דורון אל תתחיל שוב עם ה 4...
אתה עוד חייב לי תשובות.
ממה שאני יודע לא סיים אף אחד את המסלול הזה
Printable View
נשבע לכם ירדתם מהפסים.
האשכול הזה הוא דוגמה מצויינת למה צריך להזהר מהתלהמות וסגנון.
ברגע שמגיעים למשפטים כמו "מגלגלי העיניים מוכי תסמונת עיר הבירה הסקנדינבית" ,מה הפלא שדקה אחר כך, אנשים מאבדים כל חוש הומור (נמרוד, זה באמת היה חזק), ומתחילים לדבר פה על אופוזיציה וקואליציה.
מה קרה לכם? נהייתם ביבי? כל מי שלא מסכים אתכם הוא איוב העם?
מהרגע שהגיבו כמו שהגיבו פה להודעה של נמרוד, אני פרשתי מהאשכול הזה.
ועל תשכחו להסתכל לאחור, תמיד יהיה שם מישהו שרודף אחריכם......
בהצלחה
איפה ראית כאן התלהמות תוך כדי שימוש בביטויים לא הולמים כלפי אלו שהביעו דעה מנוגדת?? תראה לנו...(לא כלפי פקידי מדינה, הם בטח לא צד בדיון...)
אני דווקא רואה לא מעט יחס מזלזל, התנשאות והשחרה מצדכם כנגד הצד שטוען שיש בעיה להעביר טסט, גם בעידן התקנות החדשות. רק אומר..
רוצה דוגמאות? בבקשה...קח את התגובה של נמרוד (#258), זילזול בתירוץ של הומור...או התגובה שלך "לוקחים את החוק לידיים..." להשחיר...או התגובה המתנשאת של זיו שאמר משהו בסגנון שאלה שזה קורה להם מתקשים להבין/להשלים את התמונה הגדולה...(#248) סתומים מה לעשות לא מבינים...אתה מבין...מי שלא עובר טסט עם רכב שטח משופר קלות היום, הוא אשם, הוא לא מבין, הוא משתין מהמקפצה, רואה שחורות ועוד ועוד...
והכי בולט, שמביאים כאן דוגמאות אישיות על ימין ועל שמאל לגבי הצקות וקשיים והיטפלות לרכבי שטח ישנים עד לכדי המלצה מראש בסגנון של "אל תדרך אצלי במכון, תעשה טובה לי ולך..." אבל אתם בוחרים להתעלם ולא להתייחס למה שסותר את התיאוריה שלכם, ואם אתם כבר מתייחסים זה רק כדי להמעיט בערכו ואמינותו של המדווח ומלל רב ומצטדק על כמה שאנחנו לא בסדר...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
...ואני חושב... שאף אחד כאן, לפני כמה שנים, לא דמיין שיהיה מסלול חוקי שבו משרד התחבורה יתיר לאדם פרטי לבצע שינויים ברכב.
הרי זה בדיוק מה שביקשנו!
וכרגיל, הביצוע חרא. התקנות מסורבלות והנוהל מוציא את החשק.
אבל וואלה זה יותר טוב ממה שהיה קודם שהיה פשוט אסור וכולם חיו בשלום עם המצב, בסטטוס קוו מטופש שבמכון אחד אם אין ספייסרים זה בסדר ובמכון שני אם צבעת עם ספריי שחור הבוחן נהיה עיוור צבעים, ובמכון ההוא בגליל מודדים את גובה הפנסים (זוכרים? )... והכל עד המפגש עם השוטר בוחן או עם הניידת של משרד התחבורה.
עכשיו יש נוהל ואפשר אשכרה לאשר שינויים. זה בעיני שינוי מדיניות ענק. מחכה כמה שנים. אני בטוח שהמציאות תהפוך את הפרוצדורה לקלה יותר לבליעה גם להגבהות של יותר מ50 מ''מ (שאגב מבוססות על התקינה האירופית, לא האוסטרלית).
וכן. ימשיכו להאכיל אותנו חצץ בכפית כי מה לעשות, אף רכב שהוא לא משפחתומטית ליסינג בצבע סולידי לא עובר טסט חלק. אז מותר לשפר רכבי שטח (החבר'ה עם הספורטיביות מקנאים בנו). אבל עדיין יבקשו מטף או תיק עזרה ראשונה או ישאלו למה אין כפפות בתא כפפות. או שיכשילו על זיהום אויר אפילו שהבעיה היחידה היא במכשיר של המכון.
מה שהיה הוא שיהיה, עם או בלי הגבהות.
וכמו שהסתדרנו נמשיך להסתדר. לא אהבנו את זה לפני 20 שנה ועדיין לא אוהבים את הצורך להסתדר גם היום. אבל זה מה יש.
ההבדל היחיד הוא שעכשיו יש אינטרנט לפרוק בו את הבאסה במקום מסביב למדורה אי שם.
אסף.
(שעומד להחזיר את המשפחתומטית של הליסינג ושוה לקפוץ ראש לבריכה הריקה של רכב שטח משופר כאילו שנים של מכוניות אספנות וספורטיביות ורכבי שטח משופרים לא לימדו אותו כלום)
כן אבל הוא יעלה את זה לייט ... כמוני ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
בנימה הומוריסטית, הנרדפות היא תחושה גלובלית https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...26f1d997bf.jpg
#המדען_המטורף
למכוני הרישוי אין גישה לרישום ההגבהה אשר נמצאת בארכיב רשות הרישוי, כך שאין ביכולתם להשוות נתונים.
כמו תמיד, הכל עניין כסת"ח בסופו של יום.
אין כל צורך בזאת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לפני כשנה(+/-), הצטרף אל אחד ממכוני הרישוי באזור 'חיב"ר' בוחן ותיק אשר למרות 'מיטב' שנותיו במקצוע, המקצוע רחוק שנות דור ממנו.
כל שעליכם לעשות, הוא להכנס אל המסלול בו הוא בוחן בעמדת הבור(בדר"כ), (כמעט) חובה עליכם להפסל על ליקוי 'בטיחותי', אשר לעתים מזומנות לא קיים עד מומצא.
חברים אני מבקש... די עם השקרים... טוראג זה לא "רכב שטח משופר".
לא מצטדק, אני קבעתי את הנוהל?
זה שינוי ושינוי מבורך שמתאים ומגבה את רוב המשתמשים.
זה לא משרת את כל מה שרצינו, אבל זו התקדמות משמעותית.
ורוב המשתמשים הסבירים קיבלו פתרון חוקי ופשוט.
אתם פשוט מתעקשים כל הזמן לכרוך הכל יחד, ולא מפנימים שאין מחלוקת שיש בעיה במכוני רישוי.
לפני השינוי, צעקו כולם ״מדינת משטרה אפילו קיט תקני באוסטרליה לפי התקן האירופאי אי אפשר כאן״..
אז אישרו..
אז עכשיו צועקים כוסאומו המדינה שלא מאפשרת 10אינצ.. אבל גם לזה יש פתרון, יותר מורכב, יקר, אבל מוסדר, והמתלם חלוצים בעניין.
אז עברתם לצעוק ״אבל מכוני הרישוי מחפשים דברים אחרים!״,
אבל זה תמיד היה, ועל זה אין מחלוקת.
אז הלכתם על הסיסמא של ״רק בפריפריה עוברים טסט״, והראו לכם שיש גם במרכז מכונים נורמליים..
ואוגוסט נגמר.
אז מה נשאר?
דורון, בוא ניצמד לעובדות.
1. אין עדיין שום קיט מאושר מעל 50 ממ ולא יודע אם ומתי יהיה.
2. אלו שצועקים שהמכונים לא מקצועיים שישאלו את עצמם אם הם מוכנים נפשית למכונים ממש מקצועיים. כאלו שיכשילו רק על מה שברשימת בדיקה אבל אין ימינה ושמאלה. רואים הכול מכשילים על הכול, אבל הכול
נאמר פה מקודם שיש קיט מעל 5 סמ שאושר בצורה פרטית עם ים כסף ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה מקרים - פרט...רק לתזכר לגבי מה זה 50 מ"מ צירפתי תמונה שתיתן לך קנה מידה (גובה של כרטיס ביקור, הרבה פחות מנייר טואלט...)
כלל האצבע המקורי (מהיכן שהגיעו התקנות הללו), היתה לו כוונה ומשמעות אחרת לחלוטין....כל מה שעד 50 מ"מ לא נחשב בכלל להגבהה שדורשת אישור ורק מה שמעל לזה, יש צורך באישור כלשהו. איך הצלחת עכשיו לתת לו משמעות אחרת?
"רוב הצרכנים..." לא בטוח.. בדקת את זה??
ולפני שהחדרים בוא נגדיר קודם "צרכנים"...תנסה אתה קודם ואח"כ אני.
אפשר גם להגיד שרוב הצרכנים שמדברים אתם על שיפורים לאוטו, מעלים בדעתם מערכת מולטימדיה...מצלמת רוורס...תאורת לדים "מגניבה", ניקלים לידיות...(נשבע לכם לא סתם...נתקלתי כבר...), אבל גם זה לא מדויק עד שלא נגדיר בדיוק את צרכני ההגבהות...
טל.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...056d44e160.jpg
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
50 מ"מ זה לפעמים בדיוק ההבדל.
ומעבר לזה, בהרבה רכבים וקיטים אתה כבר נכנס לשינויים נוספים במערכת ההיגוי (הנמכת מוטות) הבלימה (הארכת צינורות), המתלים, העברת הכוח ומה לא...
מבחינת הרגולטור שקבע את המספר השרירותי (לא, אני לא מדבר על זה שבארץ, שפשוט ראה מה יש בחול והעתיק, אלא לרגולטור המקורי שהמציא את התקנה באירופה או אוסטרליה או השד יודע איפה), כנראה שההתעסקות בכל כך הרבה גורמים עם אלמנט בטיחותי היא משהו שמעבר לאישור כולל, ודורש אישור פרטני.
שוב,
זהו רק ניחוש.
אני יכול לשפוך קצת אור על הנושא מהזווית האישית שלי.
את הסיקס הראשון קניתי בגיל 17, הרבה שנים החזקתי סיקסים ליד או במקום כלי רכב מתורבתים יותר, טיילתי ונסעתי איתם למסעות עבירות ברמות שונות.
הסיקס הנוכחי אצלי 7 שנים, מוזרק, נעול כפול, עם כננת חזקה, על גלגלי 33" ומוגבה ככה וככה. אני מספר לכם את זה, כדי לתת מושג וסדר גודל למושגים שלי לגבי מה זה עבירות קלה/קשה/אקסטרים/וואלה רק משוגעים יכנסו לפה, זה לא לרכב גלגלי בכלל.
להלן: "הצרכן הממוצע".
ליד הסיקס אני מחזיק רקסטון כרכב יומיומי ולטיולי משפחה. לפני שהגבהתי את הרקסטון בקיט חוקי של 50 מ"מ (שבפועל אגב, נותן פחות, אפילו שהקפיצים שהוחלפו היו גמורים וקרוסים והרכב היה נמוך משמעותית מהמקור), הוא פשוט לא היה טוב מספיק כרכב טיולים. הגחון היה נוגח בקרקע בכל נסיעה בתוך קוליס קטן, כל ירידה מאבן גרמה לפגיעה במדרגות הצד, וכל מעבר טכני היה פרוייקט. בשורה התחתונה - הדרתי את גלגלי מהרבה טיולים כי חששתי להוות גורם מעכב. תכל'ס באתי מסיקס והתבאסתי לנסוע ברכב שלא יכול לעשות יותר מקצת מעבר לשבילים.
התלבטתי הרבה אם להשקיע סכום נכבד בשיפור המתלים, הייתי בספק גדול שהשיפור יעשה הבדל משמעותי. חברים שביצעו הגבהה דומה דיווחו על שיפור ניכר. אז הלכתי על זה...
אני לא יכול להגיד שהרכב הפך להיות מפלצת עבירות. אבל אם לפני כן, בדקתי כל מסלול 7 פעמים, עצרתי את הנשימה לפני כל אבן לקראת הצליל המחריד של ברזל ופלסטיק מתגרדים.... היום אני פשוט נוסע. הפרש הגובה ובעיקר ההבדל בהתנהגות מאפשר לרכב למצות את פוטנציאל העבירות שלו.
הרכב הפך מ"קצת פחות מדי", "לא מספיק שטח בשבילי", ל"סבבה לגמרי, טוב מאוד בשביל לטייל בכל מקום" - וזה הבדל עצום.
החיסרון היחיד הוא, שהמוטיבציה שלי לנסוע בסיקס ירדה לכמעט כלום, בחום הזה... הרקסטון עושה כל מה שאני צריך.
הבחירה של התקן ושל היצרנים ב 50 מ"מ אינה מקרית, בהרבה דגמים של מכוניות זה הגבול העליון של הגבהה שלא דורשת שינויי מבנה נוספים מעבר להחלפת הקפיצים.
קצת כמו הבדיחה על "עוד 2 ס"מ והייתי מלך..."
בתמונה: רקסטון שעושה הכל
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f0e5d20914.jpg