-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אני מוקף רוסים - גם בבית (SHMBO ואמא.. שלי, שדרך אגב אומרת ש... כל הרוסים אותו הדבר) וגם פה...
תגידו, אין פה משהו שאמור לשמור על הסדר?
וברצינות - דריש.
אתה מקבל את הרושם שלך, לפי הסביבה בא אתה חי והאנשים שאיתם אתה בא במגע... אם אתה לא טורח להסתכל קצת יותר "מלמעלה"...
אני מציג את (רוב) הדברים, כפי שהצהרתי, בצורה סארקסטית וצינית אבל אני מקווה שמתקבל הרושם הנכון, שאני יוצא קצת מהראייה הפרובינציאלית (הישראלית במקרה שלי) שאני מרכז העולם וצריכים לראות הכל לפי העיניים שלי ומערכת הערכים שלי...
אתה, מצד אחד, מעריך מאוד את היכולת של אותו מנקה רחובות לחיות את חייב באושר ולמצוא תחומי עניין אחרים ובאותה נשימה, בז לו על שטחיותו...
לאמריקאי יש בעיות גדולות יותר ובמעגלים רחבים ורבים יותר משל הספרדי והצרפתי והישראלי.
אתה יודע, בלי גוגל, מה עיר הבירה של אילינויי או אפילו ני ג'רזי והיכן הן ממוקמות במפה? או מה הצורה של אוקלאומה ולמה?
למה זה חשוב פחות מהצבעה על צרפת, במפה עיוורת (וגם את זה לומדים פה... הרי הם הצילו את הצרפתים.. והאנגלים והבלגים והשבדים ו...זה חלק מהמורשת שלהם פה)...
-
כפי שכבר הסברתי בעבר - אני קצת אוטיסט, לכן אין אצלי שום דיסוננס קוגניטיבי בין אמפתיה לבן אדם לבין הערכה פרגמטית של כישוריו ומגבלותיו.
גם את עצמי אני רואה כך ויש לי לא מעט מגבלות, במקרה ידיעת הגיאוגרפיה האמריקאית היא לא אחת מהן אבל לא חסר אחרות.
בעיניי אין בזה שום בוז או פגיעה בכבודם של אותם אנשים. זה ציון פשוט של עובדות שבעיני רוב האוכלוסיה לא תמיד קל לעיכול. אבל בשביל זה יש לנו את המרחב המוגן של הפורום, לא?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
כפי שכבר הסברתי בעבר - אני קצת אוטיסט, לכן אין אצלי שום דיסוננס קוגניטיבי בין אמפתיה לבן אדם לבין הערכה פרגמטית של כישוריו ומגבלותיו.
גם את עצמי אני רואה כך ויש לי לא מעט מגבלות, במקרה ידיעת הגיאוגרפיה האמריקאית היא לא אחת מהן אבל לא חסר אחרות.
בעיניי אין בזה שום בוז או פגיעה בכבודם של אותם אנשים. זה ציון פשוט של עובדות שבעיני רוב האוכלוסיה לא תמיד קל לעיכול. אבל בשביל זה יש לנו את המרחב המוגן של הפורום, לא?
לי, לעומת זאת, אין הרבה מגבלות.
אבל גם אני לא בקיא (בכלל) בגיאוגרפיה של ארה"ב ובטח לא יודע מהן ערי הבירה (הסיפור של המדינות, לעומת זאת, לא פחות ממרתק - חרשתי את הסידרה בערוץ ההיסטוריה וגם ב-B&N... קוקיות האמריקאים האלה, שחבל על הזמן).
העניין הוא שאני לא רואה בכל אחד, שלא שם את הסיכסוך הערבי-ישראלי או הקרפטי או הבלגי או מה שלא יהיה בראש מעייניו, שיטחי.
אמרתי. לאמריקאים יש מספיק עניינים פנימיים ובין מדינתיים, שהם קצת יותר מעניינים אותם... וכן - גם ספורט יותר מעניין אותם מדברים אחרים..
סיפור... שהרי אי אפשר בלי..
במהלך הטיול שלנו (אולי מישהו זוכר ש-SHMBO הזכירה), עשינו גם ראפטינג באיזור אספן, בקולוראדו.
אולי לא שמתם לב, אבל הטיול יצא בדיוק בזמן המלחמונת האחרונה בעזה..
אז... התחלקנו, אני עם הגמדים הגדולים והיא אם הגמדה הקטנה.
הראפטינג ארך כמה שעות (אחרי החצי שעה הראשונה, כבר היה מיותר לדעתי..) ובסופו נסיעה של איזה 3/4 שעה באוטובוס של החברה, לנקוודת המוצא, שם חיכו לנו SHMBO והגמדה הקטנה, שהראפטינג שלהן היה קצר הרבה יותר.
בכלמקרה, אני, שידוע בכישורים הסוציאליים שלי, יושב באוטובוס ולא מדבר ולא מסתכל על אף אחד ומקשיב לשיחות על איזה משחק חשוב שהיה אז (היו שם מטיילים מכל ארה"ב - ושני הגמדים שלי ואני).
לא יודע מה קרה שם בדיוק אבל כנראה שהגמדה שלי החליטה להתערב בשיחה שם ונפלט לה שאנחנו מישראל (לא למדה להצניע..)...
מיד החל דיון רב משתתפים על המלחמה ועל הסיכסוך הישראלי ערבי וכמה יהודים שם הפגינו יידע (ימני בעיקר) וכמה גויים הפגינו עוד יותר יידע (עד הצהרת בלפור!!!) והתנהל שם ויכוח (סטרילי כזה - בלי צעקות ובלי להפריע אחד לשני) שלא היה מבייש שום תכנית אקטואליה בארץ...
ואז שאלו מה אני חושב...
בגלל שאני לא מאושר מיכולת ההבעה שלי באנגלית (אומרים שאני דווקא בסדר אבל אני... יש לי דרישות גבוהות. כנראה הדם הרוסי שלי..) והגרין-כארד עדיין לא הגיע ובכלל, אני במערב עם חוקי הנשק בפרובלמטיים האלה שלהם ולך תדע מה ישלפו לך.
אמרתי ש..“It’s complicated ” ולמזלי הגענו לחניון.
אבל בשום מקרה לא קיבלתי את הרושם שהחברה האלה, היו איזה שלושים מקנזס ואוקלהומה וכל יתר המדינות שם וגם איזה כמה יהודים בניו יורק ופנסילבניה, הם שיטחיים - לא כשדיברו וניתחו את המשחק המטופש ההוא ולא כשדיברו על ישראל והערבים (ועשו הקבלות לסיכסוכים באירופה... מאיפה בכלל שמעו על הבלגים..).
אז אני מתאר לעצמי שאם היה מתנהל ויכוח כזה (אם בכלל) באיזור האגם בנבראסקה (תקראו בפוסט שלי על האמת בטיול), בטח היה נשמע קצת אחרת אבל ככלל... הם לא שיטחיים. הם חיים אחרת ומעניינים אותם דברים אחרים (ספורט זו דת פה, אין הגדרה אחרת) אבל במה שמעניין אותם, הם הכי עמוקים שיש... ואנחנו השיטחיים.
-
אנחנו מדברים על דברים שונים, קצת התפזרתי עם התגובות האחרונות. לשם הבהרה, ארחיב בכמה מילים על ההערה שלי לגבי "הערכה פרגמטית של כישורים ומגבלות".
יש ביטוי שמאד חביב עליי באנגלית - smartest kid on the shortbus. למי שלא מכיר, השורטבאס זה האוטובוס הצהוב שלוקח את הילדים לביה"ס, רק בגרסה מקוצרת המיועדת לאלה עם צרכים מיוחדים. לא לגמרי ברור לי למה, אך זה הפך לביטוי עדין הרומז על "מעוכבים התפתחותית" או "איטיים" למיניהם, הנוסעים כביכול מדי יום על השורטבאס.
הכל יחסי, ואם מתסכלים על בן אדם בראיה גלובלית קל לאבד את הפרופורציה (כפי שברנרד כתב) לדוגמה: ניקח אותי, מישהו מקביל אליי ברמת ההשכלה והכישורים מטייוואן, מישהו נוסף מבלגיה ההולנדית (פלמי) ומישהו מארה"ב.
הבלגי דובר אנגלית, הולנדית, צרפתית וגרמנית.
אני דובר אנגלית, עברית, רוסית וספרדית.
הטייוואני דובר אנגלית ומנדרינית.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד.
לכאורה מצבי טוב לעומת הישראלי הממוצע, אך מעשית הבלגי מוביל עליי. יש לו שלוש שפות אוניברסליות ביד ולי יש רק שתיים. מה שהופך אותי ל-smartest kid on the shortbus של ישראל.
הטייוואני מסוגל לתקשר עם המערב (באנגלית) אך גם עם סין וקוריאה (רבים מאנשי העסקים שם דוברים מנדרינית). לעומתו הבלגי הוא ה-smartest kid on the shortbus של אירופה.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד, הוא עושה חיל בגבולות ארה"ב ויש לו גישה מוגבלת גם לגרמניה ומדינות מתקדמות יחסית באירופה. מעשית, הוא מפסיד גם לי (בגלל הספרדית), גם לבלגי (בגלל הצרפתית) וגם לטייוואני (בגלל הסינית). יוצא שהאמריקאי הוא אפילו לא ה-smartest kid, הוא סתם נוסע ב-shortbus באופן קבוע.
את החלוקה הנ"ל ניתן לעשות גם על סמך קריטריונים אחרים כמו ידיעת היסטוריה עולמית, גאוגרפיה וכיו"ב.
זו השקפתי על רגל אחת, אין פה ביקורת או דעה אישית על מה טוב או לא. מעשית - אלו המגבלות, לכולנו יש כאלה. ולכן אני אומר שעם כל אהבתי לספרדים (ויש, זו הייתה תקופה נפלאה בחיי) ועם כל הערכתי לאמריקאים (ולא חסר, גם מהתקופה הקצרה שביליתי שם), הם עדיין שטחיים/פרימיטיביים ביחס למקביליהם בחלקים אחרים של העולם. בהיבטים מסויימים, אפילו ביחס לישראלים.
חלק מדפוסי ההתנהגות שנדונו פה הם נגזרת של זה, דברים אחרים לא קשורים בכלל, וכמובן שקשה להכליל את כל "יבשת" צפון אמריקה בקטגוריה אחת. אבל אם ניקח פחות או יותר דגימה זהה של אנשים מאותו מעמד חברתי ואותה השכלה - זה פחות או יותר מה שנקבל.
-
נו... אתה מנסה להבהיר את העמדה שלך ו... מדגיש מה שאני אומר..
אתה מסתכל לא נכון על אמריקה... לדעתי.
תראה - הטייווני מדבר את השפה "שלו" ועוד שפה שולטת בעולם - לא מדבר בכלל(מנדרינית זו רק אחת "השפות" בסין) שפות של המדינת שגובלות/מקיפות אותו.
הבלגי מדבר את השפות של 3 מדינות שגובלות בו ו... השפה שולטת בעולם.
הישראלי... טוב, זה לא דוגמא - היהודי הנודד... לוקח הכל מכולם. בגלל זה אנחנו עם סגולה..
עכשיו, תראה את האמריקאי.
שולט בשפה ה.. שולטת ובכל השפות של 48 המדינות השכנות לו...48!!
שלא לדבר שהשפה השולטת היא... שלו (הרי אי אפשר, באמת, לקרוא לאנגלית של האנגלים.. אנגלית... הם גם מכוערים פחד..והשיניים שלהם).
אבל ברצינות.
תראה איך הקבלת מדינות (די קטנות), שברגע שעברו את הגבול הן בעולם אחר, לארה"ב שבה יש 50 מדינות... מדינות שרובן שונות מאוד זו מזו (שלא לומר יריבות).
למה צריך לעניין אותם "העולם" כשחצי ממנו זה... הם?
נכון.
הם נוטים להתעסק "בדברים שלהם" אבל כשחיים פה מבינים למה - החדשות למשל - יש שעה חדשות - כמו בארץ.. אתה קולט? יש להם שעה להעביר מידע שנוגע לאיזור שלהם, למדינה שלהם, לארה"ב וגם ... לשאר העולם - עכשיו תגיד לי מה יותר חשוב ובמה צריך יותר להתעמק.
לדוגמא.
בעשרים ומשהו השנים האחרונות, לפני שבאתי לגור פה, צחקתי, כמו כולם, על "שיחות מזג האויר" של האמריקאים...
כאילו... ראבק! מה יש וכמה זמן אפשר לדבר על מזג האויר...
בחדשות, כל 10 דקות דיווחים על כל ענן שהפציע וכמה גשם ואיך היה בהשוואה לשנים קודמות באותה שנייה (על הקיבעון שלהם לסטטיסטיקות... בפוסט על הטיול) ואתה חושב שהם יורדים מהפסים, הקוקיות האלה..
ואז, אחרי כמה חודשים, אתה מתחיל להבין שאחד הדברים החשובים ביותר פה זה.. אכן מזג האויר וכמה השפעה יש לו על החיים פה, ברמה של דקות ממש.
מתכננים פה את היום שבו מכסים את הבריכות ואם פיפסת איזה דיווח על גל כפור (לפעמים הוא נמשך 3 שעות בסך הכל).. הלכו הצינורות של הבריכה.
ומתי להוציא את המים מצנרת ההשקייה (זילזלתי ולמדתי על בשרי - לא לדאוג, החלפתי לבד את הצינורות המפוצצים, לתדהמת השכן..).
וכשהגמדים ייצאו מביה"ס, ירד גשם או לא (גשם קפוא... ינעל אביהם).
ומשאיות המלח בבוקר (יצאו או לא).
והשיטפונות בקיץ.
והוריקן... חוץ מאשר בוורהיס..
יש פה דברים חשובים, שלך, כישראלי, בכלל לא מובנים וב-YNET תופס איזה כתבונת קטנה ופה כל המדינה (ארה"ב) מדברת על השטפונות בקוליפורניה ושאולי היה עדיף הבצורת.
והשריפות במערב - תאר לך השריפה בכרמל אבל פי 20.. כולל המספר ההרוגים.
וטרונדו כל 3 ימים ב"סימטת הטורנדו".
והסופה הטרופית תתפתח או לא להוריקן ותחריב ערים בטקסס (כולם שמעו רק על ניו אורלינס...פחחח).
ומה יהיה עם המפעלים של GM - כאילו גיבור-סאברינה אבל כפול עשרת אלפים...
וכמה בארץ ובאירופה שמעו (לא כקוריוז או כותרת - אשכרה התעמקו בנושא - בועז וניר ותמיר) על שביתת השוטרים בניו יורק, העיר-לא המדינה (כולה 30 אלף שוטרים... טיפל'ה יותר מכל השוטרים בישראל.. כולל מג"ב) שהתנהלה לפני כמה שנים...
אני יודע שקל לפתור את האמריקאים כשיטחיים אבל זה קצת.. שיטחי לעשות את זה..
והיסטוריה עולמית - הם קובעים את ההיסטוריה, דריש.. הם לא צריכים ללמוד אותה..:rolleyes:
-
ואני אף פעם לא שמעתי את המושג הזה... על האוטובוס של ה..מתקשים.
פה הם נוסעים עם כולם.. וכולם עוזרים להם ואוי ואבוי למי שיגיד משהו לא במקום... בעצם אין "אוי ואבוי"... אף אחד לא יגיד You just don't do that
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אתה מקייב, אני מאודסה, יוצא שאתה בכיר ממני. :D
יש מצב,
אחד הצעצועים שלי מהילדות היתה בובה של סטלין, היו גם רק 2 ערוצים בטלויזיה, בערוץ 1 היה פרופגנדה אנטי מערבית, בערוץ 2 היה סוכן ק.ג.ב שהדריך אותנו לעבור חזרה לערוץ הראשון.
אני מבין שקלעתי בול במטרה.(אגב, ברגע שאדם משתמש במונח כמו שמוק זה סימן שהוא איבד את הוויכוח)
קח מה שכתבתי כביקורת בונה, זה לא כדי לפגוע,
מהכתיבה שלך רואים שאתה אוהב להשתמש בסיסמאות פופוליסטיות
האמריקאים מטומטמים, מדברים רק אנגלית....בו הו.
נתחיל בזה שאין אמריקאי ממוצע, יש 50 מדינות, כולן שונות, דיבור שונה, אפילו מנהגים והתנהגות שונה. בכול אחת מהם יש NATIVES ויש מהגרים באחוזים כאלה או אחרים
בא נחזור לבני עמך, כמה רוסים מדברים אנגלית(או כול שפה אחרת)?(ברמה שאפשר לתקשר איתם) הכמות אפסית.
למה שה"אמריקאי" (שאינו קיים) צריך לדבר בשפה אחרת, מה התועלת?
עם מי הוא יתקשר בשפה הנ'ל?
סתם לדוגמה בטקסס היה לי שכן רד לק אורגינל, בן +50 וגר בבית בו הוא גדל כילד, לעולם לא יצא מחוץ לארה'ב, אבל מה הוא מדבר ספרדית שוטף ומדוע?
הוא מנהל עבודה בחברת בניה ויש לו צורץ בספרדית לתקשר עם הפועלים.
ידע שפה בא מצורך, אינו דוגמה לידע או אינטלגציה. ולכן הדוגמאות שלך על השורט באס לא רלוונטיות בכלל. על כול ספרדי-טייואני-ישראלי שמדבר בשפה זרה אני מביא לך 1000 שלא, נו אז מה?
עכשיו תיסלחו לי, אני הולך להכין שווארמה.
-
אני קורא עכשיו ספר באנתרופולוגיה (תחביב ישן שלי) על קודי ההתנהגות הנסתרים של הבריטים, ואחד מהפרקים מדבר על איך מנהלים שיחה בפאב. כלל חשוב שעולה שם זה שאי אפשר פשוט להנהנן ולהסכים על הכל, צריך להיות ויכוח נחוש ותכליתי בנושאי היום, וכך מושגת הערכה הדדית ואינטימיות מסויימת בין הצדדים המשתתפים. כך תמיד חשתי לגבי הדיונים ה"כבדים" בפורומים, ולא במקרה אני משתתף בהם כבר קרוב לעשור. זו גם התחושה שאני מקבל פה כשאני מתכסח עם ברנרד למשל, כי יש לו את אורך הרוח והאינטליגנציה להסביר לי עד שאני מבין (גם אם לא בהכרח מסכים, אבל לפחות רואה את הרציונל) ואני מקווה שגם אנשים אחרים שמתווכחים איתי מקבלים את אותו רושם ממני. בסוף הייתי רוצה לחשוב שכולנו לומדים משהו חדש או לפחות מקבלים פרספקטיבה נוספת על מה שכבר ידוע, ושבמשחק הזה לא חייב להיות מנצח אחד שלוקח את כל הקופה.
עם לוגיקה של אנשים כמו tzagi אני לא יכול להתווכח, הם כבר פתרו את כל השאלות ויודעים את התשובות לכל סודות היקום, ומי אני שאאתגר את האוראקל. הם רואים בדיונים האלה הפרה של הסדר הקיים שיש להשיבו בהקדם ולהסביר לכולם למה הם טועים, אצלי כאמור מטרת ההשתתפות בדיון היא אחרת. הדבר היחידי שאני יכול לומר בנושא הזה הוא שאת המילה "שמוק" יש לראות כמחמאה כשהיא מגיעה ממני, כמו שאומרים it takes one to know one.
לגבי השורטבאס, ראו כאן: http://onlineslangdictionary.com/mea...-the-short-bus
כנראה שניו-ג'רזי קצת יותר פרוגרסיבית, מה שלא מפתיע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אנחנו מדברים על דברים שונים, קצת התפזרתי עם התגובות האחרונות. לשם הבהרה, ארחיב בכמה מילים על ההערה שלי לגבי "הערכה פרגמטית של כישורים ומגבלות".
יש ביטוי שמאד חביב עליי באנגלית - smartest kid on the shortbus. למי שלא מכיר, השורטבאס זה האוטובוס הצהוב שלוקח את הילדים לביה"ס, רק בגרסה מקוצרת המיועדת לאלה עם צרכים מיוחדים. לא לגמרי ברור לי למה, אך זה הפך לביטוי עדין הרומז על "מעוכבים התפתחותית" או "איטיים" למיניהם, הנוסעים כביכול מדי יום על השורטבאס.
הכל יחסי, ואם מתסכלים על בן אדם בראיה גלובלית קל לאבד את הפרופורציה (כפי שברנרד כתב) לדוגמה: ניקח אותי, מישהו מקביל אליי ברמת ההשכלה והכישורים מטייוואן, מישהו נוסף מבלגיה ההולנדית (פלמי) ומישהו מארה"ב.
הבלגי דובר אנגלית, הולנדית, צרפתית וגרמנית.
אני דובר אנגלית, עברית, רוסית וספרדית.
הטייוואני דובר אנגלית ומנדרינית.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד.
לכאורה מצבי טוב לעומת הישראלי הממוצע, אך מעשית הבלגי מוביל עליי. יש לו שלוש שפות אוניברסליות ביד ולי יש רק שתיים. מה שהופך אותי ל-smartest kid on the shortbus של ישראל.
הטייוואני מסוגל לתקשר עם המערב (באנגלית) אך גם עם סין וקוריאה (רבים מאנשי העסקים שם דוברים מנדרינית). לעומתו הבלגי הוא ה-smartest kid on the shortbus של אירופה.
האמריקאי דובר אנגלית בלבד, הוא עושה חיל בגבולות ארה"ב ויש לו גישה מוגבלת גם לגרמניה ומדינות מתקדמות יחסית באירופה. מעשית, הוא מפסיד גם לי (בגלל הספרדית), גם לבלגי (בגלל הצרפתית) וגם לטייוואני (בגלל הסינית). יוצא שהאמריקאי הוא אפילו לא ה-smartest kid, הוא סתם נוסע ב-shortbus באופן קבוע.
את החלוקה הנ"ל ניתן לעשות גם על סמך קריטריונים אחרים כמו ידיעת היסטוריה עולמית, גאוגרפיה וכיו"ב.
זו השקפתי על רגל אחת, אין פה ביקורת או דעה אישית על מה טוב או לא. מעשית - אלו המגבלות, לכולנו יש כאלה. ולכן אני אומר שעם כל אהבתי לספרדים (ויש, זו הייתה תקופה נפלאה בחיי) ועם כל הערכתי לאמריקאים (ולא חסר, גם מהתקופה הקצרה שביליתי שם), הם עדיין שטחיים/פרימיטיביים ביחס למקביליהם בחלקים אחרים של העולם. בהיבטים מסויימים, אפילו ביחס לישראלים.
חלק מדפוסי ההתנהגות שנדונו פה הם נגזרת של זה, דברים אחרים לא קשורים בכלל, וכמובן שקשה להכליל את כל "יבשת" צפון אמריקה בקטגוריה אחת. אבל אם ניקח פחות או יותר דגימה זהה של אנשים מאותו מעמד חברתי ואותה השכלה - זה פחות או יותר מה שנקבל.
אתה מכליל ולא מדייק.
מרבית בוגרי התיכון ברוב הארצות בעולם, דוברים את שפת אמם ומעט אנגלית של תיכון. במדינות הגירה, כמו ישראל, אוסטרליה וחלק מארה"ב, יש גם שרידים (לפעמים משמעותיים), של השפה מבית סבא. היוצאים מן הכלל הם הצפון אירופים (סקנדינביה), שמסימים בי"ס עם אנגלית טובה, גרמנית או צרפתית, לטינית ועוד שפת בחירה, ברמה לא רעה בכלל. הקנדים הם דו-לשוניים מראש וזה לא מצביע על כלום - לא שטחיות ולא עומק.
חלק גדול מהאמריקאים מתקשים בצרפתית ובגרמנית. חלק גדול מהטייוואנים, היפנים, הספרדים, האיטלקים, הישאראלים והמזרח-אירופאים, מתקשים באנגלית. זה לא הופך אותם לשטחיים או מעמיקים.
האפריקאים שולטים בחלק מהשפות האירופיות לפי חלוקת אפריקה בעידן הקולוניאלי. זה לא מצביע לא על השכלתם הכללית ולא על כישוריהם.
האמריקאים שולטים באנגלית, שהיא ה lingua franka העולמית. זה נותן להם ולאנגלים יתרון יחסי. חלק מההאחזות שלהם ב"אנגלית בלבד", קשור להיסטוריה של האימפריה הבריטית, לנוכחות של ארה"ב כיום כאימפריה עולמית, ולתחושת האדנות שלהם במגע עם "העולם החיצון". קצת דבילי, נכון, אבל אל תשכח שמרבית היידע שיש לנו על היסטוריה עולמית בכל היבטיה (ועל תחומים רבים אחרים), מגיע מצפון אמריקה ומאנגליה; לא מסקנדינביה, לא מבלגיה (למרות שיש כמה יוצאי דופן) ובודאי לא מישראל.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ועוד משהו חביב שצילמתי...
מעניין אם מישהו יעלה למה הפרסומת, בלי להריץ גוגל או בינג או כאלה..
מחקתי את הפרטים המזהים
ואחרי שפתרנו את השיטחיות העולמית...
מישהו?
נו... לאן נעלמה התמונה?
קובץ מצורף 94303
-
איש המלבור אין מצב למה עישון בארה"ב אינו באופנה , אין לי מושג .
עידו
-
חברת חפירות\ הריסת בתים וכיו"ב,
או כלי עבודה לריסוק \ צמ"ה או משהו בסגנון.
-
נו...
You can do better than that..
-
לונגשוט... אבל אני מהמר על אבנים בכליות.
-
-
-
5 קבצים מצורפים
לא, לא.
דריש צדק.
גדול לא?
בארץ לא ראיתי אף פעם פרסומת לחברה שמרסקת אבנים בכליות...
רק באמריקה...
לא יודע מה קורה באתר. אני לא מצליח להעלות תמונות...
-
1 קבצים מצורפים
-
:D ?WTF
המשאית זה סתם שילוט חוצות או שבתוכה עושים את הריסוק?
נתקלתי פעם במשאית עם טריילר ענקי שנשאה על הסיפון מכשיר MRI נייד, אבל זה חדש לי.
-
סתם שלט, שחונה מתחת לבניין/מכון בו נעשה הטיפול.
-
כנראה שעל משקל דבריו של אהרון ברק (למיטב זכרוני), אם בישראל "הכל שפיט" - באמריקה הכל בר פרסום.
מעניין, אהבתי. בעצם לא רחוק ממה שקורה בארץ עם כל הפרסומות ברדיו על השתלת שיניים וטיפולי לייזר. בסוף גם זה יגיע.
-
רציתי לכתוב הרבה זמן, משלים הודעות וחוזר לעיסוקי, מצטער.
לגביי תחום הבנייה, אינספקשן, אין כל כך הרבה בלאגן עם בירוקרטיה והבוחנים הם אנשים כמוני כמוך, קל לדבר איתם, טוב לשאול שאלות ולהתייעץ לגבי השלב הבא רק בשביל לתת להם כבוד, בחנות הסיגרים לדוגמא, הבוחן היה מקסים, היו לנו בעיות עם הבידוד של הגג, רצינו לתת למקום תחושה של מחסן, יש היתר לעשן במרחב החנות ולכן בידוד ואוורור הם נושא חשוב, את הבידוד כבר הזמנתי, אבל התייעצתי איתו בצורה מאוד מכוונת למוצר שהזמנתי, היה נחמד מאוד, מכיוון שהוא עובד בכל האיזור והחנות נמצאת ברחוב הכי ראשי הוא עצר פעמים רבות סתם בשביל לדבר או להתעניין.
קל להתחבר אליהם, קל לקבל הכוונה איך לשעת את הכל קל יותר ואחרי התעסקות עם כולם זה כבר הופך למעין חברות, שאלות פרטיות שצצות בכל מפגש, האופנוע שלי עוזר המון, תמיד נושא לשיחה בעבודות והבוחנים המבוגרים נהנים לשבת איתי ולספר לי על חוויות הרכיבה שלהם מהעבר.
שאני מאוד אוהב את ההתעסקות שלי עם האנשים בתחום, זה כייף.
לגביי מטבחים, המטבח היקר ביותר אותו מכרתי ללקוח עלה לו $800 לפיט, לפני הcountertop, אבל אני גם יתקין מטבחים במחירי איקאה וברמה גבוהה יותר, על איקאה אשמח להרחיב בהמשך.
הנה דוגמא למטבח מודרני שעלה פחות מאיקאה
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...3dbe6a3822.jpg
סיימנו עם החנות סיגרים, חודש לפני תאריך הסיום המקורי, אני מבסוט, שבועיים של 14-18 שעות עבודה הניבו פירות
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...1d566e84eb.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...2166322fff.jpg
מחירי הדלק ממשיכים לרדת ואני מבסוט
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...ece6a4c9c6.jpg
סיימנו את העבודה עם 2 המסעדות הנ"ל
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...56d7035a16.jpg
ומרגישים חורף בלוס אנג'לס
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...2d41cf4b12.jpg
הג'יפ הועמד למכירה אבל אני לא חזרתי לשום אי מייל או הודעה, זה כאילו אני רוצה למכור אבל ממש לא, בעיה יש יותר מדי צעצועים ואני צריך לרענן את ההיצע, האופנוע לא הולך לשום מקום, האינפיניטי חייבת להשאר (קלאסית בת 24, פחות מ500 בכל העולם), הטנדר אצל אבא, המרצדס יותר מדי סנטימנטלית, אז הג'יפה הוא היחיד שיש לי כלפיו רגשות מעורבים, גג קשיח, מזגן מקורי, כל המסביב אבל הוא אוטומטי ונדיר, אני רוצה ג'יפ עם מנוע 5.7, להרוס את זה זה אכזרי מדי. צריך yj מרובע צילנדרים לפרוייקט, יש כבר קורבט בתור תורמת איברים (שנת 92 עם מכה מאחורה ב$800).
קשה פה, ממש קשה, לפחות היום הכנתי חומוס פול ואירחתי קצת חברים, היה
נחמד.
שבוע טוב, יש לי דייט ואני תקוע בכתיבה.
-
[QUOTE=Bernard;612152]הו. הנה.
קובץ מצורף 94371[/QUOT
ברנרד,
שמת לב לכתובת שלהם ?
-
למי שתוהה למה החיים נעצרו פה- זה קריסמס!
אני בטוח שברנרד זולל HONEY GLAZED HAM בכמויות(לי אסור), אז הכנתי BEEF FRIED RICE
שנזלל במהרה וכרגע נהנה מEGG NOG מדולל בMCGREGGOR"S
חג שמח לכול הגויים. וגם לברנרד, בנצי, דרור שווערצא קופי וגם לאיבן. (שלא תגיד שלא מתייחסים אליך למרות שאתה בצד הלא נכון של האגם)
-
תודה וכנ"ל.
השכנים שלי חוגגים ואני יושב פה לבד, בניכר, בחושך, קורא פוסטים בג'יפולוג.
http://cdn.someecards.com/someecards...someecards.png
סתאאאאאם... נראה לכם? מי חוגג פה? כמו אנגלים טובים - שתו כמה פיינטים ובשעה עשר כבר התקפלו והלכו לישון. איך ברנרד קורא לזה, "קוקיות"? :D
נ.ב. בעוד מספר שבועות אני מגיע ללוס אנג'לס לראות הכצעקתה. אם אתם צריכים להעביר משהו מאנגליה - תגידו.
-
דבר עם בנצי, אולי יסדר לך איזה שפנפנה...
תודה על הרצון הטוב אבל לא נראה לי שיהיה לקוחות, פעם שעברה שהייתי צריך משהו מאנגליה זה היה זוג לוקרים לגז 69
זה היה מזמן ומאז התפטרתי מהנבלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
חג שמח לכול הגויים. וגם לברנרד, בנצי, דרור שווערצא קופי וגם לאיבן.
דרור שווערצא קופי חגג קריסמס אצלי.
חבל שהוא לא מעלה כאן כמה סיפורים, כמו איך הרופא שולח אותו לאינטרנט.
ועל מערכת חינוך אצלם, לטוב ולרע.
חג שמח
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
למי שתוהה למה החיים נעצרו פה- זה קריסמס!
אני בטוח שברנרד זולל HONEY GLAZED HAM בכמויות(לי אסור), אז הכנתי BEEF FRIED RICE
שנזלל במהרה וכרגע נהנה מEGG NOG מדולל בMCGREGGOR"S
חג שמח לכול הגויים. וגם לברנרד, בנצי, דרור שווערצא קופי וגם לאיבן. (שלא תגיד שלא מתייחסים אליך למרות שאתה בצד הלא נכון של האגם)
שטויות במיץ.
החיים לא נעצרו בגלל שאני חוגג את הקריסמס..
החיים נעצרו כשפרצו הילדים... ובמיוחד עכשיו, כשהם בחופש.
אני אומר לכם. מפגרים האמריקאים האלה.. אבל ממש.
חשבתם שבארץ יש הרבה חופשים, בגלל החגים? תשכחו מזה - פה כל הזמן יש חופש לגמדים.
עכשיו זה ה- winter brake, עוד מעט יש את ה- spring brake, אח"כ יש את summer vacation ובאמצע יש כל מיני דברים (כולל יום כיפור) כמו יום הנשיא, יום העצמאות, יום האם, יום האב, חג ההודייה, ליל כל הקדושים, יום מרטין לות'ר קינג, יום המשוחררים (מהצבא), יום הורים (אסיפות הורים =חופש), יום מורים (שלושה ימים ב-NJ) ו.. הרשימה ממשיכה.. באמת.
עכשיו, ועל זה אכתוב בפוסט "הגדול" הבא=על "היהודים" וה"אנטישמיים" (כן. גם היהודים במרכאות ובהמשך תבינו למה..), שתבינו, בד"כ כל חופש כזה צמוד לסופ"ש (למכסם את הסבל להורים או כמו שהם קוראים לזה פה = יותר זמן איכות עם הגמדים... מפגרים, אמרתי?), כך שיוצא לך שיש איזה 4 ימים ברצף, שאתה צריך למצוא דרכים לשעשע את הגמדים - ולא. לסגור אותם בשירותים, כעונש, לכמה שעות כבר לא כ"כ עובד... לכל אחד יש טלפון ויש להם חיוג מקוצר ל-911.
בקיצור.
עכשיו יש חופש מיום רביעי האחרון ועד יום שני בשבוע הבא... סבל צרוף.
היינו איתם יומיים במנהטן... פעם אהבתי את מנהטן... לפני שהבאנו לפה את הגמדים, הייתי מגיע פעמיים בשנה לפה... נראה לי שבפעם הבאה כבר יעצרו אותנו במנהרה, בצד של NJ...
היום אני אנסה לברוח מהגמדים - תכף אצא "לסדר" את הגראג' - ארכיב אוזניות (יש פה תחנת רדיו של גייז (כן הסלוגן שלהם הוא The heart bit of gay America… עם אחלה מוזיקה... באמת) ואנסה להראות עסוק... בתקווה שזה ירחיק אותם ממני.
וחוץ מהגמדים... גם SHMBO החליטה שהיא בחופש (היפנים הנבלות האלה. גם אותם אני שונא. מה להם ולקריסמס? למה הם בחופש? כולם נגדי)... היא בחופש אבל סנסור התנועה שלה (זה שמנטר את התזוזות שלי) עדיין פעיל...
בקיצור..
נראה מה ניתן להשחיל פה ושם..
- - - Updated - - -
וה- egg nog זה אחד הדברים הכי מגעילים שיש פה... ישר אחרי הפקיסטנים - יו.. איזה מסריחים... לא רק שהם לא מכבסים את התרבוש ההוא שלהם (חיתול בד משומש, שהם עוטפים בו את הראש), הם גם לא חופפים את השיער.. שנים..
זה דבר אחד כשהם ממלאים לך דלק (ב-NJ אין שירות עצמי - בניגוד לחוק) ואתה נותן להם כרטיס וסוגר מהר את החלון אבל זה דבר אחר לגמרי להיות סגור בתא קטן, במנהטן, עם נהג מונית פקיסטני...
באימש'ך... לפחות שים מטהר אויר..
-
פקיסטני או סיקי? יש הבדל.
-
התחלת עם הגזענות?
סמנטיקה - כולם אותו הדבר..