אאוץ'
Printable View
אאוץ'
גם האמריקאים לקחו אותו למשלט 21:
https://www.youtube.com/watch?v=frTPchIuD4U
הסתכלתי על כמה סרטונים של המקום. יש שם כמה מקומות שבהם גם רנגלרים משופרים קצת נאבקים.
יפה. מצד אחד מסלול לא פשוט בכלל ורואים שכאן הtc עובד.
מצד שני הtc לא בדיוק ברמה הטובה ביותר שאפשר להיות. לא ברור אם הנעילה האחורית באמת נכנסה לשילוב כשהיה צריך ומהלכי המיתלים מוגבלים מאוד. כאן היה נהג מנוסה מאוד ולא עיתונאים שרואים שטח בפעם הראשונה. הוא גם הוריד אויר למקסימום שאפשר בצמיגים נמוכי החתך האלה.
עדיין גם לפי הסירטון הזה נראה שההכתרות של הרכב הזה כרכב השטח הטוב ביותר קצת מוקדמות מדי.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
דקה 8:03. הנעילה האחורית לא עובדת. משהו רקוב בממלכה הזו.
מהתגובות נראה שלרכב שבסרטון אין באמת נעילה אחורית.. הוא נמכר בארה"ב ללא האופציה הזו או משהו.
זה מה שהנהג ענה שם למישהו:
Used mud/ rut on the first two and switched to rock crawl on the last two major obstacles. I think configurable would be best with more wheel spin, quicker throttle response, and center diff locked (plus rear if equipped) selected based on how we wheel big tire/ solid axle Jeeps through the same trail
עלה כמו גדול?
אני ממש לא חושב.
נכון, הוא עבר. ואת המכשולים היותר קשים הוא צלח בצורה מפתיעה והצליח לייצר התקדמות ואחיזה.
אבל משהו אחד מאוד בולט בסרט הזה, מעבר לאי תפקוד של הנעילה.
במקומות שהם לא ממש מכשול, אלא קטע משובש מאוד, זרוע אבנים וסלעים, הרכב פשוט לא מצליח לשמר רצף התקדמות ועל כל זיז קטן פשוט נעמד ומפרפר עד שהאלקטרוניקה נכנסת לפעולה.
זה מתכון בדוק לבלאי מהיר מאוד של צמיגים. ונסיעה כזו בכל שביל משובש יכולה להוציא את המיץ. מזכיר את ימי טיולי הפרייבט-ליסינג.
רכב שטח צריך לא רק לדעת להתמודד עם מכשול אלא לאפשר לנוסעים בו (שלא לומר לשיירה) להתקדם באיזה רצף נסיעה מינימאלי, גם בשבילים משובשים מאוד שכמוהם יש אין סוף בארצינו.
לי באופן אישי זה נראה לא משהו....
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בעקרון מסכים אתך, התכוונתי לומר שהוא הגיע למעלה בלי יותר מדי דרמה, שזה יפה מאוד לSUV מפונפן.
ושוב, זה לא שהנעילה האחורית לא תיפקדה.. אין לרכב הספציפי שבווידאו נעילה אחורית.
מה שמייחד אותו מ suv מודרני אחר זה הזוויות שאיתן הוא יוצא מהמפעל - גישה, נטישה , בטן , והגובה שלו
די מסכים שבקרת האחיזה לא נראית משהו. המון זמן תגובה ובינתיים יש גלגל שחופר . לי נראה שבקרת האחיזה בגרנד צירוקי היתה טובה יותר ( אני מדבר על ה qt2 ). , מצד שני הוא יצטרך 2-3״ נוספים אפטרמרקט ולפרק חצאית קדמית כדי לעלות שם
Sent from my iPhone using Tapatalk
וגם ....שהסרטון ערוך ויש שם רק את הטיפוסים המוצלחים ... במדרגה האחרונה הוא אומר - אתה מוכן לעוד פעם ... ?
הרושם קצת משופר כלפי מעלה
Sent from my iPhone using Tapatalk
אבל ככה זה תמיד בסרטונים כאלה. יש עריכה.
הצמיגים אינם מקוריים ואני לא יודע אם זו המידה הסטנדרטית.
וזה מעבר לעובדה המוגמרת - אף בקרת אחיזה בעולם לא יעילה כמו נעילה אמיתית.
כדי לקבל פרופורציות - צריך להביא לשם כלים אחרים במצבם המקורי מהיצרן.
ולכן זה יפה מאוד בשביל כלי לא משופר.
עם כל הכבוד למיחשוב ולבקרות השונות - לא מבין למה אם כבר יש נעילה למה לא לאפשר נעילה שלה על ידי הנהג ולא לפי החלטות המחשב.
כי בכל מוצרי הצריכה בשנים האחרונות, המוצר יודע יותר טוב ממך מה אתה צריך.
מבט על הנהג:
מצד אחד, ראויה לציון השליטה של הנהג בדוושת ההאצה, כשהוא כבר מחליט להתקדם. אחוזים בודדים של דוושה, הגלגלים מסתחררים במהירות איטית מאוד, לוקח עוד קצת זמן עד שהמערכת מבינה שהיא צריכה לתפעל בלמים, וזה עולה. זה בולט במיוחד לאור הסרטון המדובר והרע מהמשלט, עם התפרצויות בלתי נשלטות של האצה.
מצד שני, אוף. למה ההתקדמות המקוטעת הזו? נראה שהוא משתמש המון בבלמים. למה ההינע צריך להתמודד גם עם האצת המסה בכל פעם בחדש. כאילו לא מספיקה לו ההתמודדות עם ההצלבה והגרביטציה שמושכת אותו אחורה.
יש לי תחושה שהנהיגה הרעה הזו מגיעה ביחד עם גיר אוטומטי. נהג עם גיר ידני ויחס זחילה לא היה בולם כל-כך הרבה. כאילו עצם העובדה שהזינוקים בעליה הם קלים לך פיזית, נותנת לך לגיטימציה לעשות אותם בלי סוף, כשצריך וכשלא צריך.
יש מצב שפשוט צריך לחכות לצלם שיתמקם ....
הקטע של האין נעילה ממש בולט ולא רק ב 8:03 ... זה קורה המון פעמים שגלגל אחורי אחד לא מסתובב...
מצד שני, ההצגה פה הרבהההההה יותר טובה. ודוגמה יפה לכמה משפיע הנהג עצמו על העבירות של הרכב. ( עם צמיג שנועד לשטח )
הרכבים הללו כן משופרים. עצם זה שיש צמיגים יותר מתאימים לא מקוריים..
עוד משהו רואים יפה את אפקט כדור סל .. הפרונט של האוטו מאד קופצני .. כפי הנראה שזיו צדק והמתלים על מצב פתוח מידי ..
תגידו מה שתרצו, היכולות של הדיפנדר בפועל אכן מרשימות ביחס לרכבי שטח מודרניים.
אבל בלי נהג שיודע מה הוא עושה, גם זה לא יעבוד. שימו נהג גרוע ברכבי השטח המסוקסים והגיבורים שלנו, זה ייגמר בשבירה של משהו או לחילופין בהתהפכות - תוך דקות ספורות. הכלים של פעם לא סלחנים לטעויות, החדשים והמודרניים - הם קודם כל סלחניים ורק אחר כך כל היתר.
נושא איכות הצמיגים קריטי יותר ממה שחושבים. הן בכביש והן בשטח. גם בצמיגי AT יש טובים יותר ופחות. שוב, אין לי מושג האם מדובר במידה המקורית או בצמיג שגדול במידה אחת, אבל גם לזה יש חשיבות. האמריקאים כאן השתמשו בצמיג חד משמעית טוב יותר (BF-AT-KO2) מהגודייר AT המקורי, בטוח שעם דופן פחות רגישה, שמאפשרת גם לרוקן אויר. ההבדל באחיזה דרמטי.
לגבי היציאה של חנן על גיר אוטומטי ונהיגה רעה..... זה כמובן מדויק ואני טוען את זה כבר שנים. לא שהאוטומט לכשעצמו זה דבר רע, אבל גיר אוטומטי סלחן לטעויות נהיגה ובעצם "נותן לגיטימציה" לנהיגה פחות מודעת ולכן גם פחות טובה.
סה"כ הבחור בסרטון נוהג טוב. לי נראה שחוץ מהרצון להפגין עבירות מרשימה, הוא גם מאוד הקפיד שהאוטו לא יחטוף מהסלעים. יפה.
אם צריך נהג משכמו ומעלה כדי להוציא תוצאות טובות מרכב עתיר מחשבים ומערכות תומכות, אז מה בדיוק שווה כל הרעש וצלצולים?
השתעשענו לא פעם בלתת לנהג לא מנוסה לשבת ברכב טיפש נעול כפול מול מכשול ולהגיד לנהג שלא יעשה כלום חוץ מלהחזיק את ההגה ישר/לפי המכוון.
הנהג במקרים כאלו בעיקר צריך לא להפריע לרכב.
+1.
הוא נעצר לפני כל מכשול כדי לחשב ולחשוב, כדי שהמערכות האלקטרוניות יעבדו צריך לשמור על רצף תנועה וגז קבוע כמה שאפשר.
בשורה התחתונה, רואים דיפנדר 2020 במצב סטוק עוקב אחרי jeep(?) שמשופר בכמה "מאות דולרים" טובים... 😂
לעלות מכשול אחד ספציפי זה לא חוכמה.
זה בדיוק מה שעושים באירועי ההשקה. גם של הדיפנדר.
מכשול ספציפי באורך כמה מטרים - והאוטו עושה את זה לבד. איזה יופי.... כל ההדיוטות נורא מתרשמים.
עכשיו תן לאותו נהג שלא מבין כלום מקטע שביל עתיר מכשולים שונים ומשונים באורך כמה מאות מטרים, נגיד המשלט. או הקטע הזה שבסרטון. ועכשיו תבדוק מה קורה.
לא הייתי ממהר לקבוע זאת.
יש tc של יצרנים שונים והאיכויות שונות...
דוגמא:
סרטון השוואתי בין גרסה קרבית של ההיילקס (בפועל היילקס ממוגן סהכ עם צמיגים חלביים למדי) מול ריינגר רפטור שמצויד בצמיגים ראויים יותר... יותר מהלך מתלה... נכון בשניהם נעילה אחורית.
אבל הtc בהיילקס נראית כמו ג'יני ולא נדרש צורך להפעלת הנעילה האחורית להבדיל מבריינג'ר, ושוב זאת למרות עליונות מכנית של צמיגים ראויים ומהלך מתלה יעיל יותר.
https://youtu.be/TMAFFrMGcw8
נ.ב נראה שבריינגר רפטור הtc והנעילה הא' עובדים ביחד.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
https://youtu.be/FjGTeAeDORo
רק אנגלי יכול להסביר את תנוחת הנהיגה בדיפנדר כמשהו מתוכנן והגיוני
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
תצוגה פנטסטית לטכנולוגיה עילית שפותחה על ידי LR וכרגיל מהווה קפיצת מדרגה שטויוטה ושאר היפניות יעתיקו מתי שהוא בעתיד...
מי שמעוניין ב SUV מפנק שדוהר ב 200 קמש על הכביש ומסוגל בשבריר שנייה לשבור לשטח עם מתלים אדפטיביים וקופסא מפנקת ז ה הכיוון. לי זה לא מתאים.