-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
טל זה משנה בכלל? זה מה שמעניין אתכם? הכסף שזה עולה? מה עם העניין של בטיחות והגנה עליכם והנוסעים שלכם?
כן אני שונא את הציפצופים ולא אני לא אתקין בג'יפ שלי בגלל העלות וההרכבה של מערכת חשמלית לא מקורית שמתחברת לכל פיפס ברכב על רכב שגם ככה המערכת החשמלית שלו זה סוג של חור שחור ונקודת תורפה ידועה ברכב (טפו טפו טפו שמרו עלי אלוהי החשמל מבעיות חשמל ברכב שלי אמן ואמן) אבל אם בעתיד זה יהיה BUILT IN ברכבים אז אני אקנה.
דרור אנחנו חיים בתקופה שבה המידע זמין ונגיש כמעט 99% מהזמן. לפחות במערב. ההתמכות היא לא לסמרטפונים היא לקישוריות. והקישוריות הזו, אתה לא תצליח לנתק אנשים ממנה. אפשר לנסות ואולי זה יתן תוצאות מעניינות (יהיה נחמד לבדוק מה אנשים יעדיפו, לא להיות מחוברים שעתיים ביום בזמן נהיגה או לנסוע בתחבורה ציבורית. באמת מעניין) אבל לדעתי זה קרב אבוד. אז מצמצמים הפסדים ומנסים לבנות מערכות אוטומטיות וחצי אוטומטיות ומערכות התרעה כי אני אישית באמת באמת מאמין שרוב האנשים פשוט לא מסוגלים לשלוט בעצמם ולהפסיק. כמו כל התמכרות.
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
מיכה ,זה לא הכסף,זו הגישה.
תאמין לי שאם כל אחד יכניס לראש שזה שנוהג סביבו הוא מטורף שכל רגע עלול לבצע תמרון שיכול להפתיע,לא יהיו יותר תאונות,אפילו כבוד הדדי יהיה.זה עניין של חינוך ולא טכנולוגיה אין סופית.
-
טל זה נורא נחמד ואידיאליסטי לחשוב ככה אבל זה לעולם לא יקרה. אסייג ואומר שעם חינוך נכון זה כן יקרה אבל ממתי מחנכים פה נכון?
יש סרט (שנדמה לי שכבר דובר עליו פה בהקשר דומה) בשם Idiocracy. חברה שופעת טכנולוגיה של אנשים מטומטמים להחריד. אנחנו בכיוון הזה אבל עדיין זו טכנולוגיה שמצילה חיים.
-
מיכה ידידי, אני מדבר על גישה,אם כבר החליטו חכמים שהמערכת חוסכת תאונות ובכך חוסכת חיים ופציעות ,למה האזרח צריך להמיר את האי פגיעה בתשלום ? ,הרי הוא כבר משלם לחברות ביטוח שמרוויחות מ"אי פגיעה", ההיגיון שלי אומר שהפופוליסטים החכמים היו אמורים לגלגל את זה לפתחם של חברות הביטוח, בצורת הקלות ל"אי נפגעים".
ותפסיקו כבר לתת דוגמאות מסרטים, תפתחו את העיניים סביב, הסרט הוא בלייב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
טל זה נורא נחמד ואידיאליסטי לחשוב ככה אבל זה לעולם לא יקרה. אסייג ואומר שעם חינוך נכון זה כן יקרה אבל ממתי מחנכים פה נכון?
.
שכל אחד יחנך את הילדים שלו כך, זה אמור להספיק, לא צריך בתי ספר ומדיה בשביל זה.
-
לשם הדיוק ובגלל שכינית אותי בכינוי. לא טענתי שאני נהג ממושמע ושומר חוק.
רק כתבתי שאצלי המובילאיי שקט. ושאני מקפיד על איתות ועל שמירת מרחק.
כל השאר... פרשנות.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
כבר בוקר ?
השאלה צריכה להישאל מכיוון אחר...כמה חברות הביטוח מוכנות לשלם לי עבור מוצר שאמור להפחית תביעות,או יותר נכון,כמה הנחה אני אקבל בפרמיה...לאחר שהם התקינו לי את העלוקה.
התקנת מובילאיי מקנה הנחה בביטוח. את זה כבר אימצו מזמן.
אסף.
-
ועוד תגובה. אחרונה להבוקר.
לפני כמה שנים ישבתי (הוזמנתי כ״מומחה״) בוועדת הכלכלה של הכנסת. היה דיון (שהדגים לי כמה נציגי הרשויות לא מבינים במה שהם מדברים עליו אבל זה סיפור אחר) על יוזמה לחייב רכב כבד במערכות בטיחות כי ח״כ מסויים חווה דריסה של ילד על ידי אוטובוס.
היו הרבה דיבורים וסוכם לא לסכם אבל שאם יהיה דבר כזה זה יהיה מול הוזלה בביטוח.
עברו כמה שנים ומהשנה חובה להתקין מערכת בטיחת ברכב כבד. בלי זה לא עוברים טסט.
והנה התבשרנו שזה כל כך מוצלח ששר התחבורה בהתחנפות לעשירים החדשים מספר שמשנה הבאה תהיה חובה להתקין מערכת כזו בכל רכב חדש.
למה? כי זה פופולרי. ופופוליסטי. מציל חיים? כנראה שכן. אבל האם במידה שמצדיקה חובת התקנה ברכב חדש? לא בטוח. ומה עם יוקר המחיה ועוד כמה אלפי שקלים לכל מכונית?
ועוד אנקדוטה. לפני עשור בערך הוטל עלי לרכוש כמה משאיות לחברה גדולה. בחרנו במשאיות וולוו והוספנו משהו כמו 3000 יורו למשאית עבור מערכת מובילאיי מובנית מהיצרן. לומר שזה היה נחוץ? כנראה שלא. אבל בשביל הסיכוי שזה יימנע פעם אחת תאונה... עם משאית שנושאת מטען סופר רגיש... נראה שווה את הכסף.
אז בין מקרה א לב יש הבדל. אם אני הייתי קומה מובילאיי מכספי? כנראה שלא. אם היו מציעים לי עם מכונית חדשה במחיר קטן ושקול להנחה בביטוח? היום כשאני חי עם המערכת - בוודאי שכן.
אסף.
-
הסיפור של מובילאיי ושאר מוצרים שאמורים "לשפר בטיחות" הוא שיווק. אמנות השיווק. וכאן כל הדרכים כשרות.
תגידו לי בעצמכם - מי היה מאמין שאפשר להתעשר מווסט ניילון בצהוב-זוהר?.... עובדה. אפשר. תראו מה נהיה מזה כאן. זה סטארט-אפ!
ואפילו לא צריך להיות איש טכנולוגיה מבריק כמו פרופסור שעשוע. מספיק שתהיו חברי מרכז ליכוד או שסתם יש לכם בזכרון של הסמארטפון את מס' הטלפון של דני-יסדר.
אז מה, אסף?...... היית קונה את זה או לא?.... 4,500 שקל בלבד!..... בסכום כזה אתה בונה שלושה נ"נים.
עד כה - רק אמא של מיכה אשכרה הלכה ושילמה כסף מהכיס.
אם אמא שלי היתה נוהגת (היא לא נוהגת כבר 34 שנה, תודה לאל, אחרי 3 תאונות ביום אחד, בנסיעה אחת מחולון לתל-אביב. איך זה נשמע לכם?... אבל מבחינת משרד התחבורע היא נהגת לדוגמא - ללא אף דו"ח מעולם), כמי שהודף מעליה עשרות סוכני מכירות שמנסים למכור לה כל מיני שטויות, אני מניח שאם אירדם בשמירה ליומיים-שלושה, סוכן מכירות טוב יצליח לשכנע גם אותה לרכוש את זה.
עד כה - כנראה לא בזכות הרכישה שביצעה אמא של מיכה או רכישה תיאורטית ע"י אמא שלי, אינטל השתכנעה לשלם חמישה-עשר מיליארד דולר.
אז זה בסדר, אל תטרחו. התשובה ברורה.
כדי להגיע למאסות - מוצר כזה מוכרח לקבל סיוע, סוג של רוח גבית, מכיוונו של הרגולטור. וכאן הכסף הגדול.
זה מוצר שאתם תיאלצו להשתמש בו, אם תרצו או לא. החל מה-1.1.2018 תקבלו אותו לפרצוף בכל אוטו חדש בישראל. בין אם מוטמע במערכות הרכב מפס הייצור, (שזה כמובן הכי טוב, כי זה מקורי מהיצרן ואף מתקין ישראלי לא נכנס לכם לתוך הצמות והמחשבים של האוטו עם קאטר ואיזולירבנד). ובין אם בהתקנה המקומית, על כל חסרונותיה.
תרצו - תכבו את זה. כמוני. פעמיים ביום, עשרים פעם ביום, 100 פעם ביום. עד שתצאו מדעתכם ויימאס לכם. ממש כמו מערכת סטארט-סטופ ושאר מטרדים מודרניים שהפסקתי להתייחס אליהם ולהתעצבן בגללם.
אהה, ויש גם תשובה ניצחת לשאלתי - כולכם גם תשלמו את המערכת מכיסכם. עד הגרוש האחרון. כי היא תהיה חובה ומי אתם חושבים עומד לממן את האקזיט?.... אינטל?.... שולמן?.... חברות הביטוח?.... זיבי. אתם בעצמכם, ילדים יקרים. אתם בעצמכם, במו ארנקכם.
אז מוטב שתרפו את השרירים הטבעתיים שלכם, ככה החדירה אולי תהיה יותר קלה ופחות כואבת ומי יודע, אולי אפילו תהנו מזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תענה לי תשובה לעניין בועז.
היית רוכש מכספך מערכת מובילאיי?
תשובה אמיתית בועז. אמיתית. יד על הלב.
אנשים כאן עשו גיפור לצמיגים (!!!...) כדי לחסוך רכישת צמיג חדש.... ואז מדברים על בטיחות.
אחרים מוכנים לנסוע עשרות ומאות ק"מ או לחכות שבועות לחבילה מחו"ל, רק כדי לחסוך כמה עשרות שקלים על חלק.
אחרים מספרים לי כמה הם נהגים ממושמעים ושומרי חוק. אני אישית הייתי נוסע של לפחות אחד מהם, במהירות שמוטב לא לספר כאן אבל לא אעשה לו אאוטינג, לידידי שומר החוק.... אני לא מלשין.
הקיצר, חרטטנים שלי, הייתם מכניסים יד לכיס ורוכשים את המערכת המצפצפת של מובילאיי?..... הרי אתם שומרי חוק.....
זה בסדר, אל תמהרו, אני יכול לחכות לבוקר כדי לקבל תשובות.
לילה טוב.
הכול תלוי במחיר עד סביב 2000 שח כן.
אגב, נטיתי לכיוון אייוקס שאמורה לתת מענה גם בלילה בזכות גלי רדיו.
לשימחתי אבל את המערכת הראשונה התכוונתי לרכוש מכספי ותוך כדי הברורים גיליתי שיש להם הסכם עם החברה שלי וקיבלתי אותה חינם.
בשני הפלואנסים האחרונים שלי הגיע בלי ששאלו אותו. בנוכחי הגיע דגם משופר שגם קולט שלטים.
המערכת יותר מפעם נתנה לי התרעה שבלעדיה הייתי או בתאונה או בתמרוני חרום.
אני שונא לנהוג לצורכי תעבורה ואני שמח שעוזרים לי בנטל הזה.
אם היה ניתן לישון עוד 3/4 שעה בדרך אל ומהעבודה הייתי בכלל מבסוט.
כמה הערות לגבי השאר-
אגב דרור, אתה גם מממן את האקזיט של וויז בלי שעולה לך שקל...
לעיתים גם אני נוסע מהר. אפילו מאוד.
המובילאי גם שם לא מציק לי אלא מהווה עוד עין נוספת מבחינתי.
ועדיין מאותת ושומר מרחק במיוחד כי אני לא צפוי לנהגים אחרים על הכביש.
חסכון זה אחלה וחשיבה צרכנית בריאה.
לא בטוח שכל מה שקונים בזול הוא גם זול או חסכוני או טוב בסוף.
למי שעושה שטח קשה לא בטוח שיקבל תמורה מספקת על השקל שלו מצמיג זול או מגופר.
בסוף זה עוד עלול לעלות יותר ולעיתים שווה להעמיד את האוטו לתקופה.
-
מיכה - לא נעים לי להגיד לך, אבל הסיבה שאמא { או אנשים כמוה } יקנו מובילאיי היא בדיוק הבעיה עם המערכת הזו - יש אנשים שלא אמורים לנהוג. אם אמא שלך מרגישה ירידה ביכולות הנהיגה שלה, עד כדי כך שהיא מפחדת לנהוג, היא חייבת להפסיק עם זה. כמו אמא שלי אגב { שאני לא מצליח לשכנע } או כמו מכר שלי, חסר יכולת נהיגה בעלילי, שכמעט הרג 5 אנשים ונכון ללפני חצי שנה חזר לנהוג. או חבר שכל כך שמח שהתקינו לו מובילאיי ועכשיו הוא יכול יותר להתעסק בסלוללרי כי המובילאי מתריע לו כשהוא סוטה מנתיב. או כמו הפרסומת של מובילאי עצמה שבה אם לילדים מתפארת בכך שהיא יכול עכשיו להסתובב לאחור ולטפל בילדים כי יש לה מובילאי.
ניתן גם לשים לב שכל המהללים אלו לא באמת נהגים שעשו יותר מדי תאונות לפני שהיה להם מובילאי. וכל הדיבורים על -המובילאי הציל אותי וכו', ממעט הנסעיות שעשיתי עם הדבר הזה- קשה לי לראות איך הוא מציל אותך בקטסרופה אמיתית.
עכשיו, אני לא קיצוני כמו דרור. אבל כן - הכל כסף. וכל הכתרים שנקשרים לדבר זה פשוט לא לענין.
איך מכבים מובילאי? לא מצאתי . יכול להיות שיש גרסאות שלא ניתן לכבות? { באוטו "שלי" עדין אין, עבר טסט 3 שניות לפני שנכנס החוק, זכיתי לשנה של חסד }
-
כפתור אמצעי על יחידת המצלמה או התצוגה.
ביחידת המצלמה זה מימין
בתצוגה מלמעלה
-
לחיצה ארוכה.
עד שזה כבה.
אבל זה מתעורר מחדש בכל התנעה של הרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ועוד תגובה. אחרונה להבוקר.
לפני כמה שנים ישבתי (הוזמנתי כ״מומחה״) בוועדת הכלכלה של הכנסת. היה דיון (שהדגים לי כמה נציגי הרשויות לא מבינים במה שהם מדברים עליו אבל זה סיפור אחר)
הנה, גם אתה מאשר מה שאני טוען כל הזמן. שאין להם מושג בשיט.
על יוזמה לחייב רכב כבד במערכות בטיחות כי ח״כ מסויים חווה דריסה של ילד על ידי אוטובוס.
לא מאמין לו. אני לא מאמין לפוליטיקאי גם אם יצטרך רק לומר לי מה השעה. הכי קל לי להמר שהוא עובד עבור אחד הלוביסטים.
היו הרבה דיבורים וסוכם לא לסכם אבל שאם יהיה דבר כזה זה יהיה מול הוזלה בביטוח.
עברו כמה שנים ומהשנה חובה להתקין מערכת בטיחת ברכב כבד. בלי זה לא עוברים טסט.
והנה התבשרנו שזה כל כך מוצלח ששר התחבורה בהתחנפות לעשירים החדשים מספר שמשנה הבאה תהיה חובה להתקין מערכת כזו בכל רכב חדש.
למה? כי זה פופולרי. ופופוליסטי. מציל חיים? כנראה שכן. אבל האם במידה שמצדיקה חובת התקנה ברכב חדש? לא בטוח. ומה עם יוקר המחיה ועוד כמה אלפי שקלים לכל מכונית?
יוקר המחיה על הזין שלו. כשעומדים מולו עשירים אמיתיים, במיליארדים, אתה רואה מה קורה לו. כולו רוטט. נורות ה-$ מנצנצות לו באישונים.
ועוד אנקדוטה. לפני עשור בערך הוטל עלי לרכוש כמה משאיות לחברה גדולה. בחרנו במשאיות וולוו והוספנו משהו כמו 3000 יורו למשאית עבור מערכת מובילאיי מובנית מהיצרן. לומר שזה היה נחוץ? כנראה שלא. אבל בשביל הסיכוי שזה יימנע פעם אחת תאונה... עם משאית שנושאת מטען סופר רגיש... נראה שווה את הכסף.
אתה אומר שכנראה שלא היה נחוץ. זה אולי לא יועיל אבל כנראה שגם לא יזיק. ואם זה לא יוצא מהכיס שלך, אז למה לא. זה למה שאלתי את השאלה.
אם היו מציעים לי עם מכונית חדשה במחיר קטן ושקול להנחה בביטוח? היום כשאני חי עם המערכת - בוודאי שכן.
אז זהו, שלא "מציעים לך". אתה תיאלץ לקבל את זה גם בניגוד לרצונך.
שים לב שמבחינתך זה מותנה בהנחה בביטוח. אבל מה עם בטיחות, סתם ככה?...
האם ב-1.1.2018 ביטוח מקיף לרכב חדש יוזל בסכום עלות המערכת? זיבי. הכל מהכיס של האזרח.
למה "מחיר קטן"? איך אינטל יממנו את רכישת מובילאיי?...
אקזיט ברמה הזו מלמד ששלב הפיילוט של זה הסתיים בהצלחה. אין יותר נסיונות ומערופים ומבצעי חדירה לשוק. עכשיו יחייבו אותך לרכוש את זה, במחיר מלא. חדירה מלאה ועוצמתית ללא אמצעי סיכה מקלים. כמו שכתבתי קודם - מוטב לא להתנגד ולא לעשות שריר, כי זה רק יכאב יותר.... ותסלח לי על הדימויים הבוטים, אבל זו האסוציאציה המיידית שעולה לי מכל הסיפור הזה.
כי מובילאיי, אינטל, חברות הביטוח, משרד התחבורע, אף אחד לא פראייר - רק האזרחים פראיירים.
אז בין מקרה א לב יש הבדל. אם אני הייתי קומה מובילאיי מכספי? כנראה שלא.
אתה בוודאי שם לב שהפכתי את סדר הפסקאות. אבל כנראה שזה הסדר הנכון ושזו התשובה האמיתית אסף.
אסף.
...
-
אמל"ק.
אני רק שאלה לדרור,
להכריח אותך להתקין מובילאיי זה לא בסדר, אבל לסגור לך את הפלא במכונית כן?
אם לאמץ את הגישה שלך, הרי שזכותי לסמס כמה שבא לי תו"כ נהיגה. אם אני אהרוג מישהו אני אצטרך לשלם את המחיר "כמו באמריקה".
עכשיו תתעלם מהדקויות והבוטות שלמה שכתבתי ותחשוב על העיקרון.
אמר בזמנו אותו פילוסוף שהייתי צריך לשנן באוניברסיטה ולשמחתי שכחתי את שמו, שציויליזציה פירושה לוותר על דרגות חופש כדי לזכות בבטחון (אני מרשה לעצמי להחליף את המילה בטחון ב"נוחות"). לצערך, החברה בה אתה חי מוכנה לוותר על יותר חופש ממה שאתה מוכן.
כבר רמזו לך שבמונגוליה אין ניידות משהת"ח.... (מצד שני, לך תשיג שם דלק... (-; ).
-
המובילאיי "רק" מטריד. ניתן להתרגל אליו. או שלא.
שימוש בטלפון בזמן נהיגה הוא מסוכן. ממש. אין ויכוח על זה. אתה לא יכול להתרגל לנהוג ולסמס בו זמנית. צריך לוותר על משהו.
אני כתבתי שני דברים:
1. שלגדוע את הסלולרי מתוך כלי הרכב זה משהו שהיה צריך להיות מקורי מהמפעל - ברמת מחוייבות היצרן לבטיחות.
2. שזה כבר מאוחר מדי. לטובת הטמבלפון יצרני הרכב מוותרים על ההגה. ובקרוב כולנו נוותר גם על האוטו.
-
חייב להאיר (עם א) משהו,
זה שאינטל מיזגה לתוכה את מובילאיי, לא נותן שום חותמת כשרות לטכנולוגיה או לבשלות האלגוריתם של מובילאיי.
אינטל יצרנית שבבים. למובילאיי יש חוזים עם מספר יצרני רכב להתקנת השבבים שלה אצלם, ככה שאינטל יכולה להיכנס דרך הדלת הזו ולהציע להם עוד מוצרים שלה. שבבים לתעשיית הרכב זה שוק צומח שמגלגל עשרות מיליארדים בשנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הסיפור של מובילאיי ושאר מוצרים שאמורים "לשפר בטיחות" הוא שיווק. אמנות השיווק. וכאן כל הדרכים כשרות.
תגידו לי בעצמכם - מי היה מאמין שאפשר להתעשר מווסט ניילון בצהוב-זוהר?.... עובדה. אפשר. תראו מה נהיה מזה כאן. זה סטארט-אפ!
ואפילו לא צריך להיות איש טכנולוגיה מבריק כמו פרופסור שעשוע. מספיק שתהיו חברי מרכז ליכוד או שסתם יש לכם בזכרון של הסמארטפון את מס' הטלפון של דני-יסדר.
אז מה, אסף?...... היית קונה את זה או לא?.... 4,500 שקל בלבד!..... בסכום כזה אתה בונה שלושה נ"נים.
עד כה - רק אמא של מיכה אשכרה הלכה ושילמה כסף מהכיס.
אם אמא שלי היתה נוהגת (היא לא נוהגת כבר 34 שנה, תודה לאל, אחרי 3 תאונות ביום אחד, בנסיעה אחת מחולון לתל-אביב. איך זה נשמע לכם?... אבל מבחינת משרד התחבורע היא נהגת לדוגמא - ללא אף דו"ח מעולם), כמי שהודף מעליה עשרות סוכני מכירות שמנסים למכור לה כל מיני שטויות, אני מניח שאם אירדם בשמירה ליומיים-שלושה, סוכן מכירות טוב יצליח לשכנע גם אותה לרכוש את זה.
עד כה - כנראה לא בזכות הרכישה שביצעה אמא של מיכה או רכישה תיאורטית ע"י אמא שלי, אינטל השתכנעה לשלם חמישה-עשר מיליארד דולר.
אז זה בסדר, אל תטרחו. התשובה ברורה.
כדי להגיע למאסות - מוצר כזה מוכרח לקבל סיוע, סוג של רוח גבית, מכיוונו של הרגולטור. וכאן הכסף הגדול.
זה מוצר שאתם תיאלצו להשתמש בו, אם תרצו או לא. החל מה-1.1.2018 תקבלו אותו לפרצוף בכל אוטו חדש בישראל. בין אם מוטמע במערכות הרכב מפס הייצור, (שזה כמובן הכי טוב, כי זה מקורי מהיצרן ואף מתקין ישראלי לא נכנס לכם לתוך הצמות והמחשבים של האוטו עם קאטר ואיזולירבנד). ובין אם בהתקנה המקומית, על כל חסרונותיה.
תרצו - תכבו את זה. כמוני. פעמיים ביום, עשרים פעם ביום, 100 פעם ביום. עד שתצאו מדעתכם ויימאס לכם. ממש כמו מערכת סטארט-סטופ ושאר מטרדים מודרניים שהפסקתי להתייחס אליהם ולהתעצבן בגללם.
אהה, ויש גם תשובה ניצחת לשאלתי - כולכם גם תשלמו את המערכת מכיסכם. עד הגרוש האחרון. כי היא תהיה חובה ומי אתם חושבים עומד לממן את האקזיט?.... אינטל?.... שולמן?.... חברות הביטוח?.... זיבי. אתם בעצמכם, ילדים יקרים. אתם בעצמכם, במו ארנקכם.
אז מוטב שתרפו את השרירים הטבעתיים שלכם, ככה החדירה אולי תהיה יותר קלה ופחות כואבת ומי יודע, אולי אפילו תהנו מזה.
רק כדי לשבור את הסטטיסטיקה דרור, אבי בזמנו על חשבונו רכש את המערכת של אייוקס....
בלי קשר הביצועים לא היו טובים ולכן לאחר תקופת נסיון החזיר המערכת חזרה .
אני מחפש שמישהו יקליט מאקרו אקסל בכל כניסה לרכב, לכבות כפתור start stop וכפתור מובילאי, יותר מדי רצף פעולות לזכור בכל כניסה..., אהה ושגם יחגור לי החגורה ויפעיל לבד וייז אם כבר מתפרעים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...שימוש בטלפון בזמן נהיגה הוא מסוכן. ממש. אין ויכוח על זה. אתה לא יכול להתרגל לנהוג ולסמס בו זמנית. צריך לוותר על משהו.
אני כתבתי שני דברים:
1. שלגדוע את הסלולרי מתוך כלי הרכב זה משהו שהיה צריך להיות מקורי מהמפעל - ברמת מחוייבות היצרן לבטיחות....
"לגדוע את הסלולארי מתוך הרכב" - קל להגיד, קשה לבצע. אם אתה מאמין בחשיבות של זה, זה רעיון לגיטימי לגמרי לסטרטאפ. אני לא צוחק בכלל.
איך אתה מונע את הסחת הדעת של הנהג האנושי? בלי להפריע לנוסעים האחרים ברכב. בלי להפריע לשימושי סלולאר לגיטימיים בתוך הרכב כמו ניווט או ניגון מוזיקה. בלי להשפיע על משתמשים אחרים בדרך.
בבקשה, דרור. חשוב מחוץ לקופסה, מצא פתרונות, תהיה קונסטרוקטיבי לשם שינוי.
-
https://www.youtube.com/watch?v=NvKBZii-WpI
כמה נקודות למחשבה שאפשר להוסיף עליהן את התיקונים הזולים שבהם יבחרו חברות ההפעלה לציי המכוניות האוטונומיות.
-
ארוך מידי לא קראתי.
בקשר לווסט, אתה מקבל אחד חינם אם אין לך בזמן הטסט. לא היה לי וקיבלתי חינם