תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ברנרד, אני מתחיל עם האמירה, אל תיקח את זה אישית.
לא שזה יעזור לי.. (-:
הפנסיות התקצביות ובכלל פנסיות בגיל 45 זו מכת מדינה, שעלולה למוטט כלכלית את המדינה הקטנה שלנו.
אגב גם פנסיות בגיל 67 הם בעיתיות, אבל הרבה פחות מאלו בגיל 45.
ומהתמוטטות כלכלית, הדרך קצרה להתמוטטות כוללת.
באופן כללי כל נושא הפנסיה הוא מאוד מאוד בעיתי בכל העולם.
זה הנושא הכי חשוב שהעולם כולו חייב לפתור בעשרות שנים הקרובות.
הסיבה היא דווקא חיובית, באופן מוזר.
תוחלת החיים בעולם המערבי הולכת וגודלת בהתמדה.
גם מדינות עולם שלישי מתחילות להקטין את הפער.
לפני 50 שנה תוחלת החיים היתה בסביבות ה 70 שנה.
אדם שיצא לפנסיה בגיל 65 היה לו כ 5 שנים להנות מהפנסיה (בממוצע כמובן)
בגלל זה לא היתה שום בעיה לחלק לכל דורש פנסיה תקציבית.
ואם משהו לא מבין מה אומרת פנסיה תקציבית, המשמעות היא משכורת חודשית ללא עבודה, עד לפטירה.
היום תוחלת החיים כבר מתקרבת לשמונים. אדם שיוצא לפנסיה בגיל 67 צפוי לקבל 13 שנה פנסיה.
יותר מפי שנים ממה שהיה לפני חמושים שנה !!!
זו הסיבה שב 2004 רוב הפנסיות (מלבד משרד הביטחון כמובן) עברו מפנסיה תקצבית לפנסיה צוברת.
אחרת הם פשוט מאוד היו מתמוטטות.
בפנסיה צוברת אתה צובר קרן לאורך השנים. כאשר אתה יוצא לפנסיה, כספי הפנסיה יוצאים מהקרן.
כמות הכסף היא סופית. ברגע שנגמר הכסף, אתה מפסיק לקבל פנסיה, פשוט כך.
כך ניתן לגדר את הבעיה, ולא כמו בתקצבית שם אין שום גבול לכמות הכסף שאתה מקבל.
הבעיה מחמירה הרבה יותר בעקבות כך שכמות הילודה הולכת וקטנה בעולם המערבי.
באירופה ילד וחצי בממוצע למשפחה (באיטליה לדוגמא הרבה פחות מזה)
אין דור חדש שימלא את השורות ויחזיק את קרן הפנסיה.
הקופות הולכות ומדללות, ובסופו של דבר עלולות לקרוס.
מי שמקבל פנסיה תקציבית מגיל 45 צפוי לקבל אותה 35 שנה ויותר !!!
אם זה היה אחד או שנים, המערכת אולי תספוג.
במערכת הביטחון מדובר על עשרות אלפים.
עד כדי כך שנתח מאוד כבד מתקציב הביטחון, הולך בכלל לפנסיה התקצבית.
החגיגה הזו פשוט לא יכולה להמשיך, באיזשהו שלב (וזה לא רחוק) הענין יתפוצץ לנו בפנים.
אז באמת מאוד חשוב שיהיו אנשים שידעו איך להגיע לבית שימוש של אסד.
אבל יותר חשוב שתהיה מדינה, אחרת בשביל מה להגיע לבית שימוש הזה ??
אגב ברנרד, אתה הראשון שצריך להמליץ על ביטול החגיגה.
אחרת אתה עלול לגלות יום אחד שאתה פשוט לא מקבל פנסיה.
ואז החיים באמריקה יהיו פחות ורודים.
השם ישמור, אתה עלול אפילו להתחיל לחפש עבודה שם.
מענין כמה קל למצוא שם עבודה בגיל 50 ?
מוני.
גם משרד הבטחון עבר ב-2004 לפנסיה תקציבית.
אף אחד ממי שהצטרפו אחרי 2004 לא זכאי לתקציבית.
היישור קו בנושא הוא כ״כ חד, שעל יום יחיד מעבר לתאריך שקבעו לא מאשרים חריגים ( מכיר אישית מחבר).
ושוב-ושוב חוזרים כאן לגיל פרישה כ-45, וגם זה לא נכון.
יותר מכך, בגלל שהם לא סגורים על עצמם עם הסידור החדש, גם אין תשובות ברורות לאנשי קבע מתי גיל הפרישה יהיה.. כי ברור להם שהם לא ישארו עד גיל 67 (כי הצבא יפטר אותם..).
ופעם שנייה כי לא נותנים למי שלא בתפקידי ליבה כבר כמה שנים להגיע בכלל לגיל פנסיה.
לא יודע כמה כאן מכירים שמי שנמצא בהסדר של פנסיה תקציבית, ולא עבר 10 שנים בשירות, ומסיבה כלשהי לא ממשיכים לו את הקבע, הוא הולך הביצה בלי כלום- כי אין לו קרן פנסיה בכלל, גם לא למה שהוא כן שירת.
ויש הרבה כאלו, שבדיוק השנה, רגע לפני 10 שנים הלכו הביתה.
גם להילחם הם כבר לא יודעים אז שכבר ישארו עד 67.
תמימות לחשוב ש 67 לא יעלה.
לעבוד עד גיל 67....
כשהייתי בן 15 עזבתי את בית הספר והתחלתי לעבוד בסאייטקס, אז גיל הפרישה היה 65 ואני חשבתי לעצמי שלעבוד 50 שנה זה חתיכת עול 😃
לכל בעיה יש פיתרון, אפשר למצוא מקלט ממס, אפשר לקפץ בין החוקים במסגרת החוק ולנצל את המערכת יופי, לנצל נשמע רע אבל היי, בשורה התחתונה אני חושב על איך אני משאיר יותר אצלי.
לגביי הגעגועים, לא ביקרתי בישראל מאז שהגעתי לפה, לפעמים בא לי חומוס באבו חסן, אבטיח על החוף או איזה משהו סתמי אחר, ואז יש לי בלילה חלומות, שאני מתעורר בישראל, מתהלך בשכונה ואני פשוט עצוב, כמה שהחלומות הללו מוחשיים, וכמה שהם עוזרים לי להתחבר למציאות.
לכל דבר מוצאים תחליף, ואני שמח להביא אנשים יקרים לפה מאשר לטוס לישראל.
טוב, סליחה על הכתיבה הזוועתית, קצת שיכור
בן, חסר לך חומוסיות? נו באמת...
ואם ממש אתה לא מוצא (קשה להאמין)אז כנס לאחד מה 24 עגלות שלך ופנה צפונה(ומזרחה),
יש פה כמה שלא מביישים את ארץ המוצא בכלל. למרות שהאהוב עלי נמצע לידך, רסידה ונורטרידג' צמוד לVONS
ערבי ישראלי, אדם טוב ששורץ שם מעל ל20 שנה, אוכל מעולה במחירים סבירים מאד. מנה פלאפל כ$5 ושווה כול סנט.
אבו חסן זאת האווירה, חומוס פול אני מכין לבד ויוצא פצצה, מסבחה לא אכלתי מלא זמן. בראשון הבא אני מארח כעשרה איש לחומוס פול, אצרף תמונות כשהמועד יגיע.
חלאס עם הפנסיה התקציבית, דברו קצת על התיקון השני לחוקה אם משעמם לכם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מוני.
היישור קו בנושא הוא כ״כ חד, שעל יום יחיד מעבר לתאריך שקבעו לא מאשרים חריגים ( מכיר אישית מחבר).
יותר מכך, בגלל שהם לא סגורים על עצמם עם הסידור החדש, גם אין תשובות ברורות לאנשי קבע מתי גיל הפרישה יהיה.. כי ברור להם שהם לא ישארו עד גיל 67 (כי הצבא יפטר אותם..).
ופעם שנייה כי לא נותנים למי שלא בתפקידי ליבה כבר כמה שנים להגיע בכלל לגיל פנסיה.
לא יודע כמה כאן מכירים שמי שנמצא בהסדר של פנסיה תקציבית, ולא עבר 10 שנים בשירות, ומסיבה כלשהי לא ממשיכים לו את הקבע, הוא הולך הביצה בלי כלום- כי אין לו קרן פנסיה בכלל, גם לא למה שהוא כן שירת.
הטענה: "הפנסיה התקציבית בצה"ל נגמרה מזמן. מ־2004 יש לאנשי הקבע פנסיה כמו לכולם"
המציאות: לא נכון
כל מי שנכנס לשירות קבע עד ינואר 2004 מצא את עצמו במסלול המפנק של הפנסיה התקציבית. מדובר בהטבה מופלגת שקיבלו כל עובדי המדינה בעבר, ובהם גם אנשי מערכת הביטחון, שבמסגרתה העובד לא חוסך דבר לפנסיה, ומיום פרישתו מקבל מהמדינה פנסיה חודשית של עד 70% ממשכורתו האחרונה עד יום מותו (2% לכל שנה שבה שירת עד לתקרה של 70%).
הפנסיה התקציבית בשירות המדינה נסגרה למצטרפים חדשים ב־2001 ובמערכת הביטחון ב־2004. כלומר, מי שנכנס לקבע מינואר 2004, חוסך לפנסיה כמו כל עובד אחר במשק. אבל, ואת זה שוכחים בצבא לספר, הפנסיה התקציבית של אנשי הקבע לא נעלמה לחלוטין.
בואו ניקח לדוגמה בחור שנכנס לקבע בגיל 21, ומשתחרר מהצבא בגיל 45 בדרגת סגן אלוף. השכר שלו לאורך התקופה הזו יהיה בממוצע 16 אלף שקל בחודש ברוטו (נכון לנתוני 2011). בצבא שיעור החיסכון לפנסיה גבוה מאשר ביתר המשק וככל הידוע עומד על 21.5%, בניגוד לשיעור הפרשה ממוצע של 18.33% ביתר המשק. בהתאם לכך, אותו איש קבע יחסוך במהלך שנות שירותו בממוצע יותר מ־1.7 מיליון שקל לפנסיה. מעבר לזה, ארגון אנשי הקבע "חבר" הצליח לארגן לחבריו צ'ופר יוצא דופן - דמי ניהול אפסיים על קרנות הפנסיה שלהם
אבל יש עוד הבדל משמעותי בין אנשי הקבע לעובדי המדינה האחרים וכלל העובדים במשק. אנשי הקבע שיפרשו לפנסיה, איפשהו בשנות ה־40 לחייהם, מקסימום עד תחילת שנות ה־50 לחייהם אם מדובר בקצינים בכירים מאוד, יזכו לפנסיית גישור מהמדינה עד ליום שבו יגיעו לגיל הפרישה הכללי במשק (67 לגברים, 62 לנשים). פנסיית הגישור הזו, כך נקבע, תהיה בגובה של הפנסיה החודשית העתידית שהם צפויים לקבל כשיגיעו לגיל הפרישה. ומאיפה הכסף לפנסיית הגישור? מקופת המדינה. למעשה, זוהי פנסיה תקציבית לכל דבר.
על פי הדוגמה שלנו, איש הקבע פורש לפנסיה בגיל 45. על פי החישוב של קרנות הפנסיה, אחרי שצבר 1.7 מיליון שקל לפנסיה שלו, הוא צפוי לפנסיה של 8,500 שקל בחודש. ולכן, עד שיגיע לגיל הפרישה, המדינה תשלם לו פנסיית גישור של 8,500 שקל כל חודש מתקציב המדינה. ומשום שגיל הפרישה מצה"ל נמוך מאוד בהשוואה לכלל המשק, המשמעות היא כי המדינה תשלם לו 8,500 שקל בחודש (צמוד למדד) במשך 22 שנה (כמעט כמו כל תקופת השירות הצבאי שלו).
זוהי מתנה שהשווי הנוכחי שלה (בחישוב גס) הוא 2.2 מיליון שקל - כלומר יותר מהפנסיה שהוא הצליח לצבור בעצמו אחרי שירות של 24 שנה. אין עוד עובדי מדינה שמקבלים הטבות כל כך מופלגות בתחום הפנסיה מהמדינה, ודאי לא היום, אחרי שנסגרה ההצטרפות למסלול הפנסיה התקציבית.
מקור:
http://www.calcalist.co.il/local/art...608270,00.html
תמיר,
מה ההבדל בין ״מינואר 2004״ שכתבת לבין ״החל מ-2004״ שאני כתבתי?
שניהם בפועל זה אותו המועד בדיוק.
ויפה שלאט לאט אתה מתחיל להכנס לעובדות במקום סיסמאות.
שכחת לציין שמי שזכאי לגישור הוא מי שנחשב ״קבע מובהק״, כלומר מי שיש לו תכנית שירות, נחשב אוכלוסייה איכותית (כזו שגם אתה רוצה שישאר בצבא), מינימום רס״ן (או דרגת נגד מקבילה), צבר מינימום 10 שנים ברצף, ועבר את גיל 36..
בקיצור,
אוסף התניות לא קטן שמשאיר את רוב האנשים בחוץ.
1 קבצים מצורפים
דורון,
על מה הוויכוח בדיוק?
האם המגזר הציבורי לרבות משהב״ט נותן תנאי שכר ופנסיה מעל הממוצע בשוק או מתחת?
התשובה פשוטה.
יש חגיגת שכר מטורפת לרבות תנאי פנסיה עד כדי כך שהציבור בקרוב לא יוכל להמשיך להשתעבד ולשלם את זה.
אגב, קראת היום את זה:
קובץ מצורף 94133
ומדובר בארגון גדול שלא מסוגל להכריע גדוד של החמאס כיום...
דורון, רק שאלה אחת (אני לא פנסיונר כמו ברנרד והזמן שלי בצימצום):
קראת את כל המאמר? גם את השורה "ומאיפה הכסף לפנסיית הגישור? מקופת המדינה. למעשה, זוהי פנסיה תקציבית לכל דבר." וסביבה?
המונית הבריזה... לך תבין - אמריקה...
אבל כנראה שככה זה כשאתה מתחיל לתת להודים (לפי המבטא) לספק שירות...
בקיצור, כרגע חזרתי מלהוריד את SHMBO בשדה בפילי ו..
נתחיל אחד אחד - כל אחד יקבל את שלו.
אני לא מעלה את הציטוטים המלאיםף לחסוך מקום - רק שיבינו למי אני עונה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ברנרד, אני מתחיל עם האמירה, אל תיקח את זה אישית.
לא שזה יעזור לי.. (-:
...
אגב ברנרד, אתה הראשון שצריך להמליץ על ביטול החגיגה.
אחרת אתה עלול לגלות יום אחד שאתה פשוט לא מקבל פנסיה.
ואז החיים באמריקה יהיו פחות ורודים.
השם ישמור, אתה עלול אפילו להתחיל לחפש עבודה שם.
מענין כמה קל למצוא שם עבודה בגיל 50 ?
הכל לוקח אישית... הכל.
לא מכיר דרך אחרת לקחת את הדברים - צטערת..
מבין כל מה שאמרת והכל נכון אבל...
והאבל הזה, מבחינתי הוא העיקר ולא משנה כמה טיעונים כלכליים תביא, שעדיף לשלוח את כל הזקנים/הפנסיונרים בדרך האסקימוסים...
מה יותר חשוב כלכלה או ביטחון... חינוך או דיור... חיסכון או אנשים איכותיים..
כל הטיעונים בטלים לעומת צרות העין...
ובכלל, לפי איך שכולם מוציאים את העיניים והנשמה ל"עושקי הקופה הציבורית" ("עם כל הכבוד למה שעשו", "כמובן"), הם לא יחיו הרבה... הנה, זו גם דרך לחסוך.
ולא ברור לי כמה אתה חושב שהפנסייה שלי מאפשרת... בטח לא להחזיק משפחה...
תחזור לקרוא מה מרוויח הסרן ההוא שחזר לקבע.
והעמדה שלי היתה זהה גם לא הייתי מאותם עושקים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מוני.
וכאן אין לי מה לקצר את הציטוט...
דורון.
הפרטים לא מעניינים אף אחד - שים להם מול העיניים "פורש בגיל 45" ו... זהו. לא מעניין יותר כלום = "עושק", "שוודד", "פרזיט"...
יש הערכה "עקרונית" למה שעשה אבל "הרי לא הכריחו אותו ושילמו לו והוא ידע למה הוא נכנס", ועוד כל מיני אמירות כפויות תודה של כל מיני "שומרי הקופה הציבורית".
בדיוק כמו שרוצים רופאים מקצועיים ושאפשר יהיה להפקיד בידיהם את חיי הגמד שלך אבל שנייה אחרי, יכנסו להם לתלוש המשכורת ו.."איך יתכן שעובד ציבור, בביה"ח ממשלתי, מרוויח יותר ממנכ"ל ב..." איך? כי הוא מחזיק לב של מישהו ביד ואני רוצה שיעשה הכל כדי להציל אותו וזה חשוב לי קצת יותר ממנכ"ל שאחראי על ייצוא של מליונים...
כי אני רוצה שהוא ישאר פה ולא ייסע לארה"ב לפתוח קליניקה של ניתוחים פלסטיים ויעשה מיליונים...
זה למה..
ואותו הדבר עם ההוא שמטפס בביוב, לראות מה מכיל הקקי של אבו מאזן (לראות כמה זמן ניתן לסמוך שליו שינשום), שיהיה המטפס הטוב ביותר ואוסף הקקי הטוב ביותר, שלא יתפס ואז יעלה לנו הרבה יותר, מאשר הפנסייה התקציבית שלו - פיגועי תגובה ולוויות ותשלומים לאלמנות ויתומים...
בכלל - בוא נהפוך הכל לדף EXEL ונשלח (כמו שאמרתי - כמו האסקימוסים) "למקום אחר" - ראיתי את זה עכשיו בסרט the giver...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון,
על מה הוויכוח בדיוק?
האם המגזר הציבורי לרבות משהב״ט נותן תנאי שכר ופנסיה מעל הממוצע בשוק או מתחת?
התשובה פשוטה.
יש חגיגת שכר מטורפת לרבות תנאי פנסיה עד כדי כך שהציבור בקרוב לא יוכל להמשיך להשתעבד ולשלם את זה.
אגב, קראת היום את זה:
...
ומדובר בארגון גדול שלא מסוגל להכריע גדוד של החמאס כיום...
ועל זה כבר אמרתי, פה למעלה, ההלקאה העצמית הזו... במסווה ראייה מציאותית ו"עיניים פקוחות"...
בועז.
אולי נפריט את הצבא הכ"כ גרוע הזה?
אולי נעשה לו out sourcing?
אולי ניקח עובדי קבלן?
ומי אמר שקטוע רגל חייב אוטו? יש לו פרוטזה, ראינו כבר שיש אצן אולימפי בלי רגליים בכלל- יאללה! תחזיר את האוטו, יא שודד. אתה יודע כמה אתה עולה לנו?
אולי נעבור, כולנו, לניו ג'רזי - פה לא צריך כלום...יש הכל מוכן..
"חגיגת שכר מטורפת"... קוקיה אתה , בחיי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
״קבע מובהק״ - מי שיש לו תכנית שירות, נחשב אוכלוסייה איכותית (כזו שגם אתה רוצה שישאר בצבא), מינימום רס״ן (או דרגת נגד מקבילה), צבר מינימום 10 שנים ברצף, ועבר את גיל 36.
בסעיף השולי הזה טמונה אחת הבעיות העיקריות בתפיסת הציבור את הפנסיות התקציביות. חלק נכבד (ואולי אפילו חלק הארי) של הנהנים מהתנאים הנ"ל הם נגדים טכניים ואדמיניסטרטיביים שבילו את מרבית הקריירה בדאגה לשימור הג'וב ולא במחשבה איך לתרום יותר למדינה. בוא לא נהפוך אותם לצדיקים, משום שהאנשים האלו (והכרתי לא מעט מהם בחיל האוויר) עם מוסר העבודה הקלוקל שלהם לא היו שורדים חודשיים בארגון עסקי פרטי שמחייב אותם לתוצאות. תופעות כאלו אפשריות רק בארגונים ממשלתיים ותאגידים, ועל כך בין היתר מתרעם "העם" - עובדים לא יעילים שממשיכים להיות מתוגמלים הרבה אחרי שסיימו את שירות הקבע שלהם. אני לא אכנס עכשיו לשאר סעיפי הבזבוז של המערכת, אבל חשוב להבין שאי אפשר להפריד בין הדברים וזה לא רק תנאי השכר שאנו מדברים עליהם פה.
אילו הצבא ושאר מערכת הבטחון היו מתנהלים בשקיפות (ארגונית, לא בטחון שדה) וביעילות, המוניטין שלהם בקרב העם היו טובים בהרבה. זו לדעתי גם אחת הסיבות שבארה"ב הם זוכים ליותר הערכה בציבור, כי הציבור יודע (או לפחות מספקים לו הסבר המניח את הדעת) לאן הכסף שלו הולך. ישראל היא מדינה של גנרלים שבה הצבא ומערכת הבטחון עושים מה בז*ן שלהם וכבר מזמן שכחו שהם משרתי ציבור. הם לא מרגישים את הצורך המוסרי להסביר את עצמם למי שמממן את פעילותם, ועד שזה לא ישתנה תוכלו לטחון פה עוד מאה עמודים של דיון, אבל התוצאה תהיה זהה.
ההכללות האלה והעדויות של "הייתי שם" ולכן אני מבין... אני ממש סומך על ראייה וניתוח והבנה רלוונטיים של בחור בן 18-22...
תעשו לי טובה עם העדויות האלה...
אני מכיר... כמה אתה מכיר 10-20-50 מתוך מאה אלף? מה אתה מכיר? אתה לא מכיר כלום.
ולטענות גופן.
בכל מערכת, ובוודאי כ"כ גדולה ומגוונת, יש מקום לבחינה ושיפור וסינון ותחלופה עניינית - אין ויכוח על זה וזו לא הנקודה שעלתה פה.
כאן יש טענות על "מה מקבלים" ופחות ("פחות" - אל תקפצו שלא אמרתם שלאף אחד לא מגיע..) על "למי מגיע לקבל את זה".
בכל מקום יש פרזיטים ועצלנים וכאלה "שלא מגיע להם"... טפלו בהם...
וואללה ברנרד, אם גוגל לא תיקח אותך ליחצן את אנדרואיד, אז נראה לי שדו"צ יחטוף אותך ליחצן את הצבא...
וואללה צודק, דריש לא מכיר ולא מבין, בועז לא מכיר, אני לא מכיר, אלפי משרתים בצבא בכלל ובח"א בפרט לא מכירים, ובכלל, אי אפשר לסמוך על הניתוח וההבנה שלהם כי הם בסה"כ צעירים ולא מבינים שנגד שמגרד את הביצים כל יום כל היום הוא בעצם סופרמן במסווה שממש באותו זמן מבצע קולונסקופיה לאסד בלי שהוא מרגיש.
תודה, השכלת את כולנו...
אתה מתחיל להזכיר לי את בועז בשירשור שכן.... :D
טוב, אין טעם להגיב. תמיר ניסח זאת היטב.
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
בועז,
אין שום מחלוקת שהצבא מנוהל בצורה לא מיטבית מבחינת ניצול הכסף שלו, ויש לא מעט בזבוז.
משום מה, בוחרים שוב ושוב להטפל דוקא לכיס של משרתי צהל, שמעט מאלו שמקטרגים מוכנים להתחלף איתם.
מציגים שיאני שכר יחידים כאילו הם מייצגים את הכלל,
חוזרים ומזכירים אוכלוסיות שמזמן לא קיימות בצבא, ומשליכים מהן על מה קורה היום.
תכריח את הארגון להתייעל, בלי לפגוע בכוח אדם איכותי שבורח ממנו בגלל התנאים ובגלל העליהום הציבורי.
יאללה, מספיק- אני רוצה עוד חוויות ברנרד.