חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
מה הנפח האנרגטי של 400 גרם גז לעומת 80 ליטר בנזין שנימצאים ממש מתחתם במיכל פלסטיק.....
הוכח מתאונות באירופה שהבנזין מתלקח וזוחל על הקרקע והורג אנשים זמן רב לאחר התאונה. גז לעומתו מתנדף בתוך שניות ורק חלקו הקטן בכלל הופך לאנרגיה. מעולם לא התפוצץ מיכל גז ברכב מאירוע תחבורתי אלא אם קדמה לכך שריפה של רכב אחר - בדיוק כמו שקורה עם מיכל בנזין או סולר.
היום עקב עומס לא צפוי בעבודה נאלצתי לוותר על התקדמות בעבודות הרכב. בכל זאת פתרתי את הבעיה האחרונה של הסככה ורכשתי את מחברי הפלסטיק שיוכלו להפוך 3 יריעות לאוהל יפה.
סוף סוף האלומיניום הזה מתחיל להיות רכב שטח.
היום קניתי מצבר וולטה 72 אמפר/שעה שנכנס כמו בהזמנה לתוך התא המפונה בצד שמאל.עקב קרבתו לכונס האוויר הקטנתי את האף שלו בעוד שלושה ס''מ ועכשו שטח החתך ההיקפי עונה על הצורך ביניקת האוויר הדרושה למנוע.
במזג אוויר ממש לא נח התקנתי את הכבלים החדשים כולל ריתוך הסופיות באבץ מצד שמאל לצד ימין - למיקום המצבר האורגינלי. כעת אני יכול בשלוש דקות עבודה להחליף בין המצברים.בקרוב אתקין מנגנון של סירות המאפשר את ההחלפה בסיבוב ידית.לנסוע עם שני מצברים מוסיף בטחון שלא יסולא בפז.
אלון הגלילי הבטיח לעבור דרכי בכדי לתת לי את הג'אנטים מברזל,מה שלא ציפיתי במזג אוויר כזה. אבל הוא הופיע כמו גדול עד למפעל ובגשם עם 4 ג'אנטים שניראים ממש טוב ומחר הם כבר יורכבו על אלומיניום.אני חייב לפצות אותו על המאמץ המיוחד הזה.
נושא את החפירה מצא את פתרונו הנכון על-ידי מישהו נבון ממני.הוא הציע לפרק את הידית מהכף שמחוברים יחד בפין אחד. לאחר הפירוק נעשה האיחסון בתוך הרכב ממש קל ,וכל מסמר בקוטר 5 מ''מ יכול לשמש לצורך חיבור החלקים מחדש.
למחר בבוקר מוקדם מתוכנן להחליף בין הג'אנטים ומיד לאחר מכן להשלים את העמסת הכלי בכדי לרדת לדרום יחד עם חבורת היונימוגים העושים דרכם על שביל ישראל.שישי ושבת מתוכננים בדרום ברדיפה אחר נחלים זורמים.
לאט לאט אני צובר בטחון בכלי ככל שאני מכיר יותר ברגים בו.
ההמלצה שלי אליך היא תעביר את שני המצברים אל תוך הרכב כך יהיו להם חיים הרבה יותר ארוכים וכמובן בקופסאות אטוטמות או לחילופין מצברי ג'ל .
מצברים בתוך הרכב הם שגיאה תיכנונית גדולה עקב פליטת גזים חומצתיים בחלל הסגור.בנוסף לכך קווי ההזנה מתארכים מאוד ומפלי המתח גדלים.גם בעת קצר מיקרי - פנים הרכב משופע בחומרים דליקים והסיכון גדל עשרת מונים מאשר מיקום בתא המנוע.זו לעניות דעתי החלטה ממש לא נכונה.
השעה עכשו חמש בבוקר ,ואני על קוצים כי רק בשבע בבוקר אוכל להחליף את הג'אנטים ממגנזיום/יאפי עדנדין, לברזל מסיבי עם עמידות סלעית.אצטרך גם לשנות היום את הצבע הלבן לשחור כמו שרכב שטח צריך להיות.סוף סוף יהיה לרכב איזון גלגלים מושלם כמו שלא ניתן היה לעשות במגנזיום.
לצינור המים שהכנסתי למנוע והמגיע ממיכלי המים ,חיברתי אתמול ברז מתכוונן ,כך שיש שליטה על הזרימה מתוך תא המנוע.ניראה לי שהשימוש החשוב ביציאה הזו תהיה בקיץ לצורך קירור דחוף של הרדיאטור במקרה של התחממות יתר.שאר השימושים הם בעצם סתם גימיק.
אני יוצא היום ללילה הראשון בחברתו של האלומיניום ,ללא פתרון טוב של תאורה,אבל אוכל לחיות עם זה להפעם.בגלל שהסככה שאבנה בשטח מתוכננת להיות תמיד בצד שמאל של הרכב ,יש בדעתי להתקין שני פנסי אמבולנס בתוך הרכב ,מאחרי הזכוכית של החלון האחורי הקבוע.היות והחלון מאוד שקוע לעומת המסגרת ,הפנסים האלה לא יבלטו לבפנים ולא יבלטו מבחוץ ויהיה מועדים לפגיעה של עצים.הם יהיו ניתנים להדלקה מבחוץ ,ויוזנו באמצעות קו החשמל של הפנסים שהיו על הפגוש - ובוטלו.שם בערך תהיה גם נקודת ההדלקה לכל אחד בנפרד.
היום הובטחו גשמים וסופות כמו שצריך בטיול נחלים,אבל ניראה לי שכרגיל החזאים מברברים שטויות ולא יהיו ריגושים מיוחדים. הלוואי שאתבדה.
חיים בוקר טוב
תאורה של פרוז'קטורי אמבולנס צורכת הרבה חשמל לא ממש מתאימה לחניון לילה
בנוסף האבק שיצתבר על הפנס ועל החלון והמעבר דרך החלון פוגע משמעותית בעוצמת התאורה.
ממליץ לבדוק אפשרות לתאורה חסכנית יותר (נאון 12 וולט או PL 220 וולט) כאשר הנורות הן נתלות כחלק מהסככה.
סופ"ש נפלא בשטח גם אם הוא ללא זרימות....
ערן
אהלן ערן. הענין יבדק ,יש הגיון בדבריך. אני יוצא עכשו לדרך כשבחוץ גשמי זעף.
עוד מבחן לאלומיניום.
היום בחנתי את הרכב במעלה אברהם בכיוון העליה.
במעלה, שתי מדרגות ,אחת רצינית והשניה רצינית מאוד. כל זה מחוץ להצלבות גדולות בעליות שלעיתים מתמזגות עם סיבובים חריפים.
במבחן התוצאה הרכב עלה את הכל בלי קושי ,כשהמחוג סל''ד לא עובר את 2500. המהלך איטי עם נעילת אורך ולוקרייט מאחור.בקיצור - טחינה איטית וכוחנית, כמו שאני אוהב
אבל התגעגעתי לרוסי ,ממש ממש.
זוויות הכניסה והנטישה הן ללא השוואה כלל. למרות כל החיתוכים בכנפיים, סילוק הפגושים האורגינליים והגבהה קטנה אחורית ההפרש בינהם מתבטא לפחות ב-15 מעלות בכל צד.
אבל זו הצרה הקטנה.
אף פעם לא הבנתי את הצורך במכוון ,במיוחד למי שנוסע לבד. רק עכשו ,לאחר שהאף היהודי של האלומיניום מסתיר לך לחלוטין את כל החזית למרחק של חמישה מטר ,ואתה נאלץ להמר על הציר ללא כל ידיעה מה לפניך הבנתי את תפקידו של המכוון.בוואז אתה יכול לתכנן את הציר עד למטר האחרון ,וזה ממש הבדל תהומי בין הכלים.
כלקח מהיום אני מתכנן להרכיב מצלמה של נסיעה ברוורס - לחזית הרכב ,עבור מצבים דומים. ואני לא צוחק.
לאחר התקנת המצבר הנוסף בתא השמאלי,ולאחר קיצורו לחלוטין של פתח כניסת האוויר,החל הרכב לצרוך דלק בכמות כפולה ומשולשת מגמיעתו האלכוהוליסטית הרגילה. רק לאחר מילוי דלק בתחנה רביעית...........בחיי 4 תחנות ,ירד לי האסימון שהמצבר חוסם עדיין את האוויר, ושבמקומו האלומיניום שותה דלק ב-6.50 ש''ח לליטר.הלקח הזה טוב לכולנו - אין אוויר בכמות מספקת - ויש הרבה אפשרויות לכך- צריכת הדלק משתלשת.
ברור שפרקתי מיד את המצבר החדש ,ואשנה את הפילטר בהקדם.
השינה ברכב המסודר כיום, ממש חלומית ומרווחת.גם האורך טוב למרות סגירת הדלת האחורית,אך בקיץ עם דלת פתוחה המרחב יהיה ענק גם לאורך.
המטבח המתקפל שכולל כיור שטיפה וכירת בישול הינו התגשמות של כל טבח שדה. המים זורמים בכיור מהמשאבה החשמלית כמו בבית ,רק הרבה יותר נח כי זה נעשה בישיבה.שטיפת ירקות,שטיפת כלים ובישול על הגזיה נעשים פשוטים מאוד וממש הגיינים עם הרבה מים וסבון.
יש שיכלולים קטנים שאיישם אותם במטבח הזה ,אך הם נוגעים יותר לנוחיות ההרכבה והניקוי לאחר השימוש. סך הכל הצלחה למרות שיוצא לי לומר זאת לעיתים רחוקות.
הציליה - הלא סופית הוקמה בפעם הראשונה והתגלתה כבית קטן ונעים, אך ידעתי זאת מלכתחילה ,היות וכזו שימשה אותי שנים בעבר.
השולחן מאכזב בעת פירוקו והרכבתו, אך לאחר קיצור הרגליים הוא הפך להיות מותרות של גודל ונוחיות.
לטובת פישוט ההתקנה ,אחליף את עשרת הברגים הלא נוחים בפרפרים שיקצרו את התהליכים לחצי.
בשורה תחתונה- התחלתי להכיר את החיה הרעה שמסתתרת מתחת לפוך וחלונות החשמל על הטוב והפחות טוב שלה.
חיים כך בחשבון ששאיפת אויר מתוך חלל המנוע במקום מכונס חיצוני מעלה את טמפ האויר ואולי גם את ההתנגדות ליניקה ולכן עלולה להגדיל את צריכת הדלק.
אני חושב להוציא את צינור היניקה החוצה דרך הכנף,ולהרים בגובה נמוך של 20 עד 30 ס''מ קופסת יניקה בסחרור כמו בטרקטורים של עבודות עפר.משם יוזרם האוויר לפילטר כותנה רב- פעמי הדורש ניקוי בהתאם למצבו.כך מובטחת זרימת אוויר חיצונית לא מופרעת העוברת שני סינונים לפני הכניסה למנוע.בכך יחסך מקום רב בתוך תא המנוע שנדרש לשיפורים אחרים. רק לאחר מכן ניתן יהיה להשתיל את המצבר הרזרבי במקומו המיועד.
כל הרעיון של שנורקל שמגיע לגג הינו עינין של פוזה בלבד ואין בו כל תרומה מעשית לכלום.יניקת האוויר מגבוה, לכאורה בכדי להבטיח מעבר בנחלים עמוקים הינה שטות מוחלטת כל עוד המנוע וכל מערכת החשמל ברכב אינה בנויה לעבוד תחת מים.לכן גובה הכניסה למים נקבע תמיד - עם שנורקל וללא שנורקל ,לגובה הפלגים מהקרקע פחות כ-20 ס''מ של גובה הגלים בעת הנסיעה,במיוחד אלה הנוצרים ע''י המאוורר וזאת בכדי להבטיח את המשך עבודתם החשמלית.
הבעיה השולית המעצבנת ביותר בשטח בנושא אוכל, מתייחסת לדרך הנכונה להעביר מגש ביצים בשלום את תלאות הדרך.מה לא ניסיתי בכדי להגיע לארוחה עם ביצים שלמות ולא שקשוקה מוכנה מראש.
את התשובה מדוע צריך ביצים בשטח ,שמעתי כבר עשרות פעמים ,אך פתרון אין.חוץ מזה - טיול שטח שלא מתחיל בבוקר בחביתה של 4 ביצים עם המון שמן וסלט עם שמן זית לא יכול להניע את חצי הכוח סוס של הבן-אדם.הצעות רציניות ומעשיות יתקבלו בברכה.
את הלילה עשיתי לבד באחד מנופי הירח הפזורים מדרום לנחל צין ובמרחק וגובה בטוח מפני שיטפון.השמיים הנקיים מעננות היו צלולים באופן מדהים ותאורת הכוכבים הלא מופרעים משום עיר בסביבה ,הבטיחו תאורת מינימום רכה עם מראה מדהים של כיפת השמיים. היה ממש חבל ללכת לישון למרות שהייתי הרוג לחלוטין. השינה ברכב היתה חמימה מאוד למרות שבחוץ ירדה הטמפרטורה להערכתי ל-7 מעלות.היות ומנסיוני למדתי לפחד מקור החודר למיטה מלמטה ולא מהשמיכות שמעליך,דאגתי לרצף את המיטה מלמטה בשכבות הבאות.
1.רצפת הפח של הג'יפ.
2.משטח פי.וי.סי שמודבק לרצפה.
3.חלל האוויר של המגירות בגובה 24 ס''מ.
4.לוח עץ מעובד -בירצ'- בעובי 18 מ''מ.
5.משטח פי.וי.סי עליון.
6.שטיח לבד מודבק על הפי.וי.סי. (עקב עבודת הדבקה לקויה שגרמה להתנפחות הפי.וי.סי).
7.מזרון גומי מוקצף 50 מ''מ עטוף בשמשונית.
8.שטיח צמר עבה פרוס על המזרון.
9.שק שינה וסדין פרוסים מעליו.
10.להתכסות - לקחתי שני שקי שינה פתוחים עם סדין מתחתם.
לפני שתגידו שזו מערכת מטורפת,תביאו בחשבון שכל הסעיפים עד סעיף שמונה ,הינם קבועים ברכב ולא צריך לעשות כלום מבחינתם בכדי להציע את המיטה.ההכנה המעשית בשטח מתחילה בפריסת שק השינה התחתון ומסתיימת בפריסת שני שקי השינה העליונים המשמשים כשמיכה - סעיפים 9 ו-10.עינין של 4 דקות והמיטה מוצעת.
להערכתי ,זו מערכת שיכולה להתאים עד לטמפרטורה של מינוס 5 מעלות ללא כל שינויים.
חיים יש לקנות בחנויות המחנאות קופסה המיועדת לקחת שש ביצים זה עשוי פלסטיק בצורת הביצים אם מחסה תקנה כזה תכניס תביצים עטוף בכמה שכבות ניילון ותשים בתחתית המקרר ומעליהם משהו כבד ישאיר את זה שלם עד לבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
כלקח מהיום אני מתכנן להרכיב מצלמה של נסיעה ברוורס - לחזית הרכב ,עבור מצבים דומים. ואני לא צוחק..
חיים
שים לב בהתקנת מצלמה בחזית הרכב התמונה שתקבל על המסך תהיה היפוך של 180 מעלות (ימין\שמאל הפוכים) אותה מצלמה באחרי הרכב תציג את התמונה הנכונה ...
yossef100
ניתן להשיג אצל יאיר בנשר - קל גגון.
לעטוף כל ביצה בנייר סופג ולהכניס לתבנית.
לא לשכוח להניח את התבנית בתיק הבגדים/סדינים, ולא בתיק כלי עבודה. השיכוך הנוסף, עם הכלי הייעודי, מביאים בוודאות את הביצים במתכונת שלמה ולא בצורת מקושקשת.
תודה על ההצעות,אך הן ניפסלו בעבר לאור ניסויי שטח מעשיים.
צריכים כאן מחשבה מאוד מקורית ומעשית, אחרת יש חביתה בטוחה.
הפתרון הטוב ביותר לביצים בשטח:
להשתמש במזרון בצורה של תבנית ביצים - משמש לנכים כנגד פצעי לחץ.
אפשר לקנות בכל חנות של מזרונים.
יש לו צורה של תבנית ביצים והוא עשוי מספוג.
שמים שכבה למעלה ושכבה למטה, ושום קפיצה לא תשבור את הביצים.
תעשה חיפוש ב"גוגל תמונות" "מזרון ביצים" ותמצא הרבה.
בנוגע לביצים - אכן, אין כמו חביתה לוהטת על הבוקר במדבר... בגלל שהתעקשתי לקיים את טקס החביתה כהלכתו, התעכבתי אחר כך שלוש שעות במרזבה כי קבוצה אחרת הקדימה להגיע לשם לפני, ונתקעה במעלה עד לצהריים. ובכל זאת לא הצטערתי...
אבל אני לא יודע ממה אתה מוטרד חיים. אני לוקח קרטון קטן של שש ביצים, עוטף במגבת, שם בצידנית רגילה (שתמיד דחוסה עד אפס מקום, אז שום דבר בתוכה לא זז) והצידנית הזו עומדת בסופה מאחור על המחצלת המגולגלת, בין תיקים ושק"שים וציוד אחר. וזהו.
זה מפליא, אף פעם לא נשברה שום ביצה!
וזה בסופה! אמנם עם קפיצים נוחים וטובים יחסית לסופה, ונכון שבטיולים אני נוהג מאוד זורם ולא מתפרע, אבל עדיין - זו סופה עם כל מה שמשתמע.
אצלך בדיסקו, עם מתלים "קצת" יותר נוחים, אני לא מבין ממה יש לפחד. בוודאי בשביל מה להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בפתרון לבעיה שלא באמת קיימת.
בנוגע ל"קרטון" הביצים הפלסטי שנמכר בחנויות המטיילים, הוא מצוין, אבל מתאים רק לביצים הקטנות ביותר.
או שתשנה את ההתייחסות לנושא.
כלומר, הרי כדי לעשות חביתה אתה שובר את הביצים נכון? ואתה צריך שהם יתערבבו. לתוכן של הביצה לא ממש אכפת אם הוא נמצא בתוך הביצה או בקופסה אטומה אוויר. מה שאכפת לו זה קירור.
תכין מראש כמה קופסאות קטנות שמכילות את מנות החביתה היומית שלך ו/או של בני משפחתך ותוותר כליל על קפליפות הביצים שבסופו של דבר סתם מלכלכות ועושות יותר זבל.
במידה ובביצה קשה חשקה נפשך, בשל אותה בבית מראש ועל המדורה רק תחמם אותה עם קצת מים חמים.
הבעיה היחידה כרגע ברעיון שלי זה מה עושים אם רוצים ביצת עין. למקרה הזה אני חושש שאין לי תשובה כרגע אבל אני מבטיח לך שאני אחשוב על זה :-)
חיימק'ה הרבה טירחה על כלום
תשאל את אישתי בסופה שקפצתי בירדן 5 מטר באוויר לא נישברו הבייצים:-D
שלי כמובן:-D
וכל השאר זה ממש שטויות , מעולם לא טרחתי לקופסאות פלסטיק ,
קונה תמיד את השישיות בייצים שם בקופסא עם הירקות וזהו
איך דרור אמר??
סופה אמרתי??:lol:
נזכרתי, וירד לי האסימון. בעבר באמת הכנסתי את הביצים כשהן כבר שבורות וללא קליפה לתוך קופסת נירוסטה ושמתי בקירור.תתפלאו ,אבל החלמונים נישארים שלמים לחלוטין ואפשר לעשות גם ביצת עין בלי בעיה. עוד בעיה נפתרה נכון.
אתם לא תאמינו ,אבל זו האמת לאמיתה.
לפני כשבוע הלכתי לקנות גומי למשקופי הדלתות בחנות מומלצת מסוימת.רצו ממני 22 או 24 ש''ח למטר ,וקיטרתי על המחיר כאן בפורום.לא קניתי עד היום ועכשו חזרתי מאזור התעשיה בנתניה לאחר ביקור אצל חנות חלפים לרכב.שאלתי על הגומי הזה ,והוא ביקש שאסביר למוכר בחנות תל-אביבית מה בדיוק אני רוצה.הסברתי , הבן אדם הבין, וסיכמנו על מחיר של 9 ש''ח למטר.אם לא הבנתם - מדובר באותה חנות בדיוק ובאותו מוצר.יש טעם לתת שמות כאן בפורום?
ציטוט:
את הלילה עשיתי לבד באחד מנופי הירח הפזורים מדרום לנחל צין ובמרחק וגובה בטוח מפני שיטפון.השמיים הנקיים מעננות היו צלולים באופן מדהים ותאורת הכוכבים הלא מופרעים משום עיר בסביבה ,הבטיחו תאורת מינימום רכה עם מראה מדהים של כיפת השמיים. היה ממש חבל ללכת לישון למרות שהייתי הרוג לחלוטין. השינה ברכב היתה חמימה מאוד למרות שבחוץ ירדה הטמפרטורה להערכתי ל-7 מעלות.היות ומנסיוני למדתי לפחד מקור החודר למיטה מלמטה ולא מהשמיכות שמעליך,דאגתי לרצף את המיטה מלמטה בשכבות הבאות.
1.רצפת הפח של הג'יפ.
2.משטח פי.וי.סי שמודבק לרצפה.
3.חלל האוויר של המגירות בגובה 24 ס''מ.
4.לוח עץ מעובד -בירצ'- בעובי 18 מ''מ.
5.משטח פי.וי.סי עליון.
6.שטיח לבד מודבק על הפי.וי.סי. (עקב עבודת הדבקה לקויה שגרמה להתנפחות הפי.וי.סי).
7.מזרון גומי מוקצף 50 מ''מ עטוף בשמשונית.
8.שטיח צמר עבה פרוס על המזרון.
9.שק שינה וסדין פרוסים מעליו.
10.להתכסות - לקחתי שני שקי שינה פתוחים עם סדין מתחתם.
לפני שתגידו שזו מערכת מטורפת,תביאו בחשבון שכל הסעיפים עד סעיף שמונה ,הינם קבועים ברכב ולא צריך לעשות כלום מבחינתם בכדי להציע את המיטה.ההכנה המעשית בשטח מתחילה בפריסת שק השינה התחתון ומסתיימת בפריסת שני שקי השינה העליונים המשמשים כשמיכה - סעיפים 9 ו-10.עינין של 4 דקות והמיטה מוצעת.
להערכתי ,זו מערכת שיכולה להתאים עד לטמפרטורה של מינוס 5 מעלות ללא כל שינויים.
חיימקה
אתה מג'נון (מהצד הטוב אבל מג'נון)
ומכיוון שאתה מג'נון אז תלך עד הסוף ותייצר חימום תת רצפתי על ידי מיים (שלהזכירך קיימים במיכל פגוש :mrgreen: )ומנגל שממילא קיים ודולק :idea:
אין לך מושג כמה שאני נהנה לקרוא (אני כבר מחכה לפנסיה 8-) )
ציטוט:
יש טעם לתת שמות כאן בפורום?
אני יודע שאני אשמח לדעת מה לבקש.
תודה.