לא נעלב.
נגמר המומנטום של הדיון.
Printable View
לא נעלב.
נגמר המומנטום של הדיון.
דאצ'יה דאסטר לא שלי. עוד לא.
למרות שאני מאוהב באוטו הזה לחלוטין ואם מחר אצטרך לבחור ולשלם מכספי עבור רכב חדש /שישמש אותי ביומיום - זה האוטו.
הוא מבלה אצלי כבר סופ"ש שני... הוא לא נח לרגע, בקושי ראינו כביש והחיוך לא יורד לי מהפרצוף. רכב נפלא.
ואם לחזור לנושא השרשור - למה לקלקל סופ"ש נפלא עם אוטו טוב, בדיבורים על..... טויוטה?
😊😊
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
כדי לנהל דיון רציני בעלי הטויוטות בדגש על ה LCs מתחילת שנות ה 2000 צריכים לפרסם נתונים על הבעיות הנפוצות שחוו עם הרכב.
רק אם יפורסמו נתונים נוכל לקיים דיון רציני בושא.
סוקרים יקרים:
לצורך מחקר רציני בנושא תוחלת חייו של המין הומו סאפיינס, הנכם מתבקשים לסקור בעיקר עובדים במפעלי אסבסט, שהם גם נוצרים, שמנים ומעשנים, ומרכז חייהם בסוריה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הדיון הזה התחיל על לנדקרוזר פראדו, ברנרד כבר שם קישור לשרשור שהבחור פתח מלכתחילה ושעדיין לא עידכן מה קרה איתו(ניחוש פרוע שלי שאין לי מושג על מה אני מדבר עלות התיקון שכוללת מתלה קידמי מפירוק בערך 8000 ₪), זה שנמרוד פתח פה דיון כללי בנושא טויוטה לא אומר כלום, הנושא היה ונישאר פראדו, זה שהיילקס בן 20 הוא אוטו גיבור כולנו יודעים וכנראה בגלל זה הוא שורד פה.
דרך אגב בסופ"ש עקף אותי לנדקרוזר צורה חדשה זה עם הפנסי חזית הבולטים, בכל מכת גז הוציא ענן מיסוך לבן כמו מרכבה סימן 4 שיורדת מעמדת אש, כולם צופרים לו אבל הוא בשלו.... כנראה הסתכל במראה ולא האמין שזה מגיע מהטויוטה שלו...
מצאתי בתוך דברי ברנרד סיכום מדויק:
טויוטה מייצר רכבים עם אמינות ממוצעת + או ++.
כמה ++? אני טוען שהערכה הכי טובה שאפשר לקבל היא שטויוטה מסוימת עדיפה איכותית על פני המתחרה הישירה שלה באותו יחס שבו היא יקרה יותר.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
נמרוד, מחיר הרכב הוא שקלול של פרמטרים רבים.
ממה שלמדתי עד עכשיו, העלויות לתחזק פראדו כך שאמינותו תישאר טובה יקרה משמעותית מרכבים מקבילים.
גם בטויוטה תיאלץ מדי פעם לטפל במכלולים עיקריים ואז תגלה עובדה מעניינת והיא שהמיתוג גורר מחירי חלפים קטסטרופליים ( מנוע, גיר, טרנספר, דיפרנציאל....) .
מכיוון שלקרוזר אין יתרון מובהק כרכב שטח אלא פרופיל ביצועים ממוצע לחלוטין לדעתי בשורה התחתונה מדובר בעיסקה שטובה בעיקר לטויוטה.
אנקדוטה מעניינת, במונחים של עלות/תועלת/אמינות הרכב הכי אמין שנתקלתי בו היה פיאט אונו 1.4 ידני שנת 95 :).
מה שמוביל למסקנה המקבילה, שמתוך X% מלל, יש תובנה חכמה ביחס ל X(-) % מלל של המתחרה בדיון..
ואם תתמיד מספיק, היא תגיע.
ברנרד,
אני רק יכול להקביל את ההתמדה שלך לטויוטה ישנה שלא נעצרת.
מקרטעת, נופחת, עקשנית ובסוף מגיעה, אחרי שהמתחרים נשרו בדרך.
- - - Updated - - -
תשכיל אותנו.
איך למדת אם רק אתה העלת הערכות, בלי ביסוס אמיתי?
אני אתקן קצת,
טויטה יצרה בעבר דגמי רכב באמינות ממוצעת +, חלקם (היילקס וסדרת 70) באמינות ממוצעת ++ וכולם באיכות ייצור והרכבה יפנית.
בעוד שטויטה סובלת בשנים האחרונות מיותר ויותר בעיות איכות ואמינות, היצרנים הקוראנים (וחלק מהיפנים) סגרו את הפער.
לסיכום, מהאמינות האגדתית של טויוטה נשארה רק האגדה...
אגב, לצערי הרב מרבית היצרנים (היפאנים והקוראנים) זנחו את השטח לטובת גיפונים ועוד יצורי כלאיים, כך שבשטח אמיתי אין תחליף לפראדו....
ראשית.. החיובי.
דורון, מחמיא לי שאתה משווה אותי לאגדה (למרות שאני, בד"כ, לא נופח) ומכיר בזה שהאחרים נושרים בדרך..
זה, גם לפי הקריטריונים המחמירים שלך, מבהיר שהם לגמרי טועים.
כמו שאם היילקס "מגיע" בסוף, בניגוד לאחרים, מראה שהוא הכי טוב..
שנית, המציאות.
אם המטרה של רכב היתה "להביא מ-A ל-B", כלי הרכב לא היו מתפתחים. היינו נשארים עם ההיילקס החלש, המקרטע, האיטי, הלא נוח, המרעיש והמזהם... שיא היצירה, שאין בילתה = "הביא מ-A ל-B".
אממה.. המציאות אחרת ולכן אין יותר היילקס - למרות שהוא "אגדה".
אם אתה, כמו שפעם אמר רכס, צריך לחצות את הסהרה, בלי נקודות תידלוק ובלי מוסכים ובלי כלי עבודה וכו'... ברור שתסתפק בקרש גיהוץ עם מנוע חלש/מזהם/לא יעיל... תסבול הכל ותישתה מים דלוחים ותאכל שרצים ותעשה כל מה שנידרש - הכל להשיג את המטרה = חציית הסהרה.
אבל אנחנו, ורוב העולם, לא חוצים את הסהרה ולא רוצים קרש גיהוץ, גם אם ניתן לתקן אותו בדפיקות פטיש...
למי מוכרים "היילקס"? למדינות עולם שלישי, שם באמת לא מובן מעליו שום דבר ולך תדע איפה תמצא מוסך שירות... ומזגן זה בכלל משהו שקראו עליו בחוברת וריפוד בכיסא, זה בסך הכל עוד משהו שמתפורר בסוף וגם אין רגולציה על זיהום/רעש/יעילות המנוע.
אני, ורוב העולם, מעוניינים בעוד דברים, מלבד "מנוע ושילדה וכל היתר... מותרות לא נחוצות".
לנו, כבר אי אפשר "למכור אגדה" ולהגיד שזה טוב יותר ממזגן מפוצל ושקט בתא הנוסעים ועלינו המוטו שאוטו שנוסע לאט יותר, בסך הכל מאריך את התענוג/חיבור לטבע...
אולי על המסוקסים והנוסטלגים ו"המיוחדים", זה עובד... אבל זה ממש לא עושה אותם צודקים וממש לא עושה את הטויוטה "החדשה" (החברה/מפעל) אגדי או אמין, יותר מאחרים.
אני צופה עכשיו בערוץ הסמיטסוני, בסידרה על מלחמת העולם השנייה.
ממש עכשיו מתארים את הפלישה הגרמנית לברה"מ... ומספרים על הטנק החדש, שהפתיע את הגרמנים.
ציטוט לא מדוייק "ה-T34 היה מפלצת ענקית, של 30 טון, עם שרשראות רחבות ביותר, שעבר בכל מקום כמעט. למרות שהמנוע שלו היה פרימיטיבי ולמרות שהנהג היה צריך להכות במוט ההילוכים עם פטיש, על מנת להעביר הילוך, הוא לא עצר בשום מקום..."
אז, זה כל מה שהיה צריך = אגדה.
היום????
כך אתם עם הטויוטה שלכם.
נמרוד.
+ ו-++ ואפילו +++... זה לא אגדה.
זה אומר שיותר טוב מזיס ומז'יל ואולי מסניונג וכאלה ופחות טוב מפורד וממרצדס וכו' (סתם דוגמאות.. כן. אל תתחיל להתווכח על פורד או לא יודע מה..) - אתה יודע.. ממוצע כזה... קצת יותר טוב מזה וקצת פחות טוב מזה..
ובסופו של דבר, כמו כל רכב, תלוי במזל ובתחזוקה.
ממש לא אגדה.
אבל בניגוד לאחרים - הוא עולה יותר... לאותו סגמנט/חבילה..
ניר.
למה אין תחליף לפראדו?
מה עם הגרנדים למיניהם (למקבילות שנת הייצור)?
ומה עם רנגלרים?
ומיצובישי (מדברים פה המון על Q???)?
וטרופר (בנזין... לחסוך וויכוחים)?
ויש כאלה שנשבעים בפטרול..
ולך בכלל, אם אני לא טועה, יש קובית אלומיניום...
איך פתאום הפראדו הפך "האפשרות היחידה"?
לא מובנת לי הטענה שטויוטה יותר יקרה מרכבים אחרים.
סתם לדוגמה,
2016 Honda Accord From $22,205
2016 Toyota Camry From $23,070
2016 Honda Civic From $18,640
2016 Toyota Corolla From $17,300
2016 Honda CR-V From $23,745
2016 Toyota RAV4 From $24,350
2016 Honda Pilot From $30,145
2016 Toyota Highlander From $29,990
הסיבה שבחרתי להשוות להונדה אינה אקרעית, הם המתחרה הישיר. ואגב, לפחות אצלינו אין הרבה הבדלים באיבוד ערך, אם כבר אז הונדה שומרים על ערכם יותר טוב מטויוטה, אז מה זה אומר?
ג'ו, זה אצלכם.
אנחנו חיים כאן.
פה יש לטויוטה מעמד דתי-מיסטי. אנשים אשכרה סוגדים למותג הזה.
חברים,
התחלתי לקבל ה"פ מוזרות לכן, אני מצהיר בזאת שלדעתי כל כלי רכב שיוצר ע"י טויוטה הוא בהכרח הרכב הכי אמין בעולם ומכאן נגזר שמחירו חייב להיות שקול לזהב.
בנוסף ובלי קשר, אני ממליץ בחום על הפיצריה בעזוז :).
ראשית.. החיובי.
דורון, מחמיא לי שאתה משווה אותי לאגדה (למרות שאני, בד"כ, לא נופח) ומכיר בזה שהאחרים נושרים בדרך..
זה, גם לפי הקריטריונים המחמירים שלך, מבהיר שהם לגמרי טועים.
כמו שאם היילקס "מגיע" בסוף, בניגוד לאחרים, מראה שהוא הכי טוב..
שנית, המציאות.
אם המטרה של רכב היתה "להביא מ-A ל-B", כלי הרכב לא היו מתפתחים. היינו נשארים עם ההיילקס החלש, המקרטע, האיטי, הלא נוח, המרעיש והמזהם... שיא היצירה, שאין בילתה = "הביא מ-A ל-B".
אממה.. המציאות אחרת ולכן אין יותר היילקס - למרות שהוא "אגדה".
אם אתה, כמו שפעם אמר רכס, צריך לחצות את הסהרה, בלי נקודות תידלוק ובלי מוסכים ובלי כלי עבודה וכו'... ברור שתסתפק בקרש גיהוץ עם מנוע חלש/מזהם/לא יעיל... תסבול הכל ותישתה מים דלוחים ותאכל שרצים ותעשה כל מה שנידרש - הכל להשיג את המטרה = חציית הסהרה.
אבל אנחנו, ורוב העולם, לא חוצים את הסהרה ולא רוצים קרש גיהוץ, גם אם ניתן לתקן אותו בדפיקות פטיש...
למי מוכרים "היילקס"? למדינות עולם שלישי, שם באמת לא מובן מעליו שום דבר ולך תדע איפה תמצא מוסך שירות... ומזגן זה בכלל משהו שקראו עליו בחוברת וריפוד בכיסא, זה בסך הכל עוד משהו שמתפורר בסוף וגם אין רגולציה על זיהום/רעש/יעילות המנוע.
אני, ורוב העולם, מעוניינים בעוד דברים, מלבד "מנוע ושילדה וכל היתר... מותרות לא נחוצות".
לנו, כבר אי אפשר "למכור אגדה" ולהגיד שזה טוב יותר ממזגן מפוצל ושקט בתא הנוסעים ועלינו המוטו שאוטו שנוסע לאט יותר, בסך הכל מאריך את התענוג/חיבור לטבע...
אולי על המסוקסים והנוסטלגים ו"המיוחדים", זה עובד... אבל זה ממש לא עושה אותם צודקים וממש לא עושה את הטויוטה "החדשה" (החברה/מפעל) אגדי או אמין, יותר מאחרים.
אני צופה עכשיו בערוץ הסמיטסוני, בסידרה על מלחמת העולם השנייה.
ממש עכשיו מתארים את הפלישה הגרמנית לברה"מ... ומספרים על הטנק החדש, שהפתיע את הגרמנים.
ציטוט לא מדוייק "ה-T34 היה מפלצת ענקית, של 30 טון, עם שרשראות רחבות ביותר, שעבר בכל מקום כמעט. למרות שהמנוע שלו היה פרימיטיבי ולמרות שהנהג היה צריך להכות במוט ההילוכים עם פטיש, על מנת להעביר הילוך, הוא לא עצר בשום מקום..."
אז, זה כל מה שהיה צריך = אגדה.
היום????
כך אתם עם הטויוטה שלכם.
נמרוד.
+ ו-++ ואפילו +++... זה לא אגדה.
זה אומר שיותר טוב מזיס ומז'יל ואולי מסניונג וכאלה ופחות טוב מפורד וממרצדס וכו' (סתם דוגמאות.. כן. אל תתחיל להתווכח על פורד או לא יודע מה..) - אתה יודע.. ממוצע כזה... קצת יותר טוב מזה וקצת פחות טוב מזה..
ובסופו של דבר, כמו כל רכב, תלוי במזל ובתחזוקה.
ממש לא אגדה.
אבל בניגוד לאחרים - הוא עולה יותר... לאותו סגמנט/חבילה..
ניר.
למה אין תחליף לפראדו?
מה עם הגרנדים למיניהם (למקבילות שנת הייצור)?
ומה עם רנגלרים?
ומיצובישי (מדברים פה המון על Q???)?
וטרופר (בנזין... לחסוך וויכוחים)?
ויש כאלה שנשבעים בפטרול..
ולך בכלל, אם אני לא טועה, יש קובית אלומיניום...
איך פתאום הפראדו הפך "האפשרות היחידה"?
- - - Updated - - -
יו.
כתבתי מהר וטסתי להסיע את הגמדה ליומולדת.
עכשיו חזרתי וקראתי - מתנצל על שגיאות הכתיב:(
- - - Updated - - -
איך עלה כל הפוסט מחדש????
שוב פרצו לאתר?
חברים... אני לא מצליח למחוק את הפוסט הזה, שעלה שוב.
אני מוחק אותו וכותב שורה או שתיים (כמו עכשיו) ולוחץ על השליחה ו... עולה כל הסיפור הזה מחדש...
אז, זה לא בכוונה.
ג'ו.
זה בדיוק מה שאמרתי. פה לא משלמים שווה ערך של דירה קטנה ביבנה, על רכב ולכן מתייחסים לקניית רכב.. כמו לקניית רכב - מה אתה מקבל לעומת המחיר.
ולכן לטויוטה אין פה "שם אגדי" ולכן גם לא "סולחים לה" על כל מיני פאשלות/תקלות ולכן היא צריכה לעמוד בתחרות של מחיר/תמורה - רכב סטנדרטי.. ממוצע.
גם הפרסומות ומקדמי המכירות פה, הם אחרים לגמרי - נתתי את הדוגמא של סובארו, ש"עושים באהבה"..כך בפרסומות.
דרך אגב ואפרופו הקביעה של ניר, לגבי הפראדו.
יש פה ירחון 4X4 מיוחד לטויוטה.
הפראדו בכלל לא מוזכר שם... במשך 3.5 שנים שאני קורא אותו, לא זוכר איזכור שלו.
מופיעה הגירסה שלו (ה-FJ קרוזר ההוא) אבל בכל איזכור מדגישים שהוא "טכנולוגיה ישנה" ולקחת זאת בחשבון. הוא יותר תרגיל עיצובי מאשר אייקון 4X4, כמו שהוא מצטייר בארץ (וככזה, יש לו מליון שיפורים חיצוניים).
לעומת זאת ה-80 וה-100 וה-FJ הישן-נושן מככבים בו, בירחון, בפירוש... ה-70 הרבה פחות.. המון פחות.
למה? בגלל שיש לו סרן אחורי חי?
בינו לבין פג'רו חדש אין הרבה הבדל, שניהם עם פלסטיקה פגיעה מאוד, ואתה תופתע שאפילו המהלך מתלה האחורי של הלנדקרוזר לא הרבה יותר גדול(אם בכלל) מהפג'רו.
לדעתי המכלולים של הפג'רו ברמת הטרנספר, גיר ועוד עדיפים על הלנדקרוזר בכל פרמטר.
חברים (?),
יש מנצח מובהק בשרשור הזה.
מתוך 410 תגובות, (כולל / לא כולל אלו שנמחקו ) זו סטטיסטיקת התגובות:
מקום 1. - ברנרד עם 66
מקום 2. - נדב ש. עם 36
מקום 3. - נמרוד עם 36 כולל הודעת פתיחה (עוד תגובה אחת, עניינית או לא מי סופר...)
מקום 4. - חולקים יחד דורון ובועז אברהמי עם 34 תגובות לכל אחד מהם.
מקום 5 - עבדכם הנאמן חלקית עם 28 תגובות (29 אם סופרים את זו)
מקום 6. - עמית1 עם 24 משהו
מקום 7. - ברלי עם 20 תגובות
מקום 8. -כאן כבר צפוף - asafk, arnonmg וחברינו מעבר לים ג'ו עם 13 תגובות כל אחד
מקום 9. - לביא עם 12 תגובות
מקום 10. - thebips יחד עם בוזי וכל אחד מהם עם 9 תגובות
מקום 11. - nirs ואומי5 עם 6 תגובות
מקום 12. - פלג וסער עם 5 תגובות
כל היתר – 3 תגובות ומטה.
מכיוון שהכותרת זה מיתוסים ועובדות, רציתי לסמן בכוכבית את כל מי שהגיב מתוך נסיון, כלומר החזיק בטויוטה = עובדות, וכל היתר = מיתוסים.
אני מתנצל אם חלה טעות בספירה לכאן או לכאן,
יואב
אני רוצה חלק מהזמן הפנוי של המנצחים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נו... אז לפי סטטיסטיקת השוק, שלך ושל נמרוד... אני צודק[emoji6]
לפי התיאורה/פרקטיקה שלכם, המספרים(השוק) מדברים בעד עצמם...
יואב, אם אין פרסים אתה לא יותר מנומרטור
חכה... אל תפריע... עכשיו יואב עובד על סטטיסטיקת מספר המילים... בזהירות, אני צופה נצחון נוסף לברנרד...
יואב, לא הבנתי, מה אתה רוצה להגיד?
וחנן, תאמין לי שאתה לא רוצה...