פותחן בקבוקים כמובן ...
Printable View
פותחן בקבוקים כמובן ...
וגם ... שהתברר היום שיש יצרני רכב שטח שמכניסים צינור שרשורי כבר במפעל !....
ככה שנדב יצא צדיק ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
שכחת גם את האתנחתא של הנזילה מהסרן...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אני רק אניח את זה פה ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a2660be66.jpg
קצת אהבה לרכב השני,מגיע בהחלט
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
מברוק על הגיר!!!
מה עם כמה מילים על הפרויקט?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כמה מילים: ביום ראשון בצהריים השארתי את הצ'רוקי אצר אורן (מערכות) ביבנה, ביום שני בערב הוא התקשר שהג'יפ מוכן עם גיר וקלאץ' חדשים ושאבוא לקחת אותו.
הסיפור המלא כאן.
אחרי שסידרנו את חיישן החמצן (חוט שניתק ממחבר ללא הלחמה...), את ידית הטראנספר (הוחלף בושינג למקורי) ואת הנעילה האחורית (השתחרר תבריג באזור ידית הפיקוד, הוחזר למקומו עם לוקטייט) אפשר לחזור לעניינים החשובים באמת.
באדיבות טיול הדאסטרים אתמול, דוגמא לאיך אמורה להיראות באמת עבודת מתלים :)
https://youtu.be/B1Kt6Dnm3Ug
בקול דממה דקה ...
מרשים מאד !
מרשים.
מה שחסר (ואני בטוח שיש לכם), זה סרטון מקביל, של דאסטר עולה את אותו הקטע.
יפה מאד נדב, תענוג צרוף.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
זה אכן לא אותו המעבר שבו צילמתי את הדאסטרים (הסרטונים מהשרשור ההוא). אני לא צילמתי שם אבל אני יכול להעיד שהם ריחפו מעל שרשרת הבורות הזו בלי לעצור, עם 2-3 גלגלים על הקרקע לאורך כל הדרך, ובלי נהיגה אלימה ועזרה חיצונית.
הכלב שיחק אותה בלי מאמץ. לא מתלים ולא נעילות.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
דווקא אחלה מתלים, ושלדה גמישה, למה שתהייה לו בעייה ?
זיו זה לא השירשור הנכון.
וכבר הבנו כולנו שלא עניין של חום כי אין שם חיישנים טרמיים. זה חישוב ומדידה של הפרשי מהירויות בין גלגלים וסרנים.
וזה לא עניין של ארוך או קצר כי לפעמים המחשב מנתק אחרי שביב שניה.
אני אעלה לשרשור המתאים סירטון של דאסטר שם.
מה שאמרתי היה על המעבר שאתה עברת בו.(וגיא עכשיו העלה סרטון מהמעבר הזה עם דאסטר בנזין)
מניסיון אישי, לפי שנתיים הייתי במסלול ונסעתי במעבר הזה עם צ'ירוקי לא נעול בקצב כמו שלך. הצ'ירוקי לא התקשה.
שנה שעברה הייתי שם, באותו הקצב, הצ'ירוקי הצליב לגמרי, מתנדנד על שני גלגלים. כפי שאתה יודע זה לא מצב שכיח בשביל צ'ירוקי מוגבה עם מוטות מייצב מנותקים.
אז מה שאמרתי הוא שמהסרטון הזה ושל הדאסטר עם הבנזין מראה שהמצב שם סביר בהחלט.
כך שלכל מי שחשש לנסוע כנראה שזאת עונה טובה.
לגמרי עונה טובה.
אחיזה טובה בקרקע, מזג אוויר נעים ונוף משגע. צאו לטייל :)
האבסורד הגדול,
שמסתכלים על שני הסרטים, דווקא זה של הג'יפ נראה מאתגר יותר, הדאסטר פשוט מרחף מעל לבורות
הדאסטר עם מהלך מתלים קצר ולכן הוא מרחף מעל התואי הזה עם 2 גלגלים באוויר חלק ניכר מהזמן. באוגוסט זה לא ילך להם כל כך בקלות.
הצ׳רוקי פשוט עובר דרך הבורות, לא ניסיתי אפילו למקם את הגלגלים בנקודות הגבוהות, כי אין צורך...
קבלו גם בירידה:
https://youtu.be/FDFF51EhDYY
רק למה נסעת בהילוך 6 בירידה ??
צירוף נסיבות הביא אותי לטייל לבד בסופ"ש האחרון (מבחירה, היו לי 2 הזמנות להצטרף, אבל חיפשתי בעיקר שקט..). ואני מתכוון ממש לבד, גם בלי הגברת והכלבלב.
אז יצאתי לעומק הנגב, מתואם חלקית עם גיא וחבורת הדיפנדרים שהיו באותו אזור, וזה היה זמן איכות קלאסי למחשבות וסיכומי ביניים, הצ'רוקי ואני לבד במדבר...
ההכרה הברורה הראשונה היכתה בי עם רדת החשיכה. אני אוהב את השקט הזה, את מיליארד הכוכבים בשמים, ואת החופש לעשות (או לא לעשות) מה ואיך שבא לי, אבל בלי הכלבלב והגברת, זה לא זה. אם היו לי מחשבות בזמן האחרון לחזור לרכב בשטח על האופנוע, הן חלפו לפחות כל עוד אין לי עודפי כסף משמעותיים. רוצה אותם איתי.
ועכשיו זה אני והוא, אני מוציא את המזרן המתקפל ממזוודת הגב ופורש אותו בסוויטה המלכותית. טוב, לא ממש סוויטה, יותר כמו כוך שינה זוגי, אבל אפשר לישון בו בנוחות לילה שלם. תזכורת לעצמי: להתקין חלונות חשמליים גם בדלתות האחוריות.
הג'יפ הזה מזכיר לי את עצמי במישורים מסויימים - עם השנים השתדרגנו והזדקנו, אספנו יכולות חדשות וגם צלקות וחבטות, והיום אני מרגיש שהג'יפ ואני הגענו לאיזון וסוג של הרמוניה. לג'יפ יש הרבה יותר יכולות מאלו שאני מנצל, וגם אני כנהג כבר לא מחפש את הקצוות.
אז למה אני מחזיק כזו מפלצת ?
- כי אני לא רוצה לוותר על היכולות
- כי לפעמים בכל זאת בא לי קצת יותר אקסטרים
- כי אני אוהב לטייל ברכב בודד, וברכב בודד שומרים על הרבה יותר מרחק ממעטפת הביצועים. אז עדיף שמעטפת הביצועים תהייה גבוהה ורחבה :)
- עזבו אותכם מהתירוצים. הג'יפ הזה פשוט גורם לכם להתאהב בו. קצת קשה לי להבין את מי שמוכר ג'יפ כזה אם זה לא אילוץ כלכלי...
והג'יפ הזה כפי שהוא עכשיו מתאים לי כמו כפפה ליד. כמובן שתמיד יש עוד מה לשפר (דנה 44 קדמי של TJ, מנוע סטרוקר, באמת לא חסר) אבל מה שיש בו כבר עכשיו באמת מרשים, ובעיקר מספק אותי לחלוטין. את הדרך לכאן וכל ההתאמות להביא אותו שיתאים לשימוש שלי שיתפתי אתכם מעל גבי השרשור הזה והיום אני יכול לומר בלב שלם שלמרות שהשיפורים והתוספות לא ייפסקו אף פעם, בנקודת הזמן הנוכחית אני לחלוטין מבסוט מהתוצאה:
- ההסבה לגז מביאה את עלויות הנסיעה לרמה סבירה, דומה לויטארה
- טווח הנסיעה בין תדלוקים (אם לוקחים בחשבון גז + בנזין) עלה ל- 700-800 ק"מ, מחולקים באופן שווה. יומיים מלאים על גז בלי יותר מדי בעייה, ועוד יומיים על בנזין אם צריך. לגמרי מספק לכל שימוש בארץ.
- מקרר ומיכל מים מובנים, 40 ליטר כל אחד, כדי לתמוך בנוסעי הרכב למשך ימי הטיול ולילותיו.
- רצפה כפולה לתא המטען, מאפשרת נסיעה של 5 אנשים וכלבלב בבגאז', או 3 אנשים + כלבלב + אחסון בגאז' סטנדרטי ונוח, או שני אנשים וכלבלב בסוויטה/כוך שינה בתוך הג'יפ (ונותר מקום אחסון מתחת למיטה הזוגית)
- עבירות מדהימה, על סף האדישות ברוב המסלולים
- יש בג'יפ מלאי חלפים צנוע אך ממוקד, וארגז כלים מכובד, שאמורים לעזור לי לצאת מרוב התקלות שעשויות להשבית את הג'יפ בשטח
- בנוסף אני מקפיד לקחת איתי תמיד קשר ידני חזק (בנוסף לקבוע), תרמיל עם מפות נייר וקצת תרופות, הרבה בקבוקי מים (בנוסף למיכל הקבוע) וכמובן אוכל ושתייה בכמויות מופרזות (טוב שיש מקרר להחזיר אותו בחזרה), כך שגם אם אתקל בתקלה שמעבר ליכולותי, אני תמיד ערוך לשהייה ממושכת או הליכה רגלית לצורך יצירת קשר לקבלת סיוע.
ככל שעובר הזמן אני מרגיש יותר ויותר נינוח ובטוח עם הג'יפ הזה, לא מתרגש מדי מתקלות (כמו הצלב שקרס אתמול - פחות משעה והוחלף הצלב לחדש, ושוב תודה לגיא שהיה שם בדיוק בזמן - הצלב קרס בדיוק כשפגשתי את הקבוצה שלו...), לא ממהר לשום מקום, וצובר איתו עוד ועוד חוויות משותפות.
אני חייב להודות, למרות מוצאי העדתי, שאני ממש מרוצה :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d19b9fa049.jpg
להגדיל.
הכוכבים היו כל כך בהירים והלילה כל כך חשוך .. שאפילו באייפון אפשר היה לצלם.
אח שלי טוען שזאת חגורת אוריון. [emoji2368]
אני סבור שבנית רכב שהוא הרבה מעבר לרמת ה"האם זה מתאים לי כדי לטייל". ראיתי את הרכב, להערכתי הוא ירגיש די בבית גם באיסלנד. הקטע כאן הוא יותר ההתעסקות ופחות המהות של הרכב כמשהו ממוקד מסלול ספציפי. היום בדיוק קיימתי עם ד' ברלי דיון טלפוני על "האם כעת עלי לעשות ככה וככה לרכב" ותשובתו הייתה "אתה בשלב שפשוט משעמם לך". והוא צדק. בשורה התחתונה- אני חושב שרכב שעושה מה שאתה רוצה שהוא יעשה הוא ערובה לשביעות רצון עמוקה שנובעת מהיכולת לטפל נקודתית במשימות. זה כמו לנהוג ברכב ידני- כל העברת הילוך טובה היא ליטוף קטן לנשמה. אז אותו הדבר וגם ידני.
טוב, כאן הקרדיט לא שלי. קניתי את הרכב עם כל היכולות שיש לו מבחינת עבירות. השיפור היחידי שעשיתי בכל המכלול של רכבת כוח ומתלים זה החלפת הגיר שהיא מבחינתי שיפור בנוחות בכך שהיא חוסכת לי הרבה העברות גבוה-נמוך בטראנספר. מעבר לכך, עבודה טובה של הבעלים הקודמים.
עלית בדיוק על הנקודה, והצלחת לפספס אותה לגמרי. אחת הסיבות העיקריות לשביעות הרצון שלי מהרכב היא הרב-גוניות שלו, היכולת להתמודד כמו שהוא עם מגוון רחב של סיטואציות, ואני לא מתכוון רק לעבירות. היכולת לישון באוטו אם פתאום האוהל קורס או שהתחיל מבול, היכולת להתמודדות עצמית עם תקלות ברכב, היכולת לתמוך בנוסעים אם חו"ח נתקעים לזמן ממושך או גם לקמפינג יזום, יכולת לתמוך במטבח מושקע עם כמויות של מים, וגז בישול שיספיקו למספר ימים בשטח, ומקרר לאכסן את כל מה שצריך. ומצד שני אין שום בעייה לצאת איתו לקוויקי או לאחד מטיולי ההתנדבות עם 4 ילדים צווחים ובלי להרגיש שאתה נוסע במשאית.
היכולת להתאים אותו תוך דקות לכל סוג טיול שמתחשק הפעם, וגם להחליף תצורה במהלך הטיול אם פתאום עולה צורך, זה היופי כאן בעיני.
לגמרי, תומר אתה ממש משורר :)