שנה אזרחית טובה לכולם
Printable View
שנה אזרחית טובה לכולם
שששששש ברנרד ישן .
שנה טובה .
עידו
הפוך גוטה, הפוך.
היום, סופסוף, נגמר החופש הדבילי הזה.
אמנם שוב קמים בחמש וחצי בבוקר אבל לפחות בעוד שעה וחצי יהיה שקט...
השבוע נמשיך....
בוקר טוב 😃 אכן החופש תם
צריך פשוט לתת לו נושא חדש להתווכח עליו...
אתמול ראיתי תכנית בערוץ ההסטורייה על צמיחת הטרור מבית בתוך ארה״ב , על כל מני זרמים איסלמיסטים שצוברים אלפי חסידים ועל הפיגוע במרתון של בוסטון.
ישר מביאים את הדפוק התורן שמסביר למה הייחודיות של חוקי אחזקת הנשק המתירניים היא גם החולשה של ארה״ב וזה מקל על הטרוריסטים להשיג נשק...
עזבו את זה שהמפגעים בבוסטון השתמשו במטעני חבלה ולא בנק״ל , עזבו את זה שיש כבר מאות מליוני כלי נשק בידי הציבור שם וזה לא משהו שאפשר להעלים אותו גם אם יפסיקו למכור רובים במאה השנים הבאות. ההגיון הדפוק של בואו נאסור על שומרי החוק להחזיק נשק בכדי שלמפירי החוק יהיה קצת קשה להשיג אותו, כנראה לא מאפיין רק את ישראל ... מזלם שיש להם NRA ...
למה הציניות? למה סתם ללכלך?
אני דווקא מסכים איתך.
הם כולם (כל הדמוקרטים) מטיפים לעניין הזה ורק שוכחים לציין שרוב הרציחות ומלחמות הכנופיות נעשות עם נשק בלתי חוקי, שגם לפי החוקים הקיימים אסור לשאת.
הם גם מתעלמים מהעובדה הפשוטה, שכל הרוצחים המטורפים האלה (בבתי הקולנוע או בקפיטריות וכו', כמעט כולם, הגיעו דווקא ממקומות שבהם יש הקפדה יתרה על קניית ונשיאת נשק.
לא היו, עד כמה שבדקתי, רציחות של כאלה מהמערב (הפרוע) או מהדרום, מונטנה, או קולוראדו או קנזס או אלבמה (קליפורניה לא נחשבת... היא כזו יוצאת דופן. כמו שפלורידה לא נחשבת "דרום"), שם לקנות נשק זה דבר של מה בכך (תראו בפוסט על הטיול... מדהים).
זה בערך כמו החוק של בלומברג על איסור מכירת משקאות בכוס גדולה... כשברוב המקומות יש בכלל Free refill... כותרות
לא נראה לי שבדקת. בכלל.
בלי לבדוק, טבח בית הספר הידוע ביותר, "הטבח" היה בקולומביין קולרדו.
אם דיון על נשק לאזרחים כן/לא- אז תצפו בBowling for Columbine. מגמתי? בטח שכן, כל מה שמייקל מור עושה מגמתי. אבל תצפו, תראו על מה מדובר בכלל, ואז שהדיון ימשיך.
http://youtu.be/whL2LlRkhXk
אחר כך אגב, כשנחזור לדיונים על מערכת הבריאות האמריקאית, למי שמתעניין - נא לצפות בSicko של מייקל מור.
http://youtu.be/TlAM0FcjmP0
קולוראדו התפלק לי - שם דווקא לא מוכרים נשק לכל אחד...
ואללה. צודק.
לא בדקתי מספיק - אחרי הנזיפה בדקתי שוב, עם חיפוש אחר..
ב-2009 היה גם באלבמה וב-2007 גם בנאברסקה - שם הנשק "זמין" יותר מהיתר..
הרוב אכן במדינות עם רישויי נשק מקפיד יותר.
והסרטים האלה חסומים פה.
מה יש שם? תן תקציר.
מה זאת אומרת חסומים? תגגל מייקל מור.
חסומים - זכויות יוצרים.
הראשון של MGM והשני של WEINSTEIN CO.
חסום.
אתה לא מפספס כלום, מור הוא קומוניסט ופופוליסט
בתור אחד שיש לו כלי נשק אני יכול לספר לך שבשום מדינה לא מוכרים לכול אחד, יש חוקים פדרליים בנושא.
כול פעם שקונים נשק עוברים בדיקה במאגר מידע פדרלי, בנוסף כשקונים אקדח עוברים גם בדיקה מקומית, יש שבוע המתנה ורישום (ככה זה לפחות אצלינו)
יש מדינות הרבה יותר קשיחות. בקליפורניה הרשימה של מה שמותר לקנות קצרצרה.
הדבר היחיד שמזעזע אותי בסרט, הוא הקטעים האותנטיים ממצלמות בית הספר בזמן הטבח - מאות ילדים ומורים חסרי אונים במשך זמן עצום, מנסים להסתתר ולהימלט על נפשם כמו כבשים בשעה ששני פישרים מסתובבים שם בנונשלנטיות וטובחים בהם להנאתם. זאת בעיקר תוצאה של הדבר ההזוי הקרוי gun free zone...
זה קשור לחינוך בלבד ולא למה מותר לקנות ומה לא .
עידו
אני לא ראיתי, כפי שציינתי חסום לנו אבל למה אתה כ"כ מופתע, ניר?
אם למורים היה נשק, זה לא היה נגמר כך - וזה בדיוק מה שטוענים הרפובליקנים (חלק מהטענות).
לא מופתע, מזועזע
הם ממדרים איזורים מנשיאת נשק באופן חוקי ובכך הופכים את השוהים בהם מטרות קלות לפסיכים שיודעים ששם אין שום סיכוי שמישהו יחזיר להם מלחמה...
כמו בישראל... המשטרה מעריכה הימצאות של 600,000 כלי נשק לא חוקיים בידי עבריינים אבל מתעסקת בלהקשות על נושאי כ 100 אלף אקדחים ברשיון ולהקטין את מספרם.
אז מתרחש טבח מזעזע בבית כנסת שנמצא באיזור שלא הוגדר כזכאי ושוב פותחים קצת את הברז כדי לכסות את התחת.
אתמול היתה באחד מערוצי המדע (NG) תכנית על כלי הנשק בארה"ב (Ghost gun ).
דיברו על כך שהמדינה שבה יש את הנגישות הרבה ביותר לכלי נשק היא אריזונה. שם מותר, למעשה, לקנות מה שרק רוצים וכמה שרוצים.
עוד דיברו על זה שהפיקוח על הקניית נשק בחנויות, הוא דווקא די טוב ויש חוקים פדרלים (תקפים ומחייבים בכל ארה"ב) שאם אכן היו נאכפים, הכל היה אחרת.
בגדול, דיברו שם על הברחות כלי הנשק ואיך כלי נשק מגיעים לעבריינים בתוך ומחוץ לארה"ב.
בשורה התחתונה, חוקי מכירת הנשק קיימים אך לא נאכפים כמו שצריך והבעייה הגדולה ביותר, היא מכירת כלי נשק שלא ע"י סוחרים רשומים אלא בעסקאות "פרטיות" של כאלה שמחזיקים את הנשק כחוק אבל מוכרים אותו הלאה או שהנשק "נעלם" להם.
דיברו שם (איזה "סוחר"/מבריח דיבר והדגים) על זה, שגן העדן הגדול ביותר לסוחרי הנשק הלא חוקיים, הן תערוכות הנשק, שם "אזרחים" קונים ומוכרים הכל...
כך, שבגדול, הבעיה היא לא חיקוק חוקים חדשים או הגבלת הזכות לשאת נשק אלא הקפדה על החוק הקיים...
- - - Updated - - -
ולמשהו אחר..
קרה מקרה מאוד עצוב. ואני אפילו לא יודע מתי בדיוק זה קרה.
אני בד"כ כותב על הלאפטופ הישן שלי אבל בגלל שהוא לא מתפקד כ"כ טוב, דברים חשובים/ארוכים/שצריך לקרוא לערוך, אני מעדיף לכתוב על המחשב "האמיתי", עם המקלדת האמיתית, שהסוללה לא מתנתקת לו באופן רנדומלי ומפילה אותו...
הגמדה הקטנה התחילה לקבל שיעורי בית, לעשות כל מיני תרגילי מתמטיקה באיזה אתר במחשב.
משום שהיא רק גמדה קטנה ואין לה מחשב משלה, היא עושה אותם במחשב שלי.
במחשב שלי היו כמה מסכים פתוחים עם מסמכי הוורד של הפוסטים הבאים בתור...
עצוב מאוד.
עד שנצליח לשחזר, אם בכלל (יש לי דיסק גיבויי חיצוני, שנקנה אחרי שכמה וכמה HD מתו בפתאומיות אבל לא הפעלתי את תוכנת הגיבויי... כבר שנתיים בערך...) אני אעלה פה דברים מאוד מעצבנים שיש פה.
נראה אם ועל מה מהם יתפתח דיון...
שטויות במיץ זבל
מדוע שלא תלך לתערוכה ותנסה לקנות בלי העברה חוקית.I double dare you!
השטות הזאת מופצת ע'י התקשורת בלי כול שמץ של אמת או מציאות.
מכירות פרטיות גם בדרך כלל נעשות חוקית, צריך להיות מטומטם כדי למכור בלי ניירת, הרי אם משהו יקרה יבואו אליך ויפילו איזה תיק...
כשאני לפני שנים רבות כשהיה הרבה פחות פיקוח מכרתי עוזי למכר שלא רצה העברה חוקית, אמרתי לו אין בעיה, אני מדווח אותו כגנוב וכך נעשה, בנתיים 20 שנה אחרי עוד לא מצאו אותו.
לא חבר, מכר ודווקא אני יודע איפה הוא (מנפלאות הפייס בוק)
מה שאתה מפספס זה החוקה וזכות לרכוש, אין אופציה להעביר חוק שדורש העברה פדרלית בין 2 אזרחים כול עוד הם נמצאים באותה מדינה והעסק נעשה פנים מול פנים.
הפדרלים כבר עשו מה שאפשר, לדוגמה אסור לשלוח נשק בכול חברת משלוח אם זה לא נשלח לFFL, כלומר אדם או עסק עם רשיון פדרלי לסחר בנשק.
בניגוד למה שברנרד לומד מהתקשורת המציאות הרבה יותר נוקשה אבל זה בכלל לא משנה כלום, כול החוקים משפיעים רק על האזרח שומר חוק
מי שרוצה משהו לא חוקי ימצא אותו תוך דקות ואין כול דרך בעולם לעצור את זה. סתם טימטום פוליטי להראות ש "עושים משהו"
טוב.
בעקבות הטרגדיה (לא זו בצרפת.. זו במחשב) העלתי משהו ספונטני, שכתבתי ממש עכשיו - מאוחר ולא עשיתי הגהה אז התנצלותי מראש..
רק שתראו כמה באמת נורא פה - אני בטוח שיגע בכל אחד פה.
כשמגיעים לטייל בארה"ב, במיוחד כשנוהגים ברכב, מיד שמים לב לכמה דברים די מטרידים.
לא ברור של מי היה הרעיון המטומטם הזה שבצומת מרומזר, לפנייה שמאלה, בד"כ, אין רמזור משלה.
אתה עומד ברמזור, מקבל ירוק, פונה שמאלה ו... נכנס ברכב שנוסע ישר ובא מולך...
הזוי.
יש רמזור ירוק לשני הכיוונים וכל מי שצריך לפנות שמאלה צריך להיכנס לצומת –ישר- ואז לחכות שלא תהיה תנועה ממול (שגם לה יש ירוק) ורק אז לפנות.
זה ממש כמו פנייה שמאלה ברמזור אדום.
בשבוע שבועיים הראשונים אתה מקבל התקף לב בכל פנייה... במיוחד במקום המנומס ההוא, שאני גר בו, שאף אחד לא מצפצף לאידיוט שפשוט פונה שמאלה, לתוך התנועה שבאה ממול.
המפגרים האלה כ"כ מנומסים, שהם פשוט עוצרים ונותנים לחצוף/האידיוט להשלים את הפנייה, תוך "כמעט" תאונות שרשרת בנתיב הנגדי...
ויש כאלה, מהנתיב הנגדי, שפשוט לא שמים לב, שיש איזה גולם שפונה שמאלה בלי לחכות. הם נוסעים ישר והגולם (זה שפונה) עוד מעיז לצפצף להם... ומבהיל אותם ואת כל מי שנמצא בצומת...
כאילו... אם הייתי ממשיך לפנות וזהו, היו ממלמלים משהו מתחת לשפם והכל היה עובר בשלום.. אבל אני חייב לצפצף לגולם שנוסע ישר ממול (בירוק שלו!) ומבהיל את כל העולם - ציפצוף! מישהו ציפצף!! היסטריה! כולם עוצרים על המקום ומחפשים את הטיל הבליסטי שאוטוטו נוחת, שאחרת אין שום סיבה לצפצף.
רעיון דבילי - לא יכולים לשים רמזור לפנייה שמאלה?
ויש עוד פטנט אחד, שבחיים אבל בחיים(!) לא היה עובד בישראל.
כבר הזכרתי אותו פעם..
אתה מגיע לצומת (לא מרומזרת) ופתאום אתה שם לב שבתוך המתומן של ה"עצור" אין יד אלא כתוב "ALL WAY".
אתה לא מייחס לזה חשיבות.
אתה עוצר, כמו ההוא שכבר ראית שעצר בצד ימין. מחכה שנייה ונוסע ואז החבר שלך, שיושב לידך מתחיל לצעוק לך "מה אתה עושה? מה, אתה מטורף?!!!".
מבוהל, אתה עוצר בצד, לנתח את הטעות ושואל מה הסיפור והחבר, מתחיל להסביר שההוא, שעצר בצד ימין, בעצור "שלו" היה שם קודם ולכן הוא צריך לחצות את הצומת קודם....
אתה מסתכל על החבר, כאילו ירד מהירח, אח"כ אתה צוחק ואח"כ אתה מעיף לו כאפה, ואומר לו שזה לא מצחיק ושנבהלת מהצעקות....
ואז אחרי כמה ימים, אתה מבין שבאמת ככה זה.. עובד – יש צמתים (הרבה – הרוב) שיש להם תמרור עצור בכל פינה וכולם צריכים לעצור וסדר הכניסה/חציית הצומת הוא לפי סדר ההגעה לעצור...
אתם קולטים? המפגרים האלה סומכים אחד על השני, שאשכרה יעמדו בתור ויסעו לפי "הסדר"... והמפגרים האלה באמת עושים את זה... מחכים בסבלנות ולא זזים עד שזה שהגיע לפניהם ל"עצור שלו". לא נוסע... גם אם הוא מפשפש לו בתא הכפפות ולא כ"כ זז... מחכה. יש סדר. יש סבלנות.
אתם יכולים לדמיין לעצמכם צומת כזו בארץ?
תוך 5 דקות מרגע פתיחת הצומת לציבור, הצומת חסומה בארבעה כלי רכב (לפחות) שנתקעו זה בזה והנהגים צורחים ומתקוטטים "מי הגיע ראשון לעצור שלו ולמי זכות קדימה"...
הם גם עובדים על אנשים, בקשר לכבלים וזה גם יקר.
יש חבילות כאלה, על מנת שתקבל כל מיני ערוצים במחיר "מסובסד".
אתה יכול להזמין כל ערוץ בניפרד (הון) ואתה יכול להזמין חבילה, למשל חבילת מדע (כמעט הון) ואתה יכול להזמין שתי חבילות לפחות ואז זה פחות משליש מחיר.
העניין הוא שהם דוחפים את הספורט לכל חור.
אתה רוצה חבילת מדע – אין בעייה, אבל זה מגיע ביחד עם חבילת "כדורסל קולג'" (יש פה כמה וכמה תחנות שמשדרות משחקי קולג' ללא הפסקה... מפגרים). וגם אז אתה מקבל רק 1/2 מערוצי המדע שרצית.
רוצה עוד ערוצי מדע – זה מגיע עם חבילת "פוטבול קולג'"... כאילו שזה מעניין מישהו.
וערוצי הסרטים (יש הרבה), זה בכלל בזיון – זה מגיע ביחד עם חבילות "הזרים"... יענו אם אתה לא רוצה לשלם מחיר מלא ל-HBO, אתה נתקע גם עם ערוצי סינית ול-SHOWCASE (עוד ערוץ סרטים גדול) דחפו את הספרדים ול-STARBIZ הצמידו את הרוסים.
רק החבילה הישראלית נמצאת לבד – בא לך למות. ברור שלא לקחתי ובטח לא את החבילה הישראלית (לשלם 40$ כדי לראות את יונית לוי... לא נראה לי ועוד פחות נראה לי לשלם על המירוץ למליון או האח הגדול... ברוך שפטרנו).
ניסיתי, בעדינות, לקבל את האחד במקום האחר – "אולי אני יכול לקחת את HBO מהחבילה הזו ואת SHOWCASE מההיא, בלי רוסית/סינית?"... לא! אבל אפשר לסדר, במחיר מיוחד, את הפוטבול קולג' וכדורסל קולג' ושני ערוצי רודאו (!!!) במחיר טוב, בלי ערוצי הסרטים.
בכלל, הבחורה היתה בהלם וחשבה שאני מתלוצץ, כשאמרתי שספורט לא מעניין אותי ואם אפשר לקחת משהו במקום...
אני אומר "בלי ספורט" והיא מציעה "אז אולי קריקט?" אני אומר שקריקט זה גם ספורט אז היא מציע "כדור עף מכללות" (של גברים, לא חוף, שזה באמת לא ספורט) ואני בשלי והיא אומרת "אולי רק NHL" ראבק!!! "לא ספורט!!! לא ספורט!!! אין משהו אחר?" - "אה אתה לא רוצה בכלל ספורט? לא, אין חבילה כזו."
והכבלים עולים גם הרבה כסף, אם רוצים HD. הרבה יותר ממאה דולר! גם יותר ממאתיים!
אני משלם על כבלים ואינטרנט וקו טלפון (אי אפשר בלי קו טלפון – בא עם האינטרנט. בכלל הטלפון זה סיפור נפרד- תראו אחרי הקטע של הכבלים) כמעט 300$ - בלי ערוצי הספורט המיוחדים (ועדיין יש כמה עשרות ערוצי ספורט. רק גולף יש איזה 3-4 אני חושב... גולף?!?!?)
יש להם מאות ערוצים מאות!!!
אבל אחרי שאתה מתחיל לצפות אתה שם לב לכל מיני הודעות למטה, במסך – "אם אתה רוצה לצפות בערוץ הזה ב-HD, תעבור ל..." ואז מסתבר לך שכמעט כל הערוצים הם.. כפולים. יש רגיל ויש HD, שמשדר בדיוק אותו דבר ובאותו זמן. אז במקום 500 ערוצים, יש למעשה רק 270.
ובערוצי הסרטים, הסרטים רצים חודש ימים – חודש!!!
ראבק!!! כמה פעמים אפשר לראות את GRAVITY?
והוא נגמר בערוץ 922 ומיד מתחיל בערוץ 924, וב-922 מתחיל מה שכרגע נגמר ב-924.
ועכשיו, ממש לא מזמן, שידרגו הכל (וורייזן) ואתה גם יכול להתחיל מההתחלה בכל שלב, בכל ערוץ.. יופי.
יש להם גם סרטים חדשים אבל זה כבר עולה כסף (למי שלא יכול לחכות 3 חודשים מהפרמיירה בקולנוע) – החדשים ביותר עולים 15$ להשכרה לחודש – תיצפה כמה שאתה רוצה... חודש.
אבל יש פתרון.
יש להם netflix שעולה גרושים ויש עוד כמה.. לי אין. שהגמדים יבחרו ערוץ מתוך ה-900 שיש להם.
וקו הטלפון.
אי אפשר בלי טלפון משום שזה בא עם האינטרנט.
זאת אומרת אתה לא חייב אבל בכל מקרה זה כלול בתשלום אז..
מהרגע שקיבלת את הקו, הטלפון מתחיל לצלצל.
אתה מיד מופיע "בספר" אלא אם אתה משלם תוספת מחיר, על זה שלא יכניסו אותך לספר...
בקיצור, שנייה אחרי שאתה מתחבר, מתחילים הטלפונים.
כולם מכירים אותך (אפשר לדבר עם מר ברנרד? - לא!). כולם רוצים לשמור לך על הבית (פרסומות לאמצעי אבטחה – כאילו ששואה גרעינית כבר בהתהוות וכל החבר'ה ממקס הלוחם בדרכים, כבר בקצה הרחוב), כולם רוצים שתהיה חבר שלהם (מציעים לך חברות בלגיון הזרים, באגודה לכלבים, באגודה לחתולים, באגודת הציידים, רוטרי, שח, ידידי חב"ד, ידידי ביה"ח, ידידי KKK והמסגד המקומי והרשימה אינסופית), כולם רוצים שתתרום (אותה רשימה של החברים), כולם רוצים לשמוע מה דעתך על.. הכל (סקרים עם "מתנה" בסוף), כולם רוצים למכור לך (ביטוח חיים, מבנה, חיסכון לקולג', רכב, סירה, RV, בית, חופשה...) ו...ככה זה ממשיך – הטלפון כל הזמן מצלצל.
העניין הוא שלכולם יש טלפונים סלולאריים ואף אחד לא באמת צריך land line אבל... שיהיה. זה במחיר... לשעת חירום (אם יהיה פיגוע והרשת תיפול... לך תדע).
אני אפילו לא יודע מה המספר בבית ואף אחד לא עונה כשהטלפון מצלצל (בשקט), משום שלאף אחד אין את המספר... מלבד אלה שמוצאים אותו בספר...
ואפרופו "עולים הרבה" וסלולארי.
התנהל פה באתר דיון על "איזה חברת סלולר עדיפה" וחבר'ה העלו פה מחירים... תאמינו לי..אתם חיים באמריקה, לא אני.
55 ₪ לשני קוים, כולל שיחות וSMS ואינטרנט ללא הגבלה...
גן עדן יש לכם שם – ולחשוב שאנחנו יצאנו לרילוקיישן לא הרבה אחרי שהתחילה החגיגה של כחלון, והיא בטח תסתיים, לא הרבה אחרי שנחזור...
כמו הכבלים, פה גם הסלולאר יקר הרבה יותר מאשר בארץ.
כשהגענו, כבר הייתי עם נסיון מביקורים קודמים, קניתי שני כרטיסי סים מקומיים בדיל הכי כדאי ללא חוזה/התחייבות – 45$ ללא הגבלה של שיחות ו-SMS ואינטרנט (פה, שיחה והודעה נכנסת גם עולה כסף... למקבל!) + 15$ הכרטיס - הכל לפני מס=מע"מ.
המחיר לכל קו! שני קוים = 90$.
למי שיש יותר קוים – מאות דולרים והרוב עם התחייבות לשנתיים והאינטרנט (לפחות) מוגבל וחריגות זה.. כואב. מאוד.
בשנה האחרונה, בעיקר בעקבות המבצעים של t-mobile, הזרם המרכזי הפך להיות, פחות או יותר, 4 קוים ב-100$, עם אינטרנט מוגבל אך משותף לכל הקוים (בד"כ 8-10 ג'יגה בסה"כ) משתלם כבר לקחת 4 קוים, גם אם צריך רק שניים..
אתה גם יכול לקחת חבילות של דור 3 ואפילו יש חברות שמוכרות רק חבילות של דור 2 בדולרים בודדים (בערך 10$ לחודש) אבל זה למקסיקאים שרק חצו את הגבול (אחרי שבועיים כבר יש להם אייפון ואינטרנט) או זקנים שאוטוטו... אינם (גם הפרסומות של החברות האלה מלאות בזקנים).
כעיקרון, הסלולאר פה יקר בטירוף והחוזים קשיחים.
אבל הטלפונים בזול... יענו, דפקו אותך בחבילה של מאות דולרים לחודש לשנתיים אבל נתנו לך, בחבילה, שני אייפונים ב-199$ האחד (במקום 700$!!!) – קנו אותך.
מפגרים.
ואז פונים אליך המתחרים ומוכנים לשלם עבורך את קנס ההתנתקות (יכול להגיע למאות דולרים) ואתה צריך לשלם רק את ההפרש של המכשיר (משלים למחיר המלא.. + דמי טיפול) – ואתה מסכים, כי הדיל של המתחרים באמת טוב יותר.. רק שכחת שעכשיו שילמת על האייפון קצת יותר ממה שהיית משלם אם היית קונה ישר בחנות אפל..
ואם אתה עובר לוורייזן, בכלל תצטרך לקחת טלפון חדש... מסובסד.
ואפל.. לא פראיירים – בארה"ב, בחודשים הראשונים הם בכלל לא מוכרים טלפון ללא חוזה התקשרות לשנתיים עם חברת סלולאר (יש את הפירצה עם טלפונים של t-mobile אבל זה ממש בשוליים).
יענו, בחור רגיל, שלא מחפש פויילעשטיק ורוצה אייפון 6, חייב לקחת חבילת תקשרת לשנתיים...
ימבה כסף סלולאר...
וגם הכיסויי... לא מי יודע מה.
יש איזורים שאין קליטה לחברות מסויימות ויש מדינות, שרובן ללא קליטה של חברות מסויימות – יש רק יוצאת מהכלל אחת – וורייזן. מכסה את כל ארה"ב ובגדול. השאר מתגמדות לעומתה.
אבל וורייזן עובדת רק עם "טלפונים שלה" – יענו חייב לקנות אייפון מותאם לוורייזן (כל הרשת שלהם מקודדת ועד לא מזמן הם בכלל לא עבדו עם GSM).
ואוכל..
יש פה דברים בלתי נסבלים אבל בגדול...
כאלה שפשוט עושים את החיים בלתי נסבלים פה..
אני לא מדבר על מסעדות (יש פה באמת הכל) או על "מה לקנות לאכול" כשאתה פה בטיול של כמה ימים/שבועות.
אני מדבר על לחיות פה ומה אתה מכין לגמדים הערב ומה אתה שולח איתם לארוחת צהריים (לא אוהבים את האוכל בקפיטריה/חדר האוכל – מפונקים/קרציות).
אני מדבר על לקנות אוכל ולמלא את המקרר ב.. אוכל של בית.
הכל פה שונה (ממה שצריך להיות – מי נזף בי שהישראלים כל הזמן משווים ל..ישראל..?).
לוקח לך זמן להבין מה אתה יכול ורוצה לאכול פה.
בהתחלה הכל נראה יפה והשפע והמבחר מדהימים ונדמה לך שהכל טוב וכל אחד יכול למצוא פה מה שהוא רוצה...
אז זהו שלא!
האמריקאים, עם כל הערכה שלי אליהם, לא יודעים לייצר קוטג'.
כן, קוטג'.
יש להם דבר שנקרא קוטג' ויש אפילו כל מיני סוגים (???) – יש עם גרגירים גדולים וגרגירים בנוניים וגם קטנים. יש "מלא" ויש דל שומן ויש 2% שומן ויש ללא שומן.
אבל כולם מגעילים בטירוף. ממש.
וגם גבינה לבנה רגילה אין להם. פשוט אין.
אמריקה!!! אין קוטג'.. כולה,מה נהיה לכם?
וגם גבינה מלוחה אין להם – בכלל!
יש להם פטה (לך תסביר שזה לא אותו הדבר..) וגם הצלחנו למצוא גבינה "בולגרית".... רק שהבולגרים לא ישמעו על זה... לקרוא לגבינה כזו "בולגרית" זה Casus belli!!!
וזיתים!!!
כולה זיתים – לא משהו מסובך לייצר ואני בטוח ש"בית השיטה" לא רשמה סוד מסחרי על איך הם עושים את הזיתים..
כל הזיתים פה דלוחים ותפלים (גם הממלואים – ויש פה מלא סוגים של ממלואים... דפוקים! לא הזיתים.) וקשים ו... מגעילים.
ועוד לא הזכרתי את המלפפונים... יאאקקק!!
קודם כל יש פה כאלה עם כל מיני גבשושיות עליהם... שישר ברור לך שהמלפפון הזה... חולה!
אלי הביתה הוא לא נכנס!
והגודל!
אתה יכול לקנות בסופר מלפפון בגודל שאפילו צ'יצולינה לא תסכים לנסות! אפילו שהוא כבר עטוף בקונדום – ממש כך. מלפפון בגודל של איזה 1/2 מטר, עובי של פרק היד שלי +קצת, עטוף בניילון נצמד... כל מלפפון עטוף לחוד.
תפל לגמרי והקליפה בעובי של קליפת אבטיח והם קונים אותו וזה מחזיק איזה שבועיים שלושה במקרר – כל פעם חותכים כמה שצריך.
וגם מלפופנים חמוצים הם לא יודעים להכין – נראה לי שהם מוציאים אותם מהכבישה, איזה שבועיים לפני שצריך – מגעיל.
וכן, הם גם כובשים את המפחידים האלה, עם הגבשושיות – אימל'ה!
יש להם 8 סוגי חלב (לפחות) ולא ברור לך מה אחוז השומן בו (יש להם מין שיטה כזו לכתוב את זה – יותר מידי מסובך לדיסלקט כמוני) אז התייאשתי אני קונה חלב "מלא" – לא יודע כמה אחוז השומן ומה הוא עושה לגוף שלי – שיברר את זה בנתיחה. די נמאס.
יש להם גם מלא סוגים של מוצרלה.
אני לא מבדיל בניהם אבל הגמדה הקטנה פיתחה איזה מין חוש טעם, שרק אלימות תתקן כשנחזור לארץ, והיא מיד מבדילה אם זה של באפלו או סתם פרה וגם את תאריך התפוגה היא מרגישה אחרי ביס קטן.
החומוס פה הוא נורא!!!
כאילו... באמת צריך כישרון אדיר, על מנת להרוס ככה חומוס.
אני לא מדבר על חומוס ברמה של "חליל" ברמלה (וכל ואדי ניסנס יכולים ללמוד אצלו וגם כל יתר "האגדות"...) – אני מדבר על חומוס מהסופר.. "בנצי, או "אשכרה" או "שטראוס" או מה שלא יהיה... סתם חומוס של סופר עולה על כל מה שיש פה, עשרות מונים.
לחומוס שמוכרים פה יש טעם של חומוס מקופסאות השימורים של לפני 20 שנה... אולי קצת יותר מגעיל.
יש פה, לא רחוק, איזו מסעדה לבנונית (אנחנו קונים שם זיתים סורים... אירוניה) ויש שם בתפריט חומוס לבנוני (ככה כתוב) ופאלפל..
ניסינו... בעעעע!
זוכרים את הסצנה של ויקטור חסון מלמד את המצרים איך להכין קפה... מתאים לשם!
ככה מכינים חומוס?!?!?!?! מה, אשכנזים נהייתם לי?!?!?
והפלאפל... גרוע באותה מידה.
מה נהיה פה? גם ערבים כבר לא יודעים להכין חומוס?
ואם כבר מדברים על זה... גם המוסקה היתה "על הפנים" – אולי כדאי שינסו לעבור לגיפילטע פיש וקיגל... אותו טעם.
כנראה שלא היינו צריכים לנסות.. היינו צריכים להבין שאין לזה סיכויי - ברגע שראינו שבחנות הצמודה למסעדה (קונים זיתים, זכרים?), יש על המדף חבילת "ידיעות אחרונות" למכירה... היינו צריכים להבין שמדובר במתחזים לערבים...
יש פה גם, בחלק הכשר בסופרים, כל מיני יצרני קפואים – ג'חנון ומלאווח ובורקס...
לא יודע איך הצליחו לאסוף את כל היצרנים הכי הזויים ומגעילים שיש, של אוכל "ישראלי".
ואני לא מדבר על איזה דברים "אוטנטיים" שמייצרים בראש עין או משהו כזה.. כולה קפוא.
מה, האמריקאים לא מוכנים לתת אישור להכניס מוצרים של "ארבעת האופים" או שטראוס?
פשוט מגעיל – הגמדים מסרבים לאכול. לג'חנון יש טעם לואי והמלוואח רטוב ומתדלדל ולא משנה מה ואיך תעשה אותו, העלים החיצוניים לא ייצאו קריספי והבורקס... יותר טוב שלא נדבר על זה – מזל שאת הבייצים אני מצליח לעשות חומות...
הפירות מגעילים – יפים אבל בלי טעם וטקסטורה. אלא אם אתה קונה אורגני.
והעופות פה אף פעם לא חולים ונראים מאוד בריאים ורק כשאתה קורא על ילדות בנות 5 עם מידה D-cup ושיש חברות ששוקלות לפתח/לייצר טמפונים בגודל של נר אנלי נגד חום, אתה גם מבין למה – כמויות ההורמונים והאנטיביוטיקה שדוחפים להם...
לדעתי ניתן לשלב ולתת לתינוקות/ילדים שיש להם בעיות גדילה וגם קצת נזלת, פשוט איזה פולקע לצהריים וקצת מרק עוף לערב – תוך שבוע הם בריאים כמו שמעון פרס וגדולים כמו מושל קליפורניה לשעבר...
מפחיד.
ואומרים שגם החלב ומוצריו ככה.
היתה לא מזמן תכנית (אני לא זוכר אם זה היה 60 דקות... כ"כ הרבה ערוצים, שאני לא מצליח לזכור מה יש איפה) איך הם, היצרנים, עובדים על כולם..
איך חבר שלי אמר לי – "לא הגיוני שתאריך התפוגה של חלב, שהוא לא עמיד, יהיה יותר מחודש קדימה... משהו פה לא בסדר".
בקיצור, כל מי שיכול קונה "אורגני" ומקווה שלילד לא יצמחו שפם ושערות בית שחי בגיל 8 ושהילדה לא תקבל מחזור בגיל 4...
ודבר נוסף שהם לא מוכנים, כנראה, להכניס לארה"ב... קרמבו!
המפגרים האלה המציאו מין עוגייה מגעילה כזו, שלפני כמה חודשים, כשסגרו את המפעל, קמה צעקה ומחאה שהצעדה בפריס היתה קטנה לעומתה... טווינקי.
זו מין עוגייה מגעילה כזו מלאה בקרם מגעיל ונמצאת באריזה/עטיפה מגעילה שכולם מתים עליה. כבר מאה שנה או משהו כזה מייצרים אותה .. אפילו לקחו לחלל.. אייקון!
אבל קרמבו – זה לא! אין.
פה ושם, בחלק הכשר של הסופרמרקט, אתה יכול למצוא איזו אריזה ישנה של "ממבו" של פלדמן (איכס – איזה גועל!), כנראה עודפי ייצור מ-1990, כזה שאתה רואה שעטיפת האלומיניום כבר לא מבריקה... אבל אין קרמבו.
ונראה לי שגם אם היה, הגלמים השמנים האלה היו מתחילים לאכול אותו מהקצפת ולא מהביסקוויט... קוקיות.
כל פעם שאמא של SHMBO מגיעה (חורף או קיץ... יותר מידי) היא מביאה לפחות קופסה אחת של 40 שטראוס וניל...אבל זו טיפה בים.. אחרי יומיים שוב חסר הקרמבו...
ואז אתה בדילמה... להזמין אותה, את האמא של SHMBO, שתבוא שוב, בעוד 3 חודשים ותביא עוד קרמבו..???
אתה כבר כמעט מגיע להחלטה ש... יאללה נוותר על הקרמבו ואז היא בעצמה מודיעה שבעוד שלושה חודשים תביא עוד קרמבו, כי היא רואה שנגמר....
לא הייתי צריך לאכול... עכשיו אכלתי אותה.. שוב.
נו...
אני כותב וכותב והעניינים פה זזים בלעדי...
ג'ו.
אתה קצת שוכח שאני לא צריך רק את התקשורת כדי לדעת דברים כאלה...
ככה זה עובד... בדיוק נמרץ.
לפני איזה 15 שנים, עוד לפני הפנסייה של שנינו, הייתי עם אחותי פה בביקור אצל החבר סגן השריף.
רצה לעשות "שופוני" על כל מיני חברים שלו ולקח אותנו למטווח של החבר'ה שלו (פדרלים).
ההם מאוד התלהבו מזה שאחותי היתה קצינה בצבא הישראלי וכמעט נשקו לה את הרגליים (ולך תדע מה עוד, אם לא היינו מפריעים, החבר ואני... בעצם נוכחותינו) כשהראתה להם פירוק מהיר של עוזי וירי (ופגעה יופי), תוך תיפעול מעצורים - בושה לעוזי... טוב היה ישן. מאוסף של איזה בחור שם (בהמשך שלחתי לו קת מעץ (שלו היה קת מתקפלת והוא רצה "מקורי כמו אצלכם בצבא... לך תסביר לו שכבר מזמן לא היה בצבא עוזי) לא ידע מה לעשות עם עצמו..).
אח"כ התנהל "ויכוח" מה עדיף שיטת הירי שלהם באקדח (כדור, כדור דרך הכוונות, עם יד אוחזת ישרה בסיגנון רובה - יש לזה שם אבל שכחתי) או "מכות אש" בשיטת הצבעה "שלנו" - אז עוד הייתי צעיר וגיבור (ולמרות שהייתי עם בוהן ימין בהחלמה משבר)... אנחנו ניצחנו!!.
מיד אח"כ נסענו שלושתינו לתערוכת נשק בקונטיקט - סגן השריף אוסף כלי נשק..
מה שראיתי שם... פחד אלוהים!
אני רק יכול להגיד לך, שבמקום יכולתי לקנות כמה לאו (בתפזורת, לא במזוודה כמו בסרטים) ועשו לי כמה דילים על אקדחים תופים ואפילו שאלו כמה מהתמ"קים האלה (הגרמניים, לא זוכר את שמם, היו אז מאוד פופולריים) אני רוצה.
ושתבין - חבר שלי ידע מיד למי ללכת (כמובן שלא ידעו שהוא שריף והנוכחות של אחותי גם עזרה להפיג את המתח) ואפילו הציג אותי כחבר מישראל, בלי רשיון מקומי ו"מה אפשר לסדר לו"...
ואכן.
מה שאתה מתאר זו השיטה.
הסוחר ההוא שולח חבורה של מבוגרים ומבוגרות שקונים לו כלי נשק ופשוט מוסרים לו.
הם מצהירים שהם אוספים כלי נשק וכך שאם אי פעם הוא "נעלם" ומגיעים אליהם, הם פשוט לא שמו לב שהוא נעלם ולכן גם לא דיווחו.
אבל העניין הוא שצריך לנהל רישום ולהעביר את הרישום וזה לא ממש נעשה ולא ממש נאכף..
אז ברור שאם, פעם, תןפסים את הנשק איפשהו, יש אפשרות לעקוב אחר ההיסטוריה שלו..
אם..
עוד סיפור - אמיתי לגמרי.
הבעל של אחותי (גיסי?) בעל אזרחות אמריקאית, בעל עבר בטחוני גיבור.
בארה"ב היו לו כמה כלי נשק (גם עבד בתחום הבטחוני שם) וכמה מהם "היו יקרים לליבו".
כשאירגנו מכולה של הרכוש, כשהם חזרו לארץ, כמה מכלי הנשק האלה מצאו את דרכם למכולה והגיעו לארץ.
כששמעתי על כך, הכרחתי אותו מיד לקחת את כלי הנשק ולהצהיר עליהם ולרשום אותם וכך הוא עשה.
כלי נשק שנקנו בארה"ב, כחוק, עזבו את המדינה, בלי שאף אחד יידע ונרשמו (כחוק) במדינה אחרת...
ואם לא שמת לב, אני אחזור על שלוש הנקודות האלה ... ואוסיף גם !!
ושלא תבין אותי לא נכון, ג'ו.
אני לגמרי מסכים איתך, בנושא הזה.
כמו שכתבתי - החוקים קיימים ואפילו די מספקים - האכיפה והביקורת... לא משהו.
ויחד עם זאת..
בארה"ב קל מאוד לקנות נשק, שלאזרח רגיל אין שום צורך בו ואין שום סיבה לקנות אותו ולהחזיק בו - לא להגנה עצמית ולא לספורט ולא לציד.
אתה בכיין ברמות על
נתחיל מההתחלה כדי שלא נפספס את כול הבכי
1. http://www.dmvnv.com/pdfforms/dlbook.pdf
2.מפגרים מזמינים כבלים, היותר מפותחים יודעים שאפשר לקבל כול דבר דרך הרשת במחירי זנות
3. שרות סליולר עולה כ$40-45 בחודש, פריירים משלמים יותר,
4. יש כול מוצר ישראלי כולל מלפפונים,זיתים,גבינת העמק וגם קרמבו (לא מבין למה האישה מכניסה את הרעל הזה לבית) אם אין בסופר המקומי שלך אפשר להזמין, ממש לא חסר מאיפה ובדרך כלל המשלוח חינם. חשוב להבין שהמוצרים האלה אולי חסרים לך אבל הם לא חסרים לקהל היעד, הם אוהבים לקנות מה שהם אוהבים והסופר המקומי יחזיק מוצרים לטעם המקומי ולא בהכרך גבינה מלוחה במיוחד בשביל ברנרד.
לי אין כול בעיה, כשני צריך מוצרים אסייטיים אני הולך לצ'ינה טאון, לסופר המקסיקני למוצרים מקסיקנים, לחנות הרוסית למוצרים מזרח ארופאים ולסופר הכשר למוצרים ישראליים.
http://i1125.photobucket.com/albums/...1-11221402.jpg
הנה החלק הישראלי בארון התבלינים שלי, כול המוצרים נקנו מקומית.
ברנרד,
הקטע עם הפניה שמאלה כמעט השאיר אותי אלמן לפני שנה.
ליד מפלי הניאגרה, אחרי 9 שעות בדרכים, פנינו שמאלה ואשתי כמעט חטפה התקף לב כשמישהו בא מולנו באור ירוק...
אין ספק שזה מבהיל בפעם הראשונה :)
לגבי הפאלפל והחומוס, צודק. לא ברור איך הם מצליחים להרוס את זה שם.