5 קבצים מצורפים
תגובה: SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
ממשיכים להכין את הג'יפ למסע 30 ימים ברחבי הארץ (פרטים בהמשך).
מלבד רשימה אינסופית של תקלות מינוריות ורעיונות לתוספות אני מתמקד ב-3 דברים:
1. מיכל מים קבוע.
2. מערכת חשמל למצבר משני.
3. תא לתיק כלים בתא מנוע.
מיכל מים:
מי שעוקב כאן ומי שמכיר אותי מחוץ לטקסטים יודע שדברים קטנים מפריעים לי ואת רוב המשימות אני מסיים בהרגשה שיכולתי לעשות מעט יותר טוב. אני נוהג להוסיף את המשימה לשיפור לרשימת המטלות (לסדר את ריפוד הדשבורד בצדדים, לצבוע מסביב לכפתור, לסדר רעידות מהדלת וכו'...).
הפעם אני לא יכול להגיד את זה על מיכל המים הקבוע שהוספתי מתחת לארגז. הוא פשוט מושלם.
אז מה כל כך מיוחד במיכל PVC שנקנה ב350 ש"ח?
קובץ מצורף 112883
בעיקר מיקום מושלם. זה דרש לא מעט מחשבות ומדידות על הרכב, אך המיקום הנבחר מנצל נפח פנוי בתחתית הארגז, המיכל ממוקם בנקודה מוגנת ולא פגיעה, הוא נסתר מהשמש, מקובע היטב, לא דורש חורים או ריתוכים במרכב ובעיקר אינו נראה לעין.
כמובן שתמיד יש פשרות, מטעמי חסכון כלכלי בעיקר (החלופה היקרה היא מיכל צורני) הלכתי על מיכל PVC. מה שאומר שבמיקום הנבחר הצלחתי להכניס 15 ליטר. זה לא שלא שמעתי סיפורים על אותם חברים המטיילים עם רנגלר שמשתמשים ב100 ליטר בכל טיול כי יש להם 3 ילדים ו-2 כלבים. אני מטייל לרוב לבד וגם ככה יש בטנדר 2 מקומות במקסימום (אפילו כלב לא נכנס, אולי כלב קטן שלא שותה הרבה). כשחשבתי על הטיול הארוך, הבנתי שגם ככה יש לי מגבלת דלק שמחייבת אותי לעבור בתחנת דלק כל 3-4 ימים במקרה הטוב. אגב, אותם אנשים שמבזבזים 100 ליטר או 2 ג'ריקנים משתמשים בברז בזבזני. השתמשתי בברז וצינור 8 ממ. זה אומנם לא זרם לשטוף איתו את האוטו אך יוצא זרזיף נחמד שבהחלט מספיק לשטיפת ידיים וצחצוח שיניים.
קובץ מצורף 112885
פשרה נוספת היא הגישה לפתח המילוי הנמצא בין המיכל לארגז. ברוב הפעמים אמלא את המיכל עם צינור גינה גמיש כך שלא תיהיה בעיה. אם ארצה למלא עם בקבוקים אצטרך משפך קטן עם צינור גמיש בקצה. מה שקצת מבאס זה שהמקלחת שטח הניידת עם המשאבה הטבולה לא נכנסת בפתח הזה. זה היה נפתר אם הייתי חושב על זה מההתחלה והייתי מזיז את פתח המילוי מעט הצידה (חסר ממש חצי ס"מ). כיוון שכרגע פתח המילוי והריקון נמצאים אחד מעל השני, המשמעות של סיבוב המיכל היא איבוד מים שישארו בתחתית.
בכל מקרה, כמו שציינתי אני מבסוט עד הגג מהתוצאה למרות הפשרות שציינתי.
ריתכתי 2 גובלים משאריות ברזל כדי למנוע מהמיכל לזוז לצדדים. בנוסף, לגובלים חיברתי 3 בנדים ממתכת לאחת מקורות השלדה כדי למנוע ממנו להתגלגל.
קובץ מצורף 112884
צינור גמיש מוביל את המים עד לאזור פתח מילוי דלק, שם הכנתי פלאח מתכת קטן לקיבוע הברז. חצי שעה של מיקס אנד מאץ' בטמבוריה השכונתית ומצאתי דרך לעבור מצינור חצי, לצינור רבע ומשם לברז קטן ובקצה לצינור 8 ממ (אם אני זוכר נכון השתמשתי בחלקים של צנרת אויר). קצת טפלון ואין נזילות בכלל.
טיול שלג ראשון:
לפני שבוע ירד קצת שלג בגולן והייתי חייב לצאת ולבדוק את השרשראות החדשות. הרמה נצבעה בשכבת שלג דקה אך מרשימה ביותר. אני מוצא את הרמה המושלגת יפה בהרבה מאזור החרמון. יש משהו כל כך יפה באזור מוכר שנצבע לבן במדינה הקטנה הזו. חצינו שלוליות עמוקות מאוד והפג'רו שטייל איתנו שתה שולק גדול של מים ונעצר. למזלי עברתי בשלום. בדיעבד זה נראה לי כזאת שטות להיכנס לשם בכלל, לא שווה את הסיכון לרכב ישן שכנראה כל האטימה בסביבת המנוע לא משהו והוא אינו מצוייד בשנורקל.
קובץ מצורף 112881
שטות מספר 2 לטיול הזה הייתה נהיגה בחוסר תשומת לב. ירדתי בטעות מהשביל ולא הצלחתי לחזור לקוליס של השביל. המשכתי לנסות עד שהכנסתי את הטנדר לשפצ רציני שדלת נהג נשענת על ערימת שלג ענקית (בגדול אפשר להגיד שהפכתי את הטנדר על צידו). 2 הגלגלים בצד ימין לא היו בקשר עם הרצפה. משיכה עם כננת חזרה לאחור והוצאנו את הטנדר חזרה לשביל. למזלי הכל היה מכוסה שלג ויצאתי עם נזקים מינימלים ביותר בדלת נהג.
בהמשך טיפסנו לאביטל שם מצאנו שבילים ללא קוליסים וגובה השלג הגיע ל 30-40 ס"מ. השרשראות עשו את העבודה והטנדר פשוט הצליח לייצר אחיזה עד לשלב שבו הפרונט דחף שלג בגובה מכסה המנוע וטנדרון נעצר. הסתובבנו וירדנו למטה מאמצע הדרך אבל הייתה חווית נהיגה ייחודית ומדהימה.
קובץ מצורף 112882
מוזמנים לבקר בכתבה האחרונה שפורסמה במאקו: איך לשפץ רכב אספנות בלי לדעת לשפץ רכב אספנות
ד"ש.
מדהים :)
לגבי המקלחת גם אני קניתי מקלחת עם משאבה מאיביי ועדיין לא מצאתי לאן לחבר.
אבל היה לי שני מיכלי מים 20 ליטר מתקפל משהו מאוד חמוד שנתתי לחבר בטיול האחרון אני צריך לרכוש כאלה חדשים ולבדוק אם נכנס לשם המשאבה אני יעדכן אותך במידה וכן.
בכל אופן הגריקן 20 ליטר המתקפל זה דבר מדהים שנראלי כל אחד צריך והמחירים שלהם מצחיקים כ20 שקל ל20 ליטר
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
נראה לי שאשתמש סתם בכלי פלסטיק קטן. אמלא אותו במים ואכניס את המשאבה (אפשר גם להזרים אליו מים מהמיכל הקבוע). בכל מקרה מדובר על שטיפה קצרה (3-4 ליטר בזרם יחסית חלש).
ככה גם אפשר לחמם מים בסיר על מדורה ולהעלות את הטמפרטורה כשקריר בחוץ.
אני אישית לא אוהב את המיכלים הגמישים. כמה שיותר ציוד קבוע על הרכב יותר טוב בעיני (מכשירי קשר, מיכל מים, כלי עבודה, קומפרסור וכו'...), אחר כך כל הדברים האלה נזרקים באותו ונשפכים לכל כיוון. מיכל שאין לא צורה קבוע בכלל קשה למקם. אצלי אין ספסל אחורי, בדרך כלל שמים אותו ברגליים של הנוסעים מאחורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
בכל אופן הגריקן 20 ליטר המתקפל זה דבר מדהים שנראלי כל אחד צריך והמחירים שלהם מצחיקים כ20 שקל ל20 ליטר
קישור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
קישור?
אני לא חושב שיש לזה קישור.
אבל זה חנות שנמצאת בקניון חדרה בחניון ובקסריה.
יש להם פייסבוק אבל אני לא זוכר את השם.
תחפש בפייסבוק
efi sitrit
הוא הייבואן שלהם ומפרסם אותם צור איתו קשר נראלי שיש גם משלוחים
1 קבצים מצורפים
פרסומת מקורית מ-84 לטנדר סמוראי. זו השנה הראשונה שהביאו סוזוקי לארץ אחרי החרם לדעתי.
בהחלט אחד הדברים המדליקים שראיתי בתקופה האחרונה!!
תודה לשגיא S שהסב את תשומת ליבי, ולעמוד הפייסבוק 'אוטו של פעם' שהעלה את היופי הזה!!!
קובץ מצורף 112993
https://www.facebook.com/OtoShelPaam/
מזגן מקורי !? ... לי מודל 86 לא היה מזגן.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
15 קבצים מצורפים
בשעה טובה ומוצלחת הסתיימו הפרויקטים המיוחדים לקראת הטיול הגדול. מה שנשאר לי לעשות זה בדיקות מכאניות אחרונות: שמנים, חיזוקים ושאר כיוונונים. פינתי חצי יום להעמסות מתוך ההנחה שהאתגר של דחיסת ציוד לחודש על טנדר קטן, לא הולכת להיות משימה פשוטה. בעיקר ההחלטה מה משאירים מאחור.
קובץ מצורף 113355
פרויקט מצבר משני
המטרה העיקרית של הפרויקט היא שהייה ארוכה off the grid בלי צורך להניע את הרכב וללא סכנה שיגמר המצבר העיקרי. בנוסף למה שרואים בתמונות נקנה פאנל סולארי גיבור שיטעין את המצבר בזמן חנייה.
למרות התכנון המוקפד בשלב השיפוץ, היה חסר חוט אחד שייצא מתא הנהג לכיון תא המנוע. במהלך השיפוץ הוספתי מתגים ספייר בקבינה וקונקטור נוסף בין צמת הקבינה לצמת המנוע. לקונקטור החדש חיווטתי צרכנים שהוספתי (פנסי ערפל קדמיים, תאורה אחורית נוספת ושליטה על שקע החשמל האחורי). מה שלא לקחתי בחשבון זה מתג שאחראי על טעינת מצבר משני (לא חשבתי שאפול לפרויקט כזה).
קובץ מצורף 113349
את הפרויקט התחלתי בחיווט החוטים הנחוצים מהקבינה לתא המנוע. לא כל כך אהבתי את מיקום הממסרים שהוספתי בשיפוץ אז באותה הזדמנות העברתי אותם למקום נגיש ונוח יותר. זה אומר שהייתי צריך להאריך את החוטים של שלושת הממסרים. מפה לשם, פתחתי את הצמה ועשיתי את הכל מסודר עם חוטים חדשים ושלמים איפה שהיה ניתן. בנוסף התקנתי ממסר- battery isolator - pac80 עליו קראתי בשרשור אחר בפורום. לצערי אחרי שהוא הגיע גיליתי שזה לא מה שהתכוונתי. אני רציתי ממסר שנפתח רק כאשר יש טעינה, כלומר מעל מתח מסוים. לצערי הממסר שהזמנתי הוא בסה"כ ממסר גדול וחזק שנדלק כשהממסר מקבל + מהפיקוד ולא מעל מתח מסויים במערכת.
קובץ מצורף 113353 קובץ מצורף 113350
התקנתי את הממסר לפי ההוראות. להפתעתי הם ממליצים לחבר את הממסר בין האלטרנטור למצבר המשני וכך עשיתי. את המצבר המשני החלטתי להתקין בארגז האחורי ולכן הייתי צריך להריץ גם חיווט בריא מהממסר החדש למצבר האחורי. החיווט לא ישמש להנעת הרכב אם המצבר הראשי מת.
כיוון שהמצבר המשני יורכב בעיקר לטיול הקרוב ואיני בטוח שאמשיך איתו לאחר מכן, בניתי את מערכת החשמל האחורית ככה שהיא יכולה לעבוד על המצבר הראשי או על המשני. הבחירה נעשית ע"י מתג שיושב בארגז הכלים מאחורה והוא בורר בין 2 ממסרים הנותנים חשמל לכל שקעי המצית מאחורה.
מאחורה בניתי פאנל ובו כל שקעי המצית החדשים, מד טעינה בהתאם למעגל שמזין את השקעים וקופסאת פיוזים לצרכנים.
בנוסף בניתי מתקון למצבר פריקה עמוקה שישב בארגז.
קובץ מצורף 113351
מי צריך 5 שקעי מצית?!
אני. שקע מצית אחד עובד תמיד על המצבר הראשי והוא נשלט מכפתור שממוקם בדשבורד. השקע הזה משמש לזרקור אחורי שניתן להפעיל מתוך הקבינה בנסיעה לילית (דורש סוויץ).
הרביעייה הנוספת מוזנת בהתאם לבורר המצברים. שקע אחד הוגדר כשקע כוח למקרר והוא זכה להיות שקע משודרג עם חיווט רציני יותר. שלושת שקעי המצית האחרים מיועדים לתאורת מחנה, ממיר מתח קטן ומטען לפלאפון.
הוספתי תאורת לד קבוע שמאירה את חוץ ופנים ארגז הכלים והיא נשלטת מהפאנל החדש מאחורה.
קובץ מצורף 113361 קובץ מצורף 113360
קדחתי חור להכנסת תקעי החשמל של המקרר והזרקור החיצוני אל ארגז הכלים. הכנתי 2 פקקים, האחד למצב בו לא מחובר אף צרכן והפקק השני מעט חתוך כדי להגן מכניסת מים כאשר מחוברים צרכנים מחוץ לארגז.
קובץ מצורף 113358 קובץ מצורף 113359
סה"כ יש לי 4 מתגים בקבינה:
1. פנסי ערפל קדמיים שעדיין לא הותקנו.
2. תאורת נסיעה לאחור – זרקור 27w אחורי.
3. מתג הדלקה וכיבוי של כל מערת החשמל האחורית (פועל ללא סוויץ).
4. מתג טעינה למצבר המשני (דורש סוויץ כמובן).
קובץ מצורף 113354 קובץ מצורף 113356
תא לכלי עבודה בתא מנוע
כיום כלי העבודה הקבועים ברכב נמצאים מאחורי כיסא נהג. כיוון ששטח האחסון בקבינה קטן החלטתי להוציא החוצה את מה שלא חייב להיות בקבינה. כיפוף וחיתוך מסורתי עם דיסק ופטיש ללא חיתוך בלייזר נתנו תוצאה לא רעה בכלל. הוספתי 2 טבעות כדי שאוכל לאבטח את הציוד כך שלא יעוף לאזור המנוע. כל שנשאר לעשות הוא לקוות שתיק הכלים לא ימס מחום המנוע. עיגנתי את תא הכלים ב-3 ברגים קיימים ברכב, אך זה לא הספיק ונאלצתי לקדוח חור חדש בקיר האש לבורג הרביעי.
קובץ מצורף 113362 קובץ מצורף 113363
קובץ מצורף 113364
בנוסף, הגיע כיסוי יעודי למקרר וואקו CFX35. נראה מוצר מדהים ואיכותי. הבידוד עבה והשקיעו הרבה חשבה בעיצוב ומיקום הפתחים וכיסי האחסון. בכלל וואקו (או בשמם השני דומטיק) עושים רושם מאוד טוב. התגעגעתי למוצרים טובים אחרי שהתרגלנו לצרוך זבל סיני.
קובץ מצורף 113365
על הדרך הטנדר מסייע בפרויקטים אחרים עליהם עבדתי לאחרונה (שרשור בניית קמין).
ד"ש.
קובץ מצורף 113366
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
וואו.. עבודה יפה!
תודה רבה:cool:
פגשתי היום את עמרי ואת הסוזוקי, בחור חביב ביותר ומאד מאד מוכשר. הרכב נראה מדהים, כל הכבוד.
10 קבצים מצורפים
תודה חנן. כיף להכיר ולחבר פרצופים לשמות מהפורום. תודה על הקפה והסבלנות לשאלות :)
קצת קצר בזמן, אך כיוון שכבר כתבת - אעדכן שמסע רצוף של 30 ימים על הטנדר הסתיים בהצלחה.
הטנדר התנהג למופת והסט-אפ של הציוד היה פשוט מושלם.
מכאני - היו כמה דברים קטנים שפתרתי בשטח והרבה חיזוקים (ידיות של הדלתות, יו בולטים, מיסב גלגל קדמי, תושבת גיר).
ציוד - היו כמה דברים שזזו ממקום למקום כדי שיהיה יותר נוח, אך הסידור היה מעולה (מברשת שיניים עברה לתא כפפות, רצועת גרירה נקשרה בארגז ליתר ביטחון).
המקרר עבד 30 ימים רצוף ללא בעיה כולל עמידה של 3 ימים ללא הנעה (טעינה מפאנל סולארי).
פגשתי אנשים מדהימים ומצאתי פינות חמד מדהימות בארץ. חציתי את הצפון ואת המדבר מכמה כיוונים שונים, ביקרתי בגבים צוננים וצילמתי ים תמונות וסרטונים.
אם תיהיה דרישה אולי אכתוב איזה כתבונת על המסע.
בנתיים מצרף תמונות ראשונות.
מוזמנים לעקוב אחרי האינסטגרם והפייסבוק שם אפרסם תמונות בהמשך.
הכנות ושפצורים אחרונים (מחיצות לארגז מטבח וציוד אישי):
קובץ מצורף 114160
קובץ מצורף 114161
מדף לבישול:
קובץ מצורף 114158
מועמס עם 280 ק"ג ללא משקל נהג:
קובץ מצורף 114159
התמקמות בנחל צבעון:
קובץ מצורף 114157
זמן להגיד תודה רבה לטושי מהפורום על העזרה והאירוח (לא להבהל זה רק חיזוקים):
קובץ מצורף 114163
נחל עתק:
קובץ מצורף 114164
צולם בדובאי:
קובץ מצורף 114162
סיום המסע, ראלי סטיג' בנחל שלמה, הרי אילת:
קובץ מצורף 114165
אחרי שפרקתי את הטנדר ופינקתי אותו בשטיפה יסודית נסעתי חזרה לתל אביב. על כביש 4 עקפה אותי מפלצת מגודלת והתחילה לצפור. בפנים ישב בחור פרוע עם חיוך של ילד קטן עם צעצוע חדש. בספסל האחורי של המפלצת ישב הילד של הילד.
קובץ מצורף 114166
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אתה צוחק?
בוודאי שיש דרישה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אם תיהיה דרישה אולי אכתוב איזה כתבונת על המסע.]
ברור שיש.
עימרי.. זה יהיה בזיון אם לא תכתוב סיפור מסע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
קח תזמן, אנחנו איתך לא מאתמול... תוציא סיפור טוב...
דרישה לא חסר
איזה תענוג לקרוא!
רכב ששופץ מהעצם לרמה של דנדש!
לא "בחוץ". בסדנא בבית. מכל הלב ובלי לחפף.
ובסוף התהליך לא נשאר ב"סלון" ולימי שישי אלה באמת עושה עבודה שלשמה יוצר.
אבל אז הגיעה הבדיחה. ה-בדיחה..
"אם תהיה דרישה אולי אכתוב איזה כתבונת על המסע."
כתבה!
ענקית!!
כזו של כמה שמחולקת לכמה, הרי אי אפשר לסכם 30 יום והמון תמונות בכתבה אחת..
תמונות וסרטונים תפציץ את השרת.
והמסלול עם טיפים ונקודות עניין, אין ספק שחלקן יהיו יעד לחלק מאיתנו.
אגב שיפוץ הטנדר קיבל חשיפה גלובלית יותר מכל רכב אחר כאן באתר..
תייצר את הכתבות בסטנדרט הראוי:-)
ושוב כל הכבוד!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
תודה חנן. כיף להכיר ולחבר פרצופים לשמות מהפורום. תודה על הקפה והסבלנות לשאלות :)
אחרי שפרקתי את הטנדר ופינקתי אותו בשטיפה יסודית נסעתי חזרה לתל אביב. על כביש 4 עקפה אותי מפלצת מגודלת והתחילה לצפור. בפנים ישב בחור פרוע עם חיוך של ילד קטן עם צעצוע חדש. בספסל האחורי של המפלצת ישב הילד של הילד.
יש סכנה אמיתית שהוא מתרגל להירדם רק לצלילי V8... לא יודע מה לעשות... :cool:
מצפה (כמו כולם פה) ליומן מסע מקיף. ומהכירי אותך גם לוידאו, מחזה והירוגליף.