-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
להערכתי קצב התחלופה יגבר, אורך החיים( בשנים, לא בקילומטרז) של הרכבים הסטנדרטיים המשפחתיים כבר התקצר ל15 שנה על פי רוב, שימו לב לדוגמה שעדרי המזדות 323 נעלמו, היכן הן כיום?
המגמה תגבר עקב עלויות תיקון גוברות, בעוד 10 שנים ברכב משפחתי שנת 2017 לא יהיה כדאי לתקן את הגיר הרובוטי או הטורבו, העלויות לא יצדיקו את התיקון.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אבל למה שנקנה אוטו בכלל ?
מה הפואנטה להחזיק אוטו במצב שאתה מזמין מונית אוטומטית כשאתה צריך וחוסך את הטרחה בתחזוקה - אחזקה וחניה ..
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
לזה התכוונתי.
לא ליסינג מימוני. אלא הצעד הבא שהוא שרוב בעלי המכוניות לא יהיו.. בעלי מכוניות. אלא רק שוכרי שירות.
מה קורה לאייפון שרק לפני שנה היה חדש ושכרת אותו מחברת הסלולר יום אחרי שיוצא אייפון חדש והם מציעים לך לשדרג?? למי אכפת? הוא הולך ללימבו של האייפונים שהוחזרו לחברה.
עכשיו שים לו גם גלגלים. זה משנה משהו? הוא ייסע בעצמו למפעל הגריטה.
אסף.
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
כפי שיש היום בעולם המחשוב
saas - software as a service יהיה בעתיד שירות מקביל לתעבורה.
אתה לא קונה רכב אלא משלם על שרותי תחבורה והרכב לא עומד בחנייה שלך 90 אחוז מהזמן אלא מגיע לפי צורך לשרת אותך
-
נו, מה כל כך חדש בזה?....
זה קיים כבר מאה ומשהו שנים לפחות. מהרגע שהומצאה המכונית פחות או יותר.
קוראים לזה ''מונית''.
-
דרור תסביר לנו בקצרה וברצינות מה ההבדלים בין מונית לרכב אוטונומי (אם אתה לא מצליח דפדף אחורה בשרשור הזה...).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
המצב אינו כל כך פשוט וחד וחלק כמו שכמה תופסים אותו.
חברות הרכב לא יוותרו כל כך בקלות על המכונית האישית, יש בזה הרבה כסף.
יותר מזה הרבה מאוד אנשים לא יוותרו על מכונית אישית שתהיה רק שלהם.
בעיר גדולה וצפופה (סטייל ני יורק, או אפילו יותר קטנות כמו תל אביב) קל מאוד להיפרד מהמכונית האישית.
להסתמך על שירות "מוניות". אבל את זה עושים כבר היום הרבה מאוד אנשים.
בערי "פרבר" או עירות קטנות המצב שונה לחלוטין.
אי אפשר להסתמך על "מונית אוטונומית" שתגיע עוד חצי שעה..
כאן אנשים יסתמכו יותר על מכונית אוטונומית אישית.
על כן לעניות דעתי יהיה שוק מעורב של שירותי הסעה ומכוניות פרטיות, מזכיר משהו לא ?!
המכונית האוטונמית ללא שום בקרת אדם היא עוד רחוקה מהיום. היא דורשת הרבה תשתיות שכרגע לא קימות.
מה שכן אפשר (ועושים) מכוניות חצי אוטונמיות בבקרת אדם, הם ישתכללו יותר ויותר והתשתיות יפותחו עד ההגעה ל"מסה הקריטית"
10 שנים נשמע סביר, אבל זה רק ניחוש.
-
אני (וחברות הרכב) דווקא כן מדבר על מכונית פרטית ואישית בחניה. רק בלי להיות הבעלים שלה. כמו האייפון ששוכרים מהספק הסלולרי ומשדרגים כל שנה.
אסף.
-
אנחנו עושים את עצמנו כאילו אנחנו באמת יכולים לחזות את העתיד והוא תמיד צוחק לנו בפנים.
כידוע, חיזוי העתיד הטוב ביותר מתבסס על סרטי מדע בדיוני.
ולכן אני מהמר שהעתיד יהיה תחבורה תלת מימדית בסגנון האלמנט החמישי.
אוטונומי כמובן.
ולו רק בשל חיבתי למילה יובוביץ׳
סופה עצרי בצד את מוגבההת
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...26a6497edc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...843aa9ec76.jpg
-
זאת לא מילה, רק הגליל נייר טואלט שהיא לבשה :'(
-
זה מה שלובשת ישות אלוהית ..
אגב ברסידנט איוול היא לובשת נייר ממדפסת
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
2 קבצים מצורפים
זו לא מילה.
למילה אין ציצים. לזו יש.
ומונית זה לא רק רכב אוטונומי (אתה נכנס ואומר לו לאן לנסוע והוא נוסע לשם) זה גם רכב שיתופי פר-אקסלנס.
אתה מזמין אותו כשאתה צריך להגיע לאן שהוא. הוא בא. לוקח אותך. אתה משלם תמורת השרות וזהו. הוא נוסע לקחת מישהו אחר.
תיכף תגיד שזה יקר.
אז יש רכב שיתופי יותר זול. קוראים לו אוטובוס.
הקיצר - הפתרון הוא תחבורה ציבורית יעילה. לא משחקי ההייטק האלה.
אבל זה לא העניין בסיפור הרכב האוטונומי. העניין הוא האובססיה המופרעת להוציא את בני האדם מהמשחק כי.... כי למישהו זה כדאי כלכלית, כל מחול השדים הטכנולוגי הזה. שישאיר אחריו כמה אקזיטים וכמה מיליארדרים + המונים מחוסרי עבודה ופרנסה.
והנה לך מונית אוטונומית:
קובץ מצורף 114511קובץ מצורף 114512
-
דרור, זה מאוד נכון מה שרשמת עכשיו.
זה משתלם למישהו ובגלל זה משנים מודל.
לפני כמה שנים הגיעו למסקנה שהמחשוב במודל הנוכחי שלו מיצה את עצמו והרווחיות נשחקה עד שק.
"המציאו" מחדש מודל מחשוב שהיה נהוג לפני עידן ה PC ונתנו לזה שם באזז מפוצץ - "מחשוב ענן".
ומאז מנסים לדחוף את זה עם המון כח.
תפס?
לא כמו שציפו המהנדסים שמבינים בעיקר סטטיסטיקות...
כמו בחיים האמיתיים יש מי שמאמץ את השיטה, מי שדבק בישן ומי שמשלב בין העולמות.
אפשר להקיש מזה לעולם הרכב?
לדעתי כן אבל לא חותם על זה.
-
-
-
-
ליובל נוח הררי יש הרבה תובנות וראיה מרחיקת לכת.
לעניות דעתי הוא רואה את העתיד ניכוחה, או לפחות העתיד הכי סביר כפי שהוא נראה היום.
אפשר לראות את התהליך הזה יותר ויותר היום בישראל.
בעבר הרבה מאוד אנשים עבדו בעבודה "יוצרת" כלומר מפעלים המיצרים "תוצרת"
טקסטיל, פלדה, מכונות
אני עוד זוכר את הסיסמה מהשרותים ליצור !
תקופה שבה מי שעבד במשרד הלך חפוי ראש כי הוא פקיד..
היום כל המפעלים היצרנים האלו נעלמו, ויחד איתם התהילה של היצור.
ההיטק שולט ומסביבו תעשיה שלמה של "שירותים"
וההיטק לא מיצר דבר מלבד עוד ידע (-:
זה העתיד לעניות דעתי, מעט מאוד אנשים באמת יעבדו, הרוב יתנו שרותים או שישחקו משחקי נדמה לי.
האם זה עתיד טוב או רע? זה מאוד תלוי בנקודת ההשקפה.
אבל רק להזכיר לכם שהחרדים תמיד מככבים בסקרי שביעות הרצון מהחיים בישראל.
והם משחקים כל החיים שלהם במשחקי נדמה לי.
אז אולי זה עתיד לא כל כך רע...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ליובל נוח הררי יש הרבה תובנות וראיה מרחיקת לכת.
לעניות דעתי הוא רואה את העתיד ניכוחה, או לפחות העתיד הכי סביר כפי שהוא נראה היום...
די! יותר סביר מהעתיד של ברלי??
[emoji6]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
די! יותר סביר מהעתיד של ברלי??
[emoji6]
אצל כולם זה תחזיות.
אצל ברלי זו האמת
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מאמר מרתק, נהניתי לקרוא עד סופו.
אבל הפרופסר המלומד מחטיא נקודה מאד מאד יסודית.
ורק הערת-אגב לפני שאגע בנקודה המפוספסת אצלו - התאכזבתי (גם אם לא הופתעתי) לגלות את טיפשותו הגמורה ביחס להבנת מהות מצוות היהדות; בעוד שהוא תופס אותן בהבנה אינפנטילית-מכנית של פעולות חיצוניות, אפילו חסרות-תוחלת, הגוררות בעקבותיהן נקודות או פסילות - הרי ביהדות ידוע הכלל לפיו "שכר מצווה - מצווה", כלומר שכר עשיית מצווה הוא המצווה עצמה ולא תגמול-נגרר, זאת מאחר ועניינן של המצוות הוא להוציא אל הפועל פוטנציאל נפשי של האדם הפועל - כל מצווה מממשת היבט אחר של הנפש, מביאה לידי ביטוי מעשי צד ערכי מסויים.
לא נכנס פה לדיון מעמיק יותר כי זה לא לב העניין, רק חשוב לחשוף את היותו של הפרופסור בור ועם הארץ בענייני יהדות מאחר והוא מתבסס במאמרו על "מודל הדת" בהשלכה למשחקים וירטואליים;
ואני אומר - אם אתה כופר, לפחות תדע במה אתה כופר... ומשאינך יודע - אין אתה אלא סתם טיפוס יהיר, ותו לא.
לענייננו, הנקודה היסודית שאותה הוא מפספס במקרה הטוב - או מתעלם ממנה במקרה הרע - היא עצם קיומה של תביעה פנימית באדם לחיפוש משמעות לחייו.
בהמה אינה מוטרדת מדבר מעבר לצרכים הישרדותיים. מותר האדם מן הבהמה (לכל הפחות בפוטנציאל שלו) - בחיפושו אחר משמעות. וזה לא הבדל כמותי אלא איכותי.
האקזיסטנציאליזם התמודד עם תביעה זו באופנים שונים (אקזיסטנציאליזם אתאיסטי - פרידריך ניטשה; אקזיסטנציאליזם יהודי-דתי - הרב יוסף דב סולובייצ'יק; אקזיסטנציאליזם פסיכולוגי - ויקטור פרנקל; ועוד וארייציות).
ואיך מתמודד הפרופסור הררי עם התביעה החזקה הזו?
פשוט מאד - בשלב הראשון הוא מגחיך אותה בקביעתו שאין לחיינו שום משמעות, ובשלב השני הוא מכדרר אותה אל תוך סל האשפה בדמות משחקי-עולם-מדומיין מפגרים (ע"ע השלכתו מנערי הטיפש-עשרה אל האדם בכלל).
הררי, בשורה התחתונה מנסה להנמיך אותנו, באופן מאולץ, לרמת הבהמה חסרת-המשמעות האישית - ע"י התכחשות לתביעה האנושית למציאת פשר לחיים.
זה לא רציני, ואני לא חושב שאנשים כמו למשל אלוף במיל' דורון אלמוג, שהקים את מפעל חייו המרגש לתמיכה בילדים פגועי-נפש בעקבות בנו, יסכימו איתו. ועוד רבים וטובים.
ליבי ליבי על הפרופסור בעל הדרגה החלולה, אבל נעדר המשמעות לחייו.
לתפיסתי, קידמה טכנולוגית שתפטור אותנו מהצורך לעבוד בעתיד אי שם, דווקא תאלץ את האדם לעמוד ולהתעמת עם התביעה המבעבעת למשמעות; בהעדר הפרעות מסיחות-דעת ("תל אביב עיר ללא הפסקה") ושגרת עבודה שוחקת, הנפש תתפנה בעל-כורחה למצוא משמעות נעלה לחיים בתחום פיתוח הרוח, במקום בתחום פיתוח החומר.
-
ברשותכם אני מפסיק לכם את ההתנצחות וחוזר לדיבורים על טכנולוגיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא רק מדינות.
אפילו היו''ר החדש של עמותת ''אור ירוק''.
לא שאני מייחס חשיבות יתרה לעמותת החנטריש הזו, אבל יותר ויותר גורמים וקולות מכל קצוות קשת הדעות בתחום הבטיחות בדרכים מתחילים להודות באמת העגומה - טלפון סלולרי אחראי ישיר לחלק גדול מהתאונות, אם לא ממש אחראי לרובן המוחלט, בוודאי ובוודאי לרוב תאונות ''היסח הדעת''. מעניין כמה זמן ייקח להם להודות ולפרסם מה חלקן האמיתי של מערכות המולטימדיה בסטטיסטיקה העגומה והמדממת הזו.
ואחרי שיכירו באמת, נראה כמה זמן ייקח להם להודות שאסור שיהיו מסכים כלשהם במכונית שננהגת על ידי בן אדם ולהתחיל לנקוט בצעדים מתאימים. הייתי רוצה שיוציאו את המסכים מהמכוניות אבל אני נוטה להאמין שהם יעדיפו להוציא מהמכוניות את בני האדם או נכון יותר את גלגלי ההגה, ולא את המסכים.
-
בלי ידיים: "לנהוג בעצמך יהיה לא חוקי"
http://www.ivc-online.com/Research-C...5-00155D0B8329
ובנוסף:
גיוסי הון
בכירים ב-NSA וענקית ביטוח אמריקאית משקיעים בחברת סייבר לרכב מהוד השרון
קרמבה סקיוריטי מגייסת 12 מיליון דולר ■ החברה פיתחה מערכת שמאפשרת לחברות הרכב להגן על מכוניות מאיומי סייבר
מתוך IVC
-
אלי גרונר. מנכל משרד ראש הממשלה.
אמר עכשיו שדרור צודק. הם גם מתחילים להשתמש בטכנולוגיה בנושא הזה.
יופי דרור.. אני מאחוריך.
-
בטח שדרור צודק.
באיזה עניין?
-
הוא אמר בקצרה..
שעד 2012 היתה ירידה במספר ההרוגים/נפגעים המגמה התהפכה והמספר התחיל לגדול מאז.
הסיבה הראשונה ובגדול לטעמם היא הוזלת השימוש בסלולריים והתגברות השימוש בהם .. כולל באוטו .. כולל בנהיגה.
בלי קשר הם גם שמו לב שאנחנו מאיטים לפני המצלמה ומאיצים שוב מיד אחריה ... נגד זה הם יתחילו בתו׳כ חצי השנה הקרובה להשתמש במצלמות למדידת מהירות ממוצעת בקטעי דרך .. בחצי שנה הראשונה כנראה ללא דוח׳ות
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
שים לב למה נציג המדינה הזה אמר ומה הם עומדים לעשות.
טלפונים סלולריים גורמים לתאונות. הם גורמים להמון תאונות. עשרות אחוזים מכלל התאונות הם באשמת הסלולרי. מה אתם עושים בעניין הזה? כלום. כלומר פה ושם מעמידים שוטרים מחופשים בטייטס מנומר של זונות, שישדדו קנסות מנהגים שנגעו בטמבלפון בזמן עמידה ברמזור.
אבל נהגים מאיטים לפני המצלמות?... זו בעיה חמורה שצריך לטפל בו תיכף ומיד! כי שוד ושבר - ההכנסה שלנו מהקנסות בסכנה!.... אז תיכף ומיד נתחיל למדוד מהירות ממוצעת.
כלום לא מעניין את נציגי המדינה הרקובה הזו חוץ מהכסף.
מאיפה להביא עוד כסף.
איך לשדוד מהאזרחים עוד כסף.
כסף וכסף.
מושחתים.
חלאות.
-
אנחנו עדיין מחכים לשמוע את ההצעה הקונקרטית שלך לטיפול בבעיית הסחת הדעת הסלולרית.
-
לחייב משבש סלולרי בכל רכב. בלי זה אין טסט. על חשבון המדינה. ממחר בבוקר.
-
אחלה רעיון. עכשיו תשקיע קצת מחשבה בישום, השלכות, תועלות, חסרונות, וחוקיות שלו. לא הרבה, קצת. נגיד עד מחר בבוקר.
-
למזלי זה לא בתחום המשרה שלי ... אני אתעסק בדברים שאני חייב לעשות ;)