-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם היית טורח לקרוא את הנוהל היית מראה להם איפה הם טועים וכנראה עובר.
כנראה גם אתה וגם הם לא למדתם את הנוהל.
מציע לך שוב ללמוד אותו ולחזור לדבר איתם, במיוחד כשיש לך יחסי עבודה שוטפים איתם.
זה לא רציני
קראתי את הנוהל, גם הם קראו וגם קראנו ביחד במכון, אתם כנראה לא הבנתם והחלטתם לפרש אותו ככה או שפשוט כל אחד מפרש אותו איך שבא לו, בפועל זה הפירוש של הנוהל על ידם.
אם אני לא הבנתי אותו נכון או הם אז בוא תראה לי איפה אני טועה.
אל תהיה נאיבי
הבעיה היא בחוזר יישום נהלים בסעיף 16 ו - 17. אני הראתי להם את החוזר יישום נהלים וטענתי שסעיף 16 מתייחס לכל הגבהה שהיא (הם טוענים שההסדרה עד 2018 מתייחסת רק להגבהה עד 2") ושסעיף 17 מחדד את זה ע"י כך שכל הגבהה מעל 2" תאושר פרטני.
כרגע הם קיבלו לידם רק את הנוהל של הגבהה עד 2" והם פועלים על פיו.
-
נסה לקרוא לאט כאן.
תתמקד בסעיפים 16 ו 17 וספר איך אתם מפרשים את זה באופן שבו אתה לא עובר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b2bcf6cb5d.jpg
-
קראתי ועליהם גם התמקדתי איתם בסעיפים אלו.
הם טוענים שסעיף 16 שבו רשום שיתנו עד 2018 להסדיר את האישור ברישיון, לא נוגע להגבהות מעל 2" כי הוא המשך של סעיף 15 שמדבר רק על הגבהות של 2".
סעיף 17 בא לדבר על כך שמשרד התחבורה יאפשר הגבהות שמעל 2" אשר יאושרו בהליך פרטני.
-
ואיך קבעו שאתה מוגבה מעל 2 אינץ׳?
האוטו שלך הוא מאלו שנראים מאוד משופרים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ואיך קבעו שאתה מוגבה מעל 2 אינץ׳?
האוטו שלך הוא מאלו שנראים מאוד משופרים?
תגדיר מה זה מאוד משופרים.
על הג'יפ (CJ7) יש קיט של רוביקון וצמיגים 33" ברישיון.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ואתה רוצה שיעבירו אותך לפי הנוהל עד 50 ממ?!
ילד בן 4 עובר זקוף תחת רכב כזה...
אני בטוח שיש לך אותו יפה ובטיחותי אבל נכנסת לזירה בעיצומה של ההצגה.
או שתפעיל קשרים או שתמתין שכולם ירגעו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ואתה רוצה שיעבירו אותך לפי הנוהל עד 50 ממ?!
ילד בן 4 עובר זקוף תחת רכב כזה...
אני בטוח שיש לך אותו יפה ובטיחותי אבל נכנסת לזירה בעיצומה של ההצגה.
או שתפעיל קשרים או שתמתין שכולם ירגעו.
לא מדבר על להעביר אותו תחת התקנות של ה 2 אינץ׳ מדבר על זה שאין פתרון לכל מי שמעל. וגם אף אחד לא יודע מה אמורים לעשות.
אם כבר מוציאים תקנות חדשות שיוציאו עד הסוף לא חצי עבודה.
תראה מה רשם הבחור שכן העביר את הרכב אישור להגבהה של 2״, הפקידים עצמם במשרד התחבורה לא ידעו מה עושים עם זה.
הכל במדינה טלאי על טלאי. זה היה בסדר כשהיינו מדינה בתחילת דרכה אבל רבאק אנחנו כבר 70 שנה מדינה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
העשרות אלפי רכבים עם קיטים ללא TUV באמצעות מזומנים יפתרו את הבעיה יבדקו \ יחליפו במידה ונידרש \ ולבסוף יקבלו את האישור . (נכון לא נעים .. אבל גם שהולך מנוע זה לא נעים ) .
ורק קומץ לא יודע אלף או אלפיים או חמש מאות כלי רכב שהתקינה לא מכסה מהמון סיבות , חוסר הבנה של המאטריה , הרצון להתעסק במיקרי קצה , הרצון להוריד את הרכבים היותר ישנים מהכביש .
ולא משנה באילו מילים אתה תשתמש להגדיר את הבעסה .
סליחה?
אתה תסלח לי אבל גם אם מחר ישדדו אותך ברחוב בלילה, זה יהיה לא נעים. נורא לא נעים.
תסלח לי שוב - אם יאנסו את אשתך? זה גם לא נעים. נורא לא נעים.
האם אז תגיד - מה לעשות, לא נעים?.......................
אבל כאן באים ושודדים אותך מכוחו של חוק, נוהל, תקנה מוזרה. מבחינתי אשכרה אונסים אותנו. רודפים אותנו כמו חיות עם ניידות ה"בטיחות" שלהם. ואתה צריך להרים ידיים ולומר "לא נעים, לא נורא?" עד אתמול נסעת ונכנסת לטסט, ממחר כבר לא. גם אם אתה לא מוגבה. לא נעים?.....
מבחינת המכונים, שמשקשקים מפחד מפקחי משרד התחבורע, כל ג'יפ שהם רואים = מוגבה. לא משנה עד כמה קפיציו קרוסים וישרים והוא הפך לרכב מסוכן. אז תסלחו לי, אבל יש גבול עד כמה אפשר להפוך שחור ללבן, לבן לשחור, יום ללילה ולילה ליום. עשיתם מעשה? הפלצתם תקנה מוזרה שאף אחד (חוץ מאלה שלכבודם התקנה הזו נכתבה) לא יודע איך לאכול אותה?... חירבשתם לכולנו את החיים?... אתם עומדים לגזול כסף מכולנו, כסף שהוא אוכל מהפה של הילדים שלנו?..... עכשיו תנו פתרונות בבקשה.
נראה לכם שתקבלו מהם פתרונות?.... הייתם מתים.
אנחנו חיים בדמוקטטורה בולשיבקית, שבה חונטה של פקידונים בורים, רשעים ושיכורי שררה רודפת מגזר שלם באוכלוסיה, שודדת את כספו, פוגעת ברכושו ובזכויותיו בשם.... בשם מה בעצם?..... וואלה, לא רוצה להמשיך. כולכם יודעים מה דעתי על התקנה הזו בפרט, על משרד התחבורע בכלל ובעצם על כל דבר שסמל מדינת ישראל מתנוסס מעליו. אמר מי שאמר "יש שופטים בישראל". אני מאוד סקפטי באשר לזה אבל לדעתי אין ברירה - נדרש כאן פתרון משפטי ברור. לא יכול להיות שעשרות אלפי כלי רכב לא יוכלו לנסוע עוד רק בגלל שפקידון שמחליט החלטות עם משמעויות כאלה, הוא עד כדי כך בור ועם הארץ ולא לקח בחשבון שכאן לא גרמניה וכאן אין TUV לכל אריזת קיסמי שיניים.
-
באופן פילוסופי ומעשי:
האופציה היחידה שבה אדם יכול לכתוב שהמדינה שלו היא דמוקטטורה בולשביקית בלי לגמור בכלא, או מתחת לאדמה...
היא שהמדינה שבה הוא חי לא תהיה דמוקטטורה בולשביקית.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
באופן פילוסופי ומעשי:
האופציה היחידה שבה אדם יכול לכתוב שהמדינה שלו היא דמוקטטורה בולשביקית בלי לגמור בכלא, או מתחת לאדמה...
היא שהמדינה שבה הוא חי לא תהיה דמוקטטורה בולשביקית.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
רק לפני שבוע נהרג בנסיבות חשודות אדם שפתח פה על פוטין ... פה קטן מאד ... אבל הוא היה דמות פוליטית ידועה .. לאדם הקטן מותר ורצוי לבכות ולהתלונן בצורת 'שיחרור קיטור' ... כשדרור יגייס עו'ד לפניה לבג'צ . . .אז חייו יתחילו להיות בסכנה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
קודם כל , אי אפשר לומר, לטעמי, שאם יש תקנות שנותנות מענה לרוב אבל פוגעות במיעוט - אפשר לחיות עם זה.
במקרה שבו אתה האחד שנפגע - זה 100 אחוז פגיעה ולא משנה שלשכן שלך ולכל החברים שלו המצב השתפר.
ויותר חשוב מזה, אנחנו כאן בג״יפולוג, המקום שהוא הבית של אותו מיעוט שעכשיו אוכל חצץ בדרך לעבור טסט. כמו שהיה תמיד אני חייב לומר ואני עדיין מתקשה להבין מי שנכנס לבד עם ג״יפ לטסט.
לכן במיוחד כאן אני לא רואה סיבה לקבל בשוויון נפש פגיעה כזו במיעוט כל שהוא ובטח במיעוט שזה ביתו.
ומשזה נאמר - יש בתקנות התייחסות גם להגבהתו שמחוץ לתקינה האירופית. כלומר המחוקק דווקא כן נתן לכך את הדעת וכן מאפשר לרשום את ההגבהה הזו.
זה בכלל לא העניין של מכון הרישוי והוא רוצה לראות מבחינתו אישור ברשיון - ולא משנה לו, הוא לא יודע ולא רוצה למדוד, מה מידת ההגבהה. התקנה מיועדת ליבואני יצרני המתלים. הראשון שייבא ערכת 2״ לג׳יפ הוא זה שייזכה למכור ולרשום ברשיון את ההגבהה להרבה ג׳יפים. ואחרי זה תחליפו קפיצים ובולמים כחלקי חילוף...
ומי שמעוניין להישאר עם הגבהה גדולה יותר - ואני גם ממש מבין אותו וגם תומך בו לחלוטין - צריך לעבור דרך לא קלה של אישור פרטני שעוד לא ממש מתקדם. כך או כך זו הוצאה של אלפי שקלים מהכיס אבל חד פעמית, וההוצאה הזו תהפוך את הטסט לזול יותר שנים קדימה. נראה לי שכל אחד יכול לעשות את החשבון שלו. ושוב אני כותב שלמרות שיש פתרון המחיר שלו גבוה בצורה שאנחנו לא יכולים להשלים איתה...
אבל דרור שים לב שעורך דין של בגצ עולה יותר מתקינה פרטנית ויותר מקניית סט הגבהה חוקי.
אסף.
-
למרות שאני לא בין אוכלי החצץ כרגע .. אני לא מצליח להבין למה גם עד היום קבלנו בשלווה (יחסית) את החובה לשמן את מעבר הטסט ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל דרור שים לב שעורך דין של בגצ עולה יותר מתקינה פרטנית ויותר מקניית סט הגבהה חוקי.
מה אתה אומר.
ואם 1,000 ג'יפאים משלמים את שכר טרחתו של עורך הדין המלעון?.... כמה זה יעלה לכל אחד? ואם 10,000?.....
למצוא עורך דין טוב זה לא חוכמה. יש לא מעט כאלה. אפילו כאן.
יודעים מה? גם המשוכה של בג"צ היא נמוכה וקלה באופן כמעט בלתי נתפס מול המכשול האמיתי - להסכים ולהתאגד.
-
אז תפסיק לצעוק ותיקח את התפקיד הלא נעים שמתאים לך כמו כפפה ליד ...
אני מבטיח לבוא אחריך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למצוא עורך דין טוב זה לא חוכמה. יש לא מעט כאלה. אפילו כאן.
יודעים מה? גם המשוכה של בג"צ היא נמוכה וקלה באופן כמעט בלתי נתפס מול המכשול האמיתי - להסכים ולהתאגד.
מכיר "מימון המונים"? אז כזה.
מריצים אחד כזה וזהו. כל מי שמשלם מסכים ומי שלא לא. בלי בעיות ובאופן קליל מאד יחסית.
-
גם אני מסכים לשלם ועומד מאחורי דרור.
ואם כבר דובר על תקינה פרטנית, יש למישהו את הנוהל/תהליך שצריך לעשות? כי אם כבר עושים, עושים על 6-7" ולא 4 עלובים.
-
ברנרד טוען שאין קייס לבגצ.
לא שאני מת על התשובה אבל אני נוטה לקבל את קביעתו
-
-
כן גם אני אשמח לנימוק מסודר למה אין קייס, יש כאן בוודאות פגיעה, בחירותו ובכלכלתו של האזרח בהשתת תקנות רטרואקטיביות, בנוסף פגיעה בשוק חופשי, יצירת תחרות לא הוגנת וחסמי סחר, אז איך אין כאן קייס?
צריך עורך דין חובב התחביב וכמה שמוכנים לממן, אני מוכן, אמרתי כבר מספר פעמים.
-
אילן, בלי להיות משפטן ובלי רצון להגן על התקנות, נראה לי שצריך להתאמץ יותר.
תחרות לא הוגנת? כתבתי קודם והנה שוב - יש תחרות בין מספר יבואנים מספר גדול של מתקינים ושלוש מעבדות. אז יש תחרות.
השתת חקיקה בדיעבד? החוק עד היום קבע שאסור להגביה נקודה. התקנות החדשות מסירות מגבלה ונותנות לבעל הרכב אפשרות להגביה ואפילו נותנות בחירה לגבי צורת ההגבהה.
אני בטוח שברנרד יצליח לכתוב אותו דבר בפי חמש מילים. לפחות.
אסף.
-
אז הנה אני אקשה:
קפיץ עלים סטנדרטי. התעייף ושקע ולכן עבר עירגול. עכשיו הרכב קצת יותר גבוה מין הסתם. האם נחשב כ"הגבהה"?
קפיץ עלים לא סטנדרטי, כלומר ארוך מהמקורי על מנת לשפר נוחות נסיעה ומהלך מתלים. התעייף במשך השנים ושקע וכעת הרכב בגובה מקורי פחות או יותר. האם נחשב ל"מוגבה"?....
קפיץ לעומס גבוה/HD. כי מה לעשות, יש אנשים שאשכרה משתמשים באוטו שלהם ולפעמים מעמיסים אותו. זה קפיץ באותו אורך כמו המקורי, רק שוקע פחות תחת עומס. האם הוא נחשב ל"הגבהה"?....
ועוד שלל שאלות טכניות שברור ש"מומחי" המשרד הממשלתי הכי מיותר לא טרחו להתייחס אליהן כי כנראה אין להם מושג במה הם מתעסקים ואיזה נזק הם גורמים. ועכשיו אלפי אנשים עומדים בפני בעיה אמיתית. עוד פחות משנה, וזה לא הרבה זמן, אותם אלפי אנשים יעמדו מול שוקת שבורה. אנחנו רוצים תשובות. תשובות ברורות.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
כן גם אני אשמח לנימוק מסודר למה אין קייס, יש כאן בוודאות פגיעה, בחירותו ובכלכלתו של האזרח בהשתת תקנות רטרואקטיביות, בנוסף פגיעה בשוק חופשי, יצירת תחרות לא הוגנת וחסמי סחר, אז איך אין כאן קייס?
צריך עורך דין חובב התחביב וכמה שמוכנים לממן, אני מוכן, אמרתי כבר מספר פעמים.
לא קיבלת ממנו באופן אישי ניתוח לזה או שאני מבלבל ?!
דרור-
בלי קיטבג.
נראה שאתה מוכן לסחוב אותו רק בכדי לא להגיד שטעית
-
דרור המשרד הכי מיותר זה משרד לשרותי דת.
שאלה מצויינת וקייס מצויין לדעתי הלא מקצועית. אנשים שעובדים ומעמיסים ... זאת לא הגבהה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קפיץ עלים סטנדרטי. התעייף ושקע ולכן עבר עירגול. עכשיו הרכב קצת יותר גבוה מין הסתם. האם נחשב כ"הגבהה"?
קפיץ עלים לא סטנדרטי, כלומר ארוך מהמקורי על מנת לשפר נוחות נסיעה ומהלך מתלים. התעייף במשך השנים ושקע וכעת הרכב בגובה מקורי פחות או יותר. האם נחשב ל"מוגבה"?....
קפיץ לעומס גבוה/HD. כי מה לעשות, יש אנשים שאשכרה משתמשים באוטו שלהם ולפעמים מעמיסים אותו. זה קפיץ באותו אורך כמו המקורי, רק שוקע פחות תחת עומס. האם הוא נחשב ל"הגבהה"?....
לעניות דעתי הסמי-מקצועית, התשובה היא לא לא', לא לג', וכנראה שלא גם לב' אבל על זה אפשר להתווכח. לדעתי זו תהיה גם התשובה של כל מהנדס במשרד התחבורה, ושל מנהל מכון רישוי מקצועי (ויש כאלו. אולי לא הרבה, אבל יש). התשובה ברורה: אם זה לא מוגבה, זה לא מוגבה.
הבעייה היא לא עקרונית, אלא מעשית. מעוד שנה, כשמכוני הרישוי יתרגלו שלחלק ניכר מהג'יפים מכל הסוגים שנכנסים אליהם, כתוב ברישיון שהם מוגבהים, כל ג'יפ שנכנס אליהם, בוודאי כזה שנושא סממנים קוסמטיים של משופר (צמיגי שטח, כננת, מדבקות צבעוניות, ג'יפאי עם חולצה משובצת וכובע אוסטרלי) יתויג אוטומטית ככזה שצריך להיות כתוב לו ברשיון מוגבה.
ואז הג'יפאי נמצא באותו מלכוד קלאסי שהיינו בו עד היום - הוא יהיה תלוי לגמרי ברצונו הטוב של הבוחן, ועדיף בכלל שלא יגיע אלא שיתן למכונאי מקושר להעביר את הטסט. מצד שני אני בטוח שגם בעוד שנה, יהיו מכוני רישוי רציניים, שג'יפ שהוא באמת לא מוגבה יוכל לעבור בו טסט. אם הנדנדות מקוריות (לזה הם שמים לב) הגלגלים ברשיון, מכוסים על ידי הכנפיים ובפרופורציות סבירות שמי כמוך מכיר אותן, הוא יעבור כמו פעם.
הדגש הוא על כל שלושת המילים: באמת + לא +מוגבה. כי הרי חלקנו הגדול פה בדיון מיתממים, ורוצים שיעבירו אותנו עם הגבהות מובהקות שעד היום עברו על סמך רצון טוב.
זה יהיה המצב המעשי. אבל בן אדם, אתה חייב להסתכל גם על הצד החיובי - אם כן יהיה כתוב לך ברישיון "מוגבה", מצבך יהיה משופר בהרבה ביחס לעבר. הבוחן פשוט יסמן V ואתה תעבור לתחנה של הבלמים ושל האורות. והצד החיובי הוא שהתהליך לרישום אותה הערת "מוגבה" הוא סביר. אולי מטופש ומיותר בעינך ובעיני, אבל בעיני שופט בבג"ץ? יותר מסביר. אפילו פרוגרסיבי ונוטה לטובת האזרח, כי יצרו נוהל שמאפשר משהו שבעבר היה אסור במפורש. השופט יגיד לך שהוא לא מבין מה אתה רוצה.
-
אני מתחיל להפנים שהתקנות יצרו מצב פחות טוב מעשית. אני עם הגבהה של הרבה מעבר ל "2, וגם שנכנסתי לטסט לבד (לא פעם ולא פעמיים) לא שמעתי מילה אחת לגבי ההגבהה, כלום.
עכשיו זה נהיה issue. ולא סתם כזה שאפשר להעביר באמצעות "חבר", אלא דורש אסמכתא ברישיון.
ואני אחד שמחשיב את עצמו כאופטימיסט בדרך כלל...
-
שלרגע לא יהיה ספק:
אני לא נהגתי אישית ברכב שלי אל תוך מכון טסטים מאז אוגוסט 1990. כולל בפרייבט הנוכחי.
במקרה של הג'יפ, תמיד תמיד - לא מכינים אותו בכלל לטסט.
מכונאי שמכירים אותו במכון, נוהג בג'יפ כמות שהוא לתוך למסלול, נבדק כמו כולם, נכשל על "הגבהה" ועוד משהו או שניים, שאם צריך לתקן אז באמת מתקנים, בלי לחפף. ואז נכנס שוב ועובר. ריטואל כמעט קבוע.
אבל לא תמיד.
כבר קרה לא פעם ולא פעמיים שהמכונאי (שמביא לשם בכל יום לפחות 5-6 מכוניות - ג'יפים ופרייבטים) גורש מהמכון בצעקות והטסט נמשך יומיים ושלושה. עד שהרב-בוחן היה במצב רוח טוב יותר.
ברור ש-90% מזה - זה הצגה נטו. כי המכון צריך את המוסכניקים האלה והם צריכים אותו ויש כאן דו-קיום מבוסס אינטרסים שלא יסתיים לעולם.
אבל ברור גם שמעכשיו הכל יהיה הרבה יותר קשה. וגם יותר יקר. בדיוק מהסיבות שנמרוד ציין. ואני מכיר כבר לפחות מכונאי ג'יפים אחד או שניים שעד היום העבירו טסטים ללקוחות שלהם, ולאחרונה הפסיקו עם זה - כי זה נהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי אפילו עבורם. ואנחנו לא מדברים על סופות מוגבהות 6' על צמיגי 35' עם מנועי V8 ולא על רוביקונים-מפלצות של מועדון המיליון על צמיגי 42' וסטרצ' בשילדות, אלא על רכבים די רגילים שכל המכניקה בהם מקורית, על 31', הגבהות מתונות מאוד אם בכלל, כולל SUV יפניים. זה התחיל להיו תקשה, גזל יותר מדי זמן, הפך ליקר, גרם הרבה עוגמת נפש. אז החליטו להפסיק להתעסק בזה.
וכאן העוולה - הרי למעט כלים שבאמת מאוד מוגבהים ואי אפשר לטעות בהם וגם לפני הנוהל היו להם צרות, הרי אין לבוחנים שום דרך לקבוע מי מוגבה ומי לא. אבל המחוקק הסמיך אותם לשפוט "לפי העין", ותקראו שוב את הנוהל - למעשה הורה להם להכשיל בכל מקרה של ספק!!!
יענו אישר להם שכולם בעצם מוגבהים ועכשיו מי שאין לו אישור סעיף 2303, לא נכנס לטסט!
הרי לא ייתכן שכל בעל רכב שטח סטנדרטי יצטרך להמציא אישורים חתומים מהיבואן ו/או היצרן שהרכב שלו אכן סטנדרטי. זה אבסורד.
אבסורד גם לאלץ אנשים נורמטיביים ושומרי חוק לפנות לפתרון הפלילי על מנת להעביר את הרכב שלהם טסט שנתי - ואני בכוונה לא קורא לזה "לא חוקי" כי זה מונח מכובס שממעיט בחומרת העבירה. בואו ונקרא לילד בשמו - העברת טסט לניירות ע"י מאכער זו עבירה פלילית שיכולה להכניס את המאכער, את הבוחן ששיתף איתו פעולה וגם אתכם, מזמיני ה"עבודה" - ישר לקלבוש. בוחן אחד כבר נכנס בפנים לפני כמה חודשים על דבר כזה. האם עונש כה כבד הוא מוצדק או שלא - זה לא ענייני וזה לא הויכוח. אבל גם אין ויכוח שמדובר בעבירה פלילית ואני משוכנע שרובכם ככולכם לא רוצים להגיע לפתרונות כאלה.
עכשיו תגידו לי אם זה לא קייס. ברצינות.
-
בטח שיש.
מודדים להם גובה פנס.
אולי תפסיק להיות מזוכיסט ותעזוב את החבורה המושחתת הזו שאתה מפרנס ולך לעשות טסט במכון נורמלי בפריפריה.
אני בטוח שהאוטו שלך שאין בו שום דבר צועק למעט הגריקנים יעבור טסט בלי שיאשימו אותך בהגבהה על לא עוול בכפך
-
מה אתה אומר.
אם ימדדו בפנס לא יוכלו להכשיל בכלל כי כולם, כולל רוב המוגבהים 4', יהיו בתוך הגובה המותר.
-
אני גם לא מבין את כלל גובה הפנס, בדקתי ואני הרבה מתחת למרות הגבהת 2", אז אין בעיה ואפשר לגשת רגיל וללא צורך בהגבהה מאושרת ברשיון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה אתה אומר.
אם ימדדו בפנס לא יוכלו להכשיל בכלל כי כולם, כולל רוב המוגבהים 4', יהיו בתוך הגובה המותר.
בדיוק!!! אם כך אז גם שלי בגובה במותר