) , הרי שאין כל ספק שהשירות והתמיכה התכנית (באחריות), תהיה טובה יותר פה... בלי שום השוואה. אותו הדבר רכב וארון והכל (בד"כ).
תשיעית, פה זה לא פרבר עלוב!!!!!!!!
עשירית, כל השוואה בין ת"א לבין ניו יורק... נו טוף, תמיד טוב לכוון גבוה אבל תעזבו אתכם מכל הכתבות המשוות "ערים בעולם" ואיכשהו ת"א מתברגת... החיים זה לא כמה פאבים יש בסנטימטר רבוע (אם כן, ד'ה מויין המלכה... חור שלא ברא השטן)... ת"א זה לא ניו יורק. היא אולי כמה בלוקים בניו יורק ..
היו עוד כמה דברים אבל ניגש למידרוג הקרדיט...
זה יותר טוב מאשר במגזר הפרטי, אבל מתי דיברת פעם אחרונה עם אנשי קבע/עובדי מדינה?
זה מזמן לא המצב.
אין קידום אוטומטי למעט ותק, אין ודאות העסקה ארוכת טווח (כי הכללים לקביעות השתנו מאד, וזה בכלל לא מובן מאליו).
משכורות של חברים אנשי קבע שהראו לי תלוש היו מביכות.
ואני מדבר על אנשים עם תואר שני, מהנדסים שעובדים בתחומם..לא כמו פעם שקיבלו כסף רק בשביל תואר.
אנשי קבע שלא מסומנים לתכניות שירות ארוכות טווח, הולכים הביתה בתקרת השירות של הדרגה שלהם.
דורון, כל מה שאתה אומר נכון, זה רק מחזק את הטענה שלי שהמערכות כאן לא התייצבו ולכן אין עדיין בסיס להשוואה.
קמה לפני 67 שנים מדינה, תקציב דל , מפקדי חטיבות בני 25 ... נראה הגיוני שבגיל 45 יצאו לפנסיה. יש 100 פנסיונרים בסה״כ בכל השירות הציבורי - נשלם מהתקציב ... למה להתחיל להפריש לכולם כבר עכשיו ? זה יעלה הרבה יותר. 50 שנה אח״כ הברוך הזה מתפוצץ וצריך לחשב מסלול מחדש. בני גילי עוד נכללים בהסכמים האלה, ידוע לי שהמועדון לא מקבל יותר חברים חדשים.
״המועדון״ לא מקבל חברים מ-2004..
ניר - כל גרוש שהם (ואני ) מקבלים... זה בזכות.
ותפסיקו לתת דוגמאות של הג'ובניק מהקרייה שמקבל מליונים ופורש ב-45...
אני מתאר לעצמי שהרבה היו מתחלפים איתי כרגע, כשאני בפנסייה - לא הרבה היות מתחלפים איתי לפני 10 שנים, בעבודה ועוד פחות לפני 15... ואני לא מדבר על מספר הפעמים שהיו קרובות לחסוך לכם את הפנסייה המסכנה שלי.
לא מפה באות הצרות.
אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקה אבל יש הוצאות מיותרות וגדולות יותר, לפני הריקוד על דם הפנסיות התקציביות... שממילא כבר בוטלה, מזמן...
מילה על מערכת הבריאות.
יש כאן שמיכה קצרה מאוד שנמשכת מצד לצד.
אם הספקת לשכוח את קריסת הדסה אז הערב התפוצץ המשא ומתן על תמיכה בבתי החולים שחסר להם לגמור את השנה.
מדי פעם מאזנים את בתי החולים על חשבון הקופות ושהן בגירעון מאזנים על חשבון בתי חולים. התמחור של שירותי הרפואה לקוי.
אני בוחר לא להשתמש במילה מושחתים, אבל מנהלי בתי החולים הם קומבינטורים ברמת על.
שרפ, תיירות רפואית. ײקרן מחקריםײ ועוד.. אם תבדוק תראה שיש כפול מנהלי מחלקות ממחלקות בפועל, כי לתואר יש מחיר ײ בחוץ ײ.
יש ערבוב לא בריא בין רפואה פרטית לציבורית.
ויש עודפי ביטוחים פרטיים שמרביתם לא חוזרים למבוטחים.
מספיק בשביל מילה אחת.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
נעזוב לרגע את הפנסייה (הענקית) שלי...
ארוך ומשעמם ושכל אחד יחליט לעצמו כמה ואם בכלל לקרוא - גם לא היה לי כוח לעשות הגהה.
אם מישהו (ג'ו,בן ויתר המקומיים) מוצא טעויות – לא להסס לתקן.
בסוף יש צילום מסך של אתר שמספק דוחות על דירוגי האשראי ופעילות כרטיסי האשראי – החשבון שלי (אני משתמש בעיקר בדביט- כרטיס ללא אשראי, שיורד מיד מחשבון הבנק- למה? לא יודע.. הסיפור למטה מסובך לי... מעיק . אחרת הדירוג שלי כבר מזמן היה מעל 800).
רק תראו כמה מידע יש להם. הם אוספים לבד, מכל החברות הנוגעות בדבר – פדרלים, חברות כרטיסי האשראי, חברות קמעוניות וכו'... אם חשבתם שגוגל זה מפחיד..
ואיך שאמר המפקד: "לעסק... לעסק.."
יש פה כמה גופים פדרלים שעוקבים (כמעט) אחרי כל אזרח ונותנות לו ציון.
הציון קובע את מקומו בסולם הכלכלה של ארה"ב.
למי שעדיין לא ברור לו העיקרון – בחירה חופשית.
כל אחד אחראי על עצמו ולכל אחד יש זכות בחירה וכל אחד משלם עבור הבחירות שלו – בצורה שווה!!
זאת אומרת שיכול להיות בחור עני ישי לו דירוג "כלכלי" (דירוג קרדיט) גבוה יותר משל מישהו שמרוויח מליונים (בעיקרון..).
וכל זה נועד על מנת לאפשר לכלכלה לזוז קדימה ולא להעצר ולהתדרדר – רק קדימה (הזכרתי כבר את המושג של הקפה של עלית –מי שלא הולך קדימה, הולך אחורה) וקדימה זה אומר לקנות והרבה...
אם קונים הרבה, מייצרים הרבה ואז יש מקומות עבודה ויש משכורות ואפשר לקנות ו... זה הרעיון.
ואני לא נכנס לשאלה אם העקרון הזה טוב או לא.. עובד כבר בערך מאתיים שנה וארה"ב היא המדינה העשירה והחזקה ביותר בעולם ו... זהו.
וכן, גם אני קראתי את הסיפורים האחרונים על הכלכלה הסינית...
רק במאמר מוסגר, אני רוצה להזכיר לך גיל, שהמערכת הזו, על העליות והנפילות שלה, מחזיקה אותנו (ישראל) בערך מהיום שהוקמנו והמערכת שלנו, "הצודקת", מככבת במספר העניים ועל הקריסות שלנו אני בכלל לא רוצה לדבר – הדולר נקרא פה דולר כבר מאתיים שנה כמעט... כשפרוטה והלירה ושהשקל והשקל החדש.. מומצאים כל פעם מחדש...
נחזור לדירוג הקרדיט.
על מנת להזיז את הגלגלים של המערכת, כאמור, כל אחד צריך לקנות הרבה... וכמה שיותר, זה יותר טוב. לכן צריך לספק לכולם את האפשרות לקנות גם אם אין להם כ"כ הרבה כסף... ניתן להם כסף. מי שיש לו כסף (חברות האשראי) נותן למי שאין לו (האזרח. אם תרצו – חלוקת העושר) והאזרח קונה ו...הבנתם את הרעיון.
האשראי ניתן בחינם (כן, בחינם).
אתה קונה כמה שאתה רוצה וכשמגיע הזמן, אתה צריך להחזיר וחוזר חלילה.
כך כולם מרוצים.
עכשיו, יש מקרים שבדיוק כשמגיע המועד להחזיר את מה שנתנו לך (האשראי), בדיוק אז אתה "קצר במזומן" וקשה לך להחזיר את "הלוואת החינם" שקיבלת – מצב כזה יכול ליצור בעיות, משום שלחברה שנתנה לך את המתנה, לא יהיה לתת למישהו נוסף (או לך, שוב) ואז הוא יקנה פחות ו... הבנתם את הרעיון.
לכן, למתקשים שכאלה, סידרו עוד אשראי (הלוואה) אך הפעם לא בחינם. אשראי בריבית ובריבית כזו כואבת "שלא תרצה להגיע למצב שתצטרך אותה".
שוב, תזכרו את העיקרון של הבחירה החופשית – יש לך אפשרות לקבל מתנה (לא חייב) ויש לך עוד אפשרות לקבל מתנה עם ריבית (לא חייב) ואתה ורק אתה אחראי למעשיך.
נעצור שנייה, להסביר את ההבדל בין כללי האשראי אצלינו לארה"ב...
בארץ אתה מקבל אשראי (ולא משנה בדיוק איך נקבע גודל האשראי) ובכל חודש אתה מחוייב להחזיר אותו – יורד מיד מחשבון הבנק ולעיתים אפילו נסגר החשבון, לטובת תשלום החוב.
פה זה אחרת.
אתה מקבל אשראי (בהמשך ניגע איך נקבע הגובה אבל עכשיו זה לא כ"כ חשוב..) ובסוף החודש (ה- D DAY) אתה... מחליט כמה אתה רוצה להחזיר.
הסבר.
נגיד שקנית ב-1000$ והגיע "יום התשלום" – אתה מחליט כמה לשלם.
יש תשלום מינמום וכל היתרה שלא שולמה, מתחילה לצבור ריבית עד לסיום התשלום.. וחוזר חלילה, כל חודש.
אם אתה לא משלם, לא את הכל ולא את המינימום... נכנסים בך ומהר – קנסות וביטול האשראי לחלוטין.
בקיצור, הכללים ברורים ואתה מחליט כמה לשלם ומתי וכך המערכת ממשיכה להתנהל בלי זעזועים.
על מנת שלא לשים מכשול בפני עיוור (מישהו אמר כושים... סתאאם..), שהרי אתה קונה עכשיו ולא תמיד חושב מה יהיה בעוד חודש (במיוחד אם מפטרים אותך..) ושלא יתפתה איזה מנקה רחובות (מאושר בחלקו אבל התפתה שנייה לקנות מערכת DJ ב-K30$, בשביל הכייף, לא להשלמת הכנסה) להוציא הרבה מעבר ליכולות ההחזר שלו, צריך לבחון כמה כל אחד יכול לשלם ואז מחליטים כמה לתת לו.
עם השנים (בשיטת הניסויי והטעייה, שנמשכת 200 שנים ובישראל מנסים לדחוס ל-30), פותחה שיטה שעוקבת אחר ההרגלים שלך וההוצאות שלך וההחזרים שלך וכך קובעים כמה לתת לך לבזבז. עכשיו, זה לא שיוצרים כללים שונים לעשירים ועניים. לא. כולם נמדדים ביחס למעמד הכלכלי שלהם והוצאות שלהם או יותר נכון, ליכולת שלהם לקיים את המעמד הכלכלי שלהם = להחזיר חובות/אשראי/מתנות שניתנו להם = האמינות הכלכלית של כל אחד.
דוגמא.
אדם שהכנסתו X והוא מוציא X ומשלם/מחזיר X, נמצא במדרג/מעמד כלכלי טוב יותר מאשר אדם שהכנסתו X והוא מוציא 2-X אך משלם/מחזיר רק 3-X.
הוא גם במעמד טוב יותר מאשר מי שמרוויח 4X ומחזיר רק ¼ ממה שהוא מוציא.
זאת אומר מליונר שקונה בשלושה דולר ולא מקפיד להחזיר שלושה דולר יהיה פחות אמין מאשר בחור שמרווח 1000 דולר לחודש וקונה ב-990 ומחזיר 990.
לבחור האמין לא יתנו אשראי לקנות במליון אבל גם למליונר לא.
זה הרעיון.
למימושו הוקמו כמה חברות (פדרליות) שפשוט מאוד עוקבות אחרי כולם.
מנטרים מה אתה קונה ובכמה, כמה גז/חשמל/מים אתה צורך ואם אתה משלם את החשבונות, בודקים כמה הלוואות אתה לוקח והאם אתה מחזיר אותן, האם אתה חייב כסף למס ההכנסה (ללא קשר לכמה אתה מרוויח), כמה כרטיסי אשראי יש לך וכו'...
הם משקללות את כל המידע ומדרגים אותך – זהו דירוג האשראי שלך ה- credit score או ה- credit rati.
הדירוג "העיקרי" (יש כמה), שמקיף כמעט את כל תחומי החיים (כפי שציינתי) נקרא TransUnion Credit Score והוא מורכב מסולם מספרי של 300-850, ככל שהמספר גבוה יותר, טוב יותר = אתה אמין יותר.
יש עוד כמה מדרגים, כפי שתוכלו לראות בתמונה שצרפתי, לשימושים/תחומים שונים והסולם שלהם בעל מספרים שונים אבל כולם עובדים על אותו עיקרון.
כמו באהבה, אתה צריך "לתחזק" את דירוג האשראי שלך.
ולשם כך, צריך להבין את העקרונות.
העיקרון הוא שיתנו לך אשראי אבל הרעיון הוא שלא תצטרך אותו... דילמה.
הרעיון הוא כזה..
נגיד שנותנים לך אשראי של 1000 דולר... אם אתה אשכרה משתמש באותם 1000 דולר (נמדד ביום התשלום, לא באמצע התקופה... תכף תבינו), גם אם אתה מחזיר את אותם 1000 דולר במלואם, הרי שאתה פוטנציאל לבעייה בעתיד... כנראה שאתה אכן צריך אשראי של 1000 דולר בחודש ויש סיכון שתחרוג (כמו שקורה לכולנו, מדי פעם) ואז לא תחזיר 1000 דולר (אפילו אם אתה מחזיר את המינימום ומשלם את הריבית על היתר... יש בעייה)...
לכן, אם אתה משתמש בכל מסגרת האשראי שלך... אתה לא אמין כ"כ..
יש כמה אפשרויות:
- תבקש להגדיל את המסגרת האשראי – ואז אתה למעשה מאשר שאתה "בבעייה" עם המסגרת הקיימת.
- תיקח עוד כרטיס אשראי – למטה מוסבר למה זה טוב.. ולמה זה לא..
- תשלם את החשבון (או חלק ממנו) באמצע התקופה, כך שתגיע ליום התשלום עם שימוש קטן יותר באשראי – כך שלא ידעו שיש לך בעייה עם המסגרת.
- תשלם במזומן - יש גם בעייה עם אתה לא משתמש בכלל באשראי שניתן לך... אולי אתה בכלל לא קונה = לא תורם למערכת ולכן אתה "מסוכן".
עכשיו, שתבינו.
לכל כרטיס אשראי, יש מסגרת אשראי משלו. ולכן זו החלטה שלך באיזה כרטיס אשראי להשתמש, מתי ובכמה.
כך אתה יכול "לשחק" באחוזי מסגרת האשראי שאתה משתמש בהם ולא להגיע לאחוזים גבוהים מידי ולא נמוכים מידי...
בגלל שכל כרטיס מקבל מסגרת משלו, יש אפשרות שסך כל הכרטיסים יאפשרו מסגרת גבוהה יותר מהיכולות שלך.
אם את מבקש יותר כרטיסים, זה גם אומר שאתה צריך יותר אשראי (שכבר אמרנו שזה "חשוד" ופוטנציאל סיכוני), שהרי גם החברות האלה מכירות את הטריק.
ולכן מזהירים אותך – בכל פעם שאתה מבקש כרטיס חדש/נוסף (=מבקש למעשה עוד אשראי) נערכת בדיקת היסטוריה והפדרלים יודעים על כך (שהרי הם מספקים את ה"היסטוריה") = אתה מהווה סכנה ולכן... דירוג האשראי שלך יורד (יש תעריף לכל כרטיס שכזה).
אם אכן קיבלת את הכרטיס (אחרי בדיקת ההיסטוריה שלך, כאמור), תוך זמן קצר דירוג האשראי שלך יחזור לקדמותו ואם אתה בכלל מחזיר חובות הוא אפילו יגדל, שהרי יותר כרטיסים=יותר אשראי שמוחזר=יכולת ההחזר שלך טובה יותר=דירוג גבוה יותר.
אם, לעומת זאת, בקשתך לכרטיס תידחה, הרי שזה מאשר את העובדה שאתה "מסוכן" ולא עומד בתנאים ודירוג האשראי שלך יקטן עוד יותר.
עכשיו...העניינים הופכים ליותר מסובכים.
הרי השיטה עובדת על קנייה ולמי שיש יותר אשראי קונה יותר ותורם יותר ולכן, השיטה רוצה שיהיו לך כמה שיותר כרטיסים וכמה שיותר אשראי וגם כל חברה רוצה שיהיה לך כרטיס שלה ותקנה אצלה יותר..
מציאים לך כרטיסים – ואז אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לעבור את כל ההליך שציינתי למעלה...
או שאומרים לך שאת כ"כ רצוי אצלם והם נותנים לך כרטיס בלי בדיקת היסטוריה (ואז למעשה לא יורד לך הניקוד, בגלל הבדיקה) – שזה טוב לכולם: לך יש יותר אשראי ויותר אפשרויות "לשחק" עם ההוצאות והמסגרות ולהגדיל את הדירוג ולחברה שנתנה... יש עוד לקוח.
רצוי לציין גם שלחברות הגדולות (בסט ביי, הום-דיפו וכו') יש כרטיסי אשראי לכל דבר, שניתן להשתמש בהם רק בחנויות שלהם – בעל הכרטיס עובר את כל הבדיקות שציינתי והפעילות שלו מנוטרת ככרטיס אשראי "רגיל" אבל הוא יכול להשתמש בו רק בחנויות שלהם.
ההמלצות (בגדול- יש תורה שלמה וקורסים וספרים וחברות שאשכרה מנהלות "אותך"):
- תבקש כמה שפחות כרטיסים.
- תענה לכמה שיותר הצעות לכרטיסי, שלא מצריכים בדיקה).
- תשתמש בכל הכרטיסים שיש לך (יש כרטיסים שגובים דמי שימוש שנתיים ויש כאלה שמחזירים אחוז מסויים מהקניות ויש כאלה שמחזירים על דלק ויש על מכולת ויש... הבנתם את הרעיון) עד לרמה של 70% מהאשראי של כל כרטיס ולא יותר.
- השתמשת ביותר מ-70% מהאשראי, תבצע תשלום באמצע החודש.
- אל תקנה דברים, שיש סיכוי שבדיקת האשראי שלך תענה בסירוב - לדוגמא, אם אתה רוצה לקנות רכב, כל פעם שאתה מבקש הצעת מחיר, מריצים עליך בדיקהף על מנת לבדוק את דירוג האשראי שלך (צריך אישור שלף, אי אפשר לבדוק בלי אישורך - פרטיות). כל בדיקה מורידה לך כמה נקודות. אםן יש יותר מידי בדיקות, זה מצביע על כך שאתה לא יכול לקנות רכב, בהתאם לדירוג שלך... בעייה.
- תשלם בזמן את כל התשלום, בלי להזדקק לאשראי עם ריבית.
- תשלם את כל החשבונות (גז, מים, ביוב וכו') בזמן.
זה העיקרון, על רגל אחת.
יש המשך אבל זה כ"כ ארוך ממילא, כך שאוסיף רק עם תהיה דרישה..
הוספתי תצלום מסך של דו"ח דירוג האשראי שלי – אמיתי לגמרי מעכשיו (נקווה שלא יהיו בעיות עם זה).
אם יש שאלות...
קובץ מצורף 94083קובץ מצורף 94084
האמנם ברנרד?
יש הוצאה גדולה יותר מהפנסיה התקציבית?!?
אתה במקרה יודע מה החוב של המדינה על הסעיף התקציבי הזה?
יותר טוב שלא נדבר על זה כי הפוסט היפה הזה יתפוצץ ברגע
שנית, ג'ו, מרוקאים (או יותר נכון, מרוקנים) זה לא דוגמא... לשום דבר.
באמת?
זרקתי פה כפפה, סוג של זאב בעור כבש ואף אחד לא עלה על זה, מהר מאד מיהרתם להאשים ניאנדרטלים, מגדל העמק וכולו, פיספסתם שרוב התלונות של מאיר...דומות או זהות לתלונות של ברנרד וזה לא דברים חדשים, אני שומע את אותן תלונות כבר שנים רבות.
ישראלים באים לפה ומצפים שהכול יהיה כמו בישראל אבל זה לא עובד ככה.
בין אם זה הבדלים באוכל, עץ וכולו זה תמיד אותו הדבר " תראה כמה האמריקאים מטומטמים, הם עושים X במקום Y כמו אצלינו
אולי, רק אולי במקום להתלונן אפשר לחשוב למה עושים X במקום Y ולגלות שאולי באמת X הוא לא רע בכלל.
אבל משום מה זה לא עובד ככה.
לא יודע ולא מעניין אותי.
אני יודע שיש כל מיני מקומות שמקבלים כספים סתם (שוב, לא רוצה להיכנס לפוליטיקה) על כל מיני "תלמידים" שלא עשו כלום לטובת אף אחד ויש כספים שמוציאים על בניית כבישים למקומות שגרים בהם אנשים שדוגלים בהריגת ילדי "זרים" על קידוש משהו ושמים כאלה שישמרו עליהם ו.. בוא באמת לא נתחיל בזה.
אחרי שיגמרו עם הביזבוזים האלה ונראה שאכן המצב ממשיך להיות קשה, קדימה - לכו על ביטול הפנסייה של אלה שאיפשרו את כל זה..
יש לי חברים שיודעים איך להגיע לבית השימוש של אסד, הרבה יותר טוב מאשר הם מכירים אילו סיוטים יש לגמד שלהם... כן . נשאיר אותם שם עד גיל 67 ונספור להם את הפנסייה במשורה...
תשמע... זה שהתחתנת עם מרוקנית (שזה יפה..) זה לא אומר שאתה צריך להתעצבן על כולם...
תרגיע - גם למרוקניות יש יתרונות... אם מחפשים טוב-טוב.. בטוח שבמשך הזמן תמצא
והתלונות בכלל לא אותו הדבר... לגמרי לא.
אני ממש לא מצפה וגם לא רוצה שיתנהגו פה כמו בארץ ושהכל יהיה אותו הדבר...
אני, אם לא שמת לב, די מבסוט פה.
אני רק מציין את ההבדלים וכשזה מגוחך, לעומת מה שאני/אנחנו מכירים מהבית, אני מעלה את זה.
תקרא שוב את מה שאני כותב... אני דווקא, בניגוד לרוח השורה בעולם, די בעד החיים פה... מתאים לי מאוד...
אבל אם אתה קורא לקרש 2X4, שהוא יהיה 2X4 ואל תתחיל לספר לי לסיפורים..
וזה שבארץ גם מורידים 1/2 סמ' (פה זה 1/2 אינץ'!!), זה רק מראה כמה אנחנו ממהרים להעתיק.. גם את הלא טוב..
ואני שולח אותך לחזור ולקרוא את אותו שירשור על האמריקאים מטומטמים שסירבו למכול לך ביקון לא פרוס
אותן תלונות בדיוק ובאחריות, אותו קו מחשבה, למה ולמה.
לא יודע,
כילד לא חייתי באותה מדינה(ברחבי העולם) יותר משנתיים, כנראה שבגלל זה פיתחתי יכולת להסתגל, אבל אדם שחי את כול החיים שלו במקום מסויים ואז נזרק למקום אחד יתקשה להתרגל ולהסתדר.
בערך 600 מליארד שקל שזה בערך פי 1.5 מתקציב המדינה.
אין שום סעיף בתקציב שעשק כל כך את המדינה.
זה כל כך מרגיז שעדיף באמת לא לדבר על זה
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
ברנרד, א. הפנסיה התקציבית לא מתה, היא חיה ובועטת.
ב. למה שלא נדבר על הפקיד בקרייה שפורש מוקדם (עם פנסיה תקציבית)? הרי פה בדיוק הבעיה!
ובקשר ללוחמים / תומכי לחימה, אם אתה שואל אותי, הם אכן זכאים לכל גרוש, אבל הם מיעוט שבמיעוט (10% גג).
לא מבין למה הפכתם את עניין הפנסייה התקציבית לאישו. זה לא איזה בונוס שחולק לעובדי מדינה, אלא כשל תכנוני וחוסר דאגה לעתיד שהיום צריך לשלם עליו ושלא יהיה ספק - צריך לשלם עליו.
ניר.
עובדות היסטוריות, כשהן מגיעות במקום "המתאים" יוצרות רושם על המניעים ועל הדיעות של מי שמביא אותן.
אם ייחסתי לך ביקורת, במקום שלא היתה, אני מתנצל.
בכל מקרה, מה שכתבתי לא נועד לענות רק לך אלא גם לבועז..ו-600 המילארד שלו...
קנית רצית אוטו יקר ולקחת הלוואה גדולה על מנת לקנות אותו. אחרי כמה שנים, התשלומים "כבדים" לך, אז אתה בא בטענות לאוטו? בא בטענות לאנשים שאתה חייב להם את הכספים שלווית(הבטחת)?
מה אתה רוצה בדיוק? - גם להחזיק את האוטו (שהאנשים הטובים ביותר יעבדו אצלך ובשבילך) וגם לא לשלם את ההלוואה?
כולם מתלוננים על התנאים אבל אף אחד (לא הרבה בכל אופן ובוודאי לא המתאימים ביותר, שאתה ואני היינו רוצים שיהיו שם) לא ממש מתנדב לעבוד שם (בשירות הציבורי, על כל ענפיו) בתנאים ובשכר המוצאים... ומתפלאים ומתלוננים על "בריחת המוחות".
חבר קרוב מאוד שלי, בכיר בשירות המדינה (לא במערכת הביטחונית), זכאי לפנסייה תקציבית (עדיין לא יצא, תרגיעו) של 3.5% לשנה ועוד אי אילו הטבות שונות.
"בחוץ" הוא היה מרוויח מליונים (והיו/יש הצעות) אבל הוא נשאר בשירות המדינה.
ואם לא היה צו איסור פירסום גורף, הייתי מספר לכם למה ואיך הבחור חי כמו נווד עם כמה "שותפים לחיים", שלא הוא בחר, במשך תקופה די ארוכה... אני לא מכיר אחד שהיה מתחלף איתו-אחד!
עכשיו רק צריך איזה עיתונאי שיפשפש וימצא את תלוש המשכורת שלו וכולם יתחילו להתחשבן על כמה שעות מופיעות בכרטיס שלו וכמה פנסייה יש/תהיה לו ולמה הוא חי על חשבון הציבור..
אז תיקח את ה-600 מיליארד שלך, מר בועז, ותחשוב איך אתה מכסה אותם ע"י צימצום הנכסים המודיעיניים שלך, כפי שכינית אותם בשירשור אחר... לפני שאתה שם את היד בכיס של מישהו שמספק לך את נוחיות להעביר עליו ביקורת..
ג'ו.
לא צריך להעלב ולא להתרגז.
בוא... אני אזכיר לך משהו:
ולעניין הבייקון.
לא קשיי הסתגלות ולא נעליים.. לי אין קשיי הסתגלות - אני פשוט לא מסתגל:cool: עוצם את העיניים ומחכה להתעורר מהסיוט...
הסיפורון הזה , ועוד כמה אחרים שיגיעו בהמשך, הוא דוגמא לקיבעון המחשבתי של האמריקאים - לא משהו חדש לך ולא משהו שתוכל להכחיש או להתכחש לו ואני בכלל לא נכנס לסיבות לזה.
לכל אחד יש פה תפקיד שמוגדר טוב. בד"כ אף אחד לא יחרוג מגבולות תפקידו או במילים אחרות האמריקאים כ"כ מרובעים שכל דבר שחורג מהשיגרה שהם מורגלים לה, מזעזע אותם...
כמו לקנות חתיכת בייקון שלמה ולא לקנות אותה חתוכה לפרוסות לטיגון.
דוגמא - לא צריך לקחת את זה קשה מידי... יש דוגמאות אפילו יותר מצחיקות/עצובות.
אני בטוח שאתה מכיר אותן טוב ממני - גם אם אתה מבין את הסיבות להן.
אז, באותו שירשור, וגם כאן (וכבר הזכרתי את זה) אני אומר שברור לי שכל החוקים וכל "החוקים" והכללים "נכתבו בדם" ויש לכל דבר סיבה ומסובב - מובן לחלוטין ובטח גם צודק והגיוני... זה לא מפחית מהאבסורד ומהגרוטסקי של חלק מהדברים...
ואני לא ביקשתי אף פעם, גם לא בישראל, לחם עם אוכל סיני/יפני... ודווקא יש פה לחמים... ללקק את האצבעות.
ודרך אגב, משהו שאין בארץ והסתגלתי אליו יופי - בסטקיות המובחרות (כולל פיטר לוגר וגהלגרס'), מגישים ביחד עם המים (חינם) סלסלת לחמים מצויינים... וגם באיטלקיות הבינוניות... איזה לחמים ולחמניות... אתה לא יכול שלא לאכול..
אולי חמך חשב שגם בסיניות צריך - סטארט-אפ..
ואם כבר מדברים (לשם שינויי) עלי, דווקא הסתגלתי להרבה דברים, בלתי נסבלים בעליל - אני לא יודע אם שמת לב אבל לא כולם מדברים פה עברית וזה ממש מאלץ אותי להביע את עצמי באנגלית... שערוריה.
והפנייה שמאלה, כשלתנועה ממול יש ירוק - מזעזע.
והפטנט הזה של תמרור עצור ALL WAY - לא הסתגלתי? - הסתגלתי.
אז אל תלכלך סתם..
ועל כל הדברים האלה, עוד אספר.. בהזדמנות.
דריש.
את כל ה"שיטה" הזו, של דירוג האשראי והמשמעות שלו, אפשר לסכם בעיקרון - ככל שיש לך יותר חובות ואתה מצליח לשלם אותם, אתה אדם טוב יותר.. כלכלית.
זה הכל - פשוט מאוד והגיוני מאוד, כשחושבים על זה.
לא משנה כמה אתה מרוויח (אני אדבר על זה בפוסט "הבית"). מה שחשוב שאתה מחזיר חובות - חי בהתאם ליכולת שלך.
אם תחשבו על זה, המשפט המיותר הזה, שהרבה ישראלים אומרים ש"באמריקה אין אוברדרפט" הוא די שטות... אתה מקבל את האוברדרפט מראש. אתה חי על אשראי.
אתה משתמש בכסף לפני שאתה מרוויח אותו לפני שאתה משלם את .. האשראי.
באחריותך להעריך כמה אתה מבזבז, כך שתוכל להחזיר - אם אתה עושה את זה נכון.. אתה מלך וחי כמו מלך (בהתאם לאמצעים שלך, כמובן) והרבה יותר טוב מאשר בארץ.
אבל זה מצריך משמעת עצמית, משום שחריגה מהמסגרת (שאתה מחליט עליה, בגבולות האפשר) מתוגמלת במכה כואבת מאוד..
תראה את בן.
מבין הדברים אני יכול להבין/לשער שהוא חי מצויין, כפי שתאר, ו.. במסגרת האפשרויות שלו אבל, היה לו גליץ'. היא לו דירוג אשראי טוב (שאיפשר לו חיים אפילו טובים יותר מעכשיו - יש כל מיני שירותים והטבות שתלוים בדירוג האשראי שלך) ועכשיו יש לו פחות טוב.
ביומיום זה לא כ"כ מטריד אבל אם יצטרך איזו הלוואה לעסק או להחליף אוטו (בליס או פייננס) או לקחת משכנתא לקנות בית אחר או כל מיני דברים אחרים (כמו כמה מקדמה הוא צריך לשים על נוט 4 ב T-Mobile או מה יהיה התשלום החודשי לכבלים/אינטרנט או כמה הנחה יקבל בקניית חומרי בנייה בהום-דיפו (לקחת כרטיס אשראי שלהם)), לדירוג האשראי שלו תהיה משמעות.
לא סוף העולם אבל כמה שהדירוג שלך גבוה יותר, החיים קלים יותר... ולפעמים, הרבה יותר.
ושוב, למי שהספיק לשכוח, אחרי איזה 18 עמודים...