תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
נמרוד, אני לא רוצה לצטט אותך כדי לא להאריך את הדף.
הראשון לפתח את המסילה המשותפת והספק של 160 כ"ס זה איסוזו טרופר, אצלם מרוץ החימוש הזה התחיל שנים לפני כשפנו לקטרפילר העולמית ושיתפו פעולה לגבי המנוע, מהפחד שלהם שלא יעקפו אותם(היו שמועות על מיצובישי וטויוטה שמנסות גם) הם שיחררו אותו לשוק מוקדם מידי ומיכאן גם כל הפאדיחות והריקולים, אני בעצמי כמעט רכשתי אחד ב 2005 כשהמחיר היה בשמיים למשומש אבל שיכנעו אותי שלא כדאי, סיפור אחר כבר, פג'רו ופארדו(שניקרא לנדקרוזר) הגיעו מיד אחרי כבר ב 2001. עם ההישג הזה כשמיצובישי חשפו את הקינג והשינוי המטורף עם 4 מתלים ניפרדים(אני זוכר משפט של בעל סוכנות מיצובישי "זה האמר קטן" כפי שהציג אותו).
כשאתה אומר איכות גבוהה למה הכוונה? בפארדו ולנדקרוזר המכלולים ועוד רכיבים לא איכותיים ברמה כזאת גבוהה, מסרק הגה שכושל, סרן קידמי חלשלוש, טרנספר כנ"ל, אתה מצפה מכל אלה שיחזיקו הרבה שנים, אז נכון בשימוש סביר(נסיעה בכביש ודרכים משובשות) הם מחזיקים, אבל כשאתה מכניס את הרכב קצת מעבר לזה בפרקי זמן צמודים וממושכים זה לא מחזיק, ויצרן שמתהדר באיכות אמינות וקשיחות זה לא צריך לקרות.
אגב לגבי ההיילקס, נתתי כבר דוגמה לרכב 2010 שלא עובד קשה ומסרק הגה כשל פעמיים, רעש בסרן אחורי ועוד כל מיני, הרכב מטופל בטויוטה, ככה שאין מה להכליל את האמינות, אתה יכול ליפול על רכב שיתפקד, ויכול ליפול על אחד שימרר לך את החיים, אולי בכלל הכל תלוי בבנאדם שקם בבוקר ומפעיל את פס הייצור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כמו עמית, או ברנרד, זרקת מילים.
מה המחירים האמיתיים? אצל ג'ריס, לא במוסך המרכזי של היבואן... ומה הסיכוי שאני אזדקק לחלפים האלו? אתה לא יודע, גם אני לא בדיוק. אני מעריך שהוא נמוך יותר מאשר באלרנטיבה מבית מיצובישי/ניסאן/איסוזו, ולכן בחרתי במה שבחרתי.
מה מביא אותך לחשוב שבמיצובישי הסיכוי להחלפת מזרקים הוא גבוה יותר?
לא שיש לי בדיון הזה משהו טוב להגיד על מיצובישי, גם פה החלפים יקרים מאוד.
ושלא תחשבו שיש לי משהו נגד טויוטה.
למעט סובארו שלטעמי הוא היצרן הכי טוב ביפן, אני בכלל לא מעריץ את היצרנים היפנים. מעדיף רכב אירופאי ו/או אמריקאי בכל רגע נתון ובכל קטגוריה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כמו עמית, או ברנרד, זרקת מילים.
מה המחירים האמיתיים? אצל ג'ריס, לא במוסך המרכזי של היבואן... ומה הסיכוי שאני אזדקק לחלפים האלו? אתה לא יודע, גם אני לא בדיוק. אני מעריך שהוא נמוך יותר מאשר באלרנטיבה מבית מיצובישי/ניסאן/איסוזו, ולכן בחרתי במה שבחרתי.
רוב בעלי לנדקרוזר לא מכירים ג'ריס. לא קונים באינטרנט ולא מתקנים לבד.
משהו באוטו התקלקל? הולכים למוסך. זה קנה המידה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תבדיל בין המקרים האלו לבין המקרים שבהם ההמונים צריכים לשלם כסף גדול מהכיס. שזה, בגדול, רכב ובית.
לא התכוונתי לזה אבל בשלושת התחומים שהזכרתי, ההמונים מפסידים הרבה כסף על האמונה הטפלה שלהם.
ההמונים גם קונים סנדלי שורש במאות שקלים (כולל אותי) למרות שזה מוצר ירוד מול כל מתחרה.
כנ"ל מאגלייט בשנות ה90' וכו' וכו'.
90 אחוז מהאנשים בורים ב90 אחוז מהתחומים, כולל מוצרי צריכה, אנשים קונים מה שנראה להם, מה שבא להם ובעיקר מה שייצור רושם שהם ממעמד מסויים.
אני מאוד אוהב טויוטה, בדגמים שיצא לי להתנסות בהם. אבל בטח שהסימן לאמינות לא מגיע מזה שכולם קונים.
אז זה סדק בתאוריה שלך. כי קודם אמרת שמחיר שוק = איכות (זו כותרת הדיון). עכשיו אתה אומר שמחיר שוק משקלל דברים נוספים לאיכות. ואם אני מוסיף את העובדה שההיצע של דיפנדר גדול משל 75, המסקנה היא שבנירמול ההיצע, הדיפנדר אפילו טוב מה 75 ?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז זה סדק בתאוריה שלך. כי קודם אמרת שמחיר שוק = איכות (זו כותרת הדיון). עכשיו אתה אומר שמחיר שוק משקלל דברים נוספים לאיכות. ואם אני מוסיף את העובדה שההיצע של דיפנדר גדול משל 75, המסקנה היא שבנירמול ההיצע, הדיפנדר אפילו טוב מה 75 ?
אסף.
כן, בהחלט הגיוני שבתנאי השוק הישראליים דפנדר שקול או עדיף גם כלכלית על 75.
כמו כן, ככל שהמדגם יותר גדול, מחיר השוק משקף את המציאות יותר. בכל מה שנוגע לרכבי שטח טהורים משנות ה90, מדובר על מדגם קטן מאד, מאות עסקאות בלבד בשנה, ופחות ופחות כל שנה. אם תלך לשוק הנ.נ אספנות בישראל, איפה שיש עסקה אחת או שתיים בשנה (שמעתי שאחת נסגרה לאחרונה...) אז באמת שאין מה לדבר על שוק.
אגב אם השתמע מדברי שרק איכות הרכבה או אמינות משפיעות על מחיר השוק, זה לא נכון. מחיר השוק משקלל הכל. איפה שיש לרכב אחד יתרון פונקציונלי מובהק על פני אחר (ארבע דלתות מול שתיים בלבד) יש לצפות שזה ישפיע חזק.
פה טמון לדעתי חלק מהסיפור של הלנדקרוזר - אני מזכיר שוב, זה הSUV הגדול העיקרי שיש לו סרן אחורי חי בשנים האחרונות. זה יתרון לכל מי שמחפש אותו כרכב שטח, וזה כבר נתח משמעותי של ביקוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רוב בעלי לנדקרוזר לא מכירים ג'ריס. לא קונים באינטרנט ולא מתקנים לבד.
משהו באוטו התקלקל? הולכים למוסך. זה קנה המידה.
בזה הם לא שונים מבעלי כל רכב אחר. יש לך סיבה להאמין שמותג הרכב משפיע על אחוז הנהגים שמטפלים במוסך כזה או אחר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה הSUV הגדול העיקרי שיש לו סרן אחורי חי בשנים האחרונות. זה יתרון לכל מי שמחפש אותו כרכב שטח, וזה כבר נתח משמעותי של ביקוש.
אני מתקשה להאמין שרוב בעלי הל"ק בעבר ובהווה מכירים את המושג הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כן, בהחלט הגיוני שבתנאי השוק הישראליים דפנדר שקול או עדיף גם כלכלית על 75.
כמו כן, ככל שהמדגם יותר גדול, מחיר השוק משקף את המציאות יותר. בכל מה שנוגע לרכבי שטח טהורים משנות ה90, מדובר על מדגם קטן מאד, מאות עסקאות בלבד בשנה, ופחות ופחות כל שנה. אם תלך לשוק הנ.נ אספנות בישראל, איפה שיש עסקה אחת או שתיים בשנה (שמעתי שאחת נסגרה לאחרונה...) אז באמת שאין מה לדבר על שוק.
אגב אם השתמע מדברי שרק איכות הרכבה או אמינות משפיעות על מחיר השוק, זה לא נכון. מחיר השוק משקלל הכל. איפה שיש לרכב אחד יתרון פונקציונלי מובהק על פני אחר (ארבע דלתות מול שתיים בלבד) יש לצפות שזה ישפיע חזק.
פה טמון לדעתי חלק מהסיפור של הלנדקרוזר - אני מזכיר שוב, זה הSUV הגדול העיקרי שיש לו סרן אחורי חי בשנים האחרונות. זה יתרון לכל מי שמחפש אותו כרכב שטח, וזה כבר נתח משמעותי של ביקוש.
אתה מקבל את ההנחה שיש משקל כספי גם ל"מותג" במחיר?
רוב בעלי הלנדקרוזר שתפגוש לא יודעים בכלל מה זה "סרן חי".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בזה הם לא שונים מבעלי כל רכב אחר. יש לך סיבה להאמין שמותג הרכב משפיע על אחוז הנהגים שמטפלים במוסך כזה או אחר?
לא המותג אלא מספר כלי הרכב בשוק. אני מאמין שככל שהאוטו נדיר יותר, כך עולה הסיכוי שבעליו מטפל בו בעצמו ורוכש חלקים בחו"ל.
ההמון/עדר לא ירכוש רכב נדיר/מיוחד. הוא יחפש את תחושת הביחדנס/העדר לא טועה. משהו חמים ונוח "כמו של כולם".
ועזוב אותך מהסרן של הלנדקרוזר. לא זה מה שהופך אותו ללהיט. ואתה יודע שלדיסקברי 3/4 יש 4 מתלים נפרדים עם יותר מהלך מהסרן של הלנדקרוזר והוא גם טוב ממנו בשטח. בכל שטח שתבחר. ואתה גם יודע שרוב רוכשי הלנדקרוזר בכלל לא יורדים לשטח.
בקיצור - יכולותיו בשטח זה לא מה שהפך אותו לשיגעון לאומי. גם לא עלויות האחזקה שהן כאמור יקרות-אש. זה רק מוניטין שרובו מבוסס על עובדות מוצקות וחלקו האחר הוא קישקוש מדומיין. מדובר בסכום כסף גדול שגם אלה שיכולים להוציא אותו על מכונית, יבדקו טוב-טוב וישקלו היטב לפני שיחתמו על ההזמנה - וזה כאמור, למרות ש-90 אחוז מהם לא מבינים מהחיים שלהם. ועדיין, עם כל חוסר הידע ואולי דווקא בגללו, נכנסים כאן המון פרמטרים - מוניטין אמינות, תדמית וכו' שבהם הלנדקרוזר מנצח בהליכה.
ואהה... כמובן ש"איך האוטו נוסע" זה אי שם בסוף השיקולים בדרך כלל. כי אם זה היה חשוב, טויוטה היו פושטים רגל.
פתאום הסתקרנתי לראות כמה המחירון של הדיסקו שלי (2004). משהו כמו 32 אלף ש"ח.
פשוט נס כלכלי: SUV נפלא, נוסע יום יום בשטח/כביש לעבודה כמו טרקטור, נפלא בכביש המהיר, כל החשמלים/מגבים/דיבורית/בקרת טמפ/בקרת מהירות עובדים. האוטו חגג 300K ק"מ לאחרונה ועושה בערך 14K ק"מ לשנה. צריכת דלק 8-9 קמ"ל. אין ביטוח מקיף, אין כמעט ירידת ערך.
שנה שעברה פינקתי אותו בנעילה מרכזית וסט BFים חדשים. בקרוב יקבל שיפוץ גיר ב7K ש"ח - אז מה, מגיע ליפיוף!
קובץ מצורף 106404
בטח בדקת לפי יד2... תבדוק לפי האיש הנחשב במדינה לוי יצחק אתה שווה יותר חחחחחחחחח
300 אלף קמ זה בדרכ כבר אחרי אוברול
אם עדיין לא עשית אז חכה עם הגיר ותעשה את שניהם ביחד
2006 TLC 100 IL
תודה על העצה אבל לא נראה שהוא מבקש אוברול - מניע בנגיעה, לא מעשן, סוחב סביר, צריכת דלק ושמן סבירות.
בקצב שאני צובר קילומטרים ועם טיפולים כמו שצריך אני מקווה למשוך עם המנוע הזה עוד כמה שנים טובות, טפו טפו.
עם הגיר לעומת זאת אני משחק תופסת כבר הרבה זמן (ומוסיף חטא על פשע עם גרירה של נגרר אופנועים) - לאחרונה אני בקושי מנצח..:)
אני מציע לשדרג את הדיון.
בעלי טויוטות בדגש על הקרוזרים מוזמנים לפרט את הוצאות האחזקה שלהם למעט ביטוחים, פחת ודלק. אני, לצורך בנצ'מרק, מבטיח לפרסם את האקסל של הקשיש.
מה דעתכם?
בדרך זאת נקבל כימות של אמינות ועלותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אני מציע לשדרג את הדיון.
בעלי טויוטות בדגש על הקרוזרים מוזמנים לפרט את הוצאות האחזקה שלהם למעט ביטוחים, פחת ודלק. אני, לצורך בנצ'מרק, מבטיח לפרסם את האקסל של הקשיש.
מה דעתכם?
בדרך זאת נקבל כימות של אמינות ועלותה.
רעיון מצויין. בעל לנדקרוזר אחד לפחות מחזיק שרשור יפה בRR ובו פירוט של כל מה שעובר על הרכב שלו וגם קישר אליו כאן בדיון. יש לך גם את הויגו שלי בפורום RR. הגיע הזמן שאתה לא תבטיח, אלא תקיים. פתח שרשור דומה, עם תמונות יפות מהשטח לצד האקסלים, צילומי קבלות וכל מה שאתה מוצא לנכון - על הכרכרה שלך. ויפה שעה אחת קודם.
נמרוד, האמת שיש לי חשש מכל מיני מבקרים סמויים כאן באתר. בנוגע להוצאות אין בעיה, אני אערוך את האקסל , אנפה ממנו פרטים מזהים ואעלה אותו לאתר.
אני עדיין ממתין לראות נתונים מקבילים של LC.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
נמרוד, האמת שיש לי חשש מכל מיני מבקרים סמויים כאן באתר.
אין לך מה לחשוש יותר מכל אחד אחר. לוחית זיהוי תטשטש.
ציטוט:
בנוגע להוצאות אין בעיה, אני אערוך את האקסל , אנפה ממנו פרטים מזהים ואעלה אותו לאתר.
בבקשה, אבל לא בדיון הזה כי זה לא קשור לנושא.
לי אין קובץ אקסל ואין מעקב/רישום אחר הוצאות.. אז הריינג' רובר p38 הוא רכב אמין?
לאחד יש מזל, לאחר פחות. אחד מטפל לבד ויודע להשיג חלקים בזול והאחר מכניס למוסך ומשלם מה שאומרים...
אז?
בכלל... מי שעוקב אחר הוצאות הוא מזוכיסט...
הכל עניין של הרגשה - אם אתה אוהב ומרוצה מהנבלה, שום קובץ אקסל(בסוף השנה), לא יעיר אותך ותגיד "נפרדים"...
רק כשימאס לך מההתעסקויות והתקיעות והתיקונים, תעיף את הבונבוניירה..