קובץ מצורף 101000
Printable View
אכן שקלתי
נושא המשקלים ירד מהפרק כשהתקנתי קפיצי אוויר
והתאמתי את הבולמים לעבודה מסונכרנת עם קפיצי האוויר
מנוע גיר טרנספר מקוריים
היתר שודרג / הוחלף במשובח יותר והרשימה ארוכה
אבל זה עדיין מעמסה על המנוע וכו, תוכל כתוב כמה נמדד?
בהתחלה, למשך כמה שניות, רציתי להציע את הקמפר שלי לאתגר. אבל אז הבנתי שנודבתי להיות שופט וויתרתי...
לפני שתגידו שזה לא רכב מסעות כי הוא לא 4X4, אני רק אומר שכדי לנסוע בשבילים לא חייבים 4X4.
לפני שאסכם את רשימת הציוד שיש אצלי, הנה הרכב שבשיפוץ שלי לקחתי בתור דוגמה. רכב של שני אחים, הולנדים, אח תאום של הקמפר שלי - אותה שנת ייצור, אותה גרסת דיגום, אותו מנוע, אותו צבע לריפודים של הריהוט... ממש אח. חוץ מזה שהוא כתום ושלי ירוק.
בכל מקרה, החבר'ה דיגמו את הקמפר למסע מהולנד לבייג'ין לאולימפיאדה. אחרי שהם חזרו הם עשו איתו מסע חוצה אפריקה מהולנד לקייפטאון לאליפות העולם בכדורגל. אחרי זה היה איזה מסע חוצה צפון אירופה (יותר מקיף מחוצה) ללונדון (לא נחשב, נגיד), והבא בתור אני חושב שהולך להיות פאנאמריקנה.
בקיצור, רכב מסעות מושלם, ויש הוכחות.
אז גם שלי התאום שלו, ומבירור עם אחד האחים שאחרי ששלחתי לו תמונה של הקמפר שלי "בחניון הלילה הנמוך ביותר בעולם" עם הייניקן, ואמר שנראה לו שזה יעד ראוי בהחלט לאחד מהמסעות הבאים, ובכן מבירור איתו רשימת הציוד שמועמסת אצל שנינו די דומה.
אז בינתיים רק שתתרשמו ממקור ההשראה, אני אמצא זמן להעלות רשימה, אולי...
http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=370281
http://www.thesamba.com/vw/forum/vie...asc&highlight=
אסף.
היות והיינו בסרט הזה עם הרכב הזה - אציין שלסמואל לוקח שלושה ימים לפתוח מחנה לילה - אם בכלל הרכב יכול לשאת את כל הציוד שפורט על ידו.זה יצטרך להיבדק.
כשה-75 מלא בכל הציוד המפורט ,אני אפילו לא צריך גגון ,וחצי הנפח בתא המטען ריק לחלוטין ונגיש בחצי דקה. ( בחילוץ זקנות שנתקעו מחוסר אוויר בנגב הצפוני בתחילת הקיץ - נכנסו 3 שמנות שמנות שישבו מאחור על המזרונים......בנוסף לכל הציוד ובנוחיות.)
ועכשו תראו את הפלא - משקל עצמי של הרכב ברשיון 2200 ק''ג. משקל הרכב המותר בעומס מלא ברשיון 3035 ק''ג. משקל הרכב עם כל הציוד והנהג
2400 ק''ג בלבד.
הכל לפי בדיקה בטסט האחרון לפני חודש. והכל - כי הרכב הופשט מכל הספסלים,המושבים הציפויים והפלסטיקים המיותרים ,לפני הבניה מחדש.
תנסו לשאול גם את השאלות המעשיות - כמה זמן לוקח לסמואל להכין קפה או פופקורן בעצירה לעשר דקות, וכמה זמן לוקח לו למצוא מברג. אני יודע - מינימום 30 דקות. אם יימצא......
ב-75 אני מוכן ללינת לילה ב-10 דקות, ועם ציליה של 42 מטר/מרובע - 20 דקות. למצוא כל כלי עבודה שתרצה יקח אולי אולי אולי - 15 שניות.
ועוד משהו קטן - הרכב שלו משמש להמון תערוכות שיווק ולכך הוא מיועד - לכן לעולם הוא לא מעשי בחיים האמיתיים.כבר ראיתי אותו שוטף ידיים משלולית,- מטר מהרכב, כי ברז המים שלו לא נגיש.
מה שיפחיד את סמואל זה תרגולת בסיסית כזו - רכב עמוס שמוכן לנסיעה.נסיעה של 3 דקות.עצירה, וקבלת משימה מפתיעה שדורשת ציוד כלשהוא לביצוע בזמן קצר. תאמינו לי צחוקים כאלה לא יהיו לכם המון זמן. אני נותן לו פור של הזמן שלי כפול שתיים. מוכן להתמודד ?
ליד המפעל שלי יש מגרש גדול שאפשר להתמודד בו על מעשיות תיפקוד הרכב לפני ההחלטה מי הזוכה בנגרר.אשמח להצגה כזו.
שימו לב - הערה חשובה.
הנגרר יצטרך להיבנות לפי מפרט הזוכה ,כך שהחגיגה תידחה לסיום בניית הנגרר ושתתקיים בברקן. ניתן לקבל אותו ב-50 מידות שונות,עם סרן אחד או שני סרנים,גם כנגרר שטח עם ''תומך נטישה'' ועם פגוש אחורי מתרומם בעת התקלות בסלע. כך שלאחר הזכיה נצטרך לבנות את המפרט הטכני בהתאמה לזוכה.זה לוקח זמן ובהתאמה למלאי, - וזה יפורסם כאן.
אם אני אזכה בנגרר ,אתם תחליטו בהצבעה כאן לאיזה עמותה צדיקה לתת אותו כתרומה.
מעמסה !?
לא למנוע V8
בנוסף לקפיצי האוויר שיודעים להתמודד עם משאיות קלות 7.5 טון
כול הפריטים שאמורים להתמודד עם משקלים שודרגו / הוחלפו
קח בחשבון שזה רכב שתוכנן ל-7 ויש בו מקום רק ל-2 בחשבון מהיר וממוצא של 70 ק"ג לאדם
זה אפשר לי להוסיף 350 ק"ג ציוד לפני שהתחלתי לפזר מקצה לקצה גם על הגגון שם החשבון פשוט
על כול ק"ג על הגגון שים 4 ק"ג מפוזר על הרצפה ושוב יחד עם קפיצי האוויר אתה מסודר
אסף, הקמפר זוכה, גם למכולת מרגיש מסע...
אמנע מדעה לגבי הרכבים שמוצעים
תודה על ההסבר סמואל.
שופט - התחלת לגבש קרטריונים ?
רכס, יש לי שאלה מכיוון אחר -
האם יש לך דוגמא (שפגשת במציאות או בכתבה באינטרנט נניח) של רכב מסעות, לאו דווקא ישראלי, שכן היה לוקח לך את תואר "רכב המסעות האולטימטיבי" ? נגיד ה78 של הדרום אפריקאי הזה - אם הוא היה נרשם פה בשרשור, היה לו סיכוי?
רכס
חשבת יומיים ולזה הגעת ?!
הזמנתי אותך לאתגר בכדי להוכיח לך כמה זמן לוקח לי להראות לך שאתה שפן
בוששת ולא הרמת את הכפפה עכשיו אתה מתבכיין ומלכלך ( כתבתי ואחזור על כך שוב זה אישי)
את הנגרר עוד לא בנית ואני זה וזה והרכב תצוגה הכול נכון
והרכב שלך מהו ?
והשרשור הזה מה מהותו ?
ובוא נגיד שאתה צודק ולוקח לי שנה למרות שאסף כבר כתב אחרת וזה לא שכנע אותך
מה זה קשור לכותרת של השרשור הזה שהתחלת והשתבש לך כי כוונתך פוספסה
אז תהייה גבר תפסיק להתבכיין יצרת תחרות צא ותתחרה אל תשנה בכהוא זה את שכתבת
מילה זו מילה כתבו מכרייך אז תשמור על לשונך על מינהל תקין על בגרות וכבוד לזולתך
את מעללייך אני מכיר היטב לא מהיום כך שאתה לא מפתיע אותי.
ולסיכום בכדי שלא תצא פרש גם בג'יפולוג גם בג'יפטריפ וגם בפייסבוק תמשיך במה שהתחלת
יש לפחות עוד שני רכבים שאני מכיר שראויים וגם הם יתנו לך בראש שכח מהנגרר שהבטחת הוא הולך לאחר.
גם הם ינצחו אותך בקלות
ועצה קטנה אך גדולה לי לך אל תשכח לרגע שאנחנו מתנהלים פה מול צופים אפילו התהדרת בכמות צפיות גדולה מהרגיל
אז שוב אחזור שמור על לשון נקייה ותתייחס רק למהות התחרות שיצרת עבורנו אני חייב להודות שאני די נהנה מההשתתפות בה.
בהצלחה לכולנו
וואלה ירדתם מהפסים :)
הקריטריון לרכב מסעות הוא זמן הכנת פופקורן???
אם יש מישהו שיש לו רכב מדוגם חוץ מנושא הפופקורן, שיצור עימי קשר, אשכיר לו מכונת פופקורן יעודית במחיר סמלי .
אפשר להוסיף גם מכונת סוכר וברד לקריטריונים? אולי נסגור דיל נחמד :)
לא כתוב שהתחרות מי פורס יותר מהר או של מי הציוד נגיש יותר...
האמת שבהודעה הראשונה לא כתוב גם שהרכב צריך לנסוע... אולי הוא יכול להיתנייד על גרר ממקום למקום... :-)
מה שכן כתוב שהרשימת הציוד צריכה להיות יותר משל רכס.
אולי פיספסתי משהו...
משהו לא מסתדר עם המשקלים של חיים.
בטנדר, עם 4 נוסעים ורכב מועמס לטיול חורפי כולל הרבה עצים הגענו ל-500 קג ציוד.
גם על זה אני מוכן להתחרות יאללה זמן פריסה מחנה לילה קריטריון חדש מי מסכים !?
מי שמטייל איתי כבר ישנן לכם את שהנחלתי שבמסע יש 2 סוגי עצירות
1. תוך כדי התקדמות שבה אתה אמור לעשות צל לפתוח כיסאות לפתוח שולחן לעשות קפה / תה ולהציע לחברים סטופ כזה עד 30 דקות
2. כניסה למחנה לילה פריסה מלאה של כול הציוד הכנת אוהל לשינה אוהל מקלחת הכנת ארוחת ערב נקיון קיפול מטבח מקלחת ערב הווי והופה לינה, זמן אין הגבלה כול אחד לפי יכולתו שום דבר לא בוער מחנה לילה לילה !!
לגבי מציאת כלים והפעלתם נו באמת אולי נתחרה גם בהחלפת מחסניות ?
אגו המסעות האולטימטיבי במזרח התיכון
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
סער, אתה מעדיף קריטריון על שערות סבתא?
נדב - לא פספסת כלום. והכל נכון.זה רק אומר שכל פריט ייספר והשופט יחליט כמה פריטים יש לכל אחד - והוא ינצח. השופט יכול לפסול פריטים ע''פ שיקול דעתו.
סמואל - אולי אני שפן, (מעדיף ארנבת..... ) אבל לא ציינת אם אתה מוכן לשיפור התחרות באמצעות משימת שטח קטנה שתאפשר לדעת כיצד אתה מתפקד עם המחסן שלך בתיפעול על רטוב ובתנאי אמת.
אני כבר שפן, אז תזהר לא להשתפן בתשובה שאני יודע אותה. שני שפנים באתר אחד - זה המון.
נמרוד - אתה כבר צריך להבין את דרך המחשבה שלי. הרכב הזה יפה ומושקע במה שרואים עליו,אך הוא יכול להיות רכב שטח רק במה שלא רואים עליו.כל הפרטים הקטנים שעושים את המסע בטוח יותר, שריד יותר ועם המון הנדסת אנוש שמותירה לך זמן רב יותר מהנוכחות בשטח. לכן לא רואים בצילום כלום.
לגבי הפופקרון - זה העיקרון - לא הפופקורן. אתה עוצר להתרענן מתחת לעץ - מה אתה צריך לעשות כדי להוציא בקבוק בירה וכמה זמן תתברבר עד שיהיה לך בקבוק ביד . יש רכבים שכל המסע שלהם זה פירוק והרכבה של חצי אוטו כדי למצוא פותחן. לכן הם עושים את המסעות שלהם בעמק חפר - כי אין זמן לנסיעות עצמן.
אני לא רומז על כלום,אני אומר את זה בפה מלא.
בועז, אני בעד שילוב של פופקורן וסבתא. ככה אני מרוויח יותר :)
יש מישהו שרוצה שולחן הוקי בפק״ל? :D
סמואל, כשהסולם פתוח הדלת של תא המטען נפתחת לרווחה וניסגרת או שהסולם ברדיוס שלה?