יהודה
כפי שרשמתי
יש לי את הטופס אחרי אישור
Printable View
עדכון- ushops דורשים עכשיו לכללל חלק של רכב אישור משרד התבורה לא פחות, כנראה בגלל ההתכתבויות האחרונות הם מכסת"חים את עצמם. אישית אין לי כוח לחתום על משכתנא ולתזז סביב הדואר כל פעם שאני מזמין שייבה, ובחיים לא נדרשתי לאישור כזה. מבחינתי זאת הפעם האחרונה שאני מזמין מהם.
כן הם מגזימים לגמרי. חוץ משיפטו איזה עוד משלחים יש מארה"ב לישראל?
הם עושים את זה בשביל להימנע מלחייב אותכם.
אל תמלאו והם יזדקקו לבודק משרד התחבורה ויחייבו אותכם
ולמה לך משהו אחר? ב Shipito (ממשק בעברית) כל Fan clutch שנמצא בתוך קופסא של חלקי רכב הופך למצמד מאוורר בקופסא לבנה ונשלח בדואר רגיל ללא כל עיכוב של רשעים וחמדנים.
כנראה שאני רואה השחורות היחיד, שחשש שהמלחמה אבודה ושאמר שהדרך היחידה להילחם בממסד המו... היא בדרכים הרגילות שהמציא העם היהודי.
בשביל לשלוח בדואר אתה לא חייב שיפיטו.
אין שום מניעה להתחכם אבל להיכנע ללא קרב זה לא הסיגנון שאני מוכן לאמץ
אתמול קיבלתי חבילה שנשלחה מאמימה בדואר רגיל.
החבילה הגיעה למכס, אחרי שבוע הגיעו אלי הבייתה מסמכי השיחרור המהיר והפטור ממס (ערך החבילה פחות מ 75 דולר וכל הפריטים מופיעים ברשימת השיחרור המהיר) נדרשתי לחתום על הצהרה בדואר וקיבלתי את החבילה בלי תשלום נוסף.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
חברים אני מעדכן שעדיין יש מיילים ברקע מול משרד התחבורה והמכס.
לא פשוט כשכל משרד מאשים את המשרד האחר...
אני עדיין אופטימי
זאת בעיה שמקורה לאו דווקא ברשעות או אטימות אלא בעיה של תרבות מקובלת בארץ, שבמקום לעצור לרגע ולמצוא דרך לפתור את הבעיה מעדיפים להפנות אצבע ולגלגל את הכדור למישהו אחר בכל הזדמנות.
לצערי גם מסביבי אני רואה את התופעה הזאת..
שוב תודה בועז על ההשקעה והמאמצים לעזור לכל קהילת הג'יפאים!
היי חברים, אני חדש פה ואומנם פחות מתחום השטח אבל עדיין מתחום המכוניות :)
לא ידעתי אם לפתוח שרשור חדש או להתעלק על זה. עברתי על השרשור פה וראיתי שזה דיי קרוב למה שאני צריך.
מקווה שתוכלו לעזור לי, אתמול חזרתי מחו"ל עם קואילאוברים במזוודה ונעצרתי, פעם ראשונה שאני מביא משהוא מחו"ל.
אמרו לי לגשת למחסני ממן לפתיחת החבילה ואחרי כמה שיחות הבנתי שרצוי שאלך כשהאיש של משרד התחבורה יהיה שם לצורך שחרור מהיר יותר.
הבנתי שהוא יהיה שם ביום ראשון.
אתם יודעים מה צריך להביא איתי? צילום רשיון רכב? טופס "בקשה לאישור יבוא אישי..." ? מה עוד? אישור מוסך מורשה? יבואן ?
צריך עזרה בבקשה :/
תודה.
לא יכלתי לערוך את ההודעה, אז אחרי מחקר לא קטן פה וברשת הבנתי שאני צריך את האישורים הבאים:
אישור ממוסך מורשה (האם זה מספיק)
חשבונית רכישה על שם המבקש
צילום רשיון הרכב בתוקף(פה יש לי בעיה, שילמתי דרך האינטרנט לפני 3 שבועות בערך ועדיין לא קיבלתי את הטופס, האם צילום הרשיון החדש פלוס התשלום יספיק? אני אציין שהרכב שלי בין שנה ואין צורך בטסט)
צילום ת.ז
עכשיו חוץ מהדברים למעלה יש לי גם את אישור מהיצרן העולמי במייל שזה מתאים לרכב שלי, אישור פורמלי מהחנות שקניתי ממנה ואת התפריט מוצר עם כל התקנים שרשומים ב"דרישות חובה למוצרי תקינה..."
האם זה מספיק?
תודה,
אסף.
בעיקרון כן.
תבוא עם הקבלה ששילמת את החידוש רשיון אם כי לדעתי זה לא תהיה בעיה.
אתה אמור לקבל טופס של משרד התחבורה עם הדרישות.
הכי טוב שתיצמד להוראות
נציג משרד התחבורה אמור להיות בימים א ג ה. תוודא שעות שהוא נמצא.
תודה בועז, היום דיברתי עם אחת הבחורות שם והיא אמרה שמחר הוא לא יגיע ושאני אבוא ביום ראשון על הבוקר כי הנציג של משרד התחבורה יהיה בבוקר (בין 8 ל 10), יש לי את הטופס עם כל הדרישות והכנתי הכל, האם לנציג יש אפשרות לשחרר לי את החבילה במקום?
עוד לא הייתי שם לפתוח את החבילה, אפשר לדעת מה הפרוצדורה? האם הנציג של משרד התחבורה נמצא באותו המקום שהחבילה שלי נמצאת בממן ? האם אני צריך ללכת לפתוח את החבילה קודם או שנעשה במעמד עם נציג משרד תחבורה?
שוב תודה, אסף.
הוא בודק שהחלק מותר ביבוא ושיש לך כל המסמכים שהם מבקשים ואז אתה עובר לעשות חשבון עם המכס על המיסים והאגרות
ממשיך לעדכן. רצ"ב מייל מעכשיו.
לאור תשובה זו בור שהנסיון של משרד התחבורה להפיל אחריות על המכס לא צלח.
הלחץ חוזר להיות ממוקד על משרד התחבורה וכנראה שמשבוע הבא אעשה אסקלציה למר וייצמן....
בועז ויעקב שלום,
אני מצרפת גם את המייל ששלחתי ליעקב:
מבירור שערכתי עולה כי הבעיה שנוצרה אינה מול המכס.
בעבר היתה אפשרות לשחרור מהיר בהתאם לנוהל 20/2008 שהיה בתוקף,
בנוהל זה הופיעה רשימת מוצרי תעבורה אותם ניתן לשחרר ע"י פקח משרדכם,
כיום בעקבות ביטול הנוהל אין שחרור מהיר וכל החבילות מחכות לאישור משרדכם.
אוסיף ואדגיש כי המכס לא שיחרר מוצרי תעבורה אלה ללא אישור הפקח.
יעקב,
להערתך המייל: "אם מישהו במכס אינו משחרר את הפריט למרות הנחייה של נציג המשרד צריך להעיר לו על כך".
המכס מכבד אישורים שניתנים על ידי משרד התחבורה, בנושא המדובר אין עניין מול המכס אלא חברות הבלדרות מול משרדכם.
בשיחה הבוקר עם מר משה וייצמן סוכם שהנושא יוסדר במשרדכם.
להמשך טיפולכם.
בברכה,
איריס סעדון, מהנדסת
מנהלת תחום בכירה
חוקיות היבוא
יש הוראה שמבטלת את נוהל 20?
עדכון מצב למי שזה מעניין אותו,
היום בבוקר בשבע וחצי התייצבתי בבניין ממן בנתב"ג(בדיעבד יכלתי להגיע גם בשמונה וחצי - תשע), הבוחן של מרד התחבורה הגיע סביב תשע בבוקר ומיד הכניסו אותי. הבוחן בחור חמוד באמת הסתכל לי על הקואילאוברים שאל אם זה חדש , קצת שיחת חולין על מקום מגורים ואם אתה מכיר את ההוא וטאק קיבלתי חותמת. :) (לא טופס שחרור מכס, לא טופס תקנים, כלום ...)
אחר זה הבחור מהקבלה שלח אותי לקומה ראשונה לחדר 682 לתשלום במשרדי המכס, אחרי המתנה של 10 דק +- נכנסתי ואז התברר שהבחור מלמטה סטלן ושהוא שלח אותי לשחרורים של ייבואנים ולא פרטי.
טלפון אחד ואמרו לי להגיע למשרדי המכס באיזור אחר בנתבג, הגעתי, עליתי למעלה ושם כל הפרוצדורה לקחה 10 עד 15 דק לשלם את המיסוי והקנס ומשם חזרה לבניין ממן לשחרר את החבילה.
לסיכום, תהליך של שעתיים וחצי, מעבר בין 2 בניינים (איך הם לא מאגדים את כולם תחת אותו הבניין?!!?), אנשים נחמדים, ופחות כמה אלפים בכיס :/
תודה לכל מי שייעץ פה.
עדיין מקווה ומחכה לעדכון. למרות שנראה שעשו שוב - לך, תבוא.
עדיין חסרה תשובה למה במדינתנו מוכת התקנות בוטל נוהל 20/2008, שאיפשר יבוא חלקים עצמאי, שהיה נוהל טוב, עזר לאזרח להילחם ביוקר המחיה וגזלנים, האם בוטל מטיפשות או בגלל שפגע בכיסו של מישהו?
כל שמי שינסה לעשות עסקים כאן יבין כמה מוכת תקנות המדינה, לא הרבה יודעים אבל הוקם צוות במשרדי הממשלה שבודק איך להקל ולבטל תקנות, בחסות ראש הממשלה. אל דאגה לא יקרה כלום.