-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
יש אפשרות להתקין קפצים בלבד ללא בולם,ועדין לקבל אישור ??
בכל מקרה יש משהו מאוד מענין במסמכים, כתוב שם במפורש, אישור ערכת הגבהה על ידי מעבדה מוסמכת - לא רלוונטי.
אם זה נכון, אזי כל רכב יכול להיות מוגבה ומאושר על ידם (כמובן אחרי שהתקינו את הערכה שלהם ובדקו את כל הבדיקות הנדרשות)
ואם מדובר רק על קפצים, המצב לא נורא כל כך, מבחינה כלכלית.
אגב כמה עלו הבדיקות שלהם (כול תהליך האישור) וכל האישורים ?
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
במקרה של ספירלה שים ספייסר זול על הקפיץ המקורי...
-
1 קבצים מצורפים
בוקר נוסף במשרד הרישוי והפעם מפגש עם מנהלת .
אז ברוח טובה הסברתי את הסיטואציה , היא אפילו ציינה בפני שאתמול יתר הבנות העבירו לה את המידע .. שלא למאר ממש המתינו לי הבוקר.
עברנו על התקינה ועל המסמכים יחד , אפילו המסמכים שלי ילקחו להדרכה ולשמש כדוגמה .
מה שאומר בפועל שבמחוז חיפה והעמקים אני כנראה הראשון .
מבחינת משרד הרישוי מעניינים 2 מסמכים בלבד
1.אישור מתקין
2.אישור מכון תקנים או מעבדת תקנים (במיקרה שלי (אספיר ) זה הטכניון.
סה"כ 6 עמודים .
* כיוון הפרונט והאורות הוא חובה של המתקין , כך שאם הבנתי נכון הם לא רלוונטים להצגה כאשר מגיעים למשרד הרישוי .
מי אמר הערה ברישיון ????? 2303 ???:p
המציאות בפועל קצת שונה .
למיטב הבנתי (ובפועל ) משרד הרישוי ממש לא ערוך לסיפור ולכן בשלב הזה לא תופיע הערה על הרישיון עצמו אלא ניספח .
הניספח הזה ישרת את בעלי הרכב בכל טסט מהיום . (אני מעריך שאולי בעוד שנה תרשם שורה בדומה לכננת ווו גרירה ).
כרגע התוצאה היא :
קובץ מצורף 113733
-
מכיוון שהבכי בשרשור הזה מכסה בערך 90 אחוז מהמלל, אני מציע למנהלים להפריד את מה שכתב ווינדלר על התהליך ועל המסמכים כי זה חשוב.
ואם חלק מאלו שמבינים בזה קצת יותר ממני היו גם קוראים בין היללות שלהם, אולי היו שמים לב שבמסמך של מכון התקנים כתוב או דירקטיבה אירופאית או תקן אמריקאי. אם מישהו יכול לשפוך על זה אור.
ועריכה: עכשיו ראיתי את ההודעה האחרונה של ווינדלר. מברוק.
-
אישור המתקין\ואישור מכון התקנים הוא ליבה .
הסט+ הבולם +דגם הרכב צריכים להיות מאושרים כקיט מלא .
מיזוגים של בולמים וקפיצים של חברות שונות שלא עברו את האישור ככקיט לא יוכלו לקבל את האישור.
לאחר ההתקנה של הסט , יש ללקוח 72 שעות להציג את האישור ומשרד הרישוי (במיקרה שמדובר בהתקנה חדשה ).
מאחר והאישור מתקין מצריך כיוון פרונט וכיוון אורות אז תלוי בסדנה ההתקנה , אם היא בעלת היכולות הללו אז תחת קורת גג אחת ניסגר הסיפור .
מאחר ולאספיר אין היכולת , יש ללכת לכיוון פרונט + מכוון אורות , להביא את האישורים לאספיר ורק לאחר מכן האישור הסופי למשרד הרישוי ינתן .
עכשיו אני באמת מבין את מגבלות התקינה לבעלי רכבים עם קיטים מותקנים , אני מאחל לכולם בהצלחה .
אני חושב ששנה להתראגנות של לקוחות עם קיטים שהותקנו טרם ה 1.3.17 זה לא משימה פשוטה , והיא כניראה בלתי אפשרית כאשר מדובר במיזוגים של בולמים וקפיצים .
ולחברה החדשים תעשו שעורי בית טוב טוב טוב איפה ומה אתם רוכשים , זה יחסוך לכם כסף וצרות בהמשך.
-
1 קבצים מצורפים
יש לי חבר שעבר טסט שבוע שעבר עם קיט הגבהה (אולדמן ) ישן על פראדו ישן (לא זה לא הלך לו חלק , והוא פירק עוד איזה 2000 ש"ח על תיקונים ), ו 50 ש"ח על צביעה בשחור של בולמים והקפיצים .
:D
הוא אומנם עבר טסט , אף על פי שהכל היה מושחר ,הבוחן זיהה את ההגבהה ואמר לו שבשנה הבאה הוא ידרש לאישור .
לפחות עכשיו תוכלו להוריד מהרשימה את הרעיון של צביעה בשחור של הבולמים והקפיצים ..ממש מתאים לפורים.
קובץ מצורף 113734
-
ההנחיות היו צביעה בשחור והוספת אבק בטרם הצבע מתייבש... 😨
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
ההנחיות היו צביעה בשחור והוספת אבק בטרם הצבע מתייבש... [emoji32]
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לאבק יש גם תקינה כבר?! [emoji15]
חשבתי שכל אבק תופס
-
שורה תחתונה מהשנקל שלי:
עברתי טסט ודיברתי עם יבואן חלקי ההגבהה שלי, אני די רגוע. נראה שאחסוך את המאכרים.
גם אם אין לכם ערכה רשמית או אירופאית, תתקשרו ליבואן הקפיצים/בולמים שלכם לברר, כדאי.
הסיפור:
על הויגו שלי יש ערכה שהרכיבו במוסך הביתי, זה שמטפל בכל רכבי המשפחה, הגבהה צנועה מחלקים שהוזמנו בנפרד ולא סט ידוע. אני התייחסתי אליהם כחלקים תחליפיים מאיכות טובה יותר וטו לא. לא חשבתי שיש לי איזה שינוי מהותי או שינוי מבנה, אבל הפחידו אותי פה עם האפוקליפסה. כבר לפני כמה חודשים הקפיצים טופלו בספריי שחור ואבק לפי ההוראות למהדרין.
לפני כשבועיים הלכתי לטסט בחשש, נעזרתי במוסך שגם עבר על הרכב מראש, אבל לא נראה שהיה צורך. האוטו עבר בלי מילה. למרות שהשחור כבר מתקלף בנקודה או שתיים.
אומנם עברתי טסט רק עכשיו, בכל זאת עם הזמן יראו את הצהוב ולא בא לי ניידת שתעשה צרות בדרך למדבר. החלטתי לנסות להסדיר את העניין.
גוגל לא התעייף לפני שמצאתי את יבואן הקפיצים, הבולמים/קפיצים לא מככבים בסדנאות השיפורים אבל בכל זאת ממותגים נפוצים. התקשרתי.
ענה לי איש מאוד נחמד, מהתשובה שלו הבנתי שהם גם יבואן הבולמים או לפחות עובדים ביחד. לדעתו למרות הבלגן הגדול כרגע אין מה לדאוג. הסביר שבאמת כרגע אין מקום או מסלול בו אני יכול לקבל שורה ברשיון, אבל, הם דאגו לניירת ותקינה שאפשר לעבור אתה טסט. מי שצריך לעבור טסט בימים אלו עם חלקים שלו מקבל ממנו ישירות את התמיכה למעבר. הוא, כמו כולם, אומר שגם במשרד התחבורה מבולבלים והם רצו מהר מדי.
לפי התחזית שלו עד הטסט הבא שלי (ואפילו תוך כמה חודשים) אוכל להסדיר את העניין דרך המוסך המתקין שיפנה אליו ויקבל ממנו מה שצריך בשביל אישור מסודר פר הסט הספציפי ברכב.
-
זה בערך התשובות שאני קבלתי.
גם אני עברתי טסט בלי שום בעיה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
נראה שלא הבנתם את עניין ה"גרייס"
מה 1.3 יותר קל לעבור טסטים .. וזה רק למשך שנה אחת.
מה שאומר שכדאי שיהיו לך האישורים הנידרשים במהלך שנת ה"גרייס" , מאחר ובמרץ 2018 הטסטרים על פי חוק לא יעבירו את הרכב (בשונה מהתחום האפור שיהיה עד עכשיו ) , ושכר הטירחה של המאכרים יהיה גבוה משמעותית.
-
אני עוד לא הבנתי, אחרי הגרייס, מי ואיך יחליטו אם רכב מוגבה וצריך את האישור הזה.
נכנס ג'יפ בן 20 לטסט באפריל 2018. הרי ברור שהוא לא עם הבולמים והקפיצים המקוריים שלו אחרי 20 שנה. כנראה שכבר אי אפשר להשיג מקוריים.
אז הוא שם תחליפי, ולצורך הדיון נניח שהקפיצים שהוא שם לא מגביהים את הרכב. מה אז?
אם הטסטר "לפי העין" מחליט שהרכב מוגבה וצריך להביא אישור, מה עושים? מביאים אישור הפוך? ממי? הרי אין תקנה כזאת ואין מסמך שנקרא "רכב זה אינו מוגבה".
ואם מר WINDLER יכנס לטסט בשנה הבאה עם הרכב שלו והאישור שהציג, אבל במהלך השנה הנסיעה לא היתה לו נוחה והוא החליף לקפיצים אחרים, מיצרן אחר, איך ידעו? הרי האישור המקורי אצלו והרכב (נניח) עדיין מוגבה רק ב 50ממ. ואם עכשיו הוא מוגבה ב- 60ממ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אני עוד לא הבנתי, אחרי הגרייס, מי ואיך יחליטו אם רכב מוגבה וצריך את האישור הזה.
נכנס ג'יפ בן 20 לטסט באפריל 2018. הרי ברור שהוא לא עם הבולמים והקפיצים המקוריים שלו אחרי 20 שנה. כנראה שכבר אי אפשר להשיג מקוריים.
אז הוא שם תחליפי, ולצורך הדיון נניח שהקפיצים שהוא שם לא מגביהים את הרכב. מה אז?
אם הטסטר "לפי העין" מחליט שהרכב מוגבה וצריך להביא אישור, מה עושים? מביאים אישור הפוך? ממי? הרי אין תקנה כזאת ואין מסמך שנקרא "רכב זה אינו מוגבה".
זו הבעייה המעשית החמורה בכל הסיפור הזה. אין דרך להוכיח שרכב לא מוגבה. לכן, כן, אתה תהיה תלוי ברצון הטוב של הבוחן.
ציטוט:
ואם מר WINDLER יכנס לטסט בשנה הבאה עם הרכב שלו והאישור שהציג, אבל במהלך השנה הנסיעה לא היתה לו נוחה והוא החליף לקפיצים אחרים, מיצרן אחר, איך ידעו? הרי האישור המקורי אצלו והרכב (נניח) עדיין מוגבה רק ב 50ממ. ואם עכשיו הוא מוגבה ב- 60ממ?
לא בעייה בכלל אלא אם אתה ממש, ממש מתעקש לסחוב את הקיטבג שלך לכל מקום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא בעייה בכלל אלא אם אתה ממש, ממש מתעקש לסחוב את הקיטבג שלך לכל מקום.
וקיטבג כבד מלא בברזלים..
-
אז אחרי השרשור של הקיט הראשון המאושר במחוז חיפה התקשרתי להנפלד.
קיט של OME על פראדו ארוך. השאלה שנשאלתי הייתה איפה התקנתי (רדיאטור מודיעין),
תתקשר אל רוני, הם מאושרים להתקנות.
אז התקשרתי לרוני (כרגיל בחיוך ושמחה), הנוהל נורא פשוט מסתבר, להגיע אליהם,
הם יבדקו שמה שהם התקינו אכן מותקן, ישלחו אותי לשכנים, יעשו פרונט ואורות,
נחזור עם אישור, יתנו לי אישור למשרד הרישוי ושלום על ישראל.
לטענתם, הקיטים של OME מאושרים והם בעצמם היו אב טיפוס ל 150 אז אין דאגה.
אני עדיין לא חוץ כי יש לי זמן של בערך שנה לסיים את זה, אבל ברלי נראה לי
שאתה יכול לנסוע לאמנון שיחליף לך קיט.
-
על מצפונכם אם ברלי או ברנרד יחטפו התקף לב עם האופטימיות הזו שאתם מפזרים
אגב, אני במקומך לא הייתי ממתין.
לך דע מה ידתנה ולאו דווקא לטובה.
תכה בברזל כשהוא חם
-
pageup - מתי התקנת את הקיט ?
חבל שהנפלד לא מפרסמת את רשימת "המתקינים המאושרים" הדגמים של הקיטים שעברו מכון תקנים , כך בעלי רכבים וותיקים יוכלו לדעת את מצבם .
ועל הדרך גם מחירון .
-
Pageup
הנפלד רצו הוכחת רכישה או מספיק מבחינתם המתקין?
-
התקנתי לפני 6 שנים בערך. את הנפלד זה לא מעניין. יש להם מתקינים מורשים שזה תפקידם.
הם שאלו אותי איפה התקנתי, אמרתי שברדיאטור מודיעין, אמרו לי שאין בעיה שהם מורשים
ושאפנה אליהם.
שדיברתי עם רוני מרדיאטור מודיעין, היא אמרה שהם יבדקו שמה שמותקן זה מה שמתועד אצלהם
ומבחינתם זה מספק (ובנוסף יש צורך באישור פנסים וכוון פרונט).
אני חושב שזה הליך תקין ואם באמת הכל יתנהל לפי מה שהוסכם זה מראה על הוגנות.
מה שכן, רוני ביקשה לדבר איתם לפני שאני מגיע כי האישור הכתוב יגיע בתחילת השבוע הבא.
אני לא מפזר אופטימיות, לדעתי התקנה הזו לא פותרת כלום. מי שיש לו קיט מעורב עדיין
יאכל קש, שלא לדבר על גחמותיו של הטסטר שאשתו לא נתנה לו ערב לפני.
אבל, מצאתי לברלי מקום שהוא יכול להתקין בו, כי על פניו נראה שההתנהלות שלהם
הוגנת.
-
בקפיצי עלים במקרים רבים רוכשים רכיבים בנפרד.
לפני 6 שנים יכולת לרכוש קפיצים מהנפלד גם שלא דרך מתקין, ומה עושים במקרה כזה?