-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
טוב אסף,
אתה חייב להודות שיש טעם רע עם הכפפת הנוהל רק למעבדה אחד. פרטית. גרמנית.
בענף ה 4x4 הפרטי קשה לעשות כסף אבל אם התחברת באמצעות קשרים לעטיני השלטון אז אתה כנראה עושה כסף טוב.
דרור אולי קצת מגזים אבל לא ממש לא בכיוון
-
נו, לרגע חשבתי שדברים מתבהרים ואולי בימים האחרונים נסחפתי קצת עם הגישה השלילית... אבל כנראה שלא נסחפתי, ושעולם כמנהגו נוהג.
לצערי אני בד"כ צודק בנבואות הזעם ולפעמים צודק אפילו יותר ממה שחשבתי שאהיה....
אין שום סיבה בעולם, גם תמורת 850 שקל להעפת מבט, שמתקין, כל מתקין, יאשר (כלומר ייקח אחריות) קיטים שהוא לא ייבא, לא מכר ולא התקין.
נניח שאתם בתפקיד אותו מתקין - האם הייתם מאשרים ומסכימים לקבל על עצמכם אחריות למשהו שלא אתם התקנתם?...
לפחות תודה למי שעשה את הבירורים וחסך לי טלפונים וריצות.
-
דרור, לדעתי זה בסדר שהם גובים כסף.
מה שלא בסדר הוא שהלקוח שבוי.
בגלל שהקיט שלהם החוק מחייב אותו לבדוק רק אצלם.
אני מניח שהמחוקק ידרש לכך ויוציא תיקונים בקרוב.
חלקם בטח לטובה וחלקם לרעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש תחרות. בין כל המתקינים.
ויש תחרות בין היבואנים.
ואף אחד לא מונע ממך לפתוח מחר בבוקר מוסך ולהתקין קפיצים ובולמים ולהצטרף ל״חגיגה״. אני, אגב, יכול לומר לך ממקור ראשון שסביר יותר להפסיד את התחתונים מאשר להרוויח כסף בעסקי ה4x4 ה״מושחתים״.
אסף.
נו.
ובכל זאת "הם" פורחים כבר 20-30 שנה ויותר ומרוויחים. מרוויחים יפה וטוב.
"הם" מתנהלים אחרת. נכון יותר. "הם" לא מתעסקים בעבודות קאסטום עם רכבים שתקועים בסדנא חצי שנה ויותר וחוסמים את הכניסה ומפריעים ללקוחות אחרים.
"הם" מתעסקים בדברים שקל לפרק ולהרכיב במהירות והם מכוונים למאסות ו"הם" רק פותחים וסוגרים ברגים. שזה פחות או יותר הדבר היחיד שמותר על פי החוק בדמוקטטורה הבולשביקית הזו. "הם" עובדים נכון - מחליפים מקסימום מושב נהג בלוי במושב נהג חדש, או בולם זעזועים, בבולם אחר באותו אורך בדיוק. או לוחות מיגון מוכנים מראש לפי מידה, עם בראקטים שמוכנים מראש. כל מה שצריך זה לפתוח ולסגור אומים. לכל התקנה כזו יש נוהל מסודר עם זמן מקסימום. בד"כ הגעת, שמת את הרכב בעמדת התקנה והלכת לשתות קפה. בד"כ ההתקנה תסתיים לפני שתסיים את הקפה - האוטו מוכן, לך למשרד לשלם. שלום שלום. הם יעילים. וכל ביקור באספיר/גתוס/רסטה וכו' והתבוננות איך עובדים שם, מוכיח את זה מחדש. הם יעילים, לכן הם לא רק שורדים אלא אפילו פורחים.
ומי מהם שעובד מול לקוחות מוסדיים גדולים בכלל פורח. ועכשיו עם הנוהל החדש הזה, יפרחו עוד יותר. הרבה יותר. מלמעלה דאגו להם לפרנסה ואין לי דרך אחרת להגדיר את זה.
אתם ועוד רבים אחרים שהלכו באותה דרך בדיוק, לא הייתם יעילים מלכתחילה. עוד ברמה הרעיונית והתפיסתית. היה לכם אומץ וחזון, אבל זה לא התאים למציאות הישראלית. לא מספיק להיות רתך מצויין ולהבין במערכות מתלה קאסטום לג'יפים. צריך להבין קודם כל בשיווק.
סדנאות הקאסטום בישראל הפסידו כי השוק כאן קטן מדי, לא רוצה ולא מסוגל לשלם עבור עבודה ייחודית ואיכותית. וגם כי הן לא יעילות. עובדות לאט מדי. מתמחרות נמוך מדי. יש חריגים כמו למשל שוק האבזרים והשיפורים הפורח לרנגלר JK אבל זה יוצא מין הכלל.
-
דרור,
כרגיל דברי חוכמה.
בשנים האחרונות עם קיטון מספר העוסקים בתחביב ה 4X4 אני יכול להבין שהפרנסה של הסדנאות נהייתה קשה יותר.
באם מישהו מבעלי עניין היה מעורב בתקנה המטופשת הזו, לדעתי כן, הם רק יגרמו לעצמם נזק בטווח הארוך, אנו אנשים מתוחכמים ומוצאים דרכים לעקוף מגבלות תקינה רעות ומרושעות, בדיוק כמו שאנו חוסכים אלפי שקלים בתחזוקת ה"המותג" על ידי עקיפת גזלנים ורשעים מהיבואן עד לספקי חלקי חילוף שמוכרים זבל במחיר מופקע.
העולם היום פתוח, המידע זמין והמסחר חופשי, תקנה כזו או אחרת יכולה להשפיע בזמן קצר, בטווח ארוך הצרכן המתוחכם הוא המלך.
(מספיק לראות מה קורה בהרבה ענפים היום שנעלמים בגלל מסחר ברשת)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה חייב להודות שיש טעם רע עם הכפפת הנוהל רק למעבדה אחד. פרטית. גרמנית.
לא מעבדה אחת, לא פרטית, ולא גרמנית. חוץ מזה הכל נכון :rolleyes:
המעבדות שעוסקות בתקינה של ערכות ההגבהה על פי הנוהל החדש הן מעבדות רכב מוסמכות ישראליות. מכון התקנים, מעבדת הרכב הוותיקה בטכניון, ומעבדת רכב חדשה יחסית באוניברסיטת אריאל.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
נמרוד, אם אני מבין נכון אז הנוהל שעובר דרך מעבדות השראליות הוא הרבה יותר מסובך וספק אם מישהו מהיצרנים יעבור דרכו כמו שגם לא סביר שיאשרו ספייסרים.
אתה חושב שהמעבדה הישראלית זה נוהל סביר ועביר?
האמת-
הייתי שמח להבין ולנתח את החלק הזה של הנוהל.
זה החלק היותר מעניין ונעלם מבחינתי
-
כן, נוהל סביר ועביר. עובדה, יצרנים כבר עברו דרכו. אספיר למשל הוא יצרן על פי הנוהל. לא יבואן. הערכות שהם אישרו הם עשו בתור יצרן (שילוב שהם מגדירים של בולמי בילשטיין וקפיצי פדרס). אחרים כנ"ל.
-
מה אומר iso 3881-1?
לא הצלחתי למצוא אותו חינם והוא מגלם בעיני נעלם גדול
מה שאספיר מתקינים זה לא מוצרים שנסמכים על TUV בלבד?
-
-
אספיר הם יצרן לצורך העניין שמרכיב ערכות הגבהה בעצמו. אאוטבק כנ"ל. וירטהיים כנ"ל. אולי אולדמן מאושר בתור ערכות שלמות מיובאות. לא יודע. זה לא משנה הרבה לנו כצרכן הסופי.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
רוצים על זה כסף גם.
יש לך את הנוהל עצמו?
אתה סגור על זה שמישהו ביצע את הבדיקה הזו בארץ?
שווה שיחה עם דני הג׳ינג׳י או עם יואב מהנפלד.
אני בהרגשה שזו משוכה בלתי עבירה. במיוחד לרכבים ישנים כשלי.
אשמח להתבדות
-
כן, ביצעו ומבצעים בארץ. שום דבר חדש. אנחנו לא מדינת עולם שלישי, אתה יודע.
-
נתון מעניין וחשוב.
אדבר עם דני בשבוע הבא על מנת ללמוד מה אפשר להפיק מזה.
-
מה יש לך להפיק מזה?!
יש כבר חמישה יצרנים/יבואנים שאני מכיר שכבר אישרו או בתהליכי אישור של ערכות לכלי רכב פופלריים. אישורי 2303 ברשיון ראשונים כבר הופקו כמו שקראת פה בפורום.
זהו. זה עובדה. בסוף אפילו דרור ואילן יפנימו שמזג האויר השתנה... ושזה בדיוק כמו מזג האויר. להתלונן לא יעזור. להתלבש חם, להצטייד במטריה... מועיל יותר מאשר לעמוד בתחתונים בגשם ולבכות.
-
אני הבנתי שמה שאושר זה קיטים שהיה להם אישור מוקדם של tuv.
זה מה שהבנתי משיחה עם איתי מהמתלם.
הבגץ הוא בגין זה שהם מרגישים מקופחים עם הקיטים האמריקאים לעומת אלו שיש להם tuv
הם רוצים שיכירו גם בתקנים אמריקאים/ אוסטרליים ואחרים.
יואב, אם אתה קורא נשמח לקצת מידע.
באופן אישי מעניין אותי אם יהיה להם אישור לרכבים כמו שלי וכמה זה צפוי לעלות.
-
אם יש הצדקה כלכלית לאשר קיט עבור ג'יפ ZJ, מישהו יעשה את זה. אינטרס שלך לברר ולבדוק.
הייתי מתחיל דווקא מהנפלד. יש או היו לאולדמן קיטים לג'יפ שלך בוודאות.
-
רשמים שלי מניסיון לעשות טסט לג'יפ, CJ7 שנת 82.
מכון שאני עושה אצלו כבר מעל 10 שנים טסט, לרכבים של החברה שאני עובד בה כקצב"ת ולג'יפ ולאופנועים שלי, לא היה מוכן להכניס את הג'יפ לטסט בלי שיהיה כתוב ברישיון על ההגבהה.
לא מעניין אותו הגובה והוא גם לא יודע איך למדוד אותו, ככה שזה לא משנה אם אני גם יוריד את הגובה.
השנה חסד שאתם חושבים שיש לנו עד מרץ 2018, כנראה שזה כל מכון והפירוש שלו של התקנה.
לטענתם, השנה חסד רשומה בתקנה של ההגבהה עד 2" ולכן היא תופסת רק לרכבים שהוגבהו עד 2".
לשאלתי מה אני צריך לעשות כדי לאשר, לאור זה שעדיין לא קבעו תקנה או מי בודק את כל מה שמעל 2", התשובה היא תפנה למשרד התחבורה לאגף הרכב ושירותי תחזוקה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה יש לך להפיק מזה?!
יש כבר חמישה יצרנים/יבואנים שאני מכיר שכבר אישרו או בתהליכי אישור של ערכות לכלי רכב פופלריים. אישורי 2303 ברשיון ראשונים כבר הופקו כמו שקראת פה בפורום.
זהו. זה עובדה. בסוף אפילו דרור ואילן יפנימו שמזג האויר השתנה... ושזה בדיוק כמו מזג האויר. להתלונן לא יעזור. להתלבש חם, להצטייד במטריה... מועיל יותר מאשר לעמוד בתחתונים בגשם ולבכות.
אתה חרטטן עם דיפלומה.
אם אתה רוצה להקביל את זה למזג ההאויר, אז כמו מזג האויר רק בלי תחזית.
אתה לא יודע מה יהיה מחר ו/או אפילו בעוד שעה. לקחת סוודר? ואולי קרם הגנה?... רגע, לקרם הגנה יש TUV?... ירשו לי להיכנס לחוף היום כשאני מרוח בקרם הזה?... ואם הוא לא תקני, המציל יוציא אותי מהמים בכוח?..... האם יאלצו אותי לא ללבוש מכנסיים מסוימים כי האורך שלהם לא תקני ואין להם TUV?................... ואם פתאום יירד גשם, מותר להשתמש באיזה מטריה שארצה?... או רק בזו עם ה-TUV שעולה פי שלוש ושעברה בדיקות במעבדה מוסמכת עם ממטרות תקניות, שרק יבואן מסוים מוכר, כי הוא היחיד שמאושר למכור מטריות למשרדי הממשלה?....
אלה ההקבלות שלך.
כן, מה יקרה עם כלי רכב "לא פופולריים"?.... לא כולם נוסעים בלנדקרוזר, פג'רו, ג'ימני או כל רכב אחר שנמכר במערב-אירופה ולכן יש לו קיטים זמינים עם TUV.
כאן ישראל. לא גרמניה. יש כאן לא מעט דגמי רכב שנדירים או לא קיימים במערב אירופה ושאין להם קיטים עם TUV. זו עובדה שעשרות אלפי רכבים על קיטים ללא TUV של יצרנים ותיקים ומוכרים, תוצרת ארה"ב, אוסטרליה וישראל, נכון לרגע זה נוסעים על זמן שאול ובלי פתרון. הם לא יוכלו להיכנס לטסט החל מה-1 למרץ 2018 ואפילו רכבים סטנדרטיים יידרשו להציג חותמת "מוגבה" כדי שהמכונים יסכימו לקבל אותם.
ואתה מדושן עונג שמעבדת הטכניון מעורבת בזה ושאנחנו לא מדינת עולם שלישי. נכון. היינו מתים להיות עולם שלישי - מצד אחד יש כאן מעבדות רכב ותקנים ונהלים חוכמולוגיים וחוקים מגבילים על כל צעד ושעל סטייל-מערב-אירופה. מצד שני הבירוקרטיה, הבלגן, הבורות, הזלזול והרשעות לשמה של משרד התחבורע, בנוסח מצרים, בנגלה-דש, אנגולה... עולם שלישי אנחנו?.... זיבי. אולי פעם נהיה, אם נתאמץ ונשתדל להשתפר. בינתיים כאן עולם שמיני.
והנה.
פתאום בועז שלנו מודאג. מה יהיה על ה-ZJ המוגבה שלו.
תתכונן ידידי. אני מקווה ששמרת בצד את סט המתלים המקורי. אתה תשנמך את האוטו לגובה דשא כמו שהוא נולד, וגם אז תידרש לאישור 2303. בלי זה לא יסכימו להכניס אותך לטסט וניידות התחבורע יצודו אותך על כל צעד ושעל.
אז לא לקרוא לזה ג'יפוקליפסה? סבבה. נקרא לזה פסטיבל שירי משוררים.
מי מבין עורכי הדין כאן סבור שלא נותר לנו אלא להתאגד לעמותה או משהו דומה ולפנות לסעד משפטי כנגד המדינה כדי לצאת מהתסבוכת הזו?
-
ואז כולם יקנו דאסטר ;))))
או קשקאיי ...
כתבה מפגרת :
http://m.auto.co.il/index.html#/articles/34567
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
או פורסטר. או לנדקרוזר, או כל רכב חדש אחר. בדגש על חדש מהניילון.
גם זה חלק מהתוכנית הגדולה, שבסיומה המדינה עושה מיליארדים ממיסים, והאזרחים מרוששים.
-
נכון שעד עכשיו הבלאגן חגג.
כדיברך "כאן ישראל. לא גרמניה. יש כאן לא מעט דגמי רכב שנדירים או לא קיימים במערב אירופה ושאין להם קיטים עם TUV. זו עובדה שעשרות אלפי רכבים על קיטים ללא TUV של יצרנים ותיקים ומוכרים, תוצרת ארה"ב, אוסטרליה וישראל, נכון לרגע זה נוסעים על זמן שאול ובלי פתרון. "
וזה בדיוק מה שמנסים לפתור , זה ניקרא יישור קו .
בדרך כלל שמיישרים קו , תמיד יש כאלו שניפגעים ברוב המיקרים אלו מקרה קצה .
העשרות אלפי רכבים עם קיטים ללא TUV באמצעות מזומנים יפתרו את הבעיה יבדקו \ יחליפו במידה ונידרש \ ולבסוף יקבלו את האישור . (נכון לא נעים .. אבל גם שהולך מנוע זה לא נעים ) .
ורק קומץ לא יודע אלף או אלפיים או חמש מאות כלי רכב שהתקינה לא מכסה מהמון סיבות , חוסר הבנה של המאטריה , הרצון להתעסק במיקרי קצה , הרצון להוריד את הרכבים היותר ישנים מהכביש .
ולא משנה באילו מילים אתה תשתמש להגדיר את הבעסה .
מה שדורון מנסה להגיד לך בדרכו (היפה לטעמי) " זה ... אח שלי תתכונן ותמודד כי כניראה אין מנוס" .
ראה את המציאות של moriseven .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moriseven
רשמים שלי מניסיון לעשות טסט לג'יפ, CJ7 שנת 82.
מכון שאני עושה אצלו כבר מעל 10 שנים טסט, לרכבים של החברה שאני עובד בה כקצב"ת ולג'יפ ולאופנועים שלי, לא היה מוכן להכניס את הג'יפ לטסט בלי שיהיה כתוב ברישיון על ההגבהה.
לא מעניין אותו הגובה והוא גם לא יודע איך למדוד אותו, ככה שזה לא משנה אם אני גם יוריד את הגובה.
השנה חסד שאתם חושבים שיש לנו עד מרץ 2018, כנראה שזה כל מכון והפירוש שלו של התקנה.
לטענתם, השנה חסד רשומה בתקנה של ההגבהה עד 2" ולכן היא תופסת רק לרכבים שהוגבהו עד 2".
לשאלתי מה אני צריך לעשות כדי לאשר, לאור זה שעדיין לא קבעו תקנה או מי בודק את כל מה שמעל 2", התשובה היא תפנה למשרד התחבורה לאגף הרכב ושירותי תחזוקה.
אז מה ניסגר בסוף ? הרכב לא עולה על הכביש כי אין לו טסט ?
-
היום נסעתי בנצרת ויפיע , זה לא להאמין כמה גיפים מוגבהים יש שם .
אפילו ראיתי גראנד שירוקי עם הגבהה של D9, רכבי שארבעת הגלגלים שלהם יוצאים ממבנה הרכב , צמיגים בגדלים שבוודאות לא על הרשיון .
מעניין אותי איך החברה במיגזר מתכוונים להתמודד עם התקינה .
-
ציטוט:
פתאום בועז שלנו מודאג. מה יהיה על ה-ZJ המוגבה שלו.
תתכונן ידידי. אני מקווה ששמרת בצד את סט המתלים המקורי. אתה תשנמך את האוטו לגובה דשא כמו שהוא נולד, וגם אז תידרש לאישור 2303. בלי זה לא יסכימו להכניס אותך לטסט וניידות התחבורע יצודו אותך על כל צעד ושעל.
כל מילה בסלע, זה גם מה שהבנתי מבעל המכון, גם אם אני אשנמך את הג'יפ עדיין אני אצטרך את האישור ברישיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
[/COLOR][/FONT][/COLOR][/RIGHT]
אז מה ניסגר בסוף ? הרכב לא עולה על הכביש כי אין לו טסט ?
בנתיים כנראה שזה המצב, הג'יפ נכנס לאחסנה עד שיימצא פתרון.
-
מוריס, בתור התחלה אני ממליץ לך לנשום עמוק ולקרוא את הנוהל כמה פעמים עד שתבין אותו היטב.
אתה מדקלם דיקלומים של אחרים שדרך קבע רואים תמיד שחור.
אל תדאג לא. הרכב שלי עבר ויעבור טסט.
אני שוקל ולא בטוח שאיישם הגבהה בעתיד.
לגבי האוטו שלך - במילים גסות, המכון צודק כנראה.
רכב שנראה מוגזם מעל 50 ממ אין לו גרייס של שנה.
אז אם נרשמת במכון אז נכנסת בעיניים עצומות לרווחה לגוב האריות.
את הפתרונות לצאת מהתסבוכת תעשה תחת הראדר.
אני מניח שעד שהגלים ירגעו המפלצות יצטרכו להעזר בקשרים
-
WOW ליבי ליבי אליך וכל החברה שנימצאים באותה הסירה .
-
אל תדאג.
אף פעם הטסטים של אלו לא היו קלים.
הם יסתדרו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מוריס, בתור התחלה אני ממליץ לך לנשום עמוק ולקרוא את הנוהל כמה פעמים עד שתבין אותו היטב.
אתה מדקלם דיקלומים של אחרים שדרך קבע רואים תמיד שחור.
אל תדאג לא. הרכב שלי עבר ויעבור טסט.
אני שוקל ולא בטוח שאיישם הגבהה בעתיד.
לגבי האוטו שלך - במילים גסות, המכון צודק כנראה.
רכב שנראה מוגזם מעל 50 ממ אין לו גרייס של שנה.
אז אם נרשמת במכון אז נכנסת בעיניים עצומות לרווחה לגוב האריות.
את הפתרונות לצאת מהתסבוכת תעשה תחת הראדר.
אני מניח שעד שהגלים ירגעו המפלצות יצטרכו להעזר בקשרים
אתה כנראה לא הבנת מה הם אומרים, שזה לא משנה להם מוגזם או לא. גם אם אני אראה להם נמוך הם לא יעבירו אותי בלי שיהיה רשום ברישיון. (וזה אחד המכונים שהיו קלילים עם הג'יפים)
ודרך אגב, הם היו הכי בסדר איתי, הם לא קיבלו אותי ואז זימברו אותי. הם ביקשו שאחנה בצד, הראו לי את התקנה והסבירו לי את המצב מבחינתם.
-
אם היית טורח לקרוא את הנוהל היית מראה להם איפה הם טועים וכנראה עובר.
כנראה גם אתה וגם הם לא למדתם את הנוהל.
מציע לך שוב ללמוד אותו ולחזור לדבר איתם, במיוחד כשיש לך יחסי עבודה שוטפים איתם.
זה לא רציני
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
מעניין אותי איך החברה במיגזר מתכוונים להתמודד עם התקינה .
אני מת על הנאיביות הזו.
אתה גם בטח מאמין בשלום, מה?