-
תגובה: הולכים להתחסן או מסויגים?
יש שם כל כך הרבה שגיאות לוגיות ופרטים שהם פשוט לא נכונים שחבל בכלל להיכנס לזה.
הדבר היחיד שאולי מתנגדי החיסונים יכולים לטעון שכרגע הקהילייה המדעית, בגלל הזהירות המובנית ממתן הצהרות לא מוכחות עד הסוף, לא אומרים בצורה מוחלטת שמחוסנים לא יכולים להדביק.
אבל את הטיעון הזה אפשר יהיה להגיד רק אחרי שהלחץ על בתי החולים יפחת.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
אני חושב שיש הטיה שעובדת לרעת החיסון - בד״כ מי שאין לו תופעות לוואי לא כותב עליהן וכך נוצר רושם אצל מי שטרם התחסן שבטוח יהיו תופעות לוואי.
אז לטובת מי שטרם התחסן מעדכן כאן מהסביבה הקרובה שלי: לי ולאשתי היו תופעות לוואי די שוליות אחרי החיסון השני. לאנשים אחרים שאני מכיר לא היו תופעות לוואי כלל. החיסון פחות קשוח משנדמה (מקסימום יש תרוץ טוב לקחת יום חופש ביום שאחרי).
אני אישית מתקשה לשכנע צעירים יותר (בגילאי העשרים נניח) להתחסן. אבל אם החדשות האחרונות לפיהן החיסון מונע גם הדבקה נכונות, יש סכוי שנגיע לחסינות עדר כך או כך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
כמה בלבולי מוח עטופים יפה במילים גבוהות.
וכשהגברת הלא ניכבדת הזאת תחתוף מחלה אמיתית (לא שאני מאחל לה) היא תרוץ כמו טטלה למערכת הבריאות מלאת האנטיביוטיקה ושאר התחלואים שהיא מקשקשת עליהם, אחרי שהיא תיגמור עם היוגי/גורו/מיץ סרפדים טבעוני שלא יעשו כמובן כלום ,היא תתחנן לרופאים אמיתיים, לאנטיביוטיקה, רדיולוגיה ושאר הקללות של המגזר הזה.
מה גם שהקשקשת הזאת עובדת כל עוד כולם כמעט סביבה מתחסנים, כי אם לא, היא וכולנו היינו סובלים מכל מיני מחלות שכבר שכחנו מזמן.
מאוד רומנטי להתגעגע לחיים הפשוטים של פעם, בלי תרופות, בלי רופאים... רק ששוכחים שהתוחלת חיים היתה אז 30-40 שנה, כך שהגברת הזאת חייה כבר כפול ממה שהיא היתה אמורה לחיות בצורה 'טבעית'
ארנון
תשים לב שהיא ציינה שהיא עורכת בדיקות דם פעם בשנה וגם רוב הדברים האחרים שהיא מדברת עליהם כמו החשיבות של שינה מקובלים היום מאוד בעולם הרפואה.
יש כמה דברים שהיא אמרה שגם לדעתי הם שטויות (לא חושב שיש ערך מוסף להתמודדות "טבעית" עם מחלה ולא נראה לי שזה יפתח את גזע האדם), אבל נראה לי שהרוח הכללית של הדברים זה העניין.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Raccoon
תשים לב שהיא ציינה שהיא עורכת בדיקות דם פעם בשנה וגם רוב הדברים האחרים שהיא מדברת עליהם כמו החשיבות של שינה מקובלים היום מאוד בעולם הרפואה.
יש כמה דברים שהיא אמרה שגם לדעתי הם שטויות (לא חושב שיש ערך מוסף להתמודדות "טבעית" עם מחלה ולא נראה לי שזה יפתח את גזע האדם), אבל נראה לי שהרוח הכללית של הדברים זה העניין.
עריכה - וכל מה שהיא כותבת הוא כמובן לא סיבה לא להתחסן (הרגשתי צורך להבהיר את זה...).
-
הולכים להתחסן או מסויגים?
בעוד 50 שנה יזריקו לכל בן אנוש נניטים לדם שיטפלו בכל התאים הפולשים - חיידקים וירוסים הלא רצויים ותאים חולים כמו סרטן וכן הלאה , כך שכל אדם יוכל למצות את הגיל המקסימלי הביולוגי או שלא תהיה הגבלה בכלל
או שהפיתרון הטכנולוגי יהיה הנדסה גנטית ולא ננו-טך
לא משנה היישום .... מעניין יהיה קו התפר שבין האנושות ״הרגילה״ לבין ה early adopters כשזה יופיע בפעם הראשונה
החיסונים זה בקטנה ליד זה
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
למיטב הבנתי, מערכת חיסונית טובה אינה ערובה להחלמה או מעבר קל של המחלה.
מדברים על כך שאלו שחוטפים את המחלה חזק במיוחד הם כאלו שמע׳ החיסון שלהם מגיבה תגובה מוגזמת ויוצרת סערה ציטוקינית שפוגעת בגוף עצמו.
יש בפרסום שלה טיעונים נכונים לגבי כאלו שחיים אורח חיים לא בריא וגורמים בעצמם לעומס על מערכת הבריאות.
בתור אחד שחי באורח חיים לא בריא, קשה לי לא לקבל את הביקורת המופנית לקבוצה שלי אבל מצד שני זה לא פוטר את הלא מתחסנים מלקבל חיסון.
-
עד כמה שאני מבין, הסיפור עם סערת הציטוקינים הוא שהתגובה של המערכת החיסונית איטית מדי או משהו כזה, ואז התגובה אלימה יותר.
-
יש המון חרטא במה שכתבה הגברת ויש גם המון אמת.
החיים המערביים הם לא בריאים. ויש אפשרות לשפר הרבה שם. לבד. בבית. רק שהרוב המכריע לא טורחים.
לי זה גם לא נראה הגיוני שלקום בבוקר. כל בוקר ולקחת 30 כדורים לתקן כל מיני דברים זה דבר טבעי ...
לטובת הסטטיסטיקה. ומי שביקש.
לי לאשתי לבת שלי ולהורים שלי ושל אשתי. תופעות הלואי כללו. כאב מציק במקום הזריקה. וזהו. שתי הזריקות.
-
הגברת הנ"ל היא קשקשנית, ואפילו לא ממש מקורית.
אני רוצה לראות אותה חוטפת קורונה שמסתבכת, ולאחר מכן לא הולכת לבית החולים לטפל בה.
כל ה"אורח חיים הבריא" שבזכותו לכך שאף מחלה לא תתקוף אותי הוא מאוד נחמד עד שקורא משהו..
כן, אפשר ורצוי לנהל אורח חיים בריא, זה מאוד יעזור במניעת מחלות.
אבל הגוף שלנו הוא מכונה מאוד מסובכת, ולפעמים דברים קורים, על אף תחזוקה מונעת אידיאלית.
כנ"ל לגבי מחלות.
ה"אינדינים" בדרום אמריקה חיו אורך חיים בריא, הרבה מהמחלות של אירופה לא היו ידועות להם כלל.
ואז הגיע קורטז, ויחד איתו כל המחלות המדבקות של אירופה.
קורטז הרג לא מעט אינדינים, אבל המחלות שהופצו בגללו הרגו הרבה יותר, במליונים.
האוכלוסיה פשוט הושמדה, וזו אחת הסיבות שהוא הצליח לכבוש יבשת שלמה עם מספר אנשים.
אשר לחיסון אני בראשון ובשני כאב קל בכתף.
אישתי בשני היה חולשה של יום
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש המון חרטא במה שכתבה הגברת ויש גם המון אמת.
החיים המערביים הם לא בריאים. ויש אפשרות לשפר הרבה שם. לבד. בבית. רק שהרוב המכריע לא טורחים.
החיים המערביים ה״לא בריאים״ להגדרתה, ומערכת הבריאות של מדינות מפותחות העלו את תוחלת החיים בסדרי גודל ביחס לרפואה השבטית הפרימיטיבית של הגורואים שמטיפים נגד המערבית..
עובדתית,
תוחלת החיים בעולם המערבי, גבוהה יותר משמעותית.
חלק מהמחלות של אנשים מבוגרים בעולם המערבי ייחודיות למערב כי אנשים בעולם שלישי פשוט לא מגיעים לגילאים בהם המחלות האלו יותר דומיננטיות.
הגיברת הזו, אם הייתה חיה באזור הכפרי של סין/עולם שלישי ״קרוב לטבע״ כהגדרתה, הייתה נחשבת על גבול קשיש ובמצב בריאותי רעוע בהרבה.
אם הייתה עדיין בחיים.
נוח לאנשים האלו להגות הגיגים סתומים ממגדל השן של עושר החברה המערבית.
-
אתם מייחסים לה כל מיני דברים שהיא לא אמרה, זה נקרא "איש קש". מה היא תישה כשיהיה לה סרטן? היא תלך לבית חולים.
אין לה טענות נגד מערכת הבריאות אלא נגד אורח החיים המערבי. היא לא אומרת שהיא לא זקוקה לתרופות ולרופאים אלא שהיא משתדלת לא להשתמש בהם (לכן המילה "לרוב" מופיעה כמה פעמים בטקסט) ולהתמקד באורח חיים בריא כמשהו מניעתי. שימו לב שהיא גם מתייחסת לדברים כמו מערכת חיסונית ותזונה ולא לדברים כמו צ׳אקרות ואנרגיות....
אני מדביק כאן את שתי הפסקאות הרלוונטיות:
אני אוכלת במודעוּת, נותנת חשיבות רבה לנושא השינה כי זה המפתח למערכת חיסון חזקה ואני מתרגלת יוגה. בחרתי לא להביא ילדים לעולם כדי לא ליצור עומס של פרנסה ודאגה שלרוב מגיע עם גידול ילדים. ולרוב כשאני חולה אני מטפלת בעצמי לא דרך מערכת הבריאות אלה בטיפולים אלטרנטיביים.
שוב, קטונתי מלנפנף בחיי כדוגמה לחיים האולטימטיביים, אבל כן אציין שחוץ מבדיקות דם שנתיות שאני עורכת בקופת החולים, באופן כללי אני לא משתמשת במערכת הבריאות ומקווה שזה מפנה את המקום לטיפול באנשים שאכן זקוקים לעזרה מהמערכת ומצוותי הרפואה המותשים. בנוסף, אני דואגת לפרנס את עצמי כדי שלא אהיה לעול חברתי גם במובן הכלכלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Raccoon
אתם מייחסים לה כל מיני דברים שהיא לא אמרה, זה נקרא "איש קש". מה היא תישה כשיהיה לה סרטן? היא תלך לבית חולים.
אין לה טענות נגד מערכת הבריאות אלא נגד אורח החיים המערבי.
היא לא צריכה להגיד כל דבר במילה המפורשת, אבל לתוכן יש הרבה משמעויות נגזרות.
והטענות שלה מעידות על חוסר הבנה מה מביא אותה (את הדור שלה) להיות בכלל במסוגלות הזו של תהייה ובחירה מול מציאות הישרדותית של בני גילה באותו מקום אוטופי לא קיים שהיא מכוונת אליו.
נכון שגם מול העושר של החברה המערבית אפשר ורצוי ברמה האישית לעשות בחירות עוד יותר טובות (שנובעות מאותו העושר), אבל בחייאת, תוציאי את הראש מהקערת גרנולה ותביני שלא המחשבות החיוביות שלך זה מה שהביאך עד הלום, ולא הן מה שיציל אותך כשתפגשי חולירע מן הטבע שלא מעניין אותה כמה כוסמת אכלת בחייך.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
החיים המערביים ה״לא בריאים״ להגדרתה, ומערכת הבריאות של מדינות מפותחות העלו את תוחלת החיים בסדרי גודל ביחס לרפואה השבטית הפרימיטיבית של הגורואים שמטיפים נגד המערבית..
עובדתית,
תוחלת החיים בעולם המערבי, גבוהה יותר משמעותית.
חלק מהמחלות של אנשים מבוגרים בעולם המערבי ייחודיות למערב כי אנשים בעולם שלישי פשוט לא מגיעים לגילאים בהם המחלות האלו יותר דומיננטיות.
הגיברת הזו, אם הייתה חיה באזור הכפרי של סין/עולם שלישי ״קרוב לטבע״ כהגדרתה, הייתה נחשבת על גבול קשיש ובמצב בריאותי רעוע בהרבה.
אם הייתה עדיין בחיים.
נוח לאנשים האלו להגות הגיגים סתומים ממגדל השן של עושר החברה המערבית.
להכנס איתך לויכוח זה דיי חסר טעם .. בעקרון, אבל אתה טועה. ובגדול.
החיים המערביים הנוחים .. והעושר המוגזם מאד .. גורמים לאנשים לצרוך יותר ממה שהם צריכים .. ולא רק ארונות של איקאה ..
תצפה בסרט magic pill למשל ...
-
לא נראה לי שיש רופא שיתנגד להמלצה לחיות חיים בריאים ולא לחוצים, לשמור על כושר ותזונה נכונה, לישון טוב, לא לצרוך תרופות שלא לצורך וכיו"ב.
אבל בואו נשאר עם נושא השירשור שהוא חיסונים לcovid-19.
1. כרגע יש לחץ גדול מאוד על מחלקות הקורונה בבתי החולים וכבר מוכח שהחיסון יעיל ביותר ומוריד תחלואה ותחלואה קשה כך שיפחית את הלחץ (כבר אפשר לראות את זה).
2. למרות שלא שוחררו נתונים מחקריים סופיים, כן נראה שהחיסון משפיע על הדבקה.
3. למרות שמחלות רקע תורמות לתחלואה, יש מקרים רבים של אנשים בריאים לגמרי שחלו בצורה קשה וגם נפטרו.
4. ברגע שיש פחות הפצה וכשהמחלה קלה יותר והנוגדנים יעילים ופועלים מהר אז יש פחות סיכוי סטטיסטי להיווצרות מוטציות ווריאנטים בעייתיים.
5. אחרי כבר יותר ממאה מיליון מחוסנים ברחבי העולם אז תופעות הלוואי ידועות וברובם המוחלט קלות. המנגנון ידוע ואין תופעות לוואי מאוחרות כפי שהגברת טוענת. בכלל בהיסטוריה של החיסונים זה לא קורה. מה שיש בגוף זה את הנוגדנים שהגוף עצמו מייצר לכן אין כאן משהו לא "טבעי".
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
להכנס איתך לויכוח זה דיי חסר טעם .. בעקרון, אבל אתה טועה. ובגדול.
החיים המערביים הנוחים .. והעושר המוגזם מאד .. גורמים לאנשים לצרוך יותר ממה שהם צריכים .. ולא רק ארונות של איקאה ..
תצפה בסרט magic pill למשל ...
זה לא ויכוח.
זה עובדות ובחירות אישיות בהתאם למצב.
זו עובדה שתוחלת החיים בעולם המערבי גבוהה מהמזרח והעולם השלישי.
זו גם עובדה שיש תחלואים ובעיות נלוות חדשות לאורך החיים הזה.
מצד שני, מה אתה מעדיף?
לחיות עוד קצת עם אתגרים של ״עשירים״, או למות צעיר יותר ולחוות את הקשיים השונים?
עכשיו תבחר לבד כיצד אתה בוחר לנווט עצמך בתווך הזה, זה כבר אישי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
לכן דעתכם חשובה. שוט.
זוהר , אני בן 58 עם מחלת רקע ( מעקפים) , כלומר בתאוריה יש לי יותר ממה לחשוש אם לקבל או לא . יום ו' אחד , מתחת לג'יפ , הודעה בפלא' , יש מנות ספייר. לא התלבטתי , עם הגריז , למרפאה לקבל את הראשון. אחרי 2 מנות אצלי ואצל אמא תבדל'א (83+) , אנחנו רק פורחים , עם תופעות לוואי רגעיות ומינוריות לפחות אצלי אחרי ה-2. בראשון לא הרגשתי אפילו את הדקירה ולרגע חשבתי שרומיתי וחסכו עלי מנה.
-
הגברת אכן צודקת בהרבה דברים. אבל להגיד שזה שאני תורם לחברה ע"י אורח חיים בריא, ולכן מותר לי לנהוג בהפקרות בנושאים אחרים, שקול ללהגיד שאם לערס בsbs מותר לנסוע על חוף הים, אז לי מותר לפתוח קוליסים חדשים על החמדות של המישורים הגדולים בדרום. ובלי קשר, הרבה אנשים מנהלים אורח חיים קלוקל בגלל חוסר ברירה, או פשוט אי היכולת להגמל מזה, ולא כאידיאולוגיה (מלבד שוכני האתר כמובן. כאן מקבלים צל"ש על חסימת עורקים אם היא מבשר איכותי).
מעבר לזה, היא חוצפנית. אין לה ילדים והיא מדברת איתי על שעות שינה? אין לך לב גברת?
-
1 קבצים מצורפים
המחקר הגדול של כללית שפורסם בשבוע שעבר בNEJM:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2101765
מעניין לקרוא איך ביצעו את ההתאמה של קבוצת הביקורת בסוג כזה של מחקר. בכל מקרה התוצאות האלו של העולם האמיתי מאששות את תוצאות המחקר הראשוני של פייזר. החיסון אפקטיבי מאד.
קובץ מצורף 133030
-
החלמתי מקורונה ב-9/9 וביום שישי האחרון התחסנתי.
(חיסון 1 למחלים)
אשתי המליצה לי מניסיונה (חיסון כפול) לא לאמץ את היד המוזרקת,
לכן ביקשתי להתחסן לפני שבת מנוחה.
בשבת הרגשתי כאילו שקיבלתי מכה באיזור הזריקה.
כאב במישוש.
יום ראשון, כלום.
בריאות לכולם.
-
לא יודע אם עלה פה בעבר, אבל האם מכירים את ועדת החקירה האזרחית ואת פרסומה:
https://drive.google.com/file/d/1a80...OxW2dppL9kgQBo
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
מקווה שהעו"ד המכובד לא לקח חיסון של פייזר .. והעולם ייפתר שקרוב מעונשו ....
איזו איוולת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
שמע..
מי שקורא לעצמי ״ועדת חקירה אזרחית״ ללא שמות חברי הועדה, מתחבא מאחורי עורכי דין, ומתנסח ברמה של סמינריון בסוף שנה א׳.. ובחיפוש זריז בגוגל לא מעלה תוצאות (לא מפתיע אם ״חברי הועדה לא מזדהים כלל..)..
אפעס לא ממש עושה רושם רציני ויותר בכיוון של אקט מתנגדי חיסונים שמנסים עד משהו.
-
עד כמה שאני מבין, הוא לא מציג עמדה של התנגדות לחיסון. אלא מעביר ביקורת על תהליך קבלת ההחלטות בנושא, השקיפות לציבור וחוסר הרצון\יכולת לאיסוף נתונים על תופעות הלוואי.
חיפוש זריז בגוגל הביא את זה:
https://publichealth.doctorsonly.co.il/2019/03/161223/
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...476510,00.html
עריכה:
לא יודע אם 2 הקישורים האחרונים רלוונטים
מצאתי את זה שיותר קשור:
http://www.xn--5dbdahtbbbz8aqc2f.co....9%D7%99%D7%9F/
-
קישור אחד מוביל ל-404
ובכל מקרה גם השני מתייחס לועדה ששמה לעצמה לבדוק את כשלי ניהול מערכת הבריאות לפני שנה.
אין אזכור לקורונה, או חיסונים אלא תשתיות ומשאבים.
ראיתי את זה בחיפוש, אסבל זה לא דומה למסמך שהעלת עכשיו.
מצאת משהו רלוונטי לנושא המסמך שהעלת עכשיו?
אם זה כושר הניסוח וסמך של ה״ועדה״ הזו.. לא נראה שמי מהם כתב מסמך מחקרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
ובנימה רצינית יותר .. מה בעצם אתם רוצים להגיד ? .. להעלות משאל עם אם צריך או לא לחסן ? לא ראיתי שמישהו עמד עם נשק ואיים שאם לא יתחסנו אז יורים בו ..
זה אויר חם .. אפילו לא .. זה כלום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא ראיתי שמישהו עמד עם נשק ואיים שאם לא יתחסנו אז יורים בו ..
זה אויר חם .. אפילו לא .. זה כלום.
לא... אבל בתי קפה שתלו שלטים שאין כניסה לאנשים לא מחוסנים (גם בחוץ) כבר יש.
-
וטוב שכך. וגם שיפטרו מורים וגננות סרבני חיסון.
שיהיו מנודים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
וטוב שכך. וגם שיפטרו מורים וגננות סרבני חיסון..
++
זה תופס לכל מי שמשרת קהל באופן ישיר.
שיפתחו לעצמם בתי ספר וגני ילדים של נמנעים חיסונים.
לא מבין למה מותר לאחד כזה שלוקח החלטה אישית להכריח אותי כהורה לחשוף אליו ילדים לא מחוסנים מכורח, וכפועל יוצא משפחות שלמות.
-
אני לא כזה נחרץ. וגם לא מביע דעה.
אבל יש כבר תקדימים.
ביהמ"ש לעבודה דחה עתירה של מורה מכוכב יאיר, שהוצאה לחל"ת כשלא היתה מוכנה להתחסן או להיבדק אחת לשבוע.
-
זה כבר קורה בבתי חולים, וקרה עם מדריך כושר שפוטר כשסירב להתחסן או לעשות בדיקת קורונה טרם הגעה לעבודה.
בית המשפט רמז לו במקדים שכדאי שימשוך את העתירה,וזה מה שקרה.
ויש גם דיווחים עיתונאים מחו״ל באותו הכיוון.