-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Oyogev
ומה עם כל אלו שרכשו את הג׳יפ כבר מוגבה? עבר כמה ידיים ואלוהים יודע מה מותקן שם?
Sent from my iPhone using Tapatalk
באתר ג'יפולוג, הגישה המקובלת לתחביב הג'יפאות, אומרת שבמקום לסמוך על אלוהים, כדאי לדעת משהו על הג'יפ שאמור לקחת אותך בבטחון לטיול במדבר. כמו למשל מה מצב מערכת המתלים שלו.
שטוף את בתי הגלגלים, ותן מבט - אולי תופתע לגלות שכתוב על הבולמים והקפיצים שם היצרן?? אם אתה לא מצליח לזהות, יש כאן חברים שהרבה פעמים יכולים לזהות על פי תמונות את כל סוגי המתלים בכלי רכב שונים.
ואתה כמובן יכול לגשת ישר לאחד מהמתקינים המורשים (גתוס, אספיר, המתלם, ארנון אנדורו, רדיאטור מודיעין, ורבים נוספים בתהליך של קבלת אישורים על פי הנוהל החדש) שיעלה את הרכב על הליפט ויתן לך דיאגנוזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ואתה כמובן יכול לגשת ישר לאחד מהמתקינים המורשים (גתוס, אספיר, המתלם, ארנון אנדורו, רדיאטור מודיעין, ורבים נוספים בתהליך של קבלת אישורים על פי הנוהל החדש)...
נמרוד, אתה יודע להגיד שכל אלו מורשים לספק את האישורים בהתאם לנוהל החדש?
אני חושב שרשימה כזו, בהודעה דביקה בראש פורום רישוי, עשויה להיות לעזר.
-
מישהו יכול להפנות אותי לקישור לתקנה? בנתיים מצאתי באתר משרד התחבורה רק את התקנה שמדברת על 2".
-
-
תגובה: גתוס,אספיר,רסטה או מוסך נשר קובי בת"א
נו באמת דרור...
עכשיו שכנעתי סופית למה הנוהל של משרד התחבורה נכון ואולי אף מקל מדי.
-
חרטא. כל הנוהל הזה הוא חרטא.
כי האמת היא שאין מכוניות מסוכנות - יש רק בני אדם מסוכנים.
דעתי היא שהאוטו שלך הוא רכושך.
תעשה בו כרצונך. תגביה, תנמיך, לא ענייני.
לתפיסתי יש רכב תקין ולא תקין. צריך רק לוודא שהוא במצב תקין - שהוא עוצר, שאין לו חופשים, שהכל בו עובד ולא נוזל/מתפרק. ובשביל זה עושים לו טסט פעם בשנה או חצי שנה.
ואם כבר נוהל, אז למה פוגעים בציבור?
הרי נוסעים בישראל עשרות אלפי, אם לא מאות אלפי, רכבי שטח שכבר הוגבהו בצורה כזו או אחרת. ערכות מתלים יובאו לישראל כחוק במשך שנים. אם זה לא בסדר וכל כך מסוכן, למה לא עצרו את זה כבר מזמן?....
יש בישראל יצרני קפיצים מורשים, ותיקים וטובים. בעיקר בתחום קפיצי העלים. עשרות שנים הם ייצרו ומכרו והתקינו את תוצרתם והכל היה בסדר. אז מה יום מיומיים?... למה פתאום זה לא טוב?... רק כדי להניע את הכלכלה ולהכריח את כולם לקנות חדש?... כמובן מיבואן שהרשות חפצה ביקרו?...
גישה מקצועית היתה בודקת קודם כל האם יש בדבר סיכון. אין שום בעיה לנתח ממצאי תאונות דרכים ולקבוע מה גרם להן. האם זה נעשה?... האם מישהו יכול להצביע בוודאות שהגבהות או צמיגים גדולים מהמקוריים גרמו לתאונות?.... למה אני מנחש במידה רבה של בטחון שממצאי בדיקה כזו לא יערבו לאזני ה"מומחים" של משרד התחבורע?.....
אחר כך היו בודקים מה ההשלכות של נהלים חדשים כאלה על רוב הציבור ולמה מאלצים כעת עשרות/מאות אלפי בעלי רכב לשפוך אלפי שקלים לריק. אבל כאמור - ממתי משרד התחבורע סופר את הציבור?.... במיוחד ציבור שמתנהג כבר 69 שנים כמו פרה חולבת - רק נותן שיחלבו אותו עוד ועוד ושותק. המשרד הזה עובד יד ביד עם בעלי האינטרסים ולטובתם. אני ואתה ועוד עשרות/מאות אלפי בעלי רכב - כולנו על הזין שלו, תסלח לי על הביטוי.
זה העניין בועז. זה בדיוק העניין. עכשיו כלום כבר לא יעזור לנו במצב שהגענו אליו, כי אנחנו לא מאוחדים ולא מאוגדים ולא נלחמנו על זכויותינו. כשהיינו יכולים, בהשקעה קטנה יחסית מכל אחד מאיתנו, (ששווה לעלות מיכל דלק פלוס-מינוס, לא יותר), לפנות לערכאות ולפחות לנסות להתקומם כנגד הגזירה הזו, (וגם אם היינו מפסידים, היינו יודעים שלפחות ניסינו) העדפנו להתווכח כאן ובמקום לעשות מעשה התחלנו להאשים זה את זה ובמיוחד את אלה ש"הגזימו"*. והיום אני יודע שהכל היה מתוך קינאה פשוטה, בסגנון של "אם לי אין ג'יפ רוביקון מוגבה 6 אינץ' על צמיגי 40', אז שלאף אחד לא יהיה".
אז עכשיו נגמר הסיפור - זה לא יעלה לך מאות שקלים, אלא אלפי שקלים רבים מאוד. אפילו במקרה של קומבינה מוצלחת עם "מתקין מורשה" שיסכים ברגע של חולשה לשתף בה פעולה (ואני סקפטי מאוד בעניין הזה) ושתחסוך לך החלפת קיט מתלים מושלם קומפלט, עדיין תשלם לפחות כמה אלפי שקלים עבור פירוקים והרכבות מיותרים, בדרך לאישור הנכסף.
ככה זה. במלחמות היהודים, כאשר הציבור לא מאוחד, הוא מפסיד. משרד התחבורע והיבואנים ניצחו. אנחנו הפסדנו.
*סתם כאנקדוטה - אנחנו אכלנו אותה עם הגבהות של 50 מ"מ ומסע-כומתה מייאש בין דלפקי משרד הרישוי, מכוני כיווני פרונט ואורות, מתקינים מורשים ופירוקים והרכבות מיותרים ושינמוך הרכבים שלנו תמורת אלפי שקלים - אבל למועדון המיליון, על הגבהות פסיכיות וצמיגים מטורללים, כל זה ממש לא שינה כלום. לחבר'ה שם יש מספיק כסף כדי להעביר את המפלצות שלהם תקינה פרטנית. הם יהיו חוקיים, תאמין לי, ויעשו לנו אצבע משולשת.
מי שיישאר עם הזין ביד, ועם הרבה אלפי שקלים פחות בעו"ש תמורת שינמוך הרכב ל-50 מ"מ מצחיקים - זה רק אנחנו. יודע מה? מגיע לנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אבל כל הנהלים פה מדברים על הגבהה עד 2", מה עם מה שמעל?
-
-
דרור,
מכיר מבחן המוס/ צבי?
חשוב או לא חשוב?
רכב שלא מסוגל לבצע תמרון התחמקות הוא רכב מסוכן הגם שאין בו חופשים והוא עוצר.
מקובל שזה אחת הפגיעות הראשונות בהגבהה לא מבוקרת?
מקובל שצד ג יכול להיפגע על לא עוול בכפו?
זה התפקיד של הרגולטור.
ולא, אני לא תומך בנוהל שנתפר למידותיו של מקורב
-
לא, לא מקובל.
כי מבחן המוס רלוונטי למכוניות חדשות עם אבזור בטיחות מודרני כמו ESP למשל.
מכוניות בנות 20 או 30 לא יעברו אותו גם במצבן הסטנדרטי.
על אותו משקל, אתה יכול להחליט שכל מבנה ישן שלא עומד בתקני עמידות מודרניים בפני רעידות אדמה, ואלה רוב המבנים בישראל - אינו תקני ואינו ראוי למגורים עוד ויש להרוס אותו יזום. או לחילופין - להכריח את בעליו להשקיע בתמ"א 38 על חשבונו.
אתה רואה דבר כזה קורה? מה פתאום. וזו בעיה אמיתית ובוערת עם עשרות/מאות אלפי הרוגים בפוטנציה בעוד עשר שנים, או שנה, או שבוע, או בעוד שעה. אבל כשמדובר במכוניות - הכל הולך. אין שום בעיה לאפשר לך לנסוע במשך שנים ופתאום להחליט שעד כאן ומעכשיו אתה צריך לשלם אלפי שקלים למישהו תמורת חותמת.
והסיפור כאן הוא שלא היתה בעיה - אבל היה פיתרון.
אז כדי להכשיר אותו - המציאו לו בעיה. זו דעתי.
-
דרור, ברשותך. אתה שוב מאשים במורה כוללנית ובלשון רבים - בשחיתות לשמה. העברת כסף מהציבור לגורם פרטי היא שחיתות ואתה טוען שזה מה שנעשה כאן.
זו האשמה חמורה ואין לה מקום כאן אם אין לך מאחוריה מידע מוצק.
זריקת רפש בסגנון חופשי ואיפה שייתפס ייתפס - אינה תרבות דיון לגיטימית בג׳יפולוג.
אסף.
-
אני אומר שזו דעתי.
לא אמרתי שחיתות. לא היו כאן עבירות על החוק.
כן אמרתי ואני מתכוון לכל מילה - שהמהלך הזה כשר אבל מסריח, כי הוא משרת אינטרסים של מישהו או מישהם - על חשבוני וחשבונך.
את הדוגמא לאיך דברים מתנהלים במשרד התחבורע, עם "דני יסדר" ושות', כולכם ראיתם בטלויזיה.
ולא נצטט כאן את ההצעות שגובלות בפלילים לקומבינות שיתמודדו עם רוע הגזירה.
-
"רצו להכניס כסף לכיסם של...״ זו האשמה ברורה.
לומר ״זו דעתי״ זה על הכיפאק כשמדברים על מה טוב או פחות טוב, קוני או זלמנסון. מעלה אברהם קל או קשה.
לא במקרה של האשמה בשחיתות. במקרה כזה הבעת דעה אינה לגיטימית כאן כי יש מי שנפגע מעצם הבעת הדעה.
וחשוב לי להדגיש את הנקודה כי יש דיונים שמתדרדרים לכך ואין לי שום רצון לסגור את האתר בגלל תביעת לשון הרע או סתם בגלל ש״מישהו״ אחד מאלו ש״רצו להכניס כסף״ לדעתך, ייפגע מכך.
כשלא כותבים מי אותו אדם ומי אותם גורמים - זה כאילו האשמת את כל עובדי משרד התחבורה ואת כל בעלי העסקים בתחום.
לא מקובל. לא כאן.
אסף.
-
סבבה. תיקנתי מה שצריך.
בינתים הכל נעשה כדין, והיחידים שנפגעים אלה עשרות אלפי בעלי רכב ואת הנעשה אין להשיב. זו השורה התחתונה. אפשר להאשים עד מחר את פקידי משרד התחבורע בחוסר מקצועיות ובאי-הבנה של המאטריה, אבל אף אחד שם לא יכול לרחוץ בנקיון כפיים ולהיתמם שלא ידע ואפילו לא שיער שתהיה כאן פגיעה מיידית בכיסו של הציבור.
אבל מי סופר אותנו בכלל. תיכף נצטרך גם להגיד תודה על שהם עוד עשו לנו טובה גדולה שלא הורידו מיד את כל הרכבים שלנו מהכביש - ונתנו לנו שנה "גרייס", כמו שאתה קורא לזה, "להסדיר את העניין"... רמזו ולא הוסיפו.
אגב.
חיוב הציבור להעביר כסף לכיסו של גורם פרטי - יש לזה תקדים שכולנו שותקים עליו כבר עשרות שנים - קוראים לו "ביטוח חובה". שזה סיבוב הרבה יותר גדול שכנופיית ההון-שלטון עושה עלינו. מול הדבר הזה, נוהל הגבהת ג'יפים הוא בדיחה של ילדים. רק לי זה מסריח באף?...
ושלא תטעו, אני לא חושב לנסוע אפילו מילימטר בלי ביטוח. אבל רק אני תוהה שאם זה חובה, כלומר סוג של מס - אז מיסים משלמים למדינה ולא לטייקונים פרטיים?... ואם זה עניין פרטי, רק מוצר שאני יכול להחליט אם אני רוכש או לא, כמו ביטוח צד ג' או מקיף, זה צריך להיות רשות. לא חובה. אבל כמו שנמרוד רמז לי - מה אני מבין ברגולציה.
-
אז ככה, אספיר מבקשים 850 ש"ח לבדיקת ערכת הגבהה למתן אישור. זה לפני כיוון פרונט ובדיקת אורות.
גם אם זה ערכה שלהם!
אחרי שיבדקו יגידו אדוני לא תקין, תחליף...$$$
כה צפוי, כל כך מושחת וכל כך ברור מי מרוויח מהעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אז ככה, אספיר מבקשים 850 ש"ח לבדיקת ערכת הגבהה למתן אישור. זה לפני כיוון פרונט ובדיקת אורות.
גם אם זה ערכה שלהם!
רגע... מדבריך אפשר להבין שהם מוכנים לבדוק ולתת אישור גם אם זה לא ערכה שלהם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
גם אם זה ערכה שלהם!
אחרי שיבדקו יגידו אדוני לא תקין, תחליף...$$$
כה צפוי, כל כך מושחת וכל כך ברור מי מרוויח מהעניין.
רגע אחד.
כמו בעמוד הראשון בספר מתכונים למרוקאיות - קודם כל להירגע....
ועכשיו ככה.
בי אתה לא יכל לחשוד באופטימיות מופרזת, כמעט מזוייפת, מהסוג שנמרוד משחק כאן בהצלחה לא מועטה.... אבל.
אם אספיר מוכנים לבדוק ואולי גם לאשר ערכות מתלה שלא הם התקינו, ושייתכן שאין להם למכור מוצר שכזה - למשל קפיצי עלים לסופה. אז יש כאן סוג של התקדמות. נמרוד אולי יאמר שהיא אפילו מבורכת.
כן, זה יעלה כסף. השאלה כמה מוכנים להשקיע בזה. גם אני חושב שזה יקר ושגם לזה התכוונו - שמישהו יעשה מזה כסף (ולזרוק מבט במשך דקה-שתיים על הקפיצים, תמורת 850 שקל, זה יקר רצח. אני קורע את התחת בעבודה חמש שעות תמימות בשביל סכום כזה. תכפיל את זה בעשרות אלפי רכבים ותבין איזה פוטנציאל כלכלי יש כאן. בדיוק לזה התכוונתי כשהאשמתי את הרשויות בדאגה לבעלי אינטרסים...) . מצד שני אותו מישהו שם חותמת שזה סוג של לקיחת אחריות, על עבודה בת כמה וכמה שנים במקרה הטוב, שלא הוא ביצע - מויש לזה מחיר. מוכרח להיות לזה מחיר. גם אתה ואני היינו מכמתים את האחריות שאנחנו לוקחים לכסף. השאלה היא רק מה הסכום שנוכל להסכים שהוא סביר ולא "מושחת" על מנת להסדיר את הסיפור הזה.
עושה רושם שקיבלתי סוג של תשובה לאתגר שהעליתי ועכשיו צריך ללכת ולבדוק. מקרה מבחן. הגיע הזמן לקיים את ההבטחה ולספר מה קורה.
כן, יש מצב שימצאו רכיבים לא תקינים - נגיד עלה שבור או בולמים עייפים או נדנדה לא תקנית או בוקסה שחוקה או בושינג קרוע, לא יודע מה - זו אפשרות שצריך לקחת בחשבון. אבל התחייבתי - אני אסדר מה שהם יגידו שלא תקין (וזה כשברור לי שהכל שם למטה תקין פיקס, למעט הבולמים שכבר ישנים ועייפים והכל תקין פיקס כי אני מתחזק את הקפיצים שלי בפדנטיות כמעט חולנית. לא חולונית, חולנית....). החלפת כל הסט לא באה בחשבון כמובן אבל רכיבים ספציפיים - בולמים, נדנדות, בושינגים, מה שיימצא לא תקין - שיחליפו ויגבו את מה שמגיע להם. חופשי לגמרי. תאמין לי - אני לא ארכוש מהם דווקא את הסחורה הכי זולה.
באיזה סניף של אספיר ביררת ולמי לפנות?
אבל לפני זה, אני אברר שוב עם האבא של הקפיצים שלי. בכל זאת מפעל קפיצים ותיק ומורשה ואני נותן לו הרבה קרדיט - כי אלה קפיצים מעולים והם לא קומבינה - הוא ייצר אותם ספציפית עבור סופה וכן - אני מעדיף לשלם עבור הבדיקה אצלו ולא אצל מישהו אחר. עכשיו נראה אותו נותן לקפיצים שלו את הגב שלדעתי מין הראוי שייתן.
המשך יבוא.
-
דרור אל תשמח מהר מדי.
אני לא חושב שאילן התכוון שאספיר יכולים לתת אישורים לקיטים לא שלהם, נראה לי שהכוונה למי שהתקין בעבר בולמים וקפיצים שלהם...
כמו כן הבנתי שהסכום הנדון הוא עבור פירוק והרכבת המערכת מחדש, אולי כדי לוודא חיזוקי ברגים? אנהערף?...
אותי מעניין מה קורה במקרה שמותקני אצלי מאחור בילשטיין של אספיר, קפיצים של אספיר ובולמים קידמיים של קוני הולנדים גאים בעלי TUV. מה אז?
להחליף אותם בגלל האישור?
-
רמי, תשכיר מאספיר צהובים לשבוע [emoji6]
-
ואני שוב אומר... שהעובדה שמישהו מנצל מצב לצורך יצירת רווח - היא קפיטליזם. לא שחיתות.
מותר להרוויח. להיות חזיר זה לא יפה אבל עדיין לא מושחת. וכאן אני לא חושב שזה המצב בדיוק - אולי כן ואולי לא, לא עשיתי חשבון.
כמה אתה, אילן, לוקח על שעת עבודה שלך? בלי לשלם על המקום על הליפט ועל המזכירה שמוציאה אישור והמהנדס שחותם עליו?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואני שוב אומר... שהעובדה שמישהו מנצל מצב לצורך יצירת רווח - היא קפיטליזם. לא שחיתות.
מותר להרוויח. להיות חזיר זה לא יפה אבל עדיין לא מושחת. וכאן אני לא חושב שזה המצב בדיוק - אולי כן ואולי לא, לא עשיתי חשבון.
כמה אתה, אילן, לוקח על שעת עבודה שלך? בלי לשלם על המקום על הליפט ועל המזכירה שמוציאה אישור והמהנדס שחותם עליו?
אסף.
השבוע נחשפתי לרפואה התיירותית ( או אולי תיירות רפואית ) בישראל ...
לא משנה כמה לוקחים באספיר .. זה רק שבריר של הכסף שהרופאים המושחתים הללו לוקחים עבור כלום וחצי ..
( 6000 שח שחור בשביל אופרציה רפואית זניחה של 20 דק כולל ההתאוששות .. )
סתם הייתי צריך להוציא קיטור וזה נראה מתאים פה.
סליחה, תמשיכו ...
-
ואיך אתה רוצה שהרופא ישלם לאספיר ?...
זה לא הרופא ולא אספיר,זה הניהול שכושל ,כל פעם מחדש.
סליחה ,תמשיכו...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
גם אם זה ערכה שלהם!
.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רגע... מדבריך אפשר להבין שהם מוכנים לבדוק ולתת אישור גם אם זה לא ערכה שלהם?
זה רק אני שקרא שנכתב שהם יתנו אישור לערכה שלהם?
איפה נכתב שהם יתנו אישור לערכה שלא שלהם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה רק אני שקרא שנכתב שהם יתנו אישור לערכה שלהם?
איפה נכתב שהם יתנו אישור לערכה שלא שלהם?
בדקתי עם אספיר, הם לא מוכנים לתת אישור לערכות לא שלהם אבל כן לערכות שלהם שלא הם התקינו.
לא הגענו לשאלת המחיר.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
סליחה על השאלה הלא קשורה ...
מישהו פה שלח שאלה רשמית למשרד השר הממונה מה אמור לעשות בעל רכב עם הגבהה ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
זה כתוב.
״להסדיר״.
כלומר לפי התקנות החדשות.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה כתוב.
״להסדיר״.
כלומר לפי התקנות החדשות.
אסף.
לא זאת הכוונה שלי.
לא יתכן (בלי ההתלהמות של דרור) שבהנף קולמוס יהפכו אלפי רכבים שהיו על הכביש ללא חוקיים.
ישנו מושג שנקרא חוק שאין הציבור יכול למלא או משהו דומה, ברנרד יוכל לתקן אותי.
ואי אפשר לכפות על בעל רכוש לשנות את הרכוש שלו, על חשבונו. כמו שלא יכולים להגיד לך שמהיום אסור פלדלת ותחליף את הדלת שלך .. לכל הדלתות בישראל.
ובאמת בלי ההתלהמות עכשיו.
אי אפשר לכפות על סדנה לבדוק חוקיות והתאמת קפיצים לחוק החדש אפילו אם הקפיץ לא שלה ? אז יעלה עמלת בדיקה. אבל חייב להיות פתרון.
וצריך מישהו לפנות ללשכת השר הממונה לברר את הנקודה.
-
אסף, מבקש לקחת את הכדורים שאתה לוקח כל בוקר גם ;-)
קפיטליזם זה כאשר יש תחרות הוגנת וכל אחד מנצל את כישוריו לעשיית רווח.
כלכלת ברית המועצות היתה מושתת על יד מרכזית המכוונת וראה לאן הם הגיעו, העם זרק אותם...
כבר טחנו את זה עד דק, רוב התקנות שיש בארץ, שהן נראות מיותרות, הן נוצרו שמישהו ירוויח מהעניין, המקרה הזה זהה בדיוק, גם מתחילים לראות מי בדיוק ירוויח מהעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא זאת הכוונה שלי.
לא יתכן (בלי ההתלהמות של דרור) שבהנף קולמוס יהפכו אלפי רכבים שהיו על הכביש ללא חוקיים.
ישנו מושג שנקרא חוק שאין הציבור יכול למלא או משהו דומה, ברנרד יוכל לתקן אותי.
ואי אפשר לכפות על בעל רכוש לשנות את הרכוש שלו, על חשבונו. כמו שלא יכולים להגיד לך שמהיום אסור פלדלת ותחליף את הדלת שלך .. לכל הדלתות בישראל.
ובאמת בלי ההתלהמות עכשיו.
אי אפשר לכפות על סדנה לבדוק חוקיות והתאמת קפיצים לחוק החדש אפילו אם הקפיץ לא שלה ? אז יעלה עמלת בדיקה. אבל חייב להיות פתרון.
וצריך מישהו לפנות ללשכת השר הממונה לברר את הנקודה.
גיא, זה לא היה "חוקי" מעולם, עכשיו "מסדירים" את זה.
זה עובד כך כמעט בכל תחום שנתקלתי בו - כשהממסד צריך להסדיר משהו הוא צריך חוות דעת להסדרה וצורת פעולה, כי לרוב הוא מנותק מהמציאות,הוא לא פונה אלי/אליך/לאילן או לברלי ,הוא פונה לגופים מוסדרים בעלי ניסיון, SO CALLED "אחראיים" ,"שבמקרה" גם בעלי אינטרס כזה או אחר, -כשהמשק קטן ,כמו שלנו ,זה הופך מהר מאוד לריכוזיות ומונופול של בודדים, וההמשך ידוע.
מה לעשות ? אני את שלי מכרתי כי הצליחו לשבור אותי, וקניתי פאקינג דאצ'יה עם הגבהות "מוסדרות" , אפשר גם לקנות נ"נ חוקי עם גלגלים "37 למי שזה מתאים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אסף, מבקש לקחת את הכדורים שאתה לוקח כל בוקר גם ;-)
קפיטליזם זה כאשר יש תחרות הוגנת וכל אחד מנצל את כישוריו לעשיית רווח.
כלכלת ברית המועצות היתה מושתת על יד מרכזית המכוונת וראה לאן הם הגיעו, העם זרק אותם...
כבר טחנו את זה עד דק, רוב התקנות שיש בארץ, שהן נראות מיותרות, הן נוצרו שמישהו ירוויח מהעניין, המקרה הזה זהה בדיוק, גם מתחילים לראות מי בדיוק ירוויח מהעניין.
יש תחרות. בין כל המתקינים.
ויש תחרות בין היבואנים.
ואף אחד לא מונע ממך לפתוח מחר בבוקר מוסך ולהתקין קפיצים ובולמים ולהצטרף ל״חגיגה״. אני, אגב, יכול לומר לך ממקור ראשון שסביר יותר להפסיד את התחתונים מאשר להרוויח כסף בעסקי ה4x4 ה״מושחתים״.
אסף.