כי היא עדיין אלסטית הרבה יותר מצינורית פלדה, וזה עניין של ביצועים (תחושה בדוושה) ולא בטיחות. וצנרת גמישה יקרה הרבה יותר מצנרת פלדה, ובעלת אורך חיים מוגבל ביחס לצנרת פלדה. בקיצור, אין שום סיבה להשתמש בצנרת גמישה במקום שלא נדרשת בו גמישות.
Printable View
כי היא עדיין אלסטית הרבה יותר מצינורית פלדה, וזה עניין של ביצועים (תחושה בדוושה) ולא בטיחות. וצנרת גמישה יקרה הרבה יותר מצנרת פלדה, ובעלת אורך חיים מוגבל ביחס לצנרת פלדה. בקיצור, אין שום סיבה להשתמש בצנרת גמישה במקום שלא נדרשת בו גמישות.
מה נירדמתם :rolleyes:,עם אני לא טועה אז בערך חודש לחוצה ישראל.
אז לא. לא נרדמו כמובן, כמות העבודה אדירה.
כל החלקים לאטימת השילדה פריקים ולא מרותכים לשילדה, דבר שדורש הרבה דיוק ועבודה קשה על כל המחברים. הכל יוצר.
למעט פנל הניווט כל פנים הרכב מוכן.
זרועות הרדיוס האחוריות מוכנות, נשאר לחרוט את זרועות החיבור לסרן.
הגיר שופץ והקיט הורכב.
השימשה הקידמית מוכנה עם מערכת הוישרים.
מיכל הדלק כופף ונחתך, נשאר רק לרתך...
טמבון אחורי פריק מוכן כמעט לגמרי.
הצמיגים בארץ בחסות של י.מ צמיגים.
הגאנטים מגיעים בשבוע הקרוב
ועוד אלף ואחת נקודת קטנות שאי אפשר בכלל לזכור..
מה שאני אומר זה: לא, אנחנו לא ניהיה בחוצה ישראל :(:( אבל זה לא ממש משנה, הרכב מבחינתינו כמעט וגמור וזה מה שחשוב. בעוד שבועיים וחצי מהיום (אם לא יהיו הפתעות) הרכב חוזר לקריית שמונה למפעל של בלובשטיין\בינות טופז לפגוש את ואדים התותח להשלמות ריתוכים. מיד לאחר מכן ניקוי חול צבע יסוד ומרכבים את האוטו. לאחר מכן חשמל כללי ואודרוב לנסוע.
אין עליכם , אין...איזה יופי. דא"ג מה נפח מיכל הדלק? בתמונה נראה שהייתם יכולים לשים מיכל גדול יותר.
המיכל בגודל ובצורה של מיכל ATL בנפח 70 גלון. זה כדי להזכיר ללירן ואייל כל הזמן שהמיכל הזה זמני... - וזה עובד :D
אם אני זוכר נכון עידו, המיכל מחולק על ידי שלושה חוצצים לארבעה תאים. הנפח האמיתי של המיכל שלנו הוא כ250~ ליטר.
70 גלון = 265 ליטר רשמיים.
אני רוצה לפתוח תת נושא בתוך השירשור שיעסוק בעיצוב הרכב.
ובכן, לפני כארבעה חודשים החלטתי לעשות מעשה, לתרום את חלקי לפרויקט ולנסות לעצב את מעטפת הרכב. ניסיתי בעבר, בעיקבות הסקיצה שעשיתי לרכב של ברוך טולידאנו, להכין הצעה לעיצוב. ביקור בסדנה של ברוך הבהיר לי כי, מאחר שאין מודל תלת ממדי ממוחשב של הפרויקט, אצטרך למדל את הרכב בעצמי למחשב -מלאכה סיזיפית- או, לחליפין לעבוד במקום עם שבלונות, קרטונים ושאר חומרים כדי לבנות את העיצוב ישירות על השלדה. לצערי לא יכולתי להשקיע את הזמן הנדרש לשתי האופציות ונטשתי את הרעיון.
הסרטינה/אוטו, אחריו אני עוקב מאז שפורסם בשירשור הזה, תוכנן ברובו במחשב והבנייה נעשתה בדיוק האפשרי ע"פ התוכניות. עובדה זו, חשבתי לעצמי, תאפשר לי לעבוד על העיצוב במחשב, בביתי ובזמני הפנוי תוך הסתמכות על המודל הממוחשב שנבנה ע"י נמרוד. לעבודה במחשב מספר יתרונות נוספים על פני עבודה ישירה על הרכב- אפשר להעביר את התכנון ישירות לאחד מאמצעי היצור הקיימים בהתאם לשיטה שתיבחר בדומה לחיתוך חלקים בלייזר. קיימות מספר אפשרויות ליצור המעטפת ובהתאם תבחר שיטת יצור המודל ועל כך ארחיב בהמשך. יותר מכך - בניגוד לעבר, שבו, לאחר הכנת סקיצות וגיבוש צורני על הנייר, נבנה דגם מוקטן ב1/4 עד 1/16 של הגודל האמיתי ועליו נבדק ושופר העיצוב, מידול תלת ממדי במחשב מאפשר לבחון את הצורות בקלות, לשלוט בעקומות בקימורים ובזרימה הצורנית ולהגיע לצורה הסופית בלי לגעת בעץ, פוליאורטן, חמר דגמים ושפכטל רכב.
ובכן, פניתי לנמרוד והצעתי לנסות את כוחי. נמרוד שלח לי את המודל והתחלתי לעבוד, חשבתי שאשתעשע להנאתי פה ושם במחשב אך חיש מהר נשאבתי לתוך העבודה ומצאתי את עצמי מבלה שעות על גבי שעות מול המסך.
עיצוב רכב נחשב לתחום בעל מסורת ותרבות ארוכה משל עצמו, שפה עיצובית ומוסכמות ידועות. כצעד ראשון בחרתי ללכת בכיוון עיצובי משל עצמי ובמנותק מהמקובל בתחום הבאגים למיניהם, המחשבה היתה לתכנן מעטפת שתתבסס על משטחים ישרים המכופפים ומעוגלים במישור אחד בלבד. גישה זו תאפשר לבנות את המעטפת מכל חומר שטוח שיבחר,למשל פח, לחתוך את המשטחים ישר מקבצי מחשב, לחבר בניהם ולקבל את המעטפת ישירות. יכולתי אפילו להדפיס את החלקים על נייר לחתוך ולהדביק ולקבל מודל מוקטן ומדוייק.
זו התוצאה הראשונה:
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/538/3d5b...6186d2d005.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/538/dfdf...15d8211305.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/538/2611...f83e16f505.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/538/9c69...35daa4a205.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/538/1b6e...2e9dd3c305.jpg
אפשר לראות שהמבנה עשוי משטחים ישרים המעוגלים במישור אחד בלבד אבל התוצאה המתקבלת תלת ממדית ונפחית, העיצוב מזכיר חיפושית או ציפור טרף ,דמיינתי אותו במשטחי אלומיניום מרותכים זה לזה או מסומררים כמו מטוס ומלוטשים ראי . באותו זמן לא נבחרה עדיין תצורת מיקום הגלגלים הרזרביים ומיקום הרדיאטור הראשי והלכתי עם מה שקיבלתי מנמרוד. חלק אחורי פתוח כמו טנדר והרדיאטור בחוץ. בתמונה האחרונה אפשר לראות את בדיקת מהלך הגלגלים למרווח הכנפיים, דבר שאפשר בקלות לבדוק במודל המחשב כמו קלירנסים נוספים.
טוב, המודל הזה לא התקבל בהתלהבות רבה, בלשון המעטה והבנתי שצריך להכין שיעורי בית טוב יותר.
עד כאן להפעם
ארז
זה הפייבוריט שלי !!!
בכנות, הקווים מקורת A ואחורה נראים מצועצעים מדי, בעיקר זנב הבאטמוביל.
האמת היא שיש לי שאלה למביני עניין בתחום העיצוב של רכבי מירוץ כאלו - האם יש איזושהי נגיע בכלל בתחום האוירודינמיקה או שזה לא מגיע לכדי משחק בכלל?
מוטי
חיפויי הבאגי שחנן הראה למעלה עשויים בשיטה דומה למה שתיארתי, לוחות אלומיניום מעוגלים, מרותכים ומלוטשים. חלק גם מרוקעים מעט.
לגבי אוירודינמיקה- מכיוון שכלי הרכב הללו אינם סגורים לחלוטין, קשה לשלוט בזרימת האוויר סביבם. לדוגמה -חוסר חלון קדמי פוגע באווירודינמיקה יותר משינויי צורה אלו או אחרים כמו גם חשיפת הגלגלים לרוח. אני מניח שרוב הבונים מתעלמים מהנושא ופשוט מוסיפים הספק למנועים. קיימות תוכנות ברמות שונות של פירוט להדמייה וניתוח זרימת גז או נוזל סביב גופים שונים אבל עדיין, הדרך האופטימאלית היא במנהרת רוח, הדבר יקר מאד ומשפר את התוצאה בשוליים.
ארז
עידו - תגובה מתחכמת כראוי :p!
אוירודינמיקה בסיסית לא מצריכה מנהרת רוח, כמו שבנית באגי בסיסית לא מצריכה תואר שמיני במדעי הגרעין.
קיימים עקרונות אוירודינמיים בסיסיים שניתן לעקוב אחריהם כדי לייעל את זרימת האויר על כל רכב.
אולי בגלל שלי אישית זה תמיד נושא מעניין וישבתי לקרוא די הרבה על אוירודינמיקה זה נראה יותר נגיש ממי שלא פתח אפילו ספר אחד בחייו, אבל באמת שלא הכל מאגיה שחורה.
עשיתי כבר כמה ניסויים בתחום על רכבים שונים, ולניסויים האלו יש תוצאות.
וכן, ברכב שאני בונה בימים אלו הושקעה מחשבה רבה בתחום האוירודינמיקה למרות שמבחינת התקנות אני די מוגבל.
מוטי
אווירודינמיקה בהקשר של ייעול זרימת אוויר לרדיאטורים השונים וכדומה עושים, אווירודינמיקה בהקשר של התנגדות לרוח וכדומה, לא עושים כי זה יהיה חסר משמעות ברכב שטח. אתה לא מגיע למהירויות שבהן ההתנגדות לרוח משמעותית.
מיכה, תבדוק מאיזה מהירות הגרר משמעותי. אני חושב שאחרי שתבדוק אתה תבין שטעית.
אסף.