קישור מדליק יונתן
Printable View
אסף,
החבר'ה בפנצ'רייה בנווה מגן משוגעים ומומחים לטרנספורטרים; הם מכורים לסינכרו, אבל בוודאי יהיה להם מה לומר ולייעץ גם בפרוייקט שלך. נשמע מדליק!
תודה, רמי. (ובינתיים אני משתדל שלא יהיו פנצ'רים... )
אסף.
כמה תמונות משבת של חיפושיות...
(אחד מהם לא שלי)
אסף.
קובץ מצורף 56961קובץ מצורף 56960קובץ מצורף 56959קובץ מצורף 56958קובץ מצורף 56957קובץ מצורף 56956קובץ מצורף 56955קובץ מצורף 56960
רוצים לנחש מה אני הולך לעשות לכבוד הקיץ?
קובץ מצורף 57108קובץ מצורף 57107
אסף.
Ac?
לא לא לא ...
אם כבר אז הפוך
אסף.
קובץ מצורף 57130
מהזווית הזאת זה יותר טוב?
אסף.
מערכת חימום, סוף-סוף.
שיותם ורומי לא יקפאו בחורף הבא.
ועל הדרך לצבוע את כל מערכת הפליטה החלודה.
אכן.
ההחלטה לוותר על מערכת החימום המקורית היתה בסדר לשעתה, אבל זהו.
מסכנים, היה להם קר בחזרה מהמדבר, ישבו עם שמיכות פליס בתוך האוטו.
עכשיו, בעקבות זה שהייתי חייב להוריד את הסעפות פליטה, הוחלט לחדש את מערכת החימום. אני מתכוון להשקיע בלהפוך אותה ליעילה יותר מהמקור - בהמשך תראו איך. העיקרון יהיה לשחזר הכל כהלכה, אטום ומתפקד, ולהוסיף בידוד על הצינורות. ואולי גם להחליף חלק מהחיבורים שעשויים אסבסט מתפורר לאחרים מסיליקון...
לגבי מערכת הפליטה, בזמנו, ויתרתי ולא התעסקתי עם לסדר את ההידוק של סעפות הפליטה, וזו היתה טעות. הייתי צריך לעשות אז את מה שאני עושה עכשיו, וחבל שלא עשיתי את זה.
בתור התחלה פירקתי את כל מערכת הפליטה. במקור, הסעפות מחוברות כל אחת עם 4 גוז'ונים של M9 בראש ו M8 בחוץ. בפועל, זה מה שיצא משני הראשים:
קובץ מצורף 57131
מראש ימין, שני אומים נפתחו יפה, גוז'ון אחד יצא כולו (אפשר לראות שחצי מההברגה שלו כבר לא תופסת) , והרביעי... היה בורג M8 (אני לא יודע על מה חשבתי כשהרכבתי אותו חזרה). זה הראש הפחות בעייתי. לא היתה שום דליפה בגלל הברגים (טוב, היתה דליפה קטנה כי אחד מאטמי הנחושת זז מהמקום בזמן ההרכבה, אבל הברגים היו כולם מהודקים).
מראש שמאל, אום אחד נפתח, גוז'ון אחד יצא כולו, אילתור שהחזיק לא רע - בורג M10, ועוד אילתור שמראש לא היה משהו - בורג 3/8.
מה יהיה - במקום שני הברגים הגדולים - גוז'ונים שחרטתי ל M10 צד אחד ו M8 צד שני:
קובץ מצורף 57132
שימו לב ש3/8 זה קצת פחות מהקוטר של M10, ועם אותה פסיעה פחות או יותר.
במקום הבורג M8 אני ארכיב גוז'ון מקורי, את זה שההברגה שלו עייפה יחליף אחד מה"משופרים", ואת שאר הגוז'ונים המקוריים נכניס שוב, בתקווה שמצב ההברגה סביר.
הפעם, במקום אומי נירוסטה עם משחת נחושת, שהוכיחו את עצמם חלקית בלבד, אני אהדק עם אומים מצופים נחושת עם דיסקית מרותכת (אומי נעילה עצמית יעודיים לסעפות פליטה), נראים ככה:
קובץ מצורף 57133
שאר חלקי מערכת הפליטה התפרקו בקלות יחסית - השימוש בברגים ואומים מנירוסטה עם משחת נחושת - אכן עובד במקרה הזה. המקומות היחידים שבהם הרכבתי אומי ניילוק שהם לא מנירוסטה - האומים כבר חלודים להפליא.
השלב הבא יהיה למצוא את החלק החסר מהמערכת - אחד מהצינורות שמחברים את מחליפי החום לצנרת החימום לכיוון הקבינה, ואז לרתך כל מה שסדוק, לנקות ולצבוע את כל החלקים. כשקניתי מערכת אגזוז חדשה, אמריקאית, לא צבעתי אותה כי הכל נראה צבוע. שנתיים אחרי הכל חלוד, וזה זוועה. גם כאן יש מסקנה.
ואם הכל יהיה בסדר - עוד לפני הקיץ יהיה חימום...
אסף.
אסף עם כבר שיפוץ אז גם את הגוז'ונים הייתי עושה מנירוסטה ובגוף אלומיניום שותל קינסרט ואז יש לך שקט .
עידו
אני נגד "שתלים" באופן כללי - אם אפשר לשים גוז'ון באותו קוטר, למה לשים תותב? עם תותבים יש המון בעיות, העיקרית היא שמבריגים את הגוז'ון שבתוכו יותר מדי והוא לוחץ את התותב החוצה (ask me how I know )
אם אני שם תותב, וזה יהיה טיימסרט או קינסרט - החיצוני שלו די גדול, בערך 11.5, וזה גבולי מבחינת המקום שיש בראש. ככה אני עם 10, מספיק מבחינת החוזק ועדיין מאפשר לי "לפעם הבאה" לעלות לטיימסרט במידה אחת יותר גדולה. למרות שאני לא חושב שזה יקרה - דיברתי עם משפץ ראשים שנחשב מספר אחד באמריקה לנבלות האלו, והוא אמר שזה מה שהוא עושה - חורט גוז'ונים 10 צד אחד 8 צד שני וזהו.
לגבי נירוסטה - לא בטוח שצריך, עם האומי נחושת, לא תהיה קורוזיה בין האום לגוז'ון גם עם פלדה רגילה (ואני בכל מקרה שם משחת נחושת על הכל)
ולמרות הכל... יש לי חשש כבד שכל התיקון הזה הוא זמני עד שאחד הראשים או שניהם ימסרו את נשמתם לבורא - ולמרבה הצער עם ראשים שהם לא הטופ של הטופ (ואלו לא) - זה עניין של זמן. אני מקווה שזה יהיה עוד מספיק שנים, שיהיה לי לשלם את המחיר של זוג ראשים של הביוקר.
אסף.
חדשות:
http://wot.motortrend.com/build-it-a...pe-189515.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
היי אסף,יש צילומים עדכניים של הפרוייקט?
היי רוי,
טוב ששאלת..
חופשת הפסח היתה הזדמנות מצויינת והתקדמתי המון בחיבור סעפות הפליטה ופירוק מערכת החימום (וגם בפרוייקט שיפוץ אחר של "ברזל ישן" על שני גלגלים, סוג של "פרוייקט מרפסת" שעשיתי בלילות, אבל זה סיפור אחר).
אחרי שפירקתי את הסעפות מהראשים, קדחתי והברזתי שלושה חורים חדשים, הסרתי את אטמי הנחושת הישנים מהראשים בשיטה "מאולתרת" על ידי קידוח עדין והברגת בורג עץ שהשפיץ שלו נקטם, שימשוך את האטם החוצה.
אחרי כל זה שייפתי את הקצוות של הסעפות ליצירת שטח מגע מקסימלי, ניקיתי עם הקצה של השופין גם את החורים בראשים, ואז להתקנה. הפעם השתמשתי ב gasket maker של קטרפילר - שזה חומר אטימה מעולה שהיתרון העיקרי שלו הוא שהוא מאוד דביק (מי שמכיר, זה חומר ירוק-שקוף, ויש חומר מקביל של לוקטייט. זה חומר אטימה אנארובי, אבל בנוסף הוא גם דביק מאוד) . השתמשתי בו בעצת עמית אמריקאי שאומר שאפשר להדביק את האטמים לראש (אטמי נחושת אובליים) שלא יזוזו בזמן ההרכבה, כי ממילא ברגע שהמנוע עובד החומר נשרף והופך לפחמן - שמשתתף באטימה. וזה עבד, לא לפי הספר, אבל יופי של פטנט.
אחרי כל זה הידקתי את אומי הנחושת, וגם כאן - יש יתרון חשוב לעבודה לפי הספר - הם אומנם עם הברגה 8, אבל נסגרים עם בוקסה 12 ולא 13. המשמעות היא שאם בהרכבה הקודמת והפירוק אכלתי חצץ בשביל להכניס בוקסה 13 מושחזת שבקושי יש לה מקום, הרי הפעם בוקסה 12 שיהא משמעותית יותר קטנה נכנסה בלי מאבק למקום הצר שיש סביב האום.
אח כל חלקי מערכת החמום והאגזוז פירקתי, כאמור. שני מחליפים החום נזקקו לתיקונים, שעשיתי בריתוך - אימון לא רע בשבילי לריתוך פחים דקים, כולל טלאי אחד. הראשונים לא היו ריתוכים שאני אשים תמונות שלהם באלבום, אבל זה אימון ובמקום שלא רואים - והכי חשוב - הם עובדים וחזקים ולא שרפתי את הפח אפילו פעם אחת.
אחרי כל זה כל החלקים הולכים לניקוי חול בתחילת שבוע הבא (עובדה שלמדתי מה"פרוייקט מרפסת" היא שניקוי חול עולה די מעט יחסית לשעות העבודה שהייתי צריך להשקיע בלנקות בעצמי את החלקים עם דיסק מברשת) ואז ה"בלקי" ידבר.
אבל למה אין תמונות?
כי הלך הבלקברי שאיתו אני מצלם את כל העבודה בתחילת השבוע שלפני פסח, ומאז אורנג' החליפו לי אותו 3 פעמים, כל פעם במכשיר מתוקן אחר, מתוקן אבל לא תקין. אז לכבוד חול המועד יצאתי מעבדות לחירות וחזרתי למוטורולה הוותיק שלי, מכשיר טיפש אמנם, בלי מצלמה ובלי מיילים, אבל עובד תמיד. אני מבטיח לצלם בשלב ההרכבה הסופית וגם לפני הצביעה...
אסף.
מקווה שסאגת הטלפונים הבעייתים לא תתפוס גם אותך,אחכה בסבלנות לצילומים ...סקרנית לאללה :)
יש חדש?
יש באמתחתך כמה צילומים עדכניים?:rolleyes:
יש הרבה לספר.
כל חלקי האגזוז - ניקיתי וצבעתי. והרכבתי. חדי העין יוכלו לראות שחלק מהאומים של הסעפת הרכבתי הפוך בגלל גישה בעייתית. חדי העין האחרים יוכלו לראות שיש בעיות חדשות בסביבת המתחת של המנוע...
קובץ מצורף 59442קובץ מצורף 59443קובץ מצורף 59444קובץ מצורף 59445קובץ מצורף 59446קובץ מצורף 59447
היה חסר לי חלק אחד של החימום - מין צינור שמחבר את מחליף החום ל"שסתומים" שמעבירים את האוויר לצנרת שמתחת לרכב. מצאתי בסמבה את החלק מחנות של ברנש בשם אברי, ששלח לי את החלק עם התנצלות שהוא במצב לא משהו. איזה לא משהו ואיזה נעליים - נראה חדש... שימו לב שבאופן ייחודי לדגם ולשנתון, החיבור למחליף חום הוא אובלי - ולכן חייב להיות החלק המדוייק.
קובץ מצורף 59448קובץ מצורף 59449
בינתיים עד שיגיע, אשפזנו את הקמפר ב"דרך השטח בשרון" לצורך טסט, שכמובן עבר בלי בעיות.
כשחזר, התחלתי בהרכבת הפאזל של החימום. אבל לפני זה, שמתי לב ששוב יש רעש קל של דליפה מהאגזוז. ובאה מחשבה - איך זה שכל המשקולת הזאת תלויה בסה"כ על נקודה אחת, וכל השאר על הברגים המסכנים של הסעפות פליטה? מכה אחת ממדרכה - ושוב הסיפור נפרץ, וזה עשוי להיות אסון.
בספר החלפים אין שום מתלים לאגזוז, כי באמת הם לא קיימים כחלקי חילוף. אבל כשנברתי ונברתי ראיתי שיש לכל מיני חבר'ה אמריקאיים תמונות יפות של המנוע עם פלחים כאלו ואחרים שעליהם תלויה מערכת הפליטה. אז 10 דקות עבודה - חתכתי, וריתכתי, והשחזתי וקדחתי, ובסוף צבעתי - ויש עוד מתלה אחד מסיבי לאגזוז גם בצד השני. נראה לי שבהמשך אני אוסיף עוד- לחלק הקדמי של המנוע.
קובץ מצורף 59451קובץ מצורף 59450קובץ מצורף 59452
בהרכבת הצנרת מהמפוח החשמלי למחליף חום הימני לא היו שום בעיות. אבל לשמאלי, אין סיכוי - הסיבה היא שה"סנדוויץ'" שחיברתי מתחת לפילטר שמן מוציא את שני הצינורות לקולר, בדיוק מעל לחור שעליו אמור להתחבר הצינור שמוביל מהמפוח למחליף חום. כלומר - בלי לוותר על המצנן הנוסף, אי אפשר לחבר חימום. אני עוד חושב על זה - ונראה לי שבשם המקוריות אני אצטרך למצוא פתרון אחר לצינון שמן.
עוד משהו שעשיתי בפרץ של יצירתיות - לקחתי שני מצברי פריקה עמוקה קטנים, ואת הקומפרסור, וזיוודתי אותם על קרש בגודל של מצבר ה"בית" של הקמפר. החיווט הוא כזה שהכל יעבוד "צף", עם ממסר לניתוק מרחוק. זה יהיה מעכשיו מצבר הבית, והקומפרסור מצא מקום נוח...
קובץ מצורף 59459קובץ מצורף 59460קובץ מצורף 59461קובץ מצורף 59462
ואז, הילדים שמזמן לא ראו את הקמפר נוסע, ביקשו לצאת למחנה.
עצירה בדרך לקנות נקניקיות, ונסיעה לחוף השרון. מקום מדליק לקמפינג, אם לא הכרתם. לילה עם בריזה נהדרת, בוקר, מעל הים. בשביל זה יש לנו קמפר.
קובץ מצורף 59457קובץ מצורף 59455קובץ מצורף 59454קובץ מצורף 59453קובץ מצורף 59458
אסף.
שעועית??!!??
בשביל זה יש לכם קמפר?
שועית ונקניקיות, לא סתם.
(זה מה הילדים רוצים, מה נעשה)
אכן, תמונות קשות...
סמירנוף נקניקיות ושועית :rolleyes:
עידו
מה זה משנה מה הם רוצים לאכול? העיקר שהם רוצים את זה על החוף ולא בקניון.
אסף,מה עם עדכון?
וואוו.
את לא מבינה כמה קרה בחודשיים האחרונים.
קודם כל התחלתי להחזיר את כל מערכת החימום (שקשורה למערכת הקירור) למצבה המקורי - וזה לא קל, חלקים חסרים, פחים עקומים, חורי חלודה...
אבל הסיפור האמיתי התחיל שחזרתי ממילואים (כן, הקמפר שוב ישן בסככה של הריאוסים, וגם לילה אחד בשטח, עם המקלחת החדשה שהפכה לאטרקציה) והרגשתי רעידות ממערכת ההנעה.
הסתכלתי מתחת לאוטו, וראיתי תושבת קדמית של הגיר קרועה.
חיפשתי ומצאתי ב"סמבה" חלק משומש במצב טוב, הזמנתי והגיע. כשרציתי לפרק את התושבת הישנה גיליתי שהחלק המתכתי שלה שבור, וצריך להחליף הכל, אבל הדבר הבאמת רע הוא שאי אפשר לפתוח את הברגים של התושבת הזו בלי להוריד מנוע וגיר - האום הזה לא יכול להיפתח, כי הוא מול קורת רוחב של השלדה...
כשגיליתי את זה - קיללתי את הלגה איזה יומיים רצוף.
כי ברור שמהנדס גרמני לא היה עושה כזה דבר.
ברור גם שמתמחה גרמני לא היה עושה כזה דבר.
אז כנראה זה היה מתמחה בתוכנית חילופי סטודמטים או משהו כזה.
וזה שאף אחד מהמהנדסים לא העיר לו על זה ולא העיף אותו קיבינימט, יכול להיות רק בגלל שמדובר במתמחה יפת רגליים ומראה באופן מיוחד. אתה לא אומר לסטודנטית הכוסית שהגיעה אליך למחלקה במזל רב שהיא לא יודעת מה היא עושה, נכון?
בקיצור - הלגה, הסטודנטית המתמחה מצ'כיה. היא אשמה.
אחרי שגמרתי לקלל, הורדתי מנוע וגיר...
ועכשיו יש לי "קצת" עבודה - כי "על הדרך"......
אגב, תוך כדי, ובשביל לנוח קצת, הפכתי את השפריצר (סוף סוף) לחשמלי. אבל לא בדרך הרגילה....
אני מבטיח תמונות, אבל בהמשך השבוע. מעייף אותי רק להסתכל עליהן.
אסף.
נראה לי שזה יותר פשוט לא לגה ולא נעלים , רכב גרמני משלוח לישראל = נדפוק אותם שוב :p
עידו
אני לא יודע איך זה בבאס, אבל בחיפושית אפשר בסוג של התאבדות להחליף תושבת גיר קדמית בלי להוריד גיר (ואני חושב שגם בלי להוריד מנוע), לך תדע אולי יש כלי של VW בדיוק בשביל זה.
(ורק מי שבאמת עובד על הרכבים האלו מגלה שעם כל הכבוד לגרמנים, לא רק הקורסונים יודעים לעצבן)
ולנסות להחליף פלאגים בחיפושית (את שני הפנימיים, הקדמיים) בלי לדפוק את ההברגות בראשים, זה לא מעצבן?...
והתושבת גיר הזו בחיפושית מעצבנת יופי, במיוחד כשיש לך מנוע משופר עם הרבה כוח והוא לועס פעמיים בשנה לפחות את ה"סופורטר" (ככה האבא של רון אוחנה היה קורא לתושבת הזו, כשהוא עצמו עוד עבד על חיפושיות)...
אחחח החיפושית. אני מתגעגע.
אגב, החיפושית האחרונה שלי, זו המשופרת שאני מתגעגע אליה - השבוע התעניינתי קצת, מתברר שגם היא כבר נגנבה....
מקווה שנרגעת אסף,ובקרוב נראה פה צילומים :)...
דרור ואומי...
חיפושית זה לא טרנספורטר.
הסופורט הקדמי בחיפושית - אפשר להחליף עם לום. כאן - אי אפשר... ניסיתי.
לא נורא.
היום גמרתי עוד יום של דברים ש"אם כבר (הורדתי חט"כ), אז כבר (נחליף / נרכיב / נסדר) "...
רויטל, לא לדאוג. יהיו תמונות...
יותר חשוב שיהיה מוכן לפני המפגש.
אסף.
כמה תמונות, ממזמן מזמן, של המכונות והאנשים שעשו אותן, כאן: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=2113