תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
לא המציאו עדיין מילים שיוכלו לתאר את הרמה של הפרויקט הזה.
שאפו!
בקשר לגגון, שחור מט!
כל שאר הדברים ה"מקורים" כמו שהגדרת אותם, שישארו מניקל.
מדהים!
תודה רבה על המחמאות והפירגון ,,,
כן , אני כבר בגיבוש דעה די סופית לאחר שקראתי בתשומת לב את התגובות של כולם . תודה לכם , עזרתם לי להחליט .
מחר אני אמור כבר לצבוע את הגגון . בשיכלול ההמלצות המצטברות וברוב קולות , ההחלטה היא ללכת על שחור מט .
דייב , תודה על התמונות .
לגבי התייחסותך לג'נטים , אתה צודק . אין טעם לצבוע מחשש להתקלפות מהירה , ציינתי את זה גם בתגובה הקודמת שלי
שזאת תהייה טעות לעשות זאת , כמו גם לגבי פריטים אחרים אותם ציינתי .
אני אלך על הרעיון שדי משתלב כפי שהצעתי ורבים באותה דעה מבחינת שילוב/אסטטיקה וזה אומר כל , אבל כל הרכב שחור מט
פרט למספר פריטים קטנים , חלקם מקוריים שאותם אשאיר בציפוי ניקל .
ת'סמכו עלי ,,,, יצא פצצה !
שחר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
היום הלכתי לבקשר את "החולה" חברים מצבו אנוש, עבודה ברמות על ואתם יודעים שאני חולה לא פחות קטן,
ההשקעה של הזמן חסרת פרופורציה , תוצאות מעולות שלא ניתן להשיגן אלא בשפיכת טונות של כסף או באנרגיות בילתי נידלות של החולה נפש הזה,
בודי נקי ברמה שלא ניתן לתפוס לרכב בן 25 , תא מנוע מדהים ,
המלצתי שבשחור מט לעשות פסי רפאים על המכסה מנוע לישבור קצת את ה"מט"
מאיר , מה ? מה אפשר לומר או לכתוב אחרי תגובה כזאת ? ש'מע , לא קל להשאיר אותי ללא מילים ... אתה הצלחת !!!
שחר.
עוד מעט אפתח את הלינקים שצירפת ושעליהם דיברנו היום בהקשר ללהבות הרפאים והעדכן .
תודה על הביקור היום והספונטניות - שמחתי . אתה מוזמן ANY TIME .
11 קבצים מצורפים
טוב , סיימתי להתעסק עם כל ה ' מסביב ' . פירקתי את התושבות והמוטות של ג'ריקן / גליל המים שעל הגג ,
על מנת לצבוע גם את אלה וגם את מיכל המים עצמו . כיוון , שהכל היה דהוי וגם בכדי לשמר לאורך זמן .
קניתי צבע יסוד יעודי לפלסטיק / אלומיניום ועוד ,,, ע"מ שלא יתקלף ויחזיק את הצבע העליון .
דילול עפ"י ההוראות עם טרפנטין והכנסה למיכל הפיסטולט . סיימתי לצבוע ביסוד את מיכל המים ואת הגגון .
לאחר שהוחלט ע"י הרוב - Mission accomplished , הגגון ומיכל המים צבועים בשחור מט .
הכנו גם רשת לכונס האויר שעל מכסה המנוע ממזדה שתרמה את האיבר , קצת חיתוכים והתאמות והכל יושב .
(הרשת בלבד צבועה כבר בכרום ניקל) והכונס כולו , כמו כל הרכב , יהיו כמובן בשחור מט .
במקביל , הרכב מתקדם עוד שלב מבחינת ההכנה לצבע . אני רוצה להיות זהיר , אך אני מקווה ומאמין שעד יום ה'
הוא אחרי צבע . כמובן שאמשיך לעדכן .
שחר .
נ.ב : מאיר , זה יעזור אם תוכל לעלות לכאן לינקים אחרים ותמונות להתרשמות הכלל . תודה .
באתר הראשון גם מוסבר איך לבצע שזה מגניב רק שאתה לא יכול לפתוח את התמונות אם אתה לא חבר
כמו שירין ציין .
תשמע יא טרוריסט! מה שעשית לי עם הגגון הזה ומיכל המים גמרת לי על המעט בריאות שנשארה לי!
עבודה יפה למשעי! זה שאתה חולה נפש כמוני זה דבר אחד, אבל הגדולה שלך שאתה מביא את המחלת נפש
שלך לידי ביטוי בשיפוץ הזה, מה שאני לא יהיה מסוגל להרשות לעצמי כרגע, כל הכבוד לך! קבל ח"ח
(נ.ב. אתה עדיין מסתובב חופשי אחי? :P )
מנהלים לחסום לשחר את הגישה להעלות תמונות - הוא פוגע בבריאות חברי הפורום.. גם לי יש כבר לחצים בחזה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
תשמע יא טרוריסט! מה שעשית לי עם הגגון הזה ומיכל המים גמרת לי על המעט בריאות שנשארה לי!
עבודה יפה למשעי! זה שאתה חולה נפש כמוני זה דבר אחד, אבל הגדולה שלך שאתה מביא את המחלת נפש
שלך לידי ביטוי בשיפוץ הזה, מה שאני לא יהיה מסוגל להרשות לעצמי כרגע, כל הכבוד לך! קבל ח"ח
(נ.ב. אתה עדיין מסתובב חופשי אחי?
אתה רואה מה זה ... ועוד יש לי היתר ורישיון :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yarinzim
גדול ! ;)
אם זה גורם ללחצים בחזה ... ושי עוד כותב : " גמרת לי על המעט בריאות שנשארה לי! " , אני באמת אתחיל לחשוש מלהעלות תמונות
בסיום עבודת הפחחות צבע החיצוני ושלא לדבר על בידוד וריפוד הפנים . סה"כ , אני רוצה שעוד תחיו כדי לראות את התמונות ולהגיע להשקה ;)
שחר .
נחיה? כבר עכשיו הרגת אותנו!
4 קבצים מצורפים
אומנם לא קשור לשיפוץ הבלייזר אבל ,
הבת הגדולה שלי בארה"ב עכשיו אצל אחותי , תראו איזה תמונות היא שלחה לי
כדי להדליק אותי ולהזכיר מהו המרחק ביננו לבין ארה"ב בכל מה שקשור לתפיסה , לתרבות הפנאי המוטורית
ולחופש הפעולה שנותנים להם שם בהיבט הזה ועוד ברבים אחרים . פשוט הם עובדים על פי המשפט : " חייה ותן לחיות " .
ביומיים האחרונים , עברתי מסכת ייסורים , גיהנום היא מילת תיאור עדינה ! הספקתי להכיר גם את המדור ה 11 .
כשאמות , בטוח אגיע לגן עדן ,,,, כי מהגיהנום חזרתי זה עתה !
תייגו והתייחסו אלי כאל מינימום מחבל , כל פקידי המכס (השם יקום דמי :mad: ) אוכלי החינם , האטומים והזבלים האלה ...
זוהי מדינה אוכלת אזרחיה / יושביה . כל פעם אתה שומע על סיפורים כאלה ואחרים זה בלתי נתפס כל פעם מחדש עד
שאתה עובר את זה בעצמך . גם במשרד התחבורעעעע עברתי . למזלי , מישהוא שם עזר לי והעלה את הטפסים לחתימה ישירה של הפקידות
אחרת , הייתי אמור להשאיר את הטפסים/חומר בלובי למטה וזה היה מגיע לפקידות בהמשך (אין קבלת קהל כלל ). כשהן היו מתפנות לטפל בבקשה שלך
עפ"י התור (הרי יש כנראה עשרות רבות של פניות) היו עוברים כשבועיים לפחות . על כל יום איחסון אתה משלם כסף , להם זה מעניין ת'תחת ,
(בדיוק כפי שאסף תיאר את זה אז בשרשור) והיית מקבל מכתב הביתה שיש אישור
(במקרה הטוב- כיוון שלא מדובר בחלק בטיחותי המצריך עוד אישורים) ומשם תתחיל את הויה דלה רוזה ...
לא היתה לי ברירה ! הציריות שהזמנתי , היו צריכים להשלח לארץ . תחסכו לי לספר למה . עכשיו , ברור לי שאם כך , העדיפות היא
לשליחה בדואר . אבל כיוון שאני מדבר על מרכז ארה"ב - אלבקורקי ניו מקסיקו , בדואר שם שנחשב לקטן , לא איפשרו שליחה אלא עם
חברת שילוח פרטית . שלא בהתייעצות איתי , נשלחה החבילה ששוקלת 18 ק"ג בפדקס . שלא תגידו שלא הזהרתי ....זה הדבר האחרון
שתרצו לעשות ! אבל כאמור , זה נעשה ואין ברירה אלא לשלם ובביוקר (גם בבריאות וגם בכסף) ולעבור את הגיהנום בכדי לשחרר את החבילה .
כשגמרו לי ת'בריאות ואחרי ששילמתי את כל המיסים שרק אתם יכולים לחלום עליהם ,,, ת'שמעו טוב - גם על הדף שהם הוציאו מהמחשב
שילמתי . נשבע לכם , יש לי הוכחות . הגעתי למסוף המטענים בכדי למשוך את החבילה . הייתי עם הקטנה שלי בת 6 . אומר לי הפח של זבל הזה
בבוטקה לפני הכניסה (הוא זה שבודק את האישור המוחתם ומנפק לך אישור כניסה) " את הילדה אתה לא מכניס... אלא הנוהלים" . אני אומר לו מה זאת
אומרת ? איפה אני אמור להשאיר אותה ? . והוא אומר לי : "שתישאר כאן" . שאלתי אותו והיא באחריות שלך ? והוא עונה : "לא" . אתם מבינים ?
עוברות שם משאיות עמוסות , מסוכן לאללה , שניה אחת שהוא לא ישים לב כי הוא עכשיו עסוק בלבדוק אישור של מישהו , היא פותחת לו דלת
הולכת לשחק בחוץ ונדרסת ע"י משאית . פשוט לא יאומן . העיקר , אמרתי לו ,,, כולם יושבים בבית , רואים חדשות ושומעים את יונית לוי מספרת
על עוד מקרה מזעזע של ילד/ילדה קטן/נה שהוריו לא השגיחו עליו לשניה וקרה הנורא מכל ואז מתחילים ציקצוקי הלשון והינד הראש לצדדים
וכל אחד אומר לעצמו : " איזה הורים מפגרים , איך עושים כזה דבר " , אבל שזה מגיע לפיתחו שלו , על הזין שלו ...!!!
ש'מעו , התפוצצתי עליו והוא קרא ל 2 אנשי ביטחון שכמעט עליהם גם התאבדתי .
כמה ? כמה אטימות , רוע לב , חוסר רגישות ותקראו לזה איך ש'תם רוצים יכולים להיות ?
לבסוף , אחד האנשים שנכח שם פשוט אמר לי , תן לי את הטפסים ואני אביא לך את החבילה . קיבלתי אותה סוף סוף .
האמינו לי , שמוסר ההשכל נלמד . כל החיים הם בית ספר וזהו שכר הלימוד (לא שלא ידעתי את זה קודם ורציתי בזה) פשוט זאת
הסיטואציה שנקלעתי אליה . טוב , אני אקח קצת אויר כי רק מלשחזר את זה כאן - לא תורם לרוגע .
איך ליאור שליין מהתוכנית " מצב האומה " היה אומר בסיום כל תוכנית : " אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות בשבילך ,
אלא מה אתה יכול לעשות לה בחזרה ..." - הנקמה בדרך !
העדכן כמובן בהמשך העבודה על הבלייזר לאחר יומיים של ריצות .
שחר .
לפחות נהניתי מהתמונות האלה בערב כשחזרתי הביתה .
על זה בדיוק דיברתי כשאמרתי לך שמבחינתי עדיף לשלם עוד ככה וככה לפדקס שישחררו לבד ולא לקבל אולקוס.
אבל לא נורא, יש ציריות? אז הכל בסדר.
אסף.
שחר,
אין קשר לגודל הסניף של USPS, יש קשר למשקל והאורך
וכנראה חרגת מהמקסימום
תמיד יש לך את USSHOPS לדברים כאלה ואין בעיה לשלוח ב UPS לניו ג'רזי, אתה תקבל את החבילה ע'י שליח עד הבית
כמובן.....יש לזה מחיר.
קבל את תנחומי על ההתעסקות עם הבולשביקים, אני עוצר בזה כדי שאנשים מסויימים לא יגידו שהדיבור שלי לא במקום, כידוע האמת כואבת.
נשמה , זה לא קשור כלל לכסף נוסף לפדקס ע"מ שישמשו כעמילי מכס לשיחרור .
הם רצו 208 שקלים סה"כ , אבל את כל הריצות גם למשרד התחבורה , הם הבטיחו לי שאני אעשה .
אם הייתי ממתין לטיפול שלהם , הייתי עוד עלול לשלם מחיר יקר מאד על זמן איחסון זוכר ?
שחר .
אבל כמו שאמרת , יש ציריות אז הכל בסדר ...
בדיוק כמו אישה בחדר לידה (זוכר את הקללות על הבעל וכל העולם) ומה קורה אחרי שזה יוצא ... שוכחת הכל
ורצה לקבל בראש עוד פעם :) . אבל לא אצלי ! לא עוד פעם !
גו' , קיבלתי את תנחומיך , תודה .
בקשר למשקל ולגודל , מותר לשלוח חבילה דרך הדואר של עד 20 ק"ג - בדוק . אמרו את זה לאחותי שגרה באלבקורקי
שאם היא רוצה להשתמש בחברת שילוח פרטית לג'רזי/ניו יורק ומשם לשלוח בדואר לארץ , אבל זה היה עולה עוד יותר
(כפי שציינת) לכן זה ירד מהפרק .
לא חרגתי בזה , מישהוא שלח לארץ את אותן ציריות דרך הדואר בארה"ב אבל מג'רזי / ניו יורק
וקיבל אותן כאן ללא כל בעיה . כמובן ניקנקו לו ת'צורה בדיוק כמוני מבחינת תשלום המכס כמו גם ההתערבות והבדיקה של משרד
התחבורע , אבל עדיין זה משתלם פי אלף מונים מאשר לעבור את מה שעברתי .
שחר.
לא הבנת
USPS זה USPS
ולא משנה אם זה אלבקורקי, ניו יורק, אנקורג' אלסקה או בהוואי
כמו שכתבתי יש גם עניין של אורך, אם זה מעל למטר- זה לא יעבוד, ובלי רשר למשקל.
USSHOPS זה חברת הובלה ישראלית פרטית, אתה מקבל כתובת משלך בניו ג'רזי וכול מה נשלח אליה מגיע לך הביתה.
עכשיו אנחנו על אותו קו?
O.K , על אותו קו ...
נידבת מידע חשוב לטובת הכלל .
אז אין לי מושג איך אחד העביר את אותו הדבר בדואר . זוהי הרי עובדה שאני לא יכול להתווכח איתו / איתה ובמקרה שלי לא .
שחר .
ההסבר פשוט
1.ה"חוקים" (של הדואר) משתנים כול הזמן, מה שהיה רלוונטי לפני שנה שנתיים לא בהכרך רלוונטי היום
2. תלוי באיזה שרות שולחים(בUSPS), המשקלים וגדלים המקסימליים לא בהכרך זהים, וזה משתנה,
שחר שבוע טוב חבר יקר נו יאללה אמרת שיום חמישי עשית משהו מאוד חשוב על הרכב (צבע סוף סוף) נו יש תוצאות, תמונות קצת יותר חשוב כרגע דרך אגב מה עם רצפת הרכב יש כבר ריפוד? ומה אתה בסוף עושה עם הכסאות משאיר אותם איך שהם או שגם אותם אתה הולך לרפד.
מה אתה מקטר??
יצאת "בבזול" לעומת נוייה דלרוזה שעברתי שם
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
CUCV M1009
שחר שבוע טוב חבר יקר נו יאללה אמרת שיום חמישי עשית משהו מאוד חשוב על הרכב (צבע סוף סוף) נו יש תוצאות, תמונות קצת יותר חשוב כרגע דרך אגב מה עם רצפת הרכב יש כבר ריפוד? ומה אתה בסוף עושה עם הכסאות משאיר אותם איך שהם או שגם אותם אתה הולך לרפד.
אהלן דייב , אני אתקן אותך טיפה ... (התחלת להיות כמו ירין - מסתכל רק על התמונות ? ;) ) אז בשביל מה אני משקיע כל כך בתיאורים ? :p
רק שתדעו , בסוף , עוד אני אפתיע אתכם בהשקה בבוחן על הנכתב :)
זה מה שאמרתי / כתבתי :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
במקביל , הרכב מתקדם עוד שלב מבחינת ההכנה לצבע . אני רוצה להיות זהיר , אך אני מקווה ומאמין שעד יום ה'
הוא אחרי צבע . כמובן שאמשיך לעדכן .
שחר.
ואיך , איך ידעתי שצריך להיות זהיר , אהה ... ? קראת על הבלאגן עם החבילה/מכס/משרד התחבורה , הריצות ושות' ...
אז מבחינת התקדמות , כן , יש , תמיד !
עד עכשיו תהליך הפחחות/צבע חיצוני כלל :
חיתוך נקודות הריקבון הבודדות שהיו ותפירת פח חדש . השחזה , ליטוש ומריחת חומר פחחים / בונדו גס כשכבה ראשונה לישור קוים ,
שקעים אם קיימים , לקבלת משטח חלק אחיד וכיסוי נקודות תיקון בלבד . על רוב הפח/בודי בקושי נמרח חומר , לא היה צורך , הוא פשוט מושלם .
גירוד גס , ליטוש ומריחת שכבת פילר עדינה מאד כגימור (רק במקומות שנדרשו). גם אותה סיימנו ללטש והיום סוף סוף , עטפנו את כל הרכב
וצבענו בשכבת פוליאסטר לקבלת משטח חלק לחלוטין לאחר הליטוש שלו , כמו גם לחשיפת שריטות או פגמים הקלים ביותר (במידה ויש)
ואז לתקנם .
מחר , אני מקווה לסיים ליטוש של הפוליאסטר , ניקוי כל הרכב ומעבר עם נייר מים לפני ההכנסה שלו לתנור לצבע יסוד ולאחר מכן לעליון .
בין לבין , מצאתי איזה פלאח ברזל 4 - 5 מ"מ (לטובת תושבות לפרוז'קטורים בחזית) , חתכתי 2 יחידות שמדדתי קודם לכן על הרכב וקדחתי בהן חורים .
ניקיתי אותם טוב על מברשת הברזל הממונעת וכבר צבעתי אותם ביסוד ולאחר מכן בשחור מט . מחר כבר אני אתקין אותם על האוטו ויחבר
את הפרוז'קטורים .
אז אם אחזור לשאלתך : " אם יש כבר ריפוד ? " , אז התשובה ברורה . אין .
לגבי הכסאות . מושב הנהג נוסע כמובן שירופדו בגוון שיהייה זהה עד כמה שניתן למושב האחורי המקורי (הוא במצב ח-ד-ש) ואני אוהב
גם את הגוון והריפוד שלו שמתאים גם לריפוד הגג ומשתלב טוב גם עם הדש בורד .
שחר .
מאיר , לא הובנת ... איזה ויה דלה רוזה ?
מאיר,
הובנת הובנת , תודה ... פשוט בשעה כזאת (00:40) גם לי , כן , גם לי נגמרו האנרגיות
ועברתי להפעלת המוח ידנית עם מנואלה :p .
שחר .
אצליך המוח עובד עם מנואלה? אצלי זה כבר מזמן עובד על אוגרים שרצים בתוך גלגל,
ולעניינינו,
הרגת אותי עם השיפוץ הזה, כל הכבוד לך איש! אני באמת מצדיע לך,
כבר מת לראות את הרכב צבוע נוהם ומגומר,