-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
לא זו הנקודה
הנקודה היא שמה שנראה לא אפשרי עכשיו יכול להפוך למציאות מהר מכפי שנדמה לך
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
אני הולך לקנות בזוקה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
https://youtu.be/Kg1TLvYyG6Q
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
טסלה תפצה נהגים לאחר שעדכון תוכנה פגע במכוון בביצועים של המכוניות - https://www.geektime.co.il/tesla-cau...-pay-millions/
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
אשכרה כמו אפל.
מפלס שתן שעולה ועולה ומציף את המוח
-
-
מעניין.. תרשה לי לצטט לטובת העצלנים:
"טיוטת התקנות של קבוצה זאת, שפורמה באוקטובר שעבר, "עשתה חושך בעיניים" ליצרניות הרכב, מפני שבנוסף למהלכים הרגילים של הפחתת כמויות הפליטות היא מטפלת בלא מעט חורים שקיימים בתקינות הזיהום הנוכחיות. כך, למשל, CLOVE דורשת שמנועי בעירה פנימית יעמדו ברמה מרבית של פליטות גם במצבי קיצון כמו התנעת מנועים קרים או מנועים שנמצאים במאמץ רב במיוחד (תאוצות חזקות או טיפוס תלול עם רכב עמוס). אם לא די בכך – דרישה מקורית חדשה לתקנות אירו 7 היא התקנה של מכשירי ניטור קבועים ברכב אשר ינטרו את פליטות המזהמים לא רק במועד רישוי שנתי כלשהו אלא לכל אורך חייב הרכב ולפחות עד 150,000 קילומטרים."
-
מהכתבה הזו אפשר להבין בצורה די ברורה שכל הפראנויות של דרור על רגולציה שתכריח אותנו לעבור לחשמלי כנראה נכונות והמעבר יהיה לא כי החשמלי טוב כמו או יותר מהפנימית אלא כי כך יחליט הרגולטור העולמי.
-
אלה לא פראנויות.
זו תפיסת העולם שלי.
אני לא נגד רכב חשמלי, או הנעה במימן או נגד קרוסאוברים או נגד גיר אוטומטי או נגד צבע לבן.
לחץ חברתי ומוסכמות ו"כולם חושבים ועושים ככה, אז כנראה שזה טוב", עובדים עלי הפוך.
למה? ככה.
אני בעיקר נגד לעשות משהו רק כי מישהו אחר החליט מה טוב בשבילי. לדעתו בלבד ומהאינטרסים שלו בלבד.
לכן אני נגד רגולציות ורגולטורים, נגד פוליטיקאים מכל צבע וכיוון פוליטי שהוא, נגד איסורים, נגד שלטון, לא סובל קצינים חולי סג"מת והכי לא סובל בעלי סמכויות תאבי שלטון, כוח, כסף, כבוד ושליטה - כי מהר מאוד השתן עולה להם למוח. ראו את מקרה ח"כ מיקי זוהר - סוג של עכבר ששאג.
אסור באופן כללי ועקרוני להאמין לרגולטורים, כי הם מושחתים ובעלי אינטרסים.
בכלל אסור להאמין לאף אחד שמדבר מטעם צבא או מטעם מדינה או מטעם אחת מרשויותיה. כי זה בנאדם שלא רואה אתכם ולא סופר אתכם, אינטרסנט שמשקר כברירת מחדל ואני לא מאמין לו גם אם יגיד לי רק מה השעה.
זה מה שאני חושב באמת ובתמים. יש שיקראו לזה אנרכיסט.
אני לא מזיק לאף אחד. אני פשוט רק רוצה להיות חופשי ושיניחו לי.
בעניין הרכב החשמלי - מה שקורה עכשיו בעולם זו ריצת אמוק לא שפויה. הנסתר רב על הגלוי. העסק עוד רחוק מלהיות אפוי. כמויות הבלופים, השקרים, ההונאות, עולה בהרבה על האמת. עוד יהיו הרבה סקנדלים סביב זה, ברמה ששערוריית ה"דיזלגייט" של VW תיראה כמו סיפור לילדים לפני השינה.
יש אנשים מכורים לטכנולוגיה שממש מרטיט להם רכב חשמלי, ברמת ריגוש כמעט אירוטי. כמו שמרטיט להם הדור הבא של טמבלפון סלולרי וירטיט להם רכב אוטונומי על מלא. למה? כי זה "חדשני" והם כאמור - מכורים לטכנולוגיה. זה לגיטימי. אני מניח שכשייצא דור חדש של רובוטים דמויי אדם שיודעים לעשות סקס, הם בכלל יעופו גם על זה וגם יטרחו להסביר למה זה כל כך עדיף על הסידור המסורתי הקודם, של בת זוג חיה ונושמת, נורמלית כזאת, עם רצונות ורגשות ומצבי רוח וכאבי ראש וכאבי גב שלא תמיד בא לה.
אבל מאלה שלא מכורים לכל דבר חדש רק כי הוא חדש ולא נופלים מהכסא כי טסלה מאיצה למאה ב-3.3 שניות ומופעלת באפליקציה שעושה פלוצים - רבים מאוד לא יעברו לרכב כזה סתם ככה מיזמתם, אלא כי לא תהיה להם ברירה. כי יכריחו אותם. בטוב (כמו בסקנדינביה) או ברע (כמו שיהיה בישראל, כי ככה עובדת מדינת ישראל).
אני כאמור לא נגד רכב חשמלי או נגד ריקודי-עם או נגד טוסט-נקניק או כל דבר אחר - אני יכול להיות בעד כל דבר, אבל רק מרצון. שלא יכריחו אותי. כי ברגע שמכריחים, זה מבחינתי פסול ומוקצה. כזה אני.
-
דרור, אתה גם נגד לנהוג ברכב בצד הימני של הכביש (או השמאלי במדינות הרלוונטיות) ?
ומה לגבי החוקים הנוגעים לעישון ?
איפה עובר הגבול בין ארגון חברתי רצוי לבין כל מה שמוקצה בעיניך ?
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מצד אחד מדברים על ארגון חברתי טוב יותר , וזה נהדר כל עוד זה לא בכפיה.
מצד שני, אני חי בעמי , מוציא את הראש בחמש בבוקר מהחלון ושומע את צעקות המואזין מהעיר הידועה לשימצה , 400 מטר ממני. כל לילה פורצים פה באזור לבית אחר ואני חושב לעצמי שאם רוב סכום עלות הרכב המשומש טמון בסוללה שלו , כמה יעלה ביטוח מקיף לרכב שכזה ? כי מכת הגניבות בוא תבוא- בתוך עמי אני חי- אירגון חברתי טוב יותר צריך לבוא מהשורש , לצערי אנחנו לא שם, הדרך עוד ארוכה.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מה אתה מתחונן?
בכל הארץ הדרעק הזה צועק בארבע. קיבלת עוד שעה בלילה חינם ואתה מתלונן?
ביטוח תעשה אצל המואזין. דמי חסות זה הביטוח המשתלם בשכונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
דרור, אתה גם נגד לנהוג ברכב בצד הימני של הכביש (או השמאלי במדינות הרלוונטיות) ?
ומה לגבי החוקים הנוגעים לעישון ?
איפה עובר הגבול בין ארגון חברתי רצוי לבין כל מה שמוקצה בעיניך ?
אני מאוד בעד לנהוג בצד הנכון, אבל לפעמים נדמה לי שחוץ ממני כנראה שאף אחד לא נוסע בצד ימין.
וככל שהן יותר זקנות ויותר איטיות (וכמעט תמיד בפיקנטו, אקסנט, קורולה ופריוס) כך הן כל הזמן באמצע או בצד שמאל - זו עבירת תנועה חמורה ביותר אבל אף שוטר לא מנסה לאכוף אותה. ולמה זה בלשון נקבה?.... סתם כי זה הבון-טון עכשיו - יש לנו שרת תחבורע חדשה, להזכיר.... ולפעמים אלה גם זכרים.
אני כבר מזמן הפסקתי להתעצבן מהם. כי ככה זה כאן. כשאני סוגר מרחק במהירות על אחד מדגמי המכוניות הנ"ל שמזדחלים 80 קמ"ש בנתיב האמצעי של כביש 6, אני כבר יודע שהכל - אבל הכל - עלול לקרות, אני יודע במה אפגוש ויודע עם מה אצטרך להתמודד. אני כבר לא מופתע מכלום, לא ממהר לשום מקום ולכן גם לא מתעצבן.
אבל נכון שתתפוצץ אם יכריחו אותך ללבוש תלבושת אחידה כמו בימי ביה"ס היסודי?.... או יקבעו לך מה לאכול?...... אז להחליט בשבילי באיזה אוטו אני אסע ואיזה מקור אנרגיה יהיה לו, זה לא פחות מרתיח אותי מלהכריח אותי ללבוש חולצת בי"ס תכולה מדקרון או לשמור על כשרות.
החוקים נגד עישון?.... מעלים לי את הסעיף כבר מזמן.
מצד שני זה לא באמת מפריע לי שאסור לעשן במקום ציבורי סגור וצריך לצאת לעשן את הסיגריה בחוץ.
מצד שלישי, זה מעודד את מתנגדי העישון לדרוש יותר ויותר. חלק מהקרציות במגדל של אמא שלי כבר מתלוננים על מי שמעשן במרפסת... הם מייללים שזה "מסריח", למרות שהם מתגוררים בקומה 18 והמעשן נמצא במרפסת של קומה 10..... אבל הזבל שנשפך להם מהפה והמקלדת יותר מסריח מהסיגריה הקזחסטאנית הכי נחותה. שלא לדבר על בנאדם שנכנס למעלית ומיד אתה מבין שהוא לא משתמש בדיאודורנט - וזה מסריח הרבה יותר ממעשן כבד.... מה שאני אומר זה שתעזבו כבר זה את זה במנוחה. שחררו. מי שרוצה לעשן - שיעשן. מי שלא בא לו לרסס דיאודורנט בשחי שלו פעם ביום, שלא ירסס. ומי שבא לו לנסוע באוטו חשמלי, שייסע במה שהוא רוצה. תפסיקו לנסות להכריח אחרים להתיישר לפי האמונות שלכם. כל אמונה. שחררו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מאוד בעד לנהוג בצד הנכון, אבל לפעמים נדמה לי שחוץ ממני כנראה שאף אחד לא נוסע בצד ימין.
הכוונה היתה לכיוון הנסיעה, לא לבחירת הנתיב מתוך מספר נתיבים לאותו הכיוון.
ברור לך איזה אסון זה היה אם לה היו כיוונים ברורים ומוסכמים ומוסדרים ע"פ חוק.
גם ברור לך, אפילו כמעשן, שמגיעה לי הזכות לנשום אוויר נקי בצורה סבירה.
מה זה סבירה ? זה מחזיר אותנו לשאלה ששאלתי אותך קודם - איפה צריך לעבור הגבול ?
-
ואגב עישון, כמישהו שסובל מאוד כשמעשנים לידו, והתחילו לצאת החוקים של העישון, והחברה הגדולה שבה עבדתי התחילה ליישם "פתרונות" הזויים כמו פינות עישון סגורות שנראו והרגישו כמו כלובים, אני נלחמתי על זכותם של המעשנים לפתרון הולם עבורם לא פחות מזה שנלחמתי שפינות העישון לא יזלגו לחלל המשותף.
הפתרון שנמצא, אגב, היה חלוקה של גג הבניין לאזורי עישון ואזורים נקיים תוך התחשבות בכיוון הרוח הנפוץ במקום, ואזור העישון היה מקורה ומותאם גם לימי קיץ חמים וגם לימים גשומים.
-
אבירי "הזכות לנשום אויר נקי", רודפים את המעשנים גם לפינות נידחות על גגות, מאחורי חדרי מעלית ובינות לסככות בחצרות אחוריות כדי שיוכלו לריב ולהתקוטט איתם. מזכיר קצת את הטבעונים המיליטנטיים ואת החרדים..... כמה אנרגיה וזמן הם משקיעים בזה.
יותר משבני אדם רוצים לנשום אויר נקי/לנהוג בבטחה בכביש/לשמור על כדור הארץ, הם בעיקר רוצים לשלוט זה בזה, להטיל סנקציו תזה על זה ולהכתיב זה לזה מה לעשות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבירי "הזכות לנשום אויר נקי", רודפים את המעשנים גם לפינות נידחות על גגות, מאחורי חדרי מעלית ובינות לסככות בחצרות אחוריות כדי שיוכלו לריב ולהתקוטט איתם. מזכיר קצת את הטבעונים המיליטנטיים ואת החרדים..... כמה אנרגיה וזמן הם משקיעים בזה.
יותר משבני אדם רוצים לנשום אויר נקי/לנהוג בבטחה בכביש/לשמור על כדור הארץ, הם בעיקר רוצים לשלוט זה בזה, להטיל סנקציו תזה על זה ולהכתיב זה לזה מה לעשות.
פה אתה טיפה טועה. ובגדול.
אין לך מושג כמה זה נורא להיות בתוך ענן סיגריות. מעבר לריח הנורא. הבלתי נסבל לחלוטין. זה עושה לי כאב ראש שנשאר הרבה אחרי שהסגריה נגמרה.
אם הסביבה לא מאווררת ויש הרבה עשן סיגריות זה הופך לבחילה נוראית.
יש הרבה דברים שאני יכול לסבול. אבל לא מסוגל פיסית לנשום את זה לשניה אחת.
מעדיף כדור בראש.
זה פחות לרדוף אחריך. יותר כמו להציל את עצמי.
כנראה שאתה לא יכול להבין כמה זה נורא עבורי .. ( לא אתה אישית / הסגריות …)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
יכול להבין. אפילו כמעשן. לפעמים יש תקופות שאני פשוט לא מסוגל לעמוד בתוך ענן עשן של אחרים.
או לעמוד במעלית או באוטובוס ליד חרדי שלובש מעיל ארוך וכבד בקיץ וכולו מיוזע ומסריח מבית שחי שמעולם לא פגש דיאודורנט...
או
או
או
יש הרבה דברים שפשוט אי אפשר לסבול. ריח של זיעה/רפת/לול/עשן מסריח כזה או עשן מצחין אחר.
עשן סיגריות לא יכולים לסבול, אבל את העשן של המפעלים במפרץ חיפה דווקא כן, או את האויר המסריח של דיזנגוף פינת פרישמן בת"א בוודאי....
הבת שלי בת 22 והיא טבעונית. עוד אחד מהשגעונות של גיל העשרה ותנועת הנוער. היתה תקופה שהיא היתה מאוד מיליטנטית, לא יכלה לסבול את המראה של מישהו שיושב ומתענג על סטייק עסיסי. היו הרבה ויכוחים. כמעט מריבות. היום זה קצת נרגע - עדיין טבעונית, הרבה פחות מיליטנטית, הפנימה שזכותו של כל אחד לאכול מה שהוא רוצה.
יש הרבה דברים שגם אני פשוט לא יכול לסבול: פוליטיקאים, כדורגל, מוסיקה מזרחית, פקקי תנועה, החיים בגוש דן, משטרת ישראל, משרד התחבורע... ובטח יש עוד כמה....
אבל אני אומר - כל מה שאתה לא יכול לסבול, יש אחרים שאולי מקבלים, אולי אוהבים ואולי אפילו נהנים. מי אתה שתאסור עליהם?.... כל מי "שלא יכול לסבול" משהו, שיסובב ת'ראש!... היום אתה אוסר עלי לעשן, מחר תאסור עלי לנסוע בג'יפ ומחרתיים תאסור עלי לאכול המבורגר. כי ברגע שמתחילים עם מסעות-הצלב ולהכריח/לאלץ אוכלוסיות לעשות ככה או לעשות אחרת, הם איבדו אותי.
-
, לא אוסר עליך לעשן אבל אני אמנע מלהיות בקרבת ך... בגלל זה.
גם הבת שלי טבעונית / צמחונית.. תלוי מתי
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
-
אז אל תהיה בקרבתי כשאני מחזיק סיגריה. דבר איתי במפגש ג'יפולוג ממרחק בטחון....
אבל לשבת מסביב למדורה ולנשום את העשן של משטחי עץ ספוגי כימיקלים אתה כן מסכים. מצחיקול אתה, בחיי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אז אל תהיה בקרבתי כשאני מחזיק סיגריה. דבר איתי במפגש ג'יפולוג ממרחק בטחון....
אבל לשבת מסביב למדורה ולנשום את העשן של משטחי עץ ספוגי כימיקלים אתה כן מסכים. מצחיקול אתה, בחיי.
פה הבעיה.. בדיוק
העשן של משטחי המדורה מסריח אבל לא גורם לי לתופעות ששיחק אחד של עשן סיגריות גורם לי ..
וה מה שאמרתי שאתה לא מבין. זה לא נשלט. זה הפרעה פיזית.
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
-
נראה לי שיש מילה בעברית לזה, זה נקרא ״התחשבות״.
תעשה מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ואיפה שאתה רוצה, רק ברגע שיש אנשים סביבך, תשתדל להתחשב.
זה נכון לגבי נהיגה במהירות על - בכיף, כל עוד אתה לא מסכן אחרים.
זה נכון לגבי נהיגה בשטח - תתחשב בטבע,בחקלאים בבע״ח...
זה נכון גם באוטובוס ובמעלית - אל תרים ידיים אם לא דאגת לטפל בריח מראש
זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו
תתחשבו !
-
בדיוק.
לא צריך לאסור. כן צריך להתחשב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בדיוק.
לא צריך לאסור. כן צריך להתחשב.
נכון! במדינת ישראל, להתחשב...
מה לעשות, אנחנו לא מאוד חזקים במימוש הפועל הזה ח.ש.ב.
דווקא לגבי עישון החוקים הם די דראקונים ברוב העולם המערבי, אצלנו די סלחנים יחסית.
דוגמא להתחשבות מהתגובה למעלה "זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו"
זה לא התחשבות!!
בכל מקום מתורבת בעולם, לא קיים דבר כזה קריוקי ששומעים ברדיוס של מאות מטרים, בקמפינג בארה"ב אתה לא שומע מוזיקה נקודה. מרגע שמחשיך אתה שומע אם מישהו משהק במקרה במרחק 200 מטר.
רק שבתרבות הנהורה שלנו פה, להפריע לשכונה שלמה עד 11 בלילה, ולהוריד את הווליום רק אז נחשב מתחשב, אז שהו שלא!
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
נכון! במדינת ישראל, להתחשב...
מה לעשות, אנחנו לא מאוד חזקים במימוש הפועל הזה ח.ש.ב.
דווקא לגבי עישון החוקים הם די דראקונים ברוב העולם המערבי, אצלנו די סלחנים יחסית.
דוגמא להתחשבות מהתגובה למעלה "זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו"
זה לא התחשבות!!
בכל מקום מתורבת בעולם, לא קיים דבר כזה קריוקי ששומעים ברדיוס של מאות מטרים, בקמפינג בארה"ב אתה לא שומע מוזיקה נקודה. מרגע שמחשיך אתה שומע אם מישהו משהק במקרה במרחק 200 מטר.
רק שבתרבות הנהורה שלנו פה, להפריע לשכונה שלמה עד 11 בלילה, ולהוריד את הווליום רק אז נחשב מתחשב, אז שהו שלא!
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.
אני עברתי עיר בגלל חארות כאלה
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
-
אני רק שאלה ... שמתי לב שבכל הרכבים החשמליים אין גריל. בהנחה שחזית הרכב חשופה לרוח ויש שם כמה גנרטורים לטעינה המונעים ברוח שנוצרת מתנועת הרכב, זה לא היה מסייע בהארכת טווח הנסיעה? אני מבין שאין פרפטום מובילה, כלומר הפעלת גנרטור באמצעות התנועה בעצמה צורכת חשמל (כי היא מאטה את הרכב), אבל גם בצריכת דלק הממוצע נוצר מעליות וירידות. כלומר, אפשר להפעיל את גנרציית הרוח רק במישור או בירידה ואז הרכב גם היה נבלם (קצת) בדומה לגנרציית הבלימה הקיימת, זה לא היה משפר את הטעינה? הרי אפשר היה לעשות תריס שיפתח ויסגר על ידי המחשב בהתאם לשיפוע הרכב, יחס טעינה-פריקה ושיקולים אחרים. אני מניח שהמהנדסים חשבו על ההיבט הזה ובכל זאת זה נראה לי לא זניח.
ֿ
אני רק שאלה (2) ... האם סיבוב הצמיגים ברכב (הם ממילא מסתובבים, אחרת הרכב לא ינוע) לא יכול לייצר חשמל? בהשראה יש איבוד אנרגיה, אבל היא אינה גורעת מאנרגיית ההנעה משום שאין חיכוך עם הגנרטור (ברור לי שהסלילים תורמים למשקל הרכב). חוסך את שאלה שלוש ביחס לחום הצמיג כתוצאה מתנועת הרכב.
הסקרן.
-
יש רגנרציה בבלימה.
לדעתי כל השאר יפריעו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
תתקשר למשטרה ותקבל את התשובה: זה על פי חוק.
בכל ערב מותר להרעיש עד 23:00
ביום שישי מותר להרעיש עד 24:00
אלה החוקים.
מי שמתחשב לא מרעיש בכלל. מי ששומר חוק מוריד ווליום בשעה היעודה. כל היתר שמים זין וזה לא בדיוק נאכף.
אבל כל מה שקשור לרכב נאכף גם נאכף. ביד קשה. כי פוטנציאל ההכנסות עצום ורב.
-
הם למדו את זה מהמואזין וזה נספג בתרבות…
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
.
בגלל שאנחנו עם שמתמחה בפולניות יתר/הלקאה עצמית רציפה, אז אולי כדאי להתבונן החוצה קצת יותר ולראות שהאוטופיה שאנחנו מייחסים למדינות אחרות הוא כשמו, אוטופיה ולא מציאות.
מנסיעותי והרבה קריאה מפורומי טיולים,
ערסים יש בכל מקום, בצבעים שונים, ואותן התלונות מופיעות בשפות שונות.
ב-expeditionportal יש שרשור ארוך על תרבות שכנים לקויה בחניוני לילה.
כאילו תורגם מהכינרת בשנים הגרועות.
נכון שזו נחמת טפשים, ורצוי לנסות שאצלנו יהיה טוב יותר, אבל קצת פרופורציות.
-
אז זה נכון, ישנם מקומות יותר גרועים משלנו. שאלה למי אתה רוצה להידמות.