מחכה לעידכון לגבי הלדים לאור דרך.
במה בחרת לבסוף?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
מחכה לעידכון לגבי הלדים לאור דרך.
במה בחרת לבסוף?
קניתי משהו שנראה מתאים, עוד לא הרכבתי ...
קישור?
https://www.ebay.com/itm/2x-Universal-C6-H4-LED-Hi-Lo-bead-Headlights-Conversion-Kit-72W-3000K-Warm-White/252615055515?hash=item3ad107d89b:g:JBcAA OSw9mpaG8XW&vxp=mtr
אבל כאמור עוד לא ניסיתי אותם, אולי עדיף שתיקח ממני ואם הם טובים אז תזמין עוד זוג ...
אצל ערן בב"ש, טיפול ראשון למערכת הגז ומתבקש חשבון נפש (וכיס)...
אחרי שנתיים ו-15 אלף קילומטרים, אפס תקלות (טפו-טפו-טפו), המערכת כבר שילמה את עצמה ויותר, בקצב הזה בעוד שנה היא תכסה לי גם עלות של החלפת מנוע כולל עבודה (טפו-טפו-טפו, כבר אמרנו ?) ואפילו חסכה לי הרבה בלאגן כשהלכה משאבת הדלק ...
אני מבסוט ☺
נדב אתה דרומי? אשמח לבדוק את התאורת דרך ואם יהיו טובים אזמין לך ולאורי [emoji57]
מוזמן לטיולים משותפים בכיף, אני מאופקים.
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
נבדקה כבר.
הנורות שנדב הזמין קיבלו במבחני השוואה ברשת כרגע את התוצאות הכי טובות מבחינת לוקסים.
אבל נורות הלד בגוון 3000קלווין, זה לא גוון לבן חם... זה ממש צהוב כבר.
תמונה להשוואה מול נורת הלוגן של איכותית של אוסרם בגוון 4300קלווין.
אני בכל זאת אנסה בלילה לבדוק את עוצמת התאורה רק כדי להבין מה הלד יודע לתת לעומת הלוגן ברמה גבוהה.
קובץ מצורף 118366קובץ מצורף 118367קובץ מצורף 118368
איך שהכנסתי את הרכב למוסך, ערן אומר - "יש לך בעייה בפלאגים" ...
"מה אתה רוצה מהאוטו ? הכל בסדר, באתי רק לטיפול" , אני עונה.
ערן מחבר את המחשב וחוזר על המנטרה "יש לך בעייה בפלאגים"
בשביל הספורט אנחנו מוציאים פלאג אחד, ואכן, אכול לגמרי.
ואתם מבינים בוודאי כמה קשה להגיד "אתה צודק" עם כל הגנים הפולניים האלו ...
קובץ מצורף 118387
ממש מעצבנים כל האנשים האלו ששומעים שיש לך תקלה עוד לפני שאתה יודע עליה ...
בקיצור, פלאגים חדשים ורענון קל לרכיבי מערכת ההצתה בדרך ...
ועוד 2 עדכונים חמים מאתמול והיום:
א. אלטרנטור התחיל לזייף, הוחלף במשופץ מאלקטרו-סטארט, ועל הדרך פתר את בעיית היציבות של הסרק אחרי התנעה, בעיקר קרה.
ב. גיר 6 הילוכים ידני, NSG370 חדש דנדש, גם הוא בדרך ...
לגבי ב., זה הולך להיות פרויקט מעניין מאד
חיובי.
קצת עדכונים...
הוחלפו:
- מפלג (לדגם החדש, כדי שיהיה קל להחליף חיישן בשטח),
- כבלי הצתה
- פלאגים (לאירידיום כמובן)
- חיבור לסוללת חירום - הוחלף ל- XT-90 לכבוד הסוללות החדשות
- DRL (גולח הפס עם הלדים הקרים והוא משמש עכשיו בסיס גאה ל-DRL של אור חם)
- פנסי חזית (אחד התמלא מים והרפלקטורים לא במצב להיט, וגם היו לי בבית... אבל משהו שם לא מסתדר, דיון נפרד כאן.
בצ'רוקי יש אור חנייה בנפרד מהפנס הראשי והוא עובד.
פס הלדים מותקן בנוסף, כך שלא נראה לי שיש עם זה בעייה.
אני לא יודע אם זה מספיק בתור "הדלקת אורות ביום", אבל הוא בהחלט נוכח ...
קובץ מצורף 119299
קובץ מצורף 119300
זה נשמע טפשי, אבל אין אסמכתא ברורה לכך שאורות drl תקניים מספיקים בישראל בשביל התקנה של אורות בחורף. על אחת כמה וכמה drl לא תקני.
יש לי הרגשה שאם אני אסע עם drl שאינם מקוריים במשך היום, גם בקייץ, אני עוד אקבל דוח עננים או משהו בסגנון.
עדכונים..
הפנסים המקוריים (כלומר אלו שהיו בג׳יפ כשקניתי אותו) חזרו למקומם, ויהי אור גבוה.
אם למישהו יש המלצות לפנסי חזית טובים, 5x7 אינץ׳, אשמח לקבל קישור ...
בעניין אחר, ובעקבות שרשור ארגזי הכלים הגדול, מימשתי תוכנית ישנה לעיגון ארגז הכלים בבגאז׳.
בדופן תא המטען יש נקודת עיגון מקורית (של הספייר אולי ?) וברצפה הכפולה מיקמתי אום נעץ שאליו מוברג בורג עם ראש קוני שטוח. לראש הבורג מרותכת חולייה של שרשרת אשר דרכה אפשר להשחיל רצועה.
וכך זה נראה;
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8df727736f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f66381ef5c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...320921edab.jpg
כרגיל, סחתיין !
רצועה עדיין עלולה להיות מגושמת יותר כשפותחים וסוגרים הרבה פעמים,
אחת ששמת נקודת עגינה במשטח, שווה לחשוב על פתרון קבוע הקליק מהסגנון הזה : https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...123efecbeb.jpg
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
זו היתה המחשבה המקורית, אבל יש לארגז 2 וריאציות של מיקום והמתיחה שונה עבור כל אחת מהן. חוצמזה חשוב שהרצועה תהייה מתוחה היטב בכל סגירה. בצד השני יש חיבור מהיר (זו בכלל רצועה של כלב...) אז אפשר לשחרר קצת מהמתיחה ולנתק בצד השני.
אני רוצה שבכל סגירה תהייה מתיחה מחדש של הרצועה ולא להתבסס על מידה שמכוונת מראש.
בכל מקרה, החלק החשוב הוא יצירת נקודת העיגון. אם לא יהיה לי נוח, אשפר בהמשך הדרך ...
לקראת הטיולים הגדולים הבאים עלינו לטובה (שבוע לדרון ואז שבוע לצפון), הגיע הזמן להשלים את החסר לכדי מקלחת שטח זוגית מפוארת :)
למה זוגית ? כי אנחנו לרוב זוג, וזה גם הרוחב המינימלי שמתאפשר בלי להתחיל עם קונסטרוקציות מורכבות. הבנייה מבוססת על שימוש בחומרים וחלקים פשוטים וזולים והתוצאה קלילה ומספקת (אותנו) לחלוטין.
על חימום מים היו כבר דיונים ארוכים. מבחינתנו אם המים לא מספיק חמים בערב, אז כנראה אפשר לוותר על מקלחת ממילא :)
משאבה אוטומטית (עם פרסוסטט) הגיעה עם הרכב, מיכל 40 ליטר קיים כבר מזמן, אז כל מה שנשאר זה כמה שפצורים, הכי כיף :)
הוילונות נרכשו מאייס, 2 וילונות סטנדרטיים באורך 2.40 כל אחד, נתפרו לכדי יחידה אחת ואז קוצרו בכ-15 ס"מ כדי שהוילון לא יגיע לקרקע ויתמלא בוץ. המוטות נרכשו אף הם מאייס, 2 מוטות טלסקופיים (נעילה כמו מוטות צביעה) ו- 2 שהם חלק מערכה עם 2 פינות. לאחר התאמות קלות עם לדרמן המוטות מתחברים ויוצרים "ח" רחבה, הנה כך:
קובץ מצורף 121071
קובץ מצורף 121072
אל קורות האורך של שלדת הגגון חיברתי שלות לפני ואחרי מזוודת הגג (ולכן מגבלת הרוחב, לא שאני מתלונן ...), ודרכן משחילים (בשטח) את המוטות הטלסקופיים, הנה כך:
קובץ מצורף 121073
כמובן שהמוטות האלו די דרדל'ה, ולכן הוספתי תומכים ממוטות צביעה שממילא גרים במזוודת הגג (לטובת רשת הצל, הגרלנדה, ועכשיו גם המקלחון). לטובת החיבור הקרבתי 3 כדורי טניס (אל תגלו לסרינה, שלא תתעצבן עלי ...) כך שניתן לחבר ולנתק את התומכים בקלות בזמן ההקמה כדי לפרוש את הוילון לאורך המוטות. לאחר ההקמה אין צורך לגעת בתומכים. וככה זה נראה:
קובץ מצורף 121075
קובץ מצורף 121076
ראש המקלחת נבחר בהתאמה לכמות המים המוגבלת, כלומר כזה שלא נשאר פתוח להתפנן מתחת למים... והוא שימושי גם לשטיפת כלים... ואשאיר לקורא הנאמן לנחש מהיכן נרכש :)
קובץ מצורף 121074
ההקמה של כל העסק לוקחת פחות מ- 5 דקות בנחת ע"י אדם אחד, פירוק ואחסון תוך 3 דקות - מרכזים את הוילון על אחד המוטות, מצרפים את יתר המוטות ומגלגלים כמו אוהל השחלה. כל העסק, כולל כדורי הטניס, נארז בתוך תיק של כסא שטח שחיכה זנוח ליומו במחסן, הנה כך:
קובץ מצורף 121077
וכמובן שכל החבילה, ששוקלת משקל נוצה, מצאה את מקומה הטבעי במזוודת הגג, הנה כך:
קובץ מצורף 121078
מקלחות בטיול ארוך מצריכות יכולת "תדלוק" מים בדרך, ולשם כך יש בערכה צינור מילוי (אותו אחד של המקלחת) ומתאמים לכל סוגי הברזים הנפוצים. בנוסף, הוספתי יכולת מילוי מים מבקבוקים/ג'ריקנים. זה אמנם פחות נוח ומהיר אבל חשוב שיהיה למקרה הצורך. ככה זה נראה:
קובץ מצורף 121079
ואחרון חביב אך לא פחות חשוב, ציוד קבע וותיק בצ'רוקי שזוכה סוף-סוף לכבוד המגיע לו :)
קובץ מצורף 121080
קובץ מצורף 121081
העלות הכוללת של הבנייה הנוכחית היתה כ- 300 זוזים ועוד קצת עבודה, והנה עוד גיזרה הולכת ומוצאת את הפתרון ההולם עבורה. אני בטוח שיהיה עוד מקצה שיפורים או שניים אבל בסה"כ אני מרוצה מהתוצאה :)
אז מה היה לנו כאן (אם נחזור לכותרת): רכב עם נוחות מספקת עבורי, עבירות מצויינת, עלויות שוטפות סבירות בזכות מערכת הגז, מקרר ומיכל מים של 40 ליטר כל אחד, מטבח שטח מדוגם, מקלחת ושירותים, ציוד ללינת שטח וגם יכולת לינה בתוך הרכב... איזה כיף שהתכניות מתגשמות :)