להבא תזמין מIMPEX
Printable View
להבא תזמין מIMPEX
הסכום שנקבת נכון לציוד שמחירו פלוס עלות השילוח מעל 1000 דולר או שחייב בחוקיות היבוא.
זה לא המקרה שלפנינו.
לפי צו היבוא האישי אין חוקיות יבוא לפילטרים.
המשלח הזה כמו מתחריו נוכל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...25bfed1a44.png
אגב, המשלוחים מעלי משתחררים לללא התשלום הזה בגלל הסכם מיוחד של עלי עם הדואר שבו עלי מכין לדואר את הצהרות היבוא עוד בסין והדואר מגיש אותם למכס ולא מחייב את הלקוחות בעמלה.
זה דפק יפה את חברות השילוח שתבעו את המדינה על היתרון שהיה לדואר שהכניס חבילות ללא הצהרות יבוא עד לפני זמן לא ארוך.
החברות זכו במשפט אבל עלי עשה להם תרגיל שעיקר להן את המהלך כמעט לחלוטין
היה לי את אותו סיפר עם dhl ומשלוח מרוק אוטו.
סכום יותר קטן ושני צינורות שמן שסווגו לא נכון ונשלחו למשרד התחבורה ונגבתה עמלה על סך 126 + מעמ.
שילמתי כי רוקאוטו לא רצו את החלקים בחזרה ואז dhl משמידים אותם (והמטרה שלי היא לסיים את הואן).
שלחתי מייל לשירות לקוחות לערער. אני מעריך שלא יצא מזה כלום.
נבלות!!!
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
לפני איזה שנה שנתיים ניסיתי לארגן יצוגית.
ביקשתי שתעבירו אלי מקרים כאלו.
היה עו״ד שמתעסק בזה והסכים ללכת על זה.
היענות חלשה מצידכם אז ויתרתי.
ניסיתי להפעיל לחץ על המכס שמאפשר את העניין ובנה לחברות האלו סיווגים מיוחדים שיאפשרו להם לגנוב כסף מהציבור.
עירבתי כתב רכב מוכר שאף חטף בעצמו תשלום כזה.
גם פה זה לא התקדם.
אני יודע להתחמק מהתשלומים האלו.
אתם תשלמו ודי מגיע לכם.
אתם רק מקטרים אבל לא עושים שום דבר פרואקטיבי לשינוי.
לא מכיר את המקרה הפרטני שלך אבל אם ביקשו יותר זו הייתה טעות בסיווג שדרשה חוקיות יבוא או סיווג כללי שגרר בדיקה פיזית שגם היא סוג של חוקיות יבוא
הם מסווגים שונה מהסיווג של עלי, ואז אתה מקבל הודעה עוד לפני שזה יצא מסין שזה ״מועבר לשחרור פרטני״.
מוצר שאין לו שום מגבלה, הרבה מתחת לסף המס.
כשפונים לסיני לגבי זה, אולי סיווג לא נכון, מגלים שהוא דווקא מסודר.
שולח לך את התעודת משלוח שצמודה לחבילה, שדווקא מאד מדויקת.
זאת אותה התעודה שברשות הדואר, אותה הדואר מציג כדי לשחרר משהו שהם תקעו מראש.
כלומר, עוד לפני שיצא מסין הייתה להם ניירת מדויקת ומסודרת.
על החגיגה הזו הם דורשים 180שח.
ויש התרעה שאם תבחר להגיש למכס לבד את הנייר (הבינו שאנשים לא כאלו פראיירים והמכס די נגיש ופעיל-ניסיתי וזה עובד).
וגם אז, עדיין יגבו ממך 80שח דמי עננים.
זה לא פעם ראשונה.
אני הייתי שמח לתרום חלק בתביעה כזאת, כי כשקם בנאדם ולא רק צועק במרמור שכולנו כבשים ושצריך לעשות משהו, אלא אשכרה לוקח את העניינים לידיים, אני חושב שחייבים לתמוך במהלך שלו, גם אם לא יצא כלום בסוף.
רק שלצערי עוד לא עקצו אותי. (אני כמעט לא קונה בחו"ל).
אם אני כועס זה רק על עצמי שלפעמים אני מנסה להעביר את הזקנה הלא נכונה את הכביש. יש זקנות שלא צריך להעביר.
באופן אישי אני מסתדר לא רע עם היבוא שלי.
אני חושב שזה כנראה המצב של כולנו אחרת כנראה שמישהו פה היה מנסה לפעול.
אבל התחביב היקר הזה יש מספיק קרבות להילחם וכנראה שזה לא אחד ששווה יותר מדי.
או שרובם כאן מפוצצים בכסף ורק נהנים לילל [emoji4]
אני חושב שיש פה עשרות מקרים כאלו.
את המידע לכל הזמנה ניתן לאגד סהכ.. ואם עו"ד מעורב לדעתי גם לקבל את המידע לגבי כל הזמנה והזמנה..
או שאני אופטימי מדי?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עבורי לפחות לאחרונה - עם מחירי המשלוחים המאמירים - קנייה ביוקר בארץ הפכה לאופציה עבור צריכה שוטפת של חלפים.
זה רע. אבל זה מעיד על המצב. כשכל הזמנה היא הימור במקרה הטוב ומלחמה במקרה הרע - למי יש לזה כוח....?
אז כמה שאפשר להילחם לפחות בנוכלות של חברות השילוח - זה ראוי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בשבוע שעבר הגיעה אליי חבילה שהזמנתי מImpex עם שני מסנני שמן ומסנן אוויר מקוריים להיילקס.
פנה אליי באימייל פקיד אדיב, ביקש וקיבל צילומי מסך מהאתר של אימפקס. החזיר תודה. גבה ממני 35.10ש"ח, והחבילה בדרך אליי. אין תלונות.
איך יודעים מה הסיווג הנכון לפריט כלשהו?
לצורך הדוגמה: כננת
בחיפוש בספר המכס עולה קטגוריה 84:כורים גרעיניים וחלקיהם פשוט כי יש שם התייחסות לכננת.
איך אפשר להגיע לקטגוריה הנכונה?מניח שזה יהיה תחת 87
זה ככול הנראה
84.25.3900
לא בטוח אם יש בארץ את הסיווג כולל ה 4 ספרות האחרונות והן גם שונות לפעמים בין המדינות אבל זה צריך להיות תחת 84.25 ולכאורה אמור להיות לזה דרישות לחוקיות היבוא - בדיקות מעבדה.
8425000000
מערכת גלגילות (PULLEY TACKLE) ומנופים (HOISTS), חוץ ממנופי העברה (SKIP HOISTS); כננות (WINCHES) וכננים (CAPSTANS); מגבהים (JACKS) -
אני לא מוסך ואני לא קונה חלקים בכמויות, מקסימום פעם בשנה לטיפול. איפה שהוא אני מעדיף להזמין און ליין ולקבל עד הבית מאשר להתחיל להתרוצץ בתל אביב ולחפש בחנויות חלפים או לחילופין להזמין מחנות בארץ וכמעט תמיד לקבל לפחות חלק אחד לא לפי ההזמנה.
אפילו אם זה אומר לשלם את אותו מחיר או כמה שקלים בודדים יותר.
עוד בקשת עזרה בסיווג, הפעם לוקר,נועל טבור.
סווג כך: 8708709000/4 וזה מחייב אישור משרד התחבורה.
יש סיווג יותר מתאים לזה?
בתודה מראש
הסיווג הנכון הוא
8714930000/3
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...77cb809e64.jpg
הסיווגים כאן הם לפי מספור עולה וניתן לראות בצילום המסך הבא שאין לחלק דרישת חוקיות היבוא.
עמיל המכס שלך מתרשל בעבודתו.
אני אפילו לא בעל מקצוע בתחום.
אגב, החלק באנגלית נקרא Wheel Hub
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5eaa13552b.png
בועז,
אני מוצא במשרד התחבורה את רשימה מאוד קטנה של מוצרים.
תוכל לשים (בטח בפעם המאה) את הלינק לרשימה המלאה של הסיווגים בבקשה.
תודה.
ספציפית ניסיתי לחפש נגד (ראוסטט) למאוורר רדיאטור.
מקט של רנו
255509263Rhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c90abdbf0c.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
בבקשה
כאן יש את המדיניות ודרישות החובה למוצרי תעבורה.
הטבלה הראשית מציינת את מה שדורש חוקיות יבוא.
לכמה מהם יש הקלה בקשר ליבוא אישי והדרישה שם היא רק ליבוא מסחרי.
כדאי להסתכל גם בהערות בעמודה השמאלית.
https://www.gov.il/he/departments/po.../import-policy
ספר המכס-
כאן אפשר לרשום את הסיווג שנתנו לפריטים שלכם במידה ונראה לכם שיש דרישות חוקיות לא מוצדקות.
להכניס את הסיווג ללא הנקודות.
https://shaarolami-query.customs.mof...rtCustomsEntry
כאן מגישים בקשות מקוונות ליבוא פריטים שדורשים חוקיות היבוא ( לא כולל בדיקת מעבדה).
למשל חלקים חליפיים מקוריים.
נניח רפידות בלם או קליפרים או מחשב ABS מקורי…
https://forms.gov.il/globaldata/[email protected]
מומלץ לשמור את הקישורים בדפדפן שלכם
הזמנתי חבילה מאנגליה של משאבת מים+צנרת מים+ברגים.
עלות הפריטים - 70 דולר (בכוונה שילמתי בדולרים, למרות שהחברה שהזמנתי ממנה מרוויחה על שער ההמרה, העיקר שיהיה USD ולא GBP על החשבונית)
כל הפריטים אינם דורשים תקן, ואינם דורשים בדיקת משרד התחבורה.
החבילה נשלחה עם DHL express, ככה שהכנתי את עצמי שידפקו אותי, אבל לא בצורה כ"כ מגעילה.
יום לאחר נחיתת החבילה בארץ, קיבלתי אימייל עדכון סטטוס שהחבילה תקועה במכס, לרוב אני מתעלם כי רוב ההזמנות שלי הן מחברות שעלויות השילוח, עמלות ומיסים הן עליהם.
במשך 3 ימים לא השתנה הסטטוס, אז פניתי לDHL וקיבלתי תשובה שהחבילה סווגה בסיווג כללי והיא מחכה לאישור משרד התחבורה.
הבהרתי להם שכל המוצרים פטורים מבדיקה, והחבילה לא סווגה נכון וביקשתי שיחזור אליי עמיל המכס/מסווג.
אחרי כשעה אני מקבל מייל, שהחבילה דורש אישור משרד התחבורה, עליי לנפק את האישור בעצמי, או למלא טופס והם יעשו את זה בשבילי, כמובן בעלות של 125ש"ח+מע"מ
שלחתי מייל חוזר שאני לא מוכן לשלם ולמלא טפסים, ושהם ישנו את הסיווג של החבילה כי היא פטורה מבדיקה.
(הבעיה בבדיקה היא שלרוב הם גובים כסף על זה שהתבצעה בדיקה)
לאחר מכן טלפון.
נאמר לי שהם טיפלו בהכל, החבילה עברה את הבדיקה ותשוחרר ממכס ואקבל אותה מחר.
כאשר ניסיתי להבין מה קרה, כמובן שניסו לסבן אותי.
התעקשתי לשמוע מה השתנה מהמייל שבו נדרשתי למלא טופס ולשלם לעכשיו, והתשובה הייתה הזויה:
"אנחנו תמיד שולחים את המייל, לרוב אין באמת צורך באישורים והכל מסתדר"
וידאתי מולו שאני לא חייב כלום לDHL וניתקתי.
במקביל, ניהלתי איתם גם שיחה בוואטסאפ (אני דוגל בלהפגיז את נותני השירות בכל פלטפורמה אפשרית, במקביל) ועדכנתי אותם בפרטי השיחה.
בנוסף, שלחתי להם הודעה בסגנון של
"החבילה התעכבה 3 ימים בגלל שסיווגתם אותה לא נכון, בנוסף ביקשתם ממני לשלם 125ש"ח+מע"מ על שחרור שלא היה בו צורך, אני מקווה שאתם מוודאים שאני לא אקבל אפילו בטעות עוד דרישת תשלום, והשלב הבא בתהליך יהיה אספקת החבילה"
בתגובה קיבלתי הודעה שאומרת שאין דרישה לתשלום.
בקיצור, מה היה לנו:
משלוח מDHL ללא תשלום עמלות מראש
סיווג לא נכון של המשלוח כדי שיגיע לבדיקת משרד התחבורה (יש שיגידו בתום לב, לתחושתי זה לחלוטין ביודעין)
שליחת מייל שבו מבקשים לשלם 125ש"ח+מע"מ כדי שיטפלו בשחרור מול משרד התחבורה - למרות שהחברה עצמה מודה שאין בזה צורך כי ברוב הפעמים הכל משוחרר בקלות
שימו לב לעקוב היטב אחרי החבילה, להתעקש על הזכויות שלכם, ולא לשלם להם אגורה עד שזה לא באמת נדרש.
בנוסף, הם תמיד גובים עמילות מכס, אם יש מצב שבו הסיווג לא נכון ואתם עומדים לשלם על זה, תתעקשו גם לא לשלם את עמילות המכס, כי טעות בסיווג זו אשמה של עמיל המכס.
וכמובן תודה לבועז על הטיפים הנהדרים!
אריאל
אני לא יכול לערוך
מספר הסיווג הכללי שנתנו לחבילה - 9802000000/0
תודה אריאל ותודה אורי.
אבקש לחדד כאן נקודה.
הנוכלים משתמשים בשני הסיווגים הבאים על מנת לעקוץ את הלקוחות השבויים.
הנוכלות מבוצעת בחבות אגף המכס האחראיים על היהוא האישי. יש אפילו מישהי ספציפית שפרצה להם את הפרצה ומסרבל לסגור אותה על אף פניות חוזרות שלי אליה.
התרגיל פשוט ומתבצע באופן הבא פחות או יותר-
1. המשלח מקבל ניירת של חלפי רכב.
2. במקום להתאמץ ולמלא את חובתו כלפי הלקוח וליצגו נאמנה מול רשויות המכס הוא נותן אחד משני הסיווגים הכלליים וכך עוקף את צו היבוא החופשי שקובע רשימה קטנה וברורה של חלקים שיש עליהם ״חוקיות יבוא״.
3. המשלח מעביר את החבילה לבדיקה פיזית של נציג משרד התחבורה המגיע לנתבג מספר פעמים בשבוע.
4. משרד התחבורה אינו גובה מהמשלחים ולו אגורה עבור הבדיקה.
5. המשלחים משקיעים זמן קצר בבדיקה כאשר איש מטעמם מלווה את הבודק שעובר על עשרות עד מאות חבילות למשלח.
6. על כל חבילה יקחו מכם עמלות ותשלום עבור בדיקת תחבורה.
איך זה היה אמור לעבוד במקרים שאין מגבלת חוקיות יבוא:
* אם ערך הטובין תחת 75$, המסווג נותן סיווג אמיתי לטובין (במקום כללי) ומעביר את ההצהרה למכס וזה בתורו היה משחרר את החבילה מיד.
הלקוח היה פטור מעמלות ובדיקת תחבורה.
שתיהן יחד מגיעות לכדי 150-250 שח עקיצה.
** אם ערך הטובין מעל 75$:
לרוב כאן כבר יותר קשה לתת סיווג כללי אבל החברות יצירתיות במיוחד וגם כאן לרוב מעבירות לבדיקה פיזית.
במסלול הזה לרוב אין פטור מעמלת טיפול וכאן גם אם תתפסו אותם בזמן ותדאגו לסיווג נכון שיחסוך בדיקה פיזית כן תשלמו עמלת שחרור וטיפול וכמובן את המיסים.
לכן, אם ראיתם שהפתיעו אותכם עם דרישת תשלום עבור משלוח שלדעתכם לא אמור להיעצר אז תבקשו מהמשלח את הסיווג של החבילה.
אם זה אחד מאלו תעמדו על שלכם ותדרשו סיווג נכון.
בהודעה 476# יש לינק לספר המכס.
אתם יכולים לחפש שם את הסיווג המתאים ולמסור להם.
אתם גם יכולים לעשות גוגל על שם הפריט באנגלית ובתוספת המילים HS CODE.
ה 5 ספרות הראשונות הן לרוב בין לאומיות וההמשך עשוי לעיתים להשתנות בין המדינות.
זו רזולוציה מספיק טובה עבור המסווג יחד עם מה שרשום בחשבונית בכדי לבצע את עבודתו גם אם הוא עצלן וחמדן.
תעקבו אחרי ההתעקשות שאריאל תיאר.
זה אמנם רק 150-250 שקל ולכולכם זה לא מזיז בכיס אבל זו שחיתות שכדאי וקל להילחם בה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e917a1c03b.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...37c1244144.jpg