אייל, אני לא רואה כלום ממה שצירפת, אז קשה להתייחס ...
Printable View
אייל, אני לא רואה כלום ממה שצירפת, אז קשה להתייחס ...
העלויות נמוכות מקיט קומפלט בארץ בוודאות. למה? כי ככה יצא לי. לא אומר שיצא לכל אחד, יצא לי.
לגבי בולמים, טוב לדעת. אשמח אם תעדכנו מידות בשרשור היעודי בפורום. יעזור לכולם.
בולם של טנדר 4 טון על רכב של טון וחצי בלחץ... ואתה אומר שהוא מתפקד בינוני...מעניין. מצד שני מונרו...
האורכים באמת מעניינים. פתיחה 70 מה הסגירה של הבולם?
1. אתה טועה
2.חד משמעית בולם בינוני. כן גם על ויטארה מנסיון.
תשאל את הגולש e-Pit@m
יספר לך גם על סמוראי איך הוא מתנהג.
זה לא קוני.
3.איפה שוב אתה רואה פתיחה 70??! רשמתי לך מידות, העלתי לך תמונות..מה עוד צריך להסביר לך שאין חיה כזאת?
אייל אמר בינוני.
אין לי שום צורך ביותר מזה כרגע.
אייל בולם של ונדורה/f150 אמרת... לא של קיט 3 אינצ. את זה ראיתי בתמונות כבר. 39-64 בערך.
לגבי עלויות חלקים - סבבה, מה שעושה לך טוב. ויכוח מיותר.
כל מה שרשמת פה רק אומר לי שלא תכננת את הרכב נכון.
1. בחרת בולמים לא מתאימים למשרעת האפקטיבית של הקפיצים שהם במצב סגור או פתוח.
לקחת בולם עם סגירה גבוהה מידי ופתיחה גדולה מידי ולא התאמת אותם נכון.
יש כמה בולמים מתאימים בשוק, פותחים PDF-ים עם מקט"ים של יצרנים ומוצאים. גם לפני כמה שנים זה היה נכון (לפחות ב5 שנים אחורה).
2.הגדלת מהלכי מתלה אבל לא טיפלת נכון גם במרווח התנועה של הV-BAR ולכן שברת אותו כמה פעמים.
פעם אחת היית מתקין במקום הספייסרים המקוריים של המפרק הכדורי את זה High misaligment spacers
ושוב פעם זה: http://www.polyperformance.com/High-...gnment-Spacers
או אופציה יותר זולה, גם מבלי להחליף את המיסב המקורי בקיט כמו שעשית:
להשחיז טיפה את הספייסרים המקוריים שמגיעים עם המפרק הכדורי בקצה הV-BAR של קלמיני, ולאפשר למפרק הכדורי את המהלך הרצוי.
כל הרצועות והתוספות והקומבינות שניסית לטפל לא רלוונטיות כי לא בנית נכון.
עכשיו איזה תמונה אתה לא רואה כדי שתוכל להתייחס כמו שצריך למה שרשמתי.
בולם מונרו זה לא קוני... לא צריך לנסות את זה על הרכב בשביל לדעת...
קונים בזול ומצפים לאיכות של בולם מירוצים ואז מתאכזבים
שום יכולת גיהוץ של רכב מרוץ. שיגהץ כמו שהוא אמור לגהץ לרכב שלי... לא מצפה לעשות פה קומבינה מעבר לעניין הפתיחה/סגירה.
אייל, אנא קרא שוב:
אם הייתי לוקח בולם עם מצב סגור קצר יותר, הוא ממילא היה מתבזבז ...
לגבי מיסב קצה עם High misalignment spacers - אכן למדתי על בשרי ואכן זה מה שמותקן שם כבר כמה שנים - אבל זה קשור רק לפער שבין צד ימין לצד שמאל ולא להגבהה הכוללת
אבל יודע מה - מה שתגיד, לא בניתי נכון את הרכב. בגלל זה הוא עובר יותר טוב מכל SUV שפוי בזחילה, מגהץ שבילים ובאמפים במהירויות גבוהות בלי לסגור מתלים, שומר על נוחות ויציבות בכביש ועל החיוך של בעליו בכל נסיעה :)
יאללה, תמשיכו לחפור. אמיר, אתה יודע איך למצוא אותי ...
למה להגיע למצב של כסאח חברים? יש לכם ידע וזה נהדר שאתם חולקים אותו ואחד על השני.
יותר כמו 36-37 סגור, ופתוח 60-61 סתכל בתמונות שוב.
המידות של הF150\וונדורה דומות מאוד לקלמיני.
טעות בס"מ שניים לפה או לפה ויש לך בולם מפוצץ.
לא, טוב זה לא עושה לי כי לא אני מביא את כל אחד מהקיטים ומרוויח מזה אז אין לי שום אינטרס.
הויכוח לא מיותר כי אחרים גם קוראים ומפנימים. לכן העלית את הפרוייקט שלך לפומבי.
מה שכן העצות שלי בחינם, כולל הR&D.
זה טוב, אבל לא מצויין ;)
קודם החלפת את הבולמים בקיט לבולמים ארוכים כי רצית להרוויח יותר פתיחה, מצאת בולם עם פתיחה 70 סמ' אבל עם סגירה גרועה -
כי מה לעשות, משהו תמיד חייב לבוא על חשבון משהו אחר - יותר פתיחה על חשבון סגירה במקרה הזה.
אז שמת ספייסר על הקפיץ כדי לא לסגור על הבולם, למה לא להנמיך באמפסטופ?
ואז גילית שהבולם שבחרת ארוך מידי כי יש דרופ חזק מידי לסרן והקפיץ מתנתק ונופל אז שמת רצועות הגבלה,
ואז שוב הגבלת את הפתיחה שלו גם.
אז מה עשית בזה בעצם...
אה ועל הדרך בגלל זה פירקת פעמיים מיסב כדורי בזרוע A אחורית.
עם כל זה יש לך כריות קפיצים (שהם בסך הכל עם בלאי גבוה ומתיבשות וצנרת שיכולה להתקלקל)
שהרכב מגהץ איתם יפה..
כך הגדלת איתם את קשיחות הרכב שצריך במקום למצוא בולם חזק יותר שפשוט עושה את העבודה טוב יותר.
פיספסתי משהו?
שוב פעם אני חוזר ואומר..יש בניות יותר חכמות לעשות, ועוד לייעץ בבניה כך לרכב אחר..
סנדק,
אף אחד לא בכסאח רק משפרים נכון את מה שטוב ;)
סחטיין אייל. תודה רבה.
אגב, פיצוץ בולם זה כשסוגרים במכה חזקה ומתי זה קורה? כשנוהגים ראלי... מצד שני אני מסכים לחלוטין שצריך להתאים במפסטופ למידות הקפיץ והמהלך, מה שבוצע אצלי אגב.
באמפסטופ מתאימים בשביל 3 דברים -
1.לא לסגור על הקפיץ
2.לא לסגור על הבולם( כך בדרכ מפוצצים אותו בנהיגה מהירה כי לא מודדים)
3.שרוצים להגביל מהלך סגירה עם צמיג גדול שלא ייגע בכנף למשל.
קפיצים אחוריים של קלמיני לויטארה הם זבל כבר מday1.
בנסיעת שבילים על כל גבשושית הם סוגרים על הכריכות - מרחקי הכריכות פשוט קרובים מידי.
נדב שם כריות אויר כדי לעקוף את הבעיה ולא לפתור אותה - פתרון יקר ולא עמיד במיוחד לאורך זמן.
לא הייתי שם את זה על רכב שטח.
יש פתרונות אחרים בשוק דוגמת קפיצים אחרים טובים יותר, וכן גם לפני 10 שנים אותו פתרון.
כן, אייל. פספסת. כמעט את הכל.
אבל אתה ממילא לא קורא מה שכותבים לך שוב ושוב ושוב, אז אתה יכול לדלג על המשך ההודעה הזו ולהתחיל לכתוב את התגובה הבאה שלך...
אמיר, לדעתי עם צמיגי 31" אתה יכול להינות גם מבולם יותר ארוך משלי, כי אתה מוגבל בסגירה עוד יותר מאשר אצלי ...
אני תכננתי ובניתי את המערכת אצלי באופן הבא:
1. הרמת הרכב על ליפט
2. פירוק הקפיצים והבולמים האחוריים בשני הצדדים
3. הרמה של צד אחד של הסרן עם ג'ק גירים עד שהצמיג כמעט נוגע בבודי - כלומר הסגירה המקסימלית הרצוייה עם הצמיג המורכב
(הערה: עדיף לעשות זאת כשהצמיגים חדשים, או לפחות להתחשב בשחיקה ...)
4. מדידת אורך הבולם הרצוי במצב סגור
5. מדידת המרווח הפנוי לקפיץ במצב סגור
6. חזרה על התהליך בצד השני כדי לוודא שמקבלים את אותם הערכים ...
7. הרכבה בחזרה של הכל
8. חפירה בקטלוגים ובמפרטים של חברות שונות כדי למצוא בולם בעל חיבורים מתאימים ופתיחה מקסימלית כאשר מידת הסגירה לא יותר גדולה מהמידה שמדדתי - כלומר הבולם לא פוגע במידת הסגירה האפשרית של המתלה (כן, זו הפעם ה-17 שאני כותב את זה, גם לי כבר נמאס ...)
9. בסופו של תהליך בחרתי בולם מונרו סנסה-טרק שמותאם במקור ל- F-150. השיקולים: בולמי מונרו נחשבים לרכים (במיוחד אלו עם הגז כמו זה), שלא לומר רכרוכיים. מצד שני זה בולם שמיועד למשקל גדול יותר, אז הוא אמור לתת יותר שיכוך מבולם מאותה סדרה שתוכנן לויטארה. מצד שלישי הם זולים מאוד כך שהסיכון הכספי לא גדול ומקסימום עוברים הלאה. בדיעבד לטעמי הם מאוזנים היטב לרכב ושרדו לא רע בכלל שנים של עבודה קשה.
10. התלבטות בין הארכת הבאמפ-סטופ להחלפת קפיצים או הוספת ספייסרים: הארכת הבאמפ-סטופ היתה יוצרת מגדל ארוך וצר, בעייתי מאוד מבחינת קריסה ויציבות, ולכן העדפתי להגביל ע"י סגירה מוחלטת של הקפיץ והשלמת המרווח עם ספייסר ככל שיידרש. ברור שקפיצים ארוכים יותר עדיפים על ספייסרים - אם אמצא הם יוחלפו...
11. מדידת הקפיץ הקיים כדי לחשב את גודל הספייסר הנחוץ כדי למנוע מגע בין הגלגל לבודי, מתוך מחשבה להחליף את הקפיצים כאשר אמצא/אזמין קפיצים מתאימים יותר
12. מדידה נוספת על הליפט כדי לחשב את אורך הגובל הדרוש עד שאמצא קפיצים ארוכים יותר, בהתחשב במידת הספייסר והבולם המיועדים
13. איתור והזמנת כל החלקים
14. המתנה של חודשיים שלושה שהכל יגיע
15. הרכבה של הבולמים+ספייסרים+רצועות על הרכב, בביקור אחד במוסך
(איזה מזל שאייל רק כותב כאן ולא קורא... הוא הרי יודע-כל ולא היינו רוצים שהוא יתבלבל מהעובדות רחמנא ליצלן ...)
לגבי קפיצים - אני לא הצלחתי למצוא קפיצים ארוכים יותר שיתאימו לתושבות הקיימות, והפחידו אותי מקפיצים שמיוצרים בארץ לפי הזמנה (קריסות וכדומה), כך שנשארתי עם הסטאפ הזה ובסה"כ הוא שירת אותי נהדר שנים רבות
לגבי מיסב קצה המוט - הנה השרשור הוותיק שפתחתי בזמנו בנושא. מעורר געגועים עזים לתרבות ואיכות הדיון ...
נו, ואני לא ידעתי שיש לי דובר... חבל רק שהוא לא מחובר למציאות ...
שמתי את כריות האוויר כדי לשפר את יכולות הרכב בנסיעה מהירה בשטח (אה, בעצם גם את זה כבר כתבתי...), מה שמכונה "נהיגת ראלי" כולל זינוקים עם 4 גלגלים באוויר. אף בולם סביר לא היה עומד בזה, ואם כן אז הוא היה הופך את הרכב לקשה כמו אבן. בחרתי כריות במידה שלא מלאה את כל חלל הקפיצים וכך יצרתי פרוגרסיביות בסגירת מהלך מתלה מבלי לפגוע בנוחות הנסיעה.