תגובה: מבצע (מדומיין) של משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
איך אני יכול לדעת עם למכשיר שלי יש תקווה (ותקן) או לא .
מדובר במכשיר wouxun kg-uv920p שהומלץ לי בקרב קהילת חובבי הרדיו ועלה בערך כמו מקסטרקhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cd3b3809e6.jpg
#המדען_המטורף
מוכן למכור את המקסטרק שלי במחיר מופקע לאור המצב, תציעו מחיר !
תגובה: מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
salmon
עזוב זה lose lose situation
אתה הוצאת 900 ש"ח שלא היית צריך .
אני אצתרך להוציא 2000 בערך כי אני צריך מכשיר קבוע ומכשיר ניד .
בנוסף נקווה שלא יתעררו עכשיו .
האבסורד שהכל התחיל מאיזה סיפור רשת
יש גם חוק שאסור לשרוק בישראל אז ... כמה פעמים עברת על החוק הזה החודש
לילה טוב תן את מספר התדר שקבלת ואני אתחבר אליך עם המכשיר הלא חוקי שלי ואסתכן ב 1000 ש"ח קנס ....
לא מצליח להבין איך אתה עושה את החשבון עבור הרישוי שכולל גם את עלות המכשיר עצמו??
זה כמו להגיד שלעבור טסט עולה לך 130k שקל...
או לאשר את ההגבהה חמישים מ"מ עולה לך אלפי שקלים, הקיט פלוס 130 שקל אגרת רישוי.
דרכון עולה לך גם כמה אלפי שקלים כולל השבועיים בסקוטלנד, נכון?!
רשיון נהיגה עולה לך גם כמה אלפי שקלים כולל הכסף שילמת למורה נהיגה...
ועוד ועוד ועוד...
מה קשור מחיר המכשיר לסיפור??
עלויות הרישוי שציין נדב הן סבירות בהחלט.
תרצה - תעשה, לא תרצה - אל תעשה. בדיוק כמו טסט לאוטו. הכל קשור לרמת האכיפה.
כרגע אתה לא מעז לנוע ברכב ללא טסט כי סביר שיעצרו אותך סתם כך לבדיקת רשיונות.
במידה ויהיה סביר באותה מידה שיעצרו אותך לבדיקת רשיון למכשיר קשר, אתה תרוץ מהר מהר לשלם עבור הרשיון.
הכל תלוי עכשיו, כפי שכבר נאמר, ברמת האכיפה.
להגיד לך שאני מהפוזיציה וחי בפחד מתמיד מטעמי חוסר כשרות - לא, אני ממש לא. אבל לפחות תעשו את החשבון נכון.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
נדמה לי או שמישהו הוסיף לכותרת את המילה (מדומיין)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נדמה לי או שמישהו הוסיף לכותרת את המילה (מדומיין)?
גם אני תהיתי
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
תגובה: מבצע של משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
לא נדמה לך, וזה מישהו מהמנהלים, כי ערכו את הכותרת של ההודעה הראשונה של גיא.
בהודעה השנייה זה לא מופיע ...
וזה כנראה קרה היום בין 7:41 ל- 7:49, אלא אם כן בועז הוסיף את זה בעצמו ...
טעיתי, כנראה באמת כל העניין מדומיין. מי שהעלה את ההודעה שחשבתי שזה הוא, מתברר שזה בכלל לקוח שלו והאמיתות נתונה בספק
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
יש גם מפלצת פרהיסטורית באיזה אגם בסקוטלנד. אמיתי.
חבר של בן דוד של קולגה מהעבודה שהוא גם אח חורג של בן דוד אחר, מדרגה חמישית, נשבע באברהם-אבינו שהוא ראה אותה כשיצא מהפאב אחרי ששתה שם איזה 15 פיינט.
כלומר הוא ראה את הצללית שלה. כלומר... הוא חושב שזו הצללית שלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברנרד לא טעה
למה אתה מתכוון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
לא מצליח להבין איך אתה עושה את החשבון עבור הרישוי שכולל גם את עלות המכשיר עצמו??
זה כמו להגיד שלעבור טסט עולה לך 130k שקל...
או לאשר את ההגבהה חמישים מ"מ עולה לך אלפי שקלים, הקיט פלוס 130 שקל אגרת רישוי.
דרכון עולה לך גם כמה אלפי שקלים כולל השבועיים בסקוטלנד, נכון?!
רשיון נהיגה עולה לך גם כמה אלפי שקלים כולל הכסף שילמת למורה נהיגה...
ועוד ועוד ועוד...
מה קשור מחיר המכשיר לסיפור??
עלויות הרישוי שציין נדב הן סבירות בהחלט.
תרצה - תעשה, לא תרצה - אל תעשה. בדיוק כמו טסט לאוטו. הכל קשור לרמת האכיפה.
כרגע אתה לא מעז לנוע ברכב ללא טסט כי סביר שיעצרו אותך סתם כך לבדיקת רשיונות.
במידה ויהיה סביר באותה מידה שיעצרו אותך לבדיקת רשיון למכשיר קשר, אתה תרוץ מהר מהר לשלם עבור הרשיון.
הכל תלוי עכשיו, כפי שכבר נאמר, ברמת האכיפה.
להגיד לך שאני מהפוזיציה וחי בפחד מתמיד מטעמי חוסר כשרות - לא, אני ממש לא. אבל לפחות תעשו את החשבון נכון.
טל.
החשבון שלי הכי נכון . מי שמתעלם מהנתונים זה אתה ....
לא יעזור רשיון אם אין לך מכשיר ... ומכשיר עולה מעל 1000 בקלות .
ל 90 אחוז מהגיפאים אין מכשיר שניתן לגייר אותו .
אז בגלל איזה שטות שמישהו המציא נשלם עכשיו מאות אלפי שקלים לא אלפים בודדים . ולפני שתשאל איך אני עושה חשבון אז תכפיל במספר הגיפאים .
Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
למה אתה מתכוון ?
אם אגיד ישעו אותי בטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
salmon
החשבון שלי הכי נכון . מי שמתעלם מהנתונים זה אתה ....
אז בגלל איזה שטות שמישהו המציא נשלם עכשיו מאות אלפי שקלים לא אלפים בודדים . ולפני שתשאל איך אני עושה חשבון אז תכפיל במספר הגיפאים .
גם רשיון נהיגה לא יעזור לך אם אין לך אוטו. ואוטו עולה....נו אז מה???
ל 90 אחוז מהילדים שלומדים עכשיו נהיגה אין רכב...אז מה?? עבור הרשיון אתה מחשב את עלות הרכב??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
salmon
אתה מתעקש לקרוא רק מה שנוח לך או מסתדר עם מה שאתה רוצה להגיד, אז בוא אעזור לך, עם הדגשה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני רוצה להתחיל להתניע את התהליך עם מי שכבר ממילא מחזיק במכשיר של מוטורולה,
ובמקביל פועל לקדם ייבוא מסודר וחוקי של מכשירים זולים יותר.
טל, האנלוגיה שלך לא מדוייקת לדעתי.
הדבר די מקביל למה שקרה עם ההגבהות.(הדוגמא היא לשם הדוגמא, לא בשביל להתווכח על ההגבהות)
היו קיטים טובים ואיכותיים לכולם, באו ואישרו 50מ"מ בלבד ופסלו את כל השאר.
מה זה אומר עבור אדם שהקיט שלו הוא יותר מזה? שעליו לשלם על קיט חדש+עלות האישור כדי להפוך להיות חוקי ולא עבריין.
המקרה דומה לפה.
יש אנשים עם מכשיר לא מאושר, עכשיו אושר רק מוטורולה. כדי להיות חוקי עליו לשלם על מוטורולה+עלות האישור.
השוני הגדול כרגע הוא שאין אכיפה של מכשירי הקשר, ולכן לא משנה אם אתה חוקי או לא. לעומת ההגבהות ששם יש אכיפה מאסיבית, ואז אתה צריך להכניס את היד לכיס במידה והקיט שלך לא חוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אתה מתעקש לקרוא רק מה שנוח לך או מסתדר עם מה שאתה רוצה להגיד, אז בוא אעזור לך, עם הדגשה:
אני לא ידגיש לך כלום . רק יזכיר לך שכתבת שאתה לא מאמין שאת הסינים יהיה ניתן לגייר .
אז בסופו של יום גם אם יהיה מבחר חדש ומקווה שתצליח . זה אומר שאני צריך להכניס את היד לכיס ולקנות , להוציא כסף, לבזבז ,
וחוזר ואומר היוזמה שלך היא ברוכה אבל היא נעשית עקב טריגר לא נכון .
המצב עד היום היה אחאלה דיברנו קנינו מכשירים במאה שח מכשיר ידני או ב 400 קבוע . לא קיבלנו דוחות . לא הפריעו לאף אחד .
מוטורולה לא עשו לך טובה הם הסתכלו קדימה ופתחו לעצמם שוק של עוד כמה מאות אלפים .
הויכוח מיותר.
אלה שמחשבים את עלות המכשיר בנוסף לרשיון - תתעוררו מההזיה - אף אחד לא מכריח אתכם להצטייד במכשיר!
לא חובה קשר בשטח. כמו שגם לא חובה להגביה את האוטו. הוא נוסע סבבה בשטח גם בגובה המקורי שלו.
עובדה שאין עליה ויכוח - זה לא חוקי להחזיק מכשיר ללא רשיון.
מטופש? בעיני כן. כולנו ידענו את זה כבר לפני שנים כשהנחנו את ידינו על מכשירי קשר.
באותה נשימה, זה גם לא חוקי לזרוק בדלי סיגריות ולהרעיש בין שתיים לארבע אחר הצהריים. בהחלט מפריע הרבה יותר לשאר הציבור מאשר אחזקת מכשיר קשר "לא חוקי".
אממה? אין אכיפה.
אז אנשים עשו, עושים וכנראה גם יעשו בהמשך - מה שהם רוצים. זורקים בדלים, מרעישים. וגם מחזיקים מכשיר קשר באוטו.
בניגוד להשלכת הבדלים והפרעת מנוחת השכנים שהם דברים מפריעים ומטרידים שראוי לאכוף, האמת היא שכל ההתעסקות בנושא חוקיות הקשר היא קצת מגוחכת. כי מי פה מפעיל את המקסטראק שלו ביומיום? או אפילו רק בסופ"ש?... בודדים. אולי פעם בחודש-חודשיים.
ופתאום רצות שמועות שהתחילה אכיפה. השמועות הן בינתיים, כמו המפלצת מסקוטלנד - רק שמועות. יש כאלה שנשבעו שראו אותה. יש כאלה שהחבר של בן-דודה של הגרושה שלהם נשבע שראה. אז ראה, נו. אני מכיר גם כמה אנשים רציניים לחלוטין שנשבעים ברצינות שהם רואים עב"מים וחייזרים ונפגשים איתם באופן קבוע... והסיכוי שהקשר שלכם מפיל מטוסים ולוויינים מהשמיים וחותך רשתות של כוחות בטחון בזמן פעילות מבצעית ושמשרד התקשורת יתחיל להשקיע משאבים באיכון מכשירי קשר פרטיים ולחפש ג'יפים עם קשר בשטח בשבתות הוא, לעניות דעתי הלא קובעת בעליל בלבד - דומה לסיכוי שתפגשו בחייזרים.
עבור אלה שרוצים להיות קדושים וטהורים וישרים כמו פלס בעניין הקשר ומוכנים לשלם - נפתחה עכשיו אפשרות להסדיר את זה בלי יותר מדי טרטורים ובמחיר זול מאוד, זול יחסית לשאר העוולות ואגרות השוד שהמדינה הזו מתעללת באזרחיה באמצעותם.
מי כמוני מזדהה עם אלה שעקרונית לא מוכנים לשלם ולו שקל בודד נוסף למדינת הגנבים... אבל שוב - יש עכשיו אפשרות להסדרה חוקית.
האם יש צורך אמיתי בזה? ימים יגידו. בינתיים שכל אחד יעשה כהבנתו ומקסימום - במקרה הכי גרוע - יחרימו לו את המכשיר...
הנחת היסוד היא שאין אכיפה בנושא המכשירים קשר.
כל זה היא טוב ויפה.
אבל מהרגע שהתחיל המהלך של הנפקת הרשיונות למחזיקי מכשירים, נראה לכם שעדיין לא תהיה אכיפה, או שמישהו יתעורר ויבין שיש פוטנציאל כספי לא מבוטל.
אין לי בעיה ללכת לנושא ההסדרה, אבל לא להתחיל לחפש ולקנות רק מכשיר מוטורולה.
וכן אני מודע לזה שגיור המכשיר הסיני הוא הכשרת השרץ, ועדיין אני לא מעוניין להשקיע עוד כספים סתם .
מעדיף לבזבז על דברים אחרים לשטח
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
salmon
המצב עד היום היה אחאלה דיברנו קנינו מכשירים במאה שח מכשיר ידני או ב 400 קבוע . לא קיבלנו דוחות . לא הפריעו לאף אחד .
אם "אחאלה" לך לעבור על החוק כשאפשר גם אחרת, זו זכותך המלאה ואתה לא נמצא בקהל היעד של האנשים שאני מנסה לגייס כאן.
אתה מסתכל בעין צרה דרך החור של הגרוש שיש לך בכיס היום. גם זו זכותך.
אני לא מזלזל בגרוש של אף אחד ולי עצמי אין עודפי כספים לזרוק, אבל גם אם תסתכל איך אני בונה את הג'יפים שלי (למשל כאן וכאן), זה בד"כ תוך תכנון יסודי ומחשבה וראייה קדימה ולאו דווקא איך אני משיג את הפתרון הכי זול לעכשיו. אני משתדל לעשות את הדברים כמו שצריך גם בתחום הזה.
כמו שכבר כתבתי, אם נחכה לאכיפה ובינתיים נעשה מה שבא לנו באופן לא חוקי, האכיפה תגיע, והיא עשוייה להיות כואבת. אני לא רוצה לכתוב פה דוגמאות כי אני מניח שגם אנשי משרד התקשורת או מקורבים קוראים כאן ואני לא רוצה לתת להם רעיונות.
אני רואה את הדברים אחרת, כמהלך שייקח כמה שנים עד שנגיע למצב שבאמת אפשר יהיה לדבר באופן חוקי, ובמשך השנים האלו יהיה תחום אפור נרחב שילך ויצטמצם, ואסביר:
אורך החיים של המכשירים הסיניים הקטנים הוא מצומצם, מספר שנים בודדות, כי מה לעשות - זו האיכות של האלקטרוניקה הסינית נכון להיום.
אני לא מצפה שאנשים יזרקו לפח את המכשירים שלהם כבר היום לכבוד הרשיון, אבל ביום שהם יידרשו להחליף את המכשיר כי הוא ייתפגר, אני רוצה שכבר תהייה מוכנה להם חלופה חוקית במחיר שפוי. ואז, כשמחיר רכישה למכשיר ידני חוקי יהיה 300-400 ש"ח למכשיר, זו כבר נראית לי אופציה סבירה.
גם היום כששואלים כאן איפה אפשר לקנות באופנג או מה-שלא-יהיה, אני לא נדחף לשרשורים האלו עם אמירות מהסוג של "תקנו מוטורולה כדי שיהיה חוקי" כי ברור לי שמי שמחפש באופנג לא מעוניין להוציא את הסכומים שעולה מכשיר של מוטורולה, ובמקום זה אני עובד בשקט על קידום חלופה אמיתית וזולה.
הדרך ארוכה, זה לא ספרינט אלא מרתון, גם עבורי כמי שמנסה לקדם את השימוש החוקי במכשירי הקשר. השיח עם משרד התקשורת הוא לא פשוט, אבל בינתיים הגזרה הקשה יותר לשכנוע היא כאן, אצל הג'יפאים, וחבל. אבל כאמור זה מרתון, ועוד לא הגענו לקילומטר הראשון, אני לא נשבר בקלות ...
אגב, לכל מי שכותב שאמינות מכשירי המקסטרק נמוכה - זה מכשירים שכבר חיים למעלה מ 20 שנה ומאוד מאוד אמינים (במיוחד כאלה שלא משדרים במקסימום הספק של 45 וואט).
בזמנו סיפר לי קרוב שעבד במוטורולה בערד שכשיצא המירס והם רצו להגר את האנשים למירס, היה ממש פס של השמדת מכשירי מקסטרק במפעל בערד.