-
תגובה: דואר ישראל, ולמה אני מנסה לנתק מהם קשר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
זה לא מדוייק במקרה של הדואר.
הם ישר ממענים למרכז הדואר/מזכירות.
המזכירות שלנו מקבלת וממינת דואר לתיבות ומוסרת חבילות של דואר ישראל.
אותו פריט שהזמנתי כפול אחד לי ואחד לחבר במודיעין.
שלי הגיע למרכז דואר, לחבר שמו ליד הדלת.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
רבים מבלבלים בין הדואר לבין דואר שליחים.
אין לי הרבה נסיון עם דואר שליחים לפריפריה וגם הפריפריה שלי היא כזו שחלק לא מבוטל מהשרותים שיש בשטחי 48 לא מסופקים בשטחי 67.
בעיקרון את ההפצה בארץ של אמזון/דואר אמור לבצע דואר שליחים ולא הדואר אבל האמת לא אהיה מופתע מכלום.
בכל מקרה, מבין כלל המשלחים של אמזון, כמה מפתיע אבל דווקא הדואר עבורי מספק את השרות המוצלח ביותר. אחריו ups ובסוף dhl, Aramex
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה קיצור דרך פרטי של השליח בהרבה ישובים קטנים. מזכירות/צרכניה וככה הוא חוסך לעצמו טרחה.
אם במזכירות היו מסרבים לקבל הוא היה נאלץ להתאמץ.
אגב, אם תנסו לשנות ב DHL וכו את נקודת המסירה המקומית, אפילו נניח מהבית לתיבת מסירה, ההפצה תדחה בין 1-3 ימים בממוצע.
אם אתם לא חייבים פשוט אל תגעו במה שלא מגיע מסין ומופץ עם כל מיני חברות שלרוב לא שמעתם עליהם לפני.
אל תשברו גם עם סמס שמזכירים לכם שטרם בחרתם. זו נוכלות נטו
לי זה דווקא ממש נוח, לך תסביר לשליח התורן :
סע ישר
לא לא להרחבה, תחזור
עכשיו שמאלה
אז כן להרחבה ?
לא, שמאלה כשאתה בא מההרחבה לשער, סע עד לצומת גדולה ותפנה למעלה,לא-למטה זה ימינה, עכשיו תיסע עד שתראה.... סעמק אין שום דבר בולט ליד הבית שלי....
זרוק בכולבו ...שחרר אותי.
-
אשתי אלופת העולם בהכוונת שליחים.
במושב הקודם זה היה "בדיוק בבאמפר השלישי ימינה לשביל עפר, תעצור ליד הפגר של המסחרית הלבנה".
עכשיו זה יותר מורכב, אבל סככת ברזנט ירוקה בחוץ סוגרת את ההכוונה הסופית.
בכל מקרה, אם השליח לא מקשיב להוראת משלוח הכתובה של "להתקשר לפני שער המושב", ההכוונה תתחיל ב: "דבר ראשון, תחזור לשער".
-
עשיתי נסיון עם משלוחה של הדואר מאמזון למודב בית שערים בעמק יזרעאל.
לא שליח ולא נעליים אלא לסניף הדואר המקומי…
חוסכים עלינו.
מצד שני החבילה הקדימה בהרבה. התאריך מסירה המקורי היה ל 18 לינואר.
אגב, כל המשלוחים שלי מקדימים כרגע בהרבה אבל בעיקר בגלל שהתאריך המקורי דחוי מאוד.
** אגב, מי כאן עם אמזון פריים ויכול להעיד שזה נותן לו יתרון כלשהו לישראל?
-
פריים לא נותן כלום בישראל. תמיד המשלוחים מגיעים לפני הזמן באמאזון (לפחות לי). הפעמיים היחידות (איחור ומשלוח שהגיע בקבוק מפוצץ) היו עם דואר ישראל.
-
בחבילות שאני פיצלתי בין עיר למושב היה פער של יום.
שליח מול המזכירות.
-
זה עוד לא היה לי.
חבילה לא זולה מאלי אקספרס.
נדדה המון זמן בדרכים.
לפי המעקב בדואר הגיעה לארץ סוף סוף בשבוע שעבר- ביום ראשון נשלח sms ובאותו יום נמסר לנמען (אני).
אבל.... לא הגיע אלי sms.
ולא אספתי את החבילה.
אני לא רוצה זיכוי אני רוצה את מה שהיה בחבילה. אני חושש שאם מתלונן למוכר אני אקבל זיכוי ובזה העניין ייגמר.
בדואר - יש עם מי לדבר כדי להבין מי גנב לי את החבילה?
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bcec3863c7.jpg
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
יכול להיות שהמספר שקיבלת שגוי.
וההזצנה של מישהו אחר.
-
זה המספר מהמעקב של עלי.
אסף.
-
גם המוכרים שם טועים או לא טועים...
-
כתוב שנאסף ע"י אסף..
אצלינו במושב כשאני מקבל את הסטטוס הזה, אז למחרת אני מקבל ווטסאפ מהמזכירות שהגיעה חבילה עבורי. גש למרכז החלוקה ותראה אם היא שם.
מבחינת הדיווח של הדואר, זה לכאורה נמסר כאשר החבילה עולה על הרכב שמעביר את השק לנקודת החלוקה. טריק מעצבן. זה עדיין לא אומר שהחבילה אבדה ...
-
לי קרה כמה פעמים שחבילה מעלי "נאספה" על ידי. כשתבקש מהם פתרון הם יבקשו הוכחה שלא קיבל את החבילה (אימוג'י מרים ידיים בייאוש, או לחילופין תופס ת'ראש).
מזל שאני לא מזמין שום דבר במחיר מעל דולרים בודדים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה עוד לא היה לי.
נדדה המון זמן בדרכים.
לפי המעקב בדואר הגיעה לארץ סוף סוף בשבוע שעבר- ביום ראשון נשלח sms ובאותו יום נמסר לנמען (אני).
אבל.... לא הגיע אלי sms.
ולא אספתי את החבילה.
אני לא רוצה זיכוי אני רוצה את מה שהיה בחבילה. אני חושש שאם מתלונן למוכר אני אקבל זיכוי ובזה העניין ייגמר.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bcec3863c7.jpg
תמיד שווה לבדוק גם באתר המכס.
לפעמים מסתבר שהחבילה בכלל לא בארץ, או שמעטכבת וזה לא מופיע באתר הדואר.
שאילתת חיפוש מטען אתר המכס
כן,
הטריק של לדווח שנמסר למרות שלא נמסר מוכר..
-
לא דואר ישראל אלא צ'יטה שליחויות. נראה שגם עלי אקספרס וגם אמאזון עברו לעבוד איתם והמצב הרבה יותר גרוע.
חבילה אחת של סוללה עבור מכשיר קשר באופנג נעצרה בעמילות המכס של געש. ניסיונותיי להסביר שהזמנתי סוללה ולא מכשיר קשר, לכן אין לי אישור משרד התקשורת וכזה גם לא נידרש לא צלחו. אגב - האם ישנה בעיה ליבא סוללה?
חבילה אחרת בוששה לבוא. אין פרטי טלפון שאפשר לטלפן לצ'יטה וניתן רק להשאיר הודעות מכוונות. השארתי כמה הודעות כאלו וקיבלתי רק תשובות לקוניות ללא אינפורמציה. הבוקר טלפן אלי בעל חנות שמשמש כמפיץ שלהם ואמר לי שמחכה עבורי חבילה אצלו כבר יותר משבועיים (ולא קיבלתי שום הודעה). כששאלתי את כתובתו התברר שהוא נמצא בקריית מוצקין ואני מתגורר בראש העין! (ביקשתי ממנו לבדוק את הכתובת הרשומה על החבילה והכתובת נכונה).
מה ניתן לעשות? יש דרך תקשורת ישירה עם צ'יטה?
-
צ’יטה מגדילים לעשות.. הודיעו בשמחה ששלחו את החבילה עבורי לנקודת איסוף שלא בחרתי והיא ממתינה שם..
הגיעו לרמת התעלמות מהלקוח עד כדי דילוג על שלב בחירת נקודת האיסוף (על החובה להביא עד אליך הביתה בכלל אין מה לדבר).
-
הציפיות שלי מהם נמוכות, לפחות שיביאו לעיר שלי ולא במרחק שעתיים ממני.
אחרי ששלחתי להם הודעה נזעמת התגובה שלהם היתה שאני אודיע למוכר שהחבילה נאבדה.
בתגובה שלחתי להם שהחבילה לא נאבדה אלא נמצאת במרכז חלוקה שלהם בקריית מוצקין. הם ענו שישתדלו לשלוח אלי את החבילה. נקווה לטוב...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הציפיות שלי מהם נמוכות, לפחות שיביאו לעיר שלי ולא במרחק שעתיים ממני.
אחרי ששלחתי להם הודעה נזעמת התגובה שלהם היתה שאני אודיע למוכר שהחבילה נאבדה.
בתגובה שלחתי להם שהחבילה לא נאבדה אלא נמצאת במרכז חלוקה שלהם בקריית מוצקין. הם ענו שישתדלו לשלוח אלי את החבילה. נקווה לטוב...
הבעיה עם עלי שמבחינתם, ברגע שזה הגיע לארץ, לך תשבור את הראש לבד מול החברת שליחות המקומית.
-
אני הזמנתי חבילה מאמאזון. ביום רביעי הקודם היא הגיעה לסטטוס של נמצא במרכז הדוורים. לפי אמאזון היא תגיע אלי עד ה 20 לחודש. כלומר שבוע חבילה יושבת אצלם במרחק 200 מטר מהבית שלי, אבל אין להם שום בעיה להחזיק בחבילה. בשביל מה למסור לפני הזמן? חוסר היעילות שלהם פשוט מבהיל.
-
יש שיטה חדשה "נמסר בתיבה"
או בתרגום לעברית, שמנו בשק ועוד יומיים יגיע למרכז חלוקה שלך.
הסטטוס "נמסר" ....
-
זה די מדהים שגם מה שעובד ביי דיפולט- הם הורסים.
יש לי 2 חבילות מאמאזון שכאמור הגיעו לפני 10 ימים. ניגשתי לסניף הדואר השכונתי וקיבלתי תשובה - החבילות בדואר שליחים בני ברק.
התקשרתי לדואר שליחים בני ברק - ענתה לי בחורה באמת נחמדה שאמרה שהם ממש ישמחו אם אני אקפוץ ואקח את חבילותי. איזה יופי.
עליתי על האופניים- שהרי אי אפשר להתקרב לדואר בני ברק בגלל לוויית קנייבסקי - והגעתי לדואר. שם חיכה לי בחור שאמר לי שכן, יש מלא חבילות מאמאזון והם לא מספיקים לטפל בהן - ולא, הוא לא יכול להביא לי את החבילה כי הוא לא זה שמביא את החבילות (ציטוט מדויק). הוא אמר שזה יקח זמן עד שיטפלו, כמה ימים. בנתיים אתמול חלף מועד הגעת החבילות - ואני פתחתי באמאזון תלונה. אמאזון ביקשו שאחכה עד תום השבוע הנוכחי ואז הם יראו מה לעשות. זה די מדהים שניתן להתנהל כך, אני רק מתפלל שעל החבילה שאמאזון ישלחו לי פעם נוספת הם יבקשו מדואר ישראל פיצוי, אם כי זו בטח רק משאלת לב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה עוד לא היה לי.
נדדה המון זמן בדרכים.
אבל.... לא הגיע אלי sms.
ולא אספתי את החבילה.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bcec3863c7.jpg
פתחתי תלונה. המוכר הציע שאני אדווח כאילו שהמוצר הגיע, אבטל את התלונה והם יחזירו לי כסף בלי לערב את הבוררות של אלי.
סירבתי בצורה רשמית וכתבתי שאני לא מוכן לדווח לא אמת.
דקות אחרי כן אלי התערבו הודיעו לי שאקבל זיכוי מלא.
אסף.
-
לא יודע מה הסטטיסטיקה הכללית של אמזון ודואר ישראל, אצלי מאז שעברתי לדרום הכל עובד כמו שעון שוויצרי עם תוכנה ישראלית - מגיע מהר ובזמן המיועד, אני מקבל סטטוס שהחבילה כבר אצלי וביום העבודה הבא אני מקבל ווטסאפ מהמזכירה של המושב שיש לי חבילה. הדיווחים השקריים מעצבנים אבל בגדול זה עובד לא רע
עד החבילה הנוכחית. לא יודע מה האלגוריתם שהביא אותה לכפ"ס, אבל זו לא הכתובת הישנה שלי שהשתרבבה בטעות להזמנה, וגם לא הכתובת של דורון שנוהג לקבל חבילות בכפ"ס.
אין לי לחץ על החבילה הזו, יש עוד שבוע למועד המסירה שהובטח ע"י אמזון, נראה מה יהיה ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אז שעברתי לדרום הכל עובד כמו שעון שוויצרי עם תוכנה ישראלית - מגיע מהר ובזמן המיועד, אני מקבל סטטוס שהחבילה כבר אצלי וביום העבודה הבא אני מקבל ווטסאפ מהמזכירה של המושב שיש לי חבילה..
לנוכח יעילות הדואר- שוקל לעבור לאילת
-
בישובים קטנים המזכירות באמת חותמים ואחר כך מחלקים, למיטב זכרוני אסף לא גר בישוב קטן, אפילו לא בקנה מידה עולמי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בישובים קטנים המזכירות באמת חותמים ואחר כך מחלקים, למיטב זכרוני אסף לא גר בישוב קטן, אפילו לא בקנה מידה עולמי.
זה אולי נכון לדואר רשום, אבל בוודאות לא לחבילות.
שינוי הסטטוס ל-"נמסר" קורה יום עבודה אחד לפני שהחבילה מגיעה בכלל למזכירות, בדקתי את זה מספר פעמים בחבילות שהיו לי דחופות ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה אולי נכון לדואר רשום, אבל בוודאות לא לחבילות.
שינוי הסטטוס ל-"נמסר" קורה יום עבודה אחד לפני שהחבילה מגיעה בכלל למזכירות, בדקתי את זה מספר פעמים בחבילות שהיו לי דחופות ...
בכל החבילות או רק אלו שמתחילות ב mb?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
לנוכח יעילות הדואר- שוקל לעבור לאילת
לא לאילת, אלא ליישוב שמקבל דואר באמצעות "דואר נע". או לכפר-סבא, כי לשם מגיע כל מה שמתפספס ככל הנראה ...
-
1 קבצים מצורפים
ובנתיים - אמאזון כנראה הבינה שבדואר ישראל עסקינן והחבילה עברה לסטטוס "מתעכבת". אם הם רק היו יודעים שהיא יושבת במחסן בבני ברק מאחורי בחור שלא מסוגל פשוט לקום ולהוריד אותה ממדף.
נ"ב- הבובה היא של הבת שלי.
קובץ מצורף 137662
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
זה מה שאתם תמיד אומרים.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk