-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
הפעם אני מתקשה לראות את שיטת המאכרים עובדת .
הרשויות צריכות לבצע מהלך קטן שאומר את הדבר הבא ...
נניח שמאכר העביר רכב לא תקין טסט .
לאחר מכן הרכב נתפס בביקורת משטרתית \ תעבורה ונמצא לקוי .
המשטרה תבחן מי חתם על הטופס של הבחינה(טסט ) ותוודא שפרנסתו והמכון יפגע.
עכשיו תראו לי את בוחן הטסטים או המכון שיספק את האישור .
אני אנסה לענות כמיטב הבנתי ובלי ציניות.
החידוש בתקנה הוא שממכון הרישוי מוסרת האחריות. הרכב מוגבה, אם כתוב ברשיון שהרכב מוגבה - אין מה לבוא למכון בטענה. אם הרכב מוגבה, ולא כתוב ברשיון שהוא מוגבה - והוא עבר ככה טסט - אז ברור שמכון הטסטים חרג.
מצד שני, אם כתוב ברשיון מוגבה, ומוגבה בפועל, לא מכון הרישוי וגם הביקורת המשטרתית הרגילה נדרשית או יכולים לבדוק לעומק את ההגבהה. בניגוד לטיוטות המוקדמות של התקנות, שבהן דובר על כך שיהיה רשום ברשיון פרוט כלשהו של "קפיץ מק"ט XXX ובולם מק"ט YYY", בנוסח הסופי של התקנות מוגדר בפרוש ניסוח אחיד להערה ברשיון - -"מותקנת הגבהה 50 מ"מ".
כדי לבדוק האם הקפיץ שמותקן כרגע ברכב הוא הקפיץ שנרשם בהתקנה המקורית - צריך ללכת ולחפור אחורה בניירת. הסיבה היחידה שיעשו את זה, זה אם תהיה סיבה - תאונה דרכים קשה עם נפגעים, לא רואה שום סיבה אחרת. כשזה יקרה, ומישהו יחפור אחורה, הוא יגיע לכך שבתאריך כלשהו בעבר של הרכב בסניף משרד הרישוי כלשהו (לא מכון טסטים! מכון הטסטים אינו צד בעניין) נרשמה ההערה "מוגבה 50 מ"מ ברשיון", ולהערה הזאת צורפה ניירת מסוימת, חתומה על ידי מתקין מסוים, וניירת של אחד היבואנים שמתארת את הקיט המאושר הנ"ל.
לאותו מתקין יהיה אפשר להגיע ולשאול אותו לגבי ההתקנה הזאת הספציפית. מה שהוא יגיד זה שהוא אכן התקין ברכב את הקיט כפי שכתוב בניירת, אבל מאז כמובן שיכול להיות שהבעלים של הרכב ביצע שינויים. דווקא אם הקיט אינו תואם למה שהותקן במקור, מצבו של המתקין טוב - גם הוא שוחרר מאחריות כי ברור שמישהו ביצע שינויים אחריו.
כך שבסופו של דבר, באמת ובלי ציניות, איך שאני רואה את המצב, התקנות החדשות מורידות במידה רבה את האחריות הן ממכון הרישוי, והן מהמתקינים והיבואנים, ומעבירה את רובה ככולה לנהג, בעל הרכב. אנחנו אחראים על הרכב, התקינות שלו, וכמו שדרור אומר, מעל הכל, על מה שבאמת גורם לתאונות - הנהיגה עצמה.
בדיוק כמו שצריך להיות.
-
כל הדעות לגיטימיות.
גם של מי שמתריע שהולכים לזמבר את כולנו.
כן. שחיתות. בוחנים במכוני הרישוי לוקחים כסף כדי להעביר מכוניות. גם מכוניות תקינות לחלוטין.
זה מתחיל מג'יפ תקין לגמרי שסתם ככה מכשילים אותו כי בא להם וכי הם יכולים, ובעיקר כי הם עושים מזה כסף מהצד.
וברור שבסוף זה מגיע גם לגרוטאות מסוכנות באמת, בעיקר פרייבטים, אגב. מכוניות שהניירות שלהן עוברים טסט אבל הן עצמן לא ראו טיפול ולא מכון טסטים מבפנים, מי יודע כמה שנים.
זו האמת נמרוד.
אתה יודע שזו האמת.
ועזוב אותי ואותך. גם הפקידות הבכירה יודעת הכל. וזה לא מזיז לה. נהפוכו. הם ממשיכים לשלשל עוד ועוד תקנות והגבלות ואיסורים, שרק מעצימים את מעמד המאכערים והופכים את שרותיהם למבוקשים יותר ויותר.
וברור שלא הכל רע - התקנות החדשות באמת גם טובות למישהו - כמובן ליבואני ערכות ההגבהה שעושים ביזנס עם המדינה ועכשיו תהיה להם חותמת כשרות.
אבל עבור כל היתר הן כל כך רעות וגרועות, עד לרובנו לא תהיה ברירה אלא להיות שותפים לפשע ולהיעזר במאכער על מנת לרשום גם את ההערה ברשיון.
אני יודע שאתה חושב כמוני. ההבדל הוא שאני לא מתבייש לומר את זה.
ולמה אני לא אלך להתלונן במשטרה על X או Y?
כי כדרכה של המערכת, היא תטפל רק במי שהכי קל - וזה אומר בבוחן זה או אחר, או במאכער שעיר לעזאזל וכמובן בג'יפאים שהעביר להם טסט או רשם להם ברשיון צמיג 33. אנשים שכולנו מכירים כולל חברים קרובים, יידפקו מזה. זה לא רק שלא יעשה אפילו מילימטר אחד של צדק, זה גם לא יהפוך את חיינו לקלים יותר ואת הטסטים למאיימים פחות. זה לא יסלק מחיינו את ניידות הבטיחות המקוללות. לא ייצא לנו מזה שום דבר טוב ואני לא רוצה שזה יהיה על מצפוני.
-
תסביר בבקשה עד הסוף נמרוד.
לא בחלקים.
ממכון הרישוי לא נחסכת שום אחריות.
כי כמו שאמרנו בערך עשרים ושמונה פעמים בשרשור הזה - טסט ובדיקה ע"י ניידת בטיחות זה לא רק הגבהות.
ההגבהה היא רק סעיף אחד מיני רבים בדרך להכשלה/הורדה מהכביש.
ואם רכב שזה עתה יצא ממכון הטסטים אחרי שעבר בהצלחה, כולל הגבהה חוקית ומאושרת, מה זה משנה בכלל, נעצר ע"י ניידת בטיחות ומורד מהכביש בתואנת ליקויים אחרים, אמיתיים או מדומיינים, המכון אכן בבעיה. שום דבר לא השתנה.
אז מה אנחנו מצפים?... שמכוני הרישוי לא יעבדו בכלל?...
שלא יכשילו?... שלא יעבירו בכלל?... (מכון זה גם עסק. אם הוא רק מכשיל, ייצא לו שם רע ובעלי הרכב יפסיקו להגיע אליו)
שהבוחנים לא יקחו שוחד (ואז איך יתפרנסו בדיוק)?...
אז עולם כמנהגו ינהג, בין הטיפות. והדבר היחיד שישתנה זה המחירים - כי כולם מתמחרים לעצמם את הסיכונים שהם לוקחים. הסיכון יעלה? יעלה גם המחיר.
וההבדל היחידי ביני ובינך נמרוד - זה שאני מאמין באמת ובתמים שכשמחיר החאווה עולה, גם הפקידים הבכירים מקבלים מזה נתחים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אני עדיין מאמין שיש שופטים בישראל והם הדרך היחידה לתקן חלק מהעוולות,
על זה אנחנו חלוקים.
-
ועל זה נאמר ״ מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה״ [emoji6]
יאללה, פורים שמח
-
וואו בועז הסכמה, רואים את זה בתגובה של נמרוד, פרשנות איך אנחנו אשמים, דופקים אותנו אבל עכשיו יהיה טוב יותר.
עם מוכה...
-
מראש - לא קראתי את כל השרשור, אבל אני רוצה לתת את הניסיון שלי מהטסט שעשיתי השבוע.
לאחר שהרבה מאוד מוסכניקים ואנשים שונים לא היו מוכנים להכניס את הרכב שלי למכון הטסטים, אלא רק להעביר דרך מעאכר במחיר אסטרונומי, בטענה שמכון הטסטים בוודאות יכשילו אותי על הגבהה, מצאתי מוסכניק צדיק(באמת!) שהיה מוכן לנסות להיכנס עם הרכב שלי למכון הטסטים(ה-ידוע לשמצה).
הגעתי אליו בבוקר, ועוד לפני שדיברנו איך ומה עושים, המוסכניק לקח את הרכב ונסע איתו למכון הטסטים לשאול האם הוא מוכן להכניס את הרכב לטסט בגלל ההגבהה.
אני ציפיתי ל-"לא" ומלחמת חורמה על כך, אבל הפלא ופלא. המוסכניק חוזר ואומר שרב הבוחנים מוכן להכניס את הרכב למכון, בגלל שבתקנות שהתפרסמו יש שנה שלמה שלא פוסלים רכב על הגבהה. בנקודה הזאת גם אני וגם המוסכניק היינו מופתעים, אבל שמחנו.
לאחר שנכנסנו לטסט הראשון, גילו מספר ליקויים לגיטמיים שלא שמתי אליהם לב בהכנה לטסט(פנסים שדורשים החלפה, מגב יבש, מנורת בלם שרופה וכד'), ושני ליקויים שטסטר אחר כנראה היה מעביר עליהם- צמיגים יבשים, וצמיגים בולטים מהכנפונים. אז נכון, חסרה קוביה אחת או שתיים בצמיגים, אבל חוץ מזה הם במצב בסדר גמור.
בסופו של דבר הרכב עבר טסט. (לתחושתי, כמו כל רכב ישן שעובר טסט, ולא כמו ג'יפ ישן שעובר טסט)
לאחר מעבר הטסט, מכון הרישוי דאג לציין שבשנה הבאה לא יהיה אפשר להעביר את הרכב טסט כמו הפעם אלא אם יהיה מצויין ברישיון שהרכב מוגבה. הכל לפי התקנות.
שהייתי אצל אחד מיצרני ויבואני הקפיצים שאני מטפל בו, הוא טען שכמעט אין קיטים בארץ, גם עד 2' שמאושרים להתקנה לפי התקנות החדשות, מכיוון שרוב הקיטים לא עברו אישורים של המעבדה הגרמנית.
כמו כן, העלויות לאישור קיט גבוה מ2' הן בסדרי גודל של עשרות אלפי שקלים לקיט + עלות של כמה אלפי שקלים לכל רכב שרוצה את האישור עבור בדיקות ואישוריים. וכל זה בלי עלות העבודה של היצרן/יבואן.
המסקנות שלי?
יכול להיות שבשנה הקרובה יהיה יותר קל להעביר את הג'יפים הגבוהים, כי זה מה שכתוב בתקנות. ונראה גם מהניסיון הדל שלי שמכוני הרישוי דווקא כן מקבלים עליהם את התקנות(או שאולי נפלתי על מזל בשילוב עם רב בוחן ומוסכניק שמכירים, גם אופציה סבירה) ודווקא המוסכניקים והעוסקים בתחום הם אלו שמפחדים להיכנס עם הרכב לטסט.
ואנחנו יודעים למי נתנה הנבואה, אבל מניסיון ב3 טסטים בשנה וחצי האחרונות נראה שבשנה הבאה יהיה מאוד קשה להעביר טסט ג'יפים עם כל הגבהה ללא אישור ברישיון. ומצד שני לא יהיה אפשר להכניס את הקיטים לרישיון מכיוון שהעלויות גבוהות מאוד.
מה הדבר הזה יגרום לדעתי? לפריחת תעשיית המעכארים, כמו שהיה בשנה האחרונה לפני פרסום התקנות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני אנסה לענות כמיטב הבנתי ובלי ציניות.
החידוש בתקנה הוא שממכון הרישוי מוסרת האחריות. הרכב מוגבה, אם כתוב ברשיון שהרכב מוגבה - אין מה לבוא למכון בטענה. אם הרכב מוגבה, ולא כתוב ברשיון שהוא מוגבה - והוא עבר ככה טסט - אז ברור שמכון הטסטים חרג.
בזה התקינה פתרה את 90% ואולי יותר מהמקרים .
אלו שרכבם עבר הגבהות ידרשו לעבור הליך תקין ויישור קו .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מצד שני, אם כתוב ברשיון מוגבה, ומוגבה בפועל, לא מכון הרישוי וגם הביקורת המשטרתית הרגילה נדרשית או יכולים לבדוק לעומק את ההגבהה. בניגוד לטיוטות המוקדמות של התקנות, שבהן דובר על כך שיהיה רשום ברשיון פרוט כלשהו של "קפיץ מק"ט XXX ובולם מק"ט YYY", בנוסח הסופי של התקנות מוגדר בפרוש ניסוח אחיד להערה ברשיון - -"מותקנת הגבהה 50 מ"מ".
כדי לבדוק האם הקפיץ שמותקן כרגע ברכב הוא הקפיץ שנרשם בהתקנה המקורית - צריך ללכת ולחפור אחורה בניירת. הסיבה היחידה שיעשו את זה, זה אם תהיה סיבה - תאונה דרכים קשה עם נפגעים, לא רואה שום סיבה אחרת. כשזה יקרה, ומישהו יחפור אחורה, הוא יגיע לכך שבתאריך כלשהו בעבר של הרכב בסניף משרד הרישוי כלשהו (לא מכון טסטים! מכון הטסטים אינו צד בעניין) נרשמה ההערה "מוגבה 50 מ"מ ברשיון", ולהערה הזאת צורפה ניירת מסוימת, חתומה על ידי מתקין מסוים, וניירת של אחד היבואנים שמתארת את הקיט המאושר הנ"ל.
לאותו מתקין יהיה אפשר להגיע ולשאול אותו לגבי ההתקנה הזאת הספציפית. מה שהוא יגיד זה שהוא אכן התקין ברכב את הקיט כפי שכתוב בניירת, אבל מאז כמובן שיכול להיות שהבעלים של הרכב ביצע שינויים. דווקא אם הקיט אינו תואם למה שהותקן במקור, מצבו של המתקין טוב - גם הוא שוחרר מאחריות כי ברור שמישהו ביצע שינויים אחריו.
כך שבסופו של דבר, באמת ובלי ציניות, איך שאני רואה את המצב, התקנות החדשות מורידות במידה רבה את האחריות הן ממכון הרישוי, והן מהמתקינים והיבואנים, ומעבירה את רובה ככולה לנהג, בעל הרכב. אנחנו אחראים על הרכב, התקינות שלו, וכמו שדרור אומר, מעל הכל, על מה שבאמת גורם לתאונות - הנהיגה עצמה.
בדיוק כמו שצריך להיות.
ובמיקרה הזה בעל הרכב יהיה בצרה צרורה .
אז מה היה לנו .. אם יש אישור , סימן שהרכב הוגבה על פי הקריטיריונים ורוב האוכלוסיה תיכנס לקטגוריה הזו (זו הערכה שלי ) .
עבריינים כמו בכל תחום לא ניתנים למיגור מוחלט , ולכן אם משהו מחליט שהוא נכלל בקטגוריה הזו הוא כנראה גם מודע להשלכותיה .
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
בדיוק מה שאמרתי...
לא יהיו לרובנו קיטים מאושרים וזו תהיה הבעיה.
ממש כמו שעשו בספורט המוטורי.
אגב, התאור הזה מוכיח שהמכונים רק מחפשים כמו משרד התחבורה לגלגל את האחריות.
יש עוד שנה בנוהל אז הם מכוסים.
מזל שזה עדיין המזרח התיכון.
אילן-
בניגוד אליך אני מנסה להסתדר עם המצב כי אני מבין מה אי אפשר לשנות.
יללות וחלומות על בגצים עושים אולי טוב למי שאוהב לקטר אבל לא משנים את המציאות
-
בועז אתה מכיר אותי, ברור שאסתדר.
כמה שטרות כחולים ממש לא מה שמפריע לי.
פשוט מדי פעם בא לי לצעוק המלך עירום, אז הכלבים נובחים, השיירה עוברת, מי שאמור לעשות כסף מהעניין יעשה ואנחנו נמשיך לטייל בג'יפים משופרים כרצוננו, ללא ערכות סוג ז' בגובה 4.99 ס"מ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תסביר בבקשה עד הסוף נמרוד.
לא בחלקים.
ממכון הרישוי לא נחסכת שום אחריות.
כי כמו שאמרנו בערך עשרים ושמונה פעמים בשרשור הזה - טסט ובדיקה ע"י ניידת בטיחות זה לא רק הגבהות.
ההגבהה היא רק סעיף אחד מיני רבים בדרך להכשלה/הורדה מהכביש.
בפעם ה29 אתה מנסה להסיט את הדיון לכוון לא רלוונטי. התקנות החדשות מדברות על הגבהת רכב 4X4, בלבד. לא על שום דבר אחר. אנא השאר צמוד לנושא הדיון.
-
וינדלר (זה השם?) -
בעל רכב שביצע שינוי מבנה ברכב, וגם היה מעורב בתאונה קשה (עם נפגעים, הסוג שמעניין את המשטרה) ויש קשר בין הדברים - בוודאי שנמצא בצרה צרורה. מה חדש, שאם יש חשד שבמעשה שלך גרמת לתאונה קשה עם נפגעים, אתה בצרה צרורה?
המעשה שלך יכול להיות הרדמות על ההגה, נהיגה בשכרות, חוסר תשומת לב בגלל סלולארי, אי ציות לרמזור, תחזוקה לקויה של רכב, שינוי מבנה לא חוקי, ועוד ועוד. דווקא שינוי מבנה מסוג הגבהה, כולנו מסכימים שהוא גורם תאונות קלוש, ולכן אנחנו לוקחים את הסיכון הזה. זה לא היה חוקי בעבר, זה לא חוקי גם היום למעט בתחום צר מאד שהוגדר בתקנות החדשות. לא רוצה לקחת סיכון? תשאר בתחום המותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
פשוט מדי פעם בא לי לצעוק המלך עירום, אז הכלבים נובחים, השיירה עוברת, מי שאמור לעשות כסף מהעניין יעשה ואנחנו נמשיך לטייל בג'יפים משופרים כרצוננו, ללא ערכות סוג ז' בגובה 4.99 ס"מ.
צעקת יפה-יפה. אין כאן אף אחד שלא שמע אותך. יחד עם ברלי צעקתם מספיק בשביל כולנו. אפשר להמשיך הלאה?
-
נמרוד הכוח לנעול שרשור בידיך...
התגובות דווקא שלכם כמנהלי האתר זו הבעיה, יהיה קשה לאתר כלשהוא להתקיים כאשר הכתיבה פושרת, בתלם וכאילו באה להגן על הממסד.
-
רגע ,תמונה,אם חושבים יש בה הרבה עומק. -אפשר להבין אותה בכל מיני צורות מכיוונים שונים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...62f2c2042d.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
נמרוד הכוח לנעול שרשור בידיך...
התגובות דווקא שלכם כמנהלי האתר זו הבעיה, יהיה קשה לאתר כלשהוא להתקיים כאשר הכתיבה פושרת, בתלם וכאילו באה להגן על הממסד.
מי דיבר על לנעול? ומי זה "אתם מנהלי האתר"? אני, או ברלי? שנינו מנהלים פה. אין פה שום קו מערכתי אחיד, אם לא שמת לב עד עכשיו :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
הפעם אני מתקשה לראות את שיטת המאכרים עובדת .
הרשויות צריכות לבצע מהלך קטן שאומר את הדבר הבא ...
נניח שמאכר העביר רכב לא תקין טסט .
לאחר מכן הרכב נתפס בביקורת משטרתית \ תעבורה ונמצא לקוי .
המשטרה תבחן מי חתם על הטופס של הבחינה(טסט ) ותוודא שפרנסתו והמכון יפגע.
עכשיו תראו לי את בוחן הטסטים או המכון שיספק את האישור .
שתהיה לי בריא...מאיפה הבאת את זה??
המשטרה תעשה מה??
ממתי המשטרה כאן עושה משהו? לטוב ולרע...
ומה ההבדל מהמצב הקודם לעניין זה?
מתי שמעת שהורידו רכב מהכביש ועוד הוסיפו לחקור באיזה מכון הוא עבר טסט?
את מי זה מעניין? ברגע שהורידו את הרכב מהכביש וקיבלת את הקנס, בזה הם סיימו את תפקידם והצדיקו קיומם..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
שתהיה לי בריא...מאיפה הבאת את זה??
המשטרה תעשה מה??
ממתי המשטרה כאן עושה משהו? לטוב ולרע...
ומה ההבדל מהמצב הקודם לעניין זה?
מתי שמעת שהורידו רכב מהכביש ועוד הוסיפו לחקור באיזה מכון הוא עבר טסט?
את מי זה מעניין? ברגע שהורידו את הרכב מהכביש וקיבלת את הקנס, בזה הם סיימו את תפקידם והצדיקו קיומם..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אולי אתה צודק ואני טועה , נוכל לדעת התשובה בעוד שנה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בפעם ה29 אתה מנסה להסיט את הדיון לכוון לא רלוונטי. התקנות החדשות מדברות על הגבהת רכב 4X4, בלבד. לא על שום דבר אחר. אנא השאר צמוד לנושא הדיון.
נו
ובפעם ה-30 אתה מנסה לאחז את עיני הקוראים המבולבלים, שהתקנות החדשות מורידות את האחריות ממכון הרישוי.
ואני אומר מה פתאום. הוא נשאר אחראי באבו-אבוה. אם הוא לא אחראי, אז בשביל מה עושים טסט בכלל.
אחראי כמו לפני חודש. רק לקחו ממנו את סעיף ההגבהה המיתולוגי.
קיבלנו שנה של "גרייס" שזה בדיחה, ואחר כך לכולם, מוגבהים או לא, כבר תהיה הערה 2303. עם או בלי מתקינים מורשים, הרוב מין הסתם דרך מאכער. הבלגן יתחיל אם חלילה יתברר שאמנם יש תקנה ש"מאפשרת להגביה", אבל בעצם אין אף מתקין מורשה!.... כלומר יש, אבל רק לקיטים חדשים ספורים. ואז כל מי שרשומה לו הערה ברשיון הוא בעצם עבריין פלילי, חשוד בזיוף מסמכים ובשיבוש ראיות ומה לא...... והיחידי שלא יתפלא אם זה יקרה, יהיה כרגיל, אני....... אבל אני מקדים את המאוחר. בואו נראה בעוד שנה. בינתיים, סתם תזכורת - אני עדיין מחכה למתקין מורשה שיסכים לבדוק את הג'יפ שלי. יוהו!..... יש שם מישהו?!..................
טוב, חזרנו לטסטר במכון. כבר אין לו יותר "אגבאה" מול העיניים. אבל הוא עדיין אחראי. אוי לו אם יתפסו אותך מחוץ למכון עם "ליקויים". ובשביל זה הוא ימשיך להכשיל אותך. וניידות הבטיחות ימשיכו לצוד ג'יפים ולהוריד אותם מהכביש. רק על סעיפים אחרים.
ושוב המערכת עבדה בעיניים על הציבור. מי אמר שזה ממש דז'ה-וו על חוק הספורט המוטורי?.................
-
מה קורה לחברה עם המכוניות ספורט שמתקינים קטים להנמכה וצמיגים בעלי חתך נמוך ?
הם גם עוברים מדורי גהינום ?