תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
עם דגש על קבוצה גדולה, מקושרת שיושבת טוב, שהתאגדה...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
עם דגש על קבוצה גדולה, מקושרת שיושבת טוב, שהתאגדה...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הכל כשר. בטח פה.
תסלחו לי שלא קראתי את כל התגובות, בחלקן ראויות..
אממה, לא הייתי מתייחס יותר מידי להצהרות של פוליטיקאים בכלל ובתקופת בחירות בכלל לרבות אישיות זו או אחרת שעדיף לא לרדת לפרטים..
שווה לציין שלפני שנים רבות חתם שימעון פרס על אמנה והוכרזה תוכנית 202020 שאומרת שעד שנת 2020 היינו אמורים ליהיות עם יותר מ-20 אחוז של אנרגיה ירוקה, והפלא בפלא היום מפרסמת חברת החשמל על כוונתה ליהיות ירוקה.
המדינה עד היום עשתה מאמץ להקטין יבוא של רכבים חסכוניים מכל סוג שהוא כי היא מתפרנסת ממיסים על הדלק.
בלי קשר, מהפכת הרכב החשמלי אם תקרא, זה לא יהיה בזכות הממשלות אלא בזכות יצרני רכב אלטרנטיביים שינשפו בזנב של היצרנים הקלסיים.
הרכב החשמלי מעבר לזהום יהיה הרבה יותר פשוט ליצור ותחזוקה. מנוע חשמלי לכל גלגל מניע מצבר ומערכת בקרה ואנרגיה.
זה יקטין את ההכנסות ליצרנים הקלאסיים וכך גם למדינות. במקביל יהרוג ענף שלם המתפרנס מתחזוקה ויוסב בהדרגה לתחזוקה אחרת או שיגווע. :-(
אממה, הצבור שירכוש מכוניות נוסח טסלה ודומיה, הוא זה שיכפה על התעשיה המסורתית להשתדרג וחלקם כבר הבינו שהמהפכה תקרא וכדאי להם להשקיע כפי שקרה בעבר ליצרני מצלמות הפילים, שמי שלא עשה את המעבר בזמן היה על סף פשיטת רגל.
אפשר להתחיל לאגור שמן צ'יפס ופלאפל ובבוא היום, נוכל לייצר ביו-דיזל ולהמשיך לתדלק את הדיפנדר הישן, כמובן רק כדי לשמוע את קרקור הדיזל ולנשום טיפה מהסירחון שכל כך התרגלנו אליו. יכול לומר בביטחון, שגם היום, אחרי נסיעה ארוכה עם הדיזל הזה, הייתי שמח לשקט. הולם את המדבר שמסביב. אבל מה יהיה עם שלדת הסולם, הסרנים החיים והקפיצים הספירליים? אולי שיהיה רכב 4X4 חשמלי, יתקעו מנוע על כל גלגל עם הנעה פלנטרית כדי לשמור על מרווח גחון, עם בולמי אוויר ושאר פטנטים, יבנו מפלצות עבירות וזוחלות סלעים, והכל יקרה בדממה מוחלטת, בלי גזירות של דרייבשאפטים וציריות, בלי תמרות עשן וכל הפירוטכניקה. הכל בלחיצת כפתור וטייס אוטומטי חכם יעבור כל מכשול.
משאיר כנראה את הדיפנדר לדור הצעיר, שיתמודד עוד 15 שנה עם מה שיהיה.
וכמו שכבר היום רואים איזה חיים הולכים להיות לנכדינו והדורות הבאים על הפלנטה הזו, שמח שנפלה בחלקי ההזדמנות לכוון פלטינות וקרבורטורים, לתת קיקסטארט באופנוע ולראות את המכונה מתעוררת או לפעמים יורקת אש ומעיפה את הקיק חזרה. חשמל טוב לאנושות ולנו, אבל משעמם.
לפי תומר. זה כבר פה.
הסינים ימכרו לנו מכוניות מאליאקספרס.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם לפני 100+ שנה היה פורום רוכבי סוסים אני מניח שהקיטורים היו נשמעים בדיוק אותו הדבר.
אין כמו הריח של הסוס בשעת בוקר מוקדמת כאשר הוא מתחיל להתחמם לקראת קפיצות הבוקר..
ולתת לו את השחת וקובית הסוכר תוך כדי ליטוף עדין, גן עדן !
רבאק תתעוררו, לכל טכנולוגיה יש את האתגרים היתרונות והחסרונות שלה.
יהיה מספיק עם מה לשחק עם המכוניות החשמליות, אל תדאגו.
אני אישית, רק מחכה לגיפ חשמלי בעלות נורמלית שאוכל להטעין אותו בצורה נוחה.
השקט, האמינות, בלי ריחות דלק מסרחים, מה רע?
נכון גם אני מכור לריח הדלק, אבל בעבר היתי מכור גם לריח מנוע סולר.
אחרי שש שנים עם מנוע בנזין שקט ועם הרבה פחות ריח גזי פלטה, עבר לי.
אז יהיה לי גיפ חשמלי ליום יום וטיולים, וגיפ אספנות (עם דלק מבית מרקחת) לזמנים הנוסטלגיים.
נראה לי סידור מצוין.
מאד מעניין שאצלי אני רואה מעין פיצול בהתייחסות.
מצד אחד,
ברכב שטח אני רואה רק ברכה ברכב חשמלי.
תחזוקה פשוטה ואולי זולה, עבירות (אם לכל גלגל יהיה מנוע ישיר), אין זיהום וריח.
הכי חשוב שקט ושלווה להתמזגות עם הטבע ויכולת הגעה וצפיה בחיות הטבע.
כמובן לא יהיה לנו במאהל מי שישאיר דיזל מטרטר לטעינת מצברים ...
מצד שני,
כחובב ספורט מוטורי (ומשתתף בעבר), לא מסוגל לדמיין נהיגה ספורטיבית ללא סאונד המנוע.
למרות שמבחינת ביצועים הרכב החשמלי לא נחות.
יש איזה כיף בצליל הצרחני (תלוי גם בסוג המנוע) מעל 7000 סל"ד ומערכת פליטה פתוחה.
יש סדרת מרוצים פורמולה E המבוססת על מכוניות מירוץ (מושב יחיד) פתוחות חשמליות,
יש הרבה אקשן ועקיפות בפרט שהם בד"כ מתחרים במרוצי רחובות. אבל,
ללא הצליל או עם צליל המנועים החשמליים,
לי אישית אין התלהבות ועניין בצפיה בתחרות למרות שכנראה זה העתיד.
יתרה מכך,
כשהחליפו המנועים בפורמולה 1 למנועי 4 צלינדר טורבו (ממנועי V8 ולפני כן V12 )
הייתה תרעומת בקהל החובבים על הסאונד של המכוניות ואפילו שינו אותו באמצעים
מלאכותיים כדיי לרצות את החובבים.
שורה סופית,
אשמח לרכב שטח חשמלי לצד שלבי GT350 כשיהיה אספנות והעו"ש יאפשר.
רענן
אפשר תמיד להצמיד קלף של אס ע״י אטב כביסה לשלדה, שיעשה ברררררררר על השפיצים בגלגל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אפשר תמיד להצמיד קלף של אס ע״י אטב כביסה לשלדה, שיעשה ברררררררר על השפיצים בגלגל.
קרוב אבל ...
https://www.youtube.com/watch?v=UOm8S_rE7rY
אין שום בעיה לייצר כל רעש כמיטב הדימיון כחלק ממערכת הסאונד של הרכב. אם תיהיה דרישה כזו זה יהיה פיצ׳ר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אין שום בעיה לייצר כל רעש כמיטב הדימיון כחלק ממערכת הסאונד של הרכב. אם תיהיה דרישה כזו זה יהיה פיצ׳ר.
זה קיים ובגרושים.
הבעיה שהרכיב קולט אדווה על המתח הנוצרת ממערכת ההצתה ובהתאם מייצר סאונד
עפ"י בחירה של מנוע (V12 V8 ) המשודר למערכת הסאונד ברכב .
ברכב חשמלי ללא הילוכים זה יהיה סאונד אחיד מטרטר ולא שייך לנהיגה עצמה.
כמו לשמוע היום מנוע המשודך לגיר רציף.
כנראה שיש משהו לא בגרושים שנותן מענה לשכמותי
https://www.youtube.com/watch?v=SpX4rNtVP-g&feature=emb_logo
רענן
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
פונקצית התמסורת שתארת, אכן פחות רלוונטית.
מן הסתם אפשר לחשוב על שיטות אחרות.
מה שעשו עם הטסלה, זה בהחלט בכיוון...
טסלה נכנסה אתמול עם מודל 3 ומחירים שוברי שוק.
מתי הטנדר?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...314c97c499.jpg
Sent from my H3123 using Tapatalk
עוד אבן דרך: טויוטה 4ראנר ישן הוא הרכב החשמלי מלא שמסיים את KOH
https://www-cnet-com.cdn.ampproject....f-the-hammers/
ישמו את הקונספט של בטר-פלייס
אודי מצהירה במפתיע כי לא תפתח יותר מנועי בנזין ודיזל
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/H1xcDTlEd
סופסוף נפל האסימון לצורך מה הקו חשמל הגדול לאורך הכביש שחוצה את המכתש
כן כן.
עמדות טעינה בנגב, ולא בתחנת דלק אלא בכניסה לשטח....
וגם סולאריות, אלא מה...
אחד באפריל יהיה רק בשנה הבאה.
אני מהמר שהבדואים מפרקים את זה רבע שעה אחרי גזירת הסרט.