תגובה: Article: הג'יפוקליפסה: תמונת מצב 26.11.2015
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התזה שלי עד עכשיו טפו טפו....
דווקא הדלק התחיל לעלות קצת
ברור...
עיניים להם ולא יראו, אזניים להם ולא...
בערך כמו שיש כאלה שעדיין רלוונטי להם ה"שיר": "שתי גדות לירדן. זו שלנו.. זו גם כן..".
- - - Updated - - -
ואפרופו הדלק...
פה כבר יש פניקה בגלל עשרות חברות דלקים שפושטות את הרגל (נדמה לי שבאחד השירשורים צפיתי את זה..) וההשלכות.
לסעודים כנראה יש יותר "אויר"... כצפוי.
זוכרים שהזכרתי, איפשהו, את האימרה העתיקה- "אם תשב מספיק זמן על גדת הנהר, תראה את גופת אוייבך צפה במורד הזרם.."
דרור יושב לו על שפת הנהר..
גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביממה את השעה...
גיפוקליפסה שמפוקליפסיה
כבר עברה חצי שנה ועדיין לא קרה דבר וגם מה שבקנה לא נורא כל כך.
שים לב למה שדרור רשם ותחזור לשיחות הפרטיות שלנו שרמזתי לך מה הולך לקרות.
העיקר שלא יהיה צבעוני
מה שדרור אמר, נדחה בגלל ההתערבות הסעודית (לטובתך) שטרפה, באופן זמני ובלתי צפוי את הקלפים... קבלנו פסק זמן קצר ממציאות.
כשתיגמר המלחמה הסעודית באמריקאים/פצלי השמן... אז נדבר..
אבל למה לבלבל אותך בפרטים הקטנים.
אהה... פתאום החלפנו נושא לדלק??
גם עכשיו, המחיר עדיין מחצית מהתחזית שלו.
כן, יום יבוא אולי והמחיר חהיה גבוה יותר אבל כמו הגיפוקליפסה - היה לזה תאריך נקוב שבנתיים פקע.
בנתיים החוטיני על הראש שלכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התזה שלי עד עכשיו טפו טפו....
דווקא הדלק התחיל לעלות קצת
העלית את הנושא, עכשיו אתה מתלונן..
אני עדיין לא שמעתי מה המומחים אומרים על התקנות החדשות (עדיין ממתין לסוף החודש, כמו שרצו..).
אז יש תקנות חדשות ויש בעיות בטסטים אבל "לא מדברים על זה" ולכן, מבחינתך, אין כלום..
נו, זו גם דרך לראות את החיים.
Article: הג'יפוקליפסה: תמונת מצב 26.11.2015
אין תקנות חדשות.
היו ובוטלו
לא רציתי ללחוץ אבל מה עם החוטיני?
לא משתין מהמקפצה ובישראל כמו בישראל הכול יכול להשתנות כל דקה. כרגע אין נוהל חדש בתוקף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא משתין מהמקפצה ובישראל כמו בישראל הכול יכול להשתנות כל דקה. כרגע אין נוהל חדש בתוקף.
בועז, לפי מה אתה אומר את זה?
באתר הרשמי של משרד התחבורה הנוהל שריר וקיים...
http://he.mot.gov.il/index.php?optio...m-c&Itemid=269
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/24810115.pdf
אבל זה לא אומר שמישהו מהמתקינים מתייחס/מיישם אותו...
מה היה ומה בוטל בדיוק?.... תוציא את החוט מהחריץ ותחדש לנו בבקשה.
אני אגיד לך מה יש עכשיו - וזה בדוק בועז.
משרד התחבורע מאוד לא אהב, בלשון המעטה, את כל ההדלפות של כל מיני טיוטות ומסמכים לציבור.
אנשים שם כמעט שילמו בכסאותיהם ובראשם על ההדלפות האלה.
לכן שומרים שם עכשיו על דממה תקשורתית. זה הכל. יודעים שהזכרון שלנו קצר, אז מרדימים אותנו.
וזה יבוא, אל תדאג. עיכובים של כמה חודשים לכאן ולשם זה רק עניין מנהלי-טכני פעוט מבחינתם. אני משוכנע שהם לא יחזירו את הגלגל לאחור כי בכל זאת זה משרד ממשלתי ולא יפספסו שם שום הזדמנות להתעמר בציבור.
כרגיל, מאחורי המהלך המיותר הזה נמצאים בעיקר אינטרסים, כי תמיד יש מישהו שיכול להרוויח מזה. את מה שאני יודע אני אשמור לעצמי למרות שזה לא כזה סוד גדול - אבל אל תדאג, בסוף הכל יהיה גלוי, הכלבים ינבחו קצת, וגם השיירה הזו תעבור. ממש כפי שכולם יודעים היום איך מתנהלים המאכערים במסדרונות המשרד הזה דוגמת "דני יסדר". קשריו ושיטות עבודתו ואפילו הבכירים שהוא מקושר אליהם ושאחרי סמול-טוק קטן על כדורגל מאשרים לו ול"לקוחותיו" כל מיני דברים, החל מווסטים צהובים ועד השד יודע מה - הכל נחשף בטלויזיה בלייב - ובכל זאת, זה מדהים, אבל שום דבר לא קורה - אנשי הציבור המושחתים עדיין יושבים על כסאותיהם, המאכערים ממשיכים לעבוד כרגיל ולאף אחד לא אכפת.
בינתים, ג'יפוקליפסה-שמיפוקליפסה. אם פעם לעשות טסט זה היה מלודרמה סוחטת דמעות, אז היום זה סרט אימה - ואנחנו גמישים כמו גומי ומתרגלים לכל דבר. לרוב מכוני הטסטים כבר אי אפשר להיכנס בכלל עם רכב שטח, עמלות המאכערים זינקו לשמיים, אנשים מפחדים לדבר חופשי כי הרשת מלאה במרגלים ובמלשינים ועכשיו באמת כל אחד לעצמו, עם הקומבינות והפתרונות האישיים שלו. גם לזה אנחנו מתרגלים ומבחינתך זה "נורמלי ורגיל" והכל בסדר, אהה?.... האמת היא שגם זו שיטה להסתכל על דברים.
ככה השלטון הדמוקטטורי המתועב הזה מתקיים ושורד פה - באמצעות הבירוקרטיה ההרסנית וההתעללויות הקטנות הללו הוא גורם לנו להתנפץ ולהתפורר על ענייני היומיום הקטנים והדביליים כמו להעביר טסט לאוטו, או להביא לו חלק מחו"ל. בסוף כולם מסתדרים - מוצאים מאכער, איזה דני יסדר כזה, משלמים לו כמה שצריך, מקבלים רשיון חתום ומדבקה עגולה לחלון וחווים כמה שעות של אופוריה מאיך שדפקנו את המערכת, עד השנה הבאה - העיקר שכבר לא יהיה אכפת לנו מהדברים הגדולים והחשובים באמת, כמו העתיד האפל שהממשלה הזו מובילה את הילדים שלנו אליו.
ולא - זה לא פוסט פוליטי. ממש לא.
אז אנחנו מסכימים
אין נוהל תקף כרגע.
אין רכבים שנתקעו בלי טסט. הדרמה לא מעניינת.
ברור שמי שדוחף את זה אלו יבואנים קיטים שרוצים להרוויח עלינו כמה שיותר.
אנחנו גם מסכימים שהשמים לא נפלו ולא יפלו.
עוד מעכר פחות מעכר אנחנו במזרח התיכון.
יאללה, לך תמדוד חוטיני
על איזה עתיד אפל אתה מדבר?
כאילו ממשלה אחרת היתה עושה לך עתיד בהיר יותר?
שלום עם הסורים הפלסטינאים או דעאש?
מצב הכלכלי בארץ רע?
תפסיק להתבכיין ותודה לאלוהים על מזלך הטוב לחיות במדינת היהודים באחת התקופות הנוחות בהיסטוריה.
קצת פרספקטיבה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
לא התייחסתם לזה.
יש נוהל
לא מודלף ולא נעליים.
באתר הרשמי של משרד התחבורה.
איפה ראיתם שהוא מבוטל??
איל, עזוב אותך מהאתר שלהם.
לא הכול אפשר לכתוב באינטרנט
לא, לא כרגע.
בעוד כמה חודשים כן. כמה חודשים? וואלה, אני כבר לא יודע. גם אתה לא. כי עד עכשיו ידענו כל מיני דברים בגלל הדלפות. עכשיו עצרו את ההדלפות.
אבל אל תיתפס לסמנטיקה. זה מתעכב בגלל זוטות טכניות-מנהליות ותו לא. כמו שכתבתי - עיכוב של כמה חודשים מבחינתם זה לא משהו קריטי.
ברור שהשמיים לא נופלים. גם בצפון-קוריאה השמיים עדיין במקומם ואנשים חיים איכשהו. לכל דבר מתרגלים בסוף. גם כאן הכל יהיה בסדר. זה רק יעלה הרבה יותר כמובן - בין אם ברכישה וברישום של קיט מתלים (יש פתרון - תצבע אותו בשחור...) ובין אם בתשלום למאכער כל שנה/חצי שנה. כמו בספורט המוטורי, יש מי שמבחינתם זה הסוף לעיסוק בתחביב ועל כן גם "נפילת השמיים" - ויש כאלה שקטן עליהם, יש להם יכולת והם ישלמו הרבה יותר ברצון, וימשיכו. מבחינתם באמת לא קרה כלום. אבל אלה אותם אנשים שמבחינתם ממש טוב לחיות כאן ומעולם לא היה טוב יותר.
ואני רק חושב שכשדברים ייכנסו לתוקף, את מי שזיין אותנו בשביל בצע כסף צריך להעניש דרך הכיס.
אני לא אקנה ממנו אפילו בורג. נראה אתכם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אחת התקופות הנוחות בהיסטוריה.
קצת פרספקטיבה
מה? נהיית לי אובמה?.... ;)
ענק.
אתה נתפס להיסטריה.
שחררת את הראות מסיגריות אז תיתן גם ללב קצת הקלה.
כן, אנחנו בתקופה מהטובות בהיסטוריה.
רמת חיים גבוהה, נוחות, ביטחון, יש לנו מדינה...
לא מסתכל על העולם אלא על המדינה שלנו וואללה, לא נותן לתקשורת לקבוע לי את המצב רוח.
בסך הכול למרות הכול טוב לי ואני מבסוט.
לקוות ליותר טוב זה לגיטימי אבל בוא נצא מהבכינות ונשווה לשאר העולם.
ישראל ממוקמת אצלי הרבה מעל כמעט כל מדינה שאני מסוגל לחשוב עליה
אגב, איך נעניש אותם בכיס אם אפילו את שמם מפחדים להגיד?
כולכם מכירים אותם. אבל כששמם יהיה גלוי וידוע, תדעו את מי להעניש בכיס.
גם אני לא נותן לתקשורת לקבוע לי את מצב הרוח (ואפילו גם לא להגיד לי עוד מה לעשות - אחרי 22 שנה, הגיע זמן לפרוש. היום המשמרת האחרונה שלי בעיתון שיש לו מדינה. עכשיו סחבק מחפש משהו חדש).
אני לא היסטרי, אני מפוכח. הם מעסיקים אותך במאבק ההישרדות היומיומי (וכן, גם מחירי הדיור, הבירוקרטיה המתישה ברשויות, דואר ומשטרה שלא מתפקדים, טסט לאוטו שהוא סרט הזוי ועוד ועוד - הכל זה חלק ממאבק ההישרדות היומיומי כאן) כל זה כדי שלא תפריע להם לעשות כרצונם בדברים הגדולים והחשובים הרבה יותר.
אני באמת שמח שבהייטק מבסוטים וחיים טוב. אשריכם.
ובכל זאת, לפעמים, מרוב שזה עצוב, זה כבר מצחיק. אתה יודע - הבכורה שלי שהולכת עוד שנה לצבא הדמיקולו הזה, עכשיו עסוקה בבגרויות, ופתאום אני מתעניין בדברים ששכחתי מהם לפני 30 שנה.... השלטון טוחן עכשיו לתיכוניסטים להתאמץ עוד הרבה יותר בחמש יחידות מתמטיקה שזה באמת חשוב, לא בצחוק. כאילו, אם עד עכשיו לא היה מספיק קשה ויקר לחיות כאן, אז מאיפה אנשים שחיים על משכורות מצומקות והלוואות מכאן ועד הודעה חדשה ומתחזקים אוברדרפטים לתפארת, יביאו את הכסף למורים פרטיים במתמטיקה?.... אתה לא מבין כמה זה עלה לנו עד עכשיו, החמש יחידות הזה. ובעוד שנתיים - כמה זה יעלה עם הצאצא בא בתור....
ואני רק חושב - רוצים שהג'וניורים שלנו יעשו חמש יחידות כדי שיהיו כאן יותר מהנדסים ומדענים - רק שבמדינה הרקובה הזאת שבעוד עשר שנים דירת שיכון 3 חדרים 60 מ"ר מתפוררת תעלה בה 4-5 מיליון שקל, והג'וניורים שלנו יצטרכו לשלם עבורה משכנתא מופרכת מרגע השחרור מהסדיר ועד עמוק לתוך הפנסיה - מי מהמהנדסים והמדענים הצעירים האלה עם החמש-יחידות ירצה (או יוכל להרשות לעצמו) להישאר כאן בכלל?...
אבל לא נורא. החשש שלי הוא שהחגיגה כאן תיגמר כנראה הרבה קודם.
כי אחרי שלטובת ההייטק והסייבר וההנדסה והמדע פיטרו חצי מנגדי החימוש שקורעים את התחת בימ"חים 24/7 תמורת 5,000 שקל בחודש, אז פתאום אין מי שיטפל בטנקים ובנגמ"שים... אחרי שנקבל בראש במלחמה הבאה כי כלי רק"מ לא הניעו בגלל שמרוב מנהלים ורל"שים וגנרלים לא נשאר תקציב לרב-סמל שיחליף להם מצבר, או שנתקעו באמצע עזה בגלל תקלות טכניות, ונקריב מי יודע עוד כמה ילדים שלי ושלך (לא של רוה"מ חלילה) בעוד איזה "תמרון" צבאי מרוח והססני שמלכתחילה לא נועד להשיג שום דבר (כי גם את הסכסוך המתמשך הזה ממשלת חדלי-האישים המושחתת הזו צריכה לקיים ולפמפם כמו אוויר לנשימה), שוב נכה על חטא ונשאל איך לא ראינו, איך לא שמענו ואיך לא ידענו?...
נו שויין. העיקר שהמדינה יהודית ולא לשכוח - עם חמש יחידות מתמטיקה - ומה זה טוב לחיות בה.
זה גולש לכיוון שלא שייך לדיון עצמו. הדשא שלי לא ירוק יותר משלך.
בכל אופן דרור, בהצלחה בבחירות החדשות.
אתה בחור כישרוני וחרוץ ואני משוכנע שתסתדר מהר!
מקווה מאוד.
אבל אני חמור עבודה.
צריך רק למצוא מקום נורמלי עם ראש פתוח שלא יעשה עניין מזה שבקרוב אני בן 50.
לעניינינו - אם טוב או לא טוב לחיות כאן - הכל זה חלק מהתמונה הגדולה.
אפשר לקרוא לזה "ג'יפוקליפסה" או איך שנרצה - זה ברור לכל בר דעת שאין בישראל שום בעיית בטיחות אמיתית בגלל שכמה ג'יפים נוסעים עם קיט מתלים גבוה ב-2 אינץ' - כי אנחנו רוצחים את עצמנו ביעילות על הכבישים כשאנחנו משחקים בטמבלפונים בתוך פרייבטים מודרניים ובטיחותיים, על אופנועים שאף אחד לא רואה ולא סופר ובמשאיות שהנהגים שלהן לא הולכים לישון. ומה משותף לכווולם?... שכולם במפרט היצרן המקורי. לא מוגבהים ולא מונמכים והצמיגים שלהם במידה החוקית והרשמית - ובכל זאת הם מתים כמו זבובים - כי הם חרא של נהגים (באשמת מי? נחש?) ולא כי בוצעו שינויי מבנה בכלי הרכב שלהם.
אז ההתעסקות וטחינת המים הפתאומית הזו דווקא ברכבי שטח, נראית תמוהה במקרה הטוב.
מה שמביא אותי למסקנה, שכל המהלך הזה נולד אצל בעלי אינטרסים שמנסים להרוויח מ"הסדרת" העניין. אני יודע שאני לא טועה.
דרור שלום
אני יכול להגיד לך בוודאות שאתה לא טועה ויש לי גיבוי חזק למה שכתבתי פה והמבין יבין
יום טוב