אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?[/QUOTE]
רגע, מה היה נושא השרשור?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Printable View
אפילו בלמי תוף יש אצלך ומנוע ברזל עם חצי מהכוח(אם לא פחות) אבל פי ארבע מהרעש, שיש למנוע מודרני באותו נפח/משקל- מה אמור להתקלקל? למה אפשר להשוות ברכב מודרני?[/QUOTE]
רגע, מה היה נושא השרשור?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
לאו דווקא.. בגלל הנסיון המר עם השיכורים האנגלים.
אני רק מציין מחיר ותמורה.
לא דווקא לשלם מחיר של טויוטה ולקחת משהו שנותן יותר תמורה... יותר בכיוון של לראות מה נותן הטויוטה ולשלם פחות, על רכב שנותן פחות או יותר את אותה תמורה...
עכשיו, בוא נראה איזה רכב ישן, עם תופים מאחור וקפיצי עלה ובלי דשבורד, יש...
או מה עוד ניתן לקנות, במחיר של אותו רכב ישן, עם תופים ועלים...
ונושא השירשור הוא התכונות האגדיות של הטויוטות... וזה, בהכרח, בהשוואה לכלי רכב אחרים.
אם השירשור היה "הוצאות על טויוטה", היה מקום רק ל.. טויוטה.
כמות שהוא, השירשור קורא ל השוואה.. איך בכלל אפשר אחרת?
עוד אחד שלא אוהב טויוטה - ובניגוד לשוכני הפורום גם עושה משהו בנידון!
https://www.youtube.com/watch?v=P39OEwQQM_k
העיניין זה לא לאהוב או כן, זה לדעת על מה אתה נוסע...
https://youtu.be/LCzPEBclQ9k
מענין למה אני היחידי שפרסמתי עליות תחזוקה, כנראה שאני היחידי פו שהרכב שלא דורש תחזוקה כול השאר רק ממלאים סולר ונסעים ?
אתמול ראיתי ב-ynet שיצא דו"ח של ה- consumer report לגבי דירוג כלי רכב...
אמנם טויוטה/לקסוס לא במקום הראשון אבל אם מסתכלים במרכיבים/סעיפים, הם במקום הראשון בסעיף האמינות...
זהו ברנרד?
כל המגילות היו לחינם?
תשאלו את ברלי, אם זה כתוב בידיעות זה בטח נכון :rolleyes:
http://images1.ynet.co.il/PicServer4...00862534no.jpg
זהו. ש"אמינות" זה מונח מאוד גמיש.
יש מי ש"בעיות קטנות ומציקות" לא באמת כל כך מציקות לו. כל עוד המכלולים העיקריים תקינים והאוטו תמיד מניע ונוסע, הכל בסדר.
ויש כאלה שבעיה במולטימדיה או בשלט של נעילת הדלתות מקפיצים להם את הפיוז. הם לא ירכשו יותר רכב מהמותג הזה.
ויש גם את התמע שמדלג על טיפולים או ה"מומחה לשיפורים" שמבצע שינויים חובבניים ברכב.
ואחרי שכשל להם מכלול יקר, הם צועקים ש"האוטו חרא" ומגיעים לעשות סקנדל במוסך המרכזי ולדרוש בקולי-קולות שיפצו אותם.
לפעמים זה אפילו עובד ולא להאמין, אכן מפצים אותם.... העיקר שישתקו ויהיו שבעי רצון ולא ירעילו את שמו של המותג באזני כל מי שיסכים לשמוע.
סקרי שביעות הרצון הללו, שכוללים גם הרבה פרמטרים אחרים מלבד אמינות נטו, אכן לא בדיוק מלמדים על משהו. עובדה שהמכוניות שמדורגות ראשונות ב"אמינות" לא מדורגות במקומות ראשונים ב"שביעות רצון כללית" אז מה? הן לא אמינות?.... בקיצור - חינטרוש.
זו הבעייה של כל אלה שכאילו קוראים את המגילות שלי ואח"כ שואלים שאלות מטופשות...
הנה לך התשובה, לא במגילה אלא מדרור, שכותב בדיוק מה שאני כל הזמן אומר...
ככל שהרכב פשוט יותר (יענו טויוטה, שכל מה שנדרש ממנו זה ש.. ייסע) מתלוננים פחות.
רכב מתוחכם... ממנו מצופה שהכל יעבוד פיקס.. גם הריפוד של תא המטען... אתה משלם על תיחכום ודורש מושלמות.
בטויוטה, אלא אם אתה נתקע באמצע הפקק בלוס אנג'לס.. אתה לא מתלונן - לוקח אותך מ-A ל-B.
באודי, אם הבאס ברמקול הימני האחורי קצת רועד/מזייף - אתה תשכיב את האוטו שבוע במוסך, עד שיפתרו את "הבעייה"... לכן שילמת 80K$ עבור האוטו ואתה לא מוכן לסבול שום BS.
פשוט.
אמרתי - אם יבדקו את אופי התלונות וישוו... אז ניתן יהיה לבדוק אם יש על מה לדבר.
זה בערך כמו שההיילקס האמריקאי ההוא זכה ב"תחרות" רכב ה-4X4 של 2016... הוא ניצח את המרצדס G550 ואת הריינג' רובר וגם הקישקוש החדש הזה, של פיאט (נדמה לי שמכנים אותו ג'יפ) היה בין המתחרים...
מצא חן בעיני שהטנדר הזה (טנדר!!) זכה גם בדירוג הניהוג..
למה ככה?
כתבתי בדיוק כמה עלה לתקופה מקבילה.
אם אני מחלק לק"מ יוצא לי חצי ממך.
מה גם שהעלויות שלך לא כ"כ ברורות לי, הסכומים כוללים את המוסך?
כי עלויות החלקים לא מתאימות למה שאני מכיר ושילמתי.
הסכומים גם "קצת" מוזרים, הכול "עגול" על האגורה, לעומת העלויות שחישבתי אצלי, שבאופן נורמלי הם לא בדיוק סכום עגול..
עוד דבר מהותי הוא כמה ק"מ החליף המכלול, כי אם אני נדרש להחליף רפידות קדמיות (רק רפידות..) פעם ב-200K, והעלות הזו נכנסת בדיוק השנה, אז זה לא בהכרח מייצג עלות ל-50K ק"מ האחרונים אלא נדרש לחלק אל החלק היחסי של 50K, והסכום פוחת משמעותית מאד.
יש חלפים גנריים לכל רכב שלא בטוח שנכון להחשיב, כמו מצבר.
כנ"ל לגבי רדיאטור, ומכלולים אחרים.
זה מחדד מחד שרכב "ישן" יכול להפיל עליך עלויות מצטברות, ומצד שני תו-איכות לגבי כמה המכלולים האלו מחזיקים מעמד, ואם אתה מתכוון להחזיק ברכב תקופה ארוכה, אז בסוף אתה מוציא פחות מרכב אחר, עם תחזוקה יותר תכופה.
הפוסל, במומו פוסל.
דורון,
יש סיבה מיוחדת שאתה לא משתף את דוח ההוצאות שלך על הרכב?
למיטב זכרוני סיפרת שאתה משתמש באפליקציה לכך.
יש מה להסתיר?
הייתי הראשון להעלות עלויות לק"מ, שהן נגזרת של סכום כללי חלקי סה"כ הק"מ, אין בעיה להבין בדיוק מה היו ההוצאות.
מי שלא יודע לעשות חשבון כזה פשוט, קטונתי.
לא כל דבר צריך להיות לעוס עד הסוף.
מאז ומתמיד שיתפתי כאן ידע וניסיון.
מה שלא מתאים לי זה שמי שחושב שהעלה רשימה לא ברורה, עם סכומים מעוגלים, שלא התאימו לחלק מהעלויות שאני מכיר, לא מקבל שאלה לגיטימית לגבי מהות הסכומים, ומנסה להעביר את הבעיה חזרה אלי- זה לא יילך.