תגובה: מבצע (מדומיין) של משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחף110
אגב, לכל מי שכותב שאמינות מכשירי המקסטרק נמוכה - זה מכשירים שכבר חיים למעלה מ 20 שנה ומאוד מאוד אמינים (במיוחד כאלה שלא משדרים במקסימום הספק של 45 וואט).
וגם אם מכשיר נדפק, יש מלאי חלפים עשיר כך שאין בעייה לתקן בעלות סבירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
היו קיטים טובים ואיכותיים לכולם, באו ואישרו 50מ"מ בלבד ופסלו את כל השאר.
היו קיטים טובים ואיכותיים אבל כולם היו פסולים מבחינה חוקית. באו ואישרו רק את אלו שעד 2"!
עכשיו תמשיך...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחף110
אגב, לכל מי שכותב שאמינות מכשירי המקסטרק נמוכה - זה מכשירים שכבר חיים למעלה מ 20 שנה ומאוד מאוד אמינים (במיוחד כאלה שלא משדרים במקסימום הספק של 45 וואט).
בזמנו סיפר לי קרוב שעבד במוטורולה בערד שכשיצא המירס והם רצו להגר את האנשים למירס, היה ממש פס של השמדת מכשירי מקסטרק במפעל בערד.
המוטורולה היה אחלה מכשיר, ועדיין אני לא רואה סיבה היום לקנות מכשיר מיושן כל-כך, בטח לא במחיר של יותר מ1000₪
יש חלופות היום ולמרות הזלזול השוק הסיני ויצרניו, יש מספיק מכשירים איכותיים גם שם ובמחירים שנקבעים בהתאם לסוג ואיכות המכשיר.
שלי עלה לי בערך כמו מקסטרק, אבל הוא מכשיר חדש ולא בן 20
וברגע שיהיה לי פתרון חוקי הוא גם יותקן ברכב
השאלה היא האם הרשיון הוא פר מכשיר או כללי.
יש לי גם מוטורולה נייד ששימש אותי פעם , אולי אם אאשר אותו , לא יעשו לי בעיות עם המכשירים האחרים
#המדען_המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
היו קיטים טובים ואיכותיים אבל כולם היו פסולים מבחינה חוקית. באו ואישרו רק את אלו שעד 2"!
עכשיו תמשיך...
טל.
לא נכון.
אישרו רק את אלה שהיבואן שלהם הביא אותם לבדיקות תקינה ושילם את עלויות הבדיקה.
אם ליבואן אין אינטרס כלכלי/מסחרי להשקיע בזה מכל סיבה שהיא (לגיטימי), הקיט לא יקבל אישור. גם אם הוא בגובה המותר.
לכל מיני מותגים של מכשירי קשר סינים עלומי שם אין נציגות בארץ. הם מגיעים לכאן באופן פרטי/פיראטי.
אז למי יש אינטרס להתקוטט בשמם עם משרד התקשורת או כל משרד ממשלתי אחר?.... לאף אחד.
לעומתם, מוטורולה זה מותג. יש לו יבואן מסודר, שירות וחלפים אם וכאשר צריך וגם יכולת להתנהל מול הרשויות ביתר קלות בהשוואה למשתמש פרטי.
מבין לקוחות מוטורולה ציבור הג'יפאים הוא רק פסיק קטן שמתחבא בצילם של מגוון לקוחות מוסדיים גדולים ורציניים יותר... ולפעמים זה ממש טוב להיות הכי קטן במערכת כזו כי אם תפעל בחוכמה, אתה יכול להינות מהפריבילגיות של הגדולים.
כל זה שווה ועולה כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
השאלה היא האם הרשיון הוא פר מכשיר או כללי.
הרשיון הוא לכל מכשיר בנפרד. אם מכשיר ברשיון מתפגר ואתה מחליף אותו באחר מורשה, לדעתי לא תהייה לזה עלות נוספת מבחינת הרישוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא נכון.
אישרו רק את אלה שהיבואן שלהם הביא אותם לבדיקות תקינה ושילם את עלויות הבדיקה.
אם ליבואן אין אינטרס כלכלי/מסחרי להשקיע בזה מכל סיבה שהיא (לגיטימי), הקיט לא יקבל אישור. גם אם הוא בגובה המותר.
אתה מזכיר לי את המערכון על המובטל ההוא מהסדרה "הישראלים" של שלישיית "מה קשור"...
"מאלף אריות אסייתים לבקנים..."
נו באמת...זה עדיין נכון.
אישרו רק את אלה שעד 2"! ואתה הוספת, רק את אלה שהם 2" שעברו תקינה של היבואן.. זה אפילו מחמיר יותר ממה שאני רשמתי ובכך מחזק את הטיעון שלי ביחס למה שנכתב ובעיקר באופן שנוסח.
נדב, אתה מכלה את זמנך לשווא.
מי שירצה המסלול פתוח ושיהיה בהצלחה לכולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לכל מיני מותגים של מכשירי קשר סינים עלומי שם אין נציגות בארץ. הם מגיעים לכאן באופן פרטי/פיראטי.
אז למי יש אינטרס להתקוטט בשמם עם משרד התקשורת או כל משרד ממשלתי אחר?.... לאף אחד.
לעומתם, מוטורולה זה מותג. יש לו יבואן מסודר, שירות וחלפים אם וכאשר צריך וגם יכולת להתנהל מול הרשויות ביתר קלות בהשוואה למשתמש פרטי.
מוטורולה היא חברת ענק עולמית שמשווקת רק את המוצרים שלה ולכן אי אפשר לקנות ממנה משהו אחר.
אבל בדרך שהיא עזרה לסלול יכולים ללכת גם אחרים. אין שום מניעה שיבואן ציוד קשר אחר, עם רשיון סחר בציוד תקשורת, יביא מכשירים אחרים, כולל סיניים בזול. כמובן שזה יהיה יותר יקר מאשר להבריח מכשירים לארץ, כי יש עלויות מיסים, אחסון, מימון וכדומה, אבל עדיין זול משמעותית ממוטורולה.
אני לא רואה מניעה שתהייה כאן נציגות למותג סיני זה או אחר שימכור מכשירים ברשיון. זה הכל שאלה של צידוק כלכלי, וכדי להצדיק את זה כלכלית צריך שיהיו מספיק לקוחות שיקנו מכשיר ברשיון.
אני פועל מול יבואן פוטנציאלי אחד או שניים, אם מישהו פה מכיר יבואן אחר שרוצה לקדם ציוד אחר, קשרו אותי אליו ואשמח לעזור :)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נדב, אתה מכלה את זמנך לשווא.
אני מקווה שלא :)
אני שואף להגיע למכלול שייתן מענה גם למי שלא יכול/רוצה לשלם את המחירים של מוטורולה.
האינטרס האישי שלי לטווח הקצר כבר מכוסה, המכשירים שלי ברשיון.
אני מחפש פתרון טוב ובמחיר הגיוני גם לאחרים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אתה מזכיר לי את המערכון על המובטל ההוא מהסדרה "הישראלים" של שלישיית "מה קשור"...
"מאלף אריות אסייתים לבקנים..."
נכון! סאטירה היא מצחיקה, בעיקר מפני שהיא נוגעת בעצבים חשופים ולמעשה צוחקת על מציאות עצובה מאוד. בהתנהלות מול רשויות המדינה לכל מילה וכל פסיק יש חשיבות. לי זה מזכיר שסירבו לחתום לי במכון הרישוי כי אין לי מזגן בג'יפ... אממה, ה"אריה האסיאתי" צריך להיות גם לבקן ובסעיף שמחייב הימצאות מזגן ברכב מעל שנת ייצור מסויימת ונפח מנוע מסויים יש גם חריגים, לצערו של הרב-בוחן שנאלץ, בחריקת שיניים ובחוסר רצון בולט, לחתום לי על הרשיון....
נו באמת...זה עדיין נכון.
אישרו רק את אלה שעד 2"! ואתה הוספת, רק את אלה שהם 2" שעברו תקינה של היבואן.. זה אפילו מחמיר יותר ממה שאני רשמתי ובכך מחזק את הטיעון שלי ביחס למה שנכתב ובעיקר באופן שנוסח.
גם נכון. מה חשבת? שאם רק תצהיר שזה "50 מ"מ" מיד יאשרו לך? מה אתה ילד?... התקנה נועדה בראש ובראשונה לאפשר לבעלי אינטרס לעשות ממנה רווח כלכלי. אז מחייבים אותך בבדיקה. כולל בדיקה דינמית, במגרש. ובדיקה עולה הרבה כסף.
והיבואנים עושים את החישובים שלהם. באיזה קיט כדאי להשקיע כי ימכרו הרבה (לרכבים מדגמים חדישים ונפוצים, במיוחד כאלה שנמכרים למוסדות ולרשויות) ובאיזה לא שווה להשקיע (כלים ישנים/נדירים - כי השוק קטן ולא מצדיק את כאב הראש).
...
נדב,
בקרב החובבים יש כמה "יבואנים" שמיבאים בעצמם מהבית מכשירים כמו TYT (לדעתי רק DMR ). לא מסובך מדי במקרה של החובבים.
בנוסף יש יבואן רישמי לחברת ICOM - שהיא חברה מאוד מכובדת.
מציע לך לבדוק איתם. הם מוכרים מכשירים מצויינים במחירים מאוד הוגנים
https://www.fischeles.co.il/showCate...w.asp?pc_id=65
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
עכשיו תמשיך...
טל.
מה היה קורה בשרשור הזה אם הייתי מגיב -
אני - לפני תקנת ה50מ"מ הייתה תקנת שינוי מבנה. לא הוגדר מהו שינוי מבנה, לא צוין שאסור להגביה, כל הקיטים יבואו באופן חוקי ...
לאחר שאשלח את ההודעה הזאת, בועז ודורון יגידו לי שאני לא יודע מה אני מדבר, הצ'ירוקי לפני סיפורי ההגבהות לא עבר טסט, הוא רכב קיצוני ...
דרור יצטרף ויאשים את המדינה ומוסתודיה בשחיתות אין סופית, רצון להתעלל באזרח ....
ואז עוד שרשור יילך לויכוחי הגבהות :D
ולכן אני "מושך" את תגובתי בחזרה ולא ממשיך בדיון:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
אתה מתפזר לי עם כל הנושא של ההגבהות, ועוד יורה לכל הכיוונים...(לי אתה מספר???).
מה שרשמתי הוא כתגובה למה שרשם המגיב מעלי (בהודעה #315), ולצורך הדיון והבהרת הנקודה שאין שום דבר נכון בזה שלוקחים בחשבון הרישוי גם את עלות המכשיר עצמו, (ואף חיזקת זאת בהודעה #317...).
מבחינת הקוהרנטיות של הדיון, לא יתכן שתרשום "לא נכון" על מה שרשמתי.
זהו, תמשיך...
טל.
אם כבר משקיעים קצת זמן וקצת מזומנים - למה לא ללכת למסלול של רישיון חובבי רדיו?
שאלה שניה - אם פלוני טרח שילם וכעת יש לו מכשיר צרוב לחדר הייעודי לגיפאים. כיצד יתקשר עם שאר רכבי השיירה שלא עשו כמוהו והם משתמשים באחד התדרים "הישנים"?
אני מבין ויודע את התשובה...
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אם כבר משקיעים קצת זמן וקצת מזומנים - למה לא ללכת למסלול של רישיון חובבי רדיו?
כי אז אתה מוגבל לתדרי החובבים ואסור לך לדבר בתדר האסור וגם לא בתדר הפרטי של הגיפאים .. ובתדרי החובבים משעמם .. ( לא שהאזנתי שם ויש לי מושג על מה הם מקשקשים .. )
תגידו, אם אתם צריכים את הנייר רק בשביל להציג לשוטר שאולי יעצור אתכם לבדיקה, אבל מתכוונים להמשיך להשתמש בתדרים האסורים .
אז למה שאחד לא יוציא אישור וכל האחרים יצלמו ממנו תמורת 50 אג׳ ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
תגידו, אם אתם צריכים את הנייר רק בשביל להציג לשוטר שאולי יעצור אתכם לבדיקה, אבל מתכוונים להמשיך להשתמש בתדרים האסורים .
שששששששששש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
שששששששששש...
חכימא ... וזה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
כבר אחרי 17:00 , הרב״ט מגלילות יצא הבייתה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
באישור יהיו פרטי בעל הרשיון ומספר הרכב, כדאי שלפחות אחד מהם יהיה נוכח במפגש עם השוטר...
ולגבי התדרים, אם יהיו הרבה משתמשים יהיו גם הרבה תדרים, ולא נצטרך את התדרים האמריקאיים ...