בגלוק (26 דור רביעי?) מגיעים עם האקדח החלקים לשינוי הגריפ. כולם רק מגדילים את הידית. אני צריך להקטין ובעיקר להצר. לא מכיר קיט כזה, וממש לא בעד כל מיני פטנטים שראיתי ברשת של לגלח חתיכות מהקת. לגבי ההדק מכיר (לא ספציפית בגלוק אלא בכללי).
Printable View
אי אפשר להצר גלוק26 בגלל עובי המחסנית, אפשר להחליף לגלוק חד טורי או 1.5 טורי.
אקדח זה לא כורסת טלויזיה וגם לא מושב נהג, אין שום צורך טקטי שהוא ישב טוב או ירגיש נוח ביד וזה שאקדח מתאים כמו כפפה ליד לא עושה אותו יותר מתאים בירי.
אנחנו מדברים על אקדחים לנשיאה, לא לירי ספורטיבי ולא ללחימה - אז חשוב שיהיה נוח לנשיאה, אח"כ חשוב שנוח לתפעול ( דריכה קלה, שהאצבע תגיע להדק, שההדק לא יהיה גרוע ברמה שפוגמת קשות בדיוק ), אח"כ להשקיע בנרתיק בטיחותי ונוח .
אפשר לפתח את זה עוד, ניר...
גם כוונת טובה
כמות הכדורים במחסנית משפיעה על משקל/נוחות הנשיאה
לגבי האחיזה, אני עדיין חושב שיש משמעות לאחיזה נוחה בשליפה וירי מיידי...
צר/רחב/מחוספס/ארוך/קצר וכו וכו.
סאב-קומפקט שהזרת כבר לא אוחזת בידית האחיזה, אלא על ידי מאריך במחסנית, יכול להשפיע על התוצאה...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כל האקדחים שהיו לי היו נוחים לנשיאה (fn, גלוק 17, 19, 26). והם עליי כל יום כל היום. זה לא אישיו.
אני רוצה שישב לי טוב ביד. ולא להרגיש שאני לא מצליח להגיע להדק. וכן. ב19-17 הלא נוח נבע גם מההגעה להדק וגודל הידית. באופן מפציע הייתי צריך לשפר יותר אחיזה אחרי ירי מאשר ב26 עם האצב החסרה.
והשילד פשוט ישב בול. רק התנסיתי איתו במטווח.
- - - Updated - - -
ורק תוספת ברשותך.
אנחנו מחזיקים אקדח בשביל נשיאה?!?!
wtf?
אנחנ מחזיקים אקדח בשביל לחימה.
לא ירדתי לפרטים כי זה אינדיבידואלי, לי נוח מאד לשאת גלוק 19 , יש כאלה שמעדיפים לרדת יותר במידות, בעיקר לצורך הסלקה עמוקה וככל שיורדים מאקדח בגודל מלא, מתפשרים על ביצועים, אבל זה לגיטימי.
תבדיל בין אחיזה טובה לאחיזה נוחה - גלוק אקדח לא נוח לאחיזה, מרגיש כמו קוביית לגו, אבל זה לא מפריע לשאת אותו וגם לא לירות איתו מהר ולפגוע, אין קשר בין נוחות אחיזה(ארגונומיות) לכניסה מהירה לתמונת כוונות - זה עניין של תרגול וזיכרון שרירים. אקדח שקטן ביד - קשה יותר לייצר עליו אחיזה טובה ולשלוט ברתע, ראה פסקה ראשונה.
איל, איבדתי אותך... גלוק 26 יותר נוח לך מ 19 ? אתה מגיע בו יותר בקלות להדק ?
משהו כאן התפספס, עדיף שתתייעץ עם מדריך ירי רציני ולא עם כזה שמנסה למכור לך אקדח.
https://youtu.be/ixJ2rtOpJc4
תאמין לי שאני מסודר עם מדריכי ירי.
וכשאתה מגיע מהר יותר לתמונת כוונות באקדח שבחיים לא ירית בו, ופוגע טוב יותר, מאשר עם האקדח שאתה נושא, אז כנראה שיש משהו בארגונומיה.
ההצבעה איתו לא נוחה, האחיזה לא נוחה, בירי מהיר אתה מרגיש צורך לחדש אחיזה. פשוט לא.
אני מניח שלא סבלת מעולם מידיים קטנות.
נ.ב.
גם המעבר מה-fn לגלוק היה לא טוב. לקח זמן עד שחזרתי לכושר, ומעולם לא הגעתי איתו לנוחות שהיתה לי עם הfn. (היה גם ברטה 22 אבל אני לא מכניס אותו למשוואה. זה לא אקדח).
המעבר מה19 ל26 שיפר לי את הירי. (לטווחים קצרים לפחות).
אני לא בא להגיד שאני מומחה. אבל אני יורה באקדח כבר מ2003. ולא 50 כדור פעם בחידוש רשיון.
עברתי לא מעט מדריכים. יש לי בעיות בירי שאני מודע אליהן. עם הקטע של הארגונומיה כולם הסכימו איתי.
(והמדריכים תמיד היו חיצוניים ולא קשורים למטווח).
תראה את הילדה בסרטון שצירפתי שיורה מגלוק 17 , לא נראה לי שכפות הידיים שלך קטנות משלה ואם אתה רוצה עוד דוגמאות אני אמצא לך גם ילדה בת 4, שים לב שהאקדח חוזר לאותו מקום אחרי הירי והיא לא מתקנת אחיזה.
אני מתאמן בירי מעשי כ 8 שנים ורואה סביבי גם בחורות שבריריות וקטנות שמחזיקות אקדחים גדולים ללא קושי, דווקא כשהיד גדולה ביחס לאקדח זה קשה לאחוז בו טוב כי הוא שוחה לך בידיים, אתה צריך לחבוק את אצבעות יד ימין ביד שמאל במקום את לחי האקדח וכשמזיעים זה לא פשוט.
יכול להיות שיש באמת בעיה של גודל כף יד וצריך לשנות טכניקת אחיזה, אבל לא מסתדר לי שגלוק 26 יהיה יותר קל לשליטה מגלוק 19, כי זה אותו אקדח רק שניסרו לו חצי מהקת וחצי מהקנה לצורך הסלקה- המידות בצוואר הקת וההיקפים הם זהים לכן הוא יותר קופצני בירי (גם בועט יותר וגם פחות שטח אחיזה) .
בכל מקרה, זה דווקא יתרון, כי יהיה לך נוח יותר עם אקדחים סאב קומפקטיים שבכל זאת יותר נוחים לנשיאה והסלקה, לא מתפלא שהיה לך יותר נעים לירות עם שילד - אני לעומתך לא הצלחתי להחזיק אותו טוב ולא הסתדרתי עם ההדק שלו, היה לי קטן מידי והדק קשה מדי.
אל תתרשם מכך שאתה יורה יותר טוב עם אקדח שאתה לא מכיר, כי בהרבה מקרים זה רק עניין של הדק לא מוכר שהמוח שלך לא יודע מתי השבירה שלו ואז אתה לא עושה פלינץ'.
לגבי מדריכים, לא משנה המספר, משנה הרקע והרצון שלהם להבין על מה הם מדברים. יש הרבה משוחררי צבא או כוחות בטחון אחרים שמדקלמים הבלים שהם שמעו במערכת שמסרבת להתעדכן כבר עשרות שנים ויש גם הרבה מדריכים שמעבירים את השיטות האלה גם באזרחות. לעומתם יש מדריכים שבשנייה יכולים לאבחן אותך ולתקן לך טעויות. מקווה שאתה לא מבצע אחיזת אגודלים...
המידות לא זהות.
לא יודע אם השוני נובע מהדגם, או מהעובדה שה26 הוא מדור יותר מתקדם. אך המידות לא זהות.
לגבי הילדה.
א. היא מתקנת אחיזה.
ב. היא לא יורה בקצבים מהירים.
אייל,
תנסה סמית 2.0 M&P קומפקט קנה 4" (במידות כמעט זהה לגלוק 19)
גריפ M או S
לאשתי יש כפות ידיים קטנות מאד, נתתי לה למדוד גלוק 19 דור 3 , אין שום בעיה להגיע להדק - אבל באופן לא מפתיע היא טוענת שזה לא נוח לה והיא לא מגיעה להדק בצורה שאני מבקש ממנה להחזיק. היא מצידה רוצה לדחוף את כל האצבע לתוך השמורה וללחוץ עם המפרק שבין הפרק האמצעי לראשון (הקרוב לכף) כדי שיהיה לה יותר נוח. אמרתי שזה לא מפתיע כי היא מצפה שזה יעבוד כמו אקדח מים.
האם כשאתה מחזיק אקדח אתה מנסה לייצר "ח" עם האגודל כמו שמלמדים במערכת הביטחון ?
קובץ מצורף 133280
אני מנסה פשוט להגיע להדק.
וכשזה לא נוח לי אני לא מושך אחורה אלא הצידה.
סיקרנת אותי קצת אז הלכתי וחיפשתי.
וגיליתי שאת רוב מה שאתה אומר מדקלמים כמו מנטרות בקבוצות מסוימות (דמיון מבהיל לדפי פייסבוק מסויימים).
אז אני לא מתכוון להכנס איתך לוויכוח שבו לאחד יש את כל הידע והשני כמובן טועה (כמקובל באתר). כאמור אני לא מדריך ירי וגם לא חובב נשק. אני רק אומר שבתור מי שיורה כמה מאות כדורים בשנה, לי פחות נוח לירות בגלוק, ואני פוגע פחות טוב עם גלוק מאשר עם אקדח עתיק כמו fn או אקדח שניסיתי סתם יום אחד.
זה הנסיון שלי, ולי זה נכון.
ואני חושב שזה נכון כפליים למי שיורה 50 כדור פעם בשנתיים.
אגב, שלא יתפרש לא נכון, התוצאות ירי שלי הן (אובייקטיבית) לא רעות בכלל. פשוט כשאני משווה את עצמי על סוגי נשק שונים, אני מבחין בהבדלים.
רצונך כבודך ואין לי שום אינטרס חוץ מלעזור לך ולאחרים שמתעניינים, לא מנכס לעצמי ידע שאין לאחרים - אתה בעצמך מעיד שקראת דעות כאלה בדיוק .
אני קניתי לאחרונה את האקדח הזה :
קובץ מצורף 133281
כי בא לי, לא כי היה משהו לא בסדר באקדח שהחלפתי . קניתי אותו לפני שיריתי ממנו כדור אחד, על סמך זה שהוא הרגיש לי כמו כפפה ביד (ועדיין מרגיש), הכוונות קפצו לי לעיניים איך שהרמתי אותו מול הקיר בחנות , הוא אחד האקדחים הסדרתיים הכי איכותיים שהחזקתי מבחינת איכות חומרים ועיבוד, ההדק הרגיש לי מעולה (אם תקרא ביקורות מומחים ברשת הם מציינים שזה ההדק הטוב ביותר מהקופסה לאקדח סטרייקר) והוא נראה מליון דולר .
איך שהתחלתי להתאמן איתו - לא דובים ולא נעליים... כפפה כפפה, אבל בשליפה מהירה הוא יוצא לי עקום, כשקצת התרגלתי להדק התחלתי להרגיש עוד שלב שלא הרגשתי קודם ואני דופק פלינצ'ים חפשי , כרגע אני יורה הרבה יותר טוב עם גלוק רגיל , שלא לדבר על ה CZ SHADOW שהיה לפניו. מה זה אומר לי בסה"כ ? שאני צריך להתרגל אליו ולבנות מחדש זכרון שרירים ואחיזה, לא לזרוק אותו ולחפש משהו שיתן לי תוצאות יותר טובות בנסיון ראשון. לא התבאסתי, פשוט הבנתי שיקח לי יותר זמן להנות ממנו, כי אני לא יורה שרגיל לעבור מאקדח לאקדח ומפרק מאות כדורים ביום, אלא חובב שיורה כמה אלפי כדורים בשנה כבר מספר שנים מאותם שני אקדחים.
אגב, את התובנות שלי אני לא מוציא מקבוצות פייסבוק, לא מתחבר לחסידים של אקדח מסוג כזה או אחר שמגינים על המותג בחירוף נפש, גם אני מכיר את הפוסטים האלה. כן יש כמה מדריכים מוכרים שמעבירים קורסים או הכשרות בירי ספורטיבי/ הגנתי/ חובבני שמאד מתעמקים ומשתפרים במשך השנים במקום להתקבע, הרבה מהדיבורים שאתה קורא זה ציטוט שלהם, שווה להתייעץ איתם וזה מה שהצעתי לך לעשות מלכתחילה.
יריתי המון בגלוק. גם פגעתי טוב ומהר. רק כשנהייתה לי ברירה ועברתי לאקדח שבאמת נוח לי, הבנתי עד כמה זה מקל ומשפר וחשוב.
זה כמו שנהג ידע לעבור מכשול גם כשלא נוח לו ברכב. אפילו כשהדוושות נוטות הצידה מהכיסא, וההגה סוטה לצד השני. יעבור, ויהיה מבסוט כי הוא מחזיק ביד מותג שמפמפמים לו מגיל 0. ואז, פעם אחת, בטעות, יתיישב ב...
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
שלא תטעו, אני לא ממליץ על שום אקדח וגם לא שולל שום אקדח. אבל אם יש למישהו אקדח נשיאה שהוא חי איתו בנוחות ובשלום והאקדח תקין - אז כן או לא נוח ביד זו לא סיבה להחליף. תירוץ אולי כן למי שצריך תירוצים או צידוקים.
כך אני נוהג גם בעצמי - נושא גלוק 19 שנמצא איתי מ 2008, בנרתיק נוח ובטוח (מכסה את שמורת ההדק ולא מעיך), אם הייתי קונה היום אקדח נשיאה זה כנראה לא היה גלוק 19 או גלוק בכלל, בוודאות לא 19 כ"ד.
רוצה להעלות עניין שבטח כבר העליתי כאן בעבר, אבל לך תזכור...
זה חשוב (למי שמתכוון לשאת אקדח) לקבל יסודות טובים וללמוד להחזיק אקדח כמו שצריך, הרגלי בטיחות נכונים. מי שקיבל בסיס טוב והגיע לרמת יכולת טובה, יוכל לעשות שימוש מועיל בכלי הזה במסגרת המגבלות שלו ולא לפגוע בעצמו ובסובבים ברוב המוחלט של המקרים שאזרח עשוי להיקלע אליהם ושהסיכוי להיקלע אליהם שואף כאמור לאפס. רענון אחת לתקופה הוא מספיק כדי לשמר את הבסיס הזה.
אבל לשמור על רמת כשירות מבצעית זה כבר עניין אחר לגמרי, זה דורש אימון רציף, זה דורש מתקני אימון ומסגרות שונות ממה שיש בירי חפשי במטווח וזה דורש השקעה של זמן וממון רב. אין לזה כרגע שום הצדקה רציונלית, אזרח הוא לא איש בטחון, אין לו סמכויות ואין לו גיבוי. כל מה שמותר לו לעשות עם אקדח זה לשאת אותו, כל שימוש באקדח יצטרך להיות מוצדק בחקירת משטרה ובתקווה שלא בבית משפט.
יש אנשים שפשוט נהנים מזה ואני בינהם, יש כאלו שמטיפים לזה ואני ממש לא בינהם, לא אוהב את כל ההצהרות של כל מני חברי קבוצות חמוש או מגן כזה או אחר, ההסתבכות של מי שמשתמש בנשק היא אישית ולא קבוצתית. על זה שיש תרומה לבטחון במרחב בכך שיותר אנשים מתאמנים ברצינות ונושאים נשק אני לא מערער, אבל בסה"כ מדובר בכמה מאות שמתוכם כמה עשרות באמת חיים במטווח.
לגבי שאר 100 ומשהו אלף בעלי אקדחים ברשיון, אין משמעות לביצועים במטווח חידוש רשיון או ירי חפשי, זה לא מעיד על כשירות מבצעית אלא על זה שמספיק בטוח לאפשר לאדם לשאת אקדח ולא סכנת נפשות.
לא זוכר באיזה שירשור היה לי ויכוח על זה,
גלוק בנוי מעדר של אנשים מהללים אותו בהגזמה,
שהוצאתי רישיון כל כך רציתי גלוק אבל הוא היה יקר ולא הרשתי לעצמי, קניתי יריחו פולימרי , חבר בעל גלוק שנים, במטווח אחרי כמה אימונים הראתי לו מאיפה משתין הדג
ושגלוק זה מותג נשק , ולא מצביע על איכות הפגיעה ,
יש לי חבר שמסתובב עם שילד , הוא בהמה והידיים שלו של בהמה, כדור אחד מכמה מטרים טובים יספיק לו לחסל מחבל בין העיניים במידה והיה הצורך ,
לעומת אדם אחר שאולי בכדור השלישי יפגע.
למה הוא בחר שילד? ככה היה לו נוח להסלקה , בסוף התרגל אליו עם הידיים הגדולות שלו , והוא מנגן עליו כמו סינגולדה על גיטרה.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
שלום חברים
הגשתי בקשה להוצאת רשיון נשק פרטי (תבחין קצין בדרגת סגן ומעלה)
בשאלון הרפואי(החתום ע"י רופא) סימנתי שהתעלפתי פעם אחת בסעיף האם התעלפת בחמש שנים האחרונות.
בפגישה בלשכת הרישוי ביקשו ממני בגלל הסעיף הזה להעביר מסמך מרופא המאשר שאין מניעה רפואית לשאת נשק.
המסמך הועבר והתקבל ב24.3.
מאז, התשובות לפניותי הן: הנושא בבדיקה מול משרד הבריאות.
כמה זמן זה כבר צריך לקחת? מישהו מכיר את הגף הספציפי שמטפל בנושא הזה במשרד הבריאות / מישהו בלשכת כלי הירי שיוכל לעזור?
תודה, מוטי.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk