לפי ההגיון הזה, חבל על המשחקים. תכניס אום עיוור במידה המתאימה וסגור עניין.
אסף.
Printable View
לפי ההגיון הזה, חבל על המשחקים. תכניס אום עיוור במידה המתאימה וסגור עניין.
אסף.
צריך גם להבין כיצד קורת השלדה עובדת.
הקורה מוטרחת גם בכפיפה וגם בפיתול.
כשמדברים על כפיפה, נסתכל על הסגמנטים העליון והתחתון - אחד מהם נמתח, מתארך והשני נלחץ, מתכווץ.
יחד איתם עובדים הסגמנטים הצדיים, הרבע העליון והתחתון של הצדדים של הקורה, עובדים. שם המאמצים הגדולים ביותר.
פיתול - גם כאן המאמצים הגדולים ביותר הם ברבע העליון והתחתון של הקורה, אבל הסגמנטים העליון והתחתון עצמם מועמסים על ידי רכיב נוסף לרוחבם, שגם הוא גדול בשוליים וקטן באמצע.
חלק מהשיטות שהוצגו כאן מרכזות מאמצים או מחלישות את הקורה בדיוק באזורים האלו - וזה מתכון לפגיעה לאורך זמן.
הכללים לקדיחה בקורות שלדה תמיד ידברו על זה שאסור לקדוח מהצד ברבע העליון והתחתון, ואם קודחים מלמעלה או מלמטה זה יהיה רק במרכז.
בריתוך על שלדה העקרונות דומים (ואני מזכיר שמדובר על חיבור לשלדה ולא על חיזוקי שלדה שזה בדיוק ההיפך) אבל בנוסף צריך לקחת בחשבון את קצה האלמנט המרותך ומניעת ריכוז מאמץ על ידי יצירת קצוות טרפזיים או אליפטיים.
ריתוך לרוחב הסגמנטים העליון והתחתון אסור בהחלט, וגם בצד עדיף לרתך לאורך ולא לגןבה.
אם תסתכלו על תושבות קפיצים וכו שמרותכות לשלדות תראו ששטח המגע הוא קטן בהרבה מקרים והתושבת בעצם נוגעת רק בשוליה בקורה, היא נפחית, ושטח הריתוך קטן.
גם כשמחברים בברגים- הידוק או תליה- צריך לקחת בחשבון שהברזל גמיש ועובד ואסור להפריע לו.
נקודות למחשבה...?
אסף.
למדתי משהו חדש.
אסף חשבתי גם על RIVNUT.
לכאורה הפתרון הפשוט והקרוב ביותר למקורי.
למעשה לא ברור לי עד כמה הוא עמיד למכות או לסיבבוים.
ברגי תושבת גיר אינם חד פעמיים. מידי פעם (כמה שנים) צריך להוריד תושבת גיר.
ואז מין הסתם האום העיוור (שנמצא במקום הכי נמוך בשלדה ואוסף מים) יהיה חלוד.
מה שיגרור הפעלת כוח סיבובי על ה RIVNUT...
עד כמה הוא עמיד בפני סיבוב לא ידוע לי.
מה שכן ידוע לי הוא שמידי פעם בעברי היתי צריך לפתוח בורג המוחזק עם אום RIVNUT חלוד.
לא פעם ולא פעמים האום התחיל להסתובב במקום. אחרי הכל הוא מוחזק רק בלחץ !
לכן לי נראה שזה לא הפתרון האידאלי לאורך שנים.
עידו גם על מעיכה במשיכה חשבתי.
יש משהו בדבריך. אכך עם משיכה חזקה מאוד השילדה עלולה להמעך.
אבל במה זה שונה מהתצורה המקורית ?!
רק שבמקור מה שמתעוות הוא החלק התחתון של השלדה ולא העליון..
אני הוספתי גם מפזר לחץ מלמעלה מה שמקשה על העוות.
הדיון הזה הפך להיות מענין מאוד, סוף סוף דנים על דברים אמתיים ולא על שטיות של הגבהות ואיזה מכון יעביר אותי (-:
אומים לחוצות למיניהם, Rivnut בכללם, בראש ובראשונה מאפשרות כוח צירי נמוך יותר מאום רגילה.
לגבי סיבוב אתה צודק, זה חולשה מובהקת. יש אומים משושות, אבל צריך חור משושה עבורם.
בנוסף על rivnut משושה ישנם כאלו עם כתף ואז הכוח הצירי שלהם גבוהה יותר אבל עדין נמוך יותר מאלו המשושים .
במקרא של כמות קטנה אפשרי בהחלט לקדוח חור עגול ועם פצירה ידנית / פנאומטית לשיף אותו למשושה .
עידו
בגלל שסגרת אותו על פרופיל השלדה עם מידה מסוימת וכאשר הפרופיל נמעך המידה הזו קטנה ואז הבורג משוחרר.
תעשה ניסוי בבית כך פרופיל קדח לו את שתי הדפנות סגור בורג ואז תמעך את הפרופיל תודיע לי מה קרה .
עידו
תקרא שוב את מה שכתבתי רשום בפרוש במצב מעיכה
סיכון / סיכוי .
מעבר לכך שאני באופן אישי ממליץ / עושה את הטוב ביותר ואין שום סיבה שלא .
במקרא כזה זה אפילו לא מצרך יותר מדי עבודה שני חורים בכול מקרא אתה עושה ובוקסה אפשר בהחלט לחתוך מצינור "1/2 כך שזה באמת לא סוגיה .
עידו
עידו, אני לא מקצר פינות, באופן עקרוני.
הרבה מאוד זמן התבשלתי במיץ של הבורג המעצבן הזה.
אל תשכח שזה התחביב שלי וגיפ בונים באהבה..
בוקסה מצינור חצי אפשר לעשות אין בעיה.
ושני חורים כבר עשיתי גם כאן אין בעיה.
הבעיה היא איך להכניס את הבוקסה (תותב) למקום !!!
ולהזכירך צריך 6 תותבים כאלו (6 ברגים).
אי אפשר או אני לא מצאתי דרך להעביר אותם למקום.
אין חורים קרובים בשילדה וגם אלו הכי קרובים (חצי מטר) הם קטנים מאוד.
איך להעביר דרכם ולמקם 6 תותבים, קטונתי מלהבין.
אם לך יש שיטת פלא איך להעביר אותם ולמקם אותם יותר מאשמח לשמוע.
אז השיטה הכי טובה אחרי השיטה האידאלית (והבלתי אפשרית) היא להעביר ברגים ללא תתבים.
תחת ההנחה (הדי הגיונית) שהשילדה לא כול כך קלה למעיכה.
וגם אם כן, שום דבר שבדיקות שיטתיות לא יגלו.
RIVNUR משושה, אולי אפשרי. אשמח לקבל קישור לאחד כזה רלוונטי.
מוני אתה לא צריך להשחיל את הבוקסה לתוך השלדה , אלא לקדוח את החורים בקוטר החיצוני של הבוקסה ואז הבוקסה מושחלת דרך החורים ומרותכת על פני השטח של הפרופיל .
לגבי rivnut אתה יכול לקנות אותם למשל ממחם קשחים או אפילו בעלי אקספרס יש שם את כל המגוון שאתה חולם עליו וגם מה שלא , מניסיוני זו סחורה טובה .
הבעיה עם rivnut זה מחיר כלי ההשתלה שהם מאוד גבוהים .
עם אתה בסביבה אתה מוזמן להתרשם ממה שיש לי .
עידו
נו אז מה עשינו, שוב פעם אתה מדבר על ריתוך על השילדה.
חשבתי על זה, אבל לא רציתי לרתך על השילדה רק כדי למנוע מצב שאולי השילדה תימעך והבורג ישתחרר.
היות ויש 6 ברגים, גם אם אחד או שנים ישתחררו יש עוד מספיק שלא יעשו זאת.
אולי אני קצת פנאטי בקשר לריתוך על השלדה, אבל היות ואין דרך טובה להגן על השילדה מבפנים מחלודה מעדיף להימנע.
הנדסה היא אוסף שיקולים ופשרות. זו הפשרה שלי.
לגבי RIVNUT אחת הסיבות שנמנעתי היא בגלל שאין לי את הכלי ואני לא בטוח לחלוטין בחוזק שלו.
עידו,
אני מבין את ההגיון שלך, אבל בחיים האמיתיים, כמה מעיכות שלדה מתרחשות?
לא יודע ותאמת לא מעניין אותי לדעת אבל כאשר כבר עושים אז עושים הכי טוב שאפשר .
מעבר לכך שגשר גיר בג'יפ זה איזור מועד למפגשי סלע די הרבה.
עידו