אם היה לי מנוע שיכול להזיז אותם, היו לי כאלו..
Printable View
דפדפו אחורה, מעולם לא אמרתי שהייליפט במקומו הנוכחי זה ממש יפה. אפילו לא אמרתי שזה "סתם" יפה. ככה קניתי את הג'יפ ועד עכשיו לא הקדשתי לזה מחשבה, לא לגבי היופי ולא לגבי דנה היקרה.
דרור, אני לא מתיימר לפתור את כל בעיות הבטיחות הפאסיבית עם חתיכת פנימית, אבל לסיטואציה כמו שאתה תיארת - ילד נופל על רכב חונה, וגם בפגיעה במהירות נמוכה - זה בהחלט יכול לעזור.
אני גם לא מתכוון לוותר על התחביב (או על הצ'רוקי) כי "ג'יפ ישן זה מסוכן", אבל אני כן הולך לעשות את המאמץ הסביר (ע"פ קנה המידה הפרטי שלי) כדי להיות יותר ידידותי לסביבה, גם בבנייה והתאמה של הג'יפ וגם באופן הנהיגה. חושבים שאני נאיבי ? חושבים שאני סתם מסדר לעצמי שינה יותר טובה בלילה ? זכותכם, לא ממשיך את הויכוח הזה. כיסוי ההייליפט (שרצוי ממילא כדי לשמור עליו), אם לא יועיל, בוודאי לא יזיק לבטיחות.
מידת אווילות הטסט אינה מעיבה על חוקיותו.. ורכב שעובר בדיקת בלמים בטסט, נכון לאותו הרגע, נחשב בישראל כתקין ובולם כנדרש, זו השורה התחתונה.
ובהתייחס לאמירה שלך שמידה-שתיים מעל למקור פוגעת קשות בבלימה- אז מבחן המציאות אומר אחרת.
כאן אני איתך לחלוטין, גם במראה וגם בבעיתיות שאני רואה במיקום הזה.
המשקל של ההייליפט כמשפיע על האחיזה של הסרן הקדמי לדעתי זניחה, אם מישהו חושב שזה מסייע במשהו.
רק רע אני רואה במיקום הזה.
אני איתך לחלוטין כשמדובר על הגדלה משמעותית ביחס למקור, אבל מקודם אמרת משהו אחר..
המידה המקורית של הצ'רוקי היא 29~, איך חישבת 6 יחידות מדידה מעלה אל מידה 33?
אנחנו כנראה מחשבים אחרת את ההבדל.
החשד שהתחיל לקנן מקבל מוחשיות יותר ויותר.. דרור, הגיע הזמן לצאת מהארון (או הברזנט של הסופה)- ולהצהיר קבל עם ועדה- שאתה הוא זה שסוגד ומעלה בכל הזדמנות את המותג המלוכסן לדיונים, שוב ושוב.
מאיפה דחפת את זה לדיון?
זה נכון לרוב רכבי השטח בארץ שבתקופות היותר שפויות, החליפו למידה 31 בצורה חוקית לחלוטין- סיקסים, סופות, טנדרים יפניים בצורה גורפת, ורכבים שהגיעו עם 2 מידות מהיצרן, בלי שינויים מכניים.
אגב,
על מגרש החלקה, זה הרגיל, לא עם הגלגליות, אפשר לנעול גם בלמים של סופה ממוגנת! חוויה בלתי נשכחת, לעשות צלחות עם סופה ממוגנת- חוויה מטלטלת, תרתי משמע.
שודדי השרשורים, אנא שחררו.
זה שרשור על רכב ספציפי אחד, שמרחיב מדי פעם בנושא זה או אחר ומתכנס בחזרה לנושא המרכזי. בואו נשאיר אותו נקי מהתנצחויות שאינן מן העניין ...
לפני כשנתיים בטיפול לפני טסט החלפתי צלחות ורפידות.
משהו מהזבאלה שנמכר בארץ. הותקן על ידי אחד הגורואים .
האוטו לא עוצר- לא מצליח לנעול גלגלים בשום מצב גם במידה המקורית, גם אחרי שבועיים שנתתי להם להתישב במקום ולהישחק.
חוזר לגורו שאומר לי שאני מדבר שטויות ושאכנס למכון טסטים ממול ואבצע בדיקת בלמים חינם.
נכנס והבלמים לכאורה תקינים. היו עוברים טסט.
ואני אומר לכם סכנת נפשות.
בביקור בארהב כמה חודשים לאחר מכן אני מביא צלחות ורפידות של EBC והאוטו חזר לעצמו...
גם עם צמיגים כבדים וגדולים כמו הטויו...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
27 ולא 29.
היו המון מידות בצ'רוקי XJ
215/75R15 = 27
225/75R15 = 27.5
אחר כך לקראת סוף ייצור הדגם היו גם ג'נטים 16 עם צמיג 225/75 שנתן 28.5 אינץ'.
המידות הללו הגיעו מהיצרן ואל תתווכח איתי על נכונות המידה כי בדקתי והיא נכונה.
33-27 = 6
את החשבון של כיתה א' עם המורה מרים בבי''ס בארי ברח' רמב''ם בבאר שבע אני עוד זוכר למרות שעברו רק 45 שנה. הצרות שלי עם מתמטיקה התחילו הרבה יותר מאוחר.
6 אינץ' זה הפרש עצום דורון. עצום. וזה רק בקוטר. עוד לא דיברנו על הרוחב והמשקל... זה לא ה-2 אינץ' הזניחים במעבר מצמיג מקורי בסופה ל-31 האופציונלי. זה בוודאות מוריד מיכולת העצירה. הרכב האחרון שניסיתי עליו תרגיל כזה היה רנגלר JK. צמיג מקורי 31 (245/75R16) מול צמיג 35. הפער 4 אינץ' ''בלבד'', ההבדל בהתנהגות היה מפחיד.
ואם כבר הזכרתי רכב חונה אז כן - כל מיני ברזלים בולטים, ברגים, ווי קשירה ושאר דברים שחורגים ממבנה האוטו שאנשים עלולים להיתפס בהם (בתמימות או בכוונה) ולהיפצע/להיחתך/ליפול ואחר כך להפציץ בתביעה עסיסית - אלה בפירוש מלכודות שעלולות לעלות לנו המון כסף. וכן - השורה התחתונה היא כסף. כי באמת על הז---ן שלי מה קורה למי שלא מסתכל לאן הוא הולך ומתנגש במכוניות חונות. מה שאכפת לי זה רק איך להימנע מלשלם לו פיצויים תמורת טפשותו. זה בהחלט נושא שצריך לתת עליו את הדעת ואם זה אומר להעיף את ההייליפט מהפגוש למקום בטוח ומאובטח יותר - אז יאללה, שיהיה. זה תופס באותה מידה לגבי הג'ריקנים שלי וכבל הכננת הנוסף שמלופף אצלי מלפנים. כמו אצל נדב, גם הג'יפ שלי חונה בחנייה פרטית ומאובטחת אבל בכל פעם שאני נאלץ להחנות אותו במרחב ציבורי אני בפירוש חושש.
האוטו יפה. המיקום של ההייליפט נתון לויכוח, אני לא רואה בו בעיה והוא אפילו יפה בעיני.
עניין החוקיות לא מעניין אותי כי לא אני צריך להעביר את הרכב הזה טסט.
נשאר רק לקנא 👍
6 אינצ זה הרבה.
ואם זו אותה מערכת בלימה, אז אפשר להניח שמתחו אותה עוד קצת למידה האחרונה שציינת, על גאנט 16, גם אם ההפרש קטן יותר ל-33.
הכרתי את המידה על גאנט 16, ואז ההפרש לא 6 מידות.
כמה עולים צמיגים במידה הזו?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
שילמתי 750 לצמיג
נו, אז אחרי שאף אחד לא רצה לצאת לסלעים בחום הזה, לא נותר אלא לפנות לתוכנית המגירה...
ובמגירה מחכים כבר הרבה (מדי) זמן חלקים שונים המיועדים להתקנת נקודות חיבור ללחץ אוויר עם חיבור מהיר סטנדרטי.
קומפרסור הרי כבר יש (של הנעילה), ויציאה פנויה גם (כי כנראה כשהוחלף הסרן האחורי הוחלפה עמו גם הנעילה הפניאומטית בנעילת OX עם כבל מכני פשוט - הכי טוב), אז כל מה שנותר זה להרכיב את הפאזל ...
את החיבורים המהירים מיקמתי על תושבות קפיצי הספיראלה האחוריים, אחד מכל צד של הרכב למען הנוחות.
קובץ מצורף 116057
קובץ מצורף 116058
צינור האוויר הגמיש (6 מ"מ) זכה לציפוי של שרשורי חצוי מצופה סרט בידוד, והולך אחר כבוד מהקומפרסור אל מאחורי המקרר, משם דרך חור קיים ברצפה אל מתחת לרכב, שם הורכב מחבר T קטן וממנו צינור לכל אחד מצידי הרכב. חציית "קורות" השלדה בוצעה באזורים מוגנים וגבוהים ולכן לא היה צורך לקדוח חורים, אלא פשוט להוליך את הצינור בעזרת אזיקונים מעבר ל"קורה".
את המחבר המהיר הסטנדרטי חיברתי לצינור הגמיש באמצעות מתאם (שגם הוא בחיבור מהיר), וההידוק ביניהם גם מקבע את המחבר לזווית קטנה שמחוברת למתאם של הקפיץ, הנה כך:
קובץ מצורף 116059
כדי לשמור מאבק וג'יפה, הוספתי תקע חיבור מהיר עם פקק אטום, כמו שאפשר לראות בתמונה האחרונה למעלה.
ואז צריך כמובן לבדוק שהעסק עובד... אז הורדתי אוויר באחד הגלגלים. התחילו צפצופים מהאוטו, שהתגלו כהתראה של ה- TPMS על ירידת אוויר :) לאל שההתראה הופיע במיקום אחר מהגלגל שנבדק. בצעתי את הבדיקה מול ה- TPMS על כל הגלגלים והתברר שבצד הנהג, גלגל קדמי ואחורי הורכבו בהצלבה. טוב, בשביל זה יש הייליפט ואימפקט נטען גיבור, וקדימה לעבודה.
אז ככה נראה הצ'רוקי עם 2 גלגלים באוויר (מייצב מחובר):
קובץ מצורף 116063
ואם כבר גלגלים מפורקים, אז לבקשת הקהל ואחרי הרבה התפלספויות על משקלים כן-או-לא מוקפצים ומשמעות משקל הגלגלים, אשאיר לתמונות לדבר בעד עצמן:
קובץ מצורף 116061 קובץ מצורף 116062
וכמובן שאם כבר נשלף ההייליפט ממקומו, אז אי אפשר בלי דנה הקטנה.
אני יודע שזה מכוער, אני רואה בזה תמריץ לייצר משהו יותר אסתתי, ועד אז זה יישאר כך ...
והתמונה מוקדשת כמובן לדרור :)
קובץ מצורף 116060
אז שבוע טוב, ויאללה, צאו קצת מהחורים, אפשר לטייל גם בקיץ :)
זה נראה כמו.... כמו....
עזוב. תהנה ממנו כמו שהוא.
שמע..כל הכבוד על המוטיבציה גם לעבוד בחום הזה וגם לתעד! סחטיין.
רק תן לי לוודא שהבנתי משהו אחד:
צמיג BF 33/10.5 כבד יותר מצמיג מקסיס 33/12.5?
הבי אף 3 שכבות בעוד המקסיס 2 שכבות...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
שזה מבטיח ... כלום ...
אלא שאין מקסיס במידה הזו, וטויו (נניח שהיו מביאים לי בהזמנה מיוחדת מחו"ל) אפילו עוד יותר כבדים ...
תענוג
נאדאב[emoji3] אתה תותח אחי.
יום יבוא ואקנה רכס טיולים יותר מסיבי מג.ו. שלי ואני חייב לטייל לצד המפלצת הזו
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
ואולי אז אני אפתיע אותך ואבוא עם הויטארה :)