תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
ברנרד, א. הפנסיה התקציבית לא מתה, היא חיה ובועטת.
ב. למה שלא נדבר על הפקיד בקרייה שפורש מוקדם (עם פנסיה תקציבית)? .
אתה לגמרי לא מעודכן.
מי שזכאי לפנסיה תקציבית הם רק אלו שהיו בשירות קבע לפני 2004, מאז נסגר הברז.
גם מי שיוצא לפנסיה כזו, מקבל את החלק היחסי של נגזר מהדרגה האחרונה שהגיע אליה, ובהתחשב בזה שהמשכורות הממש לא מכובדות שיש לאנשי קבע בקרייה, זה סכום שלא מספיק כדי לחיות בכבוד.
והוא לא פורש מוקדם, אלא פיטרו/לא חידשו לו חוזה.
ועוד דבר,
מי שלא השלים לפחות 9 שנים רצוף, יוצא בלי כלום- כי לא הפרישו לו לשום קרן פנסיה או ביטוח מנהלים או כל וריאציה אחרת.
סתם השביל לקבל מושג,
חבר שחזר לקבע,סרן, מהנדס, תואר שני(למד על חשבונו), בדרג פעילות ג׳, מרוויח 7000שקל..
נראה כמה אנשים היו מתחלפים איתו כשבהגדרת תפקיד יש קצין תורן פעם בשבועיים, אבט״ש אצל בועז כל כמה חודשים, מסדרים שבועיים לבדיקת נקיון החדר.. בוחן כושר חובה.. ביטולי חופשות על כל גחמה של המנהלים שלך ועוד.
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אפשר לפתוח שרשור נפרד על פנסיה תקציבית ועל נחיצות הישיבה בשטחים.
דורון, מי שמקבל פנסיה תקציבית כאילו השתכר מעל לכפול משכרו וזה בלי להביא בחשבון את העשרים ושתים שנה הנוספות שבהם הוא יכול לעשות מה שבא לו כולל לפצוח בקרירה שניה.
את המחדל הזה ושוד הקופה הציבורית הזו אנחנו נשלם כולנו בכול מיני דרכים כואבות מאוד אלא אם יעשו לזה איזה שישינסקי שיחזיר את השד הזה לבקבוק.
לגבי השומרון-
גם אם יפנו החבר שלך יעשה אבט״ש רק שאז זה יהיה אצלך בישוב...
ואז תפחד לטייל ליד הבית כפי שכיום אתה משקשק להגיע לביקעה.
ובעצם, אם כל כך רע בצבא ובשרות הציבורי למה הם רצים לשם?
לפי התוצאות ששני המגזרים האלו מספקים בשנים האחרונות קשה להתרשם שהם שווים את הכסף שמבזבזים עליהם.
דורון.
לא עניתי לתמיר מהסיבה הפשוטה - כמו חבר אחר שלי שהיה לי ויכוח איתו בביקור האחרון בארץ (צפונית לבאר שבע, אחרי יומיים בשטח.. תענוג - ויכוח שאת הצעקות שלנו שמעו עד גבעתיים..), הוא לא היה מעוניין בסיבות ובנסיבות והיה פורט כל דבר לתלוש משכורת ו"מה בסך הכל הוא עושה בקרייה"..
אז נכון שפקיד בקרייה לא עושה יותר מידי (ולמה בכלל יש פקיד בקבע??) אבל בוא נראה את תמיר, במקום העבודה הנוכחי שלו , לובש מדים שקבעו לו, ומסתפר איך שקובעים לו וקובעים לו איך ולמי ומתי להצדיע...אה, סליחה, להגיד שלום, ושלבכל רגע הוא יכול להיות מועבר ל"משרד" של מקום העבודה (הנוכחי) בנאבי-מוסא או לעבור לשבועיים לתורנות שמירה/אבטחה על אזרחי הכבודבחברון/קריית ארבע ושאיזה פישר בן 20 (בסדיר - מש"ק משמעת) יבדוק אם ציחצח טוב את הנייקי שלו ...
כולם גיבורים.
- - - Updated - - -
ודרך אגב..
לחבר שלי היה טיעון די משכנע - "אל תספר לי סיפורים"...
ונכון. אני לא יכול לספר לו סיפורים - אני הייתי 6 שנים בצבא. הוא היה הרבה יותר... הוא גם עשה מילואים עד לפני שנתיים שלוש (קצין אב"כ מרחב דן בצבא).
לפחות לו "מותר" לדבר.. שטויות (לדעתי).
כן, בועז.
מכיר את נבואות יום הדין האלה...
מכיר גם את המנון בית"ר ואת "שתי גדות לירדן - זו שלנו, זו גם כן"..
בוא גם נקים איזו היאחזות בבקעת הלבנון או בפעתי בגדד ונשלח גם איזה כוח חלוץ לפאתי מוסקבה... שיהיה - לשם מודיעין בלבד...
ולמה עדיין הולכים לצבא ולשירות הצבורי? תראה מי הולך ותקרא שוב את "התלונה שלך"... הנה, אני אקל עליך..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
...
לפי התוצאות ששני המגזרים האלו מספקים בשנים האחרונות קשה להתרשם שהם שווים את הכסף שמבזבזים עליהם.
מתלוננים על הרמה ועל השירות שמקבלים - איזה מורים, איזה שוטרים, איזה פקדים, איזה מפקדים, איזה פרקליטים, איזה שופטים, איזה...
אדוני - אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו.
הייתי שמח מאוד להחליף 1/2 מהפרקליטים בפרקליטות המדינה... מי בדיוק יבוא לשם, מר אברהמי? ויותר חשוב, למה? כדי שאיזה מתלהם אחד יגיד להם שהם עושקים את הקופה, במקום לנסות למשוך אותם לשמור על הקופה...
עוד הבדל בין ארה"ב לישראל - הדרישה לרמת שירות מחד וחוסר הרצון למשוך אנשים איכותיים, לספק את השירות הזה..
הכול יפה אבל גם לשלם הון וגם לקבל בררה זה כבר לא מקובל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דורון.
לא עניתי לתמיר מהסיבה הפשוטה - כמו חבר אחר שלי שהיה לי ויכוח איתו בביקור האחרון בארץ (צפונית לבאר שבע, אחרי יומיים בשטח.. תענוג - ויכוח שאת הצעקות שלנו שמעו עד גבעתיים..), הוא לא היה מעוניין בסיבות ובנסיבות והיה פורט כל דבר לתלוש משכורת ו"מה בסך הכל הוא עושה בקרייה"..
אז נכון שפקיד בקרייה לא עושה יותר מידי (ולמה בכלל יש פקיד בקבע??) אבל בוא נראה את תמיר, במקום העבודה הנוכחי שלו , לובש מדים שקבעו לו, ומסתפר איך שקובעים לו וקובעים לו איך ולמי ומתי להצדיע...אה, סליחה, להגיד שלום, ושלבכל רגע הוא יכול להיות מועבר ל"משרד" של מקום העבודה (הנוכחי) בנאבי-מוסא או לעבור לשבועיים לתורנות שמירה/אבטחה על אזרחי הכבודבחברון/קריית ארבע ושאיזה פישר בן 20 (בסדיר - מש"ק משמעת) יבדוק אם ציחצח טוב את הנייקי שלו ...
כולם גיבורים.
- - - Updated - - -
ודרך אגב..
לחבר שלי היה טיעון די משכנע - "אל תספר לי סיפורים"...
ונכון. אני לא יכול לספר לו סיפורים - אני הייתי 6 שנים בצבא. הוא היה הרבה יותר... הוא גם עשה מילואים עד לפני שנתיים שלוש (קצין אב"כ מרחב דן בצבא).
לפחות לו "מותר" לדבר.. שטויות (לדעתי).
לא הבנתי, ההודעה שכתבתי נמחקה ע"י מישהו?
ע"י מי ולמה?
ולעניין: אז לחבר שלך יש טיעון לא רע בכלל, אל תספר סיפורים...!
איזה פקיד בקרייה עבר לאחרונה לנבי מוסא?!
העובדה שהיית בקבע לא בהכרח מעידה שאתה מכיר את אותו חלק של הצבא שעליו מדובר.
והעובדה שגם אני אני עשיתי מילואים עד לפני שנתיים שלוש אמורה לתת לי את ה"זכות" לדבר שטויות לדעתך? (לוחם. יח' מובחרת).
ולגבי עצם הפנסיה התקציבית בקבע - נכון שהמצטרפים החדשים כבר לא בפנסיה תקציבית, אבל הם מקבלים פיצוי על כך, ולמעשה ההוצאה נשאר אותה הוצאה תקציבית. עוד תיחמון של המערכת... אז "אל תספר לי סיפורים" :cool:
וקצת הגיון אמריקאי של כסף מול תוצר: יש הפרש כלשהו בין הסיפורים שאתה מספר על החבר שלך שיודע איך להגיע לאסלה של אסד (או משהו כזה, אין לי כח לחפש את הציטוט), לבין התוצאות בפועל שראינו לאחרונה, אז "אל תספר לי סיפורים".
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
א
לגבי השומרון-
גם אם יפנו החבר שלך יעשה אבט״ש רק שאז זה יהיה אצלך בישוב...
ואז תפחד לטייל ליד הבית כפי שכיום אתה משקשק להגיע לביקעה..
בועז,
היישוב שאני מגיע ממנו במקור עשה את האבט״ש לעצמו עשרות שנים.. תמצא עץ אחר לנסות לטפס עליו.
אני לא יכול לנתק את הכרות השטח שצברתי כשהגעתי במדים לאזור הבקעא, כשאני חושב לטייל שם, ולראייה, גם נציג המועצה אומר שבטוח לישון כי יש אבטחה צבאית..
ויש אפשרות למסלולים מיוחדים בליווי צבאי..
מספיק הייתי בצד המלווה/המבצעי, כדי שלא ארצה להיות בצד שמלווים אותו כמטייל- לא אטרקטיבי בעיניי.
תקרא לזה משקשק/פחדן- זה בסדר, עברתי את השלב בחיים שעסוקים בלסמן v על מוטיבים פאלים בשביל הח׳ברה.
תמיר,
עד עכשיו כתבת הרבה סיסמאות, ומעט מאד עובדות נכונות.
ולא,
זה שהיית לוחם מילואים לא נתן לך כלים לדעת מה קורה בקבע.
ובכלל,
אני מעדיף להמשיך לקרוא את מה שברנרד כותב מאשר לכתוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
שלא תיקלע חו״ח לחדר מיון...
למרות שבדרך כלל אני מסכים איתך, ניר, הפעם בנשא חדרי המיון -לא.
כמו שאתה יודע, עברתי במיון לפני 11 חודשים להצלת חיים קטנה, ובאופן מפתיע, גם אמש הייתי במיון וקיבלתי טיפול ויחס מעולים,.
זה לא שהרפואה הציבורית לא בקריסה, אבל עדיין יש צוות ורופאים מצויינים במיון
Sent from s/w's iPhone using Tapatalk
אני מקווה שאתה בסדר, מה קרה ?
את אלו שיכולים להעיד את ההיפך אני לא יכול להביא לכאן ... אתה יודע...
אחד אחד... יש לי כמה דקות, לפני שמעיפים אותי מהמחשב..
תמיר.
המילואים של החבר שלי, היה דווקא "נגדי" - אני עשיתי מילואים רק פעם אחת (ואחרי יומיים הייתי מאושפז 3 חודשים ואח"כ עוד 4 ב"מילאוים בתנאי קבע" ואח"כ גם עלו לי האחוזים..) - את שאר "המילואים" שלי, עשיתי במקום עבודתי בשירות הציבורי (מישהו החליט ששם אתרום יותר...)
אז כל הכבוד לך שעשית מילואים - וזה נאמר ברצינות גמורה.
וכמו שאמר לך דורון.
זה שאתה עושה/עשית מילאוים, לא נותן לך שום זוית ראייה מיוחדת על הקבע.
מלבד זאת, ללוחמים יש נטייה לזלזל בכל מי שלא לוחם... צר לי לאכזב אותך או לנפץ אשלייה... למצוא להחזיק לוחם (גם ביחידה מובחרת) הרבה יותר קל מאשר למצוא ג'ובניק איכותי ובעל מוטיבציה ולהשאיר אותו ביחידיות כמו 8200, כמפתח מערכת שתנטר את מבצו הבריאותי של חסיסי, מתוך תמונת גלגל העין שלו - לג'ובניק יש הרבה יותר פיתויים בחוץ, שיקרצו לאופי שלו ולשאיפות שלו, מאשר למישהו שמחפש "אקשן"...
אני ,ואחרים, רואים הרבה יותר בעייתיות בלשמר כ"א איכותי "לא לוחם" מאשר לוחמים - שעליהם ממילא טיעון "הציונות", עוב יותר טוב.
ושלא תבין, חלילה, שאני מזלזל בלוחמים. לגמרי לא.
אני פשוט אומר שאוצם קל יותר לשכנע בסיסמאות ופנייה למצפון ולציונות, מאשר את "הג'ובניקים", שממצאים דברי, שהלוחמים מתקינים "אי שם".
ומה זה חשוב "איזה פקיד בקרייה עבר לאחרונה לנאבי מוסא?"...
העניין הוא שהוא יכול לעבור... בשנייה.
אבל אני אענה לך בכל זאת.
החבר ההוא שלי, ששירת איתי בממר"מ - אתה יודע כמה פעמים הוא, "הג'ובניק", יצא לפעילות מבצעים בשטחים? כמה פעמים יצא לסבב "אבטחת יישובים" בשטחים וברמה ובביקעה?
כולה ג'ובניק, שאחראי על פיתוח מערכת מיחשוב... תראה לי "ג'ובניק" באינטל או בגוגל או בקומברס או באמדוקס שיוצא "לפעילות מבצעית"... וההם מרוויחים בערך פי ארבע ממנו, מאותו ג'ובניק..
אני מסכים איתך שיש "ג'ובניקים" שמקומם לא "בקבע" - זו בעייה שצריך לפתור על ידי תיקנון נכון ולא על ידי הרעת תנאים של מי שיושב בתיקנון נכון.
ולא ענית לי על הדוגמא, השחוקה ומטופשת לטעמי, של "הפקיד בקרייה" ולמה הוא בכלל בקבע - כאילו שכל יושבי הקרייה הם פקידים/מיותרים.
תראה.
אני לא רוצה לקבוע מי יותר חשוב (לדעתי הלוחם) ומי מיותר לחלוטין (אין דבר כזה) אבל כדאי שמי שמחשיב עצמו כמישהו "חושב" ייצא מהמוד הזה של "לוחמים" ו"ג'ובניקים" ושאחד מהם מיותר לחלוטין, לעניין הקבע והתגמולים.
אני הייתי קרבי מאוד ו"קרבי" מאוד (כשנה וחצי (מתוך 6, כן?) בתחילת הצבא ואחרי הצבא) והייתי "ג'ובניק" (בממר"מ ולפני הפנסיה) במשך כמה שנים - נהנתי משני סוגי "השירות" (מהקרבי... הרבה יותר) אבל אני יכול להגיד לך שבתור "ג'ובניק" תרמתי הרבה (הרבה!) יותר ובאופן הרבה יותר משמעותי, לגוף שעבדתי בו ולחברה בכלל)- למרות שהאגו (והמצ'ואיזם הגברי/ישראלי) רוצה ללהאמין אחרת...
ועדיין.
אם הייתי יכול לחזור אחורה.. הייתי בוחר "בקרבי"... אין דבר שישווה לזה...
אבל בוא נהיה ראליים - על כ"א (או משאבי אנוש, כמו שקוראים לזה עכשיו) איכותיים צריך לשלם ולעמוד בתחרות מול אחרים ו...עם ציונות בלבד, לא קונים נעליים איטלקיות ולא מכוניות ואי אפשר לשפר את הג'יפ...
בועז.
חוץ מהכסף שאת משלם, יש גם את עניין המיצוב..
דיברנו על זה פה, שכל ישראלי חייב (אבל חייב) להיות גנרל/נמכ"ל.
אם יש חבר'ה (מוך?) שרק משמיצים את עובדי הציבור (בלי להיכנס למיגזרים) ומזלזלים בכל נושא משרה בשירות הציבור ומכנים אותו בתארי "שודד" ו"עושק" - כל מי ששכל בראשו, יתרחק ממשרה שכזו.
יש מושג כזה שנקרא "מעגל שוטה"... זה מה שאתה מתאר, למעשה... ומתלונן.
ונחזור לפה, לאמריקה, באותו נושא (שום נושא/ויכוח פה הוא לא ביזבוז זמן ולא צריך להעביר לשירשור אחר).
פה עובד ציבור הוא קריירה מכובדת (כיסוי רפואי וכו') וההתייחסות אליהם מכובדת ולא משמיצים אותם והמשכורות.. די בסדר (כשמשכללים את התנאים הנלווים).
השבוע הייתי עם הגמד במשרדי הביטוח הלאומי...תענוג.
ושתבינו, לביטוח הלאומי פה מגיעים (לקבל שירות) כל מיני LOW LIFES ו-MISS FORTUNE. כל מיני מסכנים ועלובי החיים וגם כל מיני אחרים, שהשירות שהם צריכים, לא ניתן באינטרנט (חייבים להתחכך בעמחה) - איזה סדר, איזה שקט, איזה כבוד מפגינים כלפי נותני השירות, איזה השקעה בכל "לקוח"...
שוטרים - אמנם יש פה את השוליים העבריניים שרוצחים שוטרים על ימין ועל שמאל אבל בגדול - אין פה אחד שלא יפנה לשוטר ב"אדוני"... ולא יעז להרים את הקול (גם עבריינים... אח"כ, אם הוא לא ישים לב, עלולים לרצוח את השוטר אבל זה כבר סיפור אחר) ולנהוג שלא בכבוד. והשוטר יפנה אליך בכבוד ואתה רואה שהוא "על רמה" - בדיוק דיברנו על זה עם חברים... המסננת של להיות פה שוטר, המשכורות והתנאים הסוציאלים (לא הכל ורוד, זה בפוסט אחר)...
והכבאים... בכלל...
ועובדי העירייה - מתוקים, ולמי שבא מגבעתיים... בכלל (אני אגע בזה בפוסט הבא.. "הבית").
בועז - אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו... ולא משנה איך תנסה להפוך את זה ...
יו... כמה טעויות הקלדה..
מתנצל על הכתיבה - מיהרתי לצאת ולא היה לי זמן לעבור ולתקן..
ברנרד,
באמריקה זה זול (-; תקנה עוד מחשב. מה זה "עוד רגע מפנים אותי"?
לא יעזור, יפנו אותו גם מזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
ברנרד,
באמריקה זה זול (-; תקנה עוד מחשב. מה זה "עוד רגע מפנים אותי"?
ועל זה נאמר... פחחחחח.
כמו שג'ו אמר.
יש לה, ל-SHMBO מין סנסור תנועה כזה, כמו בטלפונים החכמים, שמחובר אלי.
אם אין תנועת רגלים והתקדמות במרחב במשך פרק זמן, שכנראה נמדד בדקות, מיד בודקים למה אני מתבטל ואני רוצה להגיד לכם... אין סיבה "מתקבלת"...
וואללה ברנרד, מאיפה הבאת את זה...?!
איפה ראית שאני אומר / כותב שהג'ובניק מיותר?
ודאי שהוא נחוץ, רק שאין סיבה לתת לו פנסיה תקציבית ולתת לו אותה בגיל 45.
ומלבד מילואים, הייתי גם כמה שנים טובות אזרח עובד צה"ל ובין השאר הייתי אחראי על בקרה תקציבית של כמה וכמה תקציבים גדולים ומעניינים, תאמין לי שאני יודע לא מעט על קבע, לפני ולפנים (גם אצלי המערכת חשבה שאתרום יותר אם אעשה במסגרתה את המילואים, כלומר להפסיק לעשות מילואים, אבל לזה לא הסכמתי).
בנוגע לחבר מממר"מ ש"יצא לפעילות מבצעים בשטחים", אז במקרה אישתי היתה בסדיר ובקבע בממר"מ (עתודאית) ואני יודע בדיוק איזה פעילות מבצעית עושים שם בשטחים, אז אל תספר סיפורים :cool:. גם אם זה מה שמכר לך החבר.
ועוד לעניין התרומה: אם הג'ובניק תורם יותר מהלוחם, אז עובד ההייטק באזרחות מייצר ערך יותר (הרבה יותר) מאותו הג'ובניק, אז מה זה אומר?! לאף אחד מהם לא מגיע פנסיה תקציבית ולצאת בגיל 45.
למעשה הלוחם תורם יותר, הלוחם תורם את בריאותו ואת חייו (כן, אני שופך סיסמאות בלי אף עובדה), ולא יכול להמשיך להיות לוחם עד גיל 67, ולכן (לדעתי) הוא היחיד שיכול לקבל את ההטבות המיוחדות האלו.
ולא הבנתי בדיוק מה רצית עם הפקיד שבחיים לא יגיע לנבי מוסא, למרות שתאורטית הוא אכן יכול להגיע לשם, להוציא גימלים ולחזור, מאיזו דוגמא התעלמתי?
ועוד לגבי הג'ובניקים: זה שהמערכת עובדת באופן דפוק, זה לא אומר שהפתרון הוא לעוות אותה עוד יותר - במילים אחרות, אם קשה לך להשיג אנשים טובים ל 8200, פשוט שלם להם יותר, כמו שמשלמים בחוץ. לפתור את הבעיה של קומץ מתכנתים ב 8200 ע"י פנסיה תקציבית ויציאה לפנסיה לכל נג"ד, רנ"ג, קצין מים חמים ודשא ירוק בצבא, זה לא ממש פתרון אלגנטי, ואם להיות פחות עדין, זה שוד הקופה הציבורית...
אבל מה אני מתווכח עם מישהו שמדבר מפוזיציה.... :cool:
(בענייני אנדרואיד אני תומך בכל מילה שיוצאת ממקלדתך ;)).
המון סיסמאות.. המון...
נתנו פנסייה משום שזה (היה) קל יותר מאשר לתת משכורות גבוהות וגם אם ירצו לתת משכורות שיתחרו בשוק "בחוץ" יבואו כאלה שיצעקו "שוד!!!", בדיוק כמו שעושים עם הרופאים.
אתה מנסה למשוך אנשים טובים שיבואו אליך במקום שילכו למתחרים, שמשלמים הון על כל עובד..
אני לא אמרתי שג'ובניק תורם יותר - אמרתי שאני תרמתי יותר.
וזה שהלוחם תורם את הבריאות, זה לא אומר שהתרומה שלו משמעותית יותר למטרה - הגנה על המדינה והתמודדות מול איומים - אתה רוצה לפרוט אם לוחם גולני שחו"ח נקטעה רגלו בפעילות מבצעית, תרם להגנה יותר מהבחור שפיענח תצ"א שגילה את הבונקרים של נאצר לפני ששת הימים?..
תעשה לי טובה... בו לא ניכנס לרזולוציות האלה..
אני מדבר על "איך למשוך אנשים טובים" - קל יותר למשוך לוחמים טובים משום שרובם בכלל סדיר ואין להם יותר מידי ברירה. קל יותר למשוך לוחמים, משום שעם כל הכבוד, יש להם תחליף זמין יותר. קל יותר להכשיר אותם וקל יותר לשחרר אותם (תראה כמה לוחמים יש בקבע וכמה מנסים לשכנע שישארו בקבע).
אישתך... לא יודע מה סיפרה לך ומה הבינה ועשתה.
אותו חבר שלי יצא בסבב של חמישה חודשים (אם אני זוכר נכון) לפעילות מבצעית = בט"ש מלא, בשטחים ואפילו נפצע כשאיזה בן דוד נחמד זרק על הכוח שלו בלוקים מהקומה השלישית של הקסבה (זוכרים שהיתה תקופה כזו, שהיינו מסיירים שם בסימטאות וסופגים...) - בדיוק כמו כל לוחם, שבאותו זמן היה באימון.
היה סבב של תורנויות שכאלה והוא (כעונש) מצא את עצמו מככב בסבבים האלה יותר מכולם - כולה ג'ובניק.
ומאיפה הבנתי שאתה אומר שהג'ובניק מיותר? אולי מאיך שאתה מדבר על אותו פקיד שמוציא גימלים וכן או לא יגיע לטיז אל נאבי...
אתה מפספס את הנקודה - הוא בכלל לא חייב להגיע.. הוא עובד (משרת) במקום שזה חלק מהיומיום שלו...
מי אמר פה שפנסייה תקציבית זה כמו לקבל שכר כפול... אז למי מגיע שכר כפול? מי אמר פה על לתת יותר שכר... אם זה אותו הדבר, אז מה הבעייה?
לאף אחד מהם לא מגיע לצאת לפנסייה בגיל 45...
אתה יודע שפה, בארה"ב שוטר וכבאי וסוכן FBI או כל סוכן אכיפת חוק פדרלית אחרת, זכאי לצאת לפנסיה אחרי 20-25 שנות שירות... ולא משנה בן כמה הוא?
אתה יודע שלאיש אין עין צרה בהם?
אתה יודע למה?
בוא אני אספר לך - משום שהם עובדים במקום עבודה שחשוב למדינה ולאזרחים שחיים בה והם משרתים את המדינה והם עובדים במקום "שונה" מכל מקום עבודה אחר ופה יש מה שנקרא appreciation לתרומה שלהם ולמחיר שהם משלמים, גם אם היו רק "ג'ובניקים" (ואני לא מדבר על פקיד, שכבר אמרתי, לא צריך להיות בקבע) ומבינים שבעבודות האלה ובמקומות האלה השחיקה והמתח והמחיר כ"כ גבוהים, שמגיע להם לפרוש מוקדם ואם הם מצליחים לקיים קריירה שנייה בגיל 46, לבריאות.
אף אחד לא רוצה להתחלף איתם בעבודה ואף אחד לא רוצה לקחת להם את הפנסייה אחרי שהם פורשים ואיש לא קורא להם שודדים.
עבדת באגפי תקציבים..
ראית "את האמת" - אין בעייה. תקן את הטעות... אל תתקנן רס"רי גינון ומש"קי מורל ופקידי כ"א לקבע.
אבל את התקנים שכן תיקננת, איך בדיוק אתה רוצה למלא, עם המשכורות והתנאים הנתונים?
לא רוצה לתת פנסייה כזו (כבר לא נותנים..) - אין בעייה. תמשוך את הטובים בתנאים "קוסמים" אחרים... עובדה שכל הזמן בוכים על בריחת מוחות מהצבא ומהארץ ומאיפה לא... אז כנראה שאו שתיאוריה שלך לא עובדת או שלא מבצעים אותה נכון או שהנבלות האלה (האנשים הטובים)... שום דבר לא מספיק להם והם פשוט לא רוצים לתרום.. את עצמם...
ואת הבעייה הזו אין לך אצל הלוחמים - כאלה תמיד יהיו (ואני אומר להם כל הכבוד אבל זו לא הנקודה..).
סיפורון..
לפני מספר שנים לא רב, גוף בטחוני הציע לחבר שלנו להצטרף לשורותיו..
לחבר הזה היה הרבה מה להציע (הוא בעמדה בכירה בחברה בינלאומית גדולה ומוכרת)...
אתה יודע כמה הוא צחק כששמע מה השכר (כולל התנאים מסביב) שיכלו להציע לו?
אתה יודע כמה חברים שלנו תורמים מזמנם שלהם לטובת גופים שכאלה, בעבור הוצאות בלבד (משום שעל מנת לקיים את המשפחה ברמה שהם רוצים הם עובדים בעבודות "אמיתיות")? אתה יודע כמה אתה ואני מפסידים, שאותם אנשים לא עובדים בשבילנו במשרה מלאה? בושה!
רוצים אנשים טובים, כמו שבועז אומר ובצדק, אבל לא מוכנים לשלם עבורם - ולהשוות את השכר תנאים זה לא מספיק... אז למה שיבואו "אליך"... אתה צריך להציע "עוד משהו"... ומה שמציעים זה לקרוא להם "שודדים" וליילל "למה פנסייה בגיל 45?" אז למה שיבואו לעבוד "אצלך" בכלל?
תסתפק בבינוניים ומטה או במתי מעט, הטובים שמוכנים בכל זאת לעבוד "בשבילך" ולספוג עלבונות...
לא יודע.
אצלי זה פשוט מאוד.
מתכנת שעובד בצבא, צריך לקבל יותר ממתכנת שעובד באמדוקס.
קצין כ"א בצבא, צריך לקבל יותר ממנהל משאבי אנוש באינטל.
איש פיתוח בחיל החימוש, צריך לקבל יותר מטכנאי מעבדה בטבע.
פקיד לישכה (אם הוא מתוקנן לקבע) בצבא, צריך לקבל יותר ממנהלת לשכה ב"הראל ביטוח".
רכז מודיעין בשירות, צריך לפרושב(אם הוא רוצה) 30 שנה לפני סוכן מכירות של פורד.
מורה צריך לקבל שכר כפול, יחסית לאיש הדרכה במיקרוסופט, על כל שעה שהוא עובד ולצאת לשבתון כל 5 שנים, על מנת שלא ישחק, עד שהגמד שלי יגיע ללמוד אצלו.
שיבואו לעבוד "אצלי" הטובים ביותר... כי הם עובדים בשבילי ואני משלם להם כמעט 60% מהמשכורת שלי...
אצלי זה פשוט... ואם צריך בשביל זה כסף, שיתחילו לקצץ, מצידי, בהקצבות לבתי ספר שמחרימים תלמידים בגלל שהם אשכנזים/ספרדים/ערבים/נוצרים/לבושים קצר מידי/ארוך מידי...
ברנרד , הפוסט שלך מרתק ,בדיוק דברתי על זה עם אישתי ,יש לי היזדמנות לעזוב את הארץ לכמה שנים דרך העבודה אבל התנאים לא משתלמים מבחינתי ( שכר בחול ) עקב מצבי המשפחתי ( ארבע ילדים ) ומצבנו הפיננסי בארץ ( יחסית ברמה טובה +) אישתי מאוד מעוניינת לעזוב ( בא לה טיול ארוך ...ארוך מאוד ) , הפוסט שלך על בתי ספר ,בטוחי בריאות ודרוגי אשראי עוזרים לי להוריד לה את גובהה ההיתלהבות.
Real jeep don't die - thay get rebilt.
אילן,
אל תשכח שברנרד רואה דברים מנקודת מבט מאד ישראלית, כלומר הוא לוקח את מה שהוא רואה כמובן מאליו.
מה שהוא לא רואה-יודע זה שלכול "בעיה" יש פיתרון, בלשונכם ידוע כ "קומבינה". אני בכוונה לא נכנס לזה כי 1. לא ניצא מזה בחיים 2 אין לי כוח למגילות ועוד על מקלדת ורטואלית 3. לא לתת לאף אחד רעיונות.4. אני לא משתף מידע כזה עם מי שאינני מכיר טוב ואישית.
בכול מקרה, אני אישית לא רואה את ה"חסרונות" ככאלה בעייתיים שאינם ניתנים לפיתרון.
זכור, ידע זה כוח ואם אתה מכיר את המערכת העולם די ורוד עם ברחים צבעוניים.
אילן...
אני דווקא עם אישתך...
לדעתי אתה עושה טעות..
אם יש הזדמנות, לנצל - זו יכולה להיות הרפתקה שלא תחזור לעולם, גם אם זה לא משתלם כלכלית...
אני מספר את הדברים לכיוון השלילי/ציני - שיהיה אחר ויותר מעניין לקרוא אבל אל תטעה - זו חוויה מאלפת.. לכל המשפחה.
יכול להיות שתצטרך להוסיף כסף, על מנת לחיות טוב (ואם לא חיים טוב, זה לא שווה בכל מקרה) אבל תתיחס לזה באמת כמו שאישתך אמרה... טיול/הרפתקה/חוויה שאולי לא יחזרו/יתאפשרו לעולם.
אני לא אומר למשכן הכל בשביל חווייה אבל אם החישוב יראה שאת הרוב אתה מכסה מהעבודה (ואולי גם היא תעבוד או שתמצא איזה רעיון נוסף או .. לך תדע) ואולי תצטרך להשלים מהחסכונות... אני אומר לך על זה.
חברים שלנו היו פה בשליחות מטעם המדינה, לפני שנים והחליטו שהם לא באו לחסוך ולא חיים בצמצום (כמו הרבה דיפלומטים...) ובאמת השלימו הכנסה מחסכונות... לא הצטערו לרגע - הם היו עם שלושה ילדים בניו יורק (גרו בסקרסדייל) שלוש שנים...
תחשוב על זה שוב.
אל תיתן לסיפורים שלי לרפות את ידך... כולם מסתדרים.
מכסימום, לא ילך, אחרי שנתיים חוזרים - כמה כבר תפסיד בשנתיים...
- - - Updated - - -
הנה, עד שאני כותב, ג'ו כבר נתן לך "מידע פנימי"...
תקרא כל מה שאני כותב..אני מזכיר שם, כבדרך אגב אבל באופן מפורש - כמעט הכל פה יותר קל ופשוט ונוח מאשר בארץ...
הרפתקה.
וג'ו.
יש לי פה מספיק חברים "מקומיים" ולא "ישראלים" שמכירים ומדריכים ומראים מה אפשר ואיך... לא רוצה (בד"כ)...
אמרתי לך מזמן - אני אורח פה. לא רוצה להגיע למצב שצריך להשתמש בקומבינות.. ועד עכשיו באמת לא הייתי צריך.. ומקווה שלא אצטרך.
אם הייתי מחליט שאני פה לתמיד/הרבה זמן - אתה צודק לגמרי. צריך לשנות את צורת המחשבה... אני (עדיין) לא שם.
אני (עדיין) בהרפתקה מענינת ו... טוב לי ככה.