מגניב לאלה ,תודה בוזי .
עידו
Printable View
איזה תענוג של הצצה בעבר !
קודם דיבורים ואז גם תמונות.
זוכרים שהורדתי מנוע? אז בואו נגיד ששום דבר לא הלך חלק בעניין הזה. הורדתי את המנוע כזכור כדי להחליף את התושבת הקדמית של הגיר. על הדרך החלפתי צינורות דלק, וניקיתי כל מיני דברים, סידרתי חלק מצנרת הואקום, חיכיתי הרבה זמן לחלקים מחו"ל.. ובסוף אחרי שלושה חודשים בערך החזרתי את המנוע.
הכל מחובר... לא מניע.
ולא עושה קולות של מניע.
המטען מדליק לד ירוק שאומר שהמצבר טעון, אבל אני לא מאמין לו, לקחתי את המצבר מהפז'ו והסטדטר מסתובב ומסובב את המנוע... אבל עדיין לא מניע.
יש דלק. יש אוויר, ויש ניצוץ. אבל לא מניע.
אחרי כל הבדיקות אנחנו מגיעים למסקנה הבלתי נמנעת ששההצתה לא מכוונת, אבל איך זה יכול להיות?
אקדח הצתה מגלה שההצתה מכוונת ל10 מעלות אחרי נמ"ע, במקום 7.5 לפני נמ"ע...???
כנראה שקודם, היו הרבה משיכות אוויר שגרמו לכיוון מאוד מאוחר של ההצתה, ועכשיו אחרי שהחלפתי המון צינורות ואטמתי אחרים, הכל חוזר למקומו הטבעי.
פתחתי את הבורג שנועל הת המפלג, ותוך כדי סטרטר סובבתו אותו עד ש וורווםםם.
אוקיי, עכשיו כיוון מדוייק וצריך לכוון גם את התערובת והסרק.
אבל גם זה לא הולך - הסרק ממשיך להיות גבוה מדי, בורג התערובת סרק כמעט לא משפיע והבייפס במצערת שקובע את סל"ד הסרק גם לא משפיע. המסקנה המתבקשת היא שעדיין יש משיכת אוויר.
הזמנתי צינורות סיליקון, אטמים חדשים לחלק מהמקומות, חיכיתי חודשיים, הכל הגיע... ועדיין אין שינוי.
אני אחסוך מכם את כל התהליך, אבל בסוף... כבל מצערת היה מתוח מדי. אאוץ'.
זהו. מניע, נוסע, עבר טסט בלי בעיות, יום טיולון למקורות הירקון, מפגש מועדון החיפושיות הגדול (שלכבודו עשיתי בפעם הראשונה בחיים פוליש ווקס, במקרה הזה רק לחזית של האוטו. עד עכשיו, שבועיים אחרי, השרירים שלי תפוסים), וטיול שבילים בהרי ירושלים כולל שני לילות בשטח. בשביל זה יש קמפר, איזה כיף.
בעיית ההתחממות לא נפתרה, עדיין הכל חם מדי. את מצנן השמן הנוסף הורדתי כאשר החזרתי את מערכת החימום, וזה משפיע במעלות בודדות. איחרתי באיזה מעלה-שתיים את ההצתה ויש ירידה של קצת בחום השמן. החלפתי לשמן 20-50 מינרלי, וזה לא משפיע (השלב הבא יהיה שמן 40 של מנועי דיזל כמו שכתוב בספרים הישנים). הדבר הבא יהיה ניקוי מצנן שמן, כדי "לאפס" את כל מערכת הקירור.
יש גם חור באגזוז, בתוך מחליף החום של צד שמאל. אני לא מתכוון לפתוח אותו ולרתך, אלא לשתול בפנים צינור. צריך צינור דק דופן בקוטר חיצוני של 31 ממ או קרוב לזה.
התמונות, מבטיח, בקרוב.
אסף.
לא הייתי מצר את הצנרת של האגזוז. ההיפך, הייתי בודק אם יש סתימות או הפרעות לזרימת האגזוז.. יתכן שפה גם טמונה בעיית ההתחממות שלך.
את הטרמוסטט ביטלת? מדובר בתריס שסוגר חלק מזרימת האויר מהמניפה גם כשהוא פתוח. גם כשהיו חדשים, היו מבטלים אותם בגלל החום בארץ.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
אמיר,
ביטול התרמוסטט הוא טעות ענקית, של מכונאים שלא הבינו כמה הוא קריטי. ללא תרמוסטט, ובמיוחד במנוע TYPE4 כמו שיש אצלי, נזקים למנוע מובטחים. התרמוסטט לא חוסם חלק מזרימת האוויר, אלא מנתב אותו אחרת כאשר המנוע קר או חם, והוא בנוי באופן שהקפיץ שלו, במידה והתרמוסטט נכשל, פותח את כל המעברים.
בריצוא, לא רק שלא ביטלתי את התרמוסטט, אלא גם עמלתי קשות כדי להשיג חלקים ולהחזיר את התרמוסטט שהסירו כאשר הרכב היה חדש, ועם התרמוסטט בהתחלה הוא בכלל לא התחמם.
ערן, אני חושש באמת מהצרת האגזוז, אבל צינור דק דופן לא יפריע כל כך, לדעתי. אתה חושב שצינור בעובי של מילימטר (שיוריד את השטח בערך ב15% ) ישפיע עד כדי כך?
האגזוז פורק והורכב מחדש כל כך הרבה פעמים בשנתיים האחרונות שאני לא חושב שיש בו הפרעה (אולי בעצם בתוך הדוד, אבל הייתי מרגיש את זה ביציאה ממנו, לא? )
אסף.
אסף,
אני חושב כמו ערן.
למה לא לתקן עם שרוול חיצוני?
איך בדקת שהדוד האחורי אכן זורם?
הטרמוסטטים בוטלו כי לא היו אמינים. אולי פעל כהלכה כשהרכבת וכעת כבר לא מסיט את התריס כנדרש. תנסה לתפוס על מקסימום פתוח באופן זמני. מה יש להפסיד. בנוסף האם מערכת הפליטה שלך מקורית? עד כמה שאני זוכר כשראיתי את הרכב שלך, ערכת כמה שינויים. אולי תנסה לחזור למקור. מה אתה מרגיש כשמתחמם? הוא מתחיל לצלצל?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
אם קוטר הצנרת הקיימת כבר עכשיו הוא קטן מידי, אז בהחלט יכול להיות משמעותי.
כל האגזוזים האמריקאיים התחליפיים הללו טובים משמעותית מהמקורי, שחונק את המנוע ולא נותן לו להתבטא.
מנסיון מעולה עם אגזוז דומה על חיפושית עם מנוע משופר (שבאופן טבעי היתה מועמדת להתחממות מנוע) ששימשה כרכב יומיומי ונסעה כ-20,000 ק"מ בשנה. האגזוזים הללו מאפשרים למנוע לנשום ולעלות מהר בסל"ד ובמפתיע - אפילו מחזיקים מעמד הרבה יותר מהפחית המקורית.
קצירוב ...למה זה מזכיר לי משהו??? פירוק חצי אוטו בשביל חוט תפוס???
כנראה שאנחנו אוברחוכמים....
לענייננו
שעון ואקום שמת?:)
כי החור הוא בתוך מחליף חום. שהוא מין יציקה של המון צלעות על גבי הצינור של האגזוז, והכל סגור בתוך קופסה מבודדת עם כל מיני חומרים אקזוטיים שהגרמנים המציאו במיוחד כדי שאם אתה מפרק את המחליף חום אתה מת.
אגב דרור, הThunderbird של ימינו הוא זבל אמיתי, מחליד עוד על המדף. בשלוש שנים צבעתי אותו כבר פעמיים.
אגב, גם חתכתי וריתכתי אותו מחדש כי הוא היה מרותך עקום...
ומי שמודאג מהתרמוסטט - אפשר לראות מייד אם התריסים פתוחים, לפי מצב המוט המחבר אותם. המערכת היא Fail safe ואם נכשל התרמוסטט עצמו, התריסים נפתחים עד המקסימום על ידי הקפיץ, שכאמור, אפשר לראות אותו מבחוץ.
שמוליק... מתברר שאני לא היחיד שנופל באותו פח בדיוק...
אסף.
[QUOTE=asafk;506477
אגב דרור, הThunderbird של ימינו הוא זבל אמיתי, מחליד עוד על המדף. בשלוש שנים צבעתי אותו כבר פעמיים.
אגב, גם חתכתי וריתכתי אותו מחדש כי הוא היה מרותך עקום...
אסף.[/QUOTE]
אז מה שאתה אומר זה לא להתחיל את הרפתקאת הסופר-חיפושית עוד פעם, כי זה לא יחזיק מעמד כמו פעם...
אצלי אגב לא היה אגזוז של ת'אנדרבירד אלא סעפת FREEFLOW מאוד מסיבית עם ארבעה צינורות באורך שווה עד הקולקטור, ושם התחבר בשלושה ברגים מין סטינגר כזה, שהולך לצד שמאל במקום כלפי למעלה. כל זה היה חזק ואיכותי בצורה בלתי רגילה, לא החליד מעולם, והשיפור בכוח (על מנוע שכבר היה משופר) היה מוחשי. מה שהכי מוזר זה שרכשתי את כל זה כאן בארץ, ואפילו לא ביוקר.
אסף,צלעות הקירור של המנוע נקיות ?
הן לא מטונפות מג׳יפה קשיחה של שמן אבק ובוץ דרכים ?
צודק.
עם פירוק הקולר אני אפרק את הפחיות שסביב המנוע ונראה. מלמטה הכל נראה נקי, נשאר לבדוק מה קורה מלמעלה. זה כמו בקירור מים - קודם כל לנקות הכל...
אסף.
אני רק יודע שלפני כ-14 הודעות הובטחו פה תמונות .... ;)
נו, תמצא לי חיפושית עם IRS מאחורה ומוטות פיתול מקדימה. לא רקובה מדי ולא משנה מצב מנוע כי ממילא אני ארצה להגדיל אותו... ואין מצב שזה זול יותר מחלקים של סופה, אלא אם אתה מדבר על הזבל הסיני (שגם בחלקי סופות בזמן האחרון השוק מוצף בפסולת מתכת סינית שלא ראויה אפילו למיחזור, במחירים מגוחכים)
אסף במיוחד בשבילך .
עידו
https://www.youtube.com/watch?v=GIG9P0lB1iA
למי שהספיק לראות ולדאוג - תודה על הדאגה, הכל בסדר, חזרה לשגרה...
אסף.
יופי
לא נעים לצחוק עליך אז רק מזל טוב שהכול במקומו... ;)
שמח לשמוע, וקדימה עידכונים!
ולא לשכוח צילומים במקביל.
בשעה טובה , עכשיו אחרי זה אין תירוצים .
עידו
לכבוד פתיחתו של תת הפורום החדש, העברתי את הדיון הזה לנוף חדש.
ולא יכולתי שלא לחשוב מחשבה חצי פילוסופית על זה שכמו שאפשר להעביר את הדיון, ככה עם קמפר אפשר לבחור איפה לגור ליום או יומיים, ולנסוע למקום חדש כי בא...
אגב, כמו שאתם רואים השיפוץ די נגמר ובשנה האחרונה אנחנו רק מטיילים ונהנים מהקמפר. היינו איתו בהמון מקומות, ולקראת הקיץ הוא שוב התחיל לעשות סימני עייפות. המושב שלפני די הרבה זמן ספג מים והתחיל להתנפח, כבר ממש מתפרק ואני עובד עליו עכשיו, על בניית החלק התחתון של מחדש עם מסילות נשלפות לכירה.
המקרר שבאופן סופי ומוחלט הוכרז כביזבוז מקום - הזמנתי TECים כדי לבנות מחדש, אבל לדעתי זה עדיין לא ממש יעיל ואני חושב על לבנות לו מערכת קירור אמיתית...
ומשום מה, פרוייקט המזגן שוב הופך לרלוונטי.
העיקר שלא יהיה משעמם
אסף.
לגבי מזגן - שקול להשתמש במזגן "יחידה אחת". קומפקטי מאוד, חסכוני בחשמל, דורש מעט התקנה ובחורף - אפשר להשאיר אותו בבית.
שקלתי. אבל זה צורך יותר מדי חשמל ולא מקרר בנסיעה. אני מכין קיט מזגן שמבוסס על קיטים שנמכרו בשנות ה70 לדילרים של VW בארה"ב, אבל עם מדחס יותר מודרני, ואולי אני גם אשחט יחידת פורמולה להתקנה על התקרה. בכל מקרה, עוד חזון למועד.
את ה 18000 BTU לשעה שהם בערך 5~6 קילוואט או 7 כ"ס, יותר קל לי להוציא מהמנוע כשהוא עובד, מאשר מהאלטרנטור (שלא מסוגל לספק כזה הספק חשמלי) או מפנלים סולריים (צריך פי שלוש שטח ממה שיש לי על הגג כדי להפעיל מזגן)
אסף.
קובץ מצורף 78058קובץ מצורף 78057קובץ מצורף 78056קובץ מצורף 78055קובץ מצורף 78054קובץ מצורף 78053קובץ מצורף 78052קובץ מצורף 78051קובץ מצורף 78050
קובץ מצורף 78059
תמונות מוטיבציה בשביל עצמי...
טיול שטח ושני לילות קמפינג בהרי ירושלים, קמפינג בחוף (הדייגים) פלמחים, גיחה לירקון...
אסף.