-
תגובה: בלתי שביר - היילקס 4x4 ויגו 2008 ידני
אני לא יודע מה זה גונבים, ובעיקר עם כותבים "דיון" ולא "דיווח".
יש פה היילקס, שיחסית לא עובד קשה ( לעומת דימקס של פקח ברשות למשל), ששני הבעלים שלו שמרו עליו, ובכל זאת מדווח על עלויות תחזוקה לא קטנות.
( וזה עוד לפני שהגענו למחירים המופלאים של מזרקים של טויוטה:-) ).
אני חושב, שבשלב הזה, דיון על אלטרנטיבה ( למען הדורות הבאים) הוא לגיטימי לגמרי.
במקום זה, קיבלתי דיון דתי ורוחניות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
במקום זה, קיבלתי דיון דתי ורוחניות.
אם לא ידעת זיו, טויוטה שודרגה רשמית למעמד של דת.
בקרוב רשימת חגים, מועדים, צומות ותעניות.
קצת אחר כך, המכרזים לתפקידי הרב הראשי וכוהני הדת החדשה-ישנה
.יש כאן כמה מועמדים חזקים לג'וב
וכמו הלינץ' של שלשום בערב בבת ים, אוי יהיה למי שלא יתיישר לפי דעת הרוב.....
-
למען הדורות הבאים..... כל המזרקים של כל היפנים עולים בדיוק אותו דבר כי זה דנסו, אותו מזרק. אותו SCV אותו פילטר דלק אותו פילטר אויר אותו פילטר שמן.
הטנדר המסכן החליף בוקסות משולשים מקוריות בחדשות ב200 אלף ק"מ. זה לא נורא. כנ"ל בולג'וינטים. בלאי סביר בהחלט וכל מי שקונה רכב שטח שייקח בחשבון שבסביבות 200 אלף קמ ו10 שנים חלקים דינמיים מגיעים לסוף אורך החיים שלהם. ובסביבות 15 שנה כל החלקים האחרים מתחילים להיגמר.
וזה טנדר שאולי נראה שלא עבד קשה - הוא לא סחב עגלה של שני טון ולא צוות של פועלים כל יום כמו אחיו, אבל ביד הקודמת במשך שנה פחות או יותר הוא לא ראה כביש ועשה כל יום נהיגת שבילים מהירה פלוס חצייה פעמיים ביום של ערוץ נחל. וזה תחת ידיו של נהג שחושב שמודדים לו זמנים ונוהג כמו בטנק. אז מבחינת בלאי למתלים.... בואו נאמר שלא הייתי מאוד מופתע.
אם אתה מתעקש - כתבתי בהרבה מקומות שלהחזיק רכב מהטיפוס הזה (מתלים נפרדים דיזל מסילה משותפת) כרכב טיולים ויומיומי עולה כ20000 בשנה. קח מזה 10000 ניירות שזה כמו כולם, 3 טיפולים נגיד אלפייה כל אחד (שמנים ופילטרים עולים אותו דבר במגהזיפ ועבודה במוסך עולה אותו דבר) והנה נשאר לך עוד כמה אלפים - פעם לטיפול יסודי בפרונט, פעם לסט צמיגים ופעם לבולמים. יש רכבים שבסכום הזה תטפל יותר בתקלות ויש שיותר בבלאי. יש בעלים שיעדיפו לשים את הכסף בשיפורים ואחזקת שבר נדרשת (גרמושקות תחליפיןת ב80 שח), ויש שישקיעו באחזקה מונעת (גרמושקות מקוריות של 500 שח). בסך הכל..... אותו דבר. ומכאן אתה מבין שלי היה חשוב מאיזה אוטו אני אהנה (ויש הבדלים ענקיים) ולא כמה זה יעלה לי (אותו דבר).
אסף.
-
ועוד הערה. בתת פורום הזה - המטרה היא דיווח. חד וחלק להשוויץ ברכבים שלנו או לדווח לעולם איך החיים עם האוטו.
אסף.
-
אסף, אז אולי תשוויץ קצת?
תן לנו להינות מעוד כמה מהכשרונות שלך ופנק אותנו בתמונות של האוטו בשטח, מטייל.
מגיע לנו
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
מהכרותי הקרובה עם דיזל מודרני אחר (מודרני של לפני 15 שנה, כן?), עם מתלים נפרדים מלפנים, מסילה משותפת וכל הזה, במשך קצת יותר מ 420 אלף קילומטר ו 14 שנה, אני יכול לומר שהעלויות סבירות. יש שנים שנופלים עליך גם משולשים/בולג׳וינטים, גם מצבר, גם צמיגים ואז אתה משלם יותר, ויש אח"כ שנה רגועה של טיפולים וליטוש פנסים. אה, ושיפורים...
אצלי המספרים הם סביב 60 אגורות לקילומטר עבור דלק, וסכום דומה במוסך כל שנה.
וגם אני עדיין עם מנוע, גיר, טרנספר, סרנים, מזרקים, משאבת טורבו וניילון על סכי השמש - מקוריים.
כשיתחילו להתפגר המספרים יגדלו בהתאם.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם לא ידעת זיו, טויוטה שודרגה רשמית למעמד של דת.
בקרוב רשימת חגים, מועדים, צומות ותעניות.
קצת אחר כך, המכרזים לתפקידי הרב הראשי וכוהני הדת החדשה-ישנה
.יש כאן כמה מועמדים חזקים לג'וב
וכמו הלינץ' של שלשום בערב בבת ים, אוי יהיה למי שלא יתיישר לפי דעת הרוב.....
++1
אסף,
לא רוצים לבדוק את העובדות זה בסדר, אבל אני חושב שהעובדות טיפה שונות.
זה ממש לא חשוב מי היצרן המקורי, לגבי עלויות חלפים, יש מדיניות יבואן שמשפיעה מאוד על המחיר.
ובכלל, עם כל הרכיבים אותו הדבר, אז למה טויוטה יותר טוב?
ודרך אגב, רק לאחרונה הבנתי שהגיר של הטרופר שלי, זהה לגיר של דגמים מסוימים של צ'ירוקי...
אבל עדיין אני לא מכיר הרבה שמעיזים להחליף ומסוגלים להתגבר על הפרטים הקטנים.
ולכן, המחירים של שני הגירים האלו לא " צמודים".
בנוסף, אם איזה שבט מתאהב בדגם מסויים, והרכב מתחיל להיגנב, אז גם הביטוח לא זהה.
ועובדתית, אותה עבודה( החלפת מנוע, שיפוץ גיר...) עולה מחיר שונה.
אבל כנראה שדרור סיכם את זה הכי נכון.
-
חבל שזה נחטף לנושא שיש לו כמה וכמה שרשורים שעוסקים רק בו...
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
זיו, מדיניות היבואן - בשרשור הזה שלי - לא קשורה למחירי החלפים. פילטר דלק מקורי איסוזו ומקורי טויוטה עולה בדיוק אותו דבר במקומות בהם אני קונה.
אתה רוצה לפתוח דיון השוואת עלויות בין מותגים שונים אני אשמח ביותר ואפילו אתרום לו מק"טים ומחירים. אבל אני קניתי היילקס וזה הסיפור של החיים שלי עם היילקס. לא דמיון מודרך על מה היה אילו הייתי קונה דימקס.
אסף.
-
ובעניין הדתי - לא אני זה שבחר בטויוטה הבגידה עיוורת. כמו שאתם יודעים בדרך ראיתי ניסאנים, פולקסוואגנים, מיצובישי (אפילו נסעתי לטבריה) וגם פורשה. וזאת הנבלה הכי טובה בשבילי שמצאתי. לא בגלל הסמל - אלא בגלל היחס של מחיר - מצב כללי - הסטוריית טיפולים - קילומטראז - שיפורים.
אז בבקשה בואו נפסיק עם ההתנצחות המיותרת הזו בשרשור הזה - שנראה שכל מטרתה להוכיח לי שטעיתי, כי היא רק גורמת לי להפסיק ולשתף בבעיות ובעלויות ולהסתפק בהעלאת תמונות יפות מהשטח של רכב מושלם שלא מתבלה ולא מתקלקל. ולא בגלל שאני מאמין עיוור אלא בגלל שזה השרשור שלי ואתם הורסים לי אותו.
אסף.
-
אסף,
תוכל להרחיב בנושא ה- CATCH CAN?
האם צפוי לי יתרון כלשהו בהתקנה במנוע בנזין אטמוספרי (סובארו 2.0)?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אסף, אז אולי תשוויץ קצת?
תן לנו להינות מעוד כמה מהכשרונות שלך ופנק אותנו בתמונות של האוטו בשטח, מטייל.
מגיע לנו
צודק לגמרי. מרוב בלבולי מוח שכחתי לשתף קצת מטיול סוף הקיץ.
והאוטו הזה, למי שלא שם לב - נוסע המון, ונוסע הרבה מאוד שטח.
לפחות גיחה אחת או שתיים בשבוע, לפעמים 10 דקות לפעמים שעה וחצי, על הדרך מאי-פה לאי-שם... וטיולים משפחתיים של חצי יום בקטנה - או כמו בתמונה, סופ"ש קריר וצונן סביב החרמון בסוף אוגוסט הלוהט. לרוב, רכב בודד בשטח.
השורה התחתונה של השנה הזו היא שחזרתי לטייל. וזה שווה לי כל סכום.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6db852496e.jpg
-
בתקופת הפאגרו, לפני שנכנסתי לעולם קבוצת הווצאפ והמפגשים חשבתי שאו - שקניתי לימון או שככה זה ברכב מיושן וקצת שקעתי בבעסה. אחרי שהכרתי את הקהילה על מגוון האנשים שלה למדתי כמה דברים פשוטים.
מישהו שמספר לך שהרכב שלו מושלם סביב המדורה - הכל עובד ומתוקתק והשנה חוץ מדלק וביטוח הוא לא הוציא שקל- מגיעים למפגש והוא לא בעניין של לפתוח את המכסה מנוע כמו כולם ואם כן אתה מבין שמולך עומד שקרן ולידו קופסאת שקרים נוזלת, ספק משקר לך - ספק משקר לעצמו. אלה לרוב מוכרים דיי מהר במספרים ומוגזמים ולאחר מכירה לא מספרים בכמה באמת מכרו.
כאלה שאתה איתם באותה סירה, כואב את כאבם והם את שלך - ביחד תחלצו אחד את השני מביצות טכניות, עם אנשים כאלה אתה מבין שלא קנית לימון - ככה זה ברכב שטח שגם מטייל וגם נוסע כל יוום לעבודה. לצערי הם במיעוט מספרי לעומת הסוג השני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מישהו שמספר לך שהרכב שלו מושלם סביב המדורה - הכל עובד ומתוקתק והשנה חוץ מדלק וביטוח הוא לא הוציא שקל- מגיעים למפגש והוא לא בעניין של לפתוח את המכסה מנוע כמו כולם ואם כן אתה מבין שמולך עומד שקרן ולידו קופסאת שקרים נוזלת, ספק משקר לך - ספק משקר לעצמו. אלה לרוב מוכרים דיי מהר במספרים ומוגזמים ולאחר מכירה לא מספרים בכמה באמת מכרו.
כאלה שאתה איתם באותה סירה, כואב את כאבם והם את שלך - ביחד תחלצו אחד את השני מביצות טכניות, עם אנשים כאלה אתה מבין שלא קנית לימון - ככה זה ברכב שטח שגם מטייל וגם נוסע כל יוום לעבודה. לצערי הם במיעוט מספרי לעומת הסוג השני.
+1.
ולאסף, חלילה לא טוען שטעית בבחירה למרות שאר האופציות, הבחירה נטו משיקולים שלך.
אתה כנראה האחד מיני רבים שבא ומספר מה באמת עולה לך הרכב הזה(ואני לא נופל ממך בעלויות בין אם זאת תחזוקה ובין אם זה שבר כזה או אחר בטיול) להבדיל מהרבה אחרים(הרוב בעצם) שמעדיפים להסתיר לא ברור למה... או שבעצם כן ברור...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אחרים(הרוב בעצם) שמעדיפים להסתיר לא ברור למה... או שבעצם כן ברור...
מי שחושב שיש קונספירציות כלל עולמיות חובקות תרבויות מגדרים ומגשרת בין אוייבים, שכל מטרתה היא שמירת תדמית מותג זה או אחר.. מרשים.
או שאתם אלו שחיים בסרט.
חבל שבעיית השלום העולמי לא הצליחה ליצור כזה מכנה משותף וחיבור טלפתי בין אנשים סביב לעולם.
-
מוזר לי שאתה חושב שמדובר הגנה על מותג... זאת ממש לא הייתה כוונתי. לא נראה לי שגם כוונתו.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
כמה רעש רקע...
אני מתאמץ לסחוב רכב שטח מסוג טויוטה לעבר סטטוס האספנות תוך כדי תחזוקה עצמית ושימור על קשירות יומיומית.
רכב בן 28.
אני כל הזמן רודף אחרי צינורות (מים/דלק/וואקום) שמתייבשים. גומיות/אטמים/O-רינגים מתפוררים. פלסטיקים נסדקים, פלדות מתעייפות ומחלידות והכל שחוק וחופשי.
הזמן עושה את שלו ללא קשר לשם המפעל ביפן.
יום אחד, יהיה לי גם את הפנאי וגם הכסף להעמיד את האוטו, לפרק ולשפץ הכל במין שחזור/ישיור קו. (כמובן שזה שקר גס אבל אל תספרו לי)
עד אז...
מקרטעים הלאה מטסט לטסט...
-
אם מדברים על דת אז מה שאני מזהה כאן באתר זה דווקא את דת שונאי, מחרפי ומגדפי טויוטה.
אני לא קורא פוסטים של בעלי טויוטה שמדובר באיזה רכב פלאי, חף מתקלות ובעיות ושלא צריך השקעה וממון כמו בכל רכב שטח אחר.
מהצד השני (אנשים מסויימים) מכלילים את בעלי הטויוטה כסוחרים וככאלה שבונים רק על רווח. לא נראה לי שמבין גולשי ג'יפולוג יש באמת סוחרים וכאלה שלא מבינים שלהחזיק רכב שטח זה יקר ובהחלט לא משהו למטרות רווח.
באוירה אחרת אפשר היה אולי לעשות דיון אוביקטיבי על חסרונות, יתרונות והשוואות לרכבים אחרים אך כפי שזה נראה זה יהיה חסר טעם. קצת עצוב.
-
אסף,תתפלא, אבל אני לא חושב שטעית, אני חושב שפעלת נכון.
אני זוכר איך אתגרת פה את האתר בכל הרעיונות ( פטפיימדר, מיצובישי, טוארג...).
לדעתי, אנחנו באותו הראש, מה שחשוב זה האקזמפלר שאתה קונה ופחות המרדף אחרי המותג.
אני בסהכ נסיתי לשאול אותך האם אתה חושב שהעלויות שלך מייצגות גם עלויות של רכב מתוצרת אחרת?
-
כתבתי פעמים רבות. בפשטות. כן.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מי שחושב שיש קונספירציות כלל עולמיות חובקות תרבויות מגדרים ומגשרת בין אוייבים, שכל מטרתה היא שמירת תדמית מותג זה או אחר.. מרשים.
או שאתם אלו שחיים בסרט.
חבל שבעיית השלום העולמי לא הצליחה ליצור כזה מכנה משותף וחיבור טלפתי בין אנשים סביב לעולם.
מי דיבר על המותג?
תתפלא אבל תרבות ההכחשה קיימת אצל הרבה, אל תזקוף קרדיט רק לעצמך :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אם מדברים על דת אז מה שאני מזהה כאן באתר זה דווקא את דת שונאי, מחרפי ומגדפי טויוטה.
אני לא קורא פוסטים של בעלי טויוטה שמדובר באיזה רכב פלאי, חף מתקלות ובעיות ושלא צריך השקעה וממון כמו בכל רכב שטח אחר.
מהצד השני (אנשים מסויימים) מכלילים את בעלי הטויוטה כסוחרים וככאלה שבונים רק על רווח. לא נראה לי שמבין גולשי ג'יפולוג יש באמת סוחרים וכאלה שלא מבינים שלהחזיק רכב שטח זה יקר ובהחלט לא משהו למטרות רווח.
באוירה אחרת אפשר היה אולי לעשות דיון אוביקטיבי על חסרונות, יתרונות והשוואות לרכבים אחרים אך כפי שזה נראה זה יהיה חסר טעם. קצת עצוב.
שוב, לאו נגד המותג, אלא אל האנשים שחיים בהכחשה ששלהם לא מתקלקל, לא מושבת, לא עוצר, בקיצור הכי טוב. אה והכי זול לתחזוקה גם(ושוב, אני לא מתכוון לרכב שלישי, רביעי, שעומד בבית עושה 3000k בשנה ומשמש רק לטיולים).
ומה שאני טוען שוב ושוב אחרי שעברו לי הרבה רכבים בידיים במשך מעל 20 שנה, אף אחד מהם לא היה חדש, הכי צעיר היה אולי בן 7 כשניקנה על ידי, לא קיים מושג כזה לא מתקלקל, לא נישבר, ובשנים האלה "אמין" זאת פנטנזיה, ביום בהיר הוא יפתיע אותך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מי דיבר על המותג?
תתפלא אבל תרבות ההכחשה קיימת אצל הרבה, אל תזקוף קרדיט רק לעצמך :cool:
שוב, לאו נגד המותג, אלא אל האנשים שחיים בהכחשה ששלהם לא מתקלקל, לא מושבת, לא עוצר, בקיצור הכי טוב. אה והכי זול לתחזוקה גם(ושוב, אני לא מתכוון לרכב שלישי, רביעי, שעומד בבית עושה 3000k בשנה ומשמש רק לטיולים).
ומה שאני טוען שוב ושוב אחרי שעברו לי הרבה רכבים בידיים במשך מעל 20 שנה, אף אחד מהם לא היה חדש, הכי צעיר היה אולי בן 7 כשניקנה על ידי, לא קיים מושג כזה לא מתקלקל, לא נישבר, ובשנים האלה "אמין" זאת פנטנזיה, ביום בהיר הוא יפתיע אותך.
חותם על כל מילה. אולי אני לא מודע להיסטוריה ישנה אבל לא ראיתי מישהו שטוען אחרת.
-
-
WIX Filters - 24801 Heavy Duty Air Filter Service Gauge, Pack of 1 https://www.amazon.com/dp/B0014BI1KA..._mozPDb5QB7S3A
-
-
הצלחתי לזהות עוד אחד כזה ברקע. מעניין אם שמת עליו עין.
תמונות נהדרות!
-
תמונות מדהימות, רכב מגניב.
אפשר להסביר בכמה מילים על האינדיקטור פילטר אוויר ?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
כן.
יש אחזקת שבר - להחליף מתי שחייבים - במקרה של פילטר אויר - כשהמנוע מעשן וחלש.
יש אחזקה מונעת - להחליף לפי שגרת טיפולים. היצרן אומר כל 40,000 קמ. אבל הוא לא מכיר את דרכי הנגב המאובקות, אז נחליף כל 10,000 קמ. אבל אולי זה מחמיר מדי וביזבוז כסף? ואולי זה מקל מדי ושני ימי טיול כברנסותמים את הפילטר?
ויש אחזקה חזויה. להחליף רק כשצריך אבל להחליף כשצריך. במקרה של פילטר אויר- כשהוא סתום הוא מתנגד למשיכת האויר של המנוע ונוצר ואקום. האינדיקטור הוא בעצם מד ואקום שרק עולה ולא יורד. הוא מספר כמה ואקום המנוע מושך מהפילטר, בעצם כמה הפילטר מתנגד - כלומר כמה הוא סתום. כשהוא יגיע לערך גבוה זה אומר שצריך להחליף פילטר. ככה אני מחליף כשהפילטר מתחיל להיות סתום אבל לא מחליף סתם. לא מאוחר מדי ולא מוקדם מדי.
אסף.
-
רעיון יפה, מזכיר לי את הכלי צמ"ה... איך חיברת אותו? קודחים בבית פילטר? יש חשיבות למיקום?
דבר נוסף שעושים, מחזיקים 2 פילטרים האחד לנסיעות כביש והשני לנסיעות במדבר/אבק, להחליף ביניהם עיניין של דקה וחצי... שהפילטר ל"שטח" כבר עשה את שלו ההוא של "הכביש" עובר להיות ל"שטח" וקונים אחד חדש לכביש...
-
קודחים בין היציאה מהפילטר לכניסה למנוע ותוקעים את האינדיקטור.
בדיעבד הייתי צריך לקדוח כמה סנטימטרים במעלה הדרך - פחדתי לפגוע בחיישן maf אבל המקום הזה גם לא אידאלי בגלל המבנה הפנימי של הברך.
אסף.