-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תוספת הצריכה תהייה בעיקר בלילה, כאשר הצריכה הביתי והתעשייתית יורדות
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
לגבי תכנון,
חפשו תכנית של משרד האנרגיה (או מי שאחראי על זה היום) בשם 2030.
זה רץ כבר כמה שנים, או לפחות מנסה לרוץ, מכיוון שבכל מקום זה נתקל בהתנגדות מאוגדת של מטה מאבק דמגוגי כשלהו, שמסית את התושבית סביב כל אזור שצריכה לקום בו תחנת גז מקומית(יודע כי הלכתי למפגשים שלהם לשמוע כשהיו תכניות להקים אחת כזאת לידנו).
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מי אמר שצריך להטעין בחניה בבית?
אולי הטעינה תהיה בכלל בזמן הנסיעה בכביש?
אולי יהיו תחנות החלפה לסוללות ?
אולי בכלל האוטו יהיה ציבורי או שיהיה לך רק קבינות בכל מיני צורות שיתלבשו על פלטפורמה שתנייד את התא שלך?
כל המודל הזה של התחבורה הבאה עדיין לא מגובש וכל ההגבלות האלו שמטילים הם בבחינת קול קורא לתעשיה ותו לא.
יותר מעניין מתי תהיה תעופה חשמלית והאם יוקם שדה תעופה אזרחי בעמק
-
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שאלות מרכזיות פתוחות:
אורך חיי סוללה
עלות סוללה
אם בסדר גודל של האיון ליטיום אז זה נראה טוב.
והיכן טסלה??
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לא ידעתי שסוללות הליתיום הנוכחים הן עם אלקטרוליט. הייתי בטוח שגם הן "יבשות"...
-
זה ממש מעניין:
https://www.automag.co.il/store-dot-battery-israel/
אם זה אמיתי, ואם זה יגיע לשוק ובמחיר ריאלי, זה יגרום לכותרת השרשור להיות מאוד ריאליסטית, ולהעלים לחלוטין את אחד החסרונות המשמעותיים שבבעלות על רכב חשמלי. משך טעינה.
אין צורך לומר, עוד ארוכה הדרך. בין הבטחות סטארטאפיסטיות ובין מימוש יש בד"כ פער עצום. זה בכלל סקיילאבילי לרכב? התשתית שתאפשר טעינה של, נגיד, 50 קוט"ש, בחמש דקות, חריגה למדיי, משהו כמו 600 קילוואט לרכב בודד, מה יהיה המחיר? מתי יועלו המיסים? ועוד ועוד.
-
הנשיא ביידן הודיע שכל צי הרכב של הממשלה הפרדרלית (שמוערך בכ650,000 כלים) יוחלף במכוניות חשמליות, תוצרת אמריקה.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
שיסיים קודם לחסן מאה מליון במאה ימים.
אז יהיה עליו רפרנס של מוציא לפועל הצהרותיו.
בכל מקרה, מסכנים בעולם השלישי שהם יהפכו להיות בית הקברות של הפסולת המזיקה של מחבקי העצים בעולם ה״נאור״.
נחיה ונראה...
אגב, גם ככה תשתיות החשמל בארהב די גרועות והן בכלל 110.
והדלק זול מקולה ( שגם היא זולה מאשר בישראל).
מעניין כיצד הרשת תתמודד עם תמיכה בכמויות גדולות של רכבים נטענים וכיצד האמריקאים שגומעים מרחקים יתמודדו מחוץ לתחום האורבני עם הנסיון לגמול אותם ממכוניות גדולות וזוללות בנזין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שיסיים קודם לחסן מאה מליון במאה ימים.
אז יהיה עליו רפרנס של מוציא לפועל הצהרותיו.
בכל מקרה, מסכנים בעולם השלישי שהם יהפכו להיות בית הקברות של הפסולת המזיקה של מחבקי העצים בעולם ה״נאור״.
נחיה ונראה...
אגב, גם ככה תשתיות החשמל בארהב די גרועות והן בכלל 110.
והדלק זול מקולה ( שגם היא זולה מאשר בישראל).
מעניין כיצד הרשת תתמודד עם תמיכה בכמויות גדולות של רכבים נטענים וכיצד האמריקאים שגומעים מרחקים יתמודדו מחוץ לתחום האורבני עם הנסיון לגמול אותם ממכוניות גדולות וזוללות בנזין.
אני בדייוק באתי לשאול על העניין של השלכת סוללות מתות לפסולת - גם אני הבנתי שכרגע משליכים אותם במדינות עולם שלישי כאילו הן פח זבל.
אם אפשר עוד שאלה, אם כל כך רוצים לגמול אותנו ממכוניות בעירה פנימית, מה לגבי תחביב האספנות? יכריחו אותנו להחנות את מכוניות האספנות וזהו? (להמיר אותן לחשמל בעיניי הורס את כל החוויה, המקוריות ושמירת הזיכרון האישי בחלק מהמקרים וההיסטורי על איך "נסענו פעם")?
-
אם ניגע לרגע בשאלת השמירה הקפדנית על מקוריות של רכב אספנות - אני כמובן מחסידי הרסטו-מוד ולא מתרשם מהאספנים שצווחים להיצמד למקוריות בכל מחיר.
לא כל רכב ישן במצבו המכני המקורי הוא חוויה מרנינה לנהיגה/נסיעה. ממש לא. נהפוכו. רוב המכוניות הישנות מנגנות לי על מיתרי הלב בזכות העיצוב הקלאסי, החומרים המסורתיים, הצבעים השמחים, ופחות בגלל הביצועים או ההתנהגות שלהן - שמטבע הדברים נחותים מאוד בהשוואה לכל סטנדרט מודרני בסיסי עד כדי קושי ממשי להצליח להתנהל בקצב התנועה היומיומי. אלה דברים שמבחינתי ממש כדאי ואפילו חובה לשדרג. "לא מקורי כפי שיצא מהמפעל"?.... פרנסי בית האבות הקרוי "מועדון ה-5" יכריזו עלי חרם?.... שמחת זקנתי. זה מעניין לי את הביצה האחורית.
הבעיה האמיתית של רכבי אספנות תגיע בעוד אי אילו שנים, כששיווק דלק מאובנים לציבור באופן מסחרי וזמין בתחנות דלק כפי שאני מכירים כיום, פשוט ייאסר על פי חוק. בנורבגיה זה כבר קורה - רכב חשמלי נהנה שם מהקלות משמעותיות במיסוי/אגרות/חנייה וכו', ונכון להיום כ-70% מהמכוניות החדשות שנמכרות שם הן כבר חשמליות. הם עדיין לא אוסרים על מכירת בנזין וסולר, אבל כן מצמצמים מאוד את מספר תחנות הדלק.
כולי תקווה שלא אחיה עד אז כדי לחוות את זה כאן.
אני באמת לא יודע אם יאסרו עליך לנסוע בשבתות ברכב האספנות שלך למפגשי חובבי הקלאסיות, אבל אני כן משוכנע שמהר מאוד לא יהיה לך היכן לתדלק אותו. כי כבר ב-2030 יהיה אסור לשווק באירופה מכוניות חדשות מונעות בדלק וכמה שנים אחר כך גם תיאסר בכלל מכירת בנזין וסולר ממשאבה ותחנות הדלק יהפכו לתחנות-להטענת-סוללות או פשוט ייסגרו. כל זה יקרה גם אצלנו.
האם תוכל לרכוש את הבנזין יקר המציאות בבקבוקים קטנים, בבתי-מרקחת או חנויות תחביב, כפי שנמכר כיום דלק לטיסנים?.... אולי כן, אולי לא. מי יודע. ואם כן, תהיה בטוח שעל כל בקבוק בנזין מיובא שכזה יוטלו מיסי עתק והוא יעלה לך כמו בקבוק ויסקי טוב. זה יהפוך את מכוניות האספנות באופן סופי ומוחלט למוצג מוזיאוני נטו.
הפתרון היחידי לסוגיה הזו יכול להיות רק היתר גורף להסבת מכוניות אספנות להנעה חשמלית. כי זה שקט, זה נקי, אמין, חסכוני בתפעול השוטף ובוודאות נוסע הרבה יותר טוב מהמקור ויאפשר לך אשכרה לנסוע קצת באוטו. וזה גם אחלה רסטו-מוד.
אבל מה עם הטמנת הסוללות המתות?... שישלחו אותן לקבורה באפריקה. הרי מדינות העולם השלישי הן לא "כאילו פח-זבל". הן בפועל פח-הזבל-הרשמי, בהא הידיעה, של כל צבועי ומתחסדי איכות הסביבה בעולם המערבי כולו. הן השטיח שמתחתיו מחבקי העצים הנאורים של המערב מטאטאים את כל הטינופת. שזה ירעיל שם את המקומיים. שימותו מסרטן, הרי הם בסך הכל שחורים ומפגרים, נכון או לא?... הם ממילא ימותו. אם לא מסרטן, אז מאיידס או ממלחמות שבטיות או מבצורות, אז למי אכפת מהם בכלל?..... זה היה בציניות? ממש לא. זה ברצינות מלאה - כי זה בדיוק המצב כיום ואני לא רואה אותו משתנה. לאף אחד מצווחני איכות הסביבה, משבר האקלים ו"זכויות האדם" לא באמת אכפת מהמסכנים האמיתיים. ואם זה לא היה כל כך עצוב זה היה קורע מצחוק - אבל אני חושש שזה לא מזיז אפילו לאפריקנים עצמם.
מבחינתי מדובר בעתיד קודר מאוד ואני יודע שלא יעזור לי כלום - המעבר הגורף, בכפייה, לרכב חשמלי ולאחר מכן לאוטונומי - פשוט יקרה. במוקדם או במאוחר או בעוד יותר מאוחר - כולי תקווה שהתקדמות הפיתוח של טכנולוגיות אוטומוטיביות חשמליות ובעיקר אוטונומיות, ייתקל באינספור קשיים - טכניים, משפטיים ובירוקרטיים, מצדי אפילו תאונות פה ושם, כל מה שיעכב ככל האפשר את הדברים האלה, מבחינתי מבורך.
-
גם כשהוצגה המכונית הראשונה עם מנוע בעירה פנימית לא היה איפה לתדלק (לעזאזל בקושי שמן היה בשביל לשים במנוע), הטווח היה מצומצם והאמינות היתה איך נאמר, לא שם
אבל כבישים נסללו, מנועים שופרו, טווחים גדלו והיום יש לנו מכוניות מודרניות מונעות בנזין. חווית הנסיעה/נהיגה אולי לא פורטת יותר מדי על הלב אבל היא יעילה נוחה ואמינה (גם יקרה)
וכך גם יהיה עם חשמל
טכנולוגיות ייצור, אגירה, רגנרציה ומיחזור ילכו וישתפרו. מודלים של שיתופיות והתיעלות יתפסו חלק נכבד יותר מבעבר כמו שקורה בכל ענף פרטי או מסחרי
בנזין יהיה אפשר עדיין לקנות בחנויות מתמחות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
אני חושב שכבר כתבתי את זה בשרשור הזה אבל כבר עברנו את השלב שבו מחצית מכלי הרכב בארה"ב הם חשמליים.
ב1908.
מאז מנועי הבעירה הפנימית המלוכלכים הרועשים השתלטו רק כי הצליחו בעזרתם להוריד את מחירי המכוניות. גם אז היתה ביקורת על זה שכדי להוריד מחירים ולעשות ביזנס מזהמים את ראותיהם של חברי הפרולטריון (העשירים המשיכו להנות ממכוניות חשמליות. אשתו של הנרי פורד למשל לא הסכימה לנהוג בפורד כי זה מלוכלך ורועש ולאנשים בלי כסף).
אנחנו נהנים מזה.... אבל אף אחד לא אומר שמכונית חייבת להפוך בנזין לרעש. (אוקיי... אני טוען שמכונית שלא עושה רעש זה השטן בעצמו אבל אני לא ממש נחשב לבעל דעה שיש להתחשב בה בנושאים העקרוניים האלו).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם ניגע לרגע בשאלת השמירה הקפדנית על מקוריות של רכב אספנות - אני כמובן מחסידי הרסטו-מוד ולא מתרשם מהאספנים שצווחים להיצמד למקוריות בכל מחיר.
לא כל רכב ישן במצבו המכני המקורי הוא חוויה מרנינה לנהיגה/נסיעה. ממש לא. נהפוכו. רוב המכוניות הישנות מנגנות לי על מיתרי הלב בזכות העיצוב הקלאסי, החומרים המסורתיים, הצבעים השמחים, ופחות בגלל הביצועים או ההתנהגות שלהן - שמטבע הדברים נחותים מאוד בהשוואה לכל סטנדרט מודרני בסיסי עד כדי קושי ממשי להצליח להתנהל בקצב התנועה היומיומי. אלה דברים שמבחינתי ממש כדאי ואפילו חובה לשדרג. "לא מקורי כפי שיצא מהמפעל"?.... פרנסי בית האבות הקרוי "מועדון ה-5" יכריזו עלי חרם?.... שמחת זקנתי. זה מעניין לי את הביצה האחורית.
הבעיה האמיתית של רכבי אספנות תגיע בעוד אי אילו שנים, כששיווק דלק מאובנים לציבור באופן מסחרי וזמין בתחנות דלק כפי שאני מכירים כיום, פשוט ייאסר על פי חוק. בנורבגיה זה כבר קורה - רכב חשמלי נהנה שם מהקלות משמעותיות במיסוי/אגרות/חנייה וכו', ונכון להיום כ-70% מהמכוניות החדשות שנמכרות שם הן כבר חשמליות. הם עדיין לא אוסרים על מכירת בנזין וסולר, אבל כן מצמצמים מאוד את מספר תחנות הדלק.
כולי תקווה שלא אחיה עד אז כדי לחוות את זה כאן.
אני באמת לא יודע אם יאסרו עליך לנסוע בשבתות ברכב האספנות שלך למפגשי חובבי הקלאסיות, אבל אני כן משוכנע שמהר מאוד לא יהיה לך היכן לתדלק אותו. כי כבר ב-2030 יהיה אסור לשווק באירופה מכוניות חדשות מונעות בדלק וכמה שנים אחר כך גם תיאסר בכלל מכירת בנזין וסולר ממשאבה ותחנות הדלק יהפכו לתחנות-להטענת-סוללות או פשוט ייסגרו. כל זה יקרה גם אצלנו.
האם תוכל לרכוש את הבנזין יקר המציאות בבקבוקים קטנים, בבתי-מרקחת או חנויות תחביב, כפי שנמכר כיום דלק לטיסנים?.... אולי כן, אולי לא. מי יודע. ואם כן, תהיה בטוח שעל כל בקבוק בנזין מיובא שכזה יוטלו מיסי עתק והוא יעלה לך כמו בקבוק ויסקי טוב. זה יהפוך את מכוניות האספנות באופן סופי ומוחלט למוצג מוזיאוני נטו.
הפתרון היחידי לסוגיה הזו יכול להיות רק היתר גורף להסבת מכוניות אספנות להנעה חשמלית. כי זה שקט, זה נקי, אמין, חסכוני בתפעול השוטף ובוודאות נוסע הרבה יותר טוב מהמקור ויאפשר לך אשכרה לנסוע קצת באוטו. וזה גם אחלה רסטו-מוד.
אבל מה עם הטמנת הסוללות המתות?... שישלחו אותן לקבורה באפריקה. הרי מדינות העולם השלישי הן לא "כאילו פח-זבל". הן בפועל פח-הזבל-הרשמי, בהא הידיעה, של כל צבועי ומתחסדי איכות הסביבה בעולם המערבי כולו. הן השטיח שמתחתיו מחבקי העצים הנאורים של המערב מטאטאים את כל הטינופת. שזה ירעיל שם את המקומיים. שימותו מסרטן, הרי הם בסך הכל שחורים ומפגרים, נכון או לא?... הם ממילא ימותו. אם לא מסרטן, אז מאיידס או ממלחמות שבטיות או מבצורות, אז למי אכפת מהם בכלל?..... זה היה בציניות? ממש לא. זה ברצינות מלאה - כי זה בדיוק המצב כיום ואני לא רואה אותו משתנה. לאף אחד מצווחני איכות הסביבה, משבר האקלים ו"זכויות האדם" לא באמת אכפת מהמסכנים האמיתיים. ואם זה לא היה כל כך עצוב זה היה קורע מצחוק - אבל אני חושש שזה לא מזיז אפילו לאפריקנים עצמם.
מבחינתי מדובר בעתיד קודר מאוד ואני יודע שלא יעזור לי כלום - המעבר הגורף, בכפייה, לרכב חשמלי ולאחר מכן לאוטונומי - פשוט יקרה. במוקדם או במאוחר או בעוד יותר מאוחר - כולי תקווה שהתקדמות הפיתוח של טכנולוגיות אוטומוטיביות חשמליות ובעיקר אוטונומיות, ייתקל באינספור קשיים - טכניים, משפטיים ובירוקרטיים, מצדי אפילו תאונות פה ושם, כל מה שיעכב ככל האפשר את הדברים האלה, מבחינתי מבורך.
תודה על התשובה המפורטת.
אני מבין את הקטע של רסטו-מוד והכל - רכיבים מודרנים וחזקים ונוחים על לוק קלאסי מדהים. אני גם מבין מאוד את אלה שרוצים לשמור על מקוריות אבל זה ממש לא בא ממקום של חשש שמא מועדון החמש יעשה עליי חרם. אצלי אישית אין רכב אספנות אבל יש רכב ישן שסבא שלי ז"ל קנה אותו חדש מהחברה ומאז הוא אצלנו במשפחה - מתוחזק ולא נעשו בו שינויים. גדלתי עם הרכב ממש ואני פשוט (תסלחו לי כמובן ) לא מסוגל לדמיין את עצמי מוכר אותו או חותך ממנו חלקים ומתקין בו מנוע חשמלי מטעמי זיכרון וסנטימנטליות אישית שלי. גם אם אצטרך לחנות אותו במוסך סגור או לצאת לחפש דלק בחנויות טיסנים - אבל זה רק אני ואני משונה ואני לא אינדיקציה:) הייתי חייב לפרוק
אולי באמת במסגרת הפיתוח גם ימצאו דרך לא לזבל את אפריקה ומדינות עולם שלישי בסוללות מתות מי יודע, אולי יהיה תחליף סינטטי לנפט בשבילינו שאוהבים רעש ומכניקה ושנמשיך לדון דיון לוהט עד כמה טויוטה אמינה וסופה נותנת בראש:)
-
בנוגע להטמנת האשפה הרעילה הזו באפריקה ובשאר מקומות נחשלים - זה לא יפסיק בעתיד הקרוב/הנראה לעין - כי שליטי מדינות עולם שלישי דיקטטוריות מקבלים תמורת זה טובות הנאה. זה כנראה מאוד משתלם למדינות המערב שמייצרות את האשפה הזו, הרבה יותר מאשר להשקיע בפתרונות נקיים גם לסוגיה הזו. מה לעשות, זה הטבע האנושי.... מי יודע, אולי בעתיד הרחוק יותר, יעיפו את הדרעק זה לחלל החיצון, לכוכב נוגה (שם באמת חם, וזה יישרף מיד) או לצדק, או לשבתאי... מי יודע.
באיזו צורה לשמר רכב אספנות - האם נאמן למקור ברמת האום והבורג וצמיגים דיאגונליים עם דופן לבנה ורדיו עם מנורות (...), או "לחפף" פה ושם עם חלק/מכלול חדש ומודרני יותר, או ללכת עד הסוף לכיוון השני של רסטו-מוד שבתכל'ס משמר רק את הקליפה החיצונית הקלאסית, אבל כל מה שמתחתיה מודרני וביצועיסטי - אני אישית דוגל בחופש יצירתי מוחלט בתחום הזה, אפילו במנוע חשמלי במכונית קלאסית - וזו סוגיה שמעסיקה מאוד את ציבור האספנים. לזכות מועדון ה-5 ייאמר שהם לא מתערבים לאף אחד מחברי המועדון במה שיעשה עם רכבו, למרות שהדעה השולטת שם היא להיצמד בקנאות לאורגינל. חשוב רק לדעת שהם יצרו לעצמם לובי חזק מאוד במשרד התחבורע ובאמת טרחו רבות כדי לקבל את ההקלות ברישוי ובביטוח ובתדירות הטסטים - ובתמורה מדינת ישראל קבעה כללים מאוד נוקשים בנושא הזה. ולכן, למרות שרכבי אספנות רבים מאוד עברו שדרוגים בארץ או הגיעו משודרגים מחו"ל, הרי שכעקרון מנחה - רסטו מוד כמובן אינו חוקי בישראל.... זה חבל, בדיוק כפי שכל ההתייחסות של המדינה לנושא שיפור כלי רכב היא מרגיזה ומקוממת, אבל זה מה יש ואני לא רואה את ציבור חובבי הרכב מתקומם ו/או עושה משהו מעבר לקיטורים והקלדות. בכלל הציבור הישראלי נוטה לאדישות בכל תחום בחיינו וכנראה שגם בסוגיה הזו, ההתנהלות הפרטית-עצמאית-מחתרתית מתחת לרדאר היא כנראה קלה ונוחה יותר לכל אחד באופן אישי, כולל ההתמודדות עם הטסטים ומארבי משרד התחבורע, מאשר להתאחד ולנסות לעלות על בריקדות כדי לעשות סוף אחת ולתמיד להתעמרות הממוסדת הזו בציבור גדול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Miki Plavin
גדלתי עם הרכב ממש ואני פשוט (תסלחו לי כמובן ) לא מסוגל לדמיין את עצמי מוכר אותו או חותך ממנו חלקים ומתקין בו מנוע חשמלי מטעמי זיכרון וסנטימנטליות אישית שלי. גם אם אצטרך לחנות אותו במוסך סגור או לצאת לחפש דלק בחנויות טיסנים - אבל זה רק אני ואני משונה ואני לא אינדיקציה:) הייתי חייב לפרוק
רומנטיקה היא לא מילה פסולה. זה לא רק אתה ואתה לא משונה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כן כן אבאלה.
אתה מתרגש מזה?
גמני יכול להוציא הודעה לעיתונות שעוד 14 שנה אצמיח זנב אחד מולטי-טול שיחליף את שתי הרגליים ושתי הידיים שלי.
זה טוב למנייה,
זה פוליטיקלי קורקט,
זה עושה אותך כאילו חדשני,
ובעיקר - ממילא עוד 14 שנה אף אחד לא יזכור את ההצהרה-כתבה הזאת...
מילים. על המשקל. חינם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לזכות מועדון ה-5 ייאמר שהם לא מתערבים לאף אחד מחברי המועדון במה שיעשה עם רכבו, למרות שהדעה השולטת שם היא להיצמד בקנאות לאורגינל. חשוב רק לדעת שהם יצרו לעצמם לובי חזק מאוד במשרד התחבורע ובאמת טרחו רבות כדי לקבל את ההקלות ברישוי ובביטוח ובתדירות הטסטים - ובתמורה מדינת ישראל קבעה כללים מאוד נוקשים בנושא הזה.
כל מי שפועל בהצלחה על חשבון זמנו, בהתנדבות, מול הממסד למען אינטרס ציבורי מסויים - אני מצדיע לו, גם אם ההישגים שלו שונים מהציפיות שלי. עדיף מאשר קוטראיי סלון...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
רומנטיקה היא לא מילה פסולה. זה לא רק אתה ואתה לא משונה.
- - - Updated - - -
:cool:
כן כן אבאלה.
אתה מתרגש מזה?
גמני יכול להוציא הודעה לעיתונות שעוד 14 שנה אצמיח זנב אחד מולטי-טול שיחליף את שתי הרגליים ושתי הידיים שלי.
זה טוב למנייה,
זה פוליטיקלי קורקט,
זה עושה אותך כאילו חדשני,
ובעיקר - ממילא עוד 14 שנה אף אחד לא יזכור את ההצהרה-כתבה הזאת...
מילים. על המשקל. חינם.
- - - Updated - - -
כל מי שפועל בהצלחה על חשבון זמנו, בהתנדבות, מול הממסד למען אינטרס ציבורי מסויים - אני מצדיע לו, גם אם ההישגים שלו שונים מהציפיות שלי. עדיף מאשר קוטראיי סלון...
ענק:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
הם אחלה.
למרות שבזמנו הם התרעמו על אלה שמשתמשים ביומיום ברכב אספנות. טענו ש"לא בשביל זה טרחנו מול משרד התחבורה".
נתן לרגע את הרושם שמדובר בחבורה של זקנים ממורמרים עם תחביב יקר, שלא בא להם טוב בעין שמישהו נוסע בסתם אוטו ישן עם לוחית אספנות ופוגע להם בתדמית הזוהרת.
הם ההוכחה שקבוצה גדולה שמתאגדת סביב מטרה ברורה ופועלת נכון, יכולה להגיע להישגים מול משרד ממשלתי מאובן ומקובע שהתרגל לאסור הכל כי הוא יכול, ולענות רק ב"לא, לא ולא" על כל דבר.
לתשומת לבנו.