-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
בגלל זה כתבתי בתגובתי הראשונה 600 ק"מ אמיתיים.
מוכן להתפשר גם על 500 כמינימום.
יודע מה? 400 עם יכולת טעינה מהירה:
80% בחצי שעה סביר בארצנו הקטנה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
בגלל זה כתבתי בתגובתי הראשונה 600 ק"מ אמיתיים.
מוכן להתפשר גם על 500 כמינימום.
יודע מה? 400 עם יכולת טעינה מהירה:
80% בחצי שעה סביר בארצנו הקטנה.
גרמת לי לחשוב עם התגובה שלך. נניח שאכן מטעינים 80 אחוז בחצי שעה. לא מעט זמן אך אתה אומר בינתיים ניכנס לחנות הנוחות, נשתה קפה ונגלוש בג'יפולוג. לא נורא.
מה קורה אם אתה מגיע וכל העמדות תפוסות ואתה השני בתור? מה קורה אם אתה שלישי?
מה קורה עם חבורת ג'יפאים של נאמר 10 רכבים מגיעים לתחנת הטענה? ואולי כבר יש שם חבורה דומה?
כדי שלא יהיו תורים יהיה צריך כמות מטורפת של עמדות הטענה, בעייה.
בטר פלייס דווקא ניסו להתמודד עם זה אבל לא הלך להם. לא ראיתי שמישהו אחר מנסה להתמודד עם זה מעבר לקו של בית עבודה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
תזהרו במה שאתם מבקשים, שניה אחרי שיאשרו אופציה כזו היא תהפוך לתנאי, רוצה רכב אספנות? בבקשה או מנוע חשמלי הוא ניוד על גרר.
לדעתי אתה ודרור צודקים. ואני אומר את זה בכאב....
כדי לבקש בחירה כמו: רכב אספנות יהיה פתור מתנאים כאלה (או חשמלי או שלא תעז לנסוע) - כלומר שמור עליו מקורי או תעשה הסבה - מה שבא לך.
או בחירות אחרות לגבי ג'יפים, טעינה ושות', אנחנו נצטרך לשנות, לעבוד קשה, המון, ממושך, להזיע ועוד דברים וזה יהיה ארוך וכואב מאוד. מאוד.
סליחה על המילים הקשות.
-
השתלת מנוע חשמלי ברכב ישן קיימת כבר המון זמן בעולם. לוקחים קלסיקות ושמים מנוע חשמלי. רצוי שיהיה גיר ידני.
למי שמתעניין כולל עלויות יש פרקים של וילר דילר.
עוד לפני ההתרסקות שאלתי את שי אגסי למה לא לעשות את זה גם בשוק המשומשות הוא מלמל משהו על אחריות.
ברלי צודק, הארכת חיי רכבים ישנים תפגע במסירות חדשים מן הסתם.
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
גרמת לי לחשוב עם התגובה שלך. נניח שאכן מטעינים 80 אחוז בחצי שעה. לא מעט זמן אך אתה אומר בינתיים ניכנס לחנות הנוחות, נשתה קפה ונגלוש בג'יפולוג. לא נורא.
מה קורה אם אתה מגיע וכל העמדות תפוסות ואתה השני בתור? מה קורה אם אתה שלישי?
מה קורה עם חבורת ג'יפאים של נאמר 10 רכבים מגיעים לתחנת הטענה? ואולי כבר יש שם חבורה דומה?
כדי שלא יהיו תורים יהיה צריך כמות מטורפת של עמדות הטענה, בעייה.
בטר פלייס דווקא ניסו להתמודד עם זה אבל לא הלך להם. לא ראיתי שמישהו אחר מנסה להתמודד עם זה מעבר לקו של בית עבודה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שלא תבין אותי לא נכון, אני מפחד מהרגע הזה שיאסרו
נהיגה בג'יפים בשטח (ובכלל).
אני מודע לזה שאף אחד לא שואל אותנו ולאף אחד לא אכפת מהאזרחים בשום דבר.
אני חושב כמו דרור שהפוליטיקאים והפקידים הבכירים בכל משרד ובכל תחום חושבים
מהתחת ורוצים שימשיך להיות לו נעים בכיסא הנוכחי או להתקדם לכסא נוח יותר.
לכן זה רק עניין של זמן עד שימנעו מאיתנו את ההנאה מהטבע.
אם הברירה שלי היא גוש ברזל עם מנוע לא רע אבל שלא יכול לזוז מול אותו גוש ברזל אבל עם מנוע
חשמלי אני בוחר באופציה השניה.
ובברירה הזאת גם אשמח לטווח נורמאלי וטעינה נוחה מהקקה של היום.
-
לאסור מאיתנו את הטבע. זה נגד הטבע.
-
לא יאסרו מכם את הטבע (בהתחלה), פשוט תצטרכו להיות בו ברגל או באופניים.
בשלב השני הטבע יהיה איים קטנים, ובסוף בסוף, הכל יהיה גוש בטון אחד גדול.
אגב,
יש סדנא שמסבה דיפנדרים למנוע חשמלי. יש גם גימיק של מיכל קטן, בו ממלאים שמן מנוע משומש, שמטפטף קלות בחלק התחתון, כדי לשמור על אותנטיות.
-
רכב קלאסי עם מנוע חשמלי? זה נפלא! זה נקי, זה שקט, הביצועים מעולים.
הטווח כנראה יישאר מוגבל כי הרכב לא ערוך לקבל מארז-סוללות בגודל רציני שיוכל לספק טווח נורמלי. אז למכונית אספנות שיוצאת לסיבוב ולמפגש רק בסופ"ש, זה מספיק וזה אחלה. במקרה של ג'יפ שצריך לצאת למסע של 700-800 ק"מ בשטח, וואלה, יש כאן אתגר רציני. כי מארז סוללות נורמלי שייתן לך טווח אמיתי, בשטח, עם מזגן, נגיד, 400-500 ק"מ אמיתיים?... הוא ישקול יותר מחצי מהרכב...
איני מבין דבר וחצי דבר בחשמל, בהנעה חשמלית או בטכנולוגיית מצברים וסוללות. אבל בזמנו הגדרתי את רשימת הדרישות שיהפכו את הרכב החשמלי למעשי ופרקטי עבור כל משתמש וכל מתאר שימוש, שברגע שתעשיית הרכב תעמוד בהן - מהפכת הרכב החשמלי תושלם סופית ומנועי השריפה הפנימית באמת יוכלו להתפנות לתחנתם האחרונה - המוזיאון:
1. טווח נסיעה: בטווח רחב של מהירויות, כולל שיוט מהיר, כולל האצות, כולל עליות, עם מזגן בפול-ווליום, אורות ומגבים ומערכת בידור פועלת, יעמדו על 600-700 ק"מ אמיתיים. מה שיהפוך כל נסיעה ספונטנית לאפשרית.
2. זמן טעינה: לא טעינה "מהירה" או "איטית" - זמן טעינה אחיד של סוללה לרכב, מ-0 ל-100%, תוך 2 עד 5 דקות בלבד. כמו פרק הזמן שלוקח למלא דלק במיכל. תגיע לחניון שלך, תחבר את הכבל לשטקר, ועד שתוציא מהאוטו את השקיות עם הקניות, הסוללה שלך נטענה.
3. גודל, משקל ומחיר הסוללה: לא יותר מגודלו, משקלו ועלותו של מיכל דלק רגיל כפי שאנחנו מכירים. משפחתית/קרוסאובר חשמלי בגודל רגיל, לא צריך לשקול 2-2.5 טון.
4. עמדות הטענה - בכל תחנת דלק. כמספר המשאבות בתחנה, כך מספר עמדות ההטענה.
שלא תטעו, זה חתיכת אתגר למפתחי טכנולוגיית המצברים. כשאפשר יהיה לסמן "V" ליד כל הסעיפים - המהפכה תושלם. ניגמל ברצון ובשמחה מהנפט ותוצריו כמקור אנרגיה לתחבורה.
בינתים, גם בטכנולוגיות הקיימות, הסבת מכוניות ישנות/קלאסיות להנעה חשמלית מקובלת בהרבה מקומות בעולם. מותר להם לשתול LS3 בכל דבר, אז למה לא מנוע חשמלי?... זו בכלל לא שאלה.
אני כידוע מאוהב במכוניות ישנות לא פחות מאשר בג'יפים, ובפברואר האחרון, בדקה ה-99 שלפני פרוץ הקורונה, ביקרתי בלונדון, בתערוכת מכוניות קלאסיות שנתית ענקית שמגיעים אליה חובבי קלאסיות מכל העולם. היו שם כמה דוכנים של סדנאות שמסבות כלי רכב קלאסיים להנעה חשמלית שהציגו שם כמה יצירות שמה אני אספר לכם?.... ללקק את האצבעות, עם נתוני ביצועים שלא מהעולם הזה.
תפסתי שיחה עם אנשי סדנא שמתמחה בהסבה לחשמל של פולקסווגנים קירור-אוויר (שהמנועים המקוריים שלהם, אפעס, לא ביצועיסטים בלשון המעטה, ממש כפי שאינם חסכוניים או נקיים) ובתמימותי שאלתי "זה חוקי? זה מותר?"..... הם הסתכלו עלי כאילו נפלתי עליהם מהמאדים. "אדוני, מה זאת אומרת מותר?.... למה שיהיה אסור?"...... הסברתי להם בקצרה על מה שקורה בישראל - והם לא היו מסוגלים להבין למה יש למישהו אינטרס לאסור דבר כזה. שם מקובל להכניס לתחת של חיפושית מנועי סובארו 2 ליטר מוזרקים - אז עכשיו גם מכניסים לשם מנוע חשמלי. הרבה יותר פשוט, נקי לחלוטין, הביצועים עוד יותר טובים וזה כל כך טבעי ומתבקש. זה עוד לא זול, אבל ככל שזה יהפוך לנפוץ יותר, כך גם המחיר יירד.
הפערים בין מדינה עם תרבות מוטורית עשירה כמו זו הבריטית, לבין מדינה נטולת תרבות מוטורית (ותרבות בכלל) כמו זו הישראלית, הם בלתי נתפסים ובלתי ניתנים לגישור. ברמת שתי ציוויליזציות שונות. הם בכלל לא מתעסקים בשאלה אם "מותר" או "אסור" כי זה כל כך ברור שמותר - כי זה חלק מתפיסה שמכבדת את זכותך לרכוש פרטי ואת זכותך לעשות בו כרצונך, כל עוד לא תפגע בזולת ותנהג לפי חוקי התנועה.
זו תפיסה מציאותית, הוגנת, שמכבדת את האזרח. האזרח מצידו, הרבה יותר מכבד ומחוייב לכללי המערכת שברוב המקרים הם מאוד הוגנים - ולכן יחסי הכבוד הם הדדיים. ככה זה בעולם המוטורי התרבותי, היכן שמה שלא אסור רשמית, הרי שהוא מותר.
בישראל זה הפוך. מדינה שקמה על תפיסות ורעיונות בולשביקיים, שרואים בבעלות על רכב פרטי סוג של מותרות ומטרה לגיטימית להתעללות ולסחיטת מיסים מופרכים. ואחד העקרונות הבסיסיים והחשובים ביותר בישראל הוא שכל מה שלא הותר רשמית, הרי שהוא אסור. זו התפיסה שבגללה ישראל אינה חלק מהעולם המוטורי התרבותי.
מצטער להיות שוב ריאלי - כאן זה לא יקרה (וזה בלי גרם של פסימיות. לדעתי בעין מציאותית, העולם מתחלק לאופטימיים ולריאליים).
-
שוב מסכים איתך כמעט בכל מה שכתבת.
בהודעה הראשונה שלי כתבתי שאולי עוד כמה שנים יהיה ריאלי עניין הטווח.
בנוגע לזמן ההטענה לא מסכים, גם חצי שעה זה יהיה וואחד הישג לחשמל, והרבה
יותר פשוט לארגן עמדות הטענה מרובות ביחס למשאבות דלק.
בקשר למדינה ששמה זין על האזרח? אין ספק שאנחנו בתחתית החבית בעולם המערבי.
האזרח כאן משאב ותו לא. לא כמו ברוסיה של הבן זונה HIJO DE PUTIN
אבל אנחנו בדרך לשם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
.. לא כמו ב***** של..... אבל אנחנו בדרך לשם.
אם צחקתם על הרב"ט, אז במקרה הזה תתחילו לפחד,.
הרבה יותר סביר שהיפרייטור בצבא הרוסי יסגור את האתר כאן לצמיתות בגלל אמרות כאלה ;)
-
חחח
ברוסיה של פוטין כבר היו מרעילים אותי כמה פעמים....
אנקדוטה - בימי ברית המועצות הקומוניסטית, היה מותר לאזרח סובייטי, חוקית, לבנות מכונית בעצמו. לבד. לפחות כך טוען בלוג של מישהו שבא משם, שאני די מחזיק מהידע האוטומוטיבי שלו.
איסור נסיעה בשטח? יגיע עוד לפני איסור השימוש במנועי שריפה פנימית.
במערב אירופה, לפחות בגרמניה, זה כבר קיים מזמן בתירוץ של "שמירה על הטבע". זה גם יעיל עד אימה שם. הם גם מלשינים זה על זה - אפילו אם אתה גר בכפר ושבילי השדות ממש מעבר לגדר של החצר שלך - רק לציוד חקלאי או לצורך עבודה חקלאית מותר לנסוע שם וגם השכן הנחמד שלך לא יהסס להתלונן/לדווח אם ראה אותך נוסע בשביל כזה.... אצלם חוק זה חוק, סדר זה סדר, ככה כתוב באבנים הקדושות והרובוטים מסתכלים רק קדימה....
זה בדרך אלינו, במוקדם או במאוחר. האג'נדות הסביבתיות והירוקות נוסח אירופה המתחסדת והצבועה אורבות לכולנו מעבר לפינה.
ולנוכח מה שקורה היום במדינה שלנו, אני אישית משוכנע שזה יהיה בדיוק כמו הסגר, איסור ההפגנות וכו' - עוד אחת מהדרכים לחסל את החופש האישי ולשלוט באזרחים ביד ברזל באמצעות איסורים ואכיפה יעילה שתתאפשר כמובן, איך לא, באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, שהיא פיתוי חזק מדי למערכות שלטוניות שנמאס להן מדמוקרטיה ומחופש.
מצטער על הסטת הדיון - אבל בסוף זה תמיד מוביל ויוביל לשם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
2. זמן טעינה: לא טעינה "מהירה" או "איטית" - זמן טעינה אחיד של סוללה לרכב, מ-0 ל-100%, תוך 2 עד 5 דקות בלבד. כמו פרק הזמן שלוקח למלא דלק במיכל. תגיע לחניון שלך, תחבר את הכבל לשטקר, ועד שתוציא מהאוטו את השקיות עם הקניות, הסוללה שלך נטענה.
בחניון בבית שלך זה כנראה לא יקרה, לא ב 2-5 דקות כי צריך זרם גבוה שתשתיות החשמל לבניינים לא יעמדו בהן. כנראה וגם
אם כל השכנים שלך בבניין יקנו רכבים חשמליים תהיה בעיה בתשתיות החשמל של הבניין - ההזנה שלו לא תעמוד בעומס.
אבל טעינה של 2-5 דקות ב"תחנת דלק" יכולה לקרות ולא בטווח זמן רחוק מדי. בטח טעינה שתתן לך כמה מאות ק"מ נסיעה.
בבית שיטען בקצב איטי, זה כבר "צ'ופר", במקום להגיע לתחנת דלק פעם בשבוע, תגיע פעם בחודש או לפני נסיעה ארוכה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אם כל השכנים שלך בבניין יקנו רכבים חשמליים תהיה בעיה בתשתיות החשמל של הבניין - ההזנה שלו לא תעמוד בעומס.
זאת ועוד....
כל השכנים בבניין מדאיגים אותנו?......
ומה עם כל השכנים ברחוב?
או כל כלי הרכב ביישוב שלך?
או כל כלי הרכב במדינה?
כבר היום כושר הייצור של חברת החשמל לא עומד בעומס/ביקוש ופשוט קורס בכל קיץ, רק כי הוא לא יכול לספק את צריכת החשמל של מזגנים בלבד. והוא ימשיך ויגדיל בעתיד. אז עכשיו נעמיס עליו עוד 3 מיליון כלי רכב?.............................
אתם מדמיינים איזה תשתיות אספקת חשמל צריך להקים?.....
עוד ועוד ועוד תחנות כוח שיזהמו באופן עקיף יותר מכל מנועי השריפה הפנימית גם יחד?....
מאיפה יביאו אנרגיה נקייה/מתחדשת לצורך ייצור החשמל?
מהשמש?..... הרי יצטרכו לכסות את כל המדינה בקולטים ועדיין זה לא יספיק.
רוח?...... כנ"ל. כיסוי כל המדינה בפרופלורים.
תחנות כוח גרעיניות?........ הירוקים והסביבתנים יקפצו על רגליהם האחוריות. יתחילו עם צווחות "פגיעה בטבע", "בטיחות/צ'רנוביל/פוקושימה" וכו' וכו'
בקיצור - עוד מוקדם לשמוח ולפנטז.
בינתיים זו עבודה בעיניים. פייק. הכל פייק.
פופוליזם זול של הרגולטורים שהם מקור כל הרע בעולם, שכמובן רצונם היחיד הוא ניצול הטכנולוגיה לצורך ביטול זוחל של חופש הפרט באמצעות עוד כוח ועוד שליטה על ההמונים. וכמובן - גם התאבדות קולקטיבית מרצון של תעשיית הרכב.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זאת ועוד....
כל השכנים בבניין מדאיגים אותנו?......
ומה עם כל השכנים ברחוב?
או כל כלי הרכב ביישוב שלך?
או כל כלי הרכב במדינה?
אתם מדמיינים איזה תשתיות אספקת חשמל צריך להקים?.....
עשרות תחנות כוח שיזהמו באופן עקיף יותר מכל מנועי השריפה הפנימית גם יחד?....
מאיפה יביאו את האנרגיה הנקייה לצורך ייצור החשמל?
מהשמש?..... הרי יצטרכו לכסות את כל המדינה בקולטים ועדיין זה לא יספיק.
רוח?...... כנ"ל. כיסוי כל המדינה בפרופלורים.
תחנות כוח גרעיניות?........ הירוקים והסביבתנים יקפצו על רגליהם האחוריות. יתחילו עם צווחות "צ'רנוביל/פוקושימה" וכו' וכו'
בקיצור - עוד מוקדם לשמוח ולפנטז.
בינתיים זו עבודה בעיניים. פייק. הכל פייק.
פופוליזם זול של הרגולטורים שהם מקור כל הרע בעולם, והתאבדות קולקטיבית מרצון של תעשיית הרכב.
הפייק העיקרי זה השטויות שאתה כותב. זה חביב ואתה משעשע, אבל לפעמים אי אפשר לתת לבורים כמוך לקשקש בלי לנסות להכניס קצת עובדות. בכל זאת, ג'יפולוג.
ראשית, גם אם ייצרו את כל האנרגיה לכל צי הרכב בישראל בתחנות כוח רגילות כמות הCO2 אבסולוטית קטנה יותר כי היעילות של תחנות הכוח (כולל הפסדים במערך ההולכה) גבוהה יותר ממנועי שריפה פנימית קטנים.
שנית, הזיהום מבחינת חלקיקים מתרכז בארובות של אותן כמה עשרות ארובות בגובה והרחק ממגורי אדם במקום להיות מפוזר ממאות אלפי אגזוזים בגובה הרחוב. גם הטיפול בחלקיקים טוב יותר כשמתבצע בצורה ריכוזית בתחנת הכוח (מסנני חלקיקים שאתה לא רוצה אצלך ברכב, נכון? הם מורכבים ויעילים ומנוטרים בתחנות הכוח).
שלישית, כבר היום רוב האנרגיה בארץ היא מטורבינות הגז שמזהמות עוד פחות מהתחנות הפחמיות. והתחנות הפחמיות יעלמו לחלוטין במהלך העשור הקרוב, ואנרגיה מתחדשת כן תשתלב בהיקפים משמעותיים.
קובץ מצורף 131077
אתה צודק בדבר אחד - מוקדם לשמוח. התהליך עוד בקושי התחיל בישראל. אבל התחיל. אני גר במושב ורואה בשנה האחרונה תנופת בנייה פשוט אדירה של אנרגיה מתחדשת, מזמין אותך דרור לסיור מודרך.
בכל מקרה, בעוד עשר שנים כל הדיון הזה יראה לנו כל כך ארכאי. זה כמו שלפני עשר שנים רכב היברידי נראה כמו חללית איזוטרית והיום זה רוב מה שנמכר אפילו במדינת ישראל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
בחניון בבית שלך זה כנראה לא יקרה, לא ב 2-5 דקות כי צריך זרם גבוה שתשתיות החשמל לבניינים לא יעמדו בהן. כנראה וגם
.
בלי קשר לבניין,
חברת חשמל אמרו עוד בשלבי הפנטזיות של אגסי שזה יופי שהוא מוכר חשמל תיאורטי כשהם לא יודעים לייצר את הזרם שיידרש לכזו כמות של רכבים.
לדעתי החלומות האלו יפגשו את קרקע המציאות הישראלית הרבה יותר מוקדם עוד בשלב יכולת הטעינה.
-
נמרוד,
לפני כמה שנים חקרו את הנושא ותחנת חשמל פחמית או על מזוט מזהמת שתספק לרכבים את האנרגיה הנדרשת תזהם אותו דבר או יותר. מה שכן, אתה מוציא את הזיהום מתל אביב לפריפריה (ושוב דופק אותם) שזה יתרון מסויים בהיבט הבריאותי. לגבי גז, שם כבר זה מתהפך וזה משמעותית פחות מזהם והצריכה האנרגטית טובה יותר (אבל אם הרכב מונע בגז, שוב המאזן משתנה כי אין לך את תשתית ההולכה שבה יש הפסדים שהם יותר מההפרש ביעילות המנוע הקטן מול הטורבינה וגם פה אפקז ההזזה של הגורם המזהם נותן יתרון בריאותי.
דורון/דרור,
תשתית ההולכה במדינת ישראל במצב יחסית טוב, גם התשתית בערים עצמן (במיוחד בשכונות החדשות והערים החדשות חריש, מודיעין וכו') יחסית במצב טוב וצריכה "עדכון" ולא בנייה מחדש. אבל, התשתית של הבתים עצמם, דורשת בנייה מחדש שלא לדבר על תכנון מחדש כולל מערכות איזון. תאר לך מגדל שיש בו 30-40 קומות זה בין 100 ל 200 רכבים, איך אתה מטעין אותם ומספק את צריכת החשמל על בסיס החיבור הקיים (סביר שיצטרכו לספק מתח יותר גבוה שיש בו פחות הפסדים בנוסף ל 220 הקיים וזה כבר תכנון מחדש של כל צורת החיבור של בניינים, ואנחנו מדברים גם על בניינים שנבנו לפני שנה), איך אתה מאזן את צריכת הזרם (זה כבר בניית תשתית בתוך הבניין הקיים)? נותן לכל אחד מעט שכולם מטעינים ויותר שרק חלק נמצאים. ואז, יתחילו ריבים בין שכנים מי מטעין בין 2 ל 4. זה כבר לא יהיה דקירות על זה שפתחת לי את הדלת על האוטו או חנית קרוב אליי, אנשים ינתקו את הרכב של השכן כדי ששלהם יטען יותר מהר.
שזה יפגוש את המציאות זה יהיה כבר אחרי שיאסרו רכישת רכב מזהם, ואז לא תוכל להטעין את הרכב מה שיגרום לך לנסוע באוטובוס ולאחר לעבודה. אף אחד לא יתכנן פה 10 שנים קדימה וגם לא 5, פה בונים ומתקנים בדיעבד ואז אנחנו במצב מתמשך של חוסר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כבר היום כושר הייצור של חברת החשמל לא עומד בעומס/ביקוש ופשוט קורס בכל קיץ, רק כי הוא לא יכול לספק את צריכת החשמל של מזגנים בלבד. והוא ימשיך ויגדיל בעתיד. אז עכשיו נעמיס עליו עוד 3 מיליון כלי רכב?.............................
דווקא פה יש עיניין לטובת הרכב החשמלי.
לתחנות כוח יש בעיה עם פיקים של צריכת חשמל, הטורבינה עובדת בסלד קבוע חודשים אבל צריכת החשמל משתנה כל הזמן.
יש כל מיני דרכים יצרתיות להתגבר על זה (למשל התחנה בגלבוע) בארופה יש מפעלים שמוכוונים לעבודה בלילה כשכולם ישנים כדי לצרוך את החשמל הזול בארהב מעבירים חשמל מחוף לחוף ובישראל נותנים שאריות לעזה.
אבל אם כל הרכבים יוטענו מעשר בלילה עד 6 בבוקר, זה בדיוק הזמן שיש מלא חשמל שאף אחד לא צורך.
נכון, זה לא סוגר את הבעיה מכל הכיוונים, אבל נקודה לזכות השינוי.
מעניין כמה דונם קולטנים*זמן שווה ל600 ק"מ נסיעה של ג'יפ משפחתי.
-
האסוציאציה שעולה לי מכל הדיכאון הזה של רכבים חשמליים
והעברת הזיהום ממקום אחד למקום אחר זאת ההמצאה הכי דפוקה של
האנושות (אחרי מיקי זוהר):
מפוח לניקוי עלים של הגננים למיניהם.
מסכנים הילדים שלנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
האסוציאציה שעולה לי מכל הדיכאון הזה של רכבים חשמליים
והעברת הזיהום ממקום אחד למקום אחר זאת ההמצאה הכי דפוקה של
האנושות (אחרי מיקי זוהר):
מפוח לניקוי עלים של הגננים למיניהם.
מסכנים הילדים שלנו.
תיזהר, אם לא תשתחווה לטכנולוגיה ולקידמה ותתעקש להצביע על אבסורדים, יקראו לך "בור".
נמרוד, מה אכפת לו שרוב האוכלוסיה מתגוררת בערים ואין לה חוות-קולטים על הגג כמו בבית שלו ואפילו היו נורא רוצים, אין אפשרות להתקין, כי הגגות מיועדים לפנטהאוזים ולא להתקנת קולטים?...........
לא אכפת לו שיעבירו את הזיהום לפריפריה?... איפה שהוא גר, שזה האמ-אמא של הפריפריה, התושבים נלחמים בציפורניים שלא ייבנו בעמק הפתוח והירוק שלהם נמל-תעופה... אבל תחנת כוח אסתטית להפליא הם כן יקבלו בשמחה?......
אני בעד רכב חשמלי בגלל איך שהוא נוסע (בדגמים עם מנועים חזקים), וכי זה שקט ונקי וחוסך הוצאות תדלוק. כמו שכתבתי בתגובות קודמות - אני באמת לא מבין כלום בחשמל. אבל מה אני כן יודע? להסתכל על תמונה רחבה. לא שוכח לרגע שעבור אפס הזיהום של מכוניות כאלה ברחובות ת"א, ישלם מישהו אחר שגר בנגב או בצפון בצורת זיהום שייפול על ראשו, או מי תהום שיורעלו מהטמנת סוללות שמתו. אהה, את הסוללות יזרקו באפריקה, אז מה אכפת.
בינתים כל מה שאתם צריכים כדי להבין עד כמה רכב חשמלי נטו עדיין לא מעשי אצלנו ולפעמים אפילו אידיוטי ברמות על, זה רק לקחת רכב הדגמה חשמלי ליומיים ולהתחיל לתכנן כל נסיעה, בעיקר איפה ומתי אתם מטעינים את הסוללה ההולכת ומתרוקנת שלו. זה כמובן ישתפר בהמשך, זה יגיע. אבל מתי זה יהיה באמת מעשי ברמת התשתית כדי שלא תזדקקו להחזיק ליד הרכב החשמלי מכונית שניה עם מנוע בנזין?... מי יודע. עוד שנתיים?... הלוואי. חמש שנים?... גם לוקח בשמחה. עשר שנים?... יותר מתקבל על הדעת. עשרים שנה?... בקצב בו דברים מתנהלים בישראל, גם זה ניחוש מציאותי מאוד. אני לא יודע. לי אין לי תשובות לזה כי אני בור - אבל גם לאף אחד אחר כאן, כולל נמרוד החכמולוג, אין תשובות.
בראיה כוללת, לאומית, של העברת כל משק התחבורה להנעה חשמלית?.... יותר מורכב ממה שחושבים. במדינות אחרות, כל אחת והתנאים והאפשרויות והמשאבים שלה, וגם עומק השחיתות בממשל שלה. אבל בישראל כבר לא נותר שטח פנוי לעוד הרבה תחנות כוח. נמרוד, איפה תבנה אותן בדיוק?.... בנגב?... אולי בשדה שמאחורי הבית שלך בכפר יהושע?..... ואני לרגע חשבתי שכאן אוהבים טבע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
נמרוד,
לפני כמה שנים חקרו את הנושא ותחנת חשמל פחמית או על מזוט מזהמת שתספק לרכבים את האנרגיה הנדרשת תזהם אותו דבר או יותר. מה שכן, אתה מוציא את הזיהום מתל אביב לפריפריה (ושוב דופק אותם) שזה יתרון מסויים בהיבט הבריאותי. לגבי גז, שם כבר זה מתהפך וזה משמעותית פחות מזהם והצריכה האנרגטית טובה יותר (אבל אם הרכב מונע בגז, שוב המאזן משתנה כי אין לך את תשתית ההולכה שבה יש הפסדים שהם יותר מההפרש ביעילות המנוע הקטן מול הטורבינה וגם פה אפקז ההזזה של הגורם המזהם נותן יתרון בריאותי.
דורון/דרור,
תשתית ההולכה במדינת ישראל במצב יחסית טוב, גם התשתית בערים עצמן (במיוחד בשכונות החדשות והערים החדשות חריש, מודיעין וכו') יחסית במצב טוב וצריכה "עדכון" ולא בנייה מחדש. אבל, התשתית של הבתים עצמם, דורשת בנייה מחדש שלא לדבר על תכנון מחדש כולל מערכות איזון. תאר לך מגדל שיש בו 30-40 קומות זה בין 100 ל 200 רכבים, איך אתה מטעין אותם ומספק את צריכת החשמל על בסיס החיבור הקיים (סביר שיצטרכו לספק מתח יותר גבוה שיש בו פחות הפסדים בנוסף ל 220 הקיים וזה כבר תכנון מחדש של כל צורת החיבור של בניינים, ואנחנו מדברים גם על בניינים שנבנו לפני שנה), איך אתה מאזן את צריכת הזרם (זה כבר בניית תשתית בתוך הבניין הקיים)? נותן לכל אחד מעט שכולם מטעינים ויותר שרק חלק נמצאים. ואז, יתחילו ריבים בין שכנים מי מטעין בין 2 ל 4. זה כבר לא יהיה דקירות על זה שפתחת לי את הדלת על האוטו או חנית קרוב אליי, אנשים ינתקו את הרכב של השכן כדי ששלהם יטען יותר מהר.
שזה יפגוש את המציאות זה יהיה כבר אחרי שיאסרו רכישת רכב מזהם, ואז לא תוכל להטעין את הרכב מה שיגרום לך לנסוע באוטובוס ולאחר לעבודה. אף אחד לא יתכנן פה 10 שנים קדימה וגם לא 5, פה בונים ומתקנים בדיעבד ואז אנחנו במצב מתמשך של חוסר.
זה עוד לפני ההולכה.
מה תוליך אם אין תשתית ייצור ולא נראה שמישהו מתכנן לשם?
היום בלי עשרות אלפי רכבים חשמליים כל שיא קיץ ושיא חורף יש ״שיא חדש״ ובעיות חשמל.
באווירת השכונה כאן, כמעט בכל דבר, נראה לך שמישהו מתואם עם השאיפות חישמול רכבים?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro