בכל מקרה מומלץ לשים משאבה חשמלית הכי קרוב שאפשר למיכל הדלק. בתא המנוע היא מתאמצת מאוד ויכולה לסיים את חיה מוקדם מהצפוי. לגבי הרעיון של גלעד הוא מקובל מאוד רק שמחברים במקביל ולא בטור. אפשר גם לעשות את זה אוטומטי שהיא תעבוד רק בהתנעה.
Printable View
בכל מקרה מומלץ לשים משאבה חשמלית הכי קרוב שאפשר למיכל הדלק. בתא המנוע היא מתאמצת מאוד ויכולה לסיים את חיה מוקדם מהצפוי. לגבי הרעיון של גלעד הוא מקובל מאוד רק שמחברים במקביל ולא בטור. אפשר גם לעשות את זה אוטומטי שהיא תעבוד רק בהתנעה.
מלבד המשאבה של holley שגם יקרה להחריד וגם רועשת בצורה בלתי נסבלת, הזמנתי גם אלטרנטיבה פשוטה - משאבה סינית זולה וקטנה.
פירקתי את המשאבה הרועשת וחיברתי באופן זמני את המשאבה הסינית רק על מנת לוודא שהסידור עובד.
קובץ מצורף 108783
סיבוב של המפתח, המשאבה מתעוררת וזמזום קל עד בלתי מורגש נישמע ברקע, איזה כיף סוף סוף משאבה חשמלית שקטה.
ממשיך לסובב את המפתח וגם הג'ימי מתעורר ומנגן בלי רעשי רקע מטרידים.
מרים מכסה מנוע על מנת לוודא לחץ עבודה - הכל בסדר. המשאבה שואבת ומספקת דלק בלחץ של 5 psi.
הגיע הזמן לצאת לסיבוב.
נסיעה איטית בתוך השכונה עד שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה ותוך כמה דקות אני כבר על הכביש המהיר, מאושר עם משאבת דלק חדשה, שקטה ועושה את העבודה.
הגיע הזמן לפתוח מבערים, לחיצה על דוושת התאוצה והג'ימי טס קדימה למשך 2 שניות
אני את הרגל לא הורדתי מהדוושה, אבל הג'ימי כבר לא טס
הוא מגמגם
מסכן.... נגמר לו הדלק
מוריד את הרגל מהדוושה ולאט לאט המנוע חוזר לניגון אחיד
מנסה לשייט בכביש המהיר, אבל גם זה לא ממש מצליח, הג'ימי מגמגמם.
עוצר בצד ומרים מכסה מנוע, שעון לחץ דלק מראה אפס אין לחץ המשאבה חמה וכמעט ולא מוציאה דלק.
כיביתי מנוע וחיכיתי בצד כמה דקות, אח"כ הנעה בדיקת מד לחץ, עדיין מראה על אפס...
אין ברירה חוזרים הביתה בנסיעה איטית.
10 דקות אח"כ בגראג' הבטוח מכבה מנוע והולך למחשב לשפוך את הלב
בזמנו עם מנוע רבע מהנפח שלך, עטפתי את המשאבה בפצפצים-אלומיניום כדי להתמודד עם החימום בתא מנוע.
אתה לדעתי צריך לשים את המשאבה ליד המיכל דלק במקביל לקו הקיים, תעשה מעקף קטן. כשהמנוע עובד תכבה אותה.
או, תעשה בכלל כמו בכלי הגינון המוטוריים, מפמפמים שיבוא דלק.
המשאבה השניה יכולה להתמודד עם הלחץ שהמנוע צריך?
בין holley לסיני בשקל יש כמה משאבות יפניות בחנויות, סביב ה400-500 שקל.
משאבה כמו זו עדיף לשים כמה שיותר קרוב לטנק... יש דיון ארוך מלפני 7-8 שנים שבו ג'ו הסביר את זה יפה. ההבדלים בין משאבות למדחפות וכן הלאה.
יש משאבות דוחפות ואז הם ליד או בתוך הטנק דלק ויש מושכות ואז הם חייבות להיות ליד הקרבורטור. הבחירה צריכה להיות בקניה ולא לאחר מכן בהתקנה. הסיניות לא מחזיקות בכלל ונשרפות בחודשיים גם ברכב שנוסע רק פעם בשבוע...
כמו שנאמר יש משאבות טובות ולא רועשות
Sent from my iPhone using Tapatalk
דרך אגב בחנות מקצועית לקרבורטורים ומשאבות באנגליה הבחור טען שלא מרכיבים וסת למשאבה. פשוט מרכיבים משאבה שמתאימה ללחץ שצריך והעודפים הולכים עם צינור העודפים. אני יכול להשאיל לך את המשאבה שלי בכדי שתבדוק
Sent from my iPhone using Tapatalk
יצאתי טָמבָל!
כן, לא נעים להודות, אבל בשבועות האחרונים אני רץ אחרי הזנב של עצמי עם בעיה שגרמה לי לפקפק בכל יכולת טכנית שאי פעם חשבתי שהייתה לי.
הסיפור מתחיל עם הסיבוב השבועי שאני והג'ימי נוהגים לעשות כבר כמעט חמש שנים ביחד. מגיע יום שישי, חיוך קל עולה על השפתיים, המפתח מסובב את הסוויטש והג'ימי מתעורר מתרדמה של שבוע אל סיבוב הסידורים של יום שישי. עם היציאה מהגראג' החיוך הקל הופך לחיוך רחב ואנחנו מתגלגלים לנו בעדינות של פיל ברחבי העיר. אבל לפני כמה שבועות החיוך הרחב לא הגיע, הוא הוחלף במבט מודאג שיכול להיות רק לאבא שרואה את אחד הבנים שלו מרגיש לא טוב. היציאה מהגראג' דווקא הייתה בסדר אבל הג'ימי סרב להעביר הילוכים, רק הילוך ראשון והילוך רוורס – שום דבר מעבר לכך.
מודאג, החזרתי את הג'ימי לגראג' ונתתי לו לנוח במשך שבוע, במחשבה שאולי התופעה הייתה חד פעמית ובשבוע הבא הוא שוב יחייך. עבר שבוע, יצאנו לסיבוב ושוב התופעה עדיין קיימת, אין העברה של הילוכים. עצרתי בצד, דוממתי מנוע וניסיתי להבין איך אני מתמודד עם העובדה שהגיר צריך לרדת מהרכב לשיפוץ כללי. אחרי כמה דקות של הכרה במציאות הקשה הנעתי את הג'ימי והתחלנו בנסיעה חזרה לגראג', למרבה ההפתעה ההילוכים תפקדו ללא בעיות, יצאנו לסיבוב בכביש המהיר וגם שם, לא הורגשה שום בעיה. המסקנה הייתה, הגיר מתפקד רע כשקר לו ומתפקד טוב כשחם לו.
עכשיו מה עושים עם המסקנה הזו…
עוד שבוע עבר, לאחר בדיקה באינטרנט והתייעצות עם בחור נחמד מהאזור שמשפץ גירים אוטומטים למחייתו החלטתי שאם גם השבוע התופעה חוזרת על עצמה אז אני מפרק את בית השסתומים (המוח של הגיר) ובודק אם לא נתפס לי אף שסתום.
מבאס, אבל הרבה פחות מבאס מאשר להוריד את כל הגיר ולהשבית את הג'ימי לזמן לא מוגדר.
אז פירקתי את בית הסתומים ובדקתי שסתום שסתום וכולם תפקדו נהדר ולמרות זאת פירקתי את כולם וניקיתי (למרות שהיו נקיים) והחזרתי והרכבתי והגיע הזמן למלא שמן חדש ולצאת לנסיעת מבחן.
כשפרקתי את אגן השמן, רוקנתי 5 ליטר של שמן, כשהחזרתי חשבתי אולי היה יותר מדי שמן בגיר והחזרתי רק 4 ליטר. הנעתי שילבתי לדרייב והג'ימי לא זז! תקוע בניוטראל!
זכרתי את התקלה הזו משלב מילוי השמן אחרי השיפוץ של הגיר ולכן הוספתי עוד ליטר והנה הגיר שוב מתפקד ואנחנו יוצאים לסיבוב. שוב, אין תגובה, הגיר תקוע בראשון – מדומם מנוע, ממתין כמה דקות, מניע ושוב ההילוכים חוזרים – הכל מתפקד. עולה על הכביש המהיר ובעיה חדשה הופיעה, הגיר משלב להילוך רביעי אבל אז ההילוך מחליק והגיר מוריד להילוך שלישי.
המסקנה – השיפוץ האחרון שעשיתי לגיר לא הצליח והגיר צריך לרדת שוב לשיפוץ כולל.
הבאסה, עם איזה מילים כדאי להתחיל ולתאר את ההרגשה של "שיפצתי גיר לבד, עשיתי קקה של עבודה ועכשיו צריך לשלוח אותו לשיפוץ אצל מישהו שמבין מה הוא עושה".
רגע לפני שאני מרים ידיים, החלטתי לבדוק את מפלס השמן. אף פעם לא באמת האמנתי למדיד השמן בגלל שלא באמת ברור לי אם הוא שייך לגיר הזה או אם המפלס שהוא מראה קשור למשהו...
המדיד הראה בצד אחד שחסר שמן ובצד השני שיש יותר מדי שמן.
הוספתי ליטר שמן חיכיתי יומיים שיתקרר ויצאתי לנסיעה, הגיר העביר הילוכים מהרגע הראשון.
בדקתי שוב במדיד ושוב התשובה הייתה לא ברורה, הוספתי עוד 2 ליטר שמן ויצאתי לנסיעה, הגיר הרגיש חזק, מעביר הילוכים בדיוק בזמן, לא דופק, לא מתחמם ולא מחליק.
המסקנה, יצאתי טָמבָל!
הבעיה היחידה שהייתה היא חוסר שמן, אני עם עודף ההתחכמות שלי כמעט וזרקתי את הגיר (וכמה אלפי שקלים) לפח. עכשיו נשארה השאלה בכמה קיצרתי לגיר את החיים בגלל שנסעתי עם מפלס שמן כל כך נמוך...
שאלה - האם לא רשום באחד המקורות כמה שמן צריך להכנס בגיר הזה מלכתחילה?
בוודאי שרשום, ולאחר השיפוץ האחרון אפילו הייתי דיי מופתע שלא הצלחתי להכניס את כל כמות השמן הדרושה.
בניסיון להכניס את כמות השמן כפי שרשום בספר השמן פשוט גלש החוצה (המנוע עבד ואיתו גם משאבת השמן שבתוך הגיר).
בנסיעת המבחן הגיר תפקד טוב - אז לא בדקתי מפלס שמן מאז.
בדיעבד הדרך הנכונה הייתה למלא שמן לצאת לנסיעה ואז לבדוק מפלס או לפחות להשלים את כמות השמן החסרה ע"פ הוראות היצרן.
טָמבָל, כבר אמרתי ?!
כיסי אוויר..
כבר הרבה זמן שאני חושב שהקונסולה שבניתי לפני שלוש שנים (קישור) ממש מכוערת, אבל לפחות עד לפני כמה חודשים הייתי מאוד מרוצה מהפונקציונליות שלה.
לאחרונה מצאתי שחסר לי מקום עבור המסך של מחשב הרכב והגיע הזמן לזרוק את הישן לפח ולבנות חדש, גם יפה וגם שימושי.
לקחתי קרטון, מספריים ונייר דבק ונכנסתי לג'ימי לחשוב מה בדיוק אני רוצה.
אחרי שעה של גזירה והדבקה הבנתי שלבנות את מה שאני רוצה זה ממש פרויקט, לא משהו שאפשר לסיים בספ"ש אחד ולא משהו שיש לי את כל החלקים בשביל לסיים תכנון אפילו. הידית של הטרנספר חייבת לזוז מהרצפה אל תוך הקונסולה, היא צריכה להיות קטנה ולהזיז את המצבים בטרנספר בעזרת כבל ולא בחיבור ישיר כמו היום. גם ידית ההילוכים צריכה לרדת מההגה אל הקונסולה ואחרי כל זה עוד צריך להשאיר מקום לרדיו דאבל דין ומסך וכפתורים ומקום לכוסות.....
בקיצור, פרויקט!
אז לפני שאני נכנס לפרויקט האמיתי בינתיים עשיתי פרויקט זמני בשביל שלפחות למסך יהיה מקום.
עם השאריות של הקרטון שלא השמדתי, ייצרתי מודל קטן שייכנס כהארכה לקונסולה הקיימת.
את המודל מקרטון העברתי למתכת, חתכתי וצבעתי
קובץ מצורף 111982
חיווטתי בתוכו את המסך עם כפתור הפעלה ונורה כתומה שנדלקת ברגע שיש תקלה כלשהי, את כל החוטים של הפאנל החדש ריכזתי בתוך מחבר אחד
קובץ מצורף 111983
ככה זה נראה אחרי חיבור לקונסולה הקיימת
קובץ מצורף 111984
וזו כבר תמונה אחרי הפעלת המסך כשהרכב כבוי
קובץ מצורף 111985
בגלל שינויים בבהירות בין הרקע למסך לא הצלחתי לצלם את הקונסולה עם המסך
התמונה הזו צולמה כשהרכב כבוי
אין לחץ דלק ולכן, הנורה הכתומה דולקת (לסימון תקלה כלשהי)
ובמסך מופיעה הודעה שלחץ דלק נמוך
קובץ מצורף 111986
הפרויקט הזה של המחשב הוא פרויקט בלי סוף, כל פעם אני מוצא חיישן חדש שאפשר לשלב ולהשתמש בנתונים שלו למשהו...
כל חריגה מערכים שנקבעו מראש מלווה בהתראה קולית, הדלקה של נורת תקלה והודעה על המסך.
עבור טמפרטורת מנוע וטמפרטורת גיר ישנן שתי נקודות התראה עם שתי התראות קוליות שונות, האחת עבור "heating" והשנייה עבור "overheating"
בצורה כזו אני לא צריך לנסוע עם עין אחת על התצוגה, במידה ומשהו מתחיל להשתבש ישר נשמע צליל ומאותו הרגע אני יודע שצריך להתחיל לשים לב.
אחרי נסיעת מבחן בלילה גיליתי שהמסך מסנוור מאוד ביציאה מהעיר, טרנזיסטור פוטנציומטר וחצי שעה על המחרטה ולקונסולה החדשה כבר יש חור עם כפתור מותאם אישית.
סיבוב קל לכל כיוון ואפשר לשלוט על רמת התאורה של הלדים מאחורי המסך.
המסך כבר לא מסנוור ואפשר להמשיך למשימה הבאה
קובץ מצורף 112007
אלוף!
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
הפרויקט הבא כבר בעיצומו, מקווה שיצליח.
בינתיים מצורף רמז
דאבלר?
יפהפה..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk