-
כתבה על המאבק על שיפורי רכב
נראה לי שכדאי לפעול בשיקול דעת ביצוג של אנשים יצוגיים מהשורה הראשונה.
מצד שני, אחרי שיחה מסויימת אני חושב שאין סיבה לפאניקה מיותרת. חלק מהתמונה זה רק צל הרים ולא בטוח שהעולם נגדנו...
לגבי בעלי עניין אני בהחלט מסכים.
אני זוכר איזה יועץ בספורט המוטורי שרק במקרה נהיה גם יבואן של כל מיני ברזלים ואביזרים...
מומלץ שהפעם נלמד שיעור מהספורט המוטורי
-
תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chiam cohen
חחחחח מחכה למשרד התחבורע הפתעה למחר ולא אוכל לפרט.רמז אחד המגיבים פה קרוב לתשובה.
שתיקה יפה לחכמים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כן מצויין. שייצגו אותי אנשים שאני בכלל לא מכיר ולא יודע מה עמדתם ... עכשיו אני שקט.. בטח.
ובסוף, אם ייצא שניתן להתקין כל מיני דברים רק אצל גתוס (לדוגמא) או להתקין רק מוצרים של אספיר (לדוגמא) ולך תדע כמה יקחו ממך עבור הזכות לבחור במוצרים שלהם ובשירות שלהם ... זה יהיה בסדר מבחינתך?
זה כמו - "לא צריך בחירות... ניתן לועדה (לכנסת??) לבחור את הממשלה - יהיה בסדר".
זה לא אידאלי, אבל לפחות הייתה להם "ההגינות" לדבר עם העוסקים בתחום.
אני אהיה 100% מרוצה אם יוחלט שרק אצל סדנאות מורשות יהיה ניתן להתקין שיפורים. זה ימנע מצב בו כל מאן-דהו מתקין דברים מבלי לתת את הדעת על שאר משתמשי הדרך. עבור רוב האנשים, אין עניין של רכב לשם תחביב בלבד שמביאים על נגרר לשטח ואז באמת שישפרו באיזו צורה שרוצים, אלא יותר מצב של daily driver.
-
בתור משהוא שהוא אולי תמים ולא מבין גדול בשפורים ושינויים, יש לי שאלה לאנשים שמבינים אולי השינויים יהיו לטובת המשפר הזעיר שכול מה שהוא רוצה זה להגביה את הרכב ב 2-3 אינץ ולהגדיל גודל צמיג במידה אחת או שתיים והיום הוא עברין שבמידה ותהיה תאונה חברת הביטוח תתנער ממנו והוא חשוף לתיקים פלילים.
אולי בעתיד הוא יצטרך לבצע פרצדורה פשוטה כמו הפרוצדורה להוספת וו גרירה, כננת או הסבה לגז ואז הכול יהיה חוקי ומוסדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nate
זה לא אידאלי, אבל לפחות הייתה להם "ההגינות" לדבר עם העוסקים בתחום.
אני אהיה 100% מרוצה אם יוחלט שרק אצל סדנאות מורשות יהיה ניתן להתקין שיפורים. זה ימנע מצב בו כל מאן-דהו מתקין דברים מבלי לתת את הדעת על שאר משתמשי הדרך. עבור רוב האנשים, אין עניין של רכב לשם תחביב בלבד שמביאים על נגרר לשטח ואז באמת שישפרו באיזו צורה שרוצים, אלא יותר מצב של daily driver.
משהו כמו "במוסכי שירות בלבד? לא היינו בזה כבר?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
בתור משהוא שהוא אולי תמים ולא מבין גדול בשפורים ושינויים, יש לי שאלה לאנשים שמבינים אולי השינויים יהיו לטובת המשפר הזעיר שכול מה שהוא רוצה זה להגביה את הרכב ב 2-3 אינץ ולהגדיל גודל צמיג במידה אחת או שתיים והיום הוא עברין שבמידה ותהיה תאונה חברת הביטוח תתנער ממנו והוא חשוף לתיקים פלילים.
אולי בעתיד הוא יצטרך לבצע פרצדורה פשוטה כמו הפרוצדורה להוספת וו גרירה, כננת או הסבה לגז ואז הכול יהיה חוקי ומוסדר.
אתה מתעצל לקרוא את כל השירשורים בנושא? יש כמה, די דומים:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
משהו כמו "במוסכי שירות בלבד? לא היינו בזה כבר?
- - - Updated - - -
אתה מתעצל לקרוא את כל השירשורים בנושא? יש כמה, די דומים:rolleyes:
הבעיה בתהליך שאין שיתוף של נציג הגיפאים שהוא מהנדס רכב . שיוכל להביע את עמדת הקהל באופן מקצועי כך שהתוצאה תהיה הגונה לקהל. אחרי שהתקנות יכתבו ויפורסמו נשאר עם זה ולא בטוח שימצא חן בענינו.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
אני טוען כבר כמה ימים שעד שלא נראה את הנייר המדובר רק נזק יכול להיגרם מפניה למשרד התחבורה.
ועכשיו אחרי שראינו את המסמך.... אוי ואבוי כמה נזק כבר נגרם בגלל תרבות הניפוח של פייסבוק וואטסאפ.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
שתיקה יפה לחכמים.
גם לאילמים.
אסף.
-
כן איזה היסטריה מפסקה קטנה והגיונית. מה כבר כתבו. אפשר לחשוב.
-
איזה מסמך? המייל שחיים העלה?
-
כתבה על המאבק על שיפורי רכב
לא נגרם לדעתי שום נזק וגם לא מחפשים למחוק את הג׳יפים מהענף.
קצת להחזיר דברים לפרופורציות.
צריך שיצאו נוהלים בהתאם למקובל בעולם המודרני שישראל מישרת איתו קו.
האיש קיבל משימה לכתוב נוהל עד סוף השנה וכדאי לוודא שהוא מודע לנוהלים הבין לאומיים
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני טוען כבר כמה ימים שעד שלא נראה את הנייר המדובר רק נזק יכול להיגרם מפניה למשרד התחבורה.
ועכשיו אחרי שראינו את המסמך.... אוי ואבוי כמה נזק כבר נגרם בגלל תרבות הניפוח של פייסבוק וואטסאפ.
אסף.
כמה שאתה צודק!!
כל אלו שעשו רעש ללא סיבה רק העירו את המפלצת שעד כה הייתה מתחת למיטה.
היינו יכולים לצאת מזה בשקט ולאט לאט לחזור לשגרה הקיימת - אבל עכשיו "ביוזמתם" תהיה תקנה חדשה שתמרר לנו את החיים במקרה הרע, ותגדיל את הרווח של הקומבינטורים והמאעכרים, תתרום לשחיתות במקרה הפחות רע.
העיקר להתלהם ולהלחם בלי לחשוב על התוצאות מראש...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
גם לאילמים.
ובזה רצית לומר ש...?
-
שני הדיונים אוחדו. שימו לב בבקשה יש כמה תגובות כפולות לא להתרגש...
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
ובזה רצית לומר ש...?
לא משהו מיוחד. רק מציין עובדה.
האמת רציתי לכתוב "גם לדגים"...
(צריך לצחוק קצת, לא? )
אסף.
-
לא ברור לי נושא התגובה שחיים הציג. אותה תגובה שקיבל אורן גל ממשרד התחבורה.
הרי בפייסבוק טען אדון גל שהוא ויניב גולן עובדים בשת"פ למען אותה מטרה.
האם זה היה על דעת יניב ?
האם זה עולה בקנה אחד עם התגובה האחרונה שהעלה ?
בלי לזלזל חלילה במאמציהם, אני קצת איבדתי מה כיוון הפעולה של השניים.
-
אני שוב ושוב מופתע (נאיבי?) מזה שאנשים כותבים/מאמינים שהרעש פה ובפייסבוק ובוואטס-אפ, הוא זה ש"העיר את המפלצת" ששכבה לה בשקט מתחת למיטה, ולא עשתה כלום..
כאילו... רק אני קורא/קראתי את כל הפוסטים והשירשורים (רק פה, בג'יפולוג. אולי יש עוד בכל מיני אתרים אחרים) על כל מיני חבר'ה שהכשילו בטסט על כל מיני שטויות?
רק אני רואה שאנשים עם צבע קפיץ "שלא בא טוב לבוחן בעין", נכשל ונשלח אחר כבוד, להביא ולהמציא ולהמציע כל מיני אישורים הזויים?
אף אחד מאלה, שמאשימים את ה"מידייה" הזו בהתעוררות הפאניקה ללא כל סיבה, לא מודע להחמרה באכיפה?
לא תקנות חדשות ולא משהו שלא היה קודם (כולם מחכים לאיזה מסמך "שיאיר" הכל באור חדש... לא צריך כזה!) אלא סתם הוראה לבוחנים להתחיל ל.. הכשיל אנשים.
למה כולם מצפים? לאיזו תקנה שתהיה מנוסחת "אסור להגביה JK משנים XXXX"?
ואם אין תקנה מהסוג הזה... אפשר להירגע?
או שאם כולם ישבו בשקט.. לא ישימו לב שהתקנתי קיט של רוביקון אקספרס או ששמתי ספייסרים של "2.5 או שיסלחו לי שהצמיג שלי גדול רק במידה אחת..
ואולי הם שומרים לעצמם את הנשק הסודי, להטיח בבוחן "מה אתה רוצה ממני, עם ה-"2 המסכנים שלי? אין לך איזה מפלצת עם "40 לטפל בה?" ואז בטוח הבוחן יבקש סליחה, יזרוק אותו חזרה למים וילך לחפש את הדג הגדול יותר..
אולי אני באמת מפספס משהו:rolleyes:.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snirjeepdreamer
לא ברור לי נושא התגובה שחיים הציג. אותה תגובה שקיבל אורן גל ממשרד התחבורה.
הרי בפייסבוק טען אדון גל שהוא ויניב גולן עובדים בשת"פ למען אותה מטרה.
האם זה היה על דעת יניב ?
האם זה עולה בקנה אחד עם התגובה האחרונה שהעלה ?
בלי לזלזל חלילה במאמציהם, אני קצת איבדתי מה כיוון הפעולה של השניים.
אורן גל עם יניב גולן.<a class="_5pcq" style="color: rgb(145, 151, 163); text-decoration: none; cursor: pointer;" href="https://www.facebook.com/state.secur/posts/1645430102388518" target=""><abbr title="יום שלישי 17 נובמבר 2015 ב-10:29" class="_5ptz" style="color: rgb(145, 151, 163); text-decoration: none; border-bottom-style: none;" data-shorten="1" data-utime="1447748965">17 נובמבר ב-10:29</abbr>
הבהרה...!!!
אין לי ולא ליניב שום כוונה לפצל כוחות... ההפך הוא הנכון אנחנו פועלים אמנם בחזיתות שונות אבל בהחלט בכוחות משותפים... האינטרס הוא של כולנו...!!!
-
לעניין, אם המטרה היא לתת למשרד התחבורה מוטיבציה לייצר ערוץ הסדרה לשיפורים - צריך לעשות דברים בזהירות. ואם הכוונה היא לייצר ערוץ של אימוץ תקינה מחו"ל, גם את זה צריך לעשות בזהירות. לשים לב שלא נופלים למלכודת של ריכוזיות כזו או אחרת, או סגירה הרמטית של מה שלא מופיע ברשימה ספציפית של מוצרים מורשים, או יותר גרוע כמו שכתבתי קודם, סגירה הרמטית ואיסור גורף.
מה שיניב הציג בתור ערוץ תקינה פרטנית לרכבים משופרים לרמה של אבטיפוס - זה משהו אחר, מבורך כשלעצמו, אבל רק בתנאי שניתן חופש פעולה ברור מתחת לזה, כי אחרת כל שיפור יידרש לפי מצב הרוח של פקיד זה או אחר לעבור את אותו מסלול תקינה מורכב ויקר.
אסף.
-
משהו כמו... שמופיע במזכר שמפנה את הבוחנים לתקנה 131 הזו?
-
אורן גל הוסיף 4 תמונות חדשות.<a class="_5pcq" style="color: rgb(145, 151, 163); text-decoration: none; cursor: pointer;" href="https://www.facebook.com/state.secur/posts/1646739518924243" target=""><abbr title="ראשון 22 נובמבר 2015 ב-07:40" class="_5ptz timestamp livetimestamp" style="color: rgb(145, 151, 163); text-decoration: none; border-bottom-style: none;" data-utime="1448170807" data-shorten="1">13 שעות</abbr>
בוקר טוב ושבוע טוב לכולנו...
אז אנחנו שואלים את עצמנו מה הסיפור עם הצמיגים ???
איך יכול להיות שבמחשב של היצרן המידה שאנו רוצים להתקין מופיעה והיבואן בכל זאת מסרב לאשר ???
ההתייחסות היא לצמיגים הרשומים בטבלת היצרן בלבד...!!!
נתחיל מזה שהיצרן כלל אינו מודע לזה שהיבואן לא מאשר את הגדלת הצמיגים ע״פ בקשתנו וזאת למרות שהמידה המבוקשת תקינה ומאושרת לרכב שלנו ע״י היצרן ורשומה בטבלה שלו...
ע״פ התקנה המידות לרכב מאושרות לרכב כפי שקבע היצרן, מכאן שהיבואן אמור להיות איש הקשר בינינו לבין היצרן ולא הסמכות האם לאשר או לא...!!!
גם כמיופה כוחו ואו נציגו בישראל עדיין הסירוב איננו מוסבר...!!!
חשוב שתדעו שבמסוף היבואן המקושר ישירות ליצרן קיימת הטבלה המעודכנת למידות הצמיגים המאושרות ובטבלה זו מופיעות מידות שאיננו מודעים להן בכלל והיבואן מסרב לפרסם אותן...!!! נשאלת השאלה למה ???
מכאן שיבואני הרכב חוטאים כלפינו כלפי האמון ההדדי שבין היבואן ללקוח וכלפי הכסף שקבלו בזמן רכישת הרכב וסכומים לא מבוטלים בטיפולים... ובנוסף גם לייצוגיות שלהם מול היצרן...!!!
חומר למחשבה...
ע״פ נהלי יבואני הרכב כלפי משרד התחבורה ישנה מחוייבות להחזיק מלאי כמותי קבוע ומחייב של כל החלפים לרכבים שלנו ע״פ המפרטים המוצעים למכירה וזה כולל צמיגים...!!!
אישור שינוי מידה למעשה יחייב אותם להוסיף מידה נוספת למלאי בכמות מסויימת המחויבת ע״פ
התקנה כלפיהם...!!!
האם פה קבור הכלב...???
לפי התקינה האירופאית מותר להרים את הרכב בין 2 ל 2.5 אינצ׳ גבולי והאמריקאית בין 3 ל 4 אינצ׳ גבולי
זה לא משנה איזו תקינה בוחנים לאחר הרמה שינוי מידת צמיגים היא נגזרת הכרחית... יחד עם כיוון פרונט וזוויות הגה להחזרת מרכוז הרכב למקומו
עצם ההתנגדות של היבואן לשינוי מידת צמיג היא גרימה ישירה לעברה בטיחותית...!!!
זה נושא שחייב לעבור מידיי היבואנים לנוסח חדש ומתאים ל 2015 ומעלה...!!!
שבוע טוב ויום טוב לכולנו...!!!
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...87&oe=56E58CAA
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...c6&oe=56B5E45B
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...d42fb750f139ac
-
תגובה: [דיון מאוחד] פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
באמת שאני לא מבין את כל הספקולציות הללו,אפשר לחשוב שהפקידים יושבים בדירת מסתור בהונללו.
אני לא מכיר וגם לא רוצה להכיר אותם,אבל אני בטוח שיש אנשים פה שמכירים את הדרך אליהם,מבלי לשאול יותר מידי,סמול טוק זריז ומבט חטוף של כמה שניות בלבן של העיניים שלהם ,וכוונותיהם יהיו ברורות לכולנו .לא ?
-
תגובה: [דיון מאוחד] פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
לא.
לדעתי כוונותיהם ברורות גם בלי להסתכל להם עין בעין. אבל כמי שב-26 שנות ג'יפאות חטף 4 הורדות מהכביש על "ליקויים" מצוצים מהאצבע שלא היו ולא נבראו, אני כבר חושש מהאנשים האלה ומשוכנע שאין מה לצפות מהם להתחשבות או אמפטיה כלשהי. הם רואים רק חוקים ותקנות - בתכל'ס, מהבחינה הזו קשה לבוא אליהם בטענות כי הם בסה"כ עושים את עבודתם ותו לא. חבל רק שבכל פעם שהם מקבלים התקף היסטריה בגלל תאונה כזו או אחרת, על מנת להוריד את הענף החולה הם כורתים את כל העץ.
והמסמך החלבי לכאורה שפורסם כאן, זה רק חלק מהדבר האמיתי, החלק שמוכנים שתראו.
מצד שני, יש גורמים מוסמכים שנשבעים באמא שלהם ובספר התורה שאפשר להרגיע כי אין שום דבר מיוחד או חדש. בטח לא בשליפה מהמותן תוך חודש.
עכשיו למי להאמין? לצפירות האזעקה או לצפירות ההרגעה?... וואלה, לא יודע. באמת שלא. הטסט שלי בינואר, נראה מה יהיה.
-
"בורות היא האושר העילאי.."
אני מתערב שבלי כל הטררם הזה, בפייסבוק בוואטספ וגם בג'יפולוג, היינו ממשיכים כאילו כלום.
קומבינות תמיד יהיו, לטוב ולרע.
-
בכל מקרה נמשיך כאילו כלום, גם כי אין לנו בררה. יהיה יותר כאב ראש ואולי גם קצת יותר יקר.
גם היום הג'יפ שלך לא נכנס ויוצא חלק מהטסט - פשוט כי הוא.... ג'יפ. ככה זה.
גם היום מוטב שהמוסכניק שלך ייקח אותו לטסט ויכניס אותו למסלול כאחד הפרייבטים רק על מנת שיבדקו אותו כחוק, בצורה עניינית והגונה.
זה לא קומבינה אלא שירות שאינו רק חוקי ומותר אלא גם מומלץ - כי אותך ישגעו וישרפו לך זמן וכסף מיותר - ואותו לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chiam cohen
לפי התקינה האירופאית מותר להרים את הרכב בין 2 ל 2.5 אינצ׳ גבולי והאמריקאית בין 3 ל 4 אינצ׳ גבולי
זה לא משנה איזו תקינה בוחנים לאחר הרמה שינוי מידת צמיגים היא נגזרת הכרחית... יחד עם כיוון פרונט וזוויות הגה להחזרת מרכוז הרכב למקומו
עצם ההתנגדות של היבואן לשינוי מידת צמיג היא גרימה ישירה לעברה בטיחותית...!!!
זה נושא שחייב לעבור מידיי היבואנים לנוסח חדש ומתאים ל 2015 ומעלה...!!!
http://cdn.meme.am/instances/53564665.jpg
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
שיש לנו בעיה רצינית עם האנשים שהולכים למשרד התחבורה.
אסף.
-
כן... אורן גל הזה נשמע כמו סוג של חיים8... כאשר אבדנו, אבדנו...
מזכיר לי סיפור, אנסה לשורר אותו בסגנון ברנרד.
כשהייתי צעיר ויפה, קצין אחרי שחרור, "מומחה" בנהיגת שטח (הג'פס הפלוגתי + הפכתי סונומה) עבדתי תקופה בתור סייר-מאבטח בקו 400 של חברת חשמל (שם אגב חנן ואני הכרנו, היכרות ממנו נולד אתר ג'יפולוג).
בקיצור יום אחד, משמרת צהריים משעממת, ליד תל צפית. כרגיל מעבירים את הזמן בלימוד נהיגת שטח, תרגול מעשי בלי שום תיאוריה. ושום מחשבה. מיצובישי פאג'רו דיזל קצר, חדש דאז (שנת 97). ניסיתי לשבור שיא מהירות במסלול המרוצים שהגדרנו בשדות, וכמעט הפכתי אותו. מה זה כמעט? שני גלגלים ימניים מקולפים מהג'אנטים. מה עושים? מתקשרים למנהל המשמרת, ועל סיפור כזה מופרך הוא מזעיק את המנהל מטעם חברת השמירה. לך תסביר עכשיו איך הגעת למצב ששני גלגלים ימניים מקולפים מהחישוקים....
אני הייתי די אובד עצות, אבל בן זוגי למשמרת היה בחור מבוגר ומנוסה (הכל יחסי, אני הייתי כאמור חודשים ספורים אחרי השחרור). דייב שמו. בחור יצירתי. הסתכל על הצמיג, ראה שכתוב עליו לחץ ניפוח 50 PSI. כמובן שהוא התעלם מהמילה "מקסימלי". ומכיוון שאנחנו הונחינו לנפח 30 PSI סבירים או משהו כזה, הוא החליט בן רגע שהסיפור הוא שחברת האבטחה אשמה, בכך שהיא מנחה אותנו לנפח לחץ אויר נמוך ממה שיצרן הצמיגים דורש! רשלנות פושעת!
סיפרנו את הסיפור אחד לשני במשך השעתיים עד שיקי המנהל הגיע. שכללנו אותו, עד כדי כך שממש האמנו שהבן זונה ניסה להרוג אותנו, ורק כישורי הנהיגה העל אנושיים שלי הצילו אותנו מהתהפכות כששני צמיגים התקלפו ככה מעצמם, כשאנחנו מסיירים לנו בניחותה בהילוך ראשון-שני, יד אחת על הדק העוזי ושנייה שומרת על העמודים.
מה אני אגיד לכם? דייב היה לא רע. על פניו המעבר ממגננה להתקפה הפתיע את יקי, אז הוא לא הרג אותנו במקום.
חודשיים אחר כך כשפיטרו אותי (על משהו אחר) ניקו לי את שני הצמיגים האלו (ומשולש של מיצובישי בופאלו) מהמשכורת.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chiam cohen
[COLOR=#9197A3]
כרגיל אתם מפיצים שטויות כאילו זה תורה מסיני
קודם כול, אין תקינה כזאת, שנית אין דבר כזה "תקינה אמריקאית"
ארה'ב מורכבת מ50 מדינות חצי אוטונומיות לענייני פנים, כולל ענף התחבורה, בכול מדינה החוקים אולי דומים אבל הם לא זהים.
FUN FACTS
יש חוקים ותקנות פדרליים והם רלוונטיים ליצרני רכב בלבד DOT,EPA וכולו
אפילו אם היה חוק רכב פדרלי אף שוטר לא יאכוף אותו כי 1. הוא בניגוד לחוק המקומי, 2 זה לא העבודה שלו לאכוף חוקים פדרליים.
ברוב המוחלט של המדינות אין כול הגבלה על מה אדם יכול לעשות עם רכבו.
בכמה מדינות יש הגבלה על גובה הפנסים הראשאים ו או גובה הבגוש הקידמי, זהו. אבל מעשית....אף אחד לא אוכף את זה כי אי אפשר לאכוף. לפי החוקה יש זכות לרכוש, כלומר שלאדם יש זכות מלאה לעשות עם רכושו כרצונו בלי התערבות מהממשלה, שום תובע מקומי לא יכנס לחור הזה כי הוא יפסיד בבית משפט פדרלי ויצתרך לשלם הוצאות בית משפט ועו'ד לצד השני. מסמר בארון של הקריירה. יש כמה יוצאים מהכלל אבל לא רלוונטיים לנושא.
-
בדיחה: יש לכם טנדר וביקשתם להתקין ארגז מאחור. אם חיברתם אותו עם ברגים למרכב הרכב - אתם חייבים במבחן משרד הרישוי ורישום הארגז כשינוי מבנה הרכב.אם חפצתם לאחר תקופה לפרק את הארגז ולהחזיר את מצב הרכב למצבו הראשוני - אתם חייבים באותו תהליך רישוי.אם הרכבתם את הארגז על הרכב, וקשרתם אותו ברצועות - הדבר יחשב כמטען בהובלה ולא תדרשו במבחן ושינוי מבנה.
ברוח הבדיחה- כל החיים פחדתם מבוחן כליות (הקב''ה) - עכשיו התחלתם לירוא מבוחן תנועה