חנן,
אני יכול גם לבוא? אני אתנהג ממש טוב!:twisted::twisted:
ארי.
Printable View
אתמול הרכב עבר את מבחן השטח הרציני שלו "באחה רביבים" הרכב עבד בצורה מדהימה
בגלל שלא היו ציפיות גדולות למרוץ ראשון ההנחיה מבונה הרכב היתה "להתעלל ברכב עד
הסוף" על מנת לאתר כשלים מכנים או כשלים אחרים כדי לדעת מה הנקודות החלשות בכלי.
בתחילת ההקפה הראשונה נתגלתה בעיה חשמלית במפסק החירום דבר שעיכב את זמן ההקפה
בשש דקות לאחר פתרון התקלה הרכב המשיך בנסיעה. לקראת סיום ההקפה השניה "נגזרה"
תושבת הבולם הקידמי - הרכב המשיך בראלי עד לנקודת הסיום שם קיבל טיפול מהיר ומעולה
ע"י צוות הסיוע והמשיך בנסיעה להקפה אחרונה --ולמקום הראשון בקטגוריה!!!
לסיכום היה ראלי טובעני ביותר-לראיה אחוז הפורשים במסלול הרכב עבד בצורה מדהימה
(תמונות יועלו בהמשך) הליקוים יתוקנו והרכב יהיה מוכן לראלי הבא להמשך בדיקות!
החיפויי גלגלים זמניים ? או שיהיה כיסויי שיוצמד להם? זה נראה כמו מתכון לחדירת חול ואבק
http://www.jeepolog.com/forums/attac...6&d=1286823331
תמונות מצורפות
מה גרם להתרסקות שהעיפה את המכסה מנוע ? ואיך מונעים את זה בעתיד ?
המכסה לא עף, הוא הוסר לצורך התיקון והמשך הנסיעה.
ממילא התכוונו להכין משהו קליל מפיבר - מסתבר שהרכב החליט להקדים את התכניות...8-)
איזו תמונה מדהימה זאת, שמדגימה את העבודה הכל כך נכונה של המתלים - בסיבוב כזה חריף הרכב נשאר כמעט מאוזן והגלגלים מחזיקים מגע עם הקרקע. שימו לב לקאמבר של הגלגל שנמצא בסגירה - למרות הסיבוב הוא עומד ישר על הקרקע
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1287901007
ליואב מנושביץ - סחתיין על הנהיגה, אין ספק שאתה בליגה של הגדולים!!
לכל צוות עידן הגז / טולידאנו, תודה רבה על הכנסת האורחים והרגשת הבייתיות.
היה גם כייף וגם טעים :cool:.
כל הכבוד !!! על הזכייה במקום הראשון ובהצלחה בהמשך.
חנן
ברוך,
שתי שאלות קטנות
1. בסיבוב שאתה מראה פה, המתלה הקדמי ימני סגור כמעט עד הסוף, והשמאלי פתוח מאוד. כלומר הגלגול הוא כמעט מכסימלי פה. זה לא נראה כל כך מאוזן (לפחות כמו שאני מבין את זה)
2. מובן שהמכסה לא עף, אבל מה גרם לו להתעוות כך וכיצד ניתן למנוע זאת בעתיד (מכסה פיבר עשויי להישבר ולא להתעקם).
ברכות על הרכב, אותי אישית זה מדהים!
נדב
לכל צוות עידן הגז/צוות טולידאנו תודה רבה על האירוח האביד היה אחלה!!!
ומזל טוב על הזכייה!!
ארי.
ברוך, אני מדבר על התמונה הזו -
http://www.jeepolog.com/forums/attac...6&d=1287899730
אם זה חלק מהתכנון המקורי של הבנייה, זה קצת קונטרברסלי, בלשון המעטה ;)
לגבי בחירת הצמיגים לאירוע כזה, אני מניח שלא הייתה ברירה ?
ברוך, מעבר לכל הפרגון שמגיע (ומגיע! גם רכב שעובד, וגם זמנים טובים, ובשורה התחתונה, מקום מכובד על הפודיום, והפעם לא בזכות "אסטרטגיה" של נסיעה איטית, אלא בזכות גז, והרבה ) , דווקא התמונה שהעלית לא ממש מדגימה מה שרצית - גלגל שמאל של הרכב נמצא בתוך בור עמוק שחפרו האופנועים והטרקטורונים בסיבוב, וגלגל ימין על ערמת החול שבצידו החיצוני של הסיבוב.
וגם לי יש תמונות... "קצת" יותר... איך כתב אמיר - קונטרברסליות...
אבל צריך סבלנות...
טוב, אחת ל"טעימה"
http://jeepolog.com/forums/attachmen...1&d=1287916585
אסף.
אסף, אנחנו מחכים לתמונות......:twisted:
לא חמודי, זאת תמונה אחרי שהקוילאובר קרס - לא שזה הזיז לנהג, הוא המשיך ליסוע כאילו יש בולם ואין מחר...:cool:
שים לב שבתמונה הזאת גם הגריל נעלם ואיננו. אם נרצה שיחזור, נצטרך לאסוף את השברים מחולות רביבים :-P
לא הבנתי את ענין הצמיגים. אלה צמיגי קופר STT האמורים להיות טובים מאד לשטח מלא כולל דיונות, ולמיטב הבנתי הם הוכיחו את עצמם. נכון שצמיג קצת פחות אגרסיבי(כמו למשל 50/50) היה יכול להיות עדיף, אבל "זה מה שיש ועם זה ננצח"....
כבר בהתחלה של האוטו הזה, כשבאתי לראות אותו קורם ברזלים וחוטים ופחים, והוא היה רק רבע אפוי, היתה לי הרגשה שהפעם זה "זה".
ברוך, דודי, יואב, שיחקתם אותה. אחרי מקצה השדרוגים זה יהיה כלי רציני ביותר. הרבה כבוד!
אהלאן לבש מוהנדס קציר :cool:
לטעמי, התמונה הזאת לא קונטרוברסלית ודוקא מעידה על עבודה יפה מאד של המתלה הקדמי - אתה יכול לראות איך הבולם נסגר עד הסוף והגלגל מגיע בדיוק עד לנקודה העליונה, בה הוא ממש נושק לכנף(ליתר דיוק, למה שנשאר ממנה), כאשר המתלה האחורי לא מושפע במאומה מהטראומה הקשה של הקדמי.
מה שרע כאן, הוא דבר אחר לגמרי - רואים כאן בבירור למה לא תמצא כמעט בכלל רכב מירוצי מדבר עם רדיאטור מקדימה. זה מחייב "אף" הרבה יותר ארוך = זוית גישה מחורבנת=נגיחות בחול והרמת כמויות חול למעלה=נזקים לרדיאטור =הגנה מאסיבית לו ולסביבתו= עודף משקל מיותר מקדימה= כאב ראש וצרות צרורות.
אבללללל, הסר דאגה מליבך - כל האף הזה הוא כבר נחלת ההיסטוריה, דהיינו שהוא כבר שוכן אחר כבוד בפח הזבל. עוד יומיים שלושה, בע"ה, תוכל לראות אף חדש לחלוטין, נטול רדיאטור וקצוץ טמבון, וכמובן מערכת קירור חדשה לגמרי הממוקמת מאחור, כמו שצריך להיות ברכב כזה.
בכל מקרה, אסף, אני חושב שבתור הופעה ראשונה רצינית והשתתפות מלאה ראשונה במירוץ של ממש, הרכב נתן תוצאות מעולות, ויותר מזה - הצוות הראה רוח לחימה ודבקות במטרה, לא ויתר ולא נסוג(זאת לא אופציה), ובעזרת סיוע טוב ומהיר, חזרו למירוץ המאד מאד קשה הזה, וסיפקו את הסחורה.
בלי קשר למעורבות שלי בתכנון ובבניה, אין לי אלא להוריד בפניהם את הכובע - הם נתנו דוגמא יפה לרוח ספורטיבית ולנחישות.
דרך אגב, הסיוע הזה גם נתן עזרה לאלון שחף בטרופי טראק שלו(אנחנו רואים את עצמנו כקבוצה עם מחויבות זהה ושווה לשני הצוותים), ויש רק להצטער על כך שהתקלה אצלו לא היתה ניתנת לתיקון מיידי בשטח. ממה שראינו אצל אלון, הרכב שלו - לאחר כמה שיפצורים ודיאטה שעשה לרכב - עובד מצויין ואני משוכנע שאילו היה עובד ללא תקלה במירוץ הזה, אלון היה עושה תוצאה מצויינת אם לא ממש לוקח מקום ראשון בלי בעיה. אני בטוח שעוד נראה את התוצאות שלו בקרוב.
אכן ברוך, רוח הלחימה,הציוותית, השאיפה לסיים תוך מלחמה, הן הדבר היפה שבספורט.
בהצלחה בהמשך וכל הכבוד על הרוח הספורטיבית.
הערה לגבי אחת התמונות, זאת שהנווט מוציא יד בסיבוב לאות V ושלום, אותה אני לא אוהב.
אם הנווט שלי היה מוציא יד החוצה תוך כדי מרוץ, היה מוצא עצמו מחוץ לרכב,זה לא מקצועי ולא ראוי.
שים לו רשתות,או קשור לו את הידיים.
ועוד משהו, לכל ההערות על הבניה,הזוויות,הקמברים,התמונות,הריתוכים,מ הלכי המתלים,הצמיגים
וכל השאר, הכל שטויות, השעון מדבר !
ברוך, בהצלחה וכל הכבוד.
גל.
גל, ראית את הרכב נוסע במסלול?
אם כן, אשמח מאד לשמוע את חוות דעתך, עד כמה שהספקת להתרשם.
תודה על האיחולים.