-
תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
מוצאי חג שמח,
שמי עידו שחק, מתנייד בסופה, ועם פז"מ של אין ספור חילוצים וסיוע לזרים ואירוע אחד בו נזקקתי לסיוע חילוץ, המחלץ שהסכים להגיע רק עבור תשלום, נתקע בעצמו ולא שכח לדרוש את כספו אחרי שאני חילצתי אותו.
בעקבות אותו אירוע פתחתי, לפני מס' שנים, שירשור של עזרה הדדית בחילוצים בין חברי/גולשי ג'יפולוג.
היה מי שהגדיל לעשות והפך את המצטרפים ליוזמה, לדף קשר עפ"י חלוקה גאוגרפית.
השלב הבא היה היוזמה להקמת קבוצת הווטסאפ.
לכאורה רעיון מצויין, מתאים לרוח התקופה, דרישה חד משמעית לקבוצה שקטה ועוד ועוד.
עד כה לא הגבתי בויכוחים האינסופיים כאן בשרשור אודות התקנון שקבע פותח הקבוצה, עד שהחליט להעיף גם אותי מהקבוצה.
שניים מחברי, אחד מהם כבר שלחתי פעם אחת לסייע בבקשת סיוע שרצה בקבוצה (גרושותיו של דרור כמדומני אי שם בחולות ליד חופית - חולצו מהר לפני שהחבר הגיע), נתקעו עם דריישפט שבור ופיצוץ בטרנספר בציר המצלעות.
עקב היותי באותו הזמן בטורניר נוער בספרד, העלתי בקשה לסיוע עם מספרי הטלפון, וציינתי שהחברים גולשים פעילים כאן באתר.
ההודעה כנראה הניפה את הסדין האדום מול מנהלי הקבוצה שהחליטו בדרכם הביריונית, בולשיויקית והבילתי מתפשרת, שלא לומר חסרת כל שיקול דעת, להעיף אותי מיד מהקבוצה.
אז חברים - תודה,
אין צורך.
אני אמשיך להשתדל שלא לשקוע או להתקע. וגם אמשיך לסייע לכל מי שנקרה על דרכי וצריך עזרה (גם אם זה ג'ריקן בנזין מלא או גלון שמן מנוע - מה שכבר קרה). מכם אינני מבקש וצריך עזרה. אני כבר אסתדר.
פוסט חג שמח ומתוק
אין צורך להגיב, אין בכוונתי להכנס להתפלמסות/ויכוח וכד'.
בניגוד אליכם, בכוונתי לעזור, וזהו. בלי לבקש טובות, פרסום שמי ברבים או שגעון גדלות וכוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
מוצאי חג שמח,
שמי עידו שחק, מתנייד בסופה, ועם פז"מ של אין ספור חילוצים וסיוע לזרים ואירוע אחד בו נזקקתי לסיוע חילוץ, המחלץ שהסכים להגיע רק עבור תשלום, נתקע בעצמו ולא שכח לדרוש את כספו אחרי שאני חילצתי אותו.
בעקבות אותו אירוע פתחתי, לפני מס' שנים, שירשור של עזרה הדדית בחילוצים בין חברי/גולשי ג'יפולוג.
היה מי שהגדיל לעשות והפך את המצטרפים ליוזמה, לדף קשר עפ"י חלוקה גאוגרפית.
השלב הבא היה היוזמה להקמת קבוצת הווטסאפ.
לכאורה רעיון מצויין, מתאים לרוח התקופה, דרישה חד משמעית לקבוצה שקטה ועוד ועוד.
עד כה לא הגבתי בויכוחים האינסופיים כאן בשרשור אודות התקנון שקבע פותח הקבוצה, עד שהחליט להעיף גם אותי מהקבוצה.
שניים מחברי, אחד מהם כבר שלחתי פעם אחת לסייע בבקשת סיוע שרצה בקבוצה (גרושותיו של דרור כמדומני אי שם בחולות ליד חופית - חולצו מהר לפני שהחבר הגיע), נתקעו עם דריישפט שבור ופיצוץ בטרנספר בציר המצלעות.
עקב היותי באותו הזמן בטורניר נוער בספרד, העלתי בקשה לסיוע עם מספרי הטלפון, וציינתי שהחברים גולשים פעילים כאן באתר.
ההודעה כנראה הניפה את הסדין האדום מול מנהלי הקבוצה שהחליטו בדרכם הביריונית, בולשיויקית והבילתי מתפשרת, שלא לומר חסרת כל שיקול דעת, להעיף אותי מיד מהקבוצה.
אז חברים - תודה,
אין צורך.
אני אמשיך להשתדל שלא לשקוע או להתקע. וגם אמשיך לסייע לכל מי שנקרה על דרכי וצריך עזרה (גם אם זה ג'ריקן בנזין מלא או גלון שמן מנוע - מה שכבר קרה). מכם אינני מבקש וצריך עזרה. אני כבר אסתדר.
פוסט חג שמח ומתוק
אין צורך להגיב, אין בכוונתי להכנס להתפלמסות/ויכוח וכד'.
בניגוד אליכם, בכוונתי לעזור, וזהו. בלי לבקש טובות, פרסום שמי ברבים או שגעון גדלות וכוח.
מעבר להסכמה מלאה ....
רק רציתי להגיד שיש לי עוד את הרשימה ההיא מודפסת בתא כפפות ... מאז ימי הלאדה ניבה :).
ככה .. למזל.
חג שמח.
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
חבל שהחברים הגולשים הפעילים שלך, לא טרחו להצטרף לקבוצה.
הכללים פשוטים להבנה ואם הצלחת לגרום שיעיפו אותך מהקבוצה, אני מניח שהעדפת להתעלם מהם.
אם יצא לי לפגוש אותך תקוע בשטח, אחלץ לעזרתך מבלי לברר האם אתה חבר בקבוצה או לא. אבל כדי להיעזר בקבוצה, צריך להיות חבר בה. אין יוצאים מהכלל, אין חד פעמי ואין תעשה לי טובה.
יותר פשוט מזה?
-
חילוצים בשטח - WhatsApp
גולשים פעילים באתר בחרו לא לקחת חלק בקבוצה ומצפים שנעמוד לרשותם.
זה לא שלא ידעת את הכללים או שחבריך פספסו את ההזדמנות להצטרף לקבוצה.
אם כדבריך הם חברים פעילים באתר הם כנראה לא הצטרפו בכוונה.
כנראה אצל מי מאיתנו מערכת השיקולים לקויה.
תודה לך על הברכות וחג שמח גם לך עידן...
-
מבלי להתייחס למקרה ספציפי, קורה לחברי גיפולוג להצטרף לקבוצת החילוצים בווטסאפ מבעוד מועד. נכון לעכשיו אנחנו 185 חברים ולעניות דעתי התפקוד הוא לעילא. שקטה וחרישית מחד ומתיוררת לחילוץ די מיידי מאידך..
התהליך פשוט. תשלחו לי הודעה פרטית עם מספר הטלפון בספרות בלבד, תקבלו את ככלי הקבוצה בווטסאפ, אשרו אותם ואתם חברים.
חג שמח לחברים ולאלה שלא.
לביא.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
לביא כתבת קורה במקום קורא.
אני מעייף אותך מהקבוצה על סעיף דיסגרפיה.
ועכשיו קצת יותר רציני.
מה מונע ממני בתור חבר גיפולוג להצטרף לקבוצת החילוץ, לא להיענות לשום קריאת חילוץ של אחרים ולהנות מ"מנוי גרירה וחילוץ" בחינם?
כל חברי גיפולוג תצטרפו, לא רואה שום סיבה שלא.
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
-
אני אישית לא הייתי מעיף את הבחור מהקבוצה.
העלה הודעה קצרה ועניינית, אתם ציינתם שהרכב התקוע אינו חבר בקבוצת החילוץ ומשם שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם בא לו לצאת לחלץ או לא.
בכל מקרה כמובן שהקבוצה נפתחה על ידכם ואתם מחליטים מה יהיה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
לביא כתבת קורה במקום קורא.
אני מעייף אותך מהקבוצה על סעיף דיסגרפיה.
ועכשיו קצת יותר רציני.
מה מונע ממני בתור חבר גיפולוג להצטרף לקבוצת החילוץ, לא להיענות לשום קריאת חילוץ של אחרים ולהנות מ"מנוי גרירה וחילוץ" בחינם?
כל חברי גיפולוג תצטרפו, לא רואה שום סיבה שלא.
כולנו מאובחנים. כתבת מעייף ולא מעיף...
כלום לא מונע להצטרף לקבוצה, להנות מחילוץ חינם ולא לתרום כלום. אין ביטוח בפני סוציומאטים.
(גם אני מאובחן, כתבת ללביא ואני עניתי...)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
לביא כתבת קורה במקום קורא..
גם זה קורה...
אין שום מניעה להיות חברים סוציומטים אבל כשזה יקרה הקבוצה לא תהיה יעילה ותהפוך למיותרת.
זו רבסך הכול פלטפורמה חברית המבוססת על ערבות הדדית.
-
הי
אני חבר חדש בפורום ,אשמח להצטרף גם לקבוצה
הטלפון שלי
אפס חמש אפס 2929 שש שבע שלוש
תודה
טיבור.
-
הי
איך אפשר להצטרף לקבוצה ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tibil
הי
איך אפשר להצטרף לקבוצה ?
שלח לי הודעה פרטית עם מספר הטלפון שלך. ספרות בלבד בבקשה.
לביא
-
הפעם היה תורי להיעזר בקבוצה.
נחל דימונה, בקטע קצר שיוצא מהשביל המרכזי. דפקתי את גל ההינע האחורי על המדרגה, שבעקבות המכה גם התפתל מהמומנט.
ישרתי את גל ההינע כמה שאפשר. חששתי שהוא יגזר במאמץ הרציני הראשון, ולא היה לי ברור מבחינת מרחק לכביש ותוואי שטח אם משתלם יותר לחזור או להמשיך.
החלטתי להמשיך, לקוות לטוב, ובמקום שנצפה מאמץ רציני, להיעזר ברצועה ורכב חזק אחר, להוריד עומס. באחת העליות באמת עשינו את זה. בסה"כ זה עבר טוב, ולקראת הכביש פירקתי את גל ההינע, והמשכתי בהנעה קדמית למפגש ג'יפולוג.
במקביל, ביקשתי בקבוצה שאם יש מי שיכול להגיע למפגש עם גל הינע ספייר, זה יעזור. גם בשביל לא לפספס את המשך הטיול שתוכנן למחרת, וגם בשביל חזרה נוחה יותר הביתה. לנסוע עם הנעה קדמית עם סרן נעול בלוקרייט על הכביש זה בהחלט אפשרי, אבל לא כיף גדול.
ראשית, אני מודה לבועז ולביא, שפגשו בבעל היילקס, משה, שהיה בדרך למפגש, עם גל הינע ספייר, ושידכו בינינו. תודה למשה שלא חשב פעמיים לפני שהשאיל לי את גל ההינע, לאסף על העזרה בגרירה ולנדב על העזרה בעבודה.
שנית, אני אשמח לשמוע דעות כנות לכאן ולכאן, אם בכלל היה נכון להעיר את הקבוצה על זה. כשלעצמי, אני לא בטוח שזה היה נכון.
בתכל'ס, זה לא באמת היה חילוץ. היתה איתי חבורה מצוינת, מצוידת כיאות לעזור לי. במובן מסוים, זה היה עניין של נוחות בנסיעה חזרה הביתה והכיף שלא לפספס את הטיול שלמחרת.
אני חושב שהיה נכון יותר לכתוב בג'יפולוג, אבל הקליטה הרעועה והנדירה לא אפשרה את זה. הוואטסאפ הוא כלי ללא תחליף בתנאים האלה, אבל בפעם הבאה, אם תקרה, אני חושב שאכתוב לבועז או לחבר אחר בוואטסאפ ואבקש ממנו להעלות את הבקשה באתר.
בכל מקרה, מנצל את ההזדמנות לתת שוב ח"ח למארגני הקבוצה. היא נוסכת בטחון בכך שיש לך עורף בשעת הצורך.
תענוג.
-
חושב שנכון עשית שהעלית בקבוצה, ולו בגלל הזמינות והמהירות שההודעה מגיעה לאנשים ומאפשרת לתת לך מענה, סיוע או כל
דבר אחר במהירות האפשרית.
-
-
אני לא חושב שלעלות לקבוצה זה היה הדבר הנכון.
היית עם קבוצה מצויידת היטב, לא נתקעת בשטח, והיו לך כל האופציות לצאת מהשטח ולהגיע הביתה באופן עצמאי/עם קצת עזרה. כמו שעשית.
הדבר עוד יותר מקבל דגש לדעתי כי כאשר מעלים שם הודעות על חברים של חברי ג'יפולוג ולא מחלצים אותם בכלל כי הם לא בג'יפולוג. למרות שהם באמת צריכים חילוץ כי הם לא מסוגלים לצאת מהשטח.(אני מסכים עם הגישה הזאת, אבל זה צורם שחבר ג'יפולוג לא באמת נתקע זה לגיטמי, לשלוח בקבוצה ואדם שתקוע והוא לא מג'יפולוג זה יהרג ובל יעבור..)
אם היית ג'יפ לבד וזה היה קורה אז אני חושב שלגיטימי היה לעלות לקבוצה, כי פוטנציאל התקיעה בשטח עולה מהותית, ורצוי להקדים תרופה למכה.
בכל אופן זאת דעתי, ואין לי שום דבר אישי נגד אף אחד,
שבוע טוב,
אריאל
-
מודה על הדעות הכנות לכאן ולכאן.
אני מציע לא להיכנס להשוואות מול הנושא הטעון של חילוץ אנשים שהם לא חברי ג'יפולוג או חברי הקבוצה. אלו הכללים שקבעו מארגני הקבוצה, ואנחנו חייבים לכבד אותם.
צריך, לדעתי, לדון בנושא הזה, כשלעצמו.
נדרשת כאן לדעתי, החלטה\תוספת לכללים של מארגני הקבוצה. אם קבלת עזרה שהיא לא חילוץ מיידי מהשטח, זה בתכולת הקבוצה, או לא.
-
חילוצים בשטח - WhatsApp
בסך הכול לתחושתי הקבוצה כבר קיבלה את ה״אופי״ ושיקול הדעת הנכונים.
רואים את זה כבר זמן מה בהתנהלות העצמונית בלי צורך ביד מכוונת ולדעתי יהיה נדיר לראות התערבות ניהולית בהמשך כל זמן שהאופי לא ישתנה.
לעצם העניין הספציפי-
בסתם יום אחר בשנה לא היתה להודעה הזו מקום כי לא הגיוני להוציא אליך רכב מחלץ רק בכדי שתוכל להמשיך את טיולך במקום להתקפל הביתה.
מטרת הקבוצה הוא חילוץ ואם אתה לא תקוע אז זה לא מטרת הקבוצה שהיא חילוץ.
מאחר והודעת הפתיחה בקבוצה כבר נעשתה גם אם לא בצדק ומאחר וזה היה יום חג לאתר ועם מעורבות של חלק ניכר של חברים בשטח שיכלה לסיע לחנן להמשיך לחגוג עם כולם אז ההודעה הגיונית לטעמי.
כל זמן שכעיקרון הקבוצה לא סובלת מזיבולי שכל ומתנהלת על פי עקרונות היסוד בגדול אז אין טעם להתערבות ניהולית והקפדה על קוצו של יוד.
הדיון בהפרות הופך להיות כמעט עניין משפטי עם ניתוחים של סמנטיקה וזה אומר ששיקול הדעת של החברים סביר ביותר ואין שימוש לרעה.
לשאלתך מהתגובה הקודמת התשובה היא לא.
מטרת הקבוצה היא חילוץ וזה לא היה חילוץ.
אגב, ביום יום היה לך כנראה סיכוי גדול יותר למצוא פתרון דרך הפורום
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נדרשת כאן לדעתי, החלטה\תוספת לכללים של מארגני הקבוצה. אם קבלת עזרה שהיא לא חילוץ מיידי מהשטח, זה בתכולת הקבוצה, או לא.
כמו תרחיש שאיתור חלק מסויים יאפשר חילוץ פשוט יותר משמעותית או סיוע משמעותי?
-
חושב שלא היה מקום להעלות את ההודעה.
הסיבות כבר פורטו (רובן על ידך).
לא שנגרם נזק אבל לגבולות יש נטיה להתרחב, וזה כל פעם קצת יותר....
אגב,
אם לסטות לעניין הדרייבשאפט,
לדעתי היה נכון יותר לפרק אותו ולהמשיך ב2x4. הסיכון לגרימת נזק נוסף גדול יותר אם הוא כושל. אם במילא בנקודות בעייתיות אתה בונה על עזרה מסביב, אזי אין בעיה להמשיך את הטיול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדעתי זה לא היה המקרה (לא הייתי שם). אבל גם כאן אין גבולות ברורים.
למשל,
האם להקפיץ למישהו לשטח חיישן קראנק כדי שיוכל לנסוע במקום שייגרר ע"י חבריו (שאיתו בשטח) מצדיק? (הרי תיאורטית, הרבה יותר פשוט רכב נוסע מרכב נגרר...)
לדעתי לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה פשוט מאוד לטעמי-
מה שקשור לחילוץ ( וזה מן הסתם כולל חלק שיסיע לחילוץ) רלוונטי לקבוצה.
מה שקשור בת״ש ונוחיות אז לא
Honda TRX300EX
-
בסוגיה הטכנית אם לפרק גל הינע אחורי או לא:
חשבתי שזה יסבך מאוד את היציאה מהשטח שכללה עליות רבות, ארוכות ותלולות.
זה גם אומר להתמודד עם הרמה ארוכה של נבלה כזו בהנעה קדמית בלבד, וגם מהווה סיכון משמעותי מאוד להינע הקדמי. רק לפני שבועיים היה כאן אירוע דומה בנחל ערוגות שנגמר בהינע קדמי שבור לאחר עלייה בודדת, מה שסיבך את היציאה מהשטח, משמעותית.
בשורה התחתונה הטיול המשיך כרגיל, ללא הפרעה, בהתחברות בודדת לרצועה ליתר בטחון, ולא נגרם שום נזק היקפי. זה היה הימור, אבל הוא הסתבר כמוצלח.
-
לא מעניין ולא מעוניין להגיע לדיונים האלו.
סומכים על שיקול הדעת והשכל הישר של החברים.
עד שלא יהיה abuse לא רואה מקום להתערבות ניהולית.
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בסוגיה הטכנית אם לפרק גל הינע אחורי או לא:
חשבתי שזה יסבך מאוד את היציאה מהשטח שכללה עליות רבות, ארוכות ותלולות.
זה גם אומר להתמודד עם הרמה ארוכה של נבלה כזו בהנעה קדמית בלבד, וגם מהווה סיכון משמעותי מאוד להינע הקדמי. רק לפני שבועיים היה כאן אירוע דומה בנחל ערוגות שנגמר בהינע קדמי שבור לאחר עלייה בודדת, מה שסיבך את היציאה מהשטח, משמעותית.
בשורה התחתונה הטיול המשיך כרגיל, ללא הפרעה, בהתחברות בודדת לרצועה ליתר בטחון, ולא נגרם שום נזק היקפי. זה היה הימור, אבל הוא הסתבר כמוצלח.
הקבוצה היא קבוצת חילוץ. האירוע הנל לא עונה על הקריטריון. איפשרנו את זה בגלל יום החג לגיפולוג. אני, בדיעבד חושב שטעינו. יש אנשים שיאמרו שיש בקבוצה הזו אפליה ואולי יאבדו בה את האמון.
כמו שאמר אחד מחברי קבוצת החילוץ במהלך המפגש, זו קבוצה
ת הווטסאפ היחידה שלא מושתקת אצלי. בואו לא ניתן לאנשים אינסנטיב להשתיק אותה.
-
לא טעית, ולגבי ההפליה, תאפשר גם לאחרים ותוכיח שזו לא הייתה אפליה.
דווקא הפעם אני מסכים עם בועז, באופי די התגבש ואף אחד לא יכול לטעון שמבלבלים לו את המח.
אז תפסיקו את ההתפלפלות, בשלב מסויים עדיין לא עוזרים, אבל אם זה מסתבך ונתקעים עד הסוף אז מתחילים לעזור (תראו את המקרה, שהוזכר פה, עם טושי בנחל ערוגות).
ניתן לבן אדם לסבול, ניתן לו להגדיל את הנזק לעצמו, ואולי גם לעוזרים שאתו.... ואז! ורק אז! שהכל חרבון, נעזור.
ת ש ח ר ר ו...
-
כחבר בקבוצה בווטסאפ, אני חושב שצריך פרופורציות. מסכים שצריך לשמור על גבולות וחוקים,ובהינתן חופש מסויים החופש יכול להתרחב מעבר למוסכמות, אבל:
כנראה מי שהגיע לקבוצה חבר לא חדש בגיפולוג, ומזוהה עם האווירה מבחינת חשיבות שמירה על השקט.
כגיפאי אל ג'יפאי, הייתי שמח להצליח לעזור לחבר בשטח עם חלק ספייר,לנסוע כ"רכב מחלץ" ולמסור את החלק או לעזור בכלי מסויים ואין לי בעיה שזה יעלה בהודעת ווטסאפ אחת בנוסח" חברים זקוק לחלק איקס נא לפנות בפרטי", ולחזור לשגרה, אנחנו לא ראשי ממשלה.
בשביל נוחות, בשביל עבירות, בשביל שלא יחזור הביתה עם הנעה קדמית בלבד או כל סיבה אחרת.
הזמינות בווטסאפ כפולה פי- לא - יודע- כמה מכניסה לאתר לטופיק ספציפי של עזרה, בטח במצב של קליטה גרועה.
חושב שנהגת נכון, ושמח שהמנהלים אפשרו פעילות זו.
תודה על השייכות ומקווה שלא נראה בה הודעות בחורף הקרוב.
מוטי
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
כגיפאי אל ג'יפאי, הייתי שמח להצליח לעזור לחבר בשטח עם חלק ספייר,לנסוע כ"רכב מחלץ" ולמסור את החלק או לעזור בכלי מסויים ואין לי בעיה שזה יעלה בהודעת ווטסאפ אחת בנוסח" חברים זקוק לחלק איקס נא לפנות בפרטי", ולחזור לשגרה, אנחנו לא ראשי ממשלה.
בשביל נוחות, בשביל עבירות, בשביל שלא יחזור הביתה עם הנעה קדמית בלבד או כל סיבה אחרת.
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
מסכים.
כששמים את ההתפלספות בצד, אני לא רואה את ההבדל בין דרייבשפט ומשיכה עם כננת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
חושב שטעינו. יש אנשים שיאמרו שיש בקבוצה הזו אפליה ואולי יאבדו בה את האמון.
לביא,
לדעתי אתה מגזים. מי שמחפש להיפגע תמיד ימצא משהו להיפגע ממנו...
-
כל ההתפלצפות שלכם בנושא הזה מוציא את החשק מלהיות חלק מהקבוצה הזאת. בין 10:40 אדם התייעץ ושלח 6 הודעות שלמות עד השעה 1440... וואו... איזה עבריין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
כל ההתפלצפות שלכם בנושא הזה מוציא את החשק מלהיות חלק מהקבוצה הזאת. בין 10:40 אדם התייעץ ושלח 6 הודעות שלמות עד השעה 1440... וואו... איזה עבריין.
מה שהוא כתב...
תשתחררו... אני בדעה שיש אופציה מדהימה בווצאפ שנקראת השתק... כולכם משתמשים בה על הקבוצות המשפחתיות אז תשימו על עוד אחת.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk