אם זה רשום על שם חברה הסרט שונה לחלוטין.
כל ההקלות והנוהלים שיש ליבוא אישי לא משתתפים במשחק הזה ויש עוד הרבה ניירת שצריך.
גם אם חלפים משומשים הסיפור שונה.
שם הכול אסור למעט רשימה מצומצמת שמופיעה בנספח האחרון של הדרישות חובה.
Printable View
אם זה רשום על שם חברה הסרט שונה לחלוטין.
כל ההקלות והנוהלים שיש ליבוא אישי לא משתתפים במשחק הזה ויש עוד הרבה ניירת שצריך.
גם אם חלפים משומשים הסיפור שונה.
שם הכול אסור למעט רשימה מצומצמת שמופיעה בנספח האחרון של הדרישות חובה.
מניסיון של חברים שקנו חלקים לרכבם הפרטי ורק בכתובת משלוח נתנו את מקום עבודתם.. חברות השילוח אוטומטית התייחסו אליהם כיבוא מסחרי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לאחר שבועיים מהגעת החבילה לארץ התקשרו אליי מהדואר להודיע לי שזה נפסל.
שאלתי אם יש דרך לערער - אמרו שלא. 🤷
ביקשתי שישלחו לי גם למייל כדי שיהיה לי מה להראות לאמזון אם יבקשו.
קובץ מצורף 136547קובץ מצורף 136548
פניתי לשירות לקוחות של אמזון, הם מיד עשו ריפאנד מלא בלי שאלות.
סיפרתי להם את כל הסיפור אבל ההודים הנחמדים שעונים שם כל הזמן מתנצלים על האי נעימות ולא באמת יכולים להתעסק עם המכס ו/או משרד התחבורע.
בהמשך שלחתי פניה ל OMP דרך האתר שלהם (במחשבה שאולי אנסה בעתיד להזמין שוב). זה היה בתחילת החודש, עדיין לא הגיבו.
בדקתי מול יבואן מקומי וההפרש במחיר הוא סביב 200ש"ח אז בדיעבד כנראה שלא שווה את כל הבלאגן.
ניסיתי דרך אמזון בידיעה שבמקרה של תקלה כלשהי הם "קלים על ההדק" עם הריפאנד - ואכן כך היה.
שורה תחתונה זה די אבסורד שאפשר להזמין הגה צ'וקומוקו מהסינים אבל הגה תקני מאמזון נפסל.
תראה איזה קטע…
כבר כמה ימים מתנהל פה שרשור בנושא חסמי יבוא בו אני טוען שבסה״כ יש תחרות כיום.
אני שמח מאוד לשמוע שהיבואנים החכמים בארץ מתאימים עצמם במחירים לתחרות.
מי שלא יתאים עצמו צפוי להיכחד.
תודה על המידע.
לגבי ההגה הסיני, היה לך מזל ותו לא.
לפעמים גם מאמזון זה קורה. פספוס בסיווג או שבכלל לא סווג.
גם שים לב לא לערער יותר מידי באמזון... הם סופרים את זה... ככל שתערער יותר, הטונים של ההודים הנחמדים יוחלפו בטונים של מרוקאים עצבניים :mad:;)
בשמחה :)
מהניסיון המצומצם שלי בתקופה האחרונה (קפיצים, בולמים ועוד...),
אכן ניכר שחלק מהיבואנים עושים מאמץ כדי לצמצם את הפער.
גם השירות השתפר - להזמין לפי מק"טים כבר "לא מילה גסה".
ברור לי לגמרי. כאמור, אבסורד - לתפארת מדינת ישראל.
- - - Updated - - -
חחח רשמתי ;)
רק שזה לא הגה תקני מה שהזמנת.כך שאין שום אבסורד פה.
אמזון גם מוכרים טראש בלי אבא ואמא,זה לא איזה חנות בוטיק.
הסינים המון פעמיים מזייפים או לא ממלאים את הניירת יבוא כמי שצריך,כך שהזבל שלהם לפעמים כן עובר מתחת לרדאר וחבל.
ואמזון ההפך ממלאים מדוייק אבל הם פחות מוכרים חלפים נורמליים לאחרונה.בחיפוש של חלק מקורי הם דוחפים 50 תוצאות של זבל.
לא שייך לרכב, אבל שייך להתנהלות מול DHL וספק. הזמנתי חלקים במחיר כולל 52.56 יורו ועלות המשלוח 17.30 יורו. DHL דרשו ממני תשלום מע"מ ועמילות 123.15 ש"ח. ניסיתי להסביר שעלות המוצר רק 52.56, אבל הם טענו שלפי הצהרת הספק עלות המוצר היא 69.86 פלוס 17.30 משלוח. בסוף שילמתי וכתבתי מייל לספק. בתשובה הוא כתב שהם מילאו הכל נכון ובעיה היא של המכס. מצרף קבלה שהייתה בתוך קופסה סגורה ובה באמת הכל נכון ו-2 מסמכים שקיבלתי מ-DHL. מי אחראי על COMMERCIAL INVOICE וצילום שבו מופיעה DECLARED VALUE FOR CUSTOMS 87.16?
שלום,
רציתי להתייעץ איתכם בקשר לרכישת מיגון גחון מחו"ל (הסבר מפורט למה למטה למי שמתעניין https://static.xx.fbcdn.net/images/e...5/16/1f642.png. אני יודע שיבוא אישי של הרבה חלקים ברכב מסתבכים במכס עם תקן ובדיקות מעבדה (ולא כדאי להיסתבך). אבל לפי המדריכים של משרד התחבורה (לינק למטה) - לא מופיע שמגין גיחון (skid plates) דורש לעבור תקן או בדיקת מעבדה, אבל אני עדיין לא בטוח, האם מישהו מכיר את הנושא והאם יהיו בעיות מכס ואיך פותרים את זה? תודה רבה!
https://www.gov.il/.../import.../he/import_demands_7-21.pdf
יוסי
שלום יוסי וברוך הבא,
כפי שמופיע בשרשור זה, תקנון היבוא השתנה וכעת, ללקוח פרטי המעוניין לייבא חלקים חדשים לרכב - הכל מותר למעט מה שמופיע ברשימה.
מספר בעיות שעדיין קיימות:
1. עלויות שילוח -מיגון עלול לשקול לא מעט וזה ייקר את המשלוח ו כמובן מתווסף לחלק העלייה במס
2. סיווג הפריט על ידי המשלח - אם הוא יחליט לכתוב סתם"חלקי חילוף לרכב" אז זה מחייב בדיקה, תהליך שיכול לעכב ולעלות סכומים נוספים.... כדאי לוודא קודם שהסיווג מתאים למספר שאתה רואה ברשימה ולפיו החלטת שמותר לייבא.
נשלח מהנייד
שלום,
תודה על התגובה המהירה! האתגר הוא שכלל לא הצלחתי למצוא ברשימה מיגון גחון, ואני תוהה על אני מפספס אותו או שזה נכנס קטגוריה אחרת.
בקשר לעליות משלוח - ביקשו רק 170$ למשלוח בFEDEX של כל 3 החלקים לארץ, נראה לי מחיר סביר בהחלט.
תודה רבה!
יוסי
שאלת ייבוא- אני רוצה להביא חלקים למנוע של ג'יקסר משומש בשביל הבאגי שלי. המוכרים של החלקים מוכנים לשלוח רק בארהב.
יצרתי קשר עם U-shops והם אמרו לי למלא בקשה לאישור משרד התחבורה.
בטופס מבקשים ממני פרטי רכב שבבעלותי (כמובן שאין בבעלותי ג'יקסר) וכל מיני פרטים על החלקים וארץ הייצור שלהן כמו גם מחיר הפו"ב שלהם.
אני לא מבין אם לחרטט שם או שהם קפדנים ואם כן אז מה לעשות?
תודה
איזה באגי? אפשר לעשות לו רישוי תחרותי?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אישור ליבוא אישי לחלפי רכב יכול להתקבל רק עבור רכב שברשותך
נדרש לאישור גם רישיון נהיגה וגם רישיון רכב.
ככה היה לפחות בפעם האחרונה שביקשתי אישור שכזה. זה היה לפני מספר שנים בודדות.
אולי השתנו הכללים מאז. לא יודע.
Sent from my..
1- הבאגי לא תחרותי
2- אני רואה שהאישור ניתן רק לרכב שברשותי - השאלה האם בודקים בפועל אם הבאתי חלקים אחרים או האם יש פתרון?
שתי האפשרויות שאני מכיר
1. לבקש ממי שיש לו רכב כזה לבצע את היבוא עבורך
2. לפנות לסוכני יבוא אישי של חלפים , נותן להם את האתר , הם דואגים שבחלק יגיע עד אליך /נקודת איסוף שלהם במחיר מוסכם מראש ( לרוב מדובר על דולר מול דולר על המחיר הנקוב באתר לפני משלוחים )
Sent from my..
אהלן,
חושב לייבא האוזינג לסופה מאיביי, על פניו החלק נשלח בתכנית גלובל שיפינג שאמורה להבנתי לכלול במקרה הנ"ל את תשלום המע"מ, והחלק הזה אינו מופיע ברשימת החלקים הנדרשים לאישור.
אני מבין נכון?
רצ"ב קישור על כל מקרה.
https://www.ebay.com/itm/334274663625
אשמח לשמוע אם אני מבין נכון
תודות
טעות
המלצה חמה ממני לך ולכל באי הפורום, תקח כל משלח אחר שקיים בשוק, רק לא פד-אקס.. פשוט מתחת לכל ביקורת מבחינת שירות (אם בכלל יתייחסו אליך).. שלא לדבר על עלויות מומצאות עבור "השירות" שלהם.
המשלח הזה (פד-אקס) ידאג יופי יופי לחייב אותך במאות וגם אלפי שקלים עבור "עיכובים" לא צפויים שקורים להם כשהחלק מגיע לארץ.. החל מעלות שורות במחשב, עלויות למילוי טפסים מטופשים, אחסנה שלא נדרשת, התמהמהות בקידום המשלוחים, אישור תחבורה עבור פריט שלא נדרש והמתנה לנציג תחבורה שמגיע פעמיים בשבוע, מקטלג מטעם המשלח שלא מבין כלום בתקנות הייבוא והכי גרוע שליח (צד ג') שגובה ממך דרך גוף שלישי נוסף את הכסף (תחושה שגנבו,שדדו ואנסו אותך ביחד בסיום שיחה, הכי כיף שזה כולל איומים מהשליח והגובה כספים שהחלק ישלח למחסן מרכזי עד שתשלם + תוספות אחסנה חדשות)..
כמובן, שאתה רוצה ותרצה לסיים את הסאגה הכי מהר שאפשר ולכן אתה תשלם יופי יופי כל סכום שיגידו לך..
שורה תחתונה ואני מדבר מניסיון: פד-אקס הם בתחתית שרשרת המזון של המשלחים, המשלח שהכי לא מומלץ לשלח איתו חלקים לרכב לארץ בלשון המעטה.
לשיקולך ולשיקול שאר החברים פה.. שלא תגידו שלא אמרו לכם..
בהצלחה
כל כך נכון לגבי FEDEX... בתור אחד שמזמין לא מעט מ ROCKAUTO, אני כל פעם נתפר מחדש עם פדקס האלה...
והכי מרתיח אותי זה שהם גובים עשרות שקלים על "אגרת מחשב" ... מאז האגרה ששילמתי פעם לרשות השידור לא נתקלתי בדבר מוזר כזה
על משלוח של מוצר שעולה 100$ + 44$ משלוח, שילמתי בנוסף בארץ עוד 100$מיסים ועמלות מוזרות.
קובץ מצורף 137808
להימנע ממשלוח דרך פדקס בכל מחיר.
מה הם רוצים ממני ? (-:
הזמנתי גומיות למכסה ותא המנוע מיפן
פיצלתי את ההזמנה כדי לא לעבור את רף המכס וכו, ועדיין רשות הדואר שולחת לי לינק לשחרור ממכס בעלות של 30 ש"ח, על "עמלת פריט פטור" ( משהו כזה)
יהיו לי בהמשך עוד כמה הודעות כאלה.
מה הם רוצים ממני ?
לא חלק בטיחותי, לא עבר את רף המיסים.
תשכחו משחרור פרטי תחבורה בזמן הקרוב, פקח אחד בפנסיה והשני שבר את הרגל, עכשיו הם ממליצים לפנות למעבדה פרטית. (עלויות גבוהות גל לבדיקה וגם לאחסון )
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=r1qfgtuqq
המדען המטורף
לפי הכתבה, מדובר במפקח שמוציא אישורים לצמיגי אופנועים, אז לא הבנתי מה קשור לשאר האישורים.
לגבי ה30 (35.1 ליתר דיוק) שקל מדואר ישראל - אני כל פעם משלם את השטות הזו ושותק, כי זה כבר כסף קטן ואין לי כוח להלחם מולם על הטמטום הזה. מזה הם מתפרנסים, כאילו הם עשו איזו עבודה עבורך.
לא הבנת את הכתבה.
אכן גם הדואר עלה על הגל והתחיל לגבות עמלות כאלה.
אני הזמנתי מחשב מנוע, תוספת למחשב הקיים, קודם כל לזכות הדואר שזה הגיע אליי ושוחרר מהמכס. אבל אכן הם דרשו 31 ש"ח עמלת טיפול כלשהי. כמובן ששילמתי בלי לחשוב פעמיים.
מצד שני כרית בולם אוויר מאלי אקספרס שגם הגיעה דרך דואר ישראל, נפלה בבדיקת מכס בביקורת, הם היו מוכנים לשחרר לי אותה, רק עלות הטיפול שרצו עלתה יותר מעלות הכרית עצמה, אז ביקשתי מהם להחזיר לשולח. הם אכן הסכימו להחזיר, בקצב צב לא צבי דוהר.
מיותר לציין שאותה כרית בדיוק, רק תחת שם מדבקה אחר הגיעה דרך אמזון ללא בעיה.
אין לי בעיה שדואר ישראל שזו חברה עסקית שצריכה להרוויח, ומפסידה כסף, יקחו עמלות על עבודה שהם עושים. כן יפריע לכולנו שהם יהפכו לשלוחה של בעלי ההון שלטון ויתחילו לחסום לנו משלוחים.
ארז צודק,
עבור משלוחים בהם אתה לא אמור לשלם מיסים (מתחת ל 75$ )
בכל חברות המשלוחים , אתה מקבל את החבילה ללא תשלום נוסף
ב EMS , אתה נדרש לשלם 35.1 ש"ח על הזכות שהם יביאו לך את החבילה , מתישהו ,
אם חס וחלילה אתה מקבל דרכם חבילה שעבורה אתה אמור לשלם מיסים , אז אתה צודק,
הם לדעתי היקרים בין כל חברות השילוח המהיר