איך בדיוק אתה ישן באוטו?
כידוע הגראנד טיפה גדול מהצ׳ירוקי ואתה גם גבוה ממני...
כמה אתה מתכווץ בשביל לישון בו?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
איך בדיוק אתה ישן באוטו?
כידוע הגראנד טיפה גדול מהצ׳ירוקי ואתה גם גבוה ממני...
כמה אתה מתכווץ בשביל לישון בו?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא מתכווץ בכלל. תחזור לתגובות 192-199 כאן בשרשור...
בועז מכיר את הכלבלב, וגם את הכינוי שלו.
ובמקרה של בועז, שלו באמת יותר גדול (הג׳יפ, למה מה חשבתם...). אלא שאצל בועז יש מקרר מפלצתי ומתקון שלם סביבו שפשוט חונק את הבגאז׳ ומסנדל אותו מלשמש אפילו כבגאז׳.
גם הצ׳רוקי שלי הגיע ככה (תמונה בתגובה 4 אי שם למעלה) ואחד הדברים הראשונים שעשיתי היה להעיף את הזוועה הבזבזנית הזו. אז נכון שהמקרר שלי הוא "רק" 40 ליטר, אבל אני לא זוכר אף מקרה שלא לקחתי משהו או שזרקתי מזון (בשר) כי לא היה מקום במקרר. בתמורה קיבלתי אופציות אחסון מגוונות וגם מיטה זוגית [emoji5]
מה העומק של המיטה מכף רגל ועד משענת הראש?
איך הפלטה מתקפלת בתוך האוטו?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בצד הנהג אפשר לפרוש מזרון גם לברלי, בצד הנוסע אאל"ט 1.60 (כי משענת המושב הקדמי לא מתקפלת קדימה)
איך זה בנוי - ראה תגובה 199 עם תמונות והסבר מפורט...
ברכב שטח אמיתי, ההתעסקות היא חלק חשוב בתחביב, משהו שאסור לזלזל בו.
כן, משעמם לנו. אז במקום לזפזפ בשלט אני יורד לחניון עם בקבוק בירה וסיגריה ומסתכל על הג'יפ. דקות ארוכות. תמיד יקפוץ לי איזה רעיון הזוי לשפצור/פירוק/הרכבה הבאים. ככה נולדו הקשת הקדמית עם החלון המתקפל, וההכרה בהיתכנות ההחלפה לגיר 6 מהירויות, וכל מיני שפצורים ושדרוגים קטנים אחרים - והיד עוד נטויה כי אצלי יש עדיין רשימה ארוכה של דברים לעשות שהמגבלה היחידה שעוצרת אותם כרגע היא כמובן, איך לא, רק כספית...:(.
אוטו שלא מספק לי את הצורך הזה בהתעסקות בלתי פוסקת בו, אולי הוא לא מספיק טוב ומתאים מבחינתי.
כל כך נכון
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כל אחד והצרכים שלו ...
וזה לא שאני לא אוהב ונהנה מבניות ושפצורים, אבל זה לא הצורך העיקרי מבחינתי. הצורך הוא לטייל, זו הסיבה שיש לי ג׳יפ. כל היתר - בונוס.
אני מכיר כמה אנשים שכשהם גומרים לבנות ולשפצר ג׳יפ זה הזמן מבחינתם למכור. כך היה הבעלים הקודם של הצ׳רוקי שהחליף מאז כבר 4-5 ג׳יפים עד כמה שאני יודע. גם זה לגיטימי, כל אחד וההנאות והבחירות שלו.
הכל פורח ומלבלב, צאו לטייל :)
כמו שכבר כתבתי, כוך. לא מדדתי, אני משער שבאזור ה- 80 סנטים. אי אפשר לשבת על המזרון, כניסה ויציאה בזחילה.
נדב, למה לא פלטה על הגג ודי?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כי יש שם מזוודה ותיק של הציליה, וכי איך הכלבלב יעלה לשם ? ואיך יורדים אפופי שינה לעשות פיפי ?
(אחרת כבר מזמן היה אוהל גג ...)
פיפי עם צינור מאריך...
למה לגולנצ׳יקים יש RPG?
הכלבלב ישמור מלמטה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אין שום בעייה, אתה מוזמן להתקין אוהל גג, להשתין עם צינור מאריך ושהכלבה שלך תשמור מלמטה
אני מעדיף את האוהל על הקרקע, את בת הזוג והכלבלב צמודים לידי ושכל אחד מאיתנו ישתין איך ומתי שבא לו ...
כשאני לבד ומתעצל, או כשיורד מבול, או כשהאוהל נשבר, לישון בג׳יפ זו בהחלט אופציה. אף פעם לא טענתי שזו הדרך הכי נוחה ומפנקת לישון בשטח. זו אופציה ומבחינתי טוב שהיא שם וזמינה תמיד, גם אם לא תכננתי מראש להשתמש בה ...
כשיש מבול וגשם חודר לאוהל. גם בן אדם בגובה 1.74 יכול לישון שנת ישרים לרוחב במושב האחורי של הדאסטר. תוך כדי שהוא מתגנב לאוטו מדרך דלת תא המטען.
זה לא הופך את זה לכיף.
אבל כשחייבים. אז חייבים. נדב בחור דיי צנום.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לישון לרוחב זה לא כיף, לישון לאורך זה לגמרי בסדר. ברור שאם היה יותר מרווח לגובה זה היה יותר נחמד, אבל בתור אופציה ופשרה - הרבה יותר טוב מלישון מכווץ לרוחב ...
ואגב, בסופ"ש האחרון כשהייתי לגמרי לבד אי שם בנגב, בלי נשק ובלי הכלבלב להתראה, היתה סוג של תחושת בטחון לישון בג׳יפ סגור ונעול ולא בחוץ, ועם היכולת להתניע ולברוח תוך שניות אם משהו קורה ...
תעבור לקובנים
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
הכי טוב להפסיק לעשן.
בפעם המאה ואחת.
לא מבין מה הבעיה להפסיק לעשן.
עשיתי את זה מלא פעמים ;)
הבא בתור בבקשה:
במסגרת סאגת הדרייבשאפט האחורי והצלבים שרצחתי ביסודיות ובעקביות, יצא לי לנסוע מספר נסיעות מנהליות בהנעה קדמית בלבד, רק כדי לחוות רעשים מכניים הולכים ומתגברים ככל שעולה העומס, וזה הולך ומחריף במהירות.
הרכב נלקח אחר כבוד לאסף (הלוי) לבדיקה מקיפה גם סביב הרעשים החדשים וגם לעניין הרעידות בהנעה אחורית, והממצאים להלן:
א. חופש ורעש במיסב פיניון בסרן האחורי. בוצע שיפוץ לדיפרנציאל כולל החלפת כל המיסבים.
ב. הדליפה מהנעילה הקדמית (בולסטר) לא נבעה מגומייה אלא מחור שנוצר בצינור לחץ קשיח של הנעילה עקב שפשוף בגוף הדיפרנציאל. בר תיקון, אבל ...
ג. הרעשים נובעים מבלאי וחופשים גדולים בנעילה עצמה. אין להשיג חלקים לנעילה הזו ולכן זה לא בר תיקון ...
מאחר ובנוסף לכל התענוג הזה, גיליתי כבר לפני כמה חודשים שהסרן החל לחייך (בדיוק בנקודות בהן מסתיים החיזוק החיצוני, קרוב לקצוות), נגזרות מכך כמה משמעויות:
א. חבל לזרוק עוד כסף על הסרן הזה, הוא ממש קרוב לסוף חייו.
ב. עד להחלפת הסרן, אני מגביל את הצ׳רוקי להנעה אחורית בלבד. לא רוצה לנסוע על ההנעה הקדמית עד שהדיפרנציאל ימות לגמרי כי בהיעדר לוקרים דיפרנציאל קדמי טחון גם יכול לתקוע את הרכב.
ג. המשמעות הנגזרת: עוצר טיולים כמעט מוחלט עד להחלפת הסרן.
ד. את הדיון על הסרן המחליף אמשיך בשרשור הייעודי שפתחתי מזמן, אבל אני יכול לגלות לכם בסוד שזה לא יהיה דנה-30 או דנה-44-קומבינה. זה יהיה דנה 44 היי-פיניון כמו שצריך וכל מה שנשאר זה לבחור איזו וריאציה שלו (ויש כמה וכמה) ולגייס תקציב.
ה. לגייס תקציב כזה ייקח זמן [emoji17]
המשך החפירות בשרשור הייעודי ...
למה לא 30 high pinion רוורסקט כמו של סופות צבאיות ממוגנות?
יש לי הרגשה שהסרן שם עובד יותר קשה מאשר מה שהרכב שלך יציב בפניו.
רוצה יותר?
שדרג אותו עם ציריות כרומולי.
הבונוס, זה מוצר מוכר כאן בארץ.
Slowly..
כי זה בדיוק מה שיש שם כרגע...
הסרן המקורי בצ'רוקי הוא דנה 30 Reverse-cut/High pinion.
בנוסף הסרן אצלי כבר עם ציריות כרומולי וגם עם חיזוקים חיצוניים לצינורות. ובכל זאת התחיל לחייך בקדנציה שלי. אם אחליף לאותו סוג של סרן זה ככל הנראה יקרה שוב תוך זמן לא ארוך במיוחד ...
למיטב ידיעתי בסופות הממוגנות יש דנה 44 עם קורונה/פיניון רגילים. מעבר לצורך בגילוח התושבות הקיימות וריתוך תושבות חדשות שיתאימו לצ'רוקי, אני רוצה להשאר עם High-Pinion.
כן, זה יקר, מאוד, אני יודע. אין לי כסף לשלם בזול ...
המשך כאן: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/102499